Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
igaz szeretet
  2011-07-25 20:41:33, hétfő
 
  Az Igaz Szeretet ötödik titka: AZ ÉRINTÉS EREJE

Az érintés - a szeretet egyik legerősebb megnyilvánulása, amely legyőzi a gátlásokat és megerősíti a kapcsolatokat!
Az érintés megváltoztatja a fizikai és érzelmi állapotunkat és érzékenyebbé teszi az embereket a szeretetre!
Az érintés megygógyítja a testet és felmelegíti a szívet.
Ha ölelésre tárod karjaid, azzal szíved is kitárod a másik ember felé!
Naponta 11 ölelés kell a lelki egyensúly megteremtéséhez!
Az érintés igazi csodája az életenergia. Évtizedek óta az orvosok és pszichológusok dicsérik az érintés
felbecsülhetetlen értékét és fontosságát. Újkori tanulmányok bizonyítják, hogy a babák, akiket nem vesznek kézbe, nem nőnek olyan ütemben, mint azok akiket rendszeresen felvesznek.
A lassúbb növekedés mellett ezeknek a gyerekeknek gyengébb az immunrendszerük, tehát gyakoribbak a megbetegedések. A babáknál, akiket szükségleteiknél kevesebbet tartanak, érzelmi károsodás léphet fel, sőt erőszakos viselkedés tapasztalható náluk. A majmokon végzett pszichológiai tanulmányok bizonyítják, a pusztító és romboló hatást a szülőktől elválasztott kölykök körében.Ha az érintés megvonása elmarasztaló, akkor igaz az állítás, hogy a bőséges érintés egészséges és jótékony hatású. Jaen Leedloff :"A folytatás eszméje" kitűnő könyvében azt vitatja, hogy a brazíliai dzsungelben kőkorszaki körülmények között élő Yequana indiánok ,,primitív" közösségekben a gyereket kicsi korukban szinte állandóan kézben tartják.
Ezeknél a gyerekeknél, felnőtt korban nyoma sincs az erőszaknak, brutalitásnak. A törzsben eltöltött két és fél év alatt azt tapasztalta, hogy a gyerekek szívesen engedelmeskednek az idősebbeknek, s ezek a gyerekek egymás között is békésen, vita és veszekedés nélkül játszanak. Ha ugyanezt megvizsgáljuk a ,,modern" társadalomban, még ma is szinte mindennapi gyakorlat, hogy az újszülöttet elválasztják az anyától, a kórházi osztályokon az egészségügyi intézkedések betartás céljából. Ezek az elszigetelt gyerekek nem hallanak mást, mint babatársaik sírását. Távol az anyai melegségtől, sírással ringatják magukat álomba. Bármennyire hihetetlen, a baba már az anya hasában érzi a szeretetet és kommunikál, így hát érez és gondolkodik. Szülők mindezeket ismerik, hiszen a pocaklakóval játszani lehet még születése előtt. Felismeri az apa a testvér hangját, különös mozgásokkal reagál rá! Ha ismeretlen hangosan szólal meg, úgy mozdulatlanul lapít. Születését követően mindezekről szinte valamennyi szülő megfeledkezik, és maga a baba is ,,vissza" fejlődik ezen a téren, talán a szülés borzalomprésének
túlélési esélyei miatt. Ha bele gondolunk, akkor a baba az első mikroértelmének megjelenésétől
teljes kötődéssel van az anya felé, hiszen annak pocijában él a nagy utazásig! Az állandó 36 fokból egy pillanat alatt aklimatizálódni kell a 25 fokra! Megszűnt a biztonságot jelentő társ, az anya szívdobogásának harmonikus üteme, muzsikája.
Magára maradt, hidegben, csendben, idegen illatokban, izolált, sterilizált
bölcsőjében. Apró elméje ha tiltakozik ez ellen, azt sírással jelzi. Elég mellre tenni, a szopáson kívül visszakapja az anyai szívdobogás megnyugtató zenéjét. Ilyenkor általában megbékélve elalszik, az anya pedig, na végre, azonnal megszakítja a békés megnyugvást, az érintés csodáját. Ágyba tételkor
általában ismét felriadnak és visszatért félelmük további sírásban jelenik meg. Sok anya mondja, hogy az első heteket átsírják a babák, biztos görcsölnek. - hangzik gyakran a magyarázat! Szülés és az azt követő fáradtság ellenére, ha az anya maga mellett tartja babáját, aki továbbra is érzi a testének melegét, szívének biztonságot jelentő lüktetését, szinte biztos az éjszakák nyugalma. Újkori szocializálódást sürgetők, éppen ezt nem gondolják át. Így beindul az ördögi kör, ami a babák elidegenedését generálja születésének pillanatától. Majd lekötésként megjelenik a baba életében a TV és a Videó, ami aztán
kialakítja a szülő helyett az ideálokat a gyermek lelkében. Rádöbben, hogy elhagyták, nincs szükség rá, egy felesleges rossz, aki csak gondot jelent az anyának, erősíti sok esetben ezt az érzést a szülő, amikor már pici korban megfenyíti a ragaszkodási kényszeréért a gyermeket. Az eltaszítottság érzése, egy dacot, ellenállást, bosszút és haragot vált ki a szülővel szemben. Gyakran tapasztalható a szocializálódás ellenére, amikor már egész pici korban a gyermek a szülő felé üt!
A helyzet kiteljesedéseként ilyenkor a szülő az okok keresése és a magyarázat helyett, további fenyítéssel reagál! Ekkor határozódik és rögzül a gyermekben a szét válás, a külön út ténye.
Érintés és szeretet helyett gyűlöletet érez, amit saját érdekében titkolni kell, hiszen teljes léte a szülőtől függ! Megindul a két én párhuzamos fejlődése. De ez már egy másik téma.
A kérdés, amit felteszek, a következő: Mi az érintés, és mi teszi olyan fontossá? Ha az érintés csupán fizikai kapocs lenne, a mechanikus hinta, vagy a mozgó játék maci szőre kielégítené a gyermek érintési szükségét. De én nem hiszem, hogy az érintési igény, csupán fizikai. Hiszem, hogy sokkal több, mint a mechanikus cirógatás. Véleményem szerint, az érintés igazi értéke az életenergia és a szeretet, ami két ember közt áramlik, létezik. Erre szüksége van az embernek az élete végéig!
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
Dali
  2011-07-25 19:51:24, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szójamentes vega kolbász
  2011-07-25 17:05:50, hétfő
 
 


Szójamentes vegakolbász
Hozzávalók (2 közepes, vagy 5 kisebb kolbászkához):
1 csésze = kb. 250 ml
1 db bio zöldségleveskocka (pl. DM-es Alnatura)
1/3 csésze zabkorpa
1 csésze búzasikér (alias szejtánpor)
2 ek. élesztőpehely
1/2 ek. vöröshagymapor (ehelyett nálam 1 közepes fej v.hagyma)
1/4 tk. őrölt fekete bors
1 tk. oregánó
1/2 tk. őrölt zsálya
1/2 tk. bazsalikom
1 tk őrölt piros paprika
1/2 tk. csilipehely (mondjuk ehelyett (1-2 ek. őrölt piros paprika)
1/2 tk. köménymag
1/4 tk. füst ízű só ( ha elhagyjuk a szójaszószt, lehet ennél több is)
1 tk. őrölt lenmag
1 csésze víz
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 ek. olívaolaj
(1 ek. szójaszósz)

Oldjuk fel a leveskockát 2 ek. forró vízben, majd tegyük félre hűlni.
Tegyük a zabkorpát egy nagy tálba, és adjuk hozzá a többi alapanyagot, a sikérportól a lenmagig, majd keverjük jól össze az egészet. Keverjük el a leveskockát a hideg vízzel, és adjuk hozzá a fokhagymát, az olívaolajat (opcionálisan a szójaszószt is). Addig keverjük az egészet, míg szép egynemű lesz. Összevegyítjük a száraz és a folyékony összetevőket. Még hozzáadhatunk egy kis vizet, ha túl száraznak tartjuk a végeredményt.
Egy alufóliadarabra mérjünk ki kb. 1/2 csészényi masszát (az 5 kis kolbászkához), formázzunk belőle egy rudat, és tekerjük rá az alufóliát, a végeket csavarjuk meg, hogy szorosabb legyen (én csak egyszerűen feleztem a mennyiséget és két nagyobb kolbászt csináltam).
Tegyük bele a kolbászokat egy párolóedénybe, fedjük le, és pároljuk 40 percig.

Felhasználási lehetőségek:
- önmagában pl. szendvics feltétként,
- süthetjük sütőben, serpenyőben is,
- le is fagyaszthatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  vegetariánus oldal  
biológiai fegyerek
  2011-07-23 21:53:03, szombat
 
  Biológiai fegyverek a történelemben

Az idők alatt a biológiai hadviselés egyre összetettebbé vált. Az országok olyan fegyvereket fejlesztettek ki, amelyek egyre hatékonyabbak lettek és a támadó félre nézve már kevésbé voltak veszélyesek.

A bioterrorizmus kezdetei az antik Rómáig nyúlnak vissza, amikor fekáliát dobtak az ellenség arcába. A terrorizmus eme korai formája egészen a 14. századik folytatódott, amikor már a bubópestist használták az ellenséges városok leigázására: egyrészt a fertőzés általi fenyegetettség félelmet keltett a helyi lakosokban, ami miatt elhagyták az élőhelyüket, másrészt az ellenállókat valóban meg is fertőzték. A fertőző betegségek fegyverként való használata - ebben a történelmi korban - nélkülözött minden kontrollt. A prevenciós és gyógyászati ismeretek és eszközök igen szegényesek voltak ebben az időben. Ez veszélyt jelentett a csatározó, hódító népekre és az adott területen élőkre egyaránt. Miután a csata véget ért, a fertőzéseket túlélők világjárványok kiindulási pontjai lettek, így a csataeszköz visszafele sült el, a támadók váltak támadottakká, majd legyőzöttekké, illetve a környező vidékeken élő ártatlanok is a fertőzések áldozataivá váltak.

A biológiai fegyverek felelőtlen használata, a gyógyászati eszközök hiánya ahhoz vezetett, hogy a fertőzés a környező népekre is átterjedhetett, ami aztán szélesebb körben is el tudott harapózni, világjárványokat okozva, mint ahogy a bubópestis egész Európát megfertőzte, a lakosság nagy részét kiirtotta. Ezáltal a biológiai terrorizmus valódi győztesei maguk a biológiai fegyverek lettek. Mindez a középkorban ment végbe, de a gyógyászati ismeretek nem növekedtek olyan mértékben, hogy eme fegyverek végzetes következményeinek gátat tudta volna szabni.

Az idők alatt a biológiai hadviselés egyre összetettebbé vált. Az országok olyan fegyvereket fejlesztettek ki, amelyek egyre hatékonyabbak lettek és a támadó félre nézve már kevésbé voltak veszélyesek. Az első jelentős eredményt az anthraxszal érték el: könnyen terjeszthető, magas mortalitással járó megbetegedést vált ki, spórája sokáig eltartható. A Bacillus anthracis elsősorban a széleskörű elterjedése miatt válhatott a 19. század elejének biológiai fegyverévé. A másik nagy előnye, hogy a célzott populáción túl csak limitáltan tud terjedni és emberről emberre nem terjed.

Az első világháború kitörésekor az anthraxot állatok ellen vetették be, sikertelenül. Ezt követően Németország biológiai szabotázst indított az Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Románia és a Szovjetunió ellen. A német Anton Dilger kutatót az USA-ba küldték azzal a szándékkal, hogy a helyi ló- és öszvérállományt a takonykór kórokozójával fertőzze meg. Ezt követően számos német és szövetséges ügynököt bíztak meg a francia, szovjet és egyéb keleti frontokon fellelhető lóállomány megfertőzésével, ami jelentős gondokat okozott a hadműveletek és utánpótlások szempontjából.

Az USA-ban 1942-től nagy erőkkel kezdték meg a biológiai fegyverek kutatását, de 1969-ben Nixon elnök leállítatta a műveleteket, mondván, hogy azok veszélyesek, következményei beláthatatlanok. Helyettük a védekezésre kell fordítani a kutatók energiáját: a megelőzést szolgáló vakcinálásra, környezetvédelemre és egyéb szektorokra. Kezdeményezését 1972. április 10-én ratifikálták (Biological Weapons Convention).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
igaz szeretet
  2011-07-23 20:43:10, szombat
 
  Az Igaz Szeretet negyedik titka:A BARÁTSÁG EREJE

Ahhoz, hogy megtaláljuk az igazi szerelmet, először igaz barátra kell lelnünk!
Szeretni azt jelenti, hogy nem egymásra nézünk, hanem együtt nézünk azonos irányba!
Ahhoz, hogy igazán szeressünk valakit, azért kell szeretnünk Őt, aki, nem azért, ahogy kinéz! A barátság - táptalaj, ahol a szerelem életre kelhet.
Ha szerelmet akarsz vinni egy kapcsolatba, akkor először barátságot kell vinni bele.
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
vega
  2011-07-23 00:17:49, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  vegetariánus oldal  
hét vége
  2011-07-23 00:06:44, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
igaz szeretet harmadik titka
  2011-07-22 23:17:53, péntek
 
  Az Igaz Szeretet harmadik titka: AZ ADNI TUDÁS EREJE

- Ha szeretetet akarsz kapni, egyszerűen csak adnod kell!
-- Minél többet adsz, annál többet kapsz!
-- Szeretni - azt jelenti, hogy egy részt adsz magadból, fizetséget nem kérve és feltétel nélkül.
-- Cselekedj jót, csak úgy!
Mielőtt egy életre szóló kapcsolatba lépnél, ne azt kérdezd magadtól, hogy a másik ember mit tud adni a számodra, hanem azt, hogy te mit tudsz adni a másik embernek!
Az egész életre szóló, boldog szerelmes kapcsolatok titkos receptje a következő: sohasem arra kell figyelni, hogy mit kaphatunk, hanem mindíg azt kell nézni, hogy mit adhatunk!

A bölcsesség gyöngyszemei
Igaz adakozás
- Ha adsz valakinek valamit, add oda, és felejtsd el!
- Soha ne bánd meg, mert ha adsz, és megbánod, akkor vesztesz.
- Elveszted a pénzt és az érdemet is, és elpazarolod az idődet. Vagyis jobb - csak adni, és elfelejteni.

Amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb.
Az az igazi adakozás, amikor adsz, és az olyan, mintha nem is adnál. Úgy érti ezt, hogy amikor adsz, akkor ne ragaszkodj az adáshoz.
Adj úgy, mintha soha nem adtál volna semmit, mintha ez soha nem történt volna meg. Ez az igazi adás, ragaszkodás nélkül adni. Különben még mindig azt hisszük, hogy nagyok vagyunk, ha adunk valamit.
Azt gondoljuk, jobbak vagyunk a másiknál, mert hatalmi helyzetben vagyunk, ha adunk neki valamit.
Bármit is teszel, meg kell értened, hogy az tényleg önmagadért van, és nem azért, aki kapja.
Ez jobb, mert ez azt jelenti, hogy az együttérzésben és szerető kedvességben való saját növekedésedért adsz.

Az adás törvényei
1. Csak szabad létező adhat.
2. Minden adás - ajándék. Tehát ingyenes és viszonzást nem igénylő. A viszonzás megsemmisíti az adás lényegét. Cserévé silányítja.
1. Minden adásban önmagamat adom.
2. Ha nem "én" vagyok a tárgy, ha nem "én" vagyok a cselekvés, üres díszdobozt adtam.
3. Minden adásban létem teljesedik ki. Minden adás révén szegényebbé válok, ám a szeretetben gazdagodom.
4. A folyamatos adás - áradás. Minden egyes adás a teljesség fényének villanása, az áradás - a folyamatos ragyogás.
5. Csak a jót lehet adni. Rosszat - lehetetlenség.
- Mert a rossz - hiány, a nincs, a nemlétezés.
- És ami hiány, ami nincs, az nem adható.
- A rossz - adáshiány.
- A rossz - áradáshiány.
- A rossz: az adás fényvillanásai közti sötétség.

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
nyár
  2011-07-21 07:59:26, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
tejszínes gomba tésztával
  2011-07-20 20:20:00, szerda
 
  Hozzávalók:
0,5 kg gomba
1 vöröshagyma
2,0 dl főzőtejszín
1 kis doboz sürített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
egy csomag petrezselyem
egy marék reszelt parmezán

bors
egy gondolatnyi chili
oreganó
olívaolaj

Elkészítés:

A gombát megmossuk, vastag szeletekre vágjuk. Az olajon a hagymát megpirítjuk, rádobjuk a gombát, megsózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, most a fenti ízesítők kerültek bele. Hozzáadjuk a paradicsomot, puhára főzzük a gombát, végül felöntjük a tejszínnel, rottyantunk rajta egyet, beledobjuk a petrezselymet és a parmezánt, és eldöntjük, hogy spagettivel, rizzsel, esetleg kuszkusszal tálaljuk-e.
 
 
0 komment , kategória:  vegetariánus oldal  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1844
  • e Hét: 3743
  • e Hónap: 8147
  • e Év: 39876
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.