Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Egy tegnap reggeli vers
  2012-02-12 06:52:49, vasárnap
 
  Nem kérdezem

Nem kérdezem, szeretsz-e nem szeretsz-e,
a kérdéseknek értelme nincsen.
Fekszünk mint két hajótörött
a fölénk boruló kettős csöndben.

S hallgatunk, mert beszéd már nincsen,
elvirágzott a mozdulat.
Elpihen lassan kezemben,
széjjelfolyik a pillanat

Gondolat sincsen, eggyé váltunk.
Most ismét magunkra találunk.
Egymásban keressük másikunkat.

Az élet értelme ez lehet.
Egyedül semmi, önző lesz az ember.
Magának való. Meglehet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Macskajaj
  2012-02-12 06:48:21, vasárnap
 
  Kedden marad a meglehetősen hideg, fagyos idő, de ekkor már többfelé csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen szállingózhat a hó. A jövő hét közepén ismét változékonyabb idő ígérkezik, újabb országos havazás előjelei mutatkoznak. Hideg, télies időben bízhatunk.
Szerdán és csütörtökön helyenként akár viharossá fokozódhat a szél.

Ez egy meteorológiai jelentésből való. Legszebb benne a bízhatunk szó. Szóval a hidegben bízhatunk. Hurrá!
Tomi mondta, ez az időjárás szelektál. Embert, állatot, növényt. Két hete ez tréfás mondat volt, Ma kissé gonosznak vélem. De igaz. Cicáinkat eddig védte a háj, amit a disznóölés után magukra szedtek. Összebújnak a terasz kosarában, melegítik egymást. A kandúr nappal be-besétál melegedni, de a nőstény nem. Fél az ismeretlentől. Meg talán nem is fázik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Böllérfesztivál
  2012-02-11 23:10:44, szombat
 
  Ez Somorján volt ma. Előtte volt tegnap. egy szép nap. Ma Nagypistával, Mariannékkal kimentünk Somorjára. Pokoli hideg volt. Tomi vezetett, ő fázhatott legjobban, mert csak vizet ivott. Mi nem csak vizet ittunk. Két órát bírtunk, átfagyott arccal jöttünk haza. (Folyt. köv.)
Órákig olvadtam, olvasztottam magamat idehaza. Nem nyafognék - mondhatnám József Attilával, de az elmúlt két hétben ennyit egyszerre nem voltam szabadban.
Éljen a globális felmelegedés!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szerda
  2012-02-09 05:51:26, csütörtök
 
  Ma kisütött a Nap. Hideg volt, de így már mégis más. Elvégeztem a rámszabottat. Gördülnek a dolgok előre. Lupus hónapok óta kínlódik a "Sólyom" könyv kiadásával, végül megkért, hogy segítsek. Hát... Megoldható a dolog, de wördben félig megszerkesztett kéziratból nem lesz egy héten belül kiadvány. Nekiálltam, de le kell hűtenem a lelkesedését, csodákat a saját főnökétől várjon. Persze megteszek mindent az ügy érdekében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haszontalan nap
  2012-02-07 05:38:24, kedd
 
  Elegem van a hidegből, nem is lehet semmit normálisan végezni. Aztán estére itt is eleredt a hó, jó szokása szerint széllel. Lemondtam volna róla, én csak a kertemre kértem két centit.
Valójában várakozás a hét, hogy vége legyen ennek az időnek.
Az öregség jele valójában az, hogy egyre jobban gyűlölöm a sötétséget és a hideget?
Jánossal egy kilencven éves nénit köszöntöttünk délelőtt, kellemes fél óra volt, aztán tanítottam is, s délután véglegesre készítettük a Vármegyét. Estre csülköt főztünk, nem is volt rossz ötlet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tegnap bál
  2012-02-05 20:50:18, vasárnap
 
  Tegnap egész nap az interneten lógtam, néztem az időképet, azt hogy hogyan kúszik felénk a havazás. De végül nem ért ide, egy pelyhecske sem hullott. Hideg volt viszont nagyon.
Este Polgári bálba készültünk, s nagyon kellemesen éreztük magunkat. Jó volt a társaság, sokat beszélgettünk, még táncoltam is egy kicsit.
Előtte este Kornél lakásavatóján már alapoztunk, jó kis csapat jött össze.
A Mosonvármegyét is összeraktam, holnap már csak a kiadványszerkesztés következik, javítás, korrektúra. De ezt már a nyomdában készítjük.
A hét nyűgös lesz, tanítással kezdődik, mindkét csapat dolgozatát kijavítottam. Megyünk szépkorút köszönteni Pistával holnap, aztán ő elmegy országos dolgokat intézni, hamarosan kezdődik az országgyűlésezés. Holnap este még fogadóóra is lesz, csütörtökön Dunakilitivel közös testületi ülés, szombaton pedig Somorja - egy kis kilengés Nagyjózsinál, böllérfesztivál. Nem is biztos, hogy jó ötlet az, hogy sofőrt viszünk, mert így nem tudok ellenállni a kínálásnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
meghalt Csurka István
  2012-02-04 17:54:39, szombat
 
  Kitűnő író volt, politikusként egyenetlen teljesítményt látok, de nem az én dolgom ezt megítélni.
Olvastam szamizdatban néhány írását a nyolcvanas években, le is másoltam. Hogy radikálisabb volt az általam óhajtottnál, azt pár éve jobban megértem, miután kiderült, hogy a magyar liberálisok és az emdéefesk egy része kollaboráns volt, lett.
Ellentétben Konráddal ő író volt. Nem abból élt, amit Nyugaton löktek neki szélsőséges "demokraták". És még olvastuk is műveit!
Béke poraira.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hét
  2012-02-04 15:41:01, szombat
 
  Nem volt jó hét. Pedig a tanítás szünetelt. Kedden átballagtam a Piarista iskolába a szövegértésekért. Aztán tegnap és ma javítottam Szánalmasak. Nem értem, hogy egy elolvasott szöveg értelmezése miért ilyen nehéz. Tompa levele Aranyhoz volt a téma. Arra, hogy hol élt Tompa, akkor is kell tudni a választ, ha nem olvassa el alaposan a levelet. Az olvasatlanság és a műveletlenség megdöbbentő. A fészbuk nem mozgatja az elmét. Most nyelvi jegy lesz a dolgozat jegye, s jövő héten ismét egy teszt.
A héten megtaláltuk a márciusi szónokot is. Duka Zólyomi Árpi Pozsonyból, ő a Petőfi bizottság elnöke ott, jó fej.
Volt egy kis '56-os ülésezés, egészen jó irányba terelődnek a dolgok, egy helyre összerakni a dokumentumokat, s kereshetővé tenni. Baromi nagy munka, már régen el kellett volna kezdeni. Egy helytörténeti olvasókönyv tervét is megbeszéltük.
Szerdán interjúztam, rakosgattam össze a lapot. Csütörtökön beszéltem Deák Janival a tévé archívumáról, engem csak az 56-os dolgok érdekeltek. Délután testületi ülés volt. Jól előkészített anyagok kerültek napirendre, zökkenőmentes volt.
Napirend előtt Szabó Miki furcsa önfényezést hajtott végre, hogy milyen nagy eredmény, és köszönjük meg Boros Péternek, hogy az 56-os Gyásztér és a laktanya nemzeti emlékhely stb. Meg a Kisalföldnek meg Vida Pistának meg Sólyomnak. Ez szánalmas. A kegyhellyé nyilvánítás a mostani kormány regnálása alatt történt. Ez szép dolog. De ezen kívül más nem történt. Nem nyíltak meg források stb. Abban a bizottságban, ahol ezt javasolták mások is ülnek a talált volt miniszterelnökön kívül. Barátaink is. Ismerőseink is.
Vajon miért gondolom azt, hogy itt a háttérben "egyesületünk" egyéb céljai próbálnak bearanyozódni. S miért ez egy nagy blöff. És eredménynek soványka? Talán az örök kétkedés tett ilyenné. Vagy mert jól ismerem a dolgokat?
Kicsit nagyobb alázat, s több valós munka.
Nagyon hideg volt a télen, s a múlt idő nem is jó. Hideg van.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Várom a havat
  2012-02-04 08:08:14, szombat
 
  De nem jön. Délután írok egy kis beszámolót a hétről, a testületi ülésről, de még hűtöm magamat,  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hahó, február
  2012-02-01 06:33:03, szerda
 
  jön a nyár!
Csak a rím kedvéért. Előtte belefagyunk az ágyba.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 204 db bejegyzés
Összes: 3564 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1385
  • e Hét: 2986
  • e Hónap: 12949
  • e Év: 57922
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.