Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Szent helyek - Szent idők: Istenanyánk Szent kútja
  2012-04-13 16:23:24, péntek
 
 




SZENT HELYEK - SZENT IDŐK: ISTENANYÁNK SZENT kÚTJA


Szurdokpüspöki - Zagyvaszentjakabbal - az ország egyik legszebb részén, a Mátra tövében, a Zagyva folyó völgyében fekszik. Gyermekkoromat, fiatalságomat ezen a hegyekkel és völgyekkel szabdalt szép vidéken töltöttem, nagyon sok kedves emlék köt ide. Másoknak is érdemes megnézni. Mindenkinek ajánlom.


Pécskő, Salgó, Karancs, Mátra
fenséges szép vad vidék,
ahány völgye, csúcsa, vára,
tudom mindnek a nevét.
S alkonyattájt, ha e város
fáradtan zsong, én tudom:
most simul a múlt a mához
- metropolis és vadon.
Mert itt élek, itt születtem
látom, hallom, ismerem
mindazt, amit más nem ért, nem,
sem vendég, sem idegen.
Szepesi József



Szurdokpüspöki a Mátra hegység lábánál, a Zagyva völgyében fekszik, ott ahol a folyó völgye a hegyek közül kilépve kiszélesedik. Keletről a Mátra nyugati nyúlványa (Muzsla 805 m, Nagy-Koncsúr 640 m, Kis-Koncsúr 594 m, Istenfa-tető 444 m), délről a Nagy-Hársas (509 m), nyugatról pedig a Cserhát hegység dombokká szelídülő lankái határolják.

A falu egyike annak a 10 településnek, melyeket Szent István 1004-ben adományozott az általa alapított egri püspökségnek. A török korban ezen a vidéken húzódott a hódoltság határa, ezért a falu csaknem teljesen elnéptelenedett...

A XIX. század közepéig a lakosság szinte kizárólag a mezőgazdaságból élt. Ekkor itt is elkezdődött az iparosítás.



Kovács - Magyar András: Istenanyánk Szent kútja Szurdokpüspökiben




Szent István királyunk idejében Szurdokpüspöki egyike volt Magyarország szellemi központjainak. Három ilyen hely, szellemi központ volt az országban: Esztergom, Kalocsa és Szurdokpüspöki. Püspöki központ volt. Istenanyánk szent kútjának helye egy ősi szakrális központ. Szurdokpüspöki térségében ásatásokat folytattak, kelta időbeli emlékeket találtak, melyek 12 ezer évesek. Vannak olyan szakrális központok, amelyeket időtlen idők óta szentként tiszteltek.

Szent István király kijelölte Magyarország egyik szellemi központját erre a helyre. Nemcsak a szellemi vezetés központja lesz ez a hely, az emberek ezrei, százezrei zarándokolnak el ide. Olyan láthatatlan, megmagyarázhatatlan, kézzel foghatatlan, mégis tapasztalható csodák történtek, melynek híre ment az egész világban. Aki ennek a kútnak a vizéből ivott, aki ennek a kútnak a vizében megmosakodott, azok meggyógyultak. Süketek bénák, bélpoklosok keresték meg ezt a helyet.

Megvizsgálva Európa és a világ szent helyeit, olyan energiavonalak találkoznak itt, amelyek Fatimében, Lourdes-ban, vagy Dél-Amerika szent helyein is megtalálhatók. Ezeket pozitív energiavonalaknak, Szent György vonalaknak nevezzük. Ami különös, hogy ezeknek a pozitív energiavonalaknak vannak erősségei. 1-től 7-es szintig mérik a pozitív zónák erősségét.



Istenanyánk szent kútja





Itt Szurdokpüspökiben egy hetes erősségű és egy négyes erősségű pozitív földsugárzás találkozik, Istenanyánk szent kútjától néhány lépésnyire, ott, ahol a Táltos fénypadot állítottuk. A kúton is átmegy ez a pozitív zóna, ez adja a víznek azt a gyógyító képességét, amelyet kifejt. Mitől gyógyít ez a víz?

A kútban lévő víz minden egyes molekulája bipoláris, két kis pólusa van minden vízmolekulának. A fellelhető vizek általában rendezetlen szerkezetben kerülnek a felszínre. Különösen akkor, ha a víz távvezetékekbe, vízvezetékekbe kerülnek. Ennek a kútnak a vize, - mivel egy pozitív energiazónában van - vízmolekulái rendezett állapotba kerülnek, rendezetté válnak a pozitív és a negatív pólusai.

Ha valaki ebből a vízből iszik, vagy ebben a vízben áztatja a lábát, kezét, bármelyik fájó testrészét, a vízmolekulák hatnak az emberi testben lévő vízmolekulákra, rendezik az emberi test vizenyős részeit. A beteg szervek, testrészek - amelyek rendezetlen állapotban lévő molekulákat, energiákat jelképeznek - rendeződnek. Ennek a rendezettségnek, ennek a rendszernek lesz az eredménye maga a gyógyulás.

Mi az a pozitív energia? Mi az, ami rendezi ennek a kútnak a vizét?
Mi az, ami más kutaknak nem rendezi a vizét?

Ezt a csodát hívjuk úgy, hogy szentség.
Mi az a szentség? Mi tesz szentté egy helyet?

Szentté tehet egy helyet egy pozitív zóna, ahol egykoron Szent György seregei haladtak a gonosz leküzdésére. Szentséget adhat egy olyan dolog is, ahol Szűz Mária, Jézus Urunk, Szent Margit, Szent Erzsébet jártak, és megáldották a földet, a forrást, a hegyet, a völgyet, vagy éppen egy szurdokot.



Turulmadár kupola borítja Istenanyánk szent kútját





Szurdokpüspökiben Szűz_Mária járt, ebben a térségben élt, itt gyógyított. Az itt élő emberek a mai napig emlékeznek rá. Magyarország legmélyebb Istentudata itt él ezen a vidéken. Az emberek tudták, hogy Szűz Mária szerette ezt a vidéket, az emberek is szerették Őt.

Az Isten és Szent gyermekei szerették a szép helyeket felkeresni. A Mátra lábánál, egy páratlan szépségű helyen vagyunk. Vajon Szűz Mária miért jött el erre a helyre? Miért ide jött, miért nem egy másik kúthoz, egy másik faluba? Szentjeink tudták, melyek azok a helyek, amelyeket az ő elődeik, Istenanya, Istenatya megáldott.



Szurdokpüspöki_- Hollósdomb - Istenanyánk szent kútja: Parkosítottuk a szent hely környékét





A faluban van egy különös hely, amely itt van mellettünk, Hollósdomb a neve. Nemcsak a magyar hagyományban, a világ egyházi hagyományában is sokat beszélnek a hollókról. Ahol megjelenik a holló, ott egy szentség is megjelenik. Gondoljunk Thébai Szent Pálra, aki Egyiptomban, a sivatagban visszavonultan él egy kis oázisban. Minden nap egy holló egy fél cipót hoz neki élelemül. Thébai Szent Pált meglátogatja Thébai Szent Antal. Megjelenik a holló, az Isten égi madara, nem fél cipót hoz élelemül, hanem egy egész cipót, mert tudja, hogy ketten vannak. Elfogyasztják a cipót, majd Thébai Szent Antal visszavonul a másik oázisba, ahol ő él a tanítványaival. Mátyás király életét többször megmentik a hollók. Amikor Vitéz János és Janus Pannonius összeesküvést szőnek ellene, hírül adják a hollók, hogy vigyáznia kell, mert a vesztét akarják. Mátyás király a hollóknak, Istenanyánk madarainak köszönheti életét.

Folytathatnánk a mitológiát, de maradjunk Szurdokpüspökinél. A Hollósdomb az a hely, ahol leszálltak a holló akkor, amikor Istenanyánk erre a helyre leereszkedett. 28 ezer évvel ezelőtt történt ez. Istenanyánk fényes madár alakjában szállt le a Föld néhány pontjára, keresve a helyet leendő gyermekeinek, a 12 szent szellemnek. Leszállt itt Szurdokpüspökiben, leszállt a Pilisben, leszállt Spanyolországban, Montserratban, leszállt Indiában, Dél-Amerikában. A régi, ősi mítosz így szól: Istenanya fényes madár alakjában leszállt a Földre, 12 szent gyermeknek adott életet, hat fiúnak és hat lánynak. Ezek voltak azok a szentek, akik az Isten egy különös programjával ajándékozták meg az emberiséget.



Szűz Mária emlékmű Szurdokpüspökiben a Hollósdombon





Ez a hely őriz egy 28 ezer éves mítoszt, őriz egy kétezer éves valóságot, Szűz Mária valóságát, és őriz néhány legendát. A helyi hagyomány arról is beszámol, hogy valamikor, a török idők táján járt itt egy asszony, aki belemosta pelenkáját a szent kútba. Szűz..Mária szellemének ez nagyon rosszul esett, és elhagyta ezt a helyet. Amikor hallunk egy ilyen történetet, az ember nem jó szájízzel megy ki egy ilyen helyre.

Európában megfigyelhető több régi szent helyen, hogy két olyan történetet találtak ki, (azok az emberek, akik nem akarták, hogy az emberek szent helyekre járjanak) amelyek nagyon összeesnek. Ez a két történet a következőképpen hangzik: vagy pelenkát mosnak a szent kutak vizébe, vagy meggyilkolt ember véres rongyát. Ha valaki utánanéz a régi elbeszéléseknek, ezt a két történetet megtaláljuk több száz helyen, Magyarországon is. Nagyon sok magyarországi szent hely ezeket az elbeszéléseket hordozza.

Miért találták ki ezeket a dolgokat?

Azért, hogy az emberek ne vonuljanak vissza csendes ligetekbe, berkekbe, szurdokokba, hanem olyan helyre járjanak csak, ahol irányíthatják a gondolataikat, irányíthatják az eszméjüket, irányíthatják a felfogásukat.



Istenanyánk szent kútjának fedlapja





Milyen különös! Nem mindenki hitte el ezeket a dolgokat, amelyek - én úgy gondolom - kitalációk. Nagyon sokan megőrizték a szent helyek szentségét. Kijártak minden kitaláció, elbeszélés ellenére. Megnyugodott az emberek lelke, szelleme ezeken a szent helyeken, és meggyógyultak.

500 évvel ezelőtt, Mátyás királyt követően, a török időkben legyilkolták az itt lévő falu népét. 500 évvel később csak egy-két ember tudott erről a helyről. A visszatelepülő lakosság egy jó kilométerrel odébb telepedett le. Egy kis düledező kút mégis jelezte, hogy volt itt valamikor valami. Legenda volt ez a hely.

Nem messze a kúttól van egy remetebarlang, ahol régen, sok éven keresztül remeték éltek. A remeték őrizték ennek a helynek a titkát, tudtak valamit. A remeték megjósolták: egy szer még újra szent lesz ez a hely.

A remeték jóslata beteljesült.

Eljött az idő, amikor az emberek újra visszaadták a tisztességét, a becsületét ennek a helynek, amely sok-sok ezer év óta szent hely. Szurdokpüspökinek ez a múltja ez a jelene. Hogy mi a jövője? Az itt élő emberek jó lelkén, tiszta szellemén múlik.



Virágokat ültettünk a szent helyen





Miért jött ide Szűz Mária?

Azért, mert ezen a helyen Istenanyánk is járt. Ahogy közeledett ehhez a helyhez, egy segítséget kérő gyermeknek a hangjára lett figyelmes. ,,Segíts! Bajban vagyok segíts!" Ahogy Szűz Mária közelebb érkezett a helyhez, látta, hogy itt a kút mellett egy gyermek a fa tövében, a kövek közé van szorulva. Odament, hogy segítsen neki. A gyermeknek el voltak törve a bordái és el volt törve a jobb lába. Szűz Mária kiemelte őt a kövek közül és megkérdezte:
- Miért kiáltottál segítségért?
- Én nem kiáltottam segítségért, meg sem szólaltam. - válaszolta a gyermek.
- Mi történt veled? Hogy tört el a bordád, a lábad? Hogy kerültél ide a kövek közé? - kérdezte Szűz Mária.
A hatéves kisgyerek elmondta, hogy az édesanyja egyedül nevelte. Az édesanyja meghalt. A nagybácsijára bízták őt. De a nagybátyja és felesége azt mondták, nem tudnak ennek a gyereknek is enni adni. Amikor a gyerek nagybátyjához ment, csukott kapukat talált. Bekopogtatott néhány házba, mindenki elutasította. Kijött erre a helyre. Úgy döntött a kisgyerek, leugrik a fáról, véget vet az életének. Az édesanyja mesélt neki arról, hogy van egy túlvilág, és ha ő meghal, a túlvilágon egy szép házat fog majd építeni, ahová várja majd a gyermeket. A kisgyerek úgy döntött, meghal, leugrott a fáról, bordája, lába törött, fel akart az édesanyjához menni, hogy együtt építsék a mennyei házukat.

Ki kiáltott segítségért, ha nem a kisfiú? Istenanyánk kiáltott, hogy hallja meg Mária, aki erre járt. Istenanyánk a kisfiúnak is mondott valamit: Várj, ne mozogj, legyél nyugodtan. Jön majd egy angyal, aki segít neked.

Szűz Mária idejött a forráshoz, felemelte a kisfiút, felvitte a barlangba. Kenegette a kisfiú testét a forrás vizével, és itatgatta őt. Délelőtt volt, amikor a barlangba felmentek, mire délután lett, Szűz Mária lejött a gyerekkel, akinek össze voltak forrva a törött bordacsontjai, és a lábának törött csontja. Mária a hatéves gyermekkel elindult Szentkútra, ekkor korosodó volt már. Elindult a gyengélkedő, főleg lélekben sérült kisgyermekkel. Amikor Szentkútra értek, ez a kisgyerek ölelte meg Őt utoljára. Mária megfáradt elaludt, átköltözött a túlvilágra. Nem maradt utána más, csak néhány ruhadarab. Teste fénnyé vált, úgy, mint Jézus Urunk teste. Ennek a csodának az emlékére gyújtunk minden évben gyertyát Szentkúton.

2008-ban a megtisztított Istenanyánk Szent kútjának környékén kőtalapzatra várfalat építettünk boltívekkel, gyógyító Táltos fénypadot állítottunk. 500 év után így újra a régi pompájában várja e szent hely a látogatókat és a gyógyulni vágyó embereket.


Forrás:


Szurdokpüspöki - Istenanyánk szent kútjának életre keltése 500 év után

Link


Gyümölcsoltó Boldogasszony napját Szurdokpüspökiben ünnepeltük, 2009. március 25-én:

Link



Szurdokpüspöki - Hollósdomb - Szűz Mária emlékmű állítása

Link



Távolban a falu látképe, háttérben a Mátra hegyvonulatával



A falu látképe madártávlatból






Római katolikus templom /Szent Kereszt római katolitikus templom/ 1769






A katolikus templom főoltára



Jakabi rk. templom /1904-1906/


















 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Csoda Debrecenben
  2012-04-12 15:20:45, csütörtök
 
  Csoda Debrecenben


Vannak CSODÁK és még lesznek is egy jó ideig!!!


Debrecenben egy sárga autó ijesztő közelsége meggyógyított egy cigány "mozgássérültet"!
















 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A költészet napja
  2012-04-11 18:59:59, szerda
 
 




A KÖLTÉSZET NAPJA


Ma van a KÖLTÉSZET NAPJA - JÓZSEF ATTILA ezen a napon született 19o5-ben.


'Igazán csak itt mosolyoghatsz, itt sírhatsz,
Magaddal csak itt bírhatsz,
óh, lélek! Ez a hazám!

/József Attila/


Ma van a költészet napja, ebből az alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást, ezzel tisztelegve a tragikus sorsú poéta emléke és a magyar líra előtt.

Hazánkban 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik a költészet napját. Ezen a napon hagyományosan megkoszorúzzák a költő budapesti emléktábláját egykori lakóhelyén, a ferencvárosi Gát utca 3-ban.


József Attila - Tavasz van! Gyönyörű! című verse:

József Attila: Tavasz van! Gyönyörű!

Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz,
a vén Duna karcsú gőzösökre gondol,
tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik
mezei szagokkal a tavaszi szél.

Jaj, te, érzed-e? Szerető is kéne,
friss, hóvirághúsú, kipirult suhanás.
Őzikém, mondanám, ölelj meg igazán!
Minden gyerek lelkes, jóízű kacagás!

Tavasz van, gyönyörű! Jót rikkant az ég!
Mit beszélsz? korai? Nem volt itt sose tél!
Pattantsd ki a szíved, elő a rügyekkel -
a mi tüdőnkből száll ki a tavaszi szél!

/1924 tavasza/


Gyönyörű verse Zsiborás Zsuzsa és Sebestyén Gábor előadásában

Link








Egy kis válogatás József Attila talán legszebb verseiből kiváló előadóink tolmácsolásában:


József Attila - Nagyon fáj / Latinovits Zoltán

Link



József Attila - Április 11 / Latinovits Zoltán/

Link



József Attila - A Dunánál /Kaszás Attila/

Link



József Attila - Óda /Latinovits Zoltán/

Link



József Attila - A város peremén /Sinkovits Imre/

Link



József Attila - Nem, nem, soha! /Konc Gábor/

Link



József Attila - Kései sirató

Link



József Attila - Íme hát megleltem hazámat /Latinovits Zoltán/
József Attila utolsó verse - 1937. november 24.

Link


Ágnes Vanilla (József Attila) - Születésnapodra

Link



József Attila emlékére

Link



József Attila összes költeménye - MEK
/József Attila összes költeménye - Versek (időrendben és betűrendben) - Változatok - Rögtönzések - Műfordítások/
Link










 
 
0 komment , kategória:  József Attila  
Békés, boldog húsvéti ünnepeket
  2012-04-06 23:10:37, péntek
 
 




Kedves Ismerősömtől, Ballán Marikától:


Kedves Barátaim, Levelezőtársaim!

Békés, boldog húsvéti ünnepeket kívánok Mindenkinek erőben, egészségben , szeretetben, és higgyünk rendületlenül Magyarország feltámadásában.

Szeretettel : Ballán Mária


BÖJTE CSABA TESTVÉR : Ünnepi vacsorára hívja barátait az Isten!

Link



Böjte Csaba húsvéti levele

Link



Igazság

Aki azt mondja Neked, hogy a rossznak győzelme lehet a jó fölött, az vak. Legyőzheti-e a felhő a napot? A sötétség a világosságot? A tél a tavaszt?

A győzelmet azonban ne téveszd össze a sikerrel. A felhőnek sikerül magát a nap és a föld közé tolnia. De legyőzte-e vajon a napot ezzel?

S ha igazságról beszélsz, akkor is vigyázz. Ne a magad egyéni érdekét vagy egy csoport érdekét nevezzed igazságnak. Érdek annyi van, ahány ember a földön. De igazság csak egy. A gyertyaláng és a reflektorfény csak méreteikben különböznek egymástól, lényegükben azonosak.

Az igazság nem emberi mérték és így ne várd tőle, hogy emberi tulajdonságokká váljék. Igazság az, hogy élsz, és hogy jogod van élni, mert megszülettél. Hogy minden ember egyforma abban, hogy meztelenül jött ide, és meztelenül, egészen meztelenül tér vissza innen. Hogy aki jó, azt baj nem érheti, akármi is történjék vele: egyenesen járhat és nyílt homlokkal nézhet szembe a világgal. Ezek az igazságok.

De nem feltétlen értékű igazság az, hogy Tied a kabát, amit szekrényedben őrzöl. A gyapjú, amiből készült, a juhé volt. Te azt vallod, hogy igazságos úton lett a Tied, de a juhnak erről bizonyára más véleménye van.

A valódi igazságban bízhatsz bátran, kára nem eshetik. Felkél a nap, bármilyen sötét is legyen előtte az éjszaka.

Ha mégis látnod kell, hogy itt-ott, az emberi hangyaboly külön - életében a rossz látszólag győz a jó felett: ne tévesszen meg ez a látszat. Káin sohasem győzte le Ábelt. Csak megölte.

Jusson eszedbe, hogy van egy jelvény, amit sokan hordanak, de kevesen értenek meg. Azt hirdeti, hogy sok idővel ezelőtt keresztre feszítettek Valakit, aki győzött az emberek bűnei fölött.

( Wass Albert : Te és a világ )







" Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt."
( Wass Albert)







 
 
0 komment , kategória:  Húsvét - Pünkösd  
Köszönöm
  2012-04-06 20:33:03, péntek
 
 







KÖSZÖNÖM...


KÖSZÖNÖM...

Mikor
az éj lecsendesül,
elpihen a világ, ablakán
búsan kitekint a némaság,
a képzelet szeleburdin
ébred,
kapzsi mód
furakszik, keresi
a létet.

Ott,
hol az
álom a valóság,
lelkem melegséget talál,
kitör a gondolat,
átölel, babusgat
és rajzol a kéz,
írnak a szavak,
szívemben az emlékek
könnyet zokognak.

Itt,
hol elbújok csöndben
köztetek,
kitárul a világ
előttem,

és még meg sem köszöntem...







Ady Endre: KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM

Napsugarak zugása, amit hallok,
Számban nevednek jó ize van,
Szent mennydörgést néz a két szemem,
Istenem, istenem, istenem,
Zavart lelkem tegnap mindent bevallott:
Te voltál mindig mindenben minden
Boldog szimatolásaimban,
Gyöngéd simogatásaimben
S éles, szomoru nézéseimben.
Ma köszönöm, hogy te voltál ott,
Hol éreztem az életemet
S hol dőltek, épültek az oltárok.
Köszönöm az én értem vetett ágyat,
Köszönöm neked az első sirást,
Köszönöm tört szivü édes anyámat,
Fiatalságomat és büneimet,
Köszönöm a kétséget, a hitet,
A csókot és a betegséget.
Köszönöm, hogy nem tartozok senkinek
Másnak, csupán néked, mindenért néked.
Napsugarak zugása, amit hallok,
Számban nevednek jó ize van,
Szent mennydörgést néz a két szemem,
Istenem, istenem, istenem,
Könnyebb a lelkem, hogy most látván vallott,
Hogy te voltál élet, bú, csók, öröm
S hogy te leszel a halál, köszönöm.







KÖSZÖNÖM, HOGY VAGY NEKEM
Előadó: Bon-Bon

Dalszöveg

1. Nehezen találtam rád,
Csavarogtam hosszú éveken át.
Valahol mindig várt
Egy szerelem, s egy forró ágy.

2. Sosem kellett több ennél,
Nem akartam jobbat, mint ami jár.
De a te lelkednél
Megpihennék már.

R. Hidd el, ha kell, elmondom százszor:
Köszönöm, hogy vagy nekem.
A legszebb dal sem szólhat másról:
Köszönöm, hogy vagy nekem.

3. Veled minden percem szép,
S tudom azt, hogy végleg itt maradok.
Ami volt elmúlt rég.
Köszönöm most jól vagyok.

4. Nehezen találtam rád,
De most végre nálad ébredek fel.
Nagyon sok éven át
Nem engedlek el.

R. Hidd el, ha kell, elmondom százszor:
Köszönöm, hogy vagy nekem.
A legszebb dal sem szólhat másról.
A legszebb dal is rólad szól.
Veled maradok még, nekem ennyi elég.
Neked érezned kell, soha nem hagylak el.







Koncz Zsuzsa: KÖSZÖNÖM

Köszönöm, hogy értem jöttél
út porából felemeltél
Köszönöm, hogy életemnek
új értelmet adtál

Köszönöm, hogy segítettél
a bajban nem feledtél
Köszönöm, hogy megérezted
szükségem van rád

Köszönöm, hogy erőt adtál
bánatomban vigasztaltál
Köszönöm, hogy hozzám mindig
türelmes voltál

Köszönöm, hogy elviseltél
lehetetlent sosem kértél
Köszönöm, hogy megértetted
szükségem van rád

Ki tudja, nélküled hol lennék ma már
Tán jobb, ha el sem képzelem
Amit tőled megtanultam, nem felejtem el
Amíg élek s emlékezem

Köszönöm, hogy rám találtál
köszönöm, hogy velem voltál
Köszönöm, hogy végül mégis
magamra hagytál

Köszönöm, hogy elengedtél
hálát sosem követeltél
Köszönöm, hogy megérezted
nincs szükségem rád

Ki tudja, melletted hol lennék ma már
Tán jobb, ha el sem képzelem
Amit tőled megtanultam, nem felejtem el
Amíg élek s emlékezem







KÖSZÖNÖM

Köszönöm, hogy itt vagy velem,
köszönöm, hogy fogod a kezem,
köszönöm, hogy ápolod a lelkem,
köszönöm, hogy segítesz nekem.
Köszönöm, hogy simogatod a fejem,
köszönöm, hogy boldogítod szivem,
köszönöm, hogy szereted a lényem,
köszönöm, hogy bearanyozod életem.







Petró István: ANYÁM, ÉDESANYÁM DALLAL KÖSZÖNÖM

Anyám, édesanyám dallal köszönöm
Boldog ifjuságom, felnőtt örömöm
Köszönöm, hogy mindig édesanya voltál
Köszönöm a dalt, amellyel álomba ringattál, álomba dudoltál

Anyám, hogyha dalol minden muzsikál
Mint , mikor a hárfa bársony hangja száll
Dalolj édesanyám, úgy, mint réges-régen
Mindannyian azt kivánjuk véget sose érjen, anyám soká éljen.







IDÉZETEK

Köszönöm, Istenem
az édesanyámat!
Amíg ő véd engem,
nem ér semmi bánat!
Körülvesz virrasztó
áldó szeretettel,
Értem éjjel-nappal
dolgozni nem restell.
Áldott teste, lelke
csak érettem fárad,
Köszönöm, Istenem
az édesanyámat!
Dsida Jenő

Köszönöm, édes anyanyelvem,
Te gyönyörű, egyetlenegy,
Hogy nekem adtad hangjaid zenéjét
S megengedted, hogy szívem dobogását
Magyarul muzsikáljam;
Hogy a hangszer lettél szent érzéseimben:
Áhítatomban búgó orgona,
Búbánatomban síró hegedű,
S hogy könnyebb kedvem halk fuvalmait
A te tilinkód zendítette dalba.
Sajó Sándor

Köszönöm az életnek, hogy Téged megadott
Köszönöm a sorsnak, hogy hozzám elhozott,
áldom az utat, amelyre most léptünk
vigyázz rá, hogy róla soha le ne térjünk.

A szavak papírra vetett könnyek. A könnyek kicsorduló szavak. Nélkülük egyetlen öröm sem ragyog, egyetlen bánat sem ér véget. Ezért hát köszönöm a könnyeidet.
Paulo Coelho

Köszönöm a napot, Az álmot és a kedvet. És minden bánatot Elfelejtek.
Juhász Gyula

Köszönöm, hogy elviselted az elviselhetetlent. Hogy valamit teremtettél a semmiből. Hogy üres zsebekből is képes voltál adni. Hogy szerettél bennünket, mikor nem volt bennünk semmi szeretetre méltó. Köszönöm, hogy a lehetetlent is megoldottad egyetlen mosolyoddal. (Még ha az a mosoly néha el is halványult egy kicsit.)
Pam Brown

Mama köszönöm Neked, mert életet adtál nekem.
Köszönöm, mert felneveltél, hogy ember lett belőlem.
Köszönöm azt is, mert mindig óvtál a nyárban, télben,
Féltő gonddal vigyáztál, hogy engemet baj ne érjen.

Köszönöm e borús szerelmet,
Hogy lelket ad nekem a lelked.
Hogy búcsúzó tekintetemben
Te tündökölsz, én drága szentem.
Juhász Gyula

Ezernyi emlék, mely nyomot hagyott bennem. Sok millió szó, melyet felidézve könnyes lesz szemem. Csillagnyi mosoly, melyet ti szereztetek nekem... Köszönöm Barátaim, hogy vagytok nekem.

Ha az egyedüli ima, amit elmondasz egész életedben, így hangzana: "köszönöm", az is elegendő lenne.
Eckhart von Hochheim

Ha megkérdeznéd, hogy mit nem mondtam el?
Van e még szó, amit mondani kell?
Van e még szó, kimondható?
Ha megkérdeznéd, csak annyit mondanék...
Köszönöm azt, hogy itt voltál velem,
Csak ennyi volt az életem.
Csak ennyi volt, és nincs tovább....
Republic együttes

Mindig mondd, hogy "köszönöm", még akkor is, ha nem gondolod komolyan.
Winston Groom

Barátból már van elég köszönöm
szépen nem kell még...

Egyetlen mondat: köszönöm, hogy vagy nekem,
Nélküled már nem tudom élni az életem.
/Mes/

Istennek köszönöm, hogy vagy nekem,
ha hozzám érsz begyógyul minden sebem,
megnyugszik a lelkem egyetlen szavadtól,
szeretlek Kicsim,akkor is ha haragszol.
Ismeretlen

Köszönöm, hogy beléptél az életembe, és örömet szereztél nekem, köszönöm, hogy szerettél, és elfogadtad az én szeretetemet. Köszönöm az élményeket, az emlékeket, amelyeket életem végéig féltő gonddal megőrzök. És főleg köszönet illet, amiért megmutattad nekem, hogy eljön az idő, amikor elengedhetlek.
Nicholas Sparks

Köszönöm, hogy szeretsz, féltesz, vigyázol rám, hogy betakarsz, ha fázom, átölelsz, ha félek, és hogy neked reggel is szép vagyok. Köszönöm, hogy a szemembe nézel és tudod, hogy mit gondolok. Köszönök mindent, amit adtál és mindent, aminek te örültél. Köszönöm, hogy vagy nekem és hogy szerethetlek!
Ismeretlen

Utolsó leheletemmel is köszönöm a sorsnak, hogy ember voltam és az értelem egy szikrája világított az én homályos lelkemben is. Láttam a földet, az eget, az évszakokat. Megismertem a szerelmet, a valóság töredékeit, a vágyakat és a csalódásokat. A földön éltem és lassan felderültem. Egy napon meghalok: s ez is milyen csodálatosan rendjén való és egyszerű! Történhetett velem más, jobb, nagyszerűbb? Nem történhetett. Megéltem a legtöbbet és a legnagyszerűbbet, az emberi sorsot. Más és jobb nem is történhetett velem.
Márai Sándor

KÖSZÖNÖM azoknak, akikben csalódtam és hagytak a földre esni - mert másképp soha nem tudtam volna megtanulni felállni.

KÖSZÖNÖM azoknak, akik mindíg azt mondták ‘hiszen nézz magadra' - mert másképp nem jöttem volna rá, hogy milyen egyedi vagyok.

KÖSZÖNÖM azoknak, akik azt mondták ‘gyűlöllek téged' - mert végre rájöttem, hogy ezek a kétszínű alakok mindeddig csak útban álltak!

KÖSZÖNÖM azoknak, akik mindíg szerettek és bíztak bennem - ezáltal megtartva az erőt, a hitet, ami bennem rejlik.

Szeretném MEGKÖSZÖNNI azoknak, akik bántottak - mert megtanítottak arra, hogy az idiótáknak elég az arcukba mosolyogni.







Ady Endre: Köszönöm, köszönöm, köszönöm /Mezei Mária/

Link

Link



Bon-Bon... Köszönöm hogy vagy nekem

Link



Koncz Zsuzsa: Köszönöm

Link



Anyám, édesanyám dallal köszönöm

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Szép versek és idézetek  
35 millió Ft-os dugóhúzó
  2012-04-03 21:47:27, kedd
 
 




35 MILLIÓ FT-OS DUGÓHÚZÓ


Mire megkapod a bort, már el is ment a szomjad!


NÉZD MEG A VIDEÓT !





Link



A világ legnehézkesebben működő dugóhúzóját alkotta meg egy brit férfi ócskavasból, ám sikerült 100 ezer fontért - 35 millió forintért - eladnia egy hatcsillagos szállodának.

Rob Higgs 4 éven át küszködött, míg sikerült elkészíteni a prototípust - adta hírül a brit Metro újság.
A fő attrakció nem a dugóhúzás, hanem a bortöltés. Ehhez a gép felemeli a már nyitott palackot, vízszintes pozícióba fekteti és kitölt belőle egy jó decinyit az előre bekészített talpas pohárba,
majd visszaállítja a palack dőlésszögét ömlésmentes helyzetbe.

A kezelő feladata a pohárcsere is - írja a brit Metro.

A gépezet összesen 300 darab alkatrészből áll, főként fogaskerekekből, de két ágyúgolyó is beletartozik.

Igen termetes a masina, 80 centi hosszú, 60 centi magas és bő 40 centi széles. Kezelőjének csupán kurbliznia kell, meg betennie a palack bort.

A dugóhúzógéppel jóval tovább tart a bor nyitása, viszont sokkal érdekesebb.







 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Tisztelet az Elnöknek
  2012-04-03 11:20:25, kedd
 
 




Tisztelet az elnöknek

Az elnök azt tette, amit tennie kellett, és úgy tette, ahogy egy úriembernek kell tennie azt. Lemondott, mert meg akar küzdeni az igazáért a jog eszközeivel, s ezt csak magánemberként teheti, hiszen elnöki mandátuma védelmében ez nem lett volna fair. A médiacsürhe, amelyik rávetette magát, remélhetően hamarosan a bíróságon találja magát. Őszintén remélem, hogy az elnök hű marad sportolói múltjához és a küzdelmet addig folytatja, amíg minden ellenfelét legyőzi. Mindenki, aki kimondta vagy leírta vele kapcsolatban a ,,plágium, lopás, csalás" kifejezéseket, törvény előtt kell feleljen állításaiért. S ha a törvény rágalmazásért elmarasztalja, ami több, mint valószínű, akkor tanulja meg egyszer és mindenkorra, hogy még a kutya sem ugathat következmények nélkül.

Ami pedig az új köztársasági elnököt illeti, arra vonatkozóan az általam intelligensnek és határozottnak tapasztalt Fidesz-KDNP remélhetően a régi magyar szólás szellemében választja ki Schmitt Pál utódját: ,,amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten". Ha az elnököt egy médiacsürhe csaholása buktatta meg, akkor olyan elnök kell, aki még nála is keményebb, célratörőbb és elszántabb, aki már eleget tapasztalt, s akit a legkevésbé sem félemlít meg a csürhe csaholása. Én egy ilyen embert ismerek, Kövér Lászlót, vagy Áder Jánost. A harcot végig kell vinni.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!




Link

 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Mindent a szemnek!
  2012-04-03 08:50:02, kedd
 
 




Mindent a szemnek!

Egy nő hatása a férfira!






Link


Egy orosz lány fantasztikus átalakulása





Link



A látszat néha csal











 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Ady Endre: Szakíts, feledj!
  2012-04-02 16:55:39, hétfő
 
 




Ady Endre: SZAKÍTS, FELEDJ!


Ha van lelked a szakításhoz,
Ha van erőd a feledéshez:
Szakíts, feledj!...
Úgysem volt az szerelmi mámor,
Csak egy szeszély, mit szít a távol.
- Isten veled! ...

Bolondság volt ez is, mint minden,
Silányság volt ez is, mint minden,
Álom csupán ...
S én, aki mindent elvesztettem,
Hogy' rohantam e lehetetlen
Álom után! ...

Befejeztük kis regényünket,
Bevégeztem már minden álmom:
- Isten veled! ...
Hogy ki vagyok, tudod Te, édes
S ha van erőd a feledéshez,
Szakíts, feledj! ...







Szakítás - Hogyan is lehet egy kapcsolatot a legtapintatosabban lezárni?

Gondolom sokan átéltétek már a szakítás előtti önmarcangolás élményét, ilyenkor felteszed magadnak a kérdést: Ez biztos jó ötlet? Értsd meg: Ha már nem érzed azt a "bizsergést" a közelében és már nem szeretnél mindenképp a közelében lenni, sőt talán kerülöd akkor itt az ideje SZAKÍTANI!

Az életben biztos mindenkinél eljön ez a pont, hogy az egyik fél klf. okok miatt /a másik fájdalma ellenére/ véget akar vetni a kapcsolatnak. Ilyenkor sajnos hajlamosak vagyunk azonban nem figyelni a másik érzésvilágára és beletaposni abba.

Nagyon fontos, hogy képzeljük a másik fél helyébe önmagunkat, milyen rosszul is esne fordított helyzetben ugyanez! Persze ha eljön mégis az a pillanat, hogy szakítani kell, akkor azt igen is meg kell tenni, hisz a másik féllel is kiszúrunk, ha csak sajnálatból vagyunk vele.

A legfontosabb, hogy nyíltan és őszintén mondjuk el a problémánkat hazudozások nélkül. Az alakoskodás ugyanis egy tapintatlan dolog és gyávaságot takar. Az is fontos, hogy ne hagyjuk, hogy csak úgy magától elhaljon egy kapcsolat, ne tűnjünk el hirtelen a másik fél életéből, ne tagadtassuk le magunkat pl. telefonon keresztül és ne a közös barátainkkal üzenjük meg a problémánkat. Nem is gondolnánk, hogy nemcsak a másik érzéseinek, de önmagunknak is sokat ártunk ezzel a viselkedéssel.

Ha tehát mindenképpen szakítani akarsz, állj a partnered elé és közöld vele nyíltan a tényeket, hisz ez bátorságra és korrektségre vall.

Nagyon fontos, hogy a telefont sose használd a szakítás fegyvereként! Sokszor hallani fiataloktól, akik SMS-ben szakítanak barátnőjükkel, ez azonban nemcsak borzasztó udvariatlan, hanem megalázó is. Ezt egyszer és mindenkorra felejtsd el!

De mit is mondjuk pontosan egy szakítás során?

A lényeg, hogy légy kedves, de határozott! Mindenképp indokold meg a döntésed, ne hagyd kétségek közt a másikat! Ha kell legyél nyers, hisz lehet az elsőre fájdalmas, de hosszútávon talán gyorsabban túl teszi magát az illető a szerelmi fájdalmon.

A szakítás sokszor a kezdeményező félt is megviseli, ám ne feledjük, hogy az elszenvedőnek ez sokkal fájdalmasabb. Legyünk vele megértőek és türelmesek,de ne essünk át a ló másik oldalára, hisz az élet túl rövid ahhoz, hogy egy olyan kapcsolatra vesztegessük az időnket, amelyben nem vagyunk, nem lehetünk soha boldogak!







Szakítás a költészetben - Búcsú versek


"Ígérem nem zavarok többé és most már végleg elmegyek,
Egy lány félre lép utadból, nem lesz játékszered!
Köszönöm a könnyes éjszakát,
Köszönöm, hogy szerethettelek
Egy világot törtél össze bennem
Ne hidd, hogy könnyen elfelejtelek!"

"Tudom hiányzom, ne tagadd!
Nézz a szemembe, s add önmagad!
Akármit mondhatsz, tagadhatsz szüntelen,
magadnak vald be hiányzik, hogy fogd kezem.
Olykor még nekem is hiányzik csókod,
de már nem akarom hallani soha több bókod.
Nem tagadom, soha nem feledlek!
Te se tagadd meg a közös emlékeket..
Viszlát kedves, őrizzenek az emlékek,
s jussak eszedbe, ha gondolatod eltéved."

"Te nem tudhatod milyen, ha igazán szeretsz,
Ha valakit egy életen át, sohasem feledsz!
Ha minden egyes nap végén az emlékével fekszel,
ÉS másnap újra rágondolva kelsz fel.
Te nem tudhatod, milyen az érzéstől égni,
Minden egyes nap csupán viszonzást remélni.
Te nem tudhatod, milyen csakis Érte élni,
S, hogy milyen rossz állandóan csalódástól félni!"

"Egyedül maradtam, csend van.
Csak a négy fal és emlékek hada.
Minden ijesztő mi körülvesz,
sok ismeretlen arc megtéveszt.
egyedül maradt lelkem,
minden üres lett bennem.
Magaddal vittél mindent,
nem hagytál mást csak emlékeket."

"Megpróbáltalak levegőnek nézni,
De rájöttem, hogy levegő nélkül nem tudok élni!
Nem tudom miért nem tudlak nem szeretni,
Nem tudom miért nem tudlak elfeledni!
Mert látom mosolygó arcodat,
Akkor is, ha komoly vagy!
Nem tudok rosszat gondolni rólad,
Mert azt hiszem, TE olyan jó vagy!
Próbállak elfeledni,
S szívemből kitörölni,
De ez nekem nem megy,
Mert csak még jobban SZERETLEK!"

"Tudom már mi a helyes út,
elengedni téged, de rabul ejt a múlt.
Szerettelek nem is tudod mennyire,
de te mégis eldobtad szívemet.
Mindig megértettelek, elfogadtam a történteket,
te cserébe nem adtál mást csak hiú reményeket.
Mindig hittem benned,
fáj, hogy te nem hiszel nekem.
Tudom majd elmúlik, nem fog fájni,
idővel csak a szépet fogom látni.
Bárhogy is volt, bárhova is jutottunk,
köszönöm a perceket mikor együtt voltunk.
Most tovább állok, és egy új utat választok,
remélem hamar túljutok azon, hogy minden megváltozott."

"Csalódni kell, hogy boldogok lehessünk,
Csalódni, hogy újból szeressünk.
Kell tudni mosolyogni, kacagni, sírni,
Valakit megunni, és visszahívni.
Csalódni kell, csalódni ezerszer,
Hogy boldogok lehessünk egyetlen egyszer!"

"Ne bántsd meg azt, aki Téged szívből szeret,
Mert a szerető szív megbocsát, de soha nem feled!"

"HA valakit szeretsz, ne bántsd meg,
Ne üss szívére sebet,
Mert nem gyógyul be,ha meg is kérleled!
Mert hiába öntjük ki a teli poharat,
Egy csepp az alján úgyis megmarad!"

"Elszorul a torkom, ha szembe jössz velem.
Elárul az arcod, de nem beszélsz te sem.
A boldogságunk mellett csendben elmegyünk.
Mondd: Miért jó így nekünk?"

"Jókedv, vidámság, mindez csak álca,
hogy fájó lelkem senki meg ne lássa.
Kifelé mosolygok, de belül pereg a könnyem,
nem láthatja senki, hogy összetört a szívem!"

"Nem tehetek róla, még mindíg szeretlek,
Pedig mindenki azt mondja, felejtselek el Téged.
Én tudom, hogy ők mondják az igazat,
Dehát az ember csak a szívére hallgat.
Nem tudlak elfeledni, pedig tudom, sosem leszel enyém,
Ébren álmodni,s felébredni, ez vagyok én.
Kívülről olyan kemény vagy, mint a jég,
De benned még a gyermekkor él.
Ezért a jégcsapot felolvasztani nem tudom,
Pedig ha elolvadna, elmúlna minden bánatom.
Muszály lenne elfelejtenem Téged, de nem tudlak,
Mert valami, ami benned van,fogva tart.
A haverok, a barátok mind ellene vannak,
De mit tegyek, porba döntsem álmaimat?
Igen, ezt kell tennem, akárhogy is fáj,
Mert a meséből nem lesz más, csak magány.
A szívem darabokra tört, mint egy üvegpohár,
Megragasztani senki se tudja már.
De talán egyszer a pohár újra pohár lesz,
S talán egyszer a szívem is nyíló rózsa lesz.
Újra tudni fog érezni,
Szerelmet szerelemért adni.
Mint a nyíló rózsa a kertben,
Így zárul be a fejezet: csak mi ketten.
Elfelejtettük ezt az álmot,
Cserébe mást kaptam: a valóságot!"

"Könnyes a szemem, remeg az ajkam,
nem fájdalmat okozni, csak szeretni akartam.
Bocsáss meg nekem, nagyon szépen kérlek.
Meghalok, ha nem érzed, hogy Szeretlek Téged!"

"Ne menj el csendben, mikor még álmodom.
Az ébredés pokoli fájdalom.
Ordítsd a fülembe: Nem tudlak szeretni!
Ha gyűlöllek könnyebb lesz feledni!"

,,Ígérem nem zavarlak többé,
s most már végleg elmegyek.
Egy lány félre áll az utadból,
nem lesz többé a játékszered!
Köszönöm a könnyes éjszakákat,
köszönöm, hogy szerethettelek.
Egy világot törtél össze bennem,
ne hidd, hogy könnyen elfelejtelek."







Idézetek:

"Vannak a léleknek olyan sebei, amelyek sohasem hegednek be..."

"...az embernek mindig a legrosszabbra kell számítania, akkor nem érheti csalódás."

"Megpróbáltalak levegőnek nézni, de rájöttem, hogy levegő nélkül nem tudok élni."

"Ne sírj, hogy vége lett... Mosolyogj, mert megtörtént!"

"Nehéz mosolyt színlelni miközben úgy érzed, hogy belülről darabokra hullasz."

"Minden történet véget ér valahol, de az életben minden vég valami újnak a kezdete!"

"El kell engedned a múltad, hogy lehessen jövőd."

"Nem fogok sírni. Már nem. Csak úgy tud fájni!"

"Amibe nem halsz bele, attól megerősödsz!

"Az idő begyógyítja a sebeket, de nem végez plasztikai műtétet. "

"Akit szeretsz ne hagyd el valakiért, aki tetszik, mert aki tetszik, egyszer elhagy valakiért, akit szeret.

"Csak azok látják meg a világot a maga valóságában, akiknek a szemét tisztára mosták a könnyek."

"Szeretnék könnycsepp lenni, szemedben megszületni, lefolyni az arcodon, s meghalni az ajkadon!"

"Addig vagy boldog, amíg van aki szeret, aki a bajban megfogja a kezed! És hogy milyen fontos is neked, csak akkor tudod, ha már nincs veled."

"Erős a sodrás és elvisz az ár, más csókol, más szeret és más karja zár. De emléked őrzöm, szívembe temetem, bárhova bújsz, én sosem feledem."

"Ne írd nevem a porba, mert elfújja a szél! Írd nevem a szívedbe, mert ott örökké él!"

"Egyszer egy napon, megfogod kérdezni tőlem, mi fontosabb nekem, te, vagy az életem? Azt fogom válaszolni, hogy az életem! És te elfogsz menni tőlem anélkül, hogy tudnád, hogy te vagy az életem!"

"Tudom, hogy nem jössz mégis jó várni, hazudni kell a szívnek, hogy ne tudjon fájni. Nem mondom azt, hogy szeress, azt sem, hogy gondolj Rám, ha a szíved nem mondja én hiába is mondanám.

"A mennyben 1000 év egy pillanat, viszont a pokolban egy pillanat is örökkévaló szenvedés! Veled a mennyben érzem magam, nélküled a pokolban!"

"A szívben tátongó űrt nem lehet egy dugóval elzárni."
Hugo, Victor

"A barátság gyakran végződik szerelemmel,
de a szerelem sose végződik barátsággal."
Colton, C. C.

"Ne vesztegesd idődet arra, aki nem tart téged érdemesnek arra hogy veled töltse."
Márquez, Gabriel García

"Az emlékezéshez nem emlék, hanem szeretet kell, s akit szeretünk, azt nem felejtjük el."
Shakespeare, William

"Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld,
mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát.
Most élsz, most örülj, hogy szép a nyár,
most örülj, hogy van ki vár, és a két karjába zár."

"Addig vagy boldog, míg van aki szeret,
aki a bajban megfogja kezed,
s ,hogy milyen fontos is volt neked,
csak akkor érzed ha nincs már veled!"

"A barátság gyakran végződik szerelemmel,
de a szerelem sose végződik barátsággal."

"Ha valaki elment,ne hívd többé vissza,
A megsárgult emlék nem lesz többé tiszta.
Ha valaki elment,és eltudott menni,
Nehezen akarva.de el kell feledni."

"Fájni kell a szívnek, ha igazán szeret,
Mert fájdalom nélkül szeretni nem lehet.
Valakit megszeretni: egy pillanat elég,
De elfeledni őt: egy élet is kevés."

"Találkozás és búcsúzás
az élet annyi csak,
Valaki jön, valaki megy,
S az emlék megmarad."

"Mikor rózsát látok te jutsz az eszembe, ha a neved hallom könny szökik a szemembe.
Nehogy azt hidd, hogy el foglak feledni, mert én téged örökké foglak szeretni."

"Gondolj rám, őrizz meg engem a szenvedély múltán,
Ha véget ér, ígérd meg azt, hogy néha gondolsz rám!
Hogyha majd egészen távol jársz, ha szíved máshoz húz is tán,
Kérlek ne feledj el végleg, gondolj néha rám!"

"Fáj hogy nem vagy mellettem,
És fáj hogy nem vagy az enyém.
De tudd meg hogy még mindig ugyanazt érzem amit régen,
És ez az érzés örökre megmarad.
A szerelem nem múlik el,
Mert örökre bennem marad!
Nekem nem kell más,Csak TÉGED akarlak,
Csak TÉGED és senki mást!
SZERETLEK és nekem NEM KELL MÁS!!!"









 
 
0 komment , kategória:  Ady Endre  
Sarkosan fogalmazva
  2012-04-01 23:05:26, vasárnap
 
 




SARKOSAN FOGALMAZVA


Nagyon kínos lehet sokak (inkább kevesek) számára, hogy a miniszterelnök március 15-i beszéde a magyarok négyötödének tetszett. Mégpedig egyszerűen azért, mert megfogalmazta a magyar nemzet álláspontját úgy, ahogyan történelmi időkben ez elvárható, bár legyünk őszinték, a magyar miniszterelnökök elég ritkán tettek eleget ennek az elvárásnak, részben külső okok, részben a saját gyávaságuk folytán. Ki várta volna el ezt Hegedűs Andrástól, Münnich Ferenctől, Kállai Gyulától, Fock Jenőtől, Lázár Györgytől, Grósz Károlytól? És ki Medgyessytől, Gyurcsánytól, Bajnaitól? Ők mind arról álmodtak, hogy Magyarország gyarmat lesz, és ők lesznek a gyarmat leghűségesebb helytartói, mindegy, hogy népköztársaság vagy köztársaság a hivatalos államforma. De hagyjuk is ezt, hazaárulókról és hazaárulókkal felesleges vitatkozni. Igaz, gyűlölködő elmebetegekkel is, még ha nem zárt intézetben őrzik őket, akkor is időpazarlás. Nem szívesen írom le a cikk szerzőjének nevét, de Tóta W. Árpád förmedvénye (hvg.hu) még a mai, igen tág határokat is túllépte (Alien vs. Predator). Amit ez az ember a katolikus egyházról képes volt leírni, az meghaladja Bartus László (Amerikai Népszava) visszatérő átkait is, amelyekben a Vatikánt az Európai Unió ,,elfoglalásával" vádolja, persze Orbán Viktor vezetésével. Tisztában vagyok azzal, hogy hazánkban sajtó- és véleményszabadság van, mert ha nem így lenne, nem lehetne leírni és főleg közölni ilyen cikkeket. ,,Szóval erről szólna a keresztény Európa projektje, mi? Büntetlen gyerekvadászatról?" ,,Az áldozatok számából az látszik, hogy a katolikus egyházban előfordulhatnak ugyan jó emberek, de nem érik el a kritikus tömeget: több itt a szörny, mint a szent." ,,Ugyanis a katolikus egyháznál nehéz undorítóbbnak lenni, akármilyen lelkesen robbantgatnak az allahisták." Volna még idézni való, de talán ennyi is elég. Ha most ezt lehet és szabad, akkor már semmin sem csodálkozom. A magyar társadalom többsége római katolikus, ahogyan én is. Az egyház pedig nemcsak a papokból áll, hanem a hívőkből is, bár ezt a mocskos szájú szerző nem tudja. Ha ez így rendben van, törvényes és jogos gyalázkodás, akkor a magyar katolikusok menekülhetnek Kanadába. Ja, oda nem, az már foglalt. Akkor maradunk mi és a Tóták. ,,Joseph Ratzinger (...), akinek ma pápaként van pofája azon siránkozni, hogy akik a bűnügyeket leleplezik, azok ártani akarnak az egyháznak." HVG. Olvassátok, katolikusok!

Szentmihályi Szabó Péter


Link








 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1179
  • e Hét: 6401
  • e Hónap: 46222
  • e Év: 224097
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.