Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Forradalom
  2012-03-15 05:37:24, csütörtök
 
  Szinte jelképnek is felfogható, hogy 14-én, a bécsi forradalom napján voltunk Bécsben, a nemzeti ünnep tiszteletére adott fogadáson Magyarország nagykövetségén. A követség egyébként Bécs legszebb részén található, szemközt a Városházával (Bankgasse), egy gyönyörű palotában. Sokszor kaptam a Bécsi Napló szerkesztőjeként meghívót, de most mentem el először. Polgármester úr nem akart egyedül lenni. A közel kétszáz vendég jelentős részét ismertem, így otthon voltam, s Pista is sok ismerőst tudhatott magáénak.
Lezsák mondott ünnepi beszédet.
Útközben beszélgettünk, s mivel nagyon ritkán vagyunk kettesben, ezek nagyszerű alkalmak olyan dolgok megbeszélésre, amelyek nem tartoznak másra. Az is jó, hogy teljes a bizalom köztünk.
Tegnap délelőtt elrendezvén dolgaimat barátommal is tölthettem egy kis időt. A kert maradt el, de a kertészkedésre való idő is várat még magára.
Ma délelőtt itthon maradok, kettőre jönnek Görfölék, Duka Zólyomi, s innét megyünk be az ünnepségre, ahol Árpád mond beszédet. Holnap reggel pedig Zsókával jászapátira megyünk, Marci nem tud jönni, dolgozik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akár a félrevert szív
  2012-03-14 15:44:48, szerda
 
  Vannak más nyelvek is,
szavak nélküliek.
Például a hallgatásé,
amikor rádfagy a csönd,
vagy amikor arcodban fürdik arcom.

És van a simogatás nyelve.

Szeretem beszélgetéseinket a
csönd nyelvén,
s szeretem simogatásod nyelvét,
amikor a külső vad zajok
elszállnak a semmibe,
s csak vagyunk mi kettős csöndbe zárva.

És lehunyt szemhéjam mögött lüktetsz,
akár a félrevert szív.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Látjátok?
  2012-03-13 20:14:06, kedd
 
  Nem írok verset.
Az esélytelen megkönnyebbülésével mondom ezt.
Pedig tudom: a vers nem rajtam múlik.
Legalábbis nem egészen.

Berzsenyi dörmög bennem, Faludy vigyorog.
Mint Jónás hiába futok: utolér a végzet.
Megír a vers.
S elfogyok vele, mint a lámpaolaj,
vagy mint a gyertya.

Látjátok feleim ...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kedd
  2012-03-13 20:05:37, kedd
 
  Reggel sajtótájékoztató, aztán a londoni utat fizettem be. Kiderült, én tudtam jól, ma kell egy 90 éves nénit köszönteni, majdnem dél volt mire odaértünk. Nehezen hoztuk helyre a dolgokat. Aztán Pistaával ebédeltem, Tamás meghozta a szél-járásokat. Kellett egy kis felüdülés a sok helyi gőzhangya hülyeségeit elviselni. legalább száz e-mail jött, sok sértett ember marhaságával. Este Zsókát köszöntöttük meg, ma 32 éves. A jövő csütörtökön mehetnek haza Passauból. Hívtuk Drezdát is, nászunknak is ma van a születésnapja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kortynyi kedd
  2012-03-13 06:29:55, kedd
 
  Jól aludtam az éjjel. Tegnap kicsit lazább napot tartottam, de feszült is voltam. Jöttem, mentem, intéztem a dolgokat. Délután kiderült, hogy a "lefoglalt" szentpétervári út nincsen, s néhány nappal más utazási irodánál lehetne csak. De Marci szabija miatt az már nem jó. Így azt találtuk ki, hogy egy hétre elmegyünk Londonba. Az a gyereknek is tetszik. Ma kiderül. Már régen nyaraltunk, sőt együtt már nagyon régen, most jó lenne. De kulturális nyaralást szeretnék.
Lehet, hogy ma készen lesz a szél-járás, már nagyon várom.
A kertészek könyvecskéje is készül, már kitaláltam a szerkezetet, így könnyebb belerakosgatni a dogokat. A hét végére készen leszek vele, hogy nyomhassák. Persze ez megint olyan feladat volt, hogy Pistára hivatkoztak. Hogy ő megígérte a segítségemet. Sokszor fordul ez elő, aztán a polgármester nem is tud róla. Erről tudott, így rendben van a dolog, de sok munka van vele. Főként úgy, hogy a "megrendelő" nem tudja mit akar, azt várja, hogy én találjam ki. Jobbik esetben aztán tetszik neki a találmány.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így is lehet
  2012-03-11 16:48:18, vasárnap
 
  Egy hétvégét eltölteni. Igaz, sok munkát nem zúdítottam magamra, a kertbarátok könyvén babráltam kicsit szombat délelőtt, aztán ebéd után a kerttel foglalkoztam, lemosóval lepermeteztem a gyümölcsfákat. A járda is elkészült. Elmentünk a Hallerbe Tamással, készített néhány fotót. A töltött hasaalját én csináltam meg, Zsóka tyúkhúslevest főzött. Este hatra jöttek meg Deák Ernőék Bécsből, vacsoráztunk, beszélgettünk. Ma délelőtt sétáltunk, majd misére mentünk Feketeerdőn. Aztán ebéd. Ernővel átnéztük Galambos Levente 56-os naplóját, azt szeretné, ha kötélnek állnék. De nincs rá pénz. Végül átnéztük az anyagot, s megállapodtunk, hogy ha 7-800 euróból ki lehet hozni, ketten összerakjuk a pénzt. A képek és a szöveg nálam van. Nem tudom, miért lágyulok el, ha 56-ról van szó, de úgy gondolom, ennek a naplónak meg kell jelennie.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vészhelyzet
  2012-03-10 05:34:58, szombat
 
  Munkás napot tervezek mára. Elmegyek vásárolni, aztán a Hallerba néhány percre, majd a kert, főzés. Ebéd után alvás, aztán folytatás.
Remélem, ma a járda elkészül, mára ígérték a fiúk.
Tegnap ért egy kis megrázkódtatás. Berohantak a gyerekek a szomszéd teremből órára, hogy rosszul van Kóta atya. Feküdt a földön a katedrán, s rángatózott, szürke volt. Megrémültem én is, szerencsére egy fiatal kolléganő vele volt. Mentőt hívtunk, hívattunk, végül elvitték a a kórházba. Remélem csak "múló" roham. Ráébredtem, nem igazán tudom, mit kell tenni vészhelyzetben. S nem is vagyok alkalmas semmire azon kívül, hogy segítséget kérek.
Megviselt egész nap ez a dolog.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a hét vége
  2012-03-09 06:53:05, péntek
 
  tegnap havazott, ezt hozták nekünk a nemzetközi nők. Egész nap dolgoztam, tárgyaltam, gépeltem a tábla munkacsoport megállapításait. A járdát elkezdték, holnap fejezik be.
Várom a hétvégét. Ma még a kismotort haza kell hozni (készen van). Holnap a kertbarát könyvet szerkesztgetem, s várom Deák Ernőéket Bécsből, Estefelé jönnek, itt is alusznak. Főzünk, beszélgetünk sétálunk. Már régen voltak így itt nálunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajnali hat
  2012-03-07 06:03:31, szerda
 
  Tegnap délelőtt még kicsit gyenge voltam, hazajöttem délbe. Kicsi pihenés (ágyba bújtam), majd befejeztem a szél-járás átolvasását, s elküldtem a nyomdába. Hét elejére készen lesz.
Aztán a kerttel próbálkoztam, de fagyos a föld. Ragasztgattam a fóliasátrat, ha kibírja, maradhat nyárig. Ha nem, akkor nem lesz többé. Túl drága a fólia, ami benne terem, csekélyke. Egyedül a kígyóuborka volt jó. Sokat termett, és az íze csodálatos volt! Azóta nem is veszek a boltban, becsomagolt vizet, tököt uborkának álcázva.
Arról volt szó, hogy ma megcsinálják elől a járdát, de csak reménykedek. Nagyon hideg van még reggelente, már nehezen bírom a tél utóhatását.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó lesz!
  2012-03-05 06:21:27, hétfő
 
  Befejeztem a szél-járást. Mindig azt írom, hogy olvasható, jó szám lesz, de most három kiemelkedő írás is van benne. Igaz, mindhárom hosszú. Kálóczy Kati Szőllösy Laci bácsival készített Délvidéken életmű interjút. Ragyogó. Jön a '48-as Alexy napló részlet, ebben számomra a legfontosabb aszemélyes beszámoló Kossuth magyaróvári látogatásáról. (1848. október 23.) Szerintem szép és jól illusztrált a Kelemen Benő portré. S hozzuk Gál Sanyi naplójának folytatását is.
Ma kinyomtatom, még átnézem, s este mehet nyomdába a borítóval együtt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 204 db bejegyzés
Összes: 3561 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 142
  • e Hét: 278
  • e Hónap: 2285
  • e Év: 47258
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.