Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Az izraeli-magyar kettős állampolgárságú Dojcs Tompikát is é
  2012-12-01 15:37:33, szombat
 
  Az izraeli-magyar kettős állampolgárságú Dojcs Tompikát is érzékenyen érintette Gyöngyösi


https://www.youtube.com/watch?v=Pm1eqTINbHg&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael támogatói: 9, 21 és 68 ezer fős államok is szavaztak
  2012-12-01 15:26:05, szombat
 
 
2012-12-01. 11:38
Izrael támogatói: 9, 21 és 68 ezer fős államok is szavaztak Palesztina ellen

Kilenc ország szavazott a palesztin ENSZ-státus felemelése ellen csütörtökön New Yorkban: Izrael, az Egyesült Államok, Csehország, Kanada, Palau, Mikronézia, Panama, a Marshall-szigetek és Nauru - olvashattuk a hírekben.
Az első négy ismert és elismert ország - abba, hogy Izrael mennyire legitim, vagy hogy Benes csehecskéi nem volnának-e jobb helyen egy német nemzetiszocialista fennhatóságú Cseh-Morva Protektorátusban, hogy egy kicsit kigyógyuljanak a cionizmusukból, most ne menjünk bele, mert eltérnénk az eredeti témánktól.
Panamát sem szükséges vizsgálni, vegyünk inkább szemügyre, mi fán terem Palau, Mikronézia, a Marshall-szigetek és Nauru.
Palau egy szigetállam a Csendes-óceán nyugati részén. Lakossága: 20 956 ezer fő.
Nauru egy szigetállam a Csendes-óceán nyugati részén. Lakossága: 9378 fő.
A Marshall-szigetek ugyancsak egy Óceániában elhelyezkedő államocska, szintén komoly létszámú lakossággal: 68 ezer fő él ott.
Mikronézia pedig, helyesen Mikronéziai Szövetségi Államok, ugyancsak az óceániai Mikronézia régióban található. Négy szigetcsoportból áll, lakossága pedig bő 111 ezer.

Mikronézia régió
Összesen tehát körülbelül 210 ezerre rúg az ebben a kérdésben Izrael oldalára álló államok közel felének lakossága. Mondhatjuk persze, hogy Amerika és Kanada lakosságának száma jelentősen elbillenti a mérleget - de számottevő államokként csak ők szerepelnek a felsorolásban, rajtuk kívül már csak Panama van a maga 3,3 milliós lakosságával és Csehország (ők legalább vannak 10,5 millióan).
Ennyiből áll tehát a palesztin állam létrehozását ellenzők "hosszú sora" - csak azért tartottuk fontosnak kitérni erre, mert amikor az ember 9 országról hall, valószínűleg nem arra gondol, hogy ezek egy részét 9, 21 vagy 65 ezer ember lakja.
(Kuruc.info, adatok forrása: Wikipédia)


További részletek: http://kuruc.info/r/6/104807/#ixzz2DoIeTtkn
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszúrt évtized után elszúrt évek jönnek
  2012-12-01 14:43:49, szombat
 
  Elszúrt évtized után elszúrt évek jönnek

Index

2012. december 1., szombat 14:21


Az elmúlt tíz év Magyarország elvesztegetett évtizede. A visegrádi országok gazdasági teljesítménye 2005-ig nagyjából azonos volt, aztán elváltak az utak, nálunk leállt a felzárkózás az uniós átlaghoz - mondta Rik Scheerlinck vezérigazgató a K&H szombati, újságíróknak tartott szakmai fórumán. A bankvezér, valamint Huszár Róbert, a bank vállalati üzletágának vezetője előadásaiból kiderült: a negatív folyamatok az elmúlt években nem értek véget, és strukturális problémák miatt a közeljövőben sem várható érdemi javulás.
A legnagyobb út

A reálértéken számolt magyar GDP 2012 első negyedévében lényegében megegyezett a 2005 elejivel, míg a szlovákok és lengyelek harminc százalékot meghaladó, a most válságba csúszott csehek is több mint húsz százalékos növekedést értek el. Bár a kormány a 2010-ben kitalált egykulcsos szja-tól a belföldi fogyasztás felpörgetését várta, ez nem következett be: a belföldi kereslet a 2005-ösnek csak a 90 százaléka, míg a lengyeleknél 140 százalék közelébe nőtt.

A gazdaság lelassulása miatt megtorpant a magyar felzárkózás az európai uniós és euróövezeti átlaghoz: az egy főre jutó GDP vásárlóerőben kifejezve 1995-ben az euróövezet nem egészen 50 százaléka volt nálunk, ez 2005 végére 60 százalék közelébe nőtt, azóta az 55-60 százalékos sávban mozog, miközben a cseh 65 százalék közeléből 80 százalék fölé, a szlovák 45 százalék alól 70 százalék közelébe, míg a lengyel 35 százalékról 60 százalékra nőtt - így 2011-ben már a magyarok életszínvonala volt legmesszebb a térségben az uniós átlagtól.
Az okok

A gazdaság gyengélkedésének nehezen megoldható strukturális problémák az okai. Ha nem is kirívóan, de magas a munkanélküliségi ráta és rettentően alacsony a foglalkoztatottság - ez utóbbi magyarázata, hogy az OECD-n belül Németország és Belgium után itt a legmagasabb a jövedelemadó és a tb-járulékok szintje, hogy alacsony az egyéni vállalkozók aránya, nem jó az oktatási és bőkezű a szociális és nyugdíjrendszer.

A magas adószint, a termelékenység stagnálása, a bérköltségek megugrása - az úgynevezett nominális egység-bérköltség nálunk az idei első negyedévben a 2000 elejinek majdnem 180 százaléka volt, a térség többi országában 110-140 százalék között változott - mind aláássák a versenyképességet, sorolta Scheerlinck. Az adóversenyképességünk romló tendenciát mutat, mert bár voltak kedvező adóintézkedések, de így is a legmagasabb az átlag munkabér adóterhe, és bár nagy átlagban csökkentek a munkabér adóterhei, de az alacsony keresetűeknél durván növekedtek.
Nagyobb baj is van

A legfontosabb probléma azonban az, hogy előre nem tervezhető, kiszámíthatatlan gazdaságpolitika van Magyarországon. Mindezek az ország befektetői megítélését rontja, ez tökéletesen látszik, ha megnézzük, mekkora GDP-arányosan a külföldi befektetések szintje. A 2011-es és 2012-es számok is azt mutatják: gyakorlatilag nincs közvetlen külföldi működőtőke-befektetés Magyarországon. És egyáltalán nincsenek beruházások: a beruházási ráta olyan alacsony, hogy már az amortizációt sem fedezi, ,,avul az ország" - mondta Huszár.

Nemcsak ezért aggasztóak azonban a kilátások. A K&H vezérigazgatója kiemelte: a demográfiai adatok nagyon kedvezőtlenek: alacsony a népszaporulat, a szülőképes korú nőkre eső gyerekek száma nálunk a legalacsonyabb, ezért 2015-2020-tól drámaian csökkenhet a népességszám. 2030-ban már csak átlag 1,4 gyerek jut majd egy szülőképes korú nőre - 1990-ben több mint kettő jutott -, úgy, hogy maguknak a szülőképes korú nőknek a száma is durván csökken. Mindez drasztikusan csökkenti a munkaképes korú lakosok számát, 2030-ban a 20-64 éves korúak száma várhatóan már csak az 1995-ös szint 95 százalékán lesz (most 102 százalékon van, míg a lengyeleknél, cseheknél 110 százalékon, a szlovákokénál 120 százalék közelében).
Mit hoz a jövő?

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a közép- és hosszú távú előrejelzések sem sok jóval kecsegtetnek. Az OECD előrejelzése szerint a régióban 2018 után a GDP növekedése meg fogja haladni a 3 százalékot, ami már biztató prognózis, de a térségben akkor is mi leszünk a leggyengébbek.

Jó hír, hogy a magyar növekedési potenciál magasabb, mint az eurózónáé, így néhány év múlva legalább az unióhoz való felzárkózás újraindulhat. Rik Scheerlink szerint is van esély arra, hogy hosszabb távon a magyar GDP egészséges növekedést mutasson, ami meghaladja az eurózóna átlagát. Ehhez azonban megbízható, stabil, kiszámítható politikát kell folytatnia Magyarországnak.


http://index.hu/gazdasag/2012/12/01/elszurt_evtized_utan_elszurt_evek_jonnek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stratégiai szövetségesünk
  2012-12-01 14:37:38, szombat
 
  Stratégiai szövetségesünk

2012, december 1 - 12:05



Orbán Viktor a minap újabb stratégiai megállapodást kötött. A kormány eddig a Coca-Colával, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyárral, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimlerrel, valamint a Magyar Suzukival kötött ilyen megállapodást, most pedig a dél-koreai Hankook került sorra.

Azzal a gumiabroncsokat gyártó céggel sikerült nagy csinnadrattával stratégiai partnerséget kötni, amelyik amúgy a legalapvetőbb munkavállalói jogok megsértésében jeleskedik, máig tisztázatlan munkahelyi (halálos) balesetek kísérik működését és tevőlegesen akadályozza a szakszervezetek tevékenységét, miközben nemrég az új gyártósori munkaerő felvételekor alapfeltételként szabták az anyanyelvi szintű koreai nyelvtudást. Nyilván a magyarok számára történő munkahelyteremtés jegyében. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság ebben semmi kivetni valót nem talált. Az előbbiekben felsorolt problémákról még ,,hivatalos papírja" is van a cégnek, de nem úgy tűnik, hogy ez nagyon befolyásolja a munkavállalóival való bánásmóddal kapcsolatban. Ez persze a magyar hatóságok erejét is mutatja...

Nagyon szép és derék dolog, hogy a dúsan megterített fehér asztalnál, tudomást sem véve a rideg valóságról válogatás nélkül keressük az itt letelepedő multinacionális cégek kegyeit. Viszont nem biztos, hogy Orbán Viktor néhány új keletű stratégiai partnere boldog attól, hogy a jeles asztaltársaságba olyanok is belekerülnek, amelyek más uniós országban még helyi irodát sem nyithatnának, ha úgy bánnának a helyi munkavállalókkal és képviselőikkel, ahogy azt Magyarországon teszik. Persze, mondhatnánk, hogy az ember a barátait megválogathatja, de az asztaltársaságába delegált stratégiai szövetségeseit nem.

Stratégiai szövetség. Milyen jó is lenne, ha Orbán Viktor folytatná ezt a nemes és előremutató gyakorlatot például a pedagógusokkal. Igaz, ők most a palánk túlsó oldalán állnak, ahová éppen a minap lettek átverve. De biztos előremutató lenne valamilyen stratégiai együttműködés és partneri viszony a rendvédelmi szerveknél dolgozókkal, a tűzoltókkal. Ebben a relációban azonban jó ideje inkább az iszony érvényesül, a kapkodó és a közszférát sújtó törvényalkotás kapcsán.

Stratégiai megállapodás kellene, méghozzá sürgősen, az egészségügyi dolgozókkal, hiszen ha a kormánydelegáció sokáig késlekedik, nem marad egyetlen orvos sem, aki a megállapodást - még Magyarországon - meg tudja kötni. Sorukra várnak a felsőoktatásban dolgozók, félő, hogy amennyiben sokat kell várniuk, meg fognak fázni a szénszünet miatt kihűlt épületekben. A kis-és közepes vállalkozások is beállhatnának a sorba, hacsak csődbe nem mennek addigra, pontosan úgy, mint a 110 évvel ezelőtt alapított Gyulai Húskombinát, amelyet éppen a nagy stratégiai partnerkeresés közben hagyott sorsára a magyar kormány, és amelyik éppen a Hankook vezetőivel történt pezsgőkoccintás napján tett utcára 300 magyar munkavállalót.
Bertha Szilvia
(a szerző a Jobbik országgyűlési képviselője)

barikad.hu


http://barikad.hu/strategiai_szovetsegesunk-20121201
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
December elsejére emlékezve
  2012-12-01 08:30:04, szombat
 
  December elsejére emlékezve

Mi történt Gyulafehérváron?

Az erdélyi román politikusok politikai propaganda céljából szervezték meg a gyulafehérvári nagygyűlést. Céljuk meggyőzni a világot arról, hogy a románság egyöntetűen kiáll Erdély Romániához csatolása mellett. 1228 küldött, öt román püspök, 129 esperes, a megszálló román hadsereg egységei, valamint nagyszámú ideutaztatott tömeg jelenlétében az ünnepi mise után meghallgatták Vasile Goldişt, aki felolvasta a korábbi éjszaka megszerkesztett határozatot.
Elmondta, hogy 1800 év után a románság ismét visszaállítja Dácia határait, így Erdély, a Bánság ismét Románia része lesz. Olyan apróságról már nem szólt, hogy a követelt területen a románság csupán 43 százalékarányt alkot. Kimondják az ,,ideiglenes autonómiát", demokratikus szabadságjogokat ígérnek, azaz ,,teljes nemzeti szabadságot". Megígérik, hogy ,,mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által".
Bár Románia nem kapta meg a Magyar Alföld nagy részét is, de a neki ajándékozott területen sem alkot túlnyomó többséget. Számarányuk az elcsatolt területeken 53 százalékra emelkedett, azonban Erdély lakosságának közel 47 százalékát alkotó más nyelvű népek véleményére senki nem volt kíváncsi nemcsak Gyulafehérváron, de Párizsban sem! Az Apponyi Albert vezette magyar küldöttség hiába kérte a népszavazást. Nem engedélyezték, mert jól tudták, hogy az erdélyi románok polgári demokráciához szokott része nem adná voksát az elmaradott, félfeudális Ro­mániához való csatlakozásra. Annak ellenére, hogy nemzeti egyenlőséget, arányos képviseletet, anyanyelvű közigazgatást, oktatást ígértek, már ekkor látható volt a kisebbségek sanyarú jövője. Az egyik román politikus, Ştefan Cicio Pop 1918. december elsején kijelentette: tiszteletben fogják tartani a kisebbségi jogokat, még akkor is, ha valaki ,,piros-fehér-zöld ruhát" hord.

,,Nem az én programom"
1918-ban sokan féltették az erdélyi demokráciát és az itt kialakult életminőséget. Nagyon sokan tudták azt is, hogy Erdély Romániához csatolása békétlenséget teremt Erdély népei között. Többen hangot is adtak ennek, hisz mindenki számára érzékelhető volt az a gazdasági pezsgés, az a liberális polgári társadalom, amelyben a háború előtt éltek. Ez még távolról sem volt összehasonlítható az elmaradott gazdasági és politikai fejlettségű romániai viszonyokkal. Azonban a nagy román egység színes fátyla miatt sokan abban a hitben ringatóztak, hogy Erdély fel fogja emelni Romániát. Nem tudhatták, hogy a jogállamiság egy fanarióta szellemiségű országban nem könnyen teremthető meg. Amint megtapasztalhatták, még 93 év után is Ro­mánia Európa egyik legszegényebb országa, amely a közösségi jogok elismerése helyett a nemzeti beolvasztás politikáját folytatja. A románokat továbbra is az elképzelt dákoromán történelmi maszlagon nevelik, hogy képtelenek legyenek a másság elismerésére.
Erdélyben a jogállamiság intézményrendszere már korán kiépült. A 17. században a híres török utazó, Evlia Ĉelebi azt írta, hogy az erdélyi románok ,,mind azt mondják, hogy a »jog és igazság« Erdély országában van", mert odahaza, Iflak (oláh) tartományban az uraik ,,szerfölött" erőszakoskodnak. Az Er­délybe betelepülő románság a települések szintjén helyi önkormányzattal rendelkezett. Számukra már a 16. század második felében püspökséget szerveztek, a 17. században román iskolákat alapítanak, ösztönzik a román nyelvű oktatást. Magyarországon a magyar államnyelvet is csak 1880 táján kezdik tantárgyként oktatni, akkor, amikor a románok alig 6 százaléka ismeri az államnyelvet. Az erdélyi románoknak 1900 táján több ezer iskolájuk működik, több, mint a Kárpátokon túl. Egy gazdaságilag erősödő, fejlődő román nép él Erdélyben, amely 1848 és 1918 között a földbirtokait megtízszerezte. Mindezt akkor, amikor Óromániában a tömegek, köztük a parasztság sorsa katasztrofális. A román hatóságok az 1907-es éhséglázadás idején tankokat, katonaságot küldenek a felkelés leverésére, mintegy 11 000 román parasztot gyilkoltatnak le.
A 20. század elején Romániában a középkori büntetés, a botozás a mindennapi élet része. Ezt az erdélyiek is megismerhették, mert az Erdélybe bemerészkedő román hadsereg első dolga ennek bevezetése. Az új helyzetben, amikor a nagy egyesítés tündéri fátyla mögül egyre jobban előtűnt a zord valóság, egyre több erdélyi román is rájött arra, hogy az erdélyiség érték. 1918 őszén Jászi Oszkár és más magyar vezetők felajánlották Erdély nemzetiségi alapon való átszervezését, olyan kerületek, kantonok rendszerének kialakítását, amely lehetőséget teremt a két-, sőt, háromnyelvűség biztosítására svájci minta alapján. A kantonokban a különböző nemzetiségűek, köztük a románok, helyi területi önkormányzatuk keretében nemcsak kulturális, hanem az összes ügyük rendezésére is jogot kaptak volna. Elmondható: a nagy román egyesülésnek az erdélyi románok is vesztesei. Ennek következménye a mai alacsony életszínvonal is.
Alig vonult be a román hadsereg a védelem nélkül hagyott Erdélybe, már sok román rádöbbent arra, hogy ,,nem ilyen lovat" akart. Ezek közé tartozott dr. Coriolan Pop, a Nagyváradon élő politikus, a Bihar megyei Román Nemzeti Tanács elnöke. Ő nyilatkozatban tiltakozott a román testvérek által megteremtett feudális demokrácia ellen. Neki már két hónap után elege lett Romániából. 1919. február elején minden tisztségéről lemondott azzal az indoklással, hogy: ,,a románoknak és magyaroknak jó barátságban, testvérként kell egymás mellett élniük". Ehelyett egyéb történik ,,azt látom, hogy... ez nem az én programom" - írja. Ezt elmondhatja minden józan gondolkodású erdélyi, függetlenül attól, milyen nyelven beszél.

Székelyeknél nem ünnep
A románság nemzeti ünnepe az 1918-ban meghonosított erőszakos nemzetpolitika, a szélsőséges nacionalista magyarellenesség, a székelység provokálása, megfélemlítésére való törekvés miatt - jogosan - nem vált a székelyek ünnepévé. Gondoljunk csak arra az ellentmondásra, hogy amíg a gyulafehérvári határozatok alapján a románság a 43 százalékaránya alapján jogot formált Kelet-Magyarország Romániához csatolására, a 76 százalékarányú székelységnek megtagadják azt is, hogy hivatalos okmányokban használhassa Székelyföld nevét, zászlaját pedig üldözik, miközben a Románián belüli belső ön­rendelkezéséről, a területi autonómiáról még hallani sem akarnak. Némely román politikusnak az a véleménye: nincs olyan román ember, aki e kérdésről hajlandó lenne tárgyalni. Újabban akad felelős beosztású politikus is, aki még polgárháborús feszültség keltésének a lehetőségét is emlegeti, azaz a románok autonómiaellenes tüntetését. Mindezt akkor, amikor a román hatalom lázasan készül arra, hogy régiósítás leple alatt Székelyföld népét kisebbséggé degradálja, beolvassza egy nagyobb tartományba, ahol a döntés kikerül a helyi, a választott képviselet kezéből. Így érthetetlen az elvárásuk, hogy a közösségi jogoktól megfosztott székely magyar e napon velük ünnepeljen. Mindezt akkor, amikor a gyulafehérvári ígéreteket máig nem alkalmazzák. December elseje így vált a székely nép számára a kiszolgáltatottság, a másodrangú állampolgári státus szimbólumává.

http://www.3szek.ro/load/cikk/55218/december_elsejere_emlekezve
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IMF-hitelből veszi a kormány az E.ON-t?
  2012-12-01 08:22:53, szombat
 
 
IMF-hitelből veszi a kormány az E.ON-t?
2012, december 1 - 08:11


A Népszabadság szombati száma szerint az IMF-hitel maradékából és kötvénykibocsátásból vásárolhatja meg az MVM az E.ON két társaságát.

A lapnak az ügylethez közel álló körök megerősítették a 800 millió euró (több mint 220 milliárd forint) környéki vételárról szóló híreket.

Szakértők úgy tartják, hogy a kabinet a Mol-részvény vásárláshoz hasonlóan a 2008-ban felvett IMF-kölcsön maradékából állhatja az ügylethez szükséges összeget. Az MVM részben ebből - állami tőkeemelés formájában -, részben kötvénykibocsátással vagy hitelfelvétellel teremtené elő a vételárat - írja az újság.

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/imf_hitelbol_veszi_a_kormany_az_eon_t-20121201
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy borkereskedés szerződött borkóstolója meghalt
  2012-12-01 08:06:07, szombat
 
 

Egy borkereskedés szerződött borkóstolója meghalt,
így az igazgató hírdetést adott fel a megüresedett hely betöltésére.
Egy elhanyagolt külsejű, részeges kinézetű férfi jelentkezett interjúra.
Az igazgató kínosan törte a fejét, hogyan is rázhatná le? Kezébe adott
hát egy pohár bort.
A jelölt megkóstolta: "Ez egy Muscat, 3 éves, északi lejtésű dombról,
acéltartályban érlelve;
alacsony fokozatú, de még elfogadható..." "Helyes! " - mondta az igazgató.
Második pohár.. "Ez egy Cabernet, 8 éves, délnyugati lejtésű dombról,
tölgyfa hordóban érlelve 8 fokra.
Még 3 évig kellene hagyni a legjobb végeredményhez." "Talált! " -
ismerte be kelletlenül az igazgató.
Harmadik pohár... "Ez egy Pinot Blanc pezsgő, magas rangú, exkluzív!"-
szólalt meg nyugodtan a részeges.
Az igazgató megdöbbent. Segélykérően a titkárnőjére pillantott.
Az kiment a szobából, majd perceken belül visszatért egy vizelettel teli pohárral.
A jelölt megkóstolta... "Ez egy szőke, 26 éves, 3 hónapos terhes és ha még most se adja nekem az állást,
megnevezem a gyerek apját is!!"
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Rogán szerint nem az izraeli állampolgároknak, hanem Gyöngyö
  2012-12-01 08:01:25, szombat
 
  2012-12-01. 07:25
Rogán szerint nem az izraeli állampolgároknak, hanem Gyöngyösinek nincs helye a parlamentben

Rogán Antal szerint szerencsére jól működik Magyarország immunrendszere, őszintén reménykedett az IMF-megállapodásban, nem akar jegybankelnök lenni, és nem értene egyet azzal, hogy Simor András maradjon az MNB elnöke, fejtette ki a Fidesz frakcióvezetője a szombati Népszabadságnak adott interjúban.
"Amikor valaki nyíltan megtámadja zsidó honfitársainkat a parlamentben, akkor félre kell tenni a megosztottságot, félre kell tenni a jogos vitákat a politikai oldalak között. Ilyenkor közösen kell megszólalni" - mondta Rogán Antal a vasárnapi Kossuth téri demonstráción való részvételéről szólva. A frakcióvezető szerint Magyarország (értsd: a zsidók) immunrendszere szerencsére jól működik.
Arra a kérdésre, hogy szerinte Gyöngyösi Mártonnak le kell-e mondania mandátumáról, azt válaszolta: személyes meggyőződése, hogy aki ilyet mond, annak nincs helye a parlamentben, de a mandátumát a választóktól kapta, csak ők vehetik el tőle.
A frakcióvezető azt mondta: őszintén reménykedett az IMF-megállapodásban, s azt gondolja, még ma is lenne erre érdemi lehetőség. Mint elmondta, mindvégig egy vitapontot látott az IMF-delegáció és a magyar kormány között, ami kézzelfogható és tapintható, a bankadót. "Az IMF szerint nem kell bankadó, szerintünk bankadó nélkül nem lehet kezelni az államadósságot" - mondta. A kormány Rogán szerint nem a török, hanem a magyar kártyát játszotta ki: azt mondta, szeretne IMF-megállapodást, de nem akármilyen áron.
(MTI nyomán)


További részletek: http://kuruc.info/r/2/104804/#ixzz2DmV4w7u3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komcsikkal és zsidókkal gyújtott gyertyát Kósa és Bölcskei a
  2012-12-01 07:59:49, szombat
 
  2012-11-30. 19:39
Komcsikkal és zsidókkal gyújtott gyertyát Kósa és Bölcskei az izraeli-magyar állampolgárok "zaklatása" ellen

Gyertyagyújtással tiltakoztak péntek este a debreceni Református Nagytemplom előtt a zsidók, a történelmi egyházak, az önkormányzat, valamint a cionista pártok és a civil szervezetek képviselői a "rasszizmus és a gyűlöletkeltés ellen".

Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő hétfői parlamenti felszólalására utalva úgy fogalmazott: "nemrégiben olyan szó hangzott el, ami nem száll el, belegázolt sokak lelkébe és sokakat érintett meg."

A rendezvényen megjelent Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Római Katolikus Egyházmegye püspöke, Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, továbbá a Fidesz, az MSZP, a DK és civil szervezetek több képviselője.

(MTI nyomán)
Korábban írtuk: Pénteken este 18 órától gyertyagyújtással tiltakoznak a történelmi egyházak, a zsidók és az önkormányzat vezetői "a hazai közéletben és már a parlamentben is megdöbbentő módon hangot kapott rasszizmus és gyűlöletkeltés ellen".
Az eseményen - melynek szónoka Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke - részt vesz Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke, Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke, valamint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.
A gyertyagyújtást a Nagytemplom előtt tartják.
(Mazsihisz nyomán)


További részletek: http://kuruc.info/r/2/104787/#ixzz2DmUbNIUM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZENZÁCIÓS ESEMÉNY vAN KÉSZÜLŐBEN!
  2012-12-01 07:58:09, szombat
 
 
SZENZÁCIÓS ESEMÉNY VAN KÉSZÜLŐBEN!

2013-ban Magyarország leghosszabb, 16 kocsiból összeállított

NEMZETI KÜLÖNVONATA

- a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz egy szerelvényként -

viszi utasait egy a magyar nemzet számára meghatározó évforduló tiszteletére feldíszített mozdonnyal a Csíksomlyói Búcsúra és a nemzeti összetartozás megemlékezésére a Gyimesekbe!


Részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel 2012. december 30-ig

59.900 Ft/fő

2013. május 17 - 20.
4 nap félpanzióval, szállás székely-magyar családoknál, utazás különvonattal

Csíksomlyói Expressz 2013

Székely gyorssal Csíksomlyóra -2013

Jelentkezni 40% előleg befizetésével lehet, de a teljes részvételi díjat december 30-ig
ki kell egyenlíteni.

Jöjjön velünk Ön is, ünnepeljünk együtt !
Információ, jelentkezés: admin@egipatrona.hu és +36-30/648-3543

http://www.egipatrona.hu/index.php/nemzeti-kueloenvonat-csiksomlyora
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.