Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Barantások! Közeleg a MOGY!
  2011-08-03 23:12:45, szerda
 
  Egész évre szóló útravaló!

Fő feladatunk a küzdőtér elemeinek felépítése és a történelmi élőkép megszervezése. Ebben az évben is arra kérlek benneteket, hogy a lehető legnagyobb létszámmal és a legnagyobb fegyelemmel vegyünk részt ezen a rendezvényen. Csapatokon belül segítsük egymást, hogy a csapattagok és családtagjaik eljuthassanak a MOGY-ra. Kérlek benneteket, hogy augusztus 6-tól jelentkezzetek be azokba a munkacsapatokba, amelyek a küzdőtér építési munkálatait végzik. Az idei év érdekessége, hogy (a fa felajánlásoktól függően) egy 25 x 10 m-es, négy saroktoronnyal, két kaputoronnyal és egy központi toronnyal ellátott favárat építünk fel, gyilokjáróval, belső várfelszereléssel, zászlókkal, pajzsokkal díszítve. Ehhez megfelelő mennyiségű anyagra van szükség, ez pedig -- tavalyhoz hasonlóan -- felajánlásokból valósítható meg. A történelmi élőkép megint egy kicsit más lesz. A megszokott, sikeres és látványos elemek mellett 2 új elem, például gyermekek csatája is lesz (rongylabdákkal). A várral szemben idén fa színpad lesz (a Nagyszínpad idén a karámon belülre kerül), tornyokkal és harangtornyokkal. A történelmi élőkép vezénylése innen történik majd.


Pénteken 15.00-kor nyilvános főpróba, szinte valódi bemutató. Arra kérlek benneteket, hogy itt már minden csapatunk legalább 90%-os részvétellel vegyen részt. Hozzuk a fiatal barantásainkat is, komoly élménnyel fognak gazdagodni és külön szerepük is lesz a két nap során. A zászlókat, fegyvereket, pajzsokat, ostorokat készítsétek elő. A gyermekcsatához továbbra is várjuk a rongylabda felajánlásokat. Kb. 20 000 db-ra volna szükségünk.
- Várunk minden további faanyag felajánlást!
- Lehet: léc, gerenda, palló, deszka, oszlop továbbá: szeg, ácskapocs, kapupántcsavar, motoros fűrészekhez üzemanyag.
- A munkacsapatok ácsszerszámokat, motoros fűrészeket, szöghúzókat hozzanak.
- Abban is segítetek, ha otthon körülnéztek és ami felesleges van otthon -- szeg, csavar, ácskapocs, kapupánt, maradék festék, hígító, ecset, maradék ruhaanyag, kordonnak való kötél, régebbi zászlóanyag --, azt elhozzátok az építőknek, gyermekfegyver gyártóknak! Kérdezzétek meg a szomszédaitokat, barátaitokat, rokonaitokat! Egy gyermekek és építőik örömére felépítendő vár sok embert meg fog mozgatni. Komoly mennyiségű alapanyagot lehet összegyűjteni.
Arra kell figyelni, hogy ha csütörtökön hozzátok az anyagokat, akkor azzal már nagyon nehezen tudunk mit kezdeni. Kérlek benneteket, hogy az összegyűjtött anyag felajánlásokat juttassuk el az építőknek korábban. A szomszédos csapatok telefonálják egymást körbe, hogy ki, mikor indít munkacsapatot Bösztörre és azoknak adjuk át az anyagokat!
A vár környezetébe szívesen várunk minden ötletet! (Pl. kész balliszta, ágyú, ágyú jellegű építmény.
A felvonulásnál a zászlók nagyon fontosak. Aki tud, hozzon magával piros-fehér vagy bíbor-ezüst sávozott könnyű pajzsot. Huszártárcsa és körpajzs (napsugárként osztott sávok) előnyben!
Bösztörpuszta létrejöttét idén sem támogatja senki. Ezért is éppen nekünk való hely. Idén a főszervező: Bődi Szabolcs, Kunszentmiklós polgármestere. Ebben az évben nagyon látszik, hogy kifogytak az emberek az anyagiakból. Minden hasonló, komoly tízmilliókkal támogatott rendezvény érdektelenségbe fulladt. Hiányzott belőle a lélek. Minél több barantás van a MOGY-on, annál inkább lesz esélye ennek a kezdeményezésnek túlélnie ezt a nehéz évet. Jövőben bízó gyermekeink és az egész évben látástól vakulásig dolgozó magyar emberek megérdemlik, hogy egész évre való lelki útravalót kapjanak.
Ünnepeljük meg a jó szándékú magyar embereket Bösztörpusztán! Úgy mint tavaly... "Sírva vígad a magyar.."

Szeretettel: Vukics Ferkó

ui.. Vasárnaptól öt napot Erdélyben leszek az ottani Baranta tábor miatt, de szombaton már idehaza vagyok... Elő a fűrészekkel!

http://www.szilajcsiko.hu/baranta#!__baranta


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A parlagfű védelmében
  2011-08-01 22:19:52, hétfő
 
  A parlagfű védelmében - azaz mit is tud ez a csodás növény, és mit tudnak a gyógyszerek
2010, május 20 - 10:06 - Hírszem

Soha nem találkoztam, és nem beszéltem sem Lajos Atyával, sem Várhegyi Lászlóval, holott mindkettőjükről tudom, hogy kiváló szakemberek. Ezért döbbentett meg ez az írás, ugyanis szóról szóra ezt vallom én is hosszú évek óta.

Emiatt a filozófiám miatt jött létre ez az oldal is. És lám, most szinte mindent megtaláltam a saját filozófiámból egy írásba besűrítve. AV



A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények, gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket. Például a likőrök, borok közül nagyon finom az ürmösbor, vagy a likőr. Az egyéb hasznosságot illetően csak később adok magyarázatot.

Még 1973-ban, amikor először találkoztam személyesen Lajos Atyával, a lazarista missziós pappal Adonyban, úgy tudtam, hogy a parlagfű haszontalan gyomnövény. Szerencsére nem voltam rá allergiás, de más pollenekre sem. Különös véletlen folyamán ismerkedtünk meg. Dunaújvárosban voltam közlekedési rendőr és Adonyban ellenőriztem a forgalmat, a kivilágítatlan kerékpárosokat. Esti szürkület volt már és láttam, hogy egy idős úr kerékpárja hiányosan van felszerelve, mert nem volt hátsó világítása. Lajos Atya volt az, de nem büntettem meg, hanem csak figyelmeztettem, mert halkan és tisztelettudóan beszélt velem, aki akár az unokája is lehettem volna. Sokáig beszélgettünk, mert a szerénysége mögött egy nagy tudású, intelligens embert ismertem meg, s még a tréfa sem állt tőle távol, amikor azt mondta, hogy a Jóisten vigyáz rá, még akkor is, ha nem jó a világítás a kerékpárján.

Lajos Atyával, a magyar újkori természetgyógyászat úttörőjével a megismerkedésünk után többször is találkoztam - kerestem a vele való találkozási lehetőségeket! -, mert a végtelen egyszerűsége és a hatalmas tudása lenyűgözött. Addig is sokat tudtam a természet törvényeiről, mert reál beállítottságú is vagyok, s akkor már mérnök voltam, meg az anyai nagyapám, Vincze Ágoston, állandóan járta velem a Heves megyei kis faluban, Fedémesen az erdőket, mezőket és szedtük a gyógynövényeket, meg a gombákat. Apai nagyapám Weixl János pedig egész életét az előszállási (Fejér Megye) állatorvos, Dr. Eglesz Mihály mellett töltötte, mint felcser. Mindkettőjüktől sokat hallottam a természet erejéről, szépségéről, az állatok öngyógyító tevékenységeiről, a növények gyógyító és tápláló hatásairól. Olyan bölcsen beszéltek ezekről a dolgokról, hogy azok felkeltették a figyelmemet és haláluk után is egyre többet olvastam, tanultam ezekről a természetes dolgokról, erdő, mező növényeiről és állatairól.

Lajos Atya is megerősített abban, hogy a természet törvényei Isten törvényei, és azok változatlanok, örök törvények. Azt mondta, hogy a közlekedési törvényeket át lehet hágni büntetlenül, ha nincs rendőr a közelben, és akkor megúszta a felelősségre vonást, de ha valaki a természet törvényeit hágja át, akkor az saját magát bünteti meg!!! A természet úgy működött évmilliókkal ezelőtt, ahogy ma működik, és úgy fog működni évmilliók múlva is. Bölcsen mondta, hogy semmi új nincs a Nap alatt, mert amit ma felfedeznek, az már régóta létezik, csak az ember most ért el oda, hogy megismerjen olyan dolgokat, tényeket, amelyet eddig eszközök, vagy tudás híján nem ismert fel, vagy meg.

Beszélgetéseink során szóba került a parlagfű is, mint allergén növény. Lajos Atya védelmébe vette, és elmondta róla, hogy régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aromaolaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.

Tőle tudtam meg azt is, hogy amikor a spanyolok és a portugálok felfedezték és kisajátították az Új Világot, azaz az Amerikai földrészt, akkor keresztényi szellemben kiirtották az őslakosokat (inkák, aztékok, toltékok, stb). Amikor az angolok is vérszemet kaptak, hogy nekik is kell az új világból, ők sem kímélték az őslakos indiánokat, és kíméletlenül öldösték azokat, szintén a keresztényi szellemiségre hivatkozva. A franciák is erős nemzetté váltak és látták, hogy lemaradnak az Új Világ elosztásánál, ezért ők is részt követeltek Amerikából, de nekik már csak néhány Közép-amerikai rész és Kanada jutott, de Kanadát megosztották egymás között az angolokkal. Az angolokkal ellentétben a franciák nem öldösték ok nélkül az őslakosokat, ezért azok hálából egy csomó titkukat megosztották velük.

Ilyen titok volt a parlagfű titka is.

A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak 100 millió kellene, és a maradék 900 milliót elosztaná a rászorulók között. A valamennyi parlagfű képes erre az önzetlen cselekedetre, s vajon hány ember lenne képes erre? Ezért irtja a balga ember és irtatja sok balga hatóság kül- és belhonban egyaránt? Ők ugyanis nem lennének képesek ilyen nemes cselekedetekre!

A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek! Ugye mekkora csúsztatás! Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek! Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul!

10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért? Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás, a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani? Vajon miért erőltetik még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!!!!!!!!! Ma már a lakosság 30 %-a allergiás, vagy asztmás, s ők biztos gyógyszerfogyasztók! Mellesleg a légutak nyálkahártyáit a tej- és tejtermékek teszik védtelenné a magas kazein tartalmukkal (300-szor több a kazein a tehéntejben, mint az emberi tejben, s a kazeint az asztalosipar ragasztásra használja!!)! A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, s így a parlagfű pollenjeire sem!!

Tagja vagyok a Palocsa Egyesületnek. Ezzel az egyesülettel még a múlt évezred utolsó éveiben Alcsútdobozon (Fejér Megye), egy több hektáros területet hagytunk parlagon, szándékosan, hogy mi lesz ezzel a földdarabbal a természet törvényei szerint. Első évben teljes területét beterítette a parlagfű (hogy honnan tudta meg, hogy ott van egy üres földdarab?). A második évben már a parlagfű több, mint 50 %-ban visszaszorult és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu (bojtorján), a lósóska, fehér üröm, máriatövis, paréj, libatop, stb). A következő évben már 20 % alá esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta!! Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2 %-án volt csak parlagfű!! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a termőföldet a kiszáradástól, s teszi a "dolgát"!

Az a tény, hogy az orvostudomány gyógyítani nem tud, csak kezelni, régóta ismert. "Medicus curat, natura sanat." Csak a beteg tudja saját magát meggyógyítani. Az orvos csak kezel (kúrál), a (saját) természet gyógyít. Hippokratész és Galénusz óta semmi sem változott. De a gyógyszeripartól sem várhatjuk el egészségünket. Az is egy iparág - méghozzá jövedelmezőbb, mint a hadiipar -, amely a gyógyszerek eladásából él. Ha a gyógyszerek meggyógyítanának, nem csak szimptómákat szüntetnének meg vagy enyhítenének, rövidesen minden beteg egészséges lenne, és senki nem venne többé gyógyszert. Mindenki előtt világos, hogy egészséges nép egyidejűleg "halott gyógyszeripart" jelentene.

Ehhez nézzünk meg néhány idézetet.

* "Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart) közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb kórokozója lett. Egy átlag német ma kb. ötször annyi gyógyszert fogyaszt, mint közvetlenül a második világháború előtt. Vajon ettől legalább ötször olyan egészséges is? Természetesen nem. Ellenkezőleg: a német lakosság átlaga ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt. Hirtelenül így lett egy olyan iparágból, amely azért keletkezett, hogy betegségeket gyógyítson, új betegségek kiindulópontja." (Kurt Blüchel: Weisse Magier, Fischer Verlag, 1976)

Az emberi szervezet tökéletes.
(...)
Teljes írás: http://antalvali.com/hirek/parlagfu-vedelmeben.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virágzik a parlagfű
  2011-08-01 22:18:00, hétfő
 
  Virágzik a parlagfű, 5 milliót is fizethet a hanyag gazda
2011, július 31 - 14:31 hir6.hu - barikad.hu

Országszerte virágzás előtti állapotban van a parlagfű, az allergén gyomnövény néhány napon belül kezdi szórni a pollenjeit. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal július 1-jétől bírságolhat a parlagfű miatt, az első kényszerintézkedéseket már el kellett rendelni - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

A felderítést a földhivatalok munkatársai végzik, 150-200-an vesznek részt a felderítésben, és körülbelül ennyien foglalkoznak a kényszerkaszálással is. Annak, akinek földjén parlagfüvet találnak, ki kell fizetnie az irtás költségeit és a bírságot is, utóbbi 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjedhet.

Mivel a napraforgó- és gabonaföldek jelentős részén különböző mértékben ugyan, de jelen van a parlagfű, különösen fontos, hogy a tarlókon elvégezzék a tárcsázást a betakarítás után, hogy a magok a földbe kerüljenek. A kikelt növényeknél meg kell ismételni a talajmunkát, így ezzel a módszerrel gyakorlatilag teljesen ki lehet irtani a parlagfüvet.

Hazánkban csaknem 2 millió ember allergiás valamire, közülük egyes források szerint 60 százalékra tehető a parlagfűre érzékenyek aránya, és körülbelül 1/3-a súlyos allergiás. Rohamosan nő az asztmás betegek száma is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga Mihályőszinteségi rohama
  2011-08-01 22:14:47, hétfő
 
  Varga Mihály szerint jövőre nehéz évünk lesz
nepszava.hu - www.vpfsz.co.hu2011.07.25.

Lehet, hogy Varga Mihálynak igazságszérumot adtak tegnap, mert szabályos őszinteségi roham lett rajta úrrá: a Gazdasági Rádiónak adott interjúban lényegében elismerte, hogy a kormány eddig beharangozott gazdasági tervei nem tarthatók és jövőre valószínűleg rendkívüli intézkedésekre lesz szükség.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki egyben a Fidesz alelnöke is, lehetségesnek nevezte, hogy akár 0,3-0,5 százalékponttal is alacsonyabb lesz a növekedés a tervezetnél, felül kell vizsgálni a konvergencia-programot, az Új Széchenyi Tervet és a Széll Kálmán tervet (magyarán további megszorítások jönnek), sőt a költségvetési lyukak betöméséhez 2012 elején el kell adni az állami Mol-részvények egy részét.

A Fidesz alelnöke úgy fogalmazott, hogy "ha a mostani frankárfolyam tartós marad, akár 0,3-0,5 százalékponttal is ronthatja a gazdaság növekedési képességét". Az államtitkár szerint a gadaságpolitika nagyon szűk mezsgyén tud csak mozogni. A kereslet ösztönzésének eszközéhez sem tud nyúlni a kormány, mert az államadósság mértékét mindenképpen a GDP-arányos 80 százalék alatt kell tartani. Elemi érdeknek nevezte, hogy az idén 3 százalék alatt legyen az államháztartási hiány.

A görög események elfajulása esetén a kormánynak újra kell számolnia a konvergencia-programot, illetve várhatóan felül kell vizsgálnia az Új Széchenyi Tervet, Széll Kálmán tervet is. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy egy negatív forgatókönyv esetén fel kell mérni, hogy a foglalkoztatás, a gyógyszerpiac, a közösségi közlekedés vagy a nyugdíjrendszer átalakítása során mely területen kell esetleg gyorsítani, vagy miről kell lemondani. Az államtitkár azt támogatná, hogy az adójóváírás már 2012-ben szűnjön meg. Mindez a már beharangozottakon felül további megszorításokat vetít előre már jövőre. Mint mondta, a MÁV és a BKV fokozatos adósságrendezése sem kerülhető meg. Ennek ellenére Varga Mihály "kicsit túlzónak" tartja, hogy az elemzők szerint jövőre további 600 milliárd forintot kell majd megspórolni.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár nem zárta ki a Mol-ban meglévő állami részesedés egy részének értékesítését. "El tudok képzelni olyan helyzet, hogy 2012 elején a biztonságos finanszírozáshoz arra lesz szükség, hogy az állami csomag egy része értékesítésre kerüljön" - magyarázta. Hangsúlyozta ugyanakkor: fontos érdek, hogy a magyar kormánynak az ország stratégiailag legfontosabb cégére rálátása legyen.

Tukacs István, a parlament költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának szocialista tagja Varga Mihály nyilatkozatával kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a kormány közé tette a Magyar Közlönyben a 2012-es és 2013-as költségvetés sarokszámait, ebből már kiolvasható volt, hogy a növekedés kisebb lesz a korábban vártnál. Nincs élénkülés, aminek alapvetően a buta gazdaságpolitika az oka. Kérdésünkre válaszolva Tukacs István hangsúlyozta: nem csoda, ha egy szakember ezt belátja. Az jó, hogy eljutottak a felismerésig, mégsem lehet örülni, hiszen ez újabb megszorításokat jelent.

S. I. / Népszava


Ne feledjük:
N1TV - Bogár László: Adósságunk ~10 Mrd, kezelési költsége ~120 Mrd dollár

http://www.youtube.com/watch?v=D43ymrYRqWI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szándékos eladósítás?
  2011-08-01 22:08:51, hétfő
 
  [Kormányzat] 2011.08.01 09:00

Az adósságnövekedés okait vizsgáló parlamenti albizottság szerint több törvényt is megsérthettek az előző kormányok. A jelentés szerint az eladósodás legfőbb oka, hogy a költségvetési deficit rendre magasabb lett, mint ahogy a gazdaság teljesítőképessége engedte volna. A felelősségre vont volt pénzügyminiszterek nem látnak okot az ő szerepük firtatására.

Három törvényt, az államháztartásit, a számvitelit és a költségvetésit sértették meg az előző balliberális kormányok, miközben drámai mértékben eladósították Magyarországot. Legalábbis így látja a 2002 és 2010 közötti adósságnövekedés okait vizsgáló parlamenti testület. Ezzel folytatódott a vita arról, hogy a politikain túl terhel-e jogi felelősség is az ügyben több volt szocialista miniszterelnököt és pénzügyminisztert - írja a Magyar Nemzet. Szijjártó Péter (Fidesz) azt nyilatkozta az államadósság növekedését vizsgáló parlamenti albizottság vasárnapi ülésén, hogy a balliberális kormányok adatokat hamisítottak, becsapták a magyar embereket és az uniót, miközben szándékos költségvetési hibák sora jellemezte az elmúlt két ciklust.

A jelentés szerint az eladósodás legfőbb oka, hogy a költségvetési deficit rendre magasabb lett, mint ahogy a gazdaság teljesítőképessége engedte volna, de az is sokat nyomott a latban, hogy a válság kibontakozásával nem készítették fel a gazdaságot a krízisre, így elsőként kellett mentőcsomagot kérnünk a Nemzetközi Valutaalaptól és az Európai Uniótól.

Babák Mihály (fidesz) utalt arra, hogy hogy a vizsgálatban meghallgatott Állami Számvevőszék korábbi vezetői szerint okkal feltételezhető, hogy szándékosan követtek el korábban bűnöket, amelyek révén nőtt az adósság. A jelentésben szerepel az is, hogy az államháztartás túlköltekezése mellett az állami vállalatok adósságának megemelése, a devizában felvett hitelek egyre nagyobb aránya is hozzájárult az adósságcsapdához.

Pősze Lajos független képviselő arra hívta föl a figyelmet, hogy a hitelfelvételek átterhelődtek minden magyar család pénztárcájára, miközben nem nőtt az életszínvonal.

Gyurcsány Ferenc szerint, aki az adósság 5 százalékáért vállalt felelősséget a meghallgatásakor, úgy védekezik, a "haza szolgálata iránti, talán megalapozatlan törekvéseik" vezettek a hitelfelvételekhez. Medgyessy Péter a tizenkétezer-milliárd forintnyi adósságnövekedés 0,2 százalékáért vállal felelősséget, Bajnai Gordon pedig elődeire hárítja azt. A meghallgatott pénzügyminiszterek szintén nem látnak okot a hibák firtatására - számol be a Magyar Nemzet.

OrientPress Hírügynökség
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erkélyére akasztotta fel magát
  2011-08-01 22:07:10, hétfő
 
  2011. július 31. - 21:10 feherkemeny.com

A "Fehér Kéményseprők" Országos Társadalmi Szervezete mélységesen elítéli a bankok pénzéhes mohóságát.

Elítéljük a számító spekuláció gátlástalansága miatt kialakult válság, és az ebből következő megszorítások oda juttassanak embereket, családokat, ahonnan már nincs tovább és a családját majd a saját életét oltja ki! Minden emberi élet ellenes cselekedetért a bankokat tesszük felelőssé.

Felelősnek tartjuk a Kormány minden tagját, mert a bankok mellé állva, jogi védelmet biztosítva számukra, asszisztál az egész ország elnyomásában és öngyilkosságokban.

Felelőssé tesszük a nyomozó hatóságokat, hogy nem lépnek fel a "nepper" ingatlan maffiózó cégekkel, követeléskezelő csaló cégekkel szemben. Hagyják és asszisztálnak abban, hogy elvegyék a korrupt csalók az ingatlanokat és gépjárműveket.

Felháborító, hogy Magyarországon nagyobb hatáskört adtak az önálló bírósági végrehajtónak, mint amivel a Köztársasági Elnök, vagy a Belügyminiszter rendelkezik. Bármit megtehetnek, bárkit öngyilkosságba kergethetnek. Zaklathatnak büntetlenül. Nincs ügyészség, nincs bíróság, aki elítélje őket, inkább anyatigrisként védik őket.
NEM SZÁMÍT AZ SEM, HA VÉGSŐ ELKESEREDÉSÉBEN

Erkélyére akasztotta fel magát

Szomszédai fedezték fel pénteken hajnalban azt a 60 éves férfit, aki Tanácsköztársaság téri első emeleti bérlakásának erkélyére akasztotta fel magát Dombóváron. Az öngyilkosság okáról egyelőre csak találgatások láttak napvilágot: valószínűleg a közüzemi tartozások miatt rá váró kilakoltatás miatt választotta ezt a módját a nyomasztó gondoktól való megszabadulásnak.

A kilakoltatás elleni tiltakozás többféle, tragikus módjáról hallhattunk már az elmúlt hetekben, hónapokban. Volt, aki felgyújtotta, volt, aki fel is robbantotta lakását, házát. A híradások nem szólnak azokról a szerencsétlenekről, akik csendben, a világ elől elbújva, úgy szabadulnak anyagi gondjaiktól és egyúttal életüktől, hogy arról alig néhány ember szerez tudomást. Vajon a szaporodó számlák, felszólítások majd az ezeket követő végzések és következményeik elől a halálba menekülő emberek közül néhányan miért döntenek úgy, hogy vállalják: a "szabadulás" módja miatt haláluk után kérdezősködni és találgatni fognak róluk szomszédok, ismerősök és ismeretlenek, vagy a médián keresztül akár az egész ország? Talán nem túlzás azt állítani, üzenet ez: keserű és vádoló üzenet annak a társadalomnak, amely hagyta, és hagyja, hogy a bankok mohósága, a számító spekuláció gátlástalansága miatt kialakult válság, és az ebből következő megszorítások oda juttassanak embereket, családokat, ahonnan már nincs tovább. Illetve, még egy lépés - az utolsó...

http://www.dombovari-hirhatar.hu/hirek/erkelyere-akasztotta-fel-magat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 443
  • e Hónap: 3569
  • e Év: 35299
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.