Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/52 oldal   Bejegyzések száma: 519 
Napi 74 ezerért nem tudja, mit beszél?
  2012-02-29 17:36:36, szerda
 
 

Napi 74 ezerért nem tudja, mit beszél?

2012. február 26. vasárnap, 07:10

Írta: atlatszo.hu/Népszava

Budai Gyula szerint a Malév felszámolása miatt 1000 milliárdot kell fizetnie az államnak. De a bizonyítéka másról szólt.

Budai Gyula korábban azt állította, hogy "közel 1000 milliárd forint az az állami teher, amit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-vel kötött szerződés tartalmaz, ha a Malév felszámolásba kerül." Ennek alátámasztásául felolvasott a szerződésből, egy szerződésoldalt fel is mutatott, de a sajtó képviselőinek a sajtótájékoztatón nem adta oda az iratot - számolt be az atlatszo.hu. A portál ezt követően közérdekű adatként kérte volna ki a szerződéseket, de ezt Budai Gyula nem adta ki.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szombaton részben nyilvánosságra hozta a Budapest Airport privatizációjával összefüggő szerződéseket. Ebből kiderül, hogy a kormánybiztos által kiemelt rész nem a Malév felszámolásáról, hanem a Budapest Airport felszámolásáról rendelkezik.

Budai Gyula álláspontja már korábban is gyengült. Az elszámoltatási kormánybiztos ugyanis a Malév csődje miatt 800-1000 milliárd forintos kártérítési kötelezettséggel riogat, miközben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlése szerint az állam ugyan garanciát vállalt a ferihegyi repülőtér utasforgalmára, de egyelőre szó sincs konkrét összegekről és fizetési kényszerről.

A BA Zrt.-vel kötött szerződései alapján közvetlen jogkövetkezménnyel nem jár a Malév csődje - közölte a Népszava érdeklődésére korábban a fejlesztési minisztérium. A tárca ugyanakkor jelezte, hogy a 2007-ben módosított banki háttérszerződésben és annak mellékleteiben az állam gyakorlatilag teljes körű garanciát vállalt mindenért. Szélsőséges esetben ezért a Malév leállása és a várható forgalomkiesés eredményezhet pénzügyi, finanszírozási okokból állami helytállási kötelezettséget, amely különböző jogcímeken fizetési kötelezettségeket is jelenthet.

Az MSZP korában arra kérte a kormánybiztost, hogy a saját fizetése miatt is indítson vizsgálatot. Ismert, Budai Gyula össz-jövedelme bőven meghaladja a kétmillió forintos közszolgálati bérplafont. Meghaladta már tavaly és 2010-ben is, éppúgy, mint Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőé. A pártsemlegesnek nem mondható elszámoltatást menedzserfizetésért végző Budai az egyik legjobban kereső honatya, akinek összjövedelme évente több mint 26 millió forint.

Friss vagyonnyilatkozata szerint Budai 2011-ben havi 997 ezret kapott kormánybiztosi munkájáért. Képviselői tiszteletdíja 498 ezer volt, mert két parlamenti bizottsági tagsága után is kap pótlékot.

Ezen felül a fővárostól 230 kilométerre fekvő Nagykállót képviselő fideszes politikus 626 ezer forintnyi választókerületi pótlékot - utazási költségtérítést - és 115 ezer lakhatási támogatás kap, így jön ki a havi 2,237 milliós fizetése. (Utazási költségtérítése azért is érdekes, mert kormánybiztosként hivatali autó jár neki sofőrrel - a szerk.) A havi csaknem 2,4 millió forint bőven meghaladja azt a bruttó kétmilliós bérplafont, amit Orbán Viktor a takarékoskodásra hivatkozva kívánatosnak tart. Ellentétes Budai fizetése azzal a törvénnyel is, mely 2011 júniusától leszorította az egyes, kormányzati feladatokat vállaló képviselők tiszteletdíját. Ám az ellentmondást a kormánybiztos azzal magyarázta a minap a hvg.hu-nak: rá "nem vonatkozik" az előírás. Tényleg nem: a különféle, céljaihoz igazított törvényeket beterjesztő majd elfogadó Fidesz arra is alkotott egy "lex"-et, hogy Budaira, Szijjártóra és Selmeczire ne vonatkozzon az az előírás, hogy az egyes kormányzati posztot betöltő képviselőknek csak a képviselői alapdíj jár - vagyis Budainak 498 ezer helyett csak 231 ezer forint.

Mivel Budai ilyen különleges elbánásban részesül, az utóbbi napok "47 ezer forintos kérdésében" is jól áll: míg Matolcsy György, Zsiga Marcell és most már Pintér Sándor szerint is meg lehet élni havi 47 ezer forintból, Budainak ennél jóval több, napi bruttó 74 ezer forint a jövedelme.


http://eszakonline.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6242:n api-74-ezerert-nem-tudja-mit-beszel&catid=36:parlament&Itemid=75
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós izgult - a főpolgármester a Ma Reggelben
  2012-02-29 17:34:30, szerda
 
  Tarlós izgult - a főpolgármester a Ma Reggelben

Nagyváros
2012-02-20 13:21:07


A főpolgármester álláspontja szerint a BKV adósságállományával kapcsolatban a szűk határidőkre kell legjobban vigyázni, továbbá arra, hogy a hosszú távú finanszírozásban olyan programokat és határidőket fogadjanak el, amelyek fizikailag tarthatók.

Tarlós István az m1 Ma reggel című műsorában hétfőn bizakodásának adott hangot amiatt, hogy a kormány tárgyalóbizottságával - Varga Mihállyal, Fellegi Tamással és Naszvadi Györggyel - már az első megbeszélésen más megvilágításba került a nyolcéves adósságállomány kérdése.

Tarlóst két dolog aggasztja: az adósságállomány és az új koncepció

Megjegyezte: úgy hiszi, hogy rövid távon, erre a költségvetési évre talán meg fog oldódni a probléma. Reményét fejezte ki, hogy a kormány szerdán foglalkozik a kérdéssel. Mint ismertette, a társaság működtetésére vonatkozó hosszú távú koncepció keddre készül el. A főpolgármestert szavai szerint két dolog aggasztja, bár sokkal optimistább mint eddig: az egyik a 2004-ben felvett adósságállomány kezelésének technikai időkerete, vagyis hogy elég lesz a hátralévő idő. Másodikként a hosszú távú koncepciót nevezte meg, amelynek elkészítésébe a kormány javaslatára a Századvég Intézet is bekapcsolódott. Megjegyezte, hogy közreműködésük azt is jelenti, hogy nemcsak a városvezetés elképzelései lesznek benne a tanulmányban, hanem más gondolatok is.

Tarlósban egy kis izgalom van

"Ez egyik oldalról jó, másikról azért van bennem egy kis izgalom ebben a tekintetben, mert attól tartok, nehogy a végén olyan anyag készüljön el, hogy a közgyűlés ijedtében, attól félve, hogy a BKV tényleg csődbe kerül, olyan programot, olyan vállalásokat fogadjon el, amik most megoldásnak tűnnek(...), de bizonyos okokból végrehajthatatlanná válnak" - fogalmazott Tarlós István, hozzátéve: előfordulhat, hogy most mindenki úgy gondolja, van megoldás, aztán egy év múlva kiderül, hogy nem valósítható meg. A főpolgármester arról is szólt: egyetért azzal a céllal, hogy a kormány mielőbb ki tudjon szállni a rendszertelen támogatásokból.

Nehezebb lesz a a HÉV és a metrószerelvények felújítása

Kitért a Nemzetgazdasági Minisztérium buszcserékre vonatkozó javaslatára is. Ezeket fontosnak nevezte, megjegyezte ugyanakkor, hogy ennél is nehezebb lesz a HÉV és metrószerelvények cseréje, valamint a hármas metró pályájának felújítása.

Fogalmam sincs, hogy honnan lesz pénz

"Fogalmam nincs, hogy a városnak, de az államnak is honnan és hogyan lesz erre pénze" - mondta a városvezető, kiemelve: a BKV adósságállománya 10 milliárdokról, a járműcsere azonban 100 milliárdokról szól.

http://nagyvaros.hu/Tarlos_izgult_-_a_fopolgarmester_a_Ma_Reggelben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis volt testőr a hajléktalanszállón
  2012-02-29 17:24:05, szerda
 
  Mégis volt testőr a hajléktalanszállón

2012. február 29. szerda, 15:31
Írta: MTI

blikk_orbanPedig az a hír terjedt el, hogy Orbán Viktor bejelentés nélkül érkezett, Volkswagen kisbuszát is maga vezette, testőrök nélkül.

A miniszterelnök lemondott a személyvédelem egyes elemeiről, amikor február elején felkereste az Aszódi úti hajléktalanszállót, a Terrorelhárítási Központ (TEK) azonban mindvégig, "operatív, külső szemlélő által nem felismerhető módon" biztosította Orbán Viktor védelmét - közölte egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában Pintér Sándor belügyminiszter.

A Blikk számolt be arról, hogy február 5-én bejelentés nélkül tett látogatást a kormányfő az Aszódi úti hajléktalanszállón, ahol arra volt kíváncsi, "hogy mennek a dolgok" az új intézményben. A napilap cikke szerint Orbán Viktor bejelentés nélkül érkezett, Volkswagen kisbuszát is maga vezette, testőrök nélkül.

Az írást felidézve az MSZP-s Harangozó Tamás arról kérdezte a belügyminisztert, hogy a TEK valóban védelem nélkül hagyta-e a miniszterelnököt. Rákérdezett, hogy Orbán Viktor a személyvédelem mely elemeiről mondott le előzetesen, illetve hogy a terrorelhárítás előzetesen felmérte-e a látogatás helyszínét, és folytatott-e egyeztetést a létesítmény üzemeltetőivel.

Pintér Sándor válaszul tudatta, a vonatkozó kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a miniszterelnök magánprogramjain lemondjon a személyvédelem egyes elemeiről. Orbán Viktor ezt meg is tette, és bár az erről szóló lemondó nyilatkozat nem nyilvános adat, a TEK annak megtekintését előre egyeztetett időpontban biztosítja a szocialista képviselőnek - írta a parlamenti honlapon elérhető válaszában a belügyminiszter.

Az említett kormányrendelet szerint a köztársasági elnök és a miniszterelnök állandó védelmét a TEK szervezi meg és hajtja végre. A szabályozás szerint a védett állami vezetők magánprogramjaik időtartamára a személyvédelem egyes elemeiről előzetesen írásban lemondhatnak.

A rendelet emellett arra is lehetőséget ad, hogy a miniszterelnök a részvételével tartott hivatalos programhoz kapcsolódó személyvédelem egyes elemeiről előzetesen lemondjon, feltéve, hogy azon nem vesz részt a kormánytagok közé nem tartozó vagy nemzetközileg védett személy.

http://eszakonline.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6291:m egis-volt-testr-a-hajlektalanszallon&catid=65:ez-toertent&Itemid=75
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anya, mi az a kettyintés?
  2012-02-29 17:11:49, szerda
 
  Anya, mi az a kettyintés?

Egy fiatal lány megkérdezi az anyját: - Anya, mi az a kettyintés?
Az anyja zavarba jön, és ezt feleli
- Hát, a kettyintés az, amikor elmész a fényképészhez, és ő kettyint a gépével!
Másnap a lány elmegy a fényképészhez, és így szól
- Mennyiért kettyintene meg engem és az anyukámat? És ha már eljön hozzánk, meg kellene kettyinteni a nagymamámat is, meg a nagy bernáthegyi kutyánkat is!
A fényképész így válaszol
- Hát, hogy is mondjam? Téged akár ingyen is.
Az anyukádat előbb meg kell néznem, a nagymamádat pedig
kettyintse meg a nagy bernáthegyi kutyátok!


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A NAV ellenzéki tüntetőket rendelt be
  2012-02-29 17:06:48, szerda
 
  2012. február 29., szerda 14:37 Index.hu

A NAV ellenzéki tüntetőket rendelt be

Adóhatósági ellenőrzés indult az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (EMS) szervezői ellen, az egyik szervezőt a tüntetések anyagi és szervezeti hátteréről kérdezték - írja az Index.hu.

2011-ben a legnagyobb ellenzéki tüntetéseket az Egymillióan a magyar sajtószabadságért civil szerveződés rendezte. Az EMS mögött nem áll jogi személy, a tüntetésekhez szükséges adományokat két szervező, Torsa Mátyás és Fölkel Róbert bankszámláján gyűjtötték. Az EMS elszámolásokai szerint a 2011 februári és a márciusi tüntetéseket 190, illetve 170 ezer forintos pluszban zárták, az áprilisi két demonstráció szaldója -500 ezer, az október 23-ié pedig szűk -100 ezer.

Idén februárban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy nap eltéréssel adóellenőrzésre hívta be az EMS két szervezőjét - írja az Index.hu. Fölkel Róbert nem ment be a hivatalba a kitűzött napon, de mint mondta, hamarosan új időpontot fog kérni. Az értesítőből kiderült, hogy a NAV kilenc banktól próbált Fölkel adótitkait is érintő információkat beszerezni, bár tájékoztatása szerint csak egynél van számlája.

Torsa Mátyás viszont a múlt héten már átesett az első személyes találkozón. Mint mondta, a vizsgálat a 2006-2010-es időszakra irányul, ezekre az évekre nem nyújtott be adóbevallást, amiért bírságra számít, ugyanakkor a jövedelmei után befizette az szja-t.

A NAV a tüntetések támogatóira kíváncsi

A szervező szerint feltűnő volt, hogy a NAV két munkatársának kérdései a demonstrációk szervezési ügyeire irányultak. A NAV szerinte arra kíváncsi, hogy ki kezeli az EMS Youtube-csatornáját, ki készítette a kampányvideókat és mennyiért, hogyan működik a szervezet, ki és mennyit keres a tüntetéseken.

Torsa beszámolója szerint a NAV-osok elmondták, hogy felsőbb utasításra végzik az ellenőrzést, azt is közölték hogy az ellenőrzés időzítése célzatos (a jogi akadályok csak nemrég hárultak el az EMS március 15-i demonstrációja elől), ezért az az összbenyomása, hogy a vizsgálat célzatosan az EMS tevékenységére irányul.

A tüntetésekhez adott adományok 2011-ben érkeztek be Fölkel és Torsa bankszámláira, a tavalyi évről szóló adóbevallás benyújtási határideje azonban május, így azt a NAV még nem vizsgálja. A beszélgetésen Torsa Mátyás szerint ugyanakkor a NAV munkatársai felajánlották: "hogy ne legyen baj, segítenek összerakni a bevallást", amihez tudniuk kéne a közreműködők, segítők nevét, és be kéne vinnie az összes számlát és bizonylatot.
Egzisztenciális ellehetetlenítés?

Ő azonban nem szívesen tenné ezt, mert a közreműködők általában kedvezményesen dolgoztak, viszont épp ezért nem biztos hogy szeretnék, ha a hatóságok megtudnák a kilétüket. "Az embernek az adóellenőrzés hírére összeugrik a gyomra, hiszen mindenkinek az egzisztenciája az Achilles-sarka. Kérdés, ezek után ki vállalja, hogy az ő számlájára gyűjtsünk a tüntetésekre" - mondja Torsa.

"Lehet, hogy nem esett le nekik, de a mi világunkat nem a pénz mozgatja. Számítok rá, hogy keményebben bánnak majd velünk, amiért a sajtóhoz fordultunk. Büntessenek meg, bár gyakorlatilag semmim sincs. Pitiáner dolog, de ez van."

A Nemzeti Adó- és Vámhatóság sajtóosztálya későbbre ígért választ a vizsgálattal kapcsolatban.

http://www.napi.hu/print/512101.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdos állami megrendelés a Századvégnek - válaszolt az
  2012-02-29 16:49:39, szerda
 
  2012. február 28., kedd 14:49 Papp Zsolt

Milliárdos állami megrendelés a Századvégnek - válaszolt az NFM


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a kormányváltásig 2,18 milliárd forintot fizet ki a Századvég Alapítványnak olyan tanulmányok, kutatások elvégzéséért, amely vagy a minisztérium dolga lenne, vagy nincs is hozzá sok köze. A Századvég felel majd a minisztérium MÁV, szerencsejáték- és postastratégiájáért, de segíteniük kell uniós támogatási ügyekben is.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még tavaly szeptemberben Fellegi Tamás minisztersége alatt közbeszerzési eljárást írt ki "közvéleménykutatási feladatok, szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási illetőleg tanulmánykészítési feladatokra". A tender nyertese a Fidesz hátországának számító Századvég Politikai Alapítvány - pontosabban annak egyik cége, a Strategopolis Kft. lett. A most nyilvánosságra hozott szerződésből kiderül, hogy a cég illetve az alapítvány a jól elvégzett munkáért 2014 decemberéig összesen 2,18 milliárd forintot vehet fel. A szerződés hatálya túlnyúlik ezen a kormányzati cikluson - vagyis akár egy másik kormánynak is segítséget nyújt a "szakpolitikák" kialakításához. A vállalkozói szerződést a napokban Németh Lászlóné szignálta, most hozták nyilvánosságra (pdf formátum).

Az NFM érdeklődése messze túlterjed az amúgy sem elenyésző felségterületű fejlesztési kérdéseken. A Századvég embereitől szakpolitikai kutatást és tanácsadást várnak el szociálpolitika, társadalom és ifjúságpolitika területén, de nekik kell egyedi esetekben a kultúr- és a médiapolitika rejtelmeibe is beavatni az ezen a területen teljesen járatlan NFM-et. Egyedi jelleggel szakpolitikai tanulmányt kér a tárca "Az állampapírpiac helyzete Európában, a magyar állapapírok értékesíthetősége" témában is. Ez a téma amúgy inkább Matolcsy György tárcájához tartozik, igaz, a megrendelő még az a Fellegi Tamás volt, aki időközben IMF-ügyi tárca nélküli miniszterré avanzsált.

A MÁV-ért, Postáért is is a Századvég felel

Házon belül is komoly problémák lehetnek, ugyanis a minisztérium hatókörébe tartozó feladatokat is a nyertes Századvégre tolnák át. Így önálló tanulmányokat vár el a tárca energetikai kérdésekben, vagyongazdálkodásban - miközben a NFM felügyeli az állami vagyonkezelő holdingot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t. Az NFM másik fontos területe az uniós támogatások. E területen is elkél a segítség, ugyanis tanácsokat és tanulmányokat vár a tárca az "Európai uniós támogatások elosztása és lehívása" témában. Ugyancsak a Századvég - és nem az elosztásért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - fogja elvégezni az európai uniós források lehívásának állapotfelmérését annak ellenére, hogy ezen adatok vélhetően naprakészen rendelkezésre állnak mind a tárcánál, mind az NFÜ-nél.
Giró-Szász András kormányszóvívő a 2010 tavaszán alakult Századvég Gazdaságkutató tulajdonosa, a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója volt - írta korábbi cikkében a Kreatív Online. Csakúgy, mint a Strategopolisnak, amelynek 2006 áprilisi megalakulásától egészen 2011. szeptember 30-ig volt tulajdonos-ügyvezetője.

A közlekedéspolitika szintén a NFM portfóliójába tartozik - de láthatóan ezen a területen is szűk a keresztmetszet, hisz a Századvégtől várja az NFM a "MÁV csoport szervezési stratégiájának kutatását, nemzetközi összehasonlító elemzését. Ugyancsak a fideszes think-tank mondhatja meg a tutit a "nemzeti postastratégia" kialakításában. A kutatóknak igyekezniük kell, hisz a postapiacot 2013-tól liberalizálják, vagyis akkortól a piacra bárki beléphet a Magyar Posta mellé. Így a tanulmány összerakására, az abban foglaltak végrehajtására potom 10 hónapja marad a Századvégnek a minisztériumnak és a postának. A postastratégia mellé még egy szerencsejáték-stratégiával kapcsolatos kutatást is vár az NFM, továbbá egy "Budapest Fejlesztési stratégia" témában is dolgozhat a Századvég-csoport. A posta- és a szerencsejáték-stratégia, valamint a MÁV-kérdések terén az NFM jogszabálykidolgozási munkálatokban is számít a kutatócégre.

Kétmilliárdos végeredmény

Ha a Századvég-csoport jól teljesít 2014 végéig összesen 2,18 milliárd forint ütheti az alapítvány markát, ebből csak az idén 996,713 millió forintot kifizethetnek - az összegek a 27 százalékos áfával értendőek. Többletigények felmerülése esetén még az idén további bruttó 86,6 millió forint kifizethető, vagyis csak az idén 1,080 milliárd forint kerülhet a Századvéghez. A 2013-as keret így 586,77 millió forint lehet, míg 2014-re csak 511,28 millió forintos keretösszeg marad.
Válaszolt az NFM
A szerződés kapcsán kíváncsiak voltunk az NFM álláspontjára is, ezért a következő kérdéseket tettük fel:

A vagyonstratégia, a postastratégia kvázi kiszervezésére miért van szükség?
Az NFM szakterületeihez szorosan nem kapcsolódó témákban (állampapírpiac, kultúr- és médiapolitika) miért nem a szaktárcákra támaszkodnak?


Az alábbiakban a szaktárca válaszát közöljük:

"A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a központi közbeszerzés ellenőrzéséért és felügyeletéért felelős tárcaként, technikai bonyolítói szerepben indította el az összes tárcát érintő eljárást. A megjelölt szakpolitikai területeken tehát nem kizárólag a tárca vehet igénybe szolgáltatást, hanem a központi közigazgatás valamennyi intézményi szereplője.

A kérdésben hivatkozott konkrét területek esetében a szerződött partner nem a szakpolitikai kormányzati stratégiák elkészítésére vállalkozott. A keretszerződés alapján egyedi jelleggel nemzetközi összehasonlító elemzést, mélyinterjúkat, szakpolitikai tanulmányokat készíthet, tematikus közvélemény-kutatást végezhet. A jogszabályok előkészítését, ágazati koncepciók kidolgozását szakértői közreműködéssel, személyes tanácsadással segítheti. A szerződött partner tehát igény esetén olyan feladatokat láthat el, amelyek elvégzésére a tárcáknál nem áll rendelkezésre, és csak rendkívül költségesen lenne fenntartható állandó kapacitás. Az elkészült anyagokat a megrendelő korlátozás nélkül átadhatja nemcsak a minisztériumoknak, hanem háttérintézményeiknek, a kormányhivataloknak, a külképviseleteknek, az állami többségi tulajdonban álló gazdasági szervezeteknek és közalapítványoknak is.

A gyors intézkedéseket érdemben megalapozó döntés-előkészítő anyagokkal járó kiadásokat a kormányzat tehát tervezhető módon alakítja, a vonatkozó költségeket pedig a nemzetgazdasági prioritásokhoz illeszkedve megfelelően alacsony szinten tartja."

http://www.napi.hu/print/511979.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen szegény emberek
  2012-02-29 16:35:23, szerda
 
  Milyen szegény emberek

Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él.
Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát.
- Nos, mit gondolsz erről az útról?
- Nagyon jó volt, apa!
- Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?
- Igen.
- És mit láttál meg mindebből?
- Azt, apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te és anyu viszont egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.
Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:
- Köszönöm apa, hogy megmutattad, milyen gazdagok is lehetnénk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évek óta nem keresnek kertészt
  2012-02-29 16:33:20, szerda
 
  Évek óta nem keresnek kertészt

2012. február 27. hétfő, 13:42


Az ÉszakOnline újságírója pár percre felcsapott kertésznek, és munkát keresett a Miskolci Városgazda Kft.-nél. Nem talált.

Egyetlen kertészt keresnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat keresője szerint: ezt az egy munkahelyet is a tiszaújvárosi kirendeltség ajánlja, dísznövénykertész (eladó) megjelöléssel. A tarcali kirendeltségen is van hasonló álláshely, ám ott egyetemi végzettségű kertészeti kutató-mérnökre szeretnének szert tenni. Mindez azért érdekes, mert dr. Zsiga Marcell országgyűlési képviselő, Miskolc alpolgármestere pénteki közleményében azt írta, hogy Tóth Imre munkanélküli olvasztár, akinek az eredeti szakmája kertész, munkát találhat a Miskolci Városgazda Kft.-nél, ott ugyanis éppen kertészt keresnek. Kiderült, hogy nem, legalábbis az ÉszakOnline kertésznek álcázott munkatársának nem tudtak állást ajánlani.

Pedig az álláshelyről szóló hírt a Miskolci Városgazda Kft. ügyvezető igazgatója, Perecsenyi Attila is megerősítette hétfőn a boon.hu-nak. Az ügyvezető a hírportálnak elmondta, jelenleg mintegy 9 embert keres a cég: ,,nem közmunkásokat, hanem kertészeket, illetve út- és infrastruktúra-építéshez csoportvezetőket". A boon.hu újságírója a fizetésekről is kérdezte az ügyvezetőt, aki azonban erről csak annyit árult el, hogy több mint a minimálbér, de erről a bértárgyaláson egyeznek majd meg a munkavállalóval.

Nos, a hírre az ÉszakOnline újságírója felcsapott álláskereső kertésznek, s beírta a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat keresőjébe a kertész, illetve a Miskolci Városgazda Kft. kifejezéseket. Találat nulla, ami nyilván a program hibája, így az újságíró-kertész közvetlenül a Miskolci Városgazda Kft.-hez fordult.

Ott viszont teljesen tanácstalan munkatársak fogadták. Egy női hang (az ügyintézés ugyanis telefonon zajlott) elmondta: ők nem tudnak semmiféle kertész álláshelyről, fogalmuk sincs miről is beszél a kedves telefonáló. Igaz ugyan, hogy korábban kerestek közmunkásokat, ám a létszám betelt, érdeklődjön az álláskereső kertész márciusban. Ezután az álcázott újságíró elmagyarázta, hogy pár órája maga az igazgató mondta a boon.hu-nak, van álláshely, nem is egy, azok ráadásul nem is közmunkás állások. A női hang erre a titkárságot javasolta, mint információforrást, hátha ott többet tudnak a dologról.

Nem tudtak. Pedig a titkárságnak az álkertész elmagyarázta, hol is található a boon.hu-n a hivatkozott újságcikk, mit is nyilatkozott Perecsenyi Attila pár órával korábban. A titkárnő megnézte, majd miután továbbra sem tudott semmit mondani, Schuller András szolgáltatási vezetőhöz irányította a telefonálót.

,,Higgye el nekem, általában nem keresünk kertészt. Már évek óta" - jelentette ki a szolgáltatási vezető. Azt viszont elmondta, hogy márciusban indul az új közfoglalkoztatási program, annak keretében biztosan talál közmunkát az érdeklődő kertész. Bár a kertész rámutatott, hogy az igazgató főállásról, és nem közmunkáról beszélt, a helyzet nem változott: biztosan a boon.hu munkatársa értett valamit félre. Jelenleg ugyanis nincs kertészfelvétel és kész.

Tiszta szerencse, hogy Tóth Imre nem próbált meg elhelyezkedni a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-nél kertészként, mert a jelek szerint nem tudott volna. A boon.hu írása szerint ugyanakkor már van munkája, néhány napja egy karbantartói állást kínáltak neki, egy "Miskolc környéki cégnél".

Ráadásul oda még dr. Zsiga Marcell ajánlása sem kellett.

http://eszakonline.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6262%3 Aevek-ota-nem-keresnek-kerteszt&catid=56%3Aez-toertent&Itemid=71
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hűség - Pokorni és Rogán elbúcsúzhat az általuk irányított v
  2012-02-29 16:22:48, szerda
 
  Hűség - Pokorni és Rogán elbúcsúzhat az általuk irányított városrésztől

Nagyváros
2012-02-29 09:38:39

"Tele van a parlament aggódó fideszes képviselőkkel, akik még nem tudják, hogy a párt számít-e rájuk jelöltként a 2014-es választásokon, vagy új munka után kell-e nézniük. Akinek nincs különösebb befolyása a pártban, annak sorsáról várhatóan Orbán Viktor dönt majd, függetlenül attól, hogy mit szeretne maga a képviselő." - írja az origo.hu.

Mint ismeretes 2014-től tiltva lesz, hogy egy politikus egyszerre legyen parlamenti képviselő és polgármester is, ugyanakkor jelentősen csökken az Országgyűlés létszáma is.

Mellesleg: a Fidesz egyébként latinul hűséget és elkötelezettséget jelent. "A Fidesz: a hűség pártja" - ez a szóösszetétel szerepel a "Fundamentumok" - címmel elátott kiadványában, amit Orbán Viktor írt alá a 2009-es pártkongresszus alkalmából.

Pokorni és Rogán a parlamentet választhatja

a polgármesterség kevés lehet

Nem kell aggódnia a Fidesz budapesti, erős embereinek. Az alelnökök közül az origo.hu információi szerint Varga Mihály a II. kerületben, Pokorni Zoltán a XII. kerületben indulhat majd 2014-ben, mármint parlamenti képviselőként.

Ugyanis Pokorni az origo.hu információi szerint a képviselőséget választja majd a két jelenlegi feladata közül, és inkább a kerület-, illetve településvezetésről mond le, amint a két poszt összeférhetetlen lesz. Pokorni Zoltán jelenleg a Hegyvidék polgármestere, de az Index.hu szerint második kerületi lakos.

Az origo.hu informátora szerint ugyanerre készül Rogán Antal belvárosi polgármester, honatya is, aki mellesleg az Index.hu összeállítása szerint a Rózsadombon lakik. Döntésüket ugyanakkor várhatóan 2014 őszéig lebegtetik majd, hiszen ahogy egyikük fogalmazott: "aki már most bevallja, hogy lemond majd a városáról, azt attól kezdve nem veszik majd komolyan a településen".

Tíz percet sem kapott az egyik budapesti képviselő

vannak ötletei

"János megkérdezte, mihez lenne kedvem. Elmondtam, hogy szívesen lennék képviselőjelölt, de akár polgármester is, mivel azonban a körzetemen most mindkét posztot más tölti be, nem maradtunk semmiben, csak hümmögtünk egyet. Nagyjából ennyi volt, nem voltam bent összesen tíz percet" - így idézte fel az [origo]-nak a Fidesz egyik ismert, 2010-ben listáról parlamentbe jutott képviselője azt a négyszemközti beszélgetést, amelyre Lázár János, a párt frakcióvezetője hívta meg tavaly ősszel.

Egy eddigi körzetéből várhatóan kiszoruló budapesti képviselő magát a miniszterelnököt szeretné figyelmeztetni "eddigi érdemeire", illetve arra, hogy "az oktatástól az egészségügyig rengeteg elképzelése van, amit megvalósítana".

origo.hu - nagyváros.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós ideges: mi a fészkes fenéből fizessünk?
  2012-02-29 11:44:24, szerda
 
  Tarlós ideges: mi a fészkes fenéből fizessünk?


Megjelent: 2012.02.29. 10:20|


Már ütik egymást a frakciók a városházán. Napirenden a főváros idei költségvetése. Mindent felülírhat a csőd felé menetelő BKV.

Több mint 70 előterjesztésről, köztük Budapest 2012-es költségvetéséről dönt ma a Fővárosi Közgyűlés; a napirendet 21 igen és 8 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadták el.

A testület két fordulóban, délelőtt és délután tárgyalja a város 2012-es költségvetését, amelyben oktatási, kulturális, turisztikai és kisebbségi feladatokra az előző évihez képest kevesebbet, közösségi közlekedésre, szociálpolitikai és védelmi feladatokra pedig több pénzt szánnának.


Fotó: MTI

A napirendi vitában az MSZP több, zárt ülésen tárgyalandó javaslat nyilvánosságát kérte, ám ezek egyikét sem támogatta a többség. A szocialista párt és a Fidesz-KDNP ezután az előző vezetés által hagyott örökségről, továbbá az eddig megtett intézkedésekről folytatott vitát. (Zárt ülésen tárgyalják a vízművek reprivatizálását célzó előterjesztést, ezt egyelőre ki sem osztották a közgyűlés tagjai között.)

Tarlós István főpolgármester többször is az általa parttalannak tartott vita befejezését sürgette, úgy fogalmazott, dolgozni jött, nem színházba. A BKV finanszírozása kapcsán bírálta az MSZP fővárosi frakcióvezetőjét; azt mondta, Horváth Csaba úgy próbálja beállítani a helyzetet, mintha arról az új vezetés tehetne, s egy éve csak "szarakodik".

"Mi a fészkes fenéből fizessük vissza az előző vezetés által felvett hiteleket?" - tette fel a kérdést a városvezető. Az indítványok közül Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes visszavonta a CET-Közraktárak projekttel kapcsolatos előterjesztését. A városháza kommunikációs igazgatósága közleményében ennek okaként azt jelölte meg, hogy a sajtóban az utóbbi napokban félrevezető, téves információk jelentek meg az ügyben. A képviselők napirendre vették az LMP-s Somfai Ágnes javaslatcsomagját, amely a BKV helyzetére vonatkozó indítványokat tartalmaz.

http://www.hir24.hu/belfold/2012/02/29/tarlos-ideges-mi-a-feszkes-fenebol-fizessu nk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/52 oldal   Bejegyzések száma: 519 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.