Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
Amikor döntést hozol, kérdezd meg: mit mond a Biblia?
  2012-01-27 10:37:45, péntek
 
  "Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok;"
(János 8:31)




Ahhoz, hogy az életedet a Bibliára építhesd, a Bibliának nagyon határozottan irányadóvá kell válnia életedben. Iránytűnek kell lennie, amiben megbízhatsz irányváltáskor, tanácsadónak, akire hallgatsz, hogy bölcs döntéseket hozhass, és összehasonlítható alapnak kell lennie, amit használhatsz mindenhez, amit értékelni akarsz.

A Bibliáé kell legyen az életedben az első és az utolsó szó.

Sok problémánk azért merül fel, mert döntéseinket megbízhatatlan iránymutatásra alapozzuk: kultúrára ("mindenki így csinálja"), hagyományra ("mindig is így csináltuk"), ésszerűségre ("így tűnt logikusnak"), vagy érzelmekre ("így éreztem jónak"). Mindezek ellenére amire igazán szükségünk lenne, az egy tökéletes iránymutatás, ami sosem vezet rossz irányba. Egyedül Isten szava tölti be ezt a szükséget: "Istennek minden szava színigaz" (Péld. 30:5a).

A legfontosabb döntés, amit ma hozhatsz az, hogy rendezed ezt a kérdést: mi lesz a legfontosabb iránymutató az életedben. Határozd el, hogy függetlenül a kultúrától, hagyományoktól, logikától vagy érzelmektől a Biblia lesz végső iránymutatód. Amikor döntést hozol, határozd el, hogy először megkérdezed: "Mit mond a Biblia?" Döntsd el, hogy amikor Isten mond valamit, hogy tegyél meg, megbízol Isten Igéjében és megteszed, függetlenül attól, hogy van-e értelme, vagy szeretnéd-e megtenni.

Beszéljetek róla:

a jelenlegi döntéshozó szokásaid szerint ki vagy mi a legfőbb irányadó az életedben?
mennyire változna meg az életed, ha mindig Isten Igéjének adnád az utolsó szót? (vagy megváltozott az életed, mióta Isten Igéjéé az utolsó szó?)

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. január 20.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mi az a plágium, plagizálás ?
  2012-01-26 11:16:54, csütörtök
 
  Link Mi az a plágium?

" A plágium kifejezés a latin emberrablás szóból származik. Azt már biztosan tudod, hogy az emberrablás egy ember ellopását jelenti. Nos, a plagizálás más emberek gondolatainak, írásainak ellopása. Te se vennéd el más ebédre szánt pénzét vagy mondjuk a biciklijét, ugye? Személyi tulajdont képeznek az ember szavai és gondolatai is."


" Még akkor is meg kell említeni a forrásmunkát, ha az információt a saját szavaiddal mondod el. Kérdezd meg magadtól: ,,Tudnám ezt, ha nem olvastam volna a honlapot vagy a könyvet?" Ha a válasz nem, írd ki a forrást!

A plagizálás lustaság

Bár a plágium lehet véletlen, általában a munka elvégzése a cél és lustaság áll a háttérben. A teljes bekezdések másolásakor nem kell időt tölteni a téma átgondolásával, a saját gondolatok összegyűjtésével, és ezek szavakba öntésével. Másolás, beillesztés és kész. "


Link plágium

szellemi alkotás részleges, vagy teljes lemásolása és saját néven való közlése


Link

" Jó kis történet, az egyetlen gond, hogy Hollywood előtt már valaki kitalálta. Plágium per azért nem lesz (nem kell félnie Steve Oedekerk forgatókönyvírónak), csak néhány kritika, de ez minden filmnél természetes. "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hinni kell, küzdeni, teljes szívvel szeretni!
  2012-01-26 08:54:02, csütörtök
 
  Link Link Sylvester Stallone megtért! Link KERESZTYÉN TESTVÉREK

Sylvester Stallone a "kemény fiú" bizonyságot tesz Jézus Krisztusba vetett hitéről.A híres filmsztár és színész a keresztyén hit elkötelezettje. Szerinte nincs köztes út: vagy Istennel, vagy nélküle. Újjá lehet születni! - nyilatkozta a 63 éves sztár. A Keresztyén Küzdősportok Egyesületének honlapján mondta el gondolatait a született new yorki színész, aki szerint arról van szó, hogy az életben Krisztust kell követni, s nem magányos farkas módjára kell küzdenünk.

Egy kerekasztal beszélgetés során, amit Stallone lelkészekkel folytatott, elmondta: Amikor csak templomba megyek, amikor a Jézus Krisztusba vetett hit vonzásának átadom magam, hallgatom Igéit és engedem, hogy kézen fogva vezessen, lehullik rólam mindenféle külső-belső nyomás.

Szerinte nagyon fontos, hogy a keresztyének gyülekezetekhez tartozzanak, és a hitüket gyakorolják. A keresztyén alapok nagyon fontosak, ezáltal kapom meg életem értelmét, a szeretetreméltóság értelmét, az adás, odaadás értelmét, a korrektség értelmét, s tudok ellenállni olyan dolgoknak, amikkel naponta bombáz a filmipar: az irigységnek, a kapzsiságnak, a féltékenységnek és az elkeseredésnek.

A Biblia Stallone számára a hit, az igazságosság és a győzelem könyve. Jézus akkora erőt ad, amivel mindvégig meg lehet állni, s meg lehet maradni a legnehezebb helyzetekben is. A beszélgetések során több fontos Igét is megemlített a sztár, különösen sokat jelent neki az Efézus 6,12, a 2Timotheus 4,8, és a 2Korinthus 5,17. (Forrás: livenet.ch - 2009-10-19)

Gyöngyi blogja Link
Link

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Isten Igéje: Nem tudsz élni nélküle
  2012-01-26 08:19:43, csütörtök
 
  "Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság." (János 17:17)




Isten Lelke Isten Igéjét használja, hogy olyanná tegyen minket, mint Isten Fia. Ha Jézushoz hasonlóvá akarunk válni, akkor meg kell töltenünk az életünket az Ő Igéjével. A Biblia azt írja: "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." (2 Tim. 3:16-17)

Isten Igéje nem hasonlítható semmilyen másikhoz. Mert ez élő Ige. Jézus mondta: "azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: lélek és élet."(Jn. 6:63)

Mikor Isten beszél, a dolgok megváltoznak. Körülötted minden - minden teremtmény - azért létezik, mert Isten azt mondta: "Legyen!". Valósággá lettek a szavai.

Isten Igéje életet teremt, hitet teremt, változást hoz, elijeszti a Sátánt, csodákat okoz, szíveket gyógyít, jellemet épít, körülményeket változtat meg, örömöt hoz, túljuttat a nehéz helyzeteken, legyőzi a kísértést, reményt táplál, kitisztítja az elménk, dolgokat kelt életre és örök garanciát biztosít a jövőnkre! Nem tudunk élni Isten Igéje nélkül! Sose veheted biztosra a dolgokat körülötted. Úgy kéne gondolnod az Igére mint életed olyan alapvető hozzávalóját, mint az étel.

Jób mondta: "Jobban becsülöm a szája mondásait mint a naponkénti kenyerem." (Jób 23:12 - angolból ford.) Isten Igéje a lelki táplálék, amire szükséged van, hogy betöltsd a célod.

Beszélj róla

Hogy változtatta meg az életed, hogy ismered Istent?
Kérdezz meg másokat, mit tesznek, hogy meg tudják tartani az Igét. Hasonlóképp te is oszd meg másokkal, te mit teszel ezért. Tanuljatok egymástól!

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.01.19.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A mester hangja szól
  2012-01-25 12:10:35, szerda
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS! Zene: Ben Fielding, Szöveg: Pajor Tamás

Amíg el nem indulunk
Míg a láb a vízre lép
Még a kisebb út is
Csak távoli cél
Míg csak álmodozgatunk
A közben tétova a kéz
Addig látszik csak úgy
Hogy az élet nehéz
Addig érezzük azt
Hogy a hit nem elég

Ha fúj a szél, a hajó
Olyan felborítható
Partot ér, ez a jó
Mert a Mester hangja szól

Mindig el kell kezdeni
És az első perc kemény
De pont akkor kell hinni
Ha nincs is remény
Hogyha léptünk régen tart
És egy nagy viharba ér
Sose gondoljuk azt
Hogy már nincs menekvés
Mert a hitünk pont itt
Kezd el működni épp

Ha fúj a szél, a hajó
Olyan felborítható
Partot ér, ez a jó
Mert a Mester hangja szól

Ha fúj a szél, a hajó
Olyan felborítható
Partot ér, ez a jó
Mert a Mester hangja szól
Mert a Mester hangja szól

Sose gondoljuk azt
Hogy már nincs menekvés
Mert a hitünk pont itt
Kezd el működni épp

Ha fúj a szél, a hajó
Olyan felborítható
Partot ér, ez a jó
Mert a Mester hangja szól...
 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Az Igére fókuszálj, ne az aggódásra
  2012-01-25 10:22:08, szerda
 
  "Szája mondása drágább kincs nekem, mint a napi kenyerem" Jób 23: 12/b NIV




A Biblia folyton arra ösztönöz minket, hogy azon gondolkozzunk, kicsoda Isten, mit tett, mit mondott. Lehetetlen Isten barátjának lenni anélkül, hogy tudnánk mit mond.
Nem szeretheted Istent anélkül, hogy ismernéd, és nem ismerheted Őt anélkül, hogy ismernéd a szavát. A Biblia azt mondja, hogy Isten "kinyilatkoztatta magát Sámuelnek az Igéje által." (1 Sámuel 3: 23)
Isten még ma is ezt a módszert használja. Amíg nem töltheted az egész napodat a Biblia tanulmányozásával, addig tudsz azon gondolkozni a nap folyamán, visszaidézve azokat a verseket, amiket olvastál vagy megtanultál, és elmélkedhetsz rajta magadban.


A meditációt sokszor félre értelmezik, mint valami bonyolult misztikus rituációs gyakorlatot, amelyet elkülönített szerzetesek, és misztikusok csinálnak. De a meditáció egyszerűen csak fókuszált gondolkozás- egy képesség, amit bárki meg tud tanulni és bárhol használhatja.
Ha egy problémán gondolkozol újra és újra, azt aggódásnak hívjuk. Amikor az Isten Igéjén gondolkozol újra és újra, az a meditáció. Ha tudod hogyan kell aggódni, akkor már meditálni is tudsz. Csak el kell fordítanod a figyelmedet a problémákról a Biblia igéi felé. Minél többet gondolkozol az Isten szaván, annál kevesebb dolog miatt kell aggódnod.

Isten azért gondolt Jóbra és Dávidra közeli barátjaként, mert mindennél többre értékelték az Ő Igéjét, és egész nap azon elmélkedtek. Jób azt vallja: "Keblembe zártam szája mondásait." (Jób 23: 12)
Amikor a Bibliádat olvasod, hallgatsz egy istentiszteletet, vagy egy CD-t, ne sétálj csak úgy el, elfeledve azt. Fejleszd ki azt a gyakorlatot, hogy az igazságot újra és újra átgondolod magadban. Minél több időt töltesz azzal, hogy átgondolod mit mondott Isten, annál inkább meg fogod érteni, az élet azon "titkait", amit mások elmulasztanak.


(Daily Hope by Rick Warren, 2012.január.18) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az öko-ház válasz a pazarlásra és a forráshiányra
  2012-01-24 22:13:16, kedd
 
 



Az öko-ház válasz a pazarlásra és a forráshiányra. Vizet a közeli forrásból, meleget a fakályhából, áramot pedig a napfénytetőből nyernek, a hűtő léghűtéses. Az alacsony energiafogyasztású házikó teljesen önálló, Simon és családja nem függ se áram- se gázszolgáltatótól. A lakhatás eme formája megadja a lehetőséget egy egyszerűbb, természetközelibb életre - jelentette ki a családfő. Dale háza minta lehet, ugyanis Wales egyik területén egy teljes ökofalut terveznek, ahol sok kicsi "hobbit-ház" sorakozna egymás mellett.

A tulajdonos, Simon Dale néhány tanácsa azoknak, akik hasonlóra vállalkoznak


Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Iga honlapja
  2012-01-24 19:40:12, kedd
 
 







Link Iga honlapja





Link

 
 
0 komment , kategória:  Képtárak * Picasa Webalbumok  
Koós Attila Kertje - Embernek maradni
  2012-01-24 17:12:36, kedd
 
  Könnyű takaró legyen ma álmod,
Ne váltsd meg még ma ezt a világot.
Csak magadban őrizd a szelíd csendet
és az embert, kit ember szerethet.


Könnyű kívánság legyen ma párnád,
Ne légy ma megváltó, csak őrizd álmát
Annak ki melletted piheg, s ha rezzen,
szíved melegével takard be csendben.


Könnyű takaró legyen ma álmom,
felejtés csillagát két tenyerembe zárom,
s mintha imádkozna az éjszaka felettem,
hallgatom csönded, s csöndembe rejtem.

Versek ágyása
Link



Koós Attila Kertje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadd lehessek ott... Hit Gyülekezete
  2012-01-24 17:07:29, kedd
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2123
  • e Hét: 6350
  • e Hónap: 17403
  • e Év: 78704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.