Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/57 oldal   Bejegyzések száma: 568 
ÓRIÁSIiiii!!!!!
  2011-09-30 20:01:54, péntek
 
  2011-09-30. 07:55
Dzsihádos molinóval riogatták a tel-avivi metélteket a lengyel ultrák az Európa Liga-meccsen

Az alábbi képen a Legia Varsó ultráinak koreográfiája látható a tegnapi Európa Liga-meccsen, melyet az izraeli Hapoel Tel-Aviv ellen játszottak. A tökéletesen kivitelezett lelátói látványon egy arcát eltakaró palesztin harcos látható, stilizált arab betűkkel pedig a "Jihad Legia" olvasható a két emelet közötti kerítésen.

http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/jihadlegia.jpg


Volt, akinek a koreográfia kevésbé tetszett: a balliberális lengyel napilap, a Gazeta Wyborcza internetes kiadásának címoldalán háborodott fel rajta, és értetlenkedve tette fel a kérdést, hogyan tudták bevinni a szurkolók a stadionba ezt az óriási méretű "rasszista" transzparenst. Az újság megszólaltatta a Nigdy Wiecej nevű lengyelországi cionista "jogvédő" szervezet illetékesét, aki botrányosnak minősítette a "kirekesztő látványt", és szégyennek nevezte, hogy ilyen előfordulhat pár hónappal a 2012-es Európa-bajnokság előtt egy lengyel futballstadionban. A Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) illetékese pedig azt nyilatkozta, hogy az UEFA komoly szankciót fog kiszabni emiatt a Legiára, akiknek szurkolói vélhetően nem utazhatnak majd el az izraeli visszavágóra, és a klub is jelentős - akár 100 000 eurós - pénzbüntetésre számíthat.

A Hapoel Tel-Avivot 1927-ben alapították a Palesztinában élő kommunista zsidók. A klub a tel-avivi munkásosztály és a zsidó proletárok klubja lett, a Hapoel sportmozgalmon keresztül a Histadrut nevű baloldali szakszervezet befolyása alá tartoztak. A klub színe vörös-fehér, címerében pedig sarló-kalapács van. Szurkolóik rendszeresen hirdetnek kommunista szimbólumokat, lengetnek Che Guevara-zászlókat.
A varsói Legia szurkolói egyébként a múlt heti GKS Belchatów elleni bajnokin is egy nagy palesztin zászlót raktak a kerítésre, amivel a palesztinok függetlenségét és ENSZ-tagságát támogatták, egyúttal előzetesen üzentek a Hapoel-szurkolóknak is, akik végül nagyon kis létszámban utaztak csak el a tegnapi meccsre.

(Kuruc.info - olvasónktól)


http://kuruc.info/r/6/85892/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
GKI: Hanyatlásba taszít a Fide
  2011-09-30 19:57:56, péntek
 
  GKI: Hanyatlásba taszít a Fidesz-kormány

2011. szeptember 28. - 14:56

A kormányt teszi felelőssé a Gazdasági Kutató Intézet azért, hogy jövőre recesszióba kerül a magyar gazdaság. A végtörlesztést a pénzügyi rendszerre veszélyesnek ítélik meg, erőteljes kamatemelésre számítanak már rövid távon is a kutatóintézetnél.

A gazdaságpolitika miatt esik jövőre recesszióba a magyar gazdaság, csak kisebb részben járul ehhez hozzá a külső feltételek romlása - mutatta be Vértes András , a GKI igazgatója legfrissebb negyedéves előrejelzésüket. 2012-re 1 százalékos GDP-csökkenést és 3 százalékos fogyasztáscsökkenést jelez előre az intézet. Főleg hazai gazdaságpolitikai hibák miatt kerültünk zsákutcába, a piacgazdasággal és az európai jogelvekkel ellentétes, szabadságharcos, populista politika folyik - vélekedik a szakértő. Ez a befektetők elbizonytalanításához, a kockázati felárak növekedéséhez vezet.

Elhibázott az adópolitika, még most is adócsökkentésről beszélnek, miközben emelés folyik - mondta Vértes, aki szerint a gazdaság egy része túladóztatott, az egykulcsos adó, amely elvileg egyszerűbb lenne, egyre bonyolultabbá válik, nem javítja a foglalkoztatást, nem fehérít, hanem szürkít. Szembemegyünk a világméretű konszolidációs folyamattal, amelynek középpontjában az államadósság megőrzése és a pénzügyi stabilitás helyreállítása áll. Csak különböző egyszeri lépésekkel javította az államadósságot, eközben számos olyan lépést tett a kormány, amelyek rontják a pénzügyi stabilitást - mondta a szakértő.

Bevezettek egy példátlan méretű bankadót, államosították a magán-nyugdíjpénztárakat, és kedvezményes végtörlesztést tesznek lehetővé. Összesen 700-1000 milliárd forintot vonnak el a pénzügyi szférától. A legnagyobb lyukat a végtörlesztés üti, amelyet ráadásul valószínűleg meg fognak támadni, és végső soron az adófizetők pénzéből kell majd kifizetni. Az érintettek 20-30 százaléka 1000-1400 milliárd forint közötti értékben fog élni a lehetőséggel, ami tőkeemelést von majd néhány banknál maga után - prognosztizálja a kutatóintézet. A vagyonosabbak fognak majd élni vele, akik eleve alacsony kockázatot jelentenek, a kockázatos adósok viszont ott maradnak, becsapva érezve magukat, ami komoly társadalmi feszültséghez vezethet. Azokat mentik ki, akiknek nincs erre szükségük, ezért bevállaljuk a bankrendszer likviditásának, stabilitásának jelentős megrendítését. A hátrányai sokkal nagyobbak, mint az előnyei - vélekedik Vértes, társadalmi és szakmai kontroll nélküli kiszámíthatatlanság folyik, szakmai konzultáció nélkül nem lenne szabad meghozni, forradalmi kapkodás zajlik - tette hozzá.

Forrás: VG.hu


http://szebbjovo.hu/node/9191
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pitiáner zsidó bosszú: nem ad
  2011-09-30 19:56:17, péntek
 
  2011-09-30. 17:18
Pitiáner zsidó bosszú: nem ad forinthitelt a K&H saját devizahiteleseinek

Nem ad forinthitelt a K&H Bank saját devizahiteleseinek - értesült a Pénzcentrum.hu. Ezzel sokaknak nehezíti meg a végtörlesztést, persze más bankoknál végtörlesztőket nem diszkriminál ilyen módon. Egy olvasónk értesítése után egy véletlenszerűen kiválasztott fiókban érdeklődtünk a banknál kérhető kiváltási lehetőségről. Az ügyintéző elárulta: K&H ügyfeleknek nem, másoknak viszont nyújtanak forinthitelt akár deviza alapú hitel kiváltására is.
Érdekes stratégiát követ a végtörlesztéssel kapcsolatban a K&H Bank, olvasónknak, aki a bank ügyfele, forinthitelt nem kívántak nyújtani - írja a Pénzcentrum.hu. A bank jelenlegi devizahiteleseinek így nincs lehetősége saját bankjuk forinthiteléből végtörleszteni. Ezt nekünk is megerősítették egy telefonbeszélgetés alatt, amit egy véletlenszerűen kiválasztott bankfiók ügyintézőjével folytattunk.
Olvasónk azt is megpróbálta megtudakolni, folytatja a lap, lehetséges-e, hogy rokonok segítségével összeszedett összeggel végtörlesszen, majd ennek legalább egy részét, akár személyi hitelből is megadja hozzátartozóinak. Az ügyintéző szerint viszont ez sem lehetséges, hiszen: "a bank nem nyújt semmilyen új forinthitelt". Kérdésünkre viszont ezt egy másik ügyintéző cáfolta, nyújtanak akár jelzálog alapú forinthitelt is, amennyiben nem a K&H-nál meglévő devizahitelünket akarjuk belőle végtörleszteni. Nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy máshonnan érkező ügyfeleknek nyújtanak forinthitelt.
Más bankok is megpróbálják fékezni forinthitelezésüket: az Erste 10 százalék körüli szintről 12,27 százalékig növelte lakáscélú jelzáloghitele THM-jét. Ezzel a mi olvasatunkban már második jelét adta annak, hogy nem kíván részt venni a devizahitelüket végtörleszteni vágyókért folytatott harcban.
További furcsaságok is kiderültek a K&H ügyintézése kapcsán, olvasónk írta, aki ugyancsak a bank ügyfele - olvasható a Pénzcentrum.hu oldalán.
"Én is szembesültem ezzel a hozzáállásukkal, ráadásul tetézték a következővel is:
Úgy terveztem törleszteni, hogy egy részét saját forrásból, egy részét más banktól felvett forint hitelből. Az ügyintéző válasza, hogy ha nem egyszerre érkezik a pénz a számlájukra akkor az nem végtörlesztés, így az első részlet aktuális árfolyamon számolódik, míg a maradék - másik rész - lesz a végtörlesztés. "
A lap úgy tudja, hogy más bankoknál 60 napon belül elfogadják több részletben is a végtörlesztéshez szükséges összeget, bár a törvény egyösszegű fizetést ír elő. De ez semmiképp sem lehetséges, amennyiben a hitel nem fedezi a teljes tartozást és további megtakarításokra van szükség.

Pénzcentrum.hu nyomán

http://kuruc.info/r/39/85917/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kígyó a farkába harapott - a
  2011-09-30 19:44:09, péntek
 
  A kígyó a farkába harapott - a kör bezárul



Az EU nem találja a kiutat. Angela Merkel német kancellár felszólította az Európai Unió országait, hogy valamennyi gondokkal küzdő ország vegye komolyan a megszorításokat. Sőt, továbbment és követeli a jogot, hogy lehetőségük legyen felülbírálni ezen országok költségvetéseit. Ez már a sokadik, de egyik legnagyobb lépés a kisebb államok teljes behódoltatására - és az Európai Egyesült Államok létrehozására.

Mint elmondta, ezeknek az országoknak kötelességük a költségvetés teljes megszorítása, különben nem lehet kikerülni a válságból. Ez mind szép és jó, csak egy gond van vele. Elfelejtik közölni, mit is jelent ez! Ez semmi egyebet nem jelent, mint az állampolgároknak sokkal több elvégzett munkát, a juttatások elvesztését, a szociális vívmányok megszűnését.

Milyen jogon akarja bárki is megkövetelni azt, hogy azokat a jogokat feladja az ember, amit ÖNERŐBŐL tudott egy ország elérni? Azon a jogon - mondják ők -, hogy a szerzett jogok addig tartanak, amíg jól megy a gazdaság, ha nem, akkor elvesznek a jogok! Csakhogy Magyarország soha nem foglalt el, zsákmányolt ki más országokat, tehát a szerzett jogokat az itteni működő gazdaság biztosította. Ha ez már nem működik, akkor tény, HOGY VALAKI NAGYON ELRONTOTT VALAMIT! Méghozzá olyan dolgot, ami kőkeményen a nép érdekeit szolgájla, tehát nemzeti, néppolitikai kérdés. A gyerekek jövője, a nevelésük minősége, az életünkkel összefüggő minőségi kérdések - népegészségügy, egyetemek, kórházak, orvosok, laborok, stb., mind a mi életünket hivatottak segíteni, óvni, védeni. Ha ezt valaki rosszul felépített gazdaságpolitikával tönkreteszi, vagy csak veszélyezteti is, az kimeríti a népellenes cselekmények , akár a bűncselekmény fogalmát is.

Ezért pedig felelni kell. Azoknak a politikai szereplőknek, akik bármilyen szinten kiszolgáltatták hazánkat, részesei voltak a bankok működésének, részesei ennek a folyamatnak. Nekik, ezzel feltétlenül el kell számolniuk.

Milyen folyamatokat tapasztalunk ma a politika és a társadalom részéről?

A politika igyekszik a saját rendszerében túlélni a válságot. Nem tudja, csak ennek még a politikusok nincsenek tudatában, mivel maguk sem tudják, sem az okait a válságnak, sem a megoldásokat. Ezért azzal próbálják a túlélést kieszközölni, hogy azonnal visszaszorítják a kiadásokat, és az emberektől hatalmas ütemben vonják el a kiharcolt jogokat és a pénzt. Ez működőképes lehetne, hiszen a történelem folyamán többször is működött. Csakhogy ehhez kell a nép támogatása. Mekkora nélkülözéseket hajlandó elviselni egy nép például háborús körülmények között? Hatalmasakat. Csakhogy olyankor a nép azonosulni tud a katonákkal, a nélkülözéssel. Ma a nép képtelen azonosulni a vezetéssel, mivel a vezetés 20 éve folyamatosan hazudik, átvágja az embereket. Most üt vissza az eddigi elhibázott politika. Gyakorlatilag azt kérik a néptől, hogy higgyenek nekik. Nem fognak, ezért vagy kibújnak a kötelezettségek alól, vagy ellenállnak, és lassan de fokozatosan növekszik a nép elégedetlensége. A politika ezért képtelen a válságból kijutni. Kialakul a nép és a politika között egy patthelyzet, amely pengeélen táncolva bármikor beomolhat.

A társadalom részéről kettősség alakult ki. Egyik részről sodródnak az eseményekkel, még teszik, amit mondanak nekik, próbálnak küzdeni az örvénnyel, egyre reménytelenebbül. Nemsokára az örvény mélybe rántja őket, és mivel nagyon ragaszkodnak a mai felesleges dolgaikhoz, vagyis úsznak szembe az árral, mind meg is fognak fulladni. Ragaszkodnak a TV műsorokhoz, a diszkóhoz, a drogokhoz, jó autókhoz, kényelmes (nyugatos) élethez, de ezek végzik ki a népi immunrendszert, ami jelzi, ha bajban a haza. Ezért pusztulásra vannak ítélve. A másik fele már elengedte magát, az örvény lerántotta, majd ki is dobta őket. Ők próbálnak a felszínen maradni, és eltávolodni a politikai örvénytől. Egyre többen lesznek, és egyre messzebbre jutnak. A nép elszakad a politikától. A társadalom ezt az ellenszenvével jeleníti meg először, a politikusok a társadalmi ranglétra legalsó fokán vannak. Majd jön a a megvetés és elégedetlenség állapota, ennek jeleivel is egyre gyakrabban találkozunk, és utána jön a harag. Ez a legutolsó fázis, a robbanáspont. A megvetésből a harag állapotába azonban az átmenet rövid és utána eljön a vér és vas időszaka.

Azért jellemeztem úgy, hogy a kör bezárult, mert a helyzetnek jelen keretek között nincs megoldása, hisz a jelen keret szülte az állapotot. A megoldást a csak a teljes magújítás adhatja meg. A politika még próbálkozik - tegye csak, az a dolga, de egyre mélyebbre süllyed. Az örvényből kikerülteknek meg az, hogy tegyenek a helyzet megváltozásáért.

A EU-nak és a cionista vezetőknek azért még sok minden van a tarsolyban, messze nem vagyunk a folyamat végén, inkább a közepén (elégedetlenség állapot). Még sokan kapálóznak az örvényben, és még az örvény is növelhető. Lennének megoldások - az egyik, társadalmi-politikai, a másik katonai. Mindkettőre készül a Nyugat. A szabálytalan előzési manőverei erre utalnak, valamint a háborús előkészületek, és a már folyó háborúk is.

A megoldás csak egy áttörés jellegű megoldás lehet. Képes erre még a Nyugat? Történelmi léptékben mérve ez nagyon hamar kiderül, és a folytatás is.

Kemény Gábor - Jövőnk.info
2011. szeptember 28.

http://jovonk.info/2011/09/28/kigyo-farkaba-harapott-kor-bezarul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy magyar katona tiszta harca
  2011-09-30 19:41:40, péntek
 
  Egy magyar katona tiszta harcai

2011. szeptember 30. 08:38:40

Legendák, torzképek és tények a kilencven évvel ezelőtti nyugat-magyarországi felkelésről és Francia Kiss Mihályról

Kilencven éve, 1921 őszén zajlott az évtizedekig elhallgatott nyugat-magyarországi felkelés, melynek eredményeként egyedül itt engedélyeztek népszavazást a trianoni határokat önkényesen meghúzó győztes nagyhatalmak. Ennek köszönhető, hogy Sopron és nyolc környező falu Magyarországé maradt.



Katonás tartású, 34 éves férfiú áll meg Sopron városában egy kávéházi asztal előtt a délelőtti verőfényben. Az asztalnál nála néhány évvel idősebbnek tűnő százados üldögél, borús arccal, látható rosszkedvben. A férfi - valóban kiszolgált katona, tiszthelyettes volt a világháborúban - nyugodtan, szabatosan mondja: ,,Kapitány úrnak Francia Kiss Mihály tiszthelyettes jelenti, hogy a fegyverek megérkeztek, s Héjjas főhadnagy úr az akadémián osztja szét őket!" A kapitány azonnal felpattan és intézkedik: ,,Benedek! Gyülekeztesd a különítményt! Ügetésben utánam, az akadémiára!"
Maderspach Viktornak - ő a Pannónia teraszán búsan üldögélő magyar tiszt - minden oka megvan a búsongásra éppúgy, mint a villámgyors cselekvésre: kilencven éve, 1921 nyarának legvégén, őszének elején, úgy tűnik, Magyarországnak sok más terület mellett el kell búcsúznia a Dunántúl nyugati sávjától is.



Mohácstól Ágfalváig

Augusztus 29-re, a mohácsi csata évfordulójának napjára át kell adni az osztrákoknak 5379 négyzetkilométernyi területet - arra hivatkozva, hogy Bécs élelmiszer-ellátásának biztosítása, bizonyos történelmi jogok (?) és különféle katonai-védelmi szempontok mellett a vidék lakosságának többsége (1910-es adatok szerint a 392 ezerből 312 ezer) kétségtelenül német anyanyelvű.

Az osztrák csendőrség összesen 11 - egyenként 200 fős - menetoszlopban indul a terület birtokbavételére. Ágfalvánál azonban az első meglepetés várja őket: a szinte azonnal eléjük indult Maderspach százados Francia Kiss Mihállyal és a többiekkel megállítja, megveri és visszavonulásra készteti a betolakodókat, miután az akadémián sebtében felszerelkeznek a két teherautóval érkezett Mauser-puskákkal. A fegyverek nagy részét egy évvel korábban, 1920. július 30-ról 31-re virradó éjjel a Rongyos Gárda Francia Kiss Mihály által vezetett osztaga rajtaütésszerű akcióval szerezte a határtól alig négy kilométerre levő Fürstenfeld katonai raktárából. Izsák közelében rejtették el a szállítmányt - a nyugat-magyarországi fejlemények hatására Francia Kiss a fegyvereket saját költségén, a feladóvevények tanúsága szerint vasúton, több ,,lépcsőben", Budapesten és Győrön át ,,gyorsáruként" feladva juttatta el Sopronba... Ahonnan a százados beszámolója szerint három oszlopban zúdulnak a nyugat felől érkező ellenség elé: az egyik osztagot Francia Kiss Mihály vezeti.

Remek katona érettségi nélkül

Ezzel a csatával - Botlik József szavai szerint az augusztus 28-i, ,,történelmi jelentőségű" ágfalvai ütközettel - kezdődik meg a nyugat-magyarországi felkelés és szabadságharc. (A Lajtabánság október 4-i kikiáltását követően, november elején befejeződő harcok után megkezdődnek a velencei tárgyalások, amelyek a decemberi népszavazáshoz vezetnek, amikor a lakosság köztudomásúan Sopron és nyolc környező falu Magyarországhoz való tartozása mellett dönt.) A csaták során megkülönböztetett jelentőséget kap a Rongyos Gárda és az a sajátságos gerillaharcmodor, amelyet az igen vegyes összetételű csapatok hatékonyan alkalmaznak a ,,terroristák" elől mind rémültebben menekülő osztrákokkal szemben. Francia Kiss Mihály - 190 centiméternél magasabb, kiváló felépítésű, nagy munkabírású, kecskeméti születésű homokhátsági parasztgyerek -, aki még az első világháború előtt (25 éves az 1912-es második Balkán-háború idején) kap speciális kommandós kiképzést, az általa szerzett fegyverek jó részével ügyesen gazdálkodva, embereivel több ütközetben is részt vesz, és igen vitézül harcol. Az ugyancsak a nyugat-magyarországi küzdelemben részt vevő, később ismert íróvá lett vitéz Somogyváry Gyula írja És mégis élünk című könyvében, hogy a beszállított sebesültek az ő nevét is mindig dicsérőleg emlegetik kalandjaik felidézése közben... (Egyes vélekedések szerint az író egyik regényhősét is Francia Kiss Mihályról mintázta.)

Mihály sorsa összefonódik a harcokkal, a Rongyos Gárdával és a súlyos történelmi magyar sorskérdésekkel: az olasz fronton a tizenkét Isonzó-csatából tízet végigharcol, az 1916-os román betörést követő győzelmes hadjárat során ott van a Bukarestbe bevonuló csapatok soraiban. Arany és ezüst vitézségi érmekkel jócskán ellátva fejezi be háborút, de 1919 eleje már a legendás és dicsőséges Székely Hadosztályában találja. (Itt is olyan kiválóan megállja a helyét, hogy a nagyszerű parancsnok, a kor egyik legnagyobb katonája, Kratochvil ezredes a feljegyzések szerint egyszer fel is szólítja: érettségizzen le, ,,különben nem tudok tisztet csinálni belőled, akármilyen remek katona is vagy".) A bolsevik uralom alatt szülőföldjén, a Duna-Tisza közén a lázadozó parasztok közé áll, Szamuelyék üldözik, tanúja lesz a rémuralom szörnytetteinek. Nyilvánvalóan ez az érzelmi indítékú magyarázat arra, hogy 1919 augusztusa, a kommün bukását követően, miután az alakuló Rongyos Gárdával rá-rácsap a román megszállókra - Horthy személyes hírszerzőjeként, de katonai alakulat tagjaként -, többedmagával sorra ,,gyűjti be" és adja a hatóságok kezére a vörösterror elkövetőit, ily módon gyakran önbíráskodásokat megakadályozva és megelőzve. (Ez persze nem mindig sikerül.) Az elmenekült kommunisták, a vörös emigráció bécsi sajtója ekkor röpíti világgá, nagyítja fel és torzítja el hisztérikusan az úgynevezett ,,fehérterror" fogalmát és Francia Kiss Mihályt is szinte azonnal vérengző, szadista tömeggyilkossá változtatja. Már Horthyék arra kényszerülnek, hogy 1922 júliusában hadbíróság elé idézzék, de nemcsak tisztázódik minden gyanú alól, hanem kiderül harcos múltja is.

Utolérte az '56 utáni megtorlás

Végül is Francia Kiss Mihály ennek a mesterségesen, aljasul kialakított ördögfattya-fantomképnek köszönhette végzetét: miután még harcol a gárdában 1939-ben Kárpátalján, a háború után már bujdosni kényszerül, távollétében a népbíróság 1947-ben halálra ítéli. Azonban a Rákosi-rémuralom éveiben sem adja fel senki a szülőföldjén a tanyákon rejtőzködőt - csak az 1956-os forradalom leverése után, az 1957 márciusi MUK-hisztéria idején tudják elfogni, ügyét egy klasszikus koncepciós perben összekötik a forradalmárokéval: kapóra jön a '19-es ,,ellenforradalom" összekapcsolhatósága '56-tal. A hetvenéves embert 1957. augusztus 13-án, a világosi fegyverletétel évfordulóján akasztják fel. A két leghírhedtebb vérbíró, első fokon Tutsek Gusztáv, másodfokon a Nagy Imréék perét vezető Vida Ferenc ítélkezett fölötte.

Sírja a 301-es parcellában majdnem közvetlenül Tóth Ilonáé mellett van. ,,Ha e sorok szerény írója Francia Kiss Miskával... meg nem ragadja a fegyvereket - mereng utólag Maderspach százados -, ma az osztrák Ödenburg állna a magyar Sopron helyén."

Egyszer volt egy Lajtabánság nevű állam is

1921. október 4-én Prónay Pál Felsőőr főterén kikiáltja az ,,önálló, független és semleges" Lajtabánság államot. Az esemény az augusztus 28-án kezdődött nyugat-magyarországi fegyveres felkelés harcainak közvetlen következménye: az első világháború után több helyütt is - pl. Kalotaszeg, Muravidék - miniállamok létrehozási kísérleteivel próbálták az idegen megszállástól megóvni az illető tájegységet. A Lajtabánság területe ,,hivatalosan" 3990 négyzetkilométer, lakossága 258 ezer 668 fő volt. Alkotmányozó gyűlése az államfői és végrehajtó hatalmat gyakorló báni tisztet ideiglenesen Prónay Pálra, az egyesített felkelő fegyveres erők fővezérére ruházta, kormányzó tanácsának elnöke Apáthy László százados lett. A világ népeihez intézett kiáltványban közölték: a bánság hivatalos nyelve a magyar, a törvények, rendeletek magyar, német és horvát nyelven jelennek meg, a polgárok között teljes a jogegyenlőség. Lajtabánság kereken egy hónapig, november 4-ig állt fenn. Kikiáltása kétségtelenül felgyorsította és segítette a nyugat-magyarországi kérdés rendezését.



Domonkos László
Forrás: internetes körlevél

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 88900&offsetlo=8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összeomlott a költségvetés: tö
  2011-09-30 19:29:04, péntek
 
  Összeomlott a költségvetés: több mint 600 milliárd forintos megszorítást rendelt el az Orbán-kormány
2011. szeptember 29. - 17:08

Az Orbán-kormány néhány napon belül két kulcsfontosságú ügyben is kénytelen volt beismerni gazdaságpolitikájának tarthatatlanságát: feladta a nemrég még körömszakadtáig védett egykulcsos adórendszert, és újabb megszorító csomagot fogadott el.

Ezúttal kormányhatározat formájában rendelt el az idei évre vonatkozóan 577 milliárd forintos maradványtartási és 37 milliárd forintos zárolási kötelezettséget. Egyebek mellett a tervezettnél 103 milliárd forinttal kevesebbet költ idén az egészségügyre, az oktatásra, a kultúrára, 136 milliárd forinttal karcsúsítják meg az uniós fejlesztésekre szánt pénzeket, 35 milliárddal jut kevesebb vidékfejlesztési célokra és az egyébként is válságos helyzetben levő rendőrség helyzete is tovább romlik a Belügyminisztériumot érintő 31 milliárd forintos elvonás miatt.

A Fidesz által készített 2011-es költségvetés sorsa igencsak hányatott volt: mindössze egyetlen hónappal a költségvetés elfogadását követően jött az első megszorító csomag egy 250 milliárd forintos stabilitási tartaléknak nevezett megszorítás formájában. A mostani, 614 milliárd forintos megszorítással a kormánynak már idén sikerült lepipálnia Bokros Lajost, a megszorítások koronázatlan királyát, holott az éves szinten 900 milliárdos megszorítást jelentős Széll Kálmán terv és a 750 milliárdos Országvédelmi Terv névre hallgató megszorító csomag még hatályba sem lépett. A gazdaságirányítás szakszerűtlen voltát mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy a Fidesz nagyobb összegű korrekciót hajtott végre a saját maga által készített költségvetésen, mint a tavalyi, még a szocialista parlamenti többség által elfogadotton.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy ne folytassa tovább a szocialisták által megkezdett megszorító politikát, mert az a magyar emberek életszínvonalának csökkenését, a középosztály elszegényedését, a társadalom kettészakítottságának növekedését és a magyar gazdaság összeomlását okozza.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese


http://szebbjovo.hu/node/9208
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszok hatoltak be a Nemzetbi
  2011-09-30 19:28:15, péntek
 
  Hála Leninnek:



Oroszok hatoltak be a Nemzetbiztonsági Hivatalba



http://hetivalasz.hu/itthon/fordulat-a-kemugyben-41766/

a towarisok még mindig a spájzban vannak.... ez megnyugtató, mégiscsak jobb mintha az impirlista sátán kénköves patáinak bűzös lenyomatai lennének ott...

gondolom D-209 nyugdíjas elhárytóként most nagyon csóválja a fejét (hogy nem a franciák vannak ott).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki váltja le Orbán Viktort? Na
  2011-09-30 19:20:16, péntek
 
  Ki váltja le Orbán Viktort? Na ki?

http://index.hu/belfold/2011/09/30/ki_valtja_le_orbant_viktort/?rnd=650

2011. szeptember 30., péntek 10:22




Érdemi hasonlóságokat fedezett fel a Demokrácia és Dilemma Intézet az első két parlamenti ciklus és napjaink között. Úgy néz ki, a végén csattan az ostor - állapítják meg elemzőink, de előtte közepes terjedelemben keresik a választ a címben feltett kérdésre.

Orbán Viktor igyekezete, hogy hazánkból közép-európai bezzegországot csináljon, egyelőre kevéssé tűnik sikeresnek. A nagyívű víziók hétköznapi megszorításokba torkollottak. Okos tervek mintha nem lennének, a csapat nincs a helyzet magaslatán. Nem túl biztató ez a jövőre nézve, főként, hogy körülöttünk dühöng az apokalipszis.

De induljunk ki mégis abból, hogy nem dől össze a világ. Végtére voltak itt súlyos mélypontok máskor is, nem kell messzire visszamenni az időben, alig néhány éve 300 forint felett is járt az euró, és brutális gazdasági visszaesést is tudtunk produkálni. Az élet ment tovább. Tegyük fel tehát, hogy 2014-ben is lesz Magyarország, és gondolkodjunk el azon - a sarlatánságot, amennyire lehetséges, mellőzve -, milyen is lesz történetesen. Politikai értelemben. Elemzőink bevallják, az ötletet Mesterházy Attila szocialista pártelnöktől kölcsönözték, aki meglepetésre Váltópárt 2014 címmel tartott sajtótájékoztatót szerdán.

Alapállításunk az, hogy nem tudunk semmit - és ez a Demokrácia és Dilemma Intézet történetében ritkaságszámba megy. Az előző néhány parlamenti ciklusban többé-kevésbé kiszámíthatóan történtek a dolgok. 2006 és 2010 között egyértelmű volt szinte az első pillanattól, hogy az MSZP megy, a Fidesz érkezik, csak a kormányzó párt összeomlásának mértéke, illetve a két új alakulat felbukkanása és viszonylagos megerősödése volt újdonság. 2002 és 2006 között a két nagy öldöklő küzdelme zajlott, és bár a végkifejletre nehéz volt tippelni, váratlan fordulatokra nem kellett számítani. 1998 és 2002 között kísértetiesen éppilyen volt a szituáció.
Régen és most

Az első kétszer négy év viszont mutat egyezéseket a mostani időszakkal. 1994 és 1998 között a kétharmados MSZP-SZDSZ elégedetten ülhetett a babérjain, és vállalhatott fel népszerűség-erodáló döntéseket - lásd: Bokros-csomag -, sokáig nem kellett tartania komoly ellenfelektől. Ekkor kezdetben a Független Kisgazdapárt támogatottsága emelkedett, és csak 97 környékétől erősödött meg annyira a Fidesz, hogy látsszon, bármi is lehet belőle. 1990 és 1994 között is ilyesmi történt, azzal a különbséggel, hogy a kormánypárti MDF pillanatok alatt elvesztette táborát. Az MSZP viszont megint csak az utolsó hónapokban tört előre annyira, hogy végül fölényes győzelmet arathasson.

Mit látunk most? Azt, hogy bármit csinál a Fidesz, az ellenzék egyszerűen képtelen közelebb kerülni hozzá. A kormánypárt bázisa szűkül, a választópolgárok jelentős része - a korábbi támogatók több mint harmada - elfordult tőle az utóbbi hónapokban, de mivel más izmos formáció nincs a láthatáron, ha most lennének parlamenti választások, megint összejöhetne a kétharmados siker. Hozzátartozik ehhez, hogy a szavazási hajlandóság a béka segge alatt van, a politikusok rokonszenvindexe úgyszintén. Beszédes momentum: a Medián szerint Orbán Viktor miniszterelnököt még soha nem kedvelték kevésbé, mint most - 38 pontja van -, viszont így is ő áll a lista élén.

A kérdés tehát a következő: amennyiben a Fidesz sem váltja meg a világot és az országot - minden jel arra utal, hogy nem teszi -, lesz-e váltópárt, amely ideje jöttén elölről kezdhet mindent? (Zárójeles megjegyzés: úgy látszik, ez a modern kori magyar sors, Sziszüphoszként elölről kezdeni mindig, görgetni a követ felfelé, amíg tart a szufla.)
Minél rosszabb

A Jobbik egyes mérések szerint megelőzte az MSZP-t, sokan feltételezik, hogy a gazdasági helyzet romlása a radikális pártnak kedvez. Annál jobb itt, minél rosszabb - dúdolgathatja az ismert slágert Vona Gábor és csapata a fürdőszobában. Kutatóink azonban úgy látják, sokkal jobb a Jobbiknak akkor sem lehet, ha pesszimista elvárásainkhoz mérve is pocsékul alakul a folytatás.

Meggyőződésünk, hogy a Jobbik - különös és korszerűtlen ideológiája miatt - rétegpárt, és az is marad. Egyszerűen képtelen valamennyi társadalmi csoporthoz szólni, márpedig ez elengedhetetlen a totális sikerhez. Egyértelmű, hogy Vonáék feltöréséhez óriási szükség volt Gyurcsány Ferencre. Mumusnak éppen Orbán Viktor is megteszi a széljobbon, de közel sem jó annyira erre a szerepre, mint előde. Ha van párt, ami számára minden adott lett volna - elsősorban a lendület -, hogy az elmúlt másfél évben felzárkózzon, az a Jobbik. Mégsem tette - a fentiek miatt. Úgyhogy marad a gettó.
Útban a fény felé

Vissza lehet-e jönni onnan, ahová az MSZP leküzdötte magát? Nem nagyon vannak pozitív példák. Hacsak nem magáé az MSZP-é. Az utódpártot 1990-ben kegyetlenül elfenekelték a választók, négy év múlva ellenben már-már régi fényében tündökölt megint. Megméretések jöttek-mentek, a 30-40 százalékos támogatottság maradt, mostanáig.

Mesterházy elnök azt mondja, 2011 az ügyek rendezésének az éve - értsd: Gyurcsány Ferenc repül -, 2012 a programalkotásé lesz, 2013 a szövetségkötésé, 2014 a győzelemé. Az első kettő menni fog, efelől nincs kétségünk, a harmadik és a negyedik véleményesebb. Máris felmerül például, hogy kivel is fog az MSZP szövetséget kötni? Az LMP-vel? Vagy esetleg a Demokrata Párttal?

Eszünkbe jutott, hogy kínálkozik még egy párhuzam, ha már úgyis szó volt 1994-98-ról. A Fideszt 94-ben úgy leverték a szavazófülkékben, mint vak a poharat. Aztán 98-ban Orbánék nyertek, együttműködésben Torgyán Józseffel. A szocialisták talán ebből is erőt meríthetnek, ezért nem írnánk le őket teljesen.
Az SZDSZ utóda

Ha a Jobbikot rétegpártnak neveztük, minek nevezzük akkor az LMP-t? Schiffer Andrásék jól - hol békésen, hol harciasan - elvannak valahol a paletta közepe tájékán, kicsit balra, de hogy elfoglalhassák az egész pólust, azt kizártnak tartjuk. 40 százalékos LMP - furcsa ezt leírni, vegyük úgy, hogy nem is tettünk ilyet.

Annyi sorsfordító dilemmára kellene ehhez markáns, mindenki számára érthető válaszokat adni, hogy az csuda. Csudák pedig nem nagyon vannak a politikában, vagy ha mégis, hát nagyon ritkán. Az LMP a küszöb környékén táncol mostanában, és ez alighanem így is marad. Ebben a tekintetben - még szerencse, hogy talán csak ebben - ez a párt tényleg az SZDSZ utóda.
Szubkulturális jelenségek

Hosszú-hosszú ideig - mondjuk 1994 és 2008 között - hajlamosak voltunk feltételezni, hogy a magyar pártrendszer stabil, megvannak a szereplői, akik-amelyek névsora radikálisan nemigen változhat. Jól ráfaragtunk, hiszen eltűnt sorban az FKGP, a MIÉP, az MDF és az SZDSZ is, miközben elfoglalta helyüket a Jobbik és az LMP. E tapasztalatok birtokában soha többé nem mernénk olyat állítani, hogy egy újonnan felbukkanó erőnek nincs esélye.

Magyarán: Gyurcsány Ferenc Demokrata Pártját sem sejtjük reménytelennek. Annak azonban, hogy a DP esetleg rövid távon jelentős tényezővé váljon, paradox módon a volt miniszterelnök a legnagyobb akadálya. Gyurcsány Ferencben mint megváltóban hinni szubkulturális jelenség. Elemzőink többször kifejtették, nem tartoznak azok közé, akik szerint Gyurcsány örökre megbukott, de azzal sem kalkulálunk, hogy egy-két éven belül lehetséges a dicsőséges újjászületés.

Vannak, akik úgy vélik, Bajnai Gordonnal is számolni kell. Kétségtelen, hogy az utolsó előtti kormányfőnek vannak hívei, mindenekelőtt az értelmiség körében. A Véleményvezér a minap odáig ment intézetünkéhez szegről-végről hasonló gondolatmenete végén, hogy az a párt lehet Orbán Viktor igazi kihívója, amely leigazolja Bajnait. Az is lehet, hogy van ebben valami, de a DeDi óvatosabb lenne. Persze kíváncsian fixírozzuk mindeközben ezt a vonalat is.

Akárhonnan nézzük, csak az sül ki a fentiekből, hogy várni kell az igazság eljövetelére. Nincs mese, ma nem tudni, ki váltja le Orbán Viktort, ha egyáltalán leváltja valaki. Úgy néz ki, a végén csattan majd az ostor. Ez volt 1993-94-ben is. Úgy van minden, mint volt régen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Alföldi-imádó L. Simon kitú
  2011-09-30 19:16:09, péntek
 
  Az Alföldi-imádó L. Simon kitúrta Jankovics Marcellt az NKA éléről
2011. szeptember 30. 10:16:43

- a Pocok -versei- olyan undorítóak, mint ő maga
A valamelyst nemzetibb érzelmű Jankovics Marcell távozni kényszerül a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) éléről, az új vezető álláshalmozóként L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke lesz, aki közpénzből kiadott, öncélúan obszcén verseiről híresült el. Az imént már cikkeztünk a végletekig balliberális, a zsidóknak, magyargyűlölőknek milliárdokat (!) juttató NKA működéséről, de most még rosszabbra fordulhat a helyzet.

A nemzeti érzelmű Jankovics Marcell távozni kényszerül a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) éléről, az új vezető álláshalmozóként L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke lesz, aki közpénzből kiadott, öncélúan obszcén verseiről híresült el.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtó- és kommunikációs osztálya pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, Réthelyi Miklós miniszter "közös megegyezés alapján 2011. október 15. napjával felmentette Jankovics Marcellt a Nemzeti Kulturális Alap Bizottsága elnöki posztjáról, és egyidejűleg L. Simon Lászlót nevezte ki e posztra".

Jankovics Marcell folytatni szerette volna munkáját
Jankovics Marcell folytatni szerette volna munkáját

A személycserét szokásos módon maszatoló mellébeszéléssel magyarázzák: a 2012. évi költségvetés más szempontokat előtérbe helyező és más koncepciójú irányítást ad a Nemzeti Kulturális Alapról és annak pénzügyi kerete felosztásáról döntő bizottság számára. Jankovics Marcell szakmai tudására és munkájára a minisztérium továbbra is számít. Na persze. Ahogy a szintén nemzeti érzelmű Koltay Gáboréra, akit kirúgtak a József Attila színház éléről, míg Alföldi Roberta továbbra is a helyén maradhat.

Jankovics Marcell az MTI-nek nem kívánta kommentálni a döntést. A Népszava pénteki cikkében még azt valószínűsítette, hogy az eddigi NKA-vezető távozását kedden jelentik be hivatalosan. A lapnak Jankovics Marcell világossá tette, hogy folytatta volna a munkát az NKA élén. A Kossuth-díjas filmrendező 2010 augusztusa óta irányította a szervezet működését.

L. Simon László, az NKA új elnöke az MTI-nek elmondta: az alap működésével kapcsolatban több átalakítást is tervez. Beszámolt arról, hogy egyszerűsíteni szeretné az adminisztrációs környezetet, ezzel kapcsolatban már dolgoztak is ki javaslatokat. Azt szeretnék, hogy kisebb legyen az adminisztrációs teher és az adminisztrációs költség az alapon belül. "Mindent meg kell tenni azért, hogy az alap forrásai ne csökkenjenek tovább, új szakkollégiumi rendszer kell, amelyik figyelembe veszi a megváltozott finanszírozási és szakmai körülményeket" - fogalmazott L. Simon László. Hozzátette, az NKA elnöki és az országgyűlési bizottsági elnöki poszt együttes betöltésének semmilyen jogszabályi akadálya nincsen, a két tisztség nem összeférhetetlen.

(MTI nyomán Kuruc.info)

Kapcsolódó: - L. Simon Peresz sukorózna: itt a Velencei-tó Kapuja beruházás

- L(egalja) Simon László selyemzsinórral fenyegetett

- "Nemzeti ügyek kormánya": most a Hitgyüli tévéjében magasztalta Alföldit L. Simon

- Végre kiderült, miért nem rúgják ki Alföldit L. Simonék: mert maguk is rajongói!

- L. Simon László közpénzből: "szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk gipszlenyomatokat"

- A véreskezű Biszkuval érez együtt L. Simon

Forrás: kuruc.info


http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=88901
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabó Dezső a sajtóról, 1921-b
  2011-09-30 19:13:57, péntek
 
  Szabó Dezső a sajtóról, 1921-ben


2011. szeptember 30. - 04:52

Ha egyetlen élő képbe tudnánk összetömöríteni mindazt, amit a demokrácia sajtója száz év óta termett, a hazugságnak, perverzitásnak, őrültségnek: az emberi piszoknak olyan minden képzeletet túlrontó arányú eposza hemzsegne előttünk, hogy könnyen az a kérdés támadna föl bennünk, vajon nem az egyéni demokrácia volt-e a világtörténelem legőrültebb hallucinációja?

A demokratikus kor fölhajnalodásával egy új szörnyeteg jelenik meg a történelem vad csalitjában: ezerkörmű és ezerszájú. Mérget karmol a szívekre, gyilkolható hazugságokat köp a lelkekbe, gyilkol, de gyilkossága másoknak lesz a tragédiája, rabol, de azért erkölcsbíró marad, hazudik és az igazság bajnokának ünneplik, katasztrófája a tömegeknek, s a tömegek népszerűsége öleli körül. Ez az ezerarcú véres bohóc, ez a hisztérikus, mérhetetlen arányú zsivány: ez a demokratikus tömegszerelem legcirógatottabb kedvence: a sajtóbandita.

Ez a sajtó végzetes és elmaradhatatlan következménye volt az egyéni demokráciának, mint amilyen következménye az evésnek az exkrementum. De ha már mint a történelem testén szervesen fejlődő orgánumot kivágni, megsemmisíteni nem lehet, igyekeznünk kell működését odafejleszteni, hogy a lehető legkevesebb veszélyt és legtöbb hasznot jelentse a közösség számára.

Azok, akik ma a sajtóveszedelem előtt fel akarják kiáltani a magyarság védő ösztöneit, rendesen egy igen végzetes egyoldalúságba esnek. Nem akarják észrevenni vagy helytelen taktikából nem veszik észre, hogy a sajtóprobléma nálunk két egyenlően fontos kérdésből áll: a) a zsidó sajtóveszedelem elhárítása, b) a magyar sajtó problémája. Általában csak az első veszélyt látják és láttatják, pedig a probléma egyik felét a másik felének megoldása nélkül elintézni képtelenség.

Természetes, hogy a zsidó sajtót kiszorítani kutya-kötelességünk. De rossz néven venni azt, de dühöngeni azért, hogy a zsidó sajtó olyan, amilyen: a legenyhébb kifejezéssel is végtelen naivság. Ismételnem kell, hogy amíg nem jutunk el arra a természetrajzi megismerésre, hogy minden faj minden egészséges erejével önmagáért küzd az életküzdelemben, botorságainkkal csak árthatunk a magyarság érdekeinek. A zsidó sajtó úgy, ahogy van, különböző arcával, vörös, fehér, nemzeti színű vagy színtelen frázisaival, nagyszerű szerve e céltudatos faj hódításának, s én nem tudok jobbat kívánni, mint hogy nekünk küzdelmében olyan céltudatos, céltudatosságában olyan egységes sajtónk legyen, mint amilyen a zsidóságnak a maga sajtója.

Én is fölszisszenek ám, ha látom a zsidó sajtóban az ügyesen elálarcozott tőröket és ágyúkat, melyek életünk legfontosabb erőpontjai ellen irányoztatnak. De sokkal nagyobb fölháborodásom, ha a saját sajtónkban látom a legveszedelmesebb ostobaságot, céltudatlanságot és áruló rosszakaratot. Mert egyet nem lehet eléggé zengőn magyar és keresztény íróink lelkiismeretébe kiáltani. Mikor a zsidó újságíró azokat a sorokat írja, melyekre fölháborodásunk kitör, akkor ő saját fajának nagyszerű katonája. De amikor a keresztény újságíró követ el a magyar lapban ostobaságot, mikor irigység, gonoszság vagy rövidlátás teszi végzetessé sorait, akkor saját faját árulja el, saját vérével szemben hitvány.

Szabó Dezső

Virradat, 1921. február 6. (részlet)

szebbjovo.hu


http://szebbjovo.hu/node/9227
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/57 oldal   Bejegyzések száma: 568 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 568 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2145
  • e Hét: 5247
  • e Hónap: 16358
  • e Év: 169854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.