Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
A Szent Szellem megismerésének kezdete
  2012-05-27 09:14:47, vasárnap
 
 

Ezekben a napokban az imám az, hogy; ,,Szent Szellem, tarts engem Jézussal való közösségben. Ne hagyd, hogy elhanyagoljam az időt, melyet azzal akarom tölteni akit szívem szeret. Tarts engem a térdemen, akkor ismerni fogom nyugalmadat."

Sürgetlek benneteket, hogy ez legyen a ti imátok is.

Dicsőség az Ő Szent Nevének!

A Szent Szellem megismerésének kezdete by David Wilkerson Link


 
 
1 komment , kategória:  David Wilkerson  
Isten nem mond le rólad soha
  2012-05-27 07:53:37, vasárnap
 
  "Milyen mérhetetlen nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön! Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodik a Krisztusban, miután feltámasztotta őt a halálból..." (Ef 1,19-20)




Nem könnyű erősnek maradni. Tegnap megjegyeztem, hogy milyen nehéz egy bukás után összeszedni magunkat, és újból talpra állni. Honnan kapunk erőt az újrakezdéshez?

Az erőt mindenki akarja. A könyvesboltok portékái ezt ígérik a helyesen öltözködőnek csakúgy, mint a jól táplálkozónak.

Tudod-e, hogy Isten is meg akar erősíteni téged? Hogy is olvastuk? "Milyen mérhetetlen nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön! Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodik a Krisztusban, miután feltámasztotta őt a halálból..." (Ef 1,19-20).

Két fontos igazságot tár elénk ez az igeszakasz:

A feltámadott Jézus Krisztus Isten erejéről tanúskodik. Ugyanez az erő munkálkodhat rajtunk is.

Ha a halálból életre hívta Jézust, bizonyára lesz nála megoldás a mi neki átadott problémáinkra is. A reménytelen helyzetek specialistáját mi képtelenek vagyunk túlterhelni. Talán éppen most gondoltad róla, hogy az anyagi problémáidat sem ismeri, honnan tudná, miféle betegséggel küszködsz? Tud-e a házassági problémáitokról? Isten mindezt nem csak tudja, de kész segíteni is rajtad, mégpedig a Feltámadásban már bizonyított hatalommal.

Isten elvégezi benned azt, amit elkezdett. A bukásaid sem gátolják meg ebben. Biztosra veheted Isten szavát, amint a Filippiekhez írt levélben ki is jelenti: "aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára" (Fil 1,6)!

Amit Isten kezdett el az életedben, azt ő be is fejezi. Ő soha nem mond le rólad. Még ha te el is bizonytalanodsz, ő nem adja fel a veled kapcsolatos szándékát.

Ez a mi erőnlétünk biztosítéka!

Beszélgessünk még egy kicsit!


Milyen nagyok is a problémáid ahhoz viszonyítva, amit Isten a kereszten legyőzött?
Emlékezz, hogyan munkálkodott az életedben a múlt esztendőben! Ugye, bízol benne, hogy a jelen nehézségek között is veled van, sőt jót hoz ki azokból a számodra?


(Daily Hope by Rick Warren; 2012.05.20)


Napi remény
Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szent Szellem a te Segítőd
  2012-05-26 11:11:29, szombat
 
  Jézus azt ígérte, elküldi a Segítőt - te is megismerheted Őt!

Ahhoz, hogy hívőként Isten akarata szerint éljünk és tevékenykedjünk, szükségünk van arra, hogy a Szent Szellem kenete működjön bennünk és rajtunk keresztül. Jézus megígérte a Szent Szellemet minden hívő számára, nekünk csak kérni kell:

Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad a ti mennyei Atyátok Szent Szellemet azoknak, akik tőle kérik.

- Lukács 11:13

Marilyn Hickey

Szent Szellem a te Segítőd
Link Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Marilyn Hickey  
A magabiztosság újratervezése
  2012-05-26 09:00:26, szombat
 
  ,,Az Úr tisztelete magabiztosságot és védelmet nyújt az embernek és családjának." (Példabeszédek 14: 26, GNB)




A magabiztosság alapjában véve lelki ügy. Hamis tanácsok tömkelege a földön azzal kapcsolatos, hogyan legyünk magabiztosak. Mégsem működik egyik sem. A magabiztosság titka az Istenre hangolódásban van.

A Biblia azt mondja: ,,Az Úr tisztelete magabiztosságot és védelmet nyújt az embernek és családjának." (Péld. 14:26, GNB) Ezt láthatjátok a tanítványok életében. A kereszthalált követően megrázta őket a magabiztosság hiánya. Az épp csak bimbózó mozgalom kudarcot vallott. Fáradtak voltak, féltek.

Ezután találkoztak a feltámadott Krisztussal.

A Biblia azt mondja az Ap. Csel. 4:13-ban: ,,A zsidó vezetők látták, Péter és János milyen bátrak. Megtudták, hogy tanulatlan és egyszerű emberek, ezért nagyon elcsodálkoztak. Azt is felismerték, hogy Péter és János Jézussal jártak." (NLT)

A tanítványoknak nem rendelkeztek doktori fokozattal. Egyszerű, hétköznapi emberek voltak - csak bátrak voltak. A feltámadás előtt bezárt ajtók mögött gubbasztottak. Pár nappal később azonban visszatértek az utcákra és ennek az ellenkezőjét tették. Mi történhetett?

Jézussal voltak. Nemcsak tudták azt, hogy Ő él, hanem kapcsolatuk is volt Vele.

Tudatában vagy annak, hogy Isten mindig veled van? Elmúlik a félelmed, ha Isten közel van hozzád. Isten azt mondja: ,,Nem mondok le rólad, sem el nem hagylak téged" (Zsidók 13:5/b CSIA). Ez ad bátorságot, hogy ismét elinduljunk, akkor is, amikor az élet reménytelennek látszik.

Nem vagyok valami ügyes srác, de amikor gyerek voltam, készítettem egy asztalt. Megcsiszoltam, kifényesítettem, de végül nem lett jó. A vörösfenyő egy gyönyörű darabját tönkretettem. Egyik nap jött az édesapám és ezt mondta: ,,Fiam, van még egy darab abból a fából a pajtában. Elkezdheted újra, és most én is segíteni fogok." Gondolod, hogy ez lelkesített engem? Gondolod, hogy felbátorodtam? De még mennyire! Az új asztal pedig nagyszerűen festett, amikor kész lett.

Ez az, amit a te Mennyei Atyád is mondani szeretne neked: "Elrontottad az életed? Ok. Kezdheted újra. Most viszont én is segítek neked."

Ez a jó hír abban, amit Jézus tett érted, amikor Ő feltámadt a halálból. Valójában, ez a legjobb hír, ami csak létezik.


Beszélgessetek róla:
Mik azok a múltbeli hibák és tapasztalatok, amik aláássák az önbizalmadat?
Tudatában vagy annak, hogy Isten mindig veled van? Mi a bizonyítéka ennek a te életedben?


(Daily Hope by Rick Warren, 2012.05.19)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jövel, Szentlélek Úr Isten
  2012-05-25 21:37:25, péntek
 
 


1. Jövel, Szentlélek Úr Isten, Töltsd be szíveinket bőven
Mennyei ajándékoddal, Szívbéli szent buzgósággal,
Melynek isteni ereje Sok népet egy hitre vive.
Légy velünk is, te népeddel, Hogy teljünk meg dicséreteddel!
Halleluja, halleluja!

2. Te szentségnek új Világa, Vezess igédnek útjára,
Taníts az Istent vallanunk, Szívből Atyánknak mondanunk!
Add az igaz hitet nekünk, Egy legyen a mi Mesterünk!
Benne higgyünk, éljünk, haljunk, Jézus legyen csak bizodalmunk!
Halleluja, halleluja!

3. Ó, mi édes Vigasztalónk, Légy kegyes megoltalmazónk,
Hogy megmaradjunk a hitben, Véled való egyességben!
Erősítsd reménységünket, Szálld meg elménket, szívünket,
Hogy végre hitünknek végét, Elnyerjük lelkünk üdvösségét.
Halleluja, halleluja!


Luther Márton 1483-1546.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Tudjuk-e, hogy mi a gyöngy? Hogyan jön létre?...
  2012-05-25 12:20:46, péntek
 
 


NAPI GONDOLATOK

Tudjuk-e, hogy mi a gyöngy? Hogyan jön létre?... A gyöngykagyló a meleg tengerekben él, két kagylóhéja légmentesen zárva van. Előfordul azonban, hogy baleset történik, és néhány porszem bekerül a kagyló belsejébe. A kagyló megpróbál védekezni ez ellen az idegen test ellen és egy keserű és nyúlós folyadékot választ ki, amely hamarosan megkeményedik és a puhatestű állat halálát okozza. Ez a visszautasítás fiziológiai folyamata.
Baleset... betegség... kinövés...lám, ezek magyarázzák a nagyra értékelt igazgyöngy eredetét. Akár akarjuk, akár nem, bekerül a mi életünkbe is egy idegen test: a bűn. A bűn boldogtalanná, szolgává tesz bennünket, képtelenné arra, hogy ellenálljunk a szenvedélyeknek, amelyek rabul ejtenek minket. Azt hisszük, hogy le tudjuk győzni a rosszat, találunk megoldást a problémáinkra, orvosolhatjuk állapotunkat. De sem nagy elhatározásaink, sem jótetteink, még kevésbé filozófiánk nem tudja megakadályozni a rossz halálos hatását.
Mit tegyünk? Semmit se tegyünk! Ellenkezőleg hagyjuk, hogy valaki más tegyen értünk valamit. Hiszen mi vagyunk azok a gyöngyök, akik az óceán fenekén fekszünk, és csak egy Búvárra várunk, aki kiragad minket az aljzatlakók közül, szükségünk van arra a búvár segítségére, hogy felfedezzen minket és felszínre hozzon... Igen, igen bele kell nyugodnunk és el kell fogadnunk, hogy Krisztus az, aki felénk hajol, és megkeresett ott, ahol vagyunk, hogy odavigyen bennünket, ahol Ő van... Hidd el, hogy a Megváltód megtalál téged, megragad téged, gyermekévé tesz! És innentől kezdve Isten örök tulajdona leszel!

Leleszi Balázs Károly
Link
 
 
0 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
Halálfélelem
  2012-05-25 10:02:02, péntek
 
  "Csak így tudta megszabadítani mindazokat, akik a halálfélelem miatt egész életükben rabok voltak." (Zsidók 2:15, NLT)




Mindannyian tudjuk, hogy a magabiztosság az egyik legfontosabb tulajdonság, amivel rendelkezhetünk. A munkáltatók ezt keresik. Romantikus társaink odavannak érte. A munkatársak is nagyra értékelik.

Ha a magabiztosság ennyire fontos ahhoz, hogy sikeresek legyünk az életben, miért van az, hogy gyakran nem rendelkezünk vele? Az utóbbi néhány áhítatban megosztottam veletek a magabiztosság néhány úttorlaszát, amelyek úrrá lettek a tanítványokon a keresztre feszítés után. Bajban voltak. Az első két úttorlasz, amit az életükben láttunk a fáradság és a kudarc volt. A harmadik - egyben legkritikusabb - a félelem.

A Biblia azt mondja a Jn. 20:19-ben: "Aznap este, a hét első napján, a tanítványok együtt voltak. De bezárták az ajtókat, mivel féltek a zsidó vezetőktől." Az első tanítványok látták, hogy mi történt Jézussal és attól féltek, hogy ők lesznek a következők a sorban.

Elkezdték játszani a "Mi lesz, ha" játékot. Előfordult már veled is? "Mi van, ha nem sikerül? Mi lesz, ha sosem házasodok meg? Mi lesz, ha rákos leszek?"

Mi miatt aggódunk a legjobban? A halál miatt! Az emberek nem akarnak beszélni a halálról. Ez a legnagyobb tabu. Hívj meg néhány embert az otthonodba az istentisztelet után, majd egy közös kávézás közben mondd ezt: "Most akkor beszéljünk a halálról." És figyeld, hogy mi fog történni.

Amikor néhány gyermeket megkértek arra, hogy írjanak néhány mondatot arról, hogy mit gondolnak a halálról, ők ezt mondták:

"Amikor meghalsz, beletesznek egy dobozba és eltemetnek a föld alá, mert már nem nézel ki jól." (Gilda, 8 éves)
"Az orvosok mindent megtesznek, hogy ne halj meg addig, amíg nem fizeted meg a számláikat." (Stephanie, 9 éves)
"Ha meghalsz, a Mennyben már nem kell házi feladatokat írnod, hacsak nem lesz ott a tanárod is." (Marsha, 9 éves)
"Egy jó orvos tud segíteni, úgy, hogy ne haljunk meg. A rossz orvosok a Mennybe küldenek." (Raymond, 10 éves)

A legfontosabb üzenete a Bibliának azonban az, hogy a halállal nincs véged. Nem kell félned, mert Jézus legyőzte a halált. Mivel Jézus meghalt érted a kereszten és feltámadt, hogy győzedelmeskedjen a halál fölött, te már biztosan tudhatod, hogy az örökkkévalóságot a Mennyben fogod tölteni. Zsidók 2:15-ben ezt olvassuk: "Csak így tudta megszabadítani mindazokat, akik a halálfélelem miatt egész életükben rabok voltak."

Nem félek attól, hogy meg fogok halni, mert tudom, hová megyek utána.

Beszéljetek róla

Félsz a haláltól? Ha igen, mi az alapja ennek a félelmednek?
Hogyan változna meg az életed, ha a halált sötét és bizonytalan valami helyett hazatérésként, ünneplésként tudnád befogadni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.05.18)

Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
" Vetőmag vagyok "
  2012-05-24 16:49:15, csütörtök
 
  Csak attól növekszel, amit átalakítasz, mert te vetőmag vagy.

Ha nincs mit átalakítanod, akkor kérd azt! Aki a miatt siránkozott, hogy nem segített rajta az Isten, maga sem segített Isten munkáját megvalósítani.... És soha, de soha ne mondd, hogy ágrólszakadt, nincstelen vagy. A hitet nemcsak úgy kapja az ember. Azért harcolni kell, hogy aztán ajándékba megkaphasd. Hogy aztán út lehess és híd és átjáró és ösvény. És vetőmag. És kenyér. Elegendő egy szem, hogy az egész vidéket meghódítsa....

Leleszi Balázs Károly
Link





 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Újra felkelni egy kudarc után
  2012-05-24 15:20:10, csütörtök
 
  "Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel, de a bűnösök elbuknak a bajban." Péld. 24:16




A bukás nem végzetes, sokkal inkább normális! Csak nézz körül. Mindannyian elszúrjuk a dolgainkat időről időre. Nemrégiben kaptam egy könyvet valakitől, "The (Incomplete) Book of Failures: The Official Handbook of the Not-Terribly-Good Club of Great Britain" (A kudarcok (nem végleges) könyve: Nagy-Britannia Nem-Rettenetesen-Jó Klubjának Hivatalos Kézikönyve). Mikor a könyvet nyomtatták, elfelejtkeztek az első 2 oldalról, ezért később kellett hozzácsatolni. Még maga a könyv is egy kudarc volt!

Sajnos hajlamosak vagyunk túlzottan a saját hiányosságainkra összpontosítani és ez megfoszt minket a magabiztosságunktól. Részben ez történt az első tanítványokkal.

Engem lenyűgözött, hogy az első tanítványok a legyőzöttségből milyen hamar váltak lendületessé a feltámadás után. A gyülekezetben már megosztottam, hogy a magabiztosság felé vezető ösvényen az első úttorlasz, ahogy a tanítványoktól is láttuk, a kimerültség.

A második a kudarc. "Akkor a tanítványok mind elhagyták őt, és elfutottak" (Mt. 26:56). Az egyik legfőbb oka, hogy a tanítványok bizalma megrendült magukban, az a kudarc érzése volt, hogy elhagyták Jézust. Ráadásul a gyönyörű pillanatnak is részesei voltak, hogy Jézus szolgálata látszólag véget ért. Egy búsuló bulit tartottak. Találgattak és gondolkoztak, mit csinálhattak rosszul. Jézusnak kellett volna lenni a Messiásnak, erre meghalt. Biztos vagyok benne, hogy azt kérdezgették: "Miért én? Kit érdekel? Mi lesz most?"

Mi a kudarc ellenszere? A kitartás. Túljuthatsz a kudarcokon, mikor beismered őket Istennek és folytatod azt, amire Isten elhívott a kudarcokra való tekintet nélkül.

A Biblia emlékeztet minket, hogy Isten specialitása, hogy használja a buktatókat. Az az igazság, hogy Jézus csak 3 nappal a kereszthalála után támadt fel, mikor a tanítványok már feladták volna. Isten a veszett ügyekben mutatja meg magát.

A Példabeszédek 24:16-ban olvashatjuk: "Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel, de a bűnösök elbuknak a bajban. "

Kész vagy újra felállni?

Beszéljetek róla
Mi az általános reakciód a kudarcokra?
Miként hagytad, hogy a bukásaid visszatartsanak az Isten szerinti elhívásodtól?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.05.17.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten orvoslata a megfáradtaknak
  2012-05-23 21:40:41, szerda
 
  "Akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget" (Zsoltárok 127: 2b, Új fordítás)




Mindig lenyűgözött a tanítványok megváltozása a feltámadást követően az azt megelőző állapotukhoz képest. Az egyik pillanatban legyőzöttek voltak, a következőben pedig dinamikusak. Az egyik percben össze voltak törve, aztán pedig magabiztosak lettek. Az egyik pillanatban együtt siránkoznak, majd a világnak beszélnek.

Mi lehet a változás oka?

Amikor személyesen találkozol a megfeszített Krisztussal, akkor sokkal magabiztosabb leszel.

János evangéliuma 20. fejezetében a tanítványokról ezt olvassuk:

János 20:19-20: "Aznap amikor beesteledett a hét első napján, ott ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak eljött Jézus, megállt középen és így szólt hozzájuk: "Békesség néktek" És miután ezt mondta, megmutatta nekik kezét és az oldalát. A tanítványok megörültek, hogy látják az Urat" (Új fordítás)

A következő pár napban megnézzük, hogy mi volt az a három dolog, amely elrabolta a tanítványok magabiztosságát (és a mienket is), és hogy hogyan lehet túljutni ezeken a nehézségeken.

Először is mondhatjuk azt, hogy a tanítványok nagyon fáradtak voltak. Akkor már nagyon késő vasárnap volt. És ez egy kemény hét volt. Ott volt a Virágvasárnap. Aztán a templom kitakarítása, az utolsó vacsora. Megvolt a keresztre feszítés. Kifacsartak voltak. A leggyakoribb oka a bátortalanságnak a fizikai és az érzelmi kimerülés. A dolgok sokkal rosszabbnak tűnnek, ha kimerült vagy. Vince Lombardi ezt mondja: "A kimerültség mindannyiónkat gyávává tesz."

Amikor fáradt vagy, elveszíted a magabiztosságodat. Ez egyszerű. És mi a gyógymódja? Nem kell sok hozzá, hogy rájöjjünk. A megoldás a fizikai és érzelmi kimerültségre - és ezzel a megoldás a magabiztossághoz is- a pihenés.

A Zsoltárok 127:2 ezt mondja: "Akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget" (Zsoltárok 127:2b, Új fordítás) Néha a legspirituálisabb dolog, amit tehetsz az az, hogy elmégy aludni. Csodálatos mennyivel jobbnak tűnnek a dolgok egy jó éjszakai alvás után.

Sosem tudod kihozni magadból a legjobbat, ha nem pihensz eleget.

Beszéljünk róla:

Mi tart vissza attól, hogy eleget pihenj?
Hogyan befolyásolhatja a fizikai és érzelmi kimerültségedet az, hogy az Isten által neked tervezett dolgot csináld?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 05. 16)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 105
  • e Hét: 2444
  • e Hónap: 6245
  • e Év: 67546
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.