Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/69 oldal   Bejegyzések száma: 687 
A folyó forrása
  2013-01-31 17:39:16, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
A 3 unicornis
  2013-01-31 17:38:09, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Buddha (mozgó)
  2013-01-31 17:36:57, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
A legnagyobb Buddha
  2013-01-31 17:36:03, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Út
  2013-01-31 17:34:51, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Kertben van a bélrák ellenszere
  2013-01-31 17:09:34, csütörtök
 
 



Minél előrehaladottabb stádiumban vannak a bél rákos sejtjei, a szőlőmagból készült kivonat annál inkább képes korlátozni a további növekedésüket, illetve elpusztítani őket. Ráadásul a hatóanyag nem károsítja az egészséges szöveteket - derül ki a Coloradói Egyetem Rákkutató Központjának friss tanulmányából.

Jó ideje tudjuk, hogy a szőlőmag-kivonat bioaktív összetevői többféle ráktípus ellen is bevethetők. Ez a tanulmány bizonyítja, hogy ugyanaz a mutáció, ami a kezelésekkel szemben ellenállóvá és áttétre hajlamossá tesz a bélrákot, sérülékennyé változtatja a szőlőmag-kivonattal szemben" - mondta Molly Derry doktoranduszhallgató, aki Rajesh Agarwal professzor laboratóriumában dolgozik. A fiatal szakértő hozzátette, hogy az alattomos kór egyre gyakoribbá válása miatt kiemelten fontos a hatékony kezelési módszer megtalálása. A zsírban gazdag étrend, az ülő életmód és a szűrővizsgálatok elmulasztása révén a betegek 60 százalékánál előrehaladott stádiumban kerül diagnosztizálásra a bélrák. ,,A szelektíven célzott terápia áttörést hozhat a klinikai gyakorlatban" - hangsúlyozta Derry.

A kutatócsoport olyan sejtvariánsokkal kísérletezett, amelyek a betegség különböző fázisainak feleltek meg. Míg lényegesen több kemoterápiás kezelés kellett egy IV. stádiumban lévő rákos sejt elpusztításához, mint egy II. stádiumú esetén, szőlőmag-kivonattal éppen ennek fordítottját lehetett tapasztalni. ,,Fele olyan erős koncentrációjú szőlőmag-kivonat kellett sejtnövekedés visszaszorításához, illetve 50 százalékuk elpusztításához IV. fázisban, mint a másodikban" - ismertette az adatokat a doktori iskola növendéke.

Fény derült arra is, hogy a szőlőmag-kivonat valószínűleg képes célzottan fellépni az előrehaladott ráksejtek ellen: amikor azokat antioxidánsokkal kezelték, a szőlőmag-kivonat miatti sejthalál aránya megfordult, így Derry és kollégái arra következtetnek, hogy a bioaktív anyag oxidatív stresszen keresztül célozza meg a tumort, programozott sejthalált, azaz apoptózist előidézve - adta hírül a MediPress.

,,A bélráknak akár 11 000-féle genetikai mutációja lehet, ami megkülönbözteti az egészséges sejtek DNS-étől. A hagyományos kemoterápia csak egy bizonyos változatot képes célozni, ám ugyanannál a betegnél több is megjelenhet. A rákos sejtek alkalmazkodnak a körülményekhez, így ellenállóvá válnak a kemoterápiával szemben. A szőlőmag-kivonat azonban képes egyszerre többféle mutációt támadni. Minél több mutáció van jelen, a bioaktív összetevő annál hatékonyabb" - magyarázta Derry.

A Coloradói Egyetem laboratóriumában folytatódnak a kísérletek arra vonatkozóan, hogy lehetséges-e olyan szőlőmag-kivonat tartalmú étrend-kiegészítőt kifejleszteni, mely segíthet a rák gyógyításában.
Forrás:otvenentul
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A krónikus gerincfájdalom ellen
  2013-01-31 17:06:55, csütörtök
 
  Derékfájás, hátfájás - Harc a krónikus gerincfájdalom ellen:

A krónikus gerincpanasz a betegszabadságok leggyakoribb oka az iparilag fejlett országokban. Nemzetközi statisztikák szerint a felnőtt lakosság kb. 90 százaléka életében legalább egyszer szenved nyak-, hát-, vagy derékfájástól.

Idült gerincfájdalomról akkor beszélhetünk, ha a fájdalom három hónap után is fennáll, de egyes osztályozások hat hónapon keresztül meglévő panaszok esetén beszélnek krónikus betegségről.

A közhiedelemmel ellentétben, a látszólag könnyű, irodai ülőmunkát végzők körében gyakrabban fordul elő a mindennapokat megkeserítő gerincpanasz, mint a nehéz fizikai munkából élő embertársaik között.

A háttérben leggyakrabban a gerinc degeneratív elváltozásai állnak. Ezek a csigolyák, a kisízületek, a szalagok és izmok túlterheléséből, gyulladásából, a porckorong kopásából erednek. A panaszok nem mindig mozgásszervi eredetűek.

Hátfájdalom képében nyilvánulhatnak meg nőgyógyászati kórképek, vesebetegségek, a tüdőcsúcsban zajló daganatos folyamatok, gyomorbántalmak vagy szív eredetű betegségek is.

Ezekben az esetekben az alapbetegség kezelése szükséges.


Gerincbántalom: megelőzés és terápia
A leghatékonyabb és ezért a legfontosabb a megelőzés, amelynek első lépése a gyermekkori gerincdeformitások korai felismerése. Igaz, hogy ezek nem gyógyítható kórképek, de időben elkezdett kezeléssel a fiatal korban kialakuló elváltozások elkerülhetők.

A másik módszer a megelőzés eszköztárában a felvilágosítás és megfelelő életvitel kialakítása.

már egészen pici életkortól a mozgás szeretetére, a rendszeres napi tornára kell nevelni a gyermekeket
fel kell hívni a figyelmet az elhízás káros hatásaira
fontos a lapos párnán való fekvés, a tartást adó, közepesen kemény fekhely kialakítása
megfelelő bútorok kiválasztása
a helyes testtartásra minden testhelyzetben figyeljünk, tükör előtt kiválóan gyakorolható, eleinte odafigyelést igényel, de a későbbiekben automatikussá válik
ülőfoglalkozás esetén teremtsünk alkalmat a nyak néhány perces tornáztatására
Ha már jelentkeztek a tünetek, még mindig van lehetőség elkerülni, hogy a fájdalom mindennapjaink részévé váljon. Ennek egyik lehetősége a fájdalomcsillapító és izomlazító gyógyszerek mellett a fájdalmas epizódot követően az időben elkezdett mobilizálás, illetve szükség esetén műtéti beavatkozás.

Gerinciskola - gyógyító gyakorlatok

A másik út az úgynevezett gerinciskola, ahol szakképzett gyógytornász megtanítja az izmok lazítását, nyújtását, erősítését szolgáló gyakorlatokat, a mindennapi életet segítő tanácsokkal látja el az érintetteket. Ilyen mozgásformák:

a medence- és a csípő izomzatának erősítése és nyújtása
a hátizomzatot, hasizmokat erősítő gyakorlatok precíz elsajátítása
a vízben végzett torna gyakorlatok
az úszás
a légzőtorna
figyeljünk rá, hogy aszimmetrikus sporttevékenységnél - pl. tenisz - a két oldalt egyformán terheljük.

A gyógytorna gyakorlatai mellett az izmok lazításával a fájdalmat enyhítik a lazító-nyújtó masszázsok, a tangentor kezelések (víz alatti sugármasszázs, amikoris a fő izomcsoportokat erős vízsugárral masszírozzák, 35-37 fokos vízzel töltött kádban).

A súlyfürdő az egyes izomgörcsök oldására, a csigolyaízületek merevségének mérséklésére szolgál, azáltal, hogy a csigolyák széthúzódnak egymástól.

A kezelés során a betegek testhőmérsékletű vízben a derekukra vagy a bokájukra erősített súlyokkal lógnak a nyakuknál vagy a hónaljuknál alátámasztva.
Forrás : Webbeteg
Megjegyzés. súlyfürdő un. "nyitott gerinc"-nél tilos !
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Himnusz jelnyelven
  2013-01-31 05:47:54, csütörtök
 
 
Himnusz jelnyelven Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-04-07 10:51:16
feltöltő: pacsakute
nézettség: 2606
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: Nemcsak hallássérült,
kategória: kreatív
leírás: Olyan embertársaink részére készült,akik részben vagy egészben nem hallanak.Egyben a jelnyelv népszerűsítését is szolgálja

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tűzparipa
  2013-01-31 05:32:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Spirituális mesterek
  2013-01-31 05:31:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
     2/69 oldal   Bejegyzések száma: 687 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 687 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2846
  • e Hét: 11628
  • e Hónap: 43114
  • e Év: 247815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.