Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Mi történt a bűnbánat kérdésével – David Wilkerson
  2012-09-25 16:43:47, kedd
 
 



Manapság nagyon ritkán lehet erről hallani gyülekezeteinkben, legyenek ezek baptista vagy más evangéliumot hirdető gyülekezetek. Pásztorok ritkán hívják fel a gyülekezet figyelmét arra, hogy bűneik miatt bűnbánattal térjenek meg, mert valójában bűneik Krisztust sértik meg. Ehelyett sok pulpitusról azt halljuk; Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözülsz; mind te, mind a te házad népe. Az ige, ami ezt bizonyítja, megtalálható az Apostolok cselekedetei 16:30-31-ben.

Keskeny út
Link Link David Wilkerson
 
 
0 komment , kategória:  Bűnbánat  
Ne add fel: mondd el Istennek, hogy pontosan mit érzel
  2012-09-25 12:59:05, kedd
 
  "Nem maradhatok csendben! Mérges vagyok és keserű. Beszélnem kell!" (Jób 7:11, TEV fordítás)




Isten tudja kezelni az érzelmeidet, elvégre ő adta neked azokat! Ő meg tud birkózni a dühöddel, kétségeddel, félelmeddel, kérdéseiddel, nyomorúságoddal és még a panaszaiddal is. Légy őszinte: mondd el Istennek. Add ki magadból, ne tarts vissza semmit! Mondd el Istennek, hogy pontosan mit érzel: "Istenem, ez fáj!" Pontosan ez az, amit Jób is tett.

Jób kíméletlenül őszinte volt Istennel: "Nem tarthatom magamban, amit érzek! Mérges vagyok és keserű. Beszélnem kell!" (Jób 7:11) Jób így folytatja a következő versekben: " Miért tartasz őrizet alatt? Azt hiszed, tengeri szörny vagyok? Lefekszem, és próbálok pihenni; keresem a módját, hogy megkönnyebbüljek a fájdalomtól. De te, te álmokkal rémítesz meg; te látomásokat és rémálmokat küldesz addig, amíg már úgy érzem, inkább megfulladnék, minthogy tovább éljek ebben a nyomorúságos testben. Feladom; belefáradtam az életbe. Hagyj békén. Az életemnek nincs értelme. Miért olyan fontosak neked az emberek? Miért figyelsz oda arra, hogy mit tesznek? Miért vizsgálod meg őket minden reggel, és teszed próbára őket minden percben? Nem néznél félre annyi ideig, hogy le tudjam nyelni a nyálam? Árt neked az én bűnöm, te börtönőr?" (Jób 7:12-20, TEV ford.)

Ha te lennél Isten, hogyan reagálnál erre? Agyoncsapnád Jóbot egy villámmal? Ez az, amit Isten tett? Nem!

Tudod, hogy miért nem cselekedett így Isten? Mert megértette Jóbot. Isten téged is megért, és a fájdalmadat is. Szerinted ki teremtette ezeket az érzelmeket? Szerinted ki tett téged képessé arra, hogy mérges légy és kifejezd ezeket az érzelmeket? Isten volt az. Istent nem lepi meg az, ahogy érzed magad.

Isten hagyta, hogy Jób mindent kiadjon magából. Ez katarzis volt, egyfajta megtisztulás, hogy Jób tiszta lehessen és meggyógyuljon.

A helyes válasz egy érthetetlen tragédiára nem a "tűrj mosolyogva" vagy más közhelyek, hanem az, ha őszintén elmondod Istennek a vele való problémádat. "Jajgass az éjszakában, ... Öntsd ki szívedet, mint a vizet, az Úr színe előtt" (Jsir 2:19)

Jób megkérdőjelezte Isten tetteit, de sosem szűnt meg bízni benne. Tudtad, hogy ha bizalommal fordulsz Istenhez az érzelmeiddel, akkor azzal dicsőíted Őt? "Jób ekkor fölállt, megszaggatta köntösét, és megnyírta a fejét. Azután a földre esve leborult és imádta Istent." (Jób 1:20)

Öntsd ki a szívedet. Engedd ki magadból a frusztráltságot. Isten tudja, mihez kezdjen velük!

Beszéljünk róla:


Milyen érzés a legjobb barátodnak kiönteni a szívedet?
Mi a különbség - ha van - aközött, hogy a legjobb barátodnak mondod el, mennyire frusztrált vagy, és aközött, hogy Istennek mondod el? Mi az eredménye egyiknek és a másiknak?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 09.18.) Napi remény
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jézus, vezesd gyermeked Megvédhet erős kezed
  2012-09-24 21:52:04, hétfő
 
  1.Jézus, vezesd gyermeked
Megvédhet erős kezed
Kősziklám és oltalmam
egyetlen bizodalmam.
refr.:
Vígy hát, vígy hát, vígy míg éjre nap derül,
és ha minden romba dől
Benned bízom egyedül.

2. Vészben én erősségem,
Viharban menedékem,
Minden, minden vagy nekem
bizalmam Benned vetem.
refr.:
Vígy hát, vígy hát, vígy míg éjre nap derül,
és ha minden romba dől
Benned bízom egyedül.

3. Fogjad hát meg kezemet,
Vígy hazámba engemet,
Híven követlek nyomon,
Mert velem vagy Jézusom
refr.:
Vígy hát, vígy hát, vígy míg éjre nap derül,
és ha minden romba dől
Benned bízom egyedül.

Parókia Református Portál
Link Link Zsoltár 61:3 Vígy el engem innen a sziklára, ahova én nem jutok.



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Bátorság: Isten betakar az Ő erejével
  2012-09-24 11:41:44, hétfő
 
  "Megerősített várossá teszlek ma téged: vasoszloppá és ércfallá az egész országgal szemben, Júda királyaival, vezetőivel, papjaival és az ország népével szemben." (Jeremiás 1:18)





A következőket olvasd ma imádságként.

Hiszem, hogy igaz rám mindez:

Isten által én egy "megerősített város, vasoszlop és ércfal vagyok az egész országgal szemben" (Jeremiás 1:18), és egyedül Istent félem.

Nem félek, mert tudom, Isten velem van. Ha rámtör a félelem, a fülembe súgja, "Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak." (Ézsaiás 41:10)

Azt mondja, "Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled." (5. Mózes 31:6)

Amikor félelemmel találom szemben magam, bátran mondhatom, "Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? ... De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. (Róma 8:33-35, 37)

Tudom, hogy az én Istenem jár előttem és Ő követ engem (Zsoltárok 139:5). Ő az én "menedékem, erős bástyám az ellenség ellen." (Zsoltárok 61:3)

És ezért "Meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban." (Róma 8:38-39).


(Daily Hope by Jon Walker, 2012.09.16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Miért tanuljuk meg kívülről a Biblia verseit?
  2012-09-23 22:12:43, vasárnap
 
  1. Mert ez az Isten akarata.

"Maradjanak a szívedben azok az Igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt..." (5Mózes 6,6-7). - "Fogadd el szájából a tanítást, és szívleld meg mondásait!" (Jób 22,22).

2. Mert fontos a lelki-szellemi életünkre nézve.

"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek" (János 15,7).

3. Mert erre biztat Krisztus példája.

Noha Ő maga volt "az Ige" és Isten kijelentése, mégis szívében hordozta az írott Igét, és élt is vele, pl. amikor az ördög megkísértette, de más helyzetekben is. Ilyenkor Krisztus azt mondta: "Meg van írva" és idézett az ide vonatkozó Igékből
(Mt 4,4-10).

4. Lehetővé teszi, hogy szüntelenül elgondolkozzunk az Igén.

"Mennyire szeretem törvényedet! Egész nap azon elmélkedem" (Zsoltár 119,97). -
"Hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal" (Zsoltár 1,2).

5. Vigasztalást és erőt ad a nehézségek közt.

"Ha nem törvényed gyönyörködtetne, elpusztulnék nyomorúságomban. Sohasem felejtem el utasításaidat, mert azokkal éltetsz engem" (Zsoltár 119,92-93).

6. Győzelmet ad a bűn felett.

"Hogyan tarthatja meg tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja Igédet. Szívembe zártam beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened" (Zsoltár 119,11).

Tiszavasvári Református Egyház
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Lopótök * Lagenaria siceraria
  2012-09-23 18:30:05, vasárnap
 
  Link


" Az Úr Isten pedig egy tököt rendele, és felnöve az Jónás fölé, hogy árnyékot tartson feje fölött és megoltalmazza őt a hévség bántásától. És nagy örömmel örvendezék Jónás a tök miatt.
De másnapra férget rendele az Isten hajnal-költekor, és megszúrá az a tököt, és elszárada.

És lőn napköltekor, hogy tikkasztó keleti szelet rendele Isten, és a nap rátűzött a Jónás fejére, és ő elbágyada. Kiváná azért magának a halált, és monda: Jobb halnom, mint élnem!
És monda az Isten Jónásnak: Avagy méltán haragszol-é a tök miatt? És monda: Méltán haragszom, mind halálig!

Az Úr pedig monda: Te szánod a tököt, amelyért nem fáradtál és amelyet nem neveltél, amely egy éjjel támadt és más éjjel elveszett:
Én pedig ne szánjam Ninivét, a nagy várost, amelyben több van tizenkétszer tízezer embernél, akik nem tudnak különbséget tenni jobb- és balkezük között, és barom is sok van?!"

Jónás próféta könyve
Link



 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Azért hogy bátor légy, olvasd Isten Igéjét
  2012-09-23 10:42:12, vasárnap
 
  "Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van." (Zsid.10,35)





Egy politikailag korrekt országban, mely folyamatosan támadja a Biblia-alapú világnézetet, hogyan élhetsz rendkívüli bátorsággal? Két dolgot kell tenned:

1.El kell fogadnod Isten Igéjét, mint tekintélyt. Hogy miért? Mert ez az egyetlen olyan forrás, amely sosem fog hazudni neked. Ha bátor férfivá vagy nővé szeretnél válni, akkor az életedet olyan kősziklára kell építened, amely sosem változik, nem pedig az emberek véleményére. Építsd az életedet arra az alapra, hogy "Isten ezt mondta, én ezt hiszem és segíteni fog - akár értem az Igét, akár nem." A Zsidókhoz írott levél 6,18-ban ezt olvashatjuk: "Így e két változhatatlan tény által, amelyekben lehetetlen, hogy Isten hazudjon, erős bátorításunk van nekünk, akik odamenekültünk, hogy belekapaszkodjunk az előttünk levő reménységbe."

Az életünket vagy a világra építjük, vagy az Igére. Én mindig olyan dolgokat mondok, amelyek kevésbé népszerűek. Miért? Mert jobban félek attól, hogy megharagítom az Urat, mint attól, hogy ti visszautasítotok engem.

Ha nem tudod, hogy miben hiszel, akkor ki kell derítened. A helyi gyülekezeted nagy segítségedre lehet abban, hogy megtaláld azt az alapot, mely segít jobban megismerned Isten Igéjét és jobban elmélyülnöd abban.

2. Négyszemközt kell időt töltened Jézussal. "Amikor látták, hogy milyen bátran beszél Péter és János, és felfogták, hogy ők írástudatlan és iskolázatlan emberek, elcsodálkoztak. Fel is ismerték őket, hogy Jézussal voltak" (Ap.csel.4,13). Minél több időt töltesz Jézussal, annál kevésbé fogod magad fenyegetve érezni mások véleménye által, és annál több bátorságot fogsz nyerni.

Bátran kiállni egy népszerűtlen vélemény mellett nem egyszerű, de az igazság mellett való bátor kiállás jutalma örökre megmarad. A Zsidók 10,35 azt mondja, hogy "Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van".

Ha rendkívüli bátorságra szeretnél szert tenni, imádkozz így ma:

"Istenem, szeretnék a bátorság embere lenni. Nem szeretnék meghátrálni. Nem akarom, hogy más emberek irányítsák, hogy mit gondolok vagy mondok. A bibliai világképre szeretném építeni az életem. A következő két dolgot fogadom meg ma: először is tekintélyként elfogadom az Igédet. Elhiszem, amit mondasz nekem, és az úgy is lesz. Másodszor, Uram, szeretnék minden nap időt tölteni veled. Szeretnélek személyesen megismerni, Jézus. Szeretnék olyannyira megtelni örömmel és bátorsággal, hogy az emberek azt mondhassák rólam, hogy "ez az ember Jézussal jár." Kérlek, segíts, hogy ne ismerjek félelmet, ha az iazságról van szó. A Te nevedért kérlek, ámen.

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.09.16)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Csak egy Anya?
  2012-09-22 12:14:32, szombat
 
 



Egy nőtől, aki éppen a jogosítványát akarta megújítani a megyei hivatalban a hivatalnok hölgy megkérdezte, hogy mi a foglalkozása. A nő hezitált, nem igazán tudta, hogyan határozza meg a munkáját.
,,Úgy értem - magyarázta a hivatalnok- van munkája, vagy csak ...?"
,,Persze, hogy van munkám."- csattant fel a nő - ,,Anya vagyok."
,,Az anyaság nem számít foglalkozásnak, a háztartásbeli a megfelelő szó!" hangsúlyozta a hivatalnok.
Egészen addig a napig nem is jutott eszembe a történet, amíg egyszer csak ugyanebbe a szituációba nem kerültem a polgármesteri hivatalban.
A hivatalnok láthatóan egy karrierista hölgy volt, kiegyensúlyozott, hatékony és megszállottja az olyan fontosnak hangzó címeknek, mint: ,,Hivatali Vallató" vagy ,,Városi Nyilvántartó".
,,Mi a foglalkozása?" - kérdezte.
Mi késztetett rá, hogy ezt válaszoljam, nem tudom, csak kibuktak belőlem a szavak.
,,Tudományos munkatárs vagyok a gyermekfejlődés és emberi kapcsolatok területén."
A hivatalnok megdermedt, a golyóstoll megállt a kezében és úgy nézett rám, mint aki rosszul hall. Megismételtem lassan, kihangsúlyozva a fontos szavakat. Majd csodálattal néztem, amint a kijelentésemet fekete nyomtatott betűkkel a hivatalos nyomtatványra írta.
,,Megkérdezhetem" - kezdte a hivatalnok érdeklődéssel-, pontosan mit csinál ezen a területen?"
Hűvösen, minden izgatottság nélkül a hangomban, hallottam magam válaszolni:
,,Továbbképző kutatómunkát végzek, laboratóriumban és terepen." (Általában úgy mondom a házban és a házon kívül). ,,A főnökömnek dolgozom (az Úrnak elsősorban, aztán az egész családnak), szereztem már négy elismerést (mind lány). Természetesen ez a munka az egyik legelhivatottabb a földön, (akar valaki ellentmondani?) és gyakran napi 14 órát dolgozom (a 24 közelebb áll a valósághoz). De a munkám több kihívást tartogat, mint a legtöbb átlagos karrier és az elismerés sokkal kielégítőbb, mint pusztán a pénz."
A hivatalnok egyre növekvő elismeréssel töltötte ki a nyomtatványomat, felállt és személyesen kísért az ajtóhoz.
Amint ráhajtottam a kocsifelhajtónkra, a csodálatos új karrieremben elmerülve, szaladtak elém a laborasszisztenseim: 13, 7 és 3 évesek. Az emeletről hallottam a gyermekfejlődési programunk új kísérleti modelljét (6 hónapos kisbabánkat), amint egy új hangmintát tesztelt.
Úgy éreztem, csapást mértem a bürokráciára! Úgy tűntem fel előttük, mint aki sokkal előkelőbb és nélkülözhetetlenebb az emberiség számára, mint

,,csak egy másik Anya"...
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Állj ki a szentség mellett
  2012-09-22 09:59:59, szombat
 
  Állj ki a szentség mellett
,,Ne félj, hanem szólj és ne hallgass." (Ap.Csel 18:9b MBT)

Miközben formálódik a világnézeted és kutatod az Bibliát Isten igazságáért mindenféle dologgal kapcsolatban, fontos, hogy megértsd Isten hozzáállását a mai keresztény nézőpont három legvitatottabb területén. Azért említem ezt a hármat, mert ezekhez kell a legtöbb bátorság, hogy beszéljünk róluk. Miért? Mert a legtöbb ember nemcsak hogy nem fog veled egyetérteni ezekben a témákban, hanem szenvedélyes vitába is fog szállni veled.
Rendkívüli bátorságra van tehát szükség ahhoz, hogy mégis kiálljunk az effajta nyomással szemben.

A Bibliában sok olyan rész található, ami az embereknek nem okoz problémát. Ilyen például az, hogy ,,segítenünk kell a szegényeken." Mindenki egyet ért ezzel. De létezik három olyan terület a keresztény felfogásban, amit a világi emberek utálnak, és amivel kapcsolatban a legtöbb keresztény ember is csak hallgat. Ezek a szentséggel kapcsolatos területek:

1. Az élet szentsége: Istennek minden megfogant gyermekkel terve van. Isten még azelőtt megtervezte az életedet, mielőtt megszülettél, mielőtt a te szüleid megszülettek, sőt még mielőtt Ő a világmindenséget megalkotta. A Zsoltárok 139:16 azt mondja: ,,Láttál engem a születésem előtt. Minden nap az életemből fel volt jegyezve a te könyvedben. Minden pillanat le volt rögzítve, mielőtt még egyetlen nap eltelt volna belőle" (NLT). Fel kell szólalnunk azok érdekében, akik nem tudnak kiállni önmagukért: azért az 1950 óta meg nem született közel 7 millió magyarért, akik itt lennének, ha az abortusz nem végzett volna velük. Ha kereszténynek tartom magam, akkor hinnem kell abban, hogy minden élet szent.

2. A szexualitás szentsége:Szex kizárólag házasságon belül. A szex Isten elképzelése volt. Ez nem valami szennyes, vagy rossz dolog; a szex szent dolog. ,,Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta! A paráznákat és a házasságtörőket pedig ítéletével sújtja az Isten. (Zsid. 13:4 MBT) Isten útmutatásai sohasem változnak. A házasság előtti szex elfogadhatatlan Isten számára. Az együttélés házasság nélkül elfogadhatatlan az Istennek. A házasságtörés szintén elfogadhatatlan Istennek. A pornográfiát és a nők tárgyként való kihasználását ugyancsak elutasítja Isten.

3. A házasság szentsége: Egy férfi és egy nő egy életen át. Ez Isten eredeti elképzelése. Sok ember kérdezi, ,,Akkor mi a helyzet a Bibliában található többnejű házasságokkal?" Nem minden Bibliában található dolgot helyesel a Biblia. Nehezen jutna eszünkbe olyan könyv, amelyikben több erőszak, mohóság, vérfertőzés és gyilkosság található, mint a Bibliában. Akkor hát miért hívjuk Szent Bibliának? Mert az igazságot mondja el. Az emberek a Bibliában pont ugyanannyira szúrták el a dolgot, ahogyan azt mi tesszük. A Biblia csak bemutatja az emberi természet törékenységét. Ennek ellenére Istennek nagyon tiszta kijelentése van a házasságról: "Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfivá és nővé teremtette őket? Ezért hagyja el a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgyhogy már nem két test, hanem egy. Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza." (Mt 19:4-6 MBT)

Sok dolog van az életben, amivel kapcsolatban a jószándékú emberek sem értenek egyet. Például nincs gazdasági felemelkedésről szóló terv a Bibliában és a keresztények nem tudnak egyetérteni ebben. De ha magadat kereszténynek vallod, szükséged van egy irányvonalra, hogy mit mond Isten a szent életnek ezzel a három területével kapcsolatban. És kell, hogy legyen bátorságod ahhoz, hogy kiállj ezekért, még akkor is, vagy különösen akkor, ha ez nem népszerű vagy politikailag nem helyes lépés.


Beszéljünk róla:

Mikor szólaltál fel utoljára Jézus mellett egy beszélgetésben ezzel a három témával kapcsolatban?
Mi tart vissza attól, hogy gyakrabban szót emelj vagy kifejtsd Isten nézeteit?
Daily Hope by Rick Warren, 2012. 09. 15.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Pecznyík Pál :) Jézus nagyon várunk!
  2012-09-22 09:52:57, szombat
 
  Isten nagy óráján, vajon hány perc van még?

Mikor harsan a kürt, nyílik meg a szent ég!
Mikor jelenik meg égen, fehér felhő,
melyen a nagy Király, seregével el jő!
Megváltónk, jöttödet: néped nagyon várja,
elnyeléssel ijeszt, a bűntenger árja!

Szabadság helyébe, szabadosság lépett,
egyre jobban sorvad, a keresztyén élet!
Már egyházakban is, megtűrt az elválás,
Sátán tanyája lett, sok keresztyén, szállás.

Emiatt szomorú, véren váltott néped,
egyre kevesebben követünk már, téged!
Sokakat elcsábít, világ fénye, bája,
lelki étel, ital? Nincs szüksége rája.
Ha így élünk soká, hova jutunk végül!

Ha Jézus nem jöhet végleg, csak vendégül?
Ha hiába zörget, szívben nem kap szállást,
akkor hogyan várjunk tőle, lelki áldást!
Urunk ezek miatt, várva várunk téged,
ragadd fel magadhoz, megváltott hű néped!

El ne boríthasson, a bűn szennyes árja,
ezért száll fel Hozzád, néped hő imája.
Urunk tudjunk reád, türelmesen várni,
s majd Veled, légen át, Atyánk elé szállni!


Link

 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 960
  • e Hét: 5187
  • e Hónap: 16240
  • e Év: 77541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.