Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
A CSAKRÁKRÓL- A gyökér és a nemi csakra
  2014-10-23 04:49:35, csütörtök
 
  A csakra szó ismerős kifejezés mindenkinek, aki kicsit is jártas az ezotéria világában. A csakráink nagyon fontos energiaközpontok. A szó jelentése kerék, ami azért is találó elnevezés, mert ezek a tölcsérhez hasonlító energia felvevők állandó mozgásban vannak, és forognak. Ez a forgási sebesség határozza meg, hogy csakráink harmonikusan működnek, ...

A gyökér csakra
A gerincoszlopmentén felfelé vezető utunk a gerinc aljánál kezdődik, az első csakra otthonában. Ez az egész rendszer alapja, az építőkő, melyen minden további csakra nyugszik, így ennek a központnak igen nagy a jelentősége. A föld elemhez kapcsolódik, így minden szilárd, világi dologhoz, például a testünkhöz, az egészségünkhöz, a túlélésünkhöz, anyagi és pénzügyi helyzetünkhöz, és ahhoz, hogy képesek vagyunk egy pontba sűríteni és formába önteni igényeinket. A gyökércsakra szerepe az, hogy megtartó rendet vigyen az életünkbe. A biztonság a gyökércsakra olyan eleme, amely fegyelemre és valóságérzékre nevel.
Egyéb elnevezései: báziscsakra, alapcsakra, Múládhára- csakra.
Színe: vörös/tűzpiros.
Eleme: Föld.
Vortexek száma: 4 (ebből 2 az lélektestben, 2 az étertesben található).
Szimbolikája: 4 vörös szirom, sárga négyzet, lefelé mutató háromszög.
Helye: a gát, a gerinc alsó része, farkcsonti fonat, lefelé irányuló tölcsér.
Hozzá kapcsolódó életkor: 0-7. év, 49-56. év A gyermek első hét évében három mondatot kell átéreznie: "Értékes vagyok.", "Szerethető vagyok.", "Biztonságban vagyok."
Mirigye: a mellékvese.
Testrészek: minden ami szilárd, a gerincoszlop, csontok, talp, láb, a fogak, körmök, végbél, vastagbél, prosztata, vér.
Témái, kulcsszavai: fizikai lét, túlélési ösztön, ősbizalom, biztonság, stabilitás, tradíció, gyökereinkkel, őseinkkel való viszony, túlélés, bizalom, a pénzhez való viszony, fizikai munka, fizikai erő, természettel való viszony, kapcsolat az anyával, kapcsolat saját fizikai testünkkel, születés.
Szentsége: KERESZTSÉG.
Aromaterápia: fahéj, szegfűszeg, zsálya, rozmaring, szantálfa, cédrus.
Drágakő/ kristály terápia: minden vörös kő, gránát, rubin, vörös jáspis, vérkő és a fekete kövek, hematit.
Illóolajai: szegfűolaj, cédrus, rozmaring.
A gyökér csakra ételei: szója, hüvelyesek, olajos magvak. Ide tartoznak még: tejtermékek, tojás, hús is, de ezeket (főként az utolsó kettőt) mellőzzük a szellemi fejlődést gátló hatásaik miatt.
Gabonája: a rizs.
Gyümölcsei: piros gyümölcsök, alma, ribizli, eper, málna, cseresznye.

Diszharmonikus állapotában felmerülhet: lustaság, céltalanság, bizonytalanság, önértékelés és önbizalom hiánya, depresszió, félelmek, agresszivitás, megalománia, érzéketlenség, karrierizmus, munkanélküliség, pénztelenség, munkával kapcsolatos egyéb szélsőségek. Az öngyilkosság gondolata egyes csakra alulműködésre utal.

Ki gondolná, hogy a mai ember egyik legnagyobb gondja, a pénzhiány, szoros kapcsolatban áll az egyes csakra problémájával? A mai ember elveszítette a kapcsolatát a természettel, nyomasztó gondolatok ezrei blokkolják a gyökér csakráját és ezzel együtt nem szán időt meditálásra, önmaga összekötésére az Anyafölddel. Akik úgy lépnek a szellemi útra, hogy földelésük nem megfelelő, azok fokozottan számíthatnak ilyen felmerülő kellemetlenségekre. A pénzhiány mellett náluk hallucináció, képzelgés is előfordulhat. Ők szó szerint elszállhatnak.

Testi problémák diszharmonikus működés esetén: Idegesség, szenvedélybetegség, bélgyulladás, fogínygyulladás, hasmenés, visszér, aranyér, alsó gerinc táji fájdalmak, székletrekedés, isiász, anyagcsere zavarok, végbél betegségek, csont és gerinc panaszok, hideg végtagok, utazási betegségek, nehéz akklimatizálódás, vesebetegségek (ebben a kettes csakrának is szerepe lehet), kövesedés, vérnyomás problémák, nehéz ébredés, nehézkes elalvás.
A gyökércsakra szerepe, hogy földeljen minket. Ezt jelentősen megnehezítik a különféle járművek, amiket napi szinten használunk. A vonatozás, autózás, repülőn való utazás igénybe veszi az egyes csakránkat, aminek szüntelen keresnie kell a kapcsolatot a földdel. Az ember néhány ezer év alatt annyit fejlődött, hogy ma már képes átvészelni, hogy akár több száz km/h-ás sebességgel jusson el egyik helyről a másikra. Krisztus előtt, ha megpróbáltunk volna egy akkori embert 200km/h-val szállítani, az illető elájult volna, hiszen megszakadt volna a kapcsolata a földdel. A csakráink is velünk együtt fejlődtek, így ma már képesek vagyunk átvészelni akár egy repülő utat is. Akinél felmerülnek rosszullétek utazás alkalmával, az szenteljen nagyobb figyelmet a földelésére.

Szintén a gyökércsakra feladata, hogy az újszülöttet a Földhöz kapcsolja. A bölcsőhalál hátterében sok esetben az áll, hogy az egyes csakra nem találja meg a földdel a kapcsolatot és így az újszülött lelke elhagyja a fizikai síkot.

További harmonizálás: FÖLDELŐ MEDITÁCIÓ, dobolás, kirándulás, sétálás a természetben, járjunk gyakran mezítláb, tudatosítsuk a talajt a lábunk alatt, végezzünk kerti munkát, dolgozzunk agyaggal, vegyünk a kezünkbe friss földet, élvezzük a vöröses naplementét, a gyakorlatainkat teliholdnál végezzük, képzeljünk el pipacsmezőt...

Téves azt képzelni, hogy ha egész nap húst eszünk, akkor beállhat pozitív változás a csakra működésében. A hús és tojás ételek fogyasztása minden körülmények között kerülendő. A következő idézet rámutat a miértekre: " Hús- és tojásételek fogyasztásakor az étellel együtt állati asztralitás kerül az ember asztrális testébe. Ez azért nagy probléma, mert az állati és az emberi asztráltest között hatalmas különbségek vannak. A hússal és tojással bekerülő állati asztralitás nem képes felszívódni az emberi asztráltestben, hanem ott úszkál benne, mint az olajcseppek a vízben. Az állatoknak nem feladata a Földtől való elszakadás, hiszen mindent a Földtől kapnak. Mivel az állati asztralitást az ember nem tudja hasznosítani, a rendszeres hús és tojás fogyasztás révén az ember asztrálteste szép fokozatosan az állati asztráltesthez válik hasonlóvá: a léleknek a magasabb szellemi célok helyett egyre inkább az önfenntartás és fajfenntartás válik fontossá. Annak érdekében, hogy az ember ne süllyedjen állati szintre, egy különleges asztrális lény kapcsolódik hozzá, amelynek legfőbb tápláléka az emberi asztráltestben lévő idegen, állati asztralitás. Ez a lény folyamatosan tisztítja az ember asztráltestéből az állati asztralitást, ,mindaddig , míg az ember ezt a hús- és tojásfogyasztással szükségessé teszi. Ez a lény biztosítja, hogy az ember ne süllyedjen állati szintre, eközben viszont a hetes csakrához (koronacsakra) kapcsolódva megakadályozza a védőangyal kapcsolódását az emberhez. Az állati asztralitással táplálkozó asztrális lény neve a jelenséget tanulmányozó Reichenbach Károly báró monogramjából született: RKB."
"...a másik szélsőségbe esik az az ember, aki fontosnak tartja a lelki-spirituális fejlődést, de az életmódján, étrendjén nem tud, vagy nem akar változtatni. Egyszerűen nem tartja fontosnak ezt a területet,vagy megideologizálja, hogy neki miért lehet bármit ennie-innia. Ha az étrend a lelki-szellemi fejlődés tekintetében valóban közömbös volna, akkor tévedett Buddha, Krisna, Zarathustra, Püthagorasz, Jézus Krisztus és még sokan mások. Ha tényleg bármit ehet-ihat az ember, akkor tévedtek az esszénusok, a nazarénusok, a jógik, a dzsainisták, a teozófusok, a rózsakeresztesek, az adventisták, a mormonok... és még sok más vallás és szellemi út képviselői. (...) Sokan úgy gondolják, bármit ehetnek, hiszen úgyis minden csak hozzáállás kérdése. Magyarán: amiről azt hiszem, hogy árt, az ártani is fog, ellenben amiről úgy gondolom, hogy használ, az használni fog. Nos ez tényleg így van- a tudatosság egy bizonyos szintjén! A buddhák (megvilágosodottak) számára mindegy, hogy mit fogyasztanak, hiszen ők teljesen urai testi folyamataiknak. De amíg nem érte el valaki a megvilágosodást, addig ne áltassa magát azzal, hogy bármit ehet-ihat, az úgysem árt neki! Kitűnő próba lehet, hogy erős hashajtó teát vagy glaubersós vizet iszunk, azt képzelve, hogy ettől székrekedésünk lesz. Az eredmény megmutatja majd, mennyire tudjuk befolyásolni az elfogyasztott ételek-italok hatását. A tudat erejét különben sem arra kellene használnia az embernek, hogy büntetlenül ihasson alkoholt vagy ehesse a megölt állatok húsát! Az ételek megemésztése erőket von el bizonyos lélekszintekről... A jelenlegi anglo-germán kultúrkorszakban, a tudati lélek korában kerülendő minden, ami a tudati lelket gyengíti vagy erőket von el tőle- ide tartoznak az állati eredetű ételek is!" (Váradi Tibor: Szellemtudomány)

Mint minden, a harmonizálás is komplex feladat. Mivel a gondolati elementálok blokkolják a csakrákat, így az egyik legfontosabb feladat, hogy a negatív gondolatok helyét, átvegyék a pozitív megerősítések.
Kerüljük a pénzzel kapcsolatos lehúzó gondolatokat, a bizalmatlankodást és a következő negatív mondatokat is: "Mindig félreértenek.", "Folyton kihasználnak.", "Senki nem tisztel.", "Áldozat vagyok."
Pozitív megerősítések: "Mindkét lábbal a földön állok.", "Szükségleteim kielégítődnek.", "Jól érzem magam a testemben.", "Értékes vagyok és szerethető."
Az ember a fizikai világ és a szellemi világ polgára is egyben. A magasabb Én-ünk, ami által halhatatlanok vagyunk, kap maga mellé egy kicsi ént, úgynevezett egot, ami a földi világban kalauzolja Őt. Az ego az idegenvezető, de mindenképpen csak eszköz lehet, és nem cél. Tőle kapunk személy-érzetet, de nem hagyhatjuk, hogy átvegye az irányítást. "Az ego jó szolga, de rossz király."
A gyökércsakránk mellett az ego is a földön tart, mára azonban olyannyira nem korlátozzuk a hatáskörét, hogy vele azonosítjuk önmagunkat. Ez hibás elképzelés.
Gyökércsakra meditáció: A földelés
Ülj egyenes háttal, a talpaid a talajon legyenek. Hunyd be a szemedet. Figyeld a légzésedet, ahogy a levegő ki- és beáramlik az orrodon. Csendesítsd le a gondolataidat. Tudatosítsd a talajt a lábad alatt. Képzeld el, hogy egy spirális arany fényszál indul meg a Föld középpontja felé az egyes csakrádból. Ez a fényszál összeköt Téged a Földanyával. Belégzésre szívd magadba a Föld energiáit, kilégzésre áraszd szét a testedben. Végezd néhányszor, majd köszönd meg a Földanyának az energetizálást. Továbbra is figyeld a lélegzetedet. Végy néhány mélyebb levegőt, fújd ki, majd nyisd ki a szemedet. Heti egyszer ismételd a gyakorlatot. Ha sokat foglalkozol ezoterikus/spirituális témákkal, akkor szükség szerint többször is ismételj.

A nemi csakra titkai

"Itt alakul át kezdeti egységünk dualitássá. Eddig egy pont voltunk, most vonallá válunk, irányt szabunk, az egyik oldalt elválasztjuk a másiktól
Egyéb elnevezései: szex-csakra, kettes csakra, hasi csakra, szvadhiszthána.
Színe: narancssárga.
Eleme: víz
Szimbolikája: hatszirmú lótusz.
Helye: a gát és a köldök közöt
Hozzá kapcsolódó életkor: 7-14. év, 56-63. év.
Mirigye: a nemi mirigyek
Testrészek: a gerincoszlop keresztcsonti szakasza, medence, ivarszervek, ivarmirigyek (petefészek, prosztata, here), női ciklusok, vese, húgyhólyag, nyirokfolyadék, nyál, vér, izomrendszer, nyelv.
Témái, kulcsszavai: nemiség, kreativitás, párkapcsolat, fogamzás, érzékiség, alkotás, fantázia művészet, férfi-nő polaritás, ízlelés.
Szentsége: HÁZASSÁG.
Ételei: narancs, mandarin, sütőtök, sárgabarack, egyéb narancsszínű ételek.
Gabonája: köles.
Meditáció: narancsszínű fény belélegzése a kettes csakrához.
Aromaterápia: ylang-ylang, szantálfa, narancsvirág.
Drágakő/ kristály terápia: borostyán, karneol, holdkő

A szexualitás és kreativitás mellett a fogantatás is szorosan kapcsolódik a kettes csakrához. A mai világban az inkarnálódni kívánó szellem "kihasználja" a nő és férfi vonzalmát és szerelmük gyümölcseként születik le a Földre. Ma már lehetséges a kapcsolatfevétel ezzel a szellemi lénnyel még a leszületése előtt. Sokan nem tudják, de az anya aurájában, már hónapokkal, esetenként évekkel korábban megjelenik leendő gyermeke szelleme, így lehetséges volna a vele való kapcsolatfelvétel a fogantatás előtt is. A jövőben a gyermekvállalás miértje is meg fog változni. Két ember nem az egymás iránt érzett szeretet, szerelem miatt vállal gyermeket, hanem a leendő gyermek iránti szeretet miatt. Már leszületése előtt szeretni fogják azt a szellemi lényt, akit majd közösen nevelnek.

Diszharmonikus állapotában felmerülhet: érdektelenség a másik nem felé, félelem a szexualitástól, gátlások, szexuális függőség, mánia, szexuális perverziók, étkezési zavarok (anorexia, bulímia), kreativitási blokkok.

Helytelen működésre utal, ha az ember váltogatja a partnereit. Az ember tudattalanul is először az ellenkező nemű szülőbe lesz szerelmes, majd második szakaszban keresgélni kezd magához illő párt. A harmadik szakasza ennek a folyamatnak, hogy ismét csak és kizárólag egy személy kerül a fókuszba. Azok, akik nem képesek kitartani egy ember mellett, akik folyton párt keresnek, hajszolják az élvezeteket, esetleg a kapcsolatukban hűtlenkednek, azok megragadtak a kettes szintnél. Ez az infantilis hozzáállás kamaszkorban elfogadott és normális, felnőttként azonban már nem.

Testi problémák diszharmonikus működés esetén: meddőség, potencia zavarok, emésztőrendszeri panaszok (vékonybéllel kapcsolatos), vékonybél hurut, felszívódási zavarok, méh problémák, mióma, petefészek gyulladás, ciszták a nemi szerveknél, here betegségei, prosztata betegségei, mell betegségei, menstruációs problémák (köztes vérzés, fájdalmas menstruáció), endometriózis, klimaxos panaszok, medencetájéki elhízás.

További harmonizálás: víz csobogás hangjai, vízparti séták, holdfény nézés, csípőkörzés, istennő-póz (háton fekve), páros táncok, néptánc, lelkesedés valami iránt.

A mai ember szexuális energiái transzformációra szorulnak. Fontos annak a tudatosítása, hogy a szexuális vonzódás egy sokkal magasabb vonzódás fizikai tükröződése. Miután az ember kiszakadt a Forrásból, létre jött egy kettősség. A Teremtő és a teremtmény kettőssége. Ennek a dualitásnak a fizikálisan megjelenő tükörképe a férfi és a nő. Ők ketten a szexualitás által az elvesztett egységet keresik. A mélyben tehát a szexualitásnak a szellemi egyesülés iránti törekvés az oka.

Korunkban, a tudati lélek korában az embernek a gondolati erőket kell átalakítani és levezetni a kettes csakrához. Gondolati munkával képesek vagyunk harmonizálni a kettes csakrát. A mai ember azt hiszi, hogy a belső párbeszéde a gondolkodás, de ez nem így van. A belső beszéd a torok csakrára hat, nem pedig a homlok csakrára. Mai gondolkodásunk nagyon szegényes, ami fejlesztésre szorul. Tudatos gondolkodásra és szellemi erők segítségével a gondolatok uralására van szükség. (A gondolatkontroll gyakorlatokra még visszatérünk a szívcsakra és homlok csakra részeinél.)

Csakra kapcsolatok:

Ha a kettes-hetes csakra közötti meridián jól működik, akkor az ember érzékeny mások igényeire. Innen adódik az igazságosság erénye és a vitás kérdések megfelelő elrendezésére való készség is. Ennek a meridiánnak köszönhető, hogy az ember képes a szexualitást a profanitásból kiemelni, és meglátni a szexualitás spirituális vonatkozását.

A szexualitás szentségét a mai korban teljesen aláásták. A modern kultúra deszakralizálta és demoralizálta a szexualitást. Jellemzően a mai embernél nem is működik jól az ezt a két csakrát összekötő energiapálya. A modern kultúra kiiktatta ezt a meridiánt.

Ha a lépcsakra és a kettes csakra jól működik, akkor az emberben megvan a bátorság a terveinek megvalósításához. Jól működik a kockázatvállalás.

A kettes és ötös csakra megfelelő összeköttetése révén az ember jól dolgozza fel a traumákat. Itt különösen azokra a traumákra kell gondolni, amelyek az ember világképét ingatják meg. Ha ez a kapcsolat blokkolt, akkor egyfajta prüdéria alakul ki az embernél. Nem tud olyasmiről beszélni az ember, ami a kettes csakra témája (szexualitás).

A kettes és négyes csakra közti meridián helyes működése segíti az embert abban, hogy képes legyen új ötleteket szülni és ehhez megfelelő fantázia világgal bírjon.

A szívcsakra és a nemi csakra közti meridiánt blokkolja, ha az ember úgy létesít szexuális viszonyt, hogy közben nincsenek gyengéd érzelmei az illető iránt.

Pozitív megerősítések: minden olyan kinyilatkoztatás, ami az emberekbe vetett bizalmat támasztja alá. Különösen a másik neműekbe és saját párunkba vetett bizalmunk erősíti ezt a csakrát.

"Felelősségel élek a Földön.", "Amit kaptam, azt tovább kell adnom hozzátéve szellemiségem legjavát.", "Minden embertársamban megbízom.", "Kreatív vagyok."

Kerüljük a következő gondolatokat: "Nem biztonságos, ha az ember elkötelezi magát egy kapcsolatban.", "Nem bírok egyedül lenni.", "Sebezhető vagyok mások által.", "Kihasználnak a nők/férfiak."

Meditáció:narancsszínű fény belélegzése a kettes csakrához
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Harmadik szem aktiválás
  2014-10-17 09:59:17, péntek
 
  Ez a mandala a 3.szem, vagyis a 6.csakra aktiválásához nyújt segítséget. Nézd a mandalát, és koncentrálj a homlokod közepére hozzá. Ha bizsergést érzel, akkor jó úton jársz. A tisztánlátást,érzékelést,belső hangot,intuíciót segíti és aktiválja.

Készítette: SandalPhon (Bárány Tünde N.) / www.angyalmandala.hu





Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Csakra diéta
  2014-10-11 13:50:23, szombat
 
  Link

Napok - bolygók - színek : Link
NAPOK ÉS BOLYGÓK KAPCSOLATA : Link
A hét angyali napjai- Angyalmágia a napok angyalaivalLink
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Spirituális leckék
  2014-10-10 06:51:23, péntek
 
 
A hét csakra rövid összegzése és az általuk képviselt spirituális leckék:

Első csakra:
az anyagi világgal kapcsolatos leckék
Muladhara
,, A gyökereket tápláló"

Második csakra:
szexualitással, munkával, fizikai vágyakkal kapcsolatos leckék
Svadisthana
,, A kivételes lakóhely"

Harmadik csakra:
Az egóval, a személyiséggel, az önbecsüléssel kapcsolatos leckék
Manipura
,, A tündöklő drágakő városa"

Negyedik csakra:
A szeretettel, a megbocsátással, és a könyörületességgel kapcsolatos leckék
Anahata
,, A teremtés tiszta hangja"

Ötödik csakra:
Az akarattal és az önkifejezéssel kapcsolatos leckék
Vishuddha
,, A megtisztult"

Hatodik csakra:
Az elmével, az intuícióval, a belső látással és a bölcsességgel kapcsolatos leckék
Ajna
,, A parancs" vagy a ,, A megnevezhető abszolút"

Hetedik csakra:
A spiritualitással kapcsolatos leckék
Sahasrara
,, Az ezerszirmú" vagy a ,,Megnevezhetetlen abszolút"

Forrás :Link




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
A csakrákról általában, a szívcsakra jelentősége
  2014-09-06 16:02:55, szombat
 
 



Link

csakrák fejlesztése : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
A csakrák betegségei
  2014-08-21 13:49:07, csütörtök
 
  Számtalan fizikai és lelki probléma jelzi, ha nem működik megfelelően a csakrád. Ismerd meg a tüneteket!
A hét csakra speciális hely testünkön, ahol különösen érezzük energiáinkat, ahol felvesszük és feldolgozzuk a külvilág impulzusait. A csakrák testünk erőközpontjai, melyek olyan összefüggő rendszert alkotnak, mint a naprendszerünk.





Olvass tovább : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Csakra harmonizáló program
  2014-02-03 10:13:35, hétfő
 
  Készítette: Szabó Andris zeneszerző
Ezt a harmonizáló hanganyagot eredetileg saját használatra készítette Andris, de mivel nekünk nagyon jól működik, úgy döntöttük, megosztjuk a lelkes harmóniára törekvő közönséggel.



Link...
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
A tobozmirigy aktiválása
  2013-11-27 14:09:37, szerda
 
  A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel : Link...



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
A hét fő csakra tulajdonságait, dióhéjban.
  2013-11-26 11:28:51, kedd
 
 


Gyökércsakra:
Szanszkrit neve: Muladhara
Helye: a gerinc alja, a gátnál
Színe: vörös
Szirmok száma: 4
Hozzá tartozó mirigyek: mellékvese, ivarmirigyek
Működése érzelmi szinten: túlélés, biztonság, alapozás, támogatás
Működése fizikai szinten: alsó emésztési területek
Működése lelki szinten: térbeli szemlélődés
Illóolajai: benzoéfa, pacsuli, vetiver
Angyala: Sandalphon arkangyal
Kristályai: gránát, vörös jáspis, rubin, obszidián, füstkvarc






Szakrális csakra:
Szanszkrit neve: Svadhistana
Helye: alhas, a köldök alatt
Színe: narancs
Szirmok száma: 6
Hozzá tartozó mirigyek: ivarmirigyek, lép
Működése érzelmi szinten: érzékenység, intimitás, kreativitás
Működése fizikai szinten: nemi szervek, petefészek, vese, húgyhólyag
Működése lelki szinten: tisztán érzékelés
Illóolajai: kapor, muskátli, izsóp, jázmin, majoranna, narancsvirág, rózsa, szantál
Angyala: Haniel arkangyal
Kristályai: kalcedon, borostyán, citrin, arany labradorit, topáz





Napfonat, vagy köldökcsakra:
Szanszkrit neve: Manipura
Helye: a köldök és a hasi idegközpont között
Színe: sárga
Szirmok száma: 10
Hozzá tartozó mirigyek: hasnyálmirigy, mellékvese
Működése érzelmi szinten: erő, teljesítmény, magabiztosság, önbecsülés, bátorság, érzelmi stabilitás
Működése fizikai szinten: felső emésztési területek, inzulin hormon felügyelete, táplálékbevitel felügyelete
Működése lelki szinten: érzékenység a rezgésekre
Illóolajai: benzoéfa, bergamot, borscserje, pipitér, ciprus, kapor, ánizs, boróka, citrom, narancsvirág, majoranna, citromfű, zsálya
Angyala: Mihály, Uriel és Jofiel arkangyalok
Kristályai: citrin, arany aventurin, tigrisszem, jáspis





Szívcsakra:
Szanszkrit neve: Anahata
Helye: a mellkas középpontja
Színe: zöld és rózsaszín
Szirmok száma: 12
Hozzá tartozó mirigyek: csecsemőmirigy
Működése érzelmi szinten: feltétel nélküli szeretet, együttérzés
Működése fizikai szinten: szív és vérkeringés, légzőszervek, immunrendszer
Működése lelki szinten: empátia
Illóolajai: benzoéfa, bergamot, fahéj, szegfűszeg, muskátli, grapefruit, levendula, hárs, mandarin, narancsvirág, rózsa, szantál
Angyalai: Haniel és Rafael arkangyal
Kristályai: aventurin, krizoprasz, smaradg, jáde, rózsakvarc





orokcsakra:
Szanszkrit neve: Visshuda
Helye: torok
Színe: kék
Szirmok száma: 16
Hozzá tartozó mirigyek: pajzsmirigy
Működése érzelmi szinten: kommunikáció, kifejezés, igazság elmondása, spontaneitás
Működése fizikai szinten: torok, hangszalagok, fül, nyak, váll
Működése lelki szinten: tisztán hallás
Illóolajai: borscserje, pipitér, ciprus, eukaliptusz, mirha, citromfű, rozmaring, zsálya, cickafark
Angyalai: Mihály arkangyal
Kristályai: akvamarin, kék kalcit, kék achát, lazurit, türkiz





Homlokcsakra (harmadik szem):
Szanszkrit neve: Ajna
Helye: a homlok közepe
Színe: indigókék
Szirmok száma: 2
Hozzá tartozó mirigyek: agyalapi mirigy, tobozmirigy
Működése érzelmi szinten: ösztönök, világosság, ítélőképesség
Működése fizikai szinten: agyalapi mirigy, fej, szem
Működése lelki szinten: tisztánlátás
Illóolajai: angyalgyökér, bazsalikom, borscserje, szegfűszeg, gyömbér, borsmenta, fenyő
Angyalai: Gábriel és Jofiel arkangyal
Kristályai: kék kalcit, iolit, lazurit, tanzanit





Koronacsakra:
Szanszkrit neve: Sahasrara
Helye: fejtető
Színe: ibolyalila
Szirmok száma: 1000
Hozzá tartozó mirigyek: tobozmirigy
Működése érzelmi szinten: spiritualitás, kapcsolat a magasabb énnel
Működése fizikai szinten: tobozmirigy, agy, elme
Működése lelki szinten: megismerés, kozmikus tudat
Illóolajai: cédrus, tömjén, jázmin, hárs, narancsvirág, rózsa, ibolya
Angyalai: Zadkiel arkangyal
Kristályai: ametiszt, karoit, tiszta kvarc, szelenit


F !!!Link...Link

Neadjafel- Életmód tippek-Csakra : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Csakrák és vágygondolatok
  2013-10-25 08:16:02, péntek
 
  Link....



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 72 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 185
  • e Hét: 1628
  • e Hónap: 7156
  • e Év: 55068
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.