Belépés
bongyi53.blog.xfree.hu
Higgy, remélj, szeress, hogy boldog ember lehess! Magyar Istvánné
1953.03.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Mesterné Marikától Köszönöm!
  2011-05-19 19:32:54, csütörtök
 
  Helló!
Csak mert szép!

Kósza látomás

Lelkem átölel ott a messzeségben,
S hangtalan szavakkal írja sötétség feketéjére:
Hiányzol.
Víz szomjánál is jobban hiányzol.

Ott fent kósza látomás kél az égre,
Szemem keresi arcod mosolyát csillagok fényében.
Szeretlek.
Gyarló életemnél is jobban szeretlek.

Lassan éjfél borul az idő kerekére.
Szívem álomra hajtja vágyát, hogy megtaláljon végre.
Hiányzol.
Ringató simogatásodnál is jobban hiányzol.

Álmom megleli útját szíved melegéhez.
Odasimul lelkem lelkedhez szerelmes vágyat zenélve.
Szeretlek.
Szerelmed ölelésénél is jobban szeretlek.
/ Helen Bereg
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Köszöntő M Ilonkától Köszönöm!
  2011-05-14 11:36:35, szombat
 
  Rábíztam a májusi szélre,
vigye üzenetem el hozzád.
Súgja a füledbe halkan,
Mit szívemből kívánok neked,
Legyen boldog minden perced,
Ami a földön adva van neked.
Tudj örülni annak, hogy a nap
keleten minden reggel kel.
A csicsergő madárseregnek,
reggelenként neked is énekel.
Tavasz sok szép virágának, mikor
ajtódon kilépve, édes illattal köszönt.
Egy távoli torony halkan konduló
harang szavának,mely az időmúlását
jelzi. Örülni a lábujjhegyen osonó
tavaszi estnek,mert fátylát a tájra teríti,
S üzenem, legyen szép a napod,
nyugodt az éjszakád.
Súgja a füledbe csendben,
a lágy andalító édes dallamát.
 
 
0 komment , kategória:  Kaptam  
A döglött macska
  2011-05-12 19:41:15, csütörtök
 
  Egy házaspár ebédelni indult egy bevásárlóközpont éttermébe. Ahogy egy kertes lakónegyed kanyargós utcáján autóztak, elütöttek egy macskát. Először megálltak, aztán kísértést éreztek arra, hogy egyszerűen elhajtsanak. Aztán mégis úgy érezték, valakinek szólniuk kellene, ezért becsengettek a legközelebbi házba, és elmondták, mi történt. Pont a macska gazdája volt a háztulajdonos. A macskagázolók megkérdezték, tehetnek-e valamit. Az idős ember megkérdezte, elrendeznék-e az állat tetemét. Visszamentek az utcára, felemelték a macskát, és betették az egyetlen szatyorba, amit találtak az autójukban, egy Nordstrom feliratúba (ez egy drága ruhaüzlet az USA-ban). Aztán úgy döntöttek, előbb megebédelnek, aztán viszik el a macskát a menhelyre.

Amikor megérkeztek a bevásárlóközpontba, az étterem előtt parkoltak le. Kivették a Nordstrom szatyrot, benne a macskával, és a motorháztetőre tették, ha netán büdösödni kezdene. Az ebédlőből ráláttak a kocsira. Megpillantottak egy Mercedes Benz-t, ami éppen az ő kocsijuk mellé parkolt le, és egy jól öltözött hölgy szállt ki belőle. A nő meglátta a Nordstrom-szatyrot, körülnézett, aztán megragadta, anélkül, hogy belenézett volna, és besétált ugyanabba az étterembe, ahol a házaspár evett. Ez a jómódú nő nyilván azt hitte, hogy valami értékeset sikerült szereznie, és a szatyrot a lábához tette, miután leült a házaspár melletti asztalhoz. A házaspár nem szólt semmit, csak figyelték a hölgyet. Ő megrendelte az ételét, és kiszolgálták. Aztán felülkerekedett a kíváncsisága, és nem tudta megállni, hogy belenézzen a szatyorba, és végre megtudja, milyen drága holmira tett szert.

Lehajolt, hogy belekukkantson a szatyorba, és azonnal elájult.

Az étteremvezető mentőt hívott, ami pár percen belül meg is érkezett, mert az állomás csak pár tömbnyire volt onnan. A mentősök elvitték a hölgyet és személyes holmijait. Ahogy öntudatlan testét beemelték a mentőbe, kezdett magához térni, éppen amikor ölébe rakták a Nordstrom-szatyrot, benne a döglött macskával.

,,...Tudjátok meg, hogy utolér benneteket vétketek büntetése" (4Móz 32,23).

 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos  
Emlék vers
  2011-05-11 19:30:21, szerda
 
  Van egy szó, mit úgy hívnak, remény,
Ha vigyázol rá, ő mindig benned él.
Ha szívedbe zárod, ki fontos neked,
Bármerre jársz, ő is ott lesz veled.

Bizalom nélkül boldog nem lehetsz soha,
Boldogság nélkül az élet mostoha.
Bízzál tehát abban, kit a szíved szeret,
Az életben boldog, hidd el csak így lehetsz.

Csendes kis éjszakán tekints fel
az égre, gondolj egy szerető szívre.
De ne gondold, hogy e szív meg fog csalni,
inkább a szívedért képes lesz meghalni.

Azt akarod, hogy figyeljek Te Rád,
Magányom ködét így fúrja át,
Pillantásod: az a pillanat,
Amikor észrevetted,
Hogy megálmodtalak.

Ha szeretsz add a kezed,
és ne kérdezd, hogy ki vezet.
Ne kérdezd, hogy hová megyünk,
csak azt akard, hogy örökké együtt legyünk

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Méreg...SZERETET...???
  2011-05-11 18:53:12, szerda
 
  Egyszer egy friss házaspárnak nem volt lehetősége hol lakni. Nem volt elég tőkéjük ahhoz, hogy egy saját lakást vehessenek, albérlet mellett pedig nem tudtak félretenni. Csak egyetlen választásuk maradt, hogy odaköltözzenek a férj édesanyjához, akinek elég nagy háza volt ahhoz, hogy ott lakjanak. Nagyon jó megoldásnak ígérkezett az odaköltözés, mivel jó helyen volt a ház, és elég szoba volt ahhoz, hogy kényelmesen elférjenek.

Ahogy teltek-múltak a hetek, kiderült, hogy a feleség és az anyós túlságosan ellentétes személyiség. Egyre több és hevesebb vita bontakozott ki közöttük. A férj gondolta, hogy ez csak egy kezdeti időszak ameddig össze nem szoknak.

Viszont az idő múlásával a feleség és anyós közti viszony egyre jobban elharapózott, már gyűlölködésbe ment át. Nem telt el úgy egy nap, hogy ne vesztek volna össze valami apróságon.
A feleség kezdte megelégelni a dolgot és elment az egyik legjobb barátnőjéhez, aki gyógyszerész volt, hogy szerezzen tőle valami olyan gyógyszert, aminek olyan káros mellékhatásai vannak, hogy hosszú távon halált is okozhat vagy legalábbis gyors leépülést.
A barátnője adott is neki egy méreggyógyszert, aminek a rendszeres szedése legyengíti az immunrendszert, mely leépüléshez, vagy akár halálhoz is vezethet. Hozzátette, hogy minden reggel készítsen finom reggelit, és abba csempéssze bele a méreggyógyszert. Továbbá, legyen mindig kedves, türelmes, végtelenül toleráns, kerülje el a vitákat az anyóssal, nehogy később bármiféle gyanúba keveredjen, hogy őt gyanúsítsák leromlott állapota vagy halála miatt.
A feleség nagyon megörült, hogy legjobb barátnője ilyen segítőkész és megértő volt. Másnap reggeltől rendszeresen úgy tett, ahogy azt a barátnője meghagyta neki. Elkészítette a reggelit, amibe mindig belecsempészte a méreggyógyszert, minden fajta konfliktust elkerült, a vitás helyzetekben megértően elsimította a problémát, kedves volt és türelmes az anyósához. Úgy volt vele, hogy úgysincs neki sok hátra.

Pár nap elteltével, az anyós mentalitása is kezdett megváltozni. Egyre kevesebb konfliktus helyzet állt elő. Végül hetek múlva teljesen megváltozott a légkör a házban. Elmúltak a veszekedések, és egyre barátságosabb viszony alakult ki a két nő között.
Végül az anyós már úgy tekintett menyére, mint lányára. A feleség pedig édesanyjának tekintette az anyósát. Nagyon jó barátság alakult ki közöttük és egymás segítségére lettek a mindennapokban. Megszűnt a veszekedés, furkálódás és piszkálódás.

Viszont a feleségnek hatalmas lelkiismeret-furdalása lett, mivel hetekig mérgezte anyósát a gyógyszerrel. Gyorsan elrohant barátnőjéhez, hogy adjon tanácsot, mivel tudná helyrehozni a méreggyógyszer által okozott károkat.

Barátnője pedig megkérdezte, hogy most miért gondolta meg magát. A feleség kétségbeesetten mondta, mennyire bánja, hogy ilyen szörnyűségre vetemedett, és hogy igazából anyósa egy nagyon jó ember, akivel most már nagyon jól megértik egymást. Nem győzte sorolni a jó tulajdonságait.
Erre a barátnője elmosolyodott és megnyugtatta, hogy valójában csak vitamint adott neki, nem mérget:

Látod, kedves barátnőm, a szeretet jobb mindennél, méregnél, vitaminnál. A szeretet az, ami segített a kapcsolatotokon az anyósoddal! Itt az ideje, hogy megtérj Jézushoz, mert Ő maga a szeretet! Ismerd meg Jézust, és őáltala megismered a szeretet valódi hatalmát és átformáló erejét.

Ismeretlen szerzőtől
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos  
Távoltartásra savanyú alma
  2011-05-11 15:20:01, szerda
 
  Egy ember almafajok nemesítésével foglalkozott. Mindenkinek örömmel mutogatta pompás almafáit: boldog volt, ha valaki almáját megízlelte. Egyik szomszédját - noha többször hívta -, semmiképpen sem tudta rábírni, hogy bemenjen hozzá almakóstolóra. Mikor egyszer újra hívta, megszólalt a szomszéd:
- Be kell vallanom, hogy a múltkor, kertje mellett elmenve, kíváncsiságból felvettem egy lehullott almát. Beleharaptam, de én életemben olyan savanyú almát még nem ettem. Köszönöm, nem kérek az almájából, az az egy egész életemre elég...- No ez igazán nem mérvadó - szólt mosolyogva a kerttulajdonos, - messze földet bejártam, míg ahhoz a savanyú almához jutottam. Azért ültettem a kerítés mellé, hogy egyszer s mindenkorra elvegyék a tolvajok kedvét az almalopástól. És bevált a számításom. De jöjjön velem a kert belsejébe! A második, harmadik sorban olyan jóízű, zamatos fajtákat talál, amilyet nem is álmodott.
- Ha így áll a dolog, az más - szólt elgondolkozva a szomszéd és bement a kertbe.
Sokan így vannak a hívő élettel. A kívülállók csak a tilalmak, a bűnbánat és önmegtagadás savanyú almáiról tudnak. Pedig ezek csak a képmutatók távoltartására valók. Ne a kerítésen bemászott tolvaj módjára ítélj, hanem menj be a kert Urával az ajtón, és meglátod, hogy mily édes az Úrral ápolt közösség minden gyümölcse!

Link
 
 
1 komment , kategória:  Tanulságos  
Mesterné Marikától Köszönöm!
  2011-05-10 19:32:31, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Kaptam  
Fantasztikus! Ezt nézd meg!
  2011-05-05 23:16:34, csütörtök
 
  Link

A bunda ( Ezt többször is meg fogod nézni!! )
 
 
1 komment , kategória:  Videó  
Köszöntünk ma titeket!
  2011-05-03 21:55:26, kedd
 
  Szuhanics Albert

Köszöntünk ma titeket!

Álljunk körbe gyerekek,
összeköt a szeretet.
alkothatunk csillagot,
egyik csúcsán ott vagyok.

A gyermeknap nagyon jó,
ünnepel a földgolyó.
Európa, Ázsia,
s Amerika sok fia...

Hej, ausztrál kislányok,
mennyi kengurut láttok?
S ti, eszkimó gyerekek,
szeretitek a telet?

Napsütötte szavannán,
csokibarna fiú, lány
gyermeknapon játszanak,
önfeledtnek látszanak.

Mindegy sárga, fekete,
fehér ember gyereke,
mert játszani mind szeret,
köszöntünk ma titeket!

Tiétek a szép jövő,
sok-sok boldog esztendő,
ha békesség, szeretet
így marad meg bennetek!

Debrecen, 2011. 05. 02.
 
 
1 komment , kategória:  Szuhanics Albert  
Hát ilyet még nem láttam!
  2011-05-02 20:12:25, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Videó  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 262 db bejegyzés
Összes: 2526 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 561
  • e Hét: 1060
  • e Hónap: 2327
  • e Év: 15918
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.