Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
húsvét
  2011-04-21 21:17:43, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  húsvét  
bohókás
  2011-04-19 20:30:50, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
kutya
  2011-04-16 20:31:04, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
vicc
  2011-04-16 20:18:33, szombat
 
  Eiffel-torony tetején

Az amerikai, a francia, a magyar és a cigány állnak az Eiffel-torony kilátóján.
Hirtelen az amerikai előkap pár köteg dollárt, elkezdi lehajigálni a mélybe, miközben ezt kiabálja:
- Nekünk ebből otthon rengeteg van!

Ezt látva a francia előkap pár üveg pezsgőt, és elkezdi a mélybe önteni, miközben azt kiabálja:
- Nekünk ebből itthon rengeteg van!

Látva ezt, a cigány aggodalmas arccal fordul a magyar felé:
- Te, eszedbe ne jusson valami hülyeség!...
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
hét vége
  2011-04-16 19:40:32, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
borok
  2011-04-16 19:35:19, szombat
 
  MILYEN BOR MILYEN ÉTEL MELLÉ?

Sav savval

Kevés ember gondolná, hogy a savas ételek mellé savas bort ajánlott inni. Például salátát ecetes dresszinggel érdemes egy jó savakkal ellátott borral inni. A borban levő természetes savak és az ecet savjai kioltják egymást. Az ausztriai Grüner Veltliner, vagy egy jó Sauvignon Blanc jó választás a savas ételek mellé.
A Sauvignon Blanc azért a legnépszerűbb olasz bor, mert ez egy savas vörösbor. Valóságos tökély egy jó paradicsomszószos étel mellé. A paradicosmban levő savakkal is kioltják egymást.




Fűszeres ételekhez

A fűszeres ételek mellé egy édes Rizlinget vagy Gewürztraminer bort ajánlunk. Ezek a borok képesek megtisztítani a szájat és a fűszerek pedig csökkentik az édes bor ízét. Próbáld elkerülni a vörös borokat, ha fűszeres ételeket fogyasztasz, mert a tanninok fokozzák a fűszerek ízét.




Állati fehérjék és zsír mellé

Próbáljunk egy Cabernet Sauvignon-t ha szaftos husokat, zsíros sülteket fogyasztunk. Az állati zsír meglágyítja a Cabernet Sauvignon-ban levő tanninokat, a vörösbor pedig kihozza a húsok ízét.




Sajt és bor

A lágy, zsíros sajtok mellé a legjobb fehérbor választás a Rizling vagy Viognier. Vörös borokkal csak az érett, száraz sajtok illenek. A vörösbor általában eltompítja a sajtok ízét.




Édes mellé édes

Édességek mellé válasszunk úgynevezett desszert borokat, édes és félédes változatban. Az édes bor kiemeli az édesség ízét, de az édesség is a borét.





Alapborok

Ha szeretnél beszerezni néhány olyan bort, amivel a legtöbb ételtípust fedezni tudod, akkor próbáld ezeket: száraz Rosé, Champagne (pezsgő) és Barbera. A száraz Roséban elég sav van ahhoz, hogy jól működjön salátákhoz, és elég tannin van benne, hogy találjon a húsok és más fehérjék mellé. A Champagne minden étellel megy. A Barbera tele van jó savakkal, illik fűszeres ételekhez, zsíros húsokhoz, mártásos ételekhez.
 
 
0 komment , kategória:  húsvét  
húsvét
  2011-04-16 19:19:41, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  húsvét  
szép kép
  2011-04-16 18:50:38, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
bohókás
  2011-04-16 18:35:46, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
szombat
  2011-04-16 17:26:00, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 236
  • e Hónap: 4640
  • e Év: 36369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.