Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/38 oldal   Bejegyzések száma: 375 
Spenót alma gyömbér turmix
  2011-07-31 15:42:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Frissítő - Hűsítő 1.  
Kiwis körtés turmix
  2011-07-31 15:29:48, vasárnap
 
  Amire szükséged lesz:

- 1 kivi
- fél banán
- 1 körte
- 1 natúr joghurt

Így csináld:

A kivit hámozd meg, majd öblítsd le alaposan, hogy ne maradjanak
kis szőrök rajta.
A körtét hámozd meg, szedd ki a magházát, és kockázd fel.
Turmixold simára a gyümölcsöket a joghurttal.

Egészségedre!





 
 
0 komment , kategória:  Frissítő - Hűsítő 1.  
Ranglétra
  2011-07-31 13:28:25, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókás 2.  
Waldorf saláta hús nélkül
  2011-07-31 13:18:32, vasárnap
 
  Hozzávalók 6 személyre:

1 fej zeller
4 alma
2 sárgarépa
2 marék dió
3 evőkanál majonéz
két evőkanál joghurt
kevéske bors
citromlé

Elkészítése:

A zellert, az almát és a répát pucold meg, majd a zöldségeket reszeld le,
vagy vágd nagyon vékony gyufaszálakra. Az almát is reszeld le, és locsold
meg egy kevés citromlével. A diót egy nagyobb késsel vágd durvára, majd
az egészet forgasd össze. A majonézt keverd el a joghurttal meg némi
frissen őrölt borssal, és ezzel az öntettel tálald a salátát
Roston sült pulykamell mellé ideális.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
Töltött paprika
  2011-07-31 13:12:00, vasárnap
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- 8 paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 10 dkg paradicsompüré
- 40 dkg darált hús
- 8 dkg rizs
- 2 ek olaj
- 1 kk pirospaprika
- zellerlevél
- só, bors

A paprikát kibelezzük. A vöröshagymát jó apróra vágjuk és olajban lefedve
megfonnyasztjuk majd hűlni hagyjuk. A kihűlt fonnyasztott hagymát
hozzákeverem a darált húshoz, hozzáteszem a rizst, a tojást, a zúzott
fokhagymát és a fűszereket is. Ezt a jól elkevert masszát beletöltöm a
paprikákban.

A paradicsompüréhez adjunk egy liter vizet, sót, zellerlevelet, majd
forraljuk fel az egészet. Ebben a lében főzzük puhára a megtöltött
paprikákat is.

A lisztből és az olajból eközben rántást készítünk. A kész gombócokat
emeljük ki a vízből, a paradicsomlét sűrítsük a rántással, majd tíz perc
forralás után tegyük vissza a gombócokat. Tálalás előtt még egyszer
forraljuk össze az egészet.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Néha
  2011-07-31 12:27:57, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes gondolatok 2.  
24 éve
  2011-07-31 11:43:57, vasárnap
 
 



1997 június 7. ekkor halt meg a testvérem



 
 
0 komment , kategória:  Emlékezés 1.  
Tavaszi csönd
  2011-07-31 09:19:27, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tavasz 1.  
Táncoló
  2011-07-31 09:18:34, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  GIF képek 3.  
Palacsinták
  2011-07-31 09:17:26, vasárnap
 
  A legjobb palacsintatészta recept

HOZZÁVALÓK

20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj

ELKÉSZÍTÉS

Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt
a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre
már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!





 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
     2/38 oldal   Bejegyzések száma: 375 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 375 db bejegyzés
e év: 2969 db bejegyzés
Összes: 34589 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1278
  • e Hét: 3234
  • e Hónap: 25501
  • e Év: 158055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.