Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
Élvezet
  2011-10-30 15:56:20, vasárnap
 
  Elégedetlen vagy szexuális életeddel? Több kényeztetésre vágysz? Vesd be trükkjeinket, és olyan izzó éjszakákban lesz részed, hogy még a gondolatba is belepirulsz.

Nosztalgiával gondolsz vissza azokra az időkre, amikor még nem ment ritkaságszámba egy kis hancúrozás az ágyban pároddal? Elképzelni sem tudod, mit csinálnak mások, hogy nyolcévi házasság után is naponta szeretkeznek? Hogy bírják fizikailag? És fantáziával? Hiszen ők is napi nyolc órát dolgoznak, nekik is vannak gyerekeik, és nekik is csak 24 órából áll a nap. Eláruljuk a szenvedélyes párok szexuális életének titkát.

1. Állíts fel heti tervet!

Van épp elég elintézni valód (különórára kell vinni a gyereket, ki kell hívni a gázost), érthető, hogy a szex a legutolsó, ami foglalkoztat. Hét év házasság és két gyerek után Elza is így volt ezzel. A hajtásban szinte már el is felejtkeztek a szexről. Tudtuk, nagyon fontos, hogy időt szakítsunk rá, mielőtt kihűl a kapcsolatunk. A péntek esti szex olyan hivatalosnak tűnt. Variáltunk. Minden hétfőn húzunk egy számot - ennyiszer kell szeretkeznünk a héten. Ha három nap megy el akció nélkül, tudjuk, igyekeznünk kell, és minden alkalmat megragadunk.

Néha egész őrült dolgokat csinálunk. Például a múltkor a gyerekek a kertben játszottak. A férjem a garázsba hívott, hogy segítsek a polcot rendbe tenni. A kocsi hátsó ülésére húzott. Vigyorogva mondta, csak akkor tudjuk teljesíteni az előírt penzumot, ha most az övé leszek.

2. Turbózd fel a vágyat!

Vannak nők, akik nem várják ölbe tett kézzel, hogy megjöjjön a kedvük egy kis szexre. Inkább segítenek egy kicsit a vágynak, megteremtik maguknak a kellő hangulatot. Zsuzsa már nagyon unta, hogy libidója csak ritkán és nehezen indult be. Elsöprő vágyat akartam érezni, de tudtam, ha erre várok, a szex csak ritka vendégem lesz. Ha van egy kis ideje, Zsuzsa tudatosan az előző szeretkezésükről fantáziál. Férje érintésére, szívének dobbanására gondol és arra, mit is súgott a fülébe. Ha ezeket felidézi, mindig beindul.

3. Hagyd magad elcsábítani!

Ugye milyen bosszantó, amikor a szexis fehérnemű nem éri el a kellő hatást? Jusson eszedbe ez az érzés, amikor párod elutasít, mondván, nincs hozzá kedve. Hidd el, ha hagyod, hogy kényeztessen, rövid idő múlva egyáltalán nem lesz ellenére a dolog. Tudja ezt jól Szilvi is: Mivel férjem és én teljesen más munkarendben dolgozunk, nem ugyanakkor kívánjuk egymást. Ezért elhatároztuk, ha a férjem kívánja a szexet, de én túl fáradtnak érzem magam hozzá, én csak fekszem és hagyom, hogy felizgasson.

Néha a kisujjamat sem kell megmozdítanom, és a hetedik mennyországba repít. Nincs bűntudatom, hiszen legközelebb szerepet cserélünk. Én leszek kiéhezve", és ő lesz fáradt. Ha így tesztek, megduplázzátok a szexet

4. Ragadj meg minden alkalmat!

Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy szeretkezni csak a hálószobában és csak este 10 után lehet, bizony semmire sem mész. Rá fogsz jönni, nap közben is rengeteg lehetőség adódik egy kis erotikára. Bizonyítja ezt Anna példája. Ahogy hazaérünk a munkából, rögtön egymásnak esünk. Szépen levesszük egymásról a ruhát, és arra gondolunk, micsoda este vár ránk. Ha úgy alakul, még vacsora előtt bevonulunk egy rövid időre a hálóba. Szeretkezni mindig lehet. Hétvégén, délután, reggel tízkor. A heti egy alkalomból így akár napi több is lehet.

5. Hallgassatok zenét!

A zene nagy kerítő. Egy jól kiválasztott CD, és máris felizzik a szenvedély. Réka pontosan tudja, mi az, ami felkorbácsolja a vágyat. A nászutunkon mindig Prince zenéjére szeretkeztünk. Ha meghalljuk Prince-t énekelni, azonnal felcsillan szemünkben a vágy. Gyakran mondjuk is egymásnak, na akkor most hallgassunk egy kis zenét. Házasságunk ma is szenvedélyes. Pont úgy, mint az esküvőnk idején.

6. Tekintsd a szexet gyógymódnak!

Mentegetőzés, mindig csak mentegetőzés. Könnyű kifogásokat találni. Hogy fáradt vagy, hogy kimerült, hogy ideges, hogy fáj a fejed. Hagyd abba a nyafogást. A szex egyenesen orvosság: enyhíti a fáradtságot, oldja a stresszt, eloszlatja a kapcsolatban felhalmozódott feszültségeket. Szinte mindent orvosol, ami a gyönyör útjába áll. Alíz rájött, hogy a szex nemhogy elveszi erejét, de plusz energiával tölti fel. A felismerés óta minden lehetőséget megragad, hogy feltöltse energiaraktárait. Korábban mindig megadtam magam a kimerültségnek. Most amikor fáradt vagyok, és a férjem közeledik, azt mondom magamnak, engedj, és utána jobban leszel. Ma már szinte minden nap szeretkezünk, míg korábban akár hetek is elteltek aktus nélkül. A szexre tehát úgy kell gondolni, mint kellemes időtöltésre, lazítószerre, nem pedig úgy, mint egy napi teendőre.

7. Adjon mindennek szexuális töltést!

Fűszerezd mindennapi tevékenységed szexszel. Az eredmény: folyamatosan izzó vágy, és a nap 24 órájának minden percében kész lesz beindítani a motort. Terka bevallja, hogy még a legkisebb dolognak is igyekszik szexuális töltést adni. ,,Mindig szexi selyem fehérneműt viselek, fagyit veszek, hogy érzékien elnyalogassam, vagy éppen érzékien illatozó tusfürdővel zuhanyozok munkába indulás előtt. Mindez segít, hogy erotikus energiáim megmaradjanak." Ha férje előtt érzékien öltözködik reggel, az ő agya is a szexen fog járni egész nap, és este már egészen felajzva vonulhatnak a hálószobába.

8. Élvezd a pillanatot!

Az igazán szenvedélyes párok nem ideologizálják a szerelmet. A gyakori szex - mindegy, milyen kivitelben - a jó házasság éltető eleme. Ha csak egy gyors numerára van lehetőséged, ne bánd. Mindig a pillanatot kell élvezni - mondja Erika. Ha a gyerekek 20 perc múlva jönnek haza az iskolából, nem kell meggyújtani szív alakú illatgyertyát, és nem kell kikeresni a Bolerót a CD gyűjteményből. Ilyenkor az ember gyorsan cselekszik. Ez csodákat tesz a házasélettel és a házassággal.

Egyesek szerint egy nő ötven év felett lehúzhatja a rolót. Pedig ennek éppen az ellenkezője igaz!

Annál nagyobb marhaságot nem is állíthatna valaki, mint hogy ötven éves kor után a nők elővehetik a kötőtűket és megsavanyodhatnak a fotelban. Az ötödik X maximum a tortán sorakozó gyertyák miatt tűnhet soknak, hiszen bizonyos tekintetben ez a kor egy új élet kezdete. A menopauza után ugyanis a szex sokkal jobb lehet, mint előtte volt.

Sajnos azonban itthon a szexualitást olyannyira elnyomták az elmúlt évtizedekben, hogy a mai ötvenes-hatvanas korosztály többsége nemhogy beszélni, hallani sem akar róla. Pedig a szex ötven felett egészen új lehetőségeket tartogat: formában tart, fiatalossá tesz, őrzi az egészséget, összetartja a házasságot (ahogy bármikor), javítja a hangulatot.

Nincs több aggodalom

A negyvenes nők többsége még állandó védekezés mellett is folyamatosan aggódik, nehogy egy terhesség véletlenül ,,becsússzon". A menopauza során bekövetkező egyik legnagyobb változás, hogy a nők szervezete felhagy a ciklikus peteéréssel, azaz nem kell többé a nem kívánt terhességek miatt aggódni. Ebben a korban a legtöbb nő jobban kívánja a szexet mint fiatal éveiben, ráadásul a védekezéssel sem kell annyit bajlódni. Állandó partner mellett nincs már szükség fogamzásgátlóra, óvszerre vagy egyéb védekezési módszerekre, a szex mégis önfeledt és gondtalan lehet.

Csak mi vagyunk

Ötvenes éveikre az emberek többsége - még ha aktív dolgozó is - már biztos egzisztenciával rendelkezik, nem hajtja a karriervágy, nincsenek kiskorú gyermekeik, akikhez éjjel kelni kell, vagy akik napközben rányithatnak a szülőkre. Ez a magánéleti nyugalom teret enged a kiegyensúlyozott szexuális együttléteknek - magyarán ott és akkor szeretkezhet az ember, ahol és amikor csak akar. Úgy gondolod, egy ötvenes nőnek nem illik a konyhában szeretkezni? Pedig nincs annál szexibb, mikor a boldogságtól ragyogva dobsz össze valami harapnivalót a hirtelen jött farkasétvágyra.

Az akadályok átugorhatók

Tény, hogy a nőknél gyakran okoz problémát a változó kor után jelentkező hüvelyszárazság, amely akár fájdalmas is lehet közösülés közben. Ez szerencsére az egyik legegyszerűbben orvosolható probléma, amely némi síkosítóval azonnal megszüntethető. Sokan panaszkodnak a hormonváltozások negatív hatásairól, az ezek miatt bekövetkezett libidó csökkenésről. E problémák egyszerű hormonkészítményekkel szintén kezelhetők.

Nehezebb kérdés, ha a partnerrel van probléma.

A kiegyensúlyozott szexuális élet azonban túl fontos egy párkapcsolat szempontjából ahhoz, hogy az ember félvállról vegye. Amennyiben a szexuális életet valamilyen fizikai probléma gátolja, érdemes rávenni a házastársat, hogy gátlásait leküzdve keressen fel megfelelő szakembert. A férfiaknál ilyenkor gyakran előforduló merevedési zavarok mögött ugyanis sokszor szív- és érrendszeri okok húzódnak meg, melyek akár súlyos következményekkel is járhatnak.

A sikertelenségbe pedig most is mint bármikor, nem szabad beletörődni. Azzal persze bárki érvelhet, hogy kinek lenne kedve odabújni ahhoz az elhanyagolt, megöregedett emberhez, akivé házastársunk vált az elmúlt évtizedek alatt. Ez mindenkinek a maga levese, amit csak saját elhatározásból tud felturbózni. Az életmódváltáshoz sosincs túl késő, ahogy egy házasság megmentéséhez, az egészséges életmódra való áttéréshez, vagy éppen a szexhez való visszatéréshez sem.

Tudja, mit akar

A tapasztalat mindig nagy kincs, így van ez a szex terén is. Emlékezz csak Mrs. Robinsonra a Diploma előttből. A szeretkezésben a húszas évek a felfedezés ideje, amikor az ember még csak ismerkedik, kísérletez. Harmincon túl már tudja mit akar, de még benne van a megfelelési kényszer, ráadásul a felpörgetett életmód is a szex hátrányára van. Ötven felett viszont a nők abban is biztosak mire vágynak és abban is mindezt hogyan kapják meg. Ekkor már nem feltétlenül a filmsztárokat meghazudtoló akrobatikus mutatványokról szól minden. Sokkal fontosabb szerep jut az érintéseknek, a harmóniának, a szeretetteljes beteljesülésnek.





 
 
0 komment , kategória:  Tizennyolc éven felül 2.  
Számítógép előtt
  2011-10-30 15:46:58, vasárnap
 
  Nem vesszük észre, hogy éppen így válunk idegenné a világban. Lassan már
nem lesz ember, akivel kezet foghatunk, akit megcsókolhatunk, mert az emberi
kapcsolatokat a virtuális világba száműztük. ,,Közösséget" építünk, barátságot
ápolunk - interneten. A számítógép, a mobiltelefon azonban személytelenné
tesz bennünket. A ,,közösségépítő" honlapokon nincs arcunk, csak egy kép,
amit mutatunk magunkról. A csevegőszobákban nem mosolygunk egymásra,
akármennyire tele is szurkáljuk (hajmeresztő pongyolaságtól és mindenféle
nyelvi vétségektől hemzsegő) kapkodva begépelt félmondatocskáinkat jópofa
"szmájlikkal". Ha a szomszéd utcában lakó barátunkkal e-mailben értekezünk,
akkor a fárasztó nap után nem ülhetünk le vele egy kis eszmecserére egy
pohár bor mellett. E-mailben nem lehet koccintani.





 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok 1.  
Baktérium gyílkosok
  2011-10-30 12:14:50, vasárnap
 
  A fertőzések ellenszerét a tányérodon is megtalálhatod. Egyes táplálékok sikeresebben leküzdik a kórokozókat, mint a gyógyszerek.

Ha utolért egy őszi fertőzés, első gondolatod az antibiotikum-kúra lehet. Ám sokkal ritkábban van rá szükség, mint hinnéd. Ma már az orvostudomány is csak igen indokolt esetben alkalmazza ezeket a gyógyszereket. Ha a tüneteket vírusfertőzés okozta, az antibiotikumok hatástalanok lesznek. Ám még a baktériumok ellen sem biztos, hogy a tabletta a megfelelő választás. Néhány természetes táplálék és gyógynövény bizonyítottan erőteljes baktériumölő hatású. Mindig orvosi vizsgálat előzze meg a döntést, hogy a patikába vagy a konyhába indulsz-e a gyógyulásért!

Fokhagyma, az orosz penicillin

Az orosz népi gyógyászatban régóta alkalmazzák a fokhagymát. Legfontosabb tulajdonsága, hogy tartós fogyasztása mellett sem válnak ellenállóvá vele szemben a baktériumok. Ez a mesterséges antibiotikumokról nem mondható el.
A fokhagyma fő hatóanyaga az allicin, mely rendkívül erős baktériumellenes, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő vegyület. A gyomorfekély gyakori okozója, a Helicobakter pylori nevű kórokozóval is eredményesen száll szembe. A növény az allicint önvédelmi eszközként használja: ezzel védekezik a fertőzések ellen. Szervezetedbe kerülve téged is ugyanúgy megóv tőlük. A chicagói orvostudományi egyetem kísérlete fényt derített rá, hogy a fokhagymában található allicin azokat a baktériumtörzseket is elpusztítja, amelyek ellen az antibiotikumok hatástalanok. Ráadásul a gyógyszerrel szemben nem pusztítja el az egészséges bélflórát.
Nem csak ha megbetegedtél, megelőzésképpen is érdemes kipróbálnod a fokhagymakúrát. Évente kétszer hat héten keresztül minden este fogyassz három gerezd fokhagymát. Ha utána néhány darab szegfűszeget vagy petrezselyemlevelet elrágcsálsz, elűzheted az erős aromát. Választhatod a fokhagymatablettát is, mellyel semmilyen kellemetlen szagot nem kockáztatsz.

Propolisz, a méhek városvédője

A méhkaptárban rengeteg méh él együtt, mégsem fenyegetik őket a járványos betegségek. Nem véletlen, hiszen propolisszal védekeznek, melynek jelentése: ,,a város előtt". Az ógörög eredetű szó arra utal, hogy ez az anyag védi a méhkaptárat a kórokozóktól. A sárgás színű, ragadós propoliszhoz a méhek összegyűjtik a fák gyantáját és a rügyek mézgás anyagát, majd nyállukkal összekeverik. Ezzel a fertőtlenítő hatású anyaggal kenik be a kaptár bejáratát és falait.
A propolisz fő vírus- és baktériumellenes alkotóeleme a ferulsav, és a hatást fokozzák az immunerősítő flavonoidok, az aminosavak és a vitaminok. A propolisz fogyasztásával sikeresen leküzdheted a felső légúti fertőzéseket, gyorsabban felépülsz a tüdőgyulladásból. Akkor is érdemes gondolnod rá, ha nem kerülheted el az antibiotikum-kúrát. A propolisz segít, hogy a terápia mellékhatásaként ne szaporodjon el bélrendszeredben a Candida élesztőgomba. A tinktúrát folyadékba csepegtetve fogyaszthatod, de tablettát és propoliszos mézet is
vásárolhatsz a bioboltokban.

Recept a cserépben: az Aloe vera

A pozsgás növény villámgyorsan meggyógyítja önmagát, ha sérülés éri, vagy baktériumok támadják meg. Különféle ellenanyagokat termel, a titka ezeknek az összetevőknek a kombinációjában rejlik. Köztük is egyedülálló az acemannon, amely serkenti a kórokozókat pusztító falósejtek termelődését. Ez az anyag az emberi szervezetben is képződik, de csak a serdülőkorig. Később sem kell lemondanod gyógyító hatásáról, például az Aloe segítségével.
A növény egy lupeol nevű klórvegyületet is tartalmaz, mely erőteljes fertőtlenítő hatású. A gyulladással járó fertőzésekből is gyorsabban felépülsz az Aloe speciális zsírsavainak köszönhetően. Már néhány evőkanál gél elegendő ahhoz, hogy elérd a baktériumölő hatást.
A rostos vagy szűrt gélt meg is vásárolhatod, de otthonodban is helyet kaphat egy cserepes Aloe az ablakpárkányon. Metssz le egy levéldarabot, és hagyd, hogy a sárgás lé kicsorogjon. Ezt ne használd fel, mert erőteljes hashajtó hatású. Egy kanál segítségével a levélből könnyen kinyerheted az áttetsző, fogyasztásra alkalmas, kocsonyás gélt.

Három gyógynövény, sokszoros védelem

A fűszernövények közül néhány nemcsak az ételek élvezetét fokozza, de a baktériumok elleni védekezőképességedet is.
A kakukkfű kellemes illatú cserje, hajtásainak értékes hatóanyaga a timol. Hasonló módon pusztítja a kórokozókat, mint a mesterséges fertőtlenítőszerek - ám huszonötször hatékonyabban! Sokoldalúan bevetheted a gyors gyógyulásért: teaként fogyasztva, szirup formájában vagy az illóolajat belélegezve. Utóbbi esetben a tüdőhólyagocskákhoz is eljut a baktériumellenes és gyulladáscsökkentő anyag, így a teakúra hatása megsokszorozódik.
Az oregánó szintén számos baktériumfajjal sikerrel száll szembe. Egyik összetevője, a carvacrol 18 mesterségesen előállított gyógyszernél is hatásosabbnak bizonyult a vizsgálatok során. Az oregánó olajból naponta háromszor négy cseppet fogyassz folyadékba keverve. Ha párologtatóba csepegteted, lakásod levegőjét is biztonságossá teheted a kórokozókkal szemben.
A lestyán levele és gyökere a fertőzések leküzdését gyulladáscsökkentő, baktériumellenes és méregtelenítő erejével segíti. Főként húgyúti és emésztőrendszeri fertőzések esetén gondolj rá. A teához két kávéskanál szárított lestyánt forrázz le egy csésze vízzel, és tíz perc áztatás után fogyaszthatod a fertőtlenítő gyógyitalt.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Almatorta
  2011-10-30 11:06:54, vasárnap
 
  Hozzávalók:

- 1 kg alma
- 1 kg babapiskóta
- 2 csomag pudingpor
- 5 dl víz
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- citromlé

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával.
Az almát lereszeljük, és puhára pároljuk. Közben a pudingporokat
elkeverjük 2,5 dl vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes
sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, fahéjjal és
egy kevés citromlével ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és a
felét még melegen a piskótára öntjük.

Újabb piskótasort helyezünk rá, a tetejére pedig ráöntjük az
almás massza másik felét. Szépen elsimítjuk a krémréteget,
és betesszük a hűtőbe, hogy alaposan megköthessen.
Legalább 6 órára van szüksége ahhoz, hogy ki lehessen
venni a tortaformából, és szelelni lehessen.
A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel.
Ezáltal egy igazán mutatós, ám egyszerűen elkészíthető
tortát tálalhatunk az asztalra.

Konyhatündér.hu





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Ha azt tartod
  2011-10-30 11:00:33, vasárnap
 
  Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél.
Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni,
akkor nem is mered majd megtenni.
Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni,
majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön.
Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél.
Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker
az ember akaratával kezdődik.

Lafayette Ron Hubbard: Bizonyosság





 
 
1 komment , kategória:  Nőkről 2.  
Békegalamb
  2011-10-30 10:57:50, vasárnap
 
  Könyvtárakat írtak tele azzal, hogy mik a jogaid ezen a földön.
Pedig csak egyetlen igazi jogod van: békében élni.
De éppen erről feledkeznek meg leggyakrabban.

(Wass Albert)







 
 
0 komment , kategória:  A mi Földünk  
Földgömb
  2011-10-30 10:55:20, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  A mi Földünk  
Természetben
  2011-10-30 10:46:37, vasárnap
 
  Szeretettel kérlek, szépen menjetek ki az erdőbe, tanítsátok meg a
gyerekeket meglátni a természet adta adományokat. Tanítsátok meg
meglátni a nyirkos oldalban a forrást, és azt szeretettel befogni egy
kis csorgóba, tüzet rakni biztonságosan, üstben ételt készíteni a
természethez közeli állapotban, és azt jó étvággyal elfogyasztani.
Az erdőben termett gyümölcsökből télire eltenni, jó, ehető gombát
szépen felszárítani, finom hecsedli lekvárt főzni, mind - mind olyan
fontos feladat, mint a szorzótábla megtanítása, vagy az iskolában
tanított más tantárgyak.

Böjte Csaba





 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Kicsi vagyok
  2011-10-30 10:45:32, vasárnap
 
  Kicsi vagyok, székre állok, sok boldog szülinapot kívánok








 
 
0 komment , kategória:  Születésnap   
Nyaralunk
  2011-10-30 10:44:37, vasárnap
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Nyár  
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 2969 db bejegyzés
Összes: 34589 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1718
  • e Hét: 3674
  • e Hónap: 25941
  • e Év: 158495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.