Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/40 oldal   Bejegyzések száma: 392 
Mit várhatnak Orbántól a fiatalok valójában?
  2012-10-31 10:56:39, szerda
 
 
SEMMIT!!!!!!

--------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------

Mit várhatnak Orbántól a fiatalok valójában?
2012.10.16. I 0

A kormányfő szerint 2020-ra jön el a Fiatalok Kánaánja, amikor minden kivándorolt haza akar majd jönni. De ha újraválasztását eközben látványosan a nyugdíjasok támogatására alapozza, ki hiszi ezt el neki? (Bánhalmi János/Népszabadság)

Orbán Viktor tegnap egy televíziós műsorban kijelentette, hogy amennyiben pártja megnyeri a 2014-es választásokat, akkor ,,hat év múlva Magyarország olyan hely lesz, ahová a külföldre vándorolt összes magyar fiatal haza akar majd térni". A miniszterelnök kijelentése több szempontból is árulkodó, és a valóságban nem sok jót sejtet a magyar fiatalok számára.


A remény is elveszett

Hogy egyértelműsítsük: a kormányfő szerint Magyarország tíz év múlva lehet csak olyan hely, ahová a fiatalok vissza akarnak térni. Ez pedig két dolgot jelent.

Egyrészt azt, hogy kormányának eddigi politikája nem tette ilyen országgá Magyarországot. Nem csak, hogy nem tette, de emlékeink szerint semelyik előző kormányfőnek nem kellett a fiatalok drámai mértékű elvándorlásának kérdésében hasonló ígéreteket hangoztatnia. A jelenlegi helyzetért természetesen nem kizárólag a jelenlegi kormány felelős, de ahogy távolodunk 2010-től, egyre nagyobb, lassan domináns a Fidesz kormány felelőssége ebben a kérdésben. Az elvándorlás mögött nem elsősorban az áll, hogy nálunk rosszabb a helyzet, mint máshol. Ez ugyanis 2006 óta minden évben igaz volt és ezért kétségtelenül relatíve kisebb részben felelős Orbán Viktor. Hanem az, hogy az elvándorlók számára a remény is elveszett, hogy belátható időn belül idehaza jobb legyen. Ez viszont már nagyon egyértelműen a Fidesz és a kormányfő sara.

Ráadásul szavaival Orbán Viktor, a Fiatal Demokraták Szövetségeként ismertté vált párt vezetője mintegy el is ismerte, hogy rövid távon, vagyis a jelenlegi ciklusban már bizonyosan nem fog olyasmi történni, ami megváltoztatná a fiatalok reményeit. Ha még ő is, aki a pince végén is fényt szokott látni, ilyen egyértelműen lemond a következő évekről, akkor mit tehet az, akinek nem érdeke, hogy minden jelet pozitívnak értelmezzen?


Fiatalok Kánaánja?

De a Fiatalok Kánaánjának 2020-as időzítése egyéb érdekességeket is rejt magában. Ha ugyanis a kormányfő 2014-ben semmi kézzelfoghatót nem tud ígérni a fiataloknak, csak azt, hogy majd bő fél évtized múlva talán megéri nekik Magyarországon keresni a boldogulást, akkor mégis kivel akarja megnyerni a következő választásokat?

A válasz persze nem bonyolult. Míg a fiataloknak semmiféle kézzelfogható, rövidtávú intézkedéssel nem jár a kedvében a kormány, sőt egyre több pénzt von el például az oktatásból, addig a kormányzati kommunikáció nemrég ismét diadalmasan jelentette be a nyugdíjak emelését. És persze a választási regisztráció egyik elkerülhetetlen következménye is az, hogy a politikailag hagyományosan aktívabb nyugdíjasok szavazóereje tovább növekszik.

Mindezekből világosan következik, hogy Orbán Viktor melyik életkori csoport támogatására alapozza országlását.


A jövő így nem fog újra elkezdődni

Ha viszont a nyugdíjasok választják majd újra Orbán Viktort, akkor mennyire veheti bárki is komolyan a tegnapi ígéretet? Különösen úgy, hogy 2020-ra az idősebb korosztályok politikai ereje és érdekérvényesítő képessége még az eddigieknél is nagyobb lesz.

Nehéz elképzelni, hogy akad még olyan ember, aki hisz még abban, hogy az inaktívokra alapozó politikai stratégia csak amolyan taktikai szövetség, és előbb-utóbb visszajön majd a régi, az ,,igazi" Orbán Viktor, hogy aztán a jövő megint elkezdődjön.


http://velemenyvezer.blog.hu/2012/10/16/mit_varhatnak_orbantol_a_fiatalok_valojab an
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok külföldre menekülnek az orbáni tündérmese elől
  2012-10-31 10:47:30, szerda
 
 
Reuters-elemzés Fidesz-Magyarországról

A magyarok külföldre menekülnek az orbáni tündérmese elől


A magyarok türelmetlenül várják a megígért tündérmesét, de sokuk számára, akik sorban állnak, hogy külföldön dolgozhassanak, a kormány által kilátásba helyezett ,,nemzeti fellendülés" hamarosan éppen az lesz, ami: a fantázia szüleménye, semmint reális lehetőség - írja Magyarországról szóló elemzésében a Reuters brit hírügynökség.

A tudósítás szerint a kabinet becslése szerint immár legalább 300 ezer magyar keresi kenyerét Nyugat-Európában, miután nem győzte meg őket, hogy megoldhatja az ország gondjait Orbán Viktor ,,csináljuk egyedül!" - és gyakran kiszámíthatatlan politikája. Akik maradtak, azokat nem nyeri meg sem a miniszterelnök nem szokványos gazdasági és egyéb irányvonala, sem pedig a gyenge ellenzék.

A szavazók 53 %-a nem tudja, kire voksoljon. Orbán a függetlenség harcosaként időnként feldühíti az EU-t, az IMF-t, az örmény kormányt és közvetve a NATO-t. A hazai ellenzékkel pedig folyamatosan vitában áll. A kormányfő azt sulykolja, hogy politikája hamarosan meghozza a gyümölcseit. Ám hogy Magyarország erős nemzetként fog kiemelkedni az Európa nagy részét sújtó válságból, azt nehéz eladni a szavazóknak.

Varánusz blog


A felszínen Orbán elkerült sok olyan gondot, amivel a többi állam küszködik, pl. a költségvetési hiány az idén 3 % alatt lesz, méghozzá nyílt megszorítások nélkül, csak a különadókkal és a magán nyugdíjpénztári vagyonból. De főleg a nyugati kereslet zuhanása miatt a gazdaság recesszióba került. A hatalom elvesztette a befektetők bizalmát és kemény tárgyalásokra számíthat az ősszel a Valutaalap és az unió részéről. Mint mindig, Orbán most is harciasnak mutatkozik, ám a párbeszéd megszakadása súlyos következményekkel járhat.

A kormányfő nemcsak gazdaságpolitikájával vált ki ellentétes véleményeket. Szövetségesei és támogatói számára erős vezető, stratégiai vízióval, aki az európai válság leküzdésére új alapokra igyekszik helyezni Magyarországot. Egy beavatott név nélkül kijelentette: Orbán soha nem hoz ad hoc döntést, elképzelései hosszú távúak, csak nem mindig lehet tudni, hogy a végén beválnak-e.

Ellenfelei viszont a nyughatatlan hazardőrt látják benne, aki kockáztatja a gazdaságot és az ország nemzetközi pozícióit. Határozott intézkedéseire, lásd a médiatörvényt, az Alkotmánybíróság jogkörének megkurtítását, továbbá a jegybank működését meghatározó jogszabályt, az ellenzék úgy reagált, hogy aláásta a demokratikus fékeket és ellensúlyokat. A kabinet visszautasítja a vádakat, de ezek az ügyek vitákat gerjesztettek a brüsszeli Bizottsággal.

Ezután jött a Safarov-história, amit egy jól értesült kormányzati forrás úgy kommentál, hogy Orbán lépései kockázatosak lehetnek és nem mindig tudni, hová vezetnek. De ha nem is értesz vele egyet, a saját logikai keretein belül mindenre van jól megalapozott válasza.

Vitatott viszont legújabb javaslata a választási regisztrációra. Gyurcsány Ferenc, aki kétes hírnevet szerzett magának az öszödi beszéddel, egyhetes éhségsztrájkot tartott miatta. Úgy véli, hogy a feliratkozással a Fidesz kizárólag a saját újraválasztását akarja kiharcolni, miközben egy csomóan el akarják küldeni a pokolba, amiért tönkretette az életüket.

Arra az indoklásra, miszerint a határon túliak miatt van szükség az intézkedésekre, László Róbert/Political Capital úgy reagál, hogy Fidesz nem létező problémára igyekszik megoldást találni. Ugyanis megbízható választói névjegyzék áll rendelkezésre, de ezek a húzások megnehezítheti az ellenzék számára a győzelmet, hacsak nem fognak össze. És a választásokat a közhiedelemmel ellentétben nem az elkötelezett hívek, hanem a bizonytalanok döntik el, akik - hacsak mene tközben nem következik be gazdasági csoda - utolsó pillanatban hozott döntésükkel valószínűleg nem az uralkodó pártot támogatják.

http://www.168ora.hu/itthon/reuters-a-magyarok-kulfoldre-menekulnek-az-orbani-tun dermese-elol-102825.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így szállította szavazni a cigányokat Tiszavasváriban a Fide
  2012-10-31 10:39:25, szerda
 
  Így szállította szavazni a cigányokat Tiszavasváriban a Fidesz


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DnHsyihFdxM#!

http://kuruc.info/r/34/103374/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amivel a Fidesz nem számolt: ha így nyernek, nagy bajban le
  2012-10-31 10:34:49, szerda
 
 

Amivel a Fidesz nem számolt: ha így nyernek, nagy bajban lesznek
2012.10.31

kekcedula.jpgA 2014-es választások eredményét az ellenzék egységesen semmisnek fogja tekinteni, amennyiben alulmaradnak. Sem az ország egyik fele, sem a nemzetközi közvélemény egy része nem fogja a Fidesz hatalmát legitimnek tekinteni. (Fotó: Reviczky Zsolt/Népszabadság)

Az elmúlt két és fél évben már megannyiszor láthattuk, hogyan működik a fideszes forradalmi törvényhozás, milyen módszerekkel verik át az akaratukat a parlamenten. Most azonban a Fidesz valóban a tűzzel játszik: a kormánypárti padsorokban láthatóan tényleg nem értik, hogy amit meg lehetett csinálni mondjuk az SMS-adóval, a bankadóval vagy éppen a pénznyerő automatákkal, azt a választási törvénnyel már nem lehet.

Ajánlott írásunk: Rezsiállamosítás: félázsiai népnek félázsiai megoldások

Nem tűnik normális demokráciának

A Fidesz egyik kampányígérete volt 2010-ben a képviselők létszámának csökkentése, aminek kapcsán várható volt, hogy ennek bevezetésekor a választási törvényt még több más ponton is meg fogják változtatni. Arra azonban kevesen számítottak, hogy a Fidesz a választási rendszert teljesen le fogja cserélni. Az új választási szisztéma faragása során hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egyrészt a Fidesz olyan választásokat akar, melyeket kizárólag a biztos szavazók döntenek el, másrészt pedig olyat, melyet teljes mértékben a jelenlegi Fideszre szabnak.

A kormányoldal eközben figyelmen kívül hagyja a politika összes többi szereplőjének álláspontját, márpedig a mindenkire vonatkozó választási szabályok megalkotásakor és a körzetek határainak meghatározásakor a politikai erőknek valamiféle kompromisszumot kellene kötniük egymással ahhoz, hogy az ország kívülről és belülről egyaránt egy normális demokráciának látszódjon. A Fidesz azonban ezt meg sem kísérlete. Jellemző epizód, hogy Papcsák Ferenc a törvényhez az utolsó pillanatban, tegnap délelőtt egy 65 oldalas, 227 pontból álló módosítót nyújtott be úgy, hogy az ellenzéki képviselőknek eredetileg csak egy órájuk maradt volna azt átnézni.

Az a mód, ahogyan a Fidesz megalkotta saját választási törvényét, felháborító és tökéletesen semmibe veszi a magyar parlamentarizmus eddigi hagyományait.


Nem lesz valódi legitimáció

Valamivel azonban a Fidesz eközben egyáltalán nem számolt. Azzal, hogy a demokrácia működése szempontjából alapvető fontosságú választási törvény nem esik azonos kategóriába egy adótörvénnyel vagy éppen egy iparág államosításáról szóló jogszabállyal. A Fidesz ugyanis biztos lehet abban, hogy az új szabályok alapján megrendezett következő parlamenti választások eredményét az ellenzék egységesen semmisnek fogja tekinteni, amennyiben alulmaradnak. Ebben az esetben az összes ellenzéki erő mozgósítja majd minden külföldi kapcsolatát, hogy ismételjék meg a választásokat valamilyen nemzetközi felügyelet alatt megváltoztatott még újabb szabályok alapján.

Márpedig ha valamit megtanulhattunk a 2006-os őszödi beszéd példájából, az éppen az, hogy bár lehet papíron, a hatályban lévő törvények szerint legitim egy kormány, a valós legitimációját sosem csak ez adja. Ha a 2014-es választásokat a Fidesz-KDNP az egyedül saját maga által támogatott és elfogadott törvény szerint meg is nyeri, biztos lehet abban, hogy sem az ország egyik fele, sem a nemzetközi közvélemény egy része nem fogja a hatalmukat legitimnek tekinteni.


Megbéníthatja a kormányzást

A kormánypárt azt talán már kezdi érzékelni, hogy az új választási rendszerrel ők maguk kényszerítik egységbe ellenzéküket. Azt viszont még valószínűleg nem, hogy amennyiben 2014-ben esetleg sikerülne is az új szabályoknak, az átrajzolt választókerületeknek és a regisztrációnak köszönhetően hatalmon maradniuk, a legitimációhiány, ahogyan azt már Gyurcsány Ferenc esete is megmutatta, teljesen megbéníthatja a második ciklus kormányzását.


http://velemenyvezer.blog.hu/2012/10/31/amivel_a_fidesz_nem_szamolt?utm_source=ci mlap&utm_medium=link&utm_content=2012_10_31&utm_campaign=index
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap keserű vicce: "Magyarország a nyomásgyakorlás minden
  2012-10-31 10:31:32, szerda
 
  2012-10-31. 09:26
A nap keserű vicce: "Magyarország a nyomásgyakorlás minden eszközét kihasználja Szlovákia ellen"

Bírálta a kettős állampolgárság ügyében alkalmazott szlovák joggyakorlatot Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a Duna Televízió Közbeszéd című keddi műsorában.
Gubík László esetével kapcsolatban Rétvári Bence azt mondta: "Szlovákiában nem megfelelő a joggyakorlat", hisz olyan döntéseket hoznak, amelyeket nem indokolnak meg, valamint jogorvoslattal sem lehet élni velük szemben, pedig egy jogállamban ezek alapvető mércék.
Kifejtette: a szlovák alkotmány is tartalmaz egy olyan pontot, mely szerint akarata ellenére senki sem fosztható meg állampolgárságától, ezért az ügynek az Európai Parlament petíciós bizottsága elé kell kerülnie. Az államtitkár arra számít, hogy "Szlovákia" előbb-utóbb belátja, nem európai módon jár el, és megváltoztatja joggyakorlatát. Magyarország mindenesetre a nyomásgyakorlás minden eszközét kihasználja majd - tette hozzá, és sikerült mindezt röhögés nélkül megtenni.
(Duna TV - Híradó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/103383/#ixzz2ArqYiE00
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Találkozás a haldokló Nyugattal
  2012-10-30 18:44:04, kedd
 
 

Találkozás a haldokló Nyugattal


bastya | 2012-10-29 12:06:18

Drága, jó Virág elvtárs!

Kedves Árpádom!

Régóta nem írtam, és meg is van az indokom erre, de most erről nem szívesen beszélnék. Majd talán egy máskori levelemben magyarázatot adok mindarra, amely az utolsó írásom óta történt.

Most viszont olyan élménnyel gazdagodtam, amely kénytelen megtörni azt a csendet, amelyet önként vállaltam a hazám felett való aggódás viszontagságos perceiben. Nem is nyújtanám tovább, rögtön a tárgyra térek. Ma, a postán állva, találkoztam egy haldoklóval. De nem akármilyennel.

Ez a haldokló, kedves Árpád, a Haldokló Nyugat egy képviselője volt, és pont előttem állt. Még nem földöntúli élmény, de már hasonlatos hozzá. Bélyegeket válogatott nagy nyugalommal, mit sem tudván arról, hogy haldoklik. Bár elképzelhető, hogy csak mérhetetlen önuralma gátolta meg abban, hogy ezt kimutassa. Egy szó, mint száz, ott áll előttem és válogat.

Végül, hosszú-hosszú percek után, befejezte a válogatást, miközben én türelmesen vártam mögötte, hiszen ki venné magára azt a keresztet, hogy egy elmúlóban lévő lelket megzavarjon. Szóval, befejezte, és átadta a megvenni kívánt bélyegeket. Ezek ilyen díszbélyegek voltak, albumokban. Szépek, gyönyörűek. A kisasszony mondja neki a végösszeget, és akkor egy kicsit úgy éreztem,hogy én is vele haldoklom. A Haldokló Nyugat jeles képviselője ugyanis 49 ezer forintért választott magának szuvenírt. Jól olvasod Árpád, annyiért. Le nem írom még egyszer, mert azóta a szívem egy kicsit gyorsabban ver.

Egy szó, mint száz, derék barátunk egy tíz perc alatt költötte el egy közmunkás havi bérét, és még azt sem láttam az arcán, hogy meglepődött volna. És nem, nem, kedves barátom, nem a felső tízezer tagja állt előttem, ők nem ide járnak. Egy tisztes középosztálybeli úr volt, sok ledolgozott évvel a háta mögött.

Most mondhatod, hogy külföldön az ember máshogy költ, de közben azért nézd meg még egyszer az összeget, és utána gondolj bele, hogy te ki tudnál adni ennyi pénzt bélyegre? Mert gyanítom, hogy nem csak ez lesz az egyetlen költése itt tartózkodása alatt.

Azóta azon gondolkodom, hogy ha így haldoklik a Nyugat, akkor milyen volt, amikor még élt?

Ölellek,

hű barátod,

Bástya

http://magyarcitrom.postr.hu/talalkozas-a-haldoklo-nyugattal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán százmilliós páncélautójáról szólt napirend előtt Novák
  2012-10-30 18:13:39, kedd
 
  Orbán százmilliós páncélautójáról szólt napirend előtt Novák


http://www.youtube.com/watch?v=zL8FClJ7KbA&feature=player_embedded

http://kuruc.info/r/34/103353/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adós, ne fizess!
  2012-10-30 17:56:53, kedd
 
  Sajnálhatjuk azt a néhány száz önkormányzatot, amelyek felelősen gazdálkodtak.




Adós, ne fizess!
2012. 10. 30. 05:00|Utolsó módosítás: 2012. 10. 30. 14:30




Orbán Viktor bejelentette, hogy részben államosítják az önkormányzati adósságállományt. Igaz, már csak olyan apróságokat nem tudunk, hogy miből, mikor, és pontosan hogyan zajlana le ez az átvállalás. De ez legyen annak a baja, aki racionalitást vár a kormánytól.

Hét-nyolc éve a magyar önkormányzati világ egy nem bőségben, de nem is szegénységben élő rendszer volt. Erről a pontról sikerült mára szinte szétverni az egészet, úgy, hogy kormányok és önkormányzatok, fideszesek és MSZP-sek, nagyvárosi és falusi vezetők minden pillanatban a saját rövid távú önérdeküket nézték, komolyabb távlati tervezés nélkül.

Az állam felelőssége egyértelmű: 2005 óta egyre kevesebb pénzt adtak az önkormányzatoknak, és egyre több feladatot terheltek át rájuk. De elkövettek szarvashibákat helyben is - gyönyörű főtereket építeni, ahelyett, hogy megtérülő beruházásra, netán munkahelyteremtésre fordítottak volna többet, ma legalábbis rossz ötletnek tűnik.

A miniszterelnök most mentésről beszél, de ebben nincs sok köszönet. A tartozásokat törleszteni kell, úgyhogy választhatunk, hogy azt abból az adónkból rendezzék, amit a városnak fizetünk, vagy abból, amit az államnak. Az az egy biztos, hogy fizetnünk kell érte. (Létezik persze olyan forgatókönyv is, amely szerint nem akarnának pontot tenni minden adósságra, de ennek a követkeményeibe jobb bele sem gondolni.)

És persze ott a ritka veszélyes üzenet: csinálj, amit akarsz, költs akkor is, ha nem tudnál miből, nincs felelősséged, az állam majd úgyis megment. A régi kádári hazugság, ami még huszonhárom év után is mérgezi a magyarországi gondolkodást, akkor is, ha épp Orbán szájából hangzik el. Ideje volna már túllépnünk rajta, de addig nehéz lesz, amíg tömegek hiszik, hogy az államnak annyi pénze van, amennyi csak kell. És csak sajnálhatjuk azt a néhány száz önkormányzatot, akik felelősen és szigorúan gazdálkodtak, most mégis a többieket segítik.

Szerző: Sztojcsev Iván


http://www.vg.hu/velemeny/jegyzet/ados-ne-fizess-389957
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Londoni elemzők: még 200 milliárdos megszorítás jöhet Magyar
  2012-10-30 17:52:26, kedd
 
  Londoni elemzők: még 200 milliárdos megszorítás jöhet Magyarországon


2012. 10. 30. 12:35|Utolsó módosítás: 2012. 10. 30. 12:36


Az Európai Bizottság a jelek szerint a vártnál erőteljesebb álláspontra helyezkedett a magyar államháztartási deficitcél ügyében, ezért valószínűsíthető, hogy a magyar kormány hamarosan újabb egyenlegjavító lépéseket jelent be - jósolták kedden londoni elemzők.
Mik ezek?

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó gazdaságokkal foglalkozó szakértői befektetőknek összeállított helyzetértékelésükben hangot adtak ugyanakkor annak a véleményüknek is, hogy egy újabb kiigazító intézkedéscsomag növelheti a jövő évi magyarországi recesszió kockázatát, különösen egy új IMF/EU-megállapodás hiányában.

A ház londoni közgazdászai közölték: korábban arra számítottak, hogy Brüsszel hajlandó lesz elfogadni egy "mérsékelt költségvetési elcsúszást", amellyel jövőre 3 százalék felett maradhatott volna a GDP-arányos magyar költségvetési hiány. A cég eddigi várakozása szerint az uniós bizottság ebben az esetben fenntartotta volna ugyan a túlzottdeficit-eljárást Magyarországgal szemben, de a kohéziós folyósítások azonnali felfüggesztésének fenyegetése nélkül.

A legutóbbi időszakban kiszivárgott "szűkszavú kommentárokból" azonban a Bank of America-Merrill Lynch londoni elemzői szerint úgy tűnik, hogy az EU-bizottság egyértelműen 3 százalék alatt akarja látni a jövő évi magyar deficitet, és ha nem lesz meggyőződve ennek teljesüléséről, akkor továbbra is fennáll a Magyarországnak járó kohéziós fejlesztési juttatások részleges felfüggesztésének kockázata.

Ennek alapján a ház londoni közgazdászai keddi helyzetértékelésükben közölték: központi forgatókönyvük az, hogy a magyar kormány a következő hónapban újabb, ezúttal 150-200 milliárd forint körüli államháztartási korrekciós csomagot terjeszt elő, elkerülendő a kohéziós pénzek elvesztését.

A BofA Merrill Lynch Global Research elemzői szerint azonban az esetleg még feszesebbé váló költségvetési alapállás, valamint a globális kockázatvállalási hangulat ingadozásaival szembeni fokozott sérülékenység - amelyet az IMF/EU-program hiánya okoz - valószínűleg 2013-ban is recesszióban tartja a magyar gazdaságot.

A ház elemzői hangsúlyozták ugyanakkor azt a véleményüket, hogy az Európai Bizottság egyre keményebb álláspontja gyakorlatilag "egy nagyon hatékony IMF-program szerepét tölti be".

A cég londoni szakértőinek értékelése szerint az eddig bejelentett kiigazító intézkedések zöme a terhek nagy részét a vállalati szektorra - főleg a bankokra - rakja. Ennek azonban negatív következményei lesznek. Ezek közé tartozik a hitelforrások további szűkülése, a beruházások visszaesése, és az, hogy a háztartások várhatóan késztetést éreznek elővigyázatossági megtakarításaik további növelésére.

A Bank of America-Merrill Lynch elemzői közölték, hogy mindezek alapján erőteljes lefelé ható kockázatokat látnak a jövő évi magyarországi gazdasági növekedésre érvényben tartott, jelenleg 0,8 százalékos GDP-pluszt valószínűsítő prognózisukra, és nem zárják ki, hogy a magyar gazdaság teljesítménye 2013-ban is kismértékben csökken, ha nem javulnak az exportkilátások.

A jövő évi magyarországi recessziót más nagy londoni házak sem zárják ki, jóllehet nem ez a konszenzusos előrejelzés a Cityben. Az egyik legnagyobb londoni gazdaságelemző ház, a Capital Economics felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai a magyar gazdaságról összeállított, a napokban Londonban ismertetett legújabb elemzésükben kiemelték azt a véleményüket, hogy az euróövezeti recesszió mélyül, és ez erőteljesen sújtani fogja a magyar exportot, amely jelenleg a magyar gazdaság egyetlen hajtóereje. A belső fogyasztás a feszes hitelkondíciók és a költségvetési szigor miatt ugyanis még mindig zsugorodik.

A Capital Economics elemzői mindezt összegezve közölték, hogy az idén 1,5 százalékos, jövőre 0,5 százalékos visszaesést várnak a magyar gazdaságban.

Szerző: MTI

http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/londoni-elemzok-meg-200-milliardos-megszo ritas-johet-magyarorszagon-389996
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami monopólium lehet a saccolás
  2012-10-30 17:49:08, kedd
 
  Állami monopólium lehet a saccolás

2012. október 30., kedd



A tömegrendezvények létszámát november 1-től az Állami Számvevőszék határozza meg 3 munkanapon belül, foglalta bele az Alaptörvénybe az Országgyűlés.

"A felelőtlen, minden alapot nélkülöző saccolgatás helyett végre egy tudományosan is felkészült, megbecsült testület végezheti ezt a feladatot" - mondta el Selmeczi Gabriella, többszázezred magával. A külföldi vagy illegális saccolást akár 3 millió forint feletti bírsággal is sújthatja majd az állam, sőt a saccolók adószámát akár 50 évre is felfüggeszthetik.

A meccsek, kisebb kormányzati gyárlátogatások és termékbemutatók saccolását továbbra is Szijjártó Péter végzi személyesen, segédeszközök használata nélkül.

http://hircsarda.blog.hu/2012/10/30/allami_monopolium_lehet_a_saccolas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/40 oldal   Bejegyzések száma: 392 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.