Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Módosult a termőföld védelméről szóló törvény - kavicsbányát
  2013-10-14 20:28:48, hétfő
 
  ÚJABB ORBÁN BÁNYÁK?

Módosult a termőföld védelméről szóló törvény - kavicsbányát csak oligarchák nyithatnak
2013. október 14. 17:50
Hunhír.info

A zártkerteknél is előírja a földvédelmi szabályok alkalmazását, de mentesíti ez alól a belterületi ingatlanokat és az erdőket a földvédelmi törvény hétfőn a parlamentben elfogadott módosítása. A jogszabályban elrejtették a kavicsbányász oligarchák érdekeinek képviseletét, ugyanis a termőföld védelmére hivatkozik az ásványi nyersanyagok kitermelésekor. Engedélyt meg az kap, aki közel van a tűzhöz.

A változtatást a vidékfejlesztési miniszter kezdeményezte, elfogadását az összes frakció támogatta, a Demokratikus Koalíció hat független képviselője nemmel voksolt, a Párbeszéd Magyarországért független képviselői Ángyán József korábbi fideszes agrárállamtitkárral együtt tartózkodtak.

A jogszabály a zártkerti ingatlanoknál a hasznosítási kötelezettség elmulasztására vonatkozóan külön szabályokat vezet be. E szerint az önkormányzat a hasznosítatlan zártkerti ingatlanokat kijelölheti a szociális földprogramban, illetve közfoglalkoztatási programban való részvételre, ha a hasznosításról szóló felszólítások eredménytelenek voltak.

A módosítás újraszabályozza a termőföld újrahasznosítását és pontosítja a földvédelmi szakhatósági eljárást. Az alaptörvénnyel összhangban azt is kimondja, hogy a termőföldkészletek védelme alapvető követelmény az ásványi nyersanyagok kitermelésekor.

Újdonság, hogy a jövőben a kormány havária esetén rendeletben határozza meg a termőföldben bekövetkezett kár megtérítésének részletes szabályait.

A változtatások novembertől lépnek életbe.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69417
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elsősorban a vereségekre készítenek fel ezentúl a hazai foci
  2013-10-14 20:20:18, hétfő
 
 
Elsősorban a vereségekre készítenek fel ezentúl a hazai fociakadémiák
2013. október 14., hétfő

Az amszterdami fiaskó után átalakítják a magyar labdarúgó akadémiák tananyagait.

holland-magyar.jpg

"Maga a foci eddig sem volt hangsúlyos az oktatásban, szóval olyan jelentősen nem változik a tananyag, csak még bekerül egy-két új tantárgy" - nyilatkozta Szoblánczy Ágoston Ildikó, az Magyar Ladarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivőjének transzvesztita ismerőse.

A leendő NB I-es és válogatott focistáknak a délelőtti edzések után pszichológusok és mentálhigéinés szakemberek magyarázzák majd hónapokon át, hogy a fociban - ahogy a legtöbb sportban is - csak a részvétel a lényeg, valamint annyira nem számít az eredmény, és amúgy sem kell mindent magukra venniük, mert az élet túl rövid ahhoz, hogy folyamatosan stresszeljünk.

A tananyag része lesz a magyar történelem kudarcos évszázadait - vagyis az utóbbi 10-et - alaposan ismertető történelemóra, de lesz öngól-tréning (ennek során az nyer, aki több óngólt rúg) valamint egy kifogás-terapeuta is kezelésbe veszi majd a fiatalokat

http://hircsarda.blog.hu/2013/10/14/elsosorban_a_veresegekre_keszitenek_fel_ezent ul_a_hazai_fociakademiak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sorra halnak Tánczos Gábor koronatanúi
  2013-10-14 20:17:16, hétfő
 
  Sorra halnak Tánczos Gábor koronatanúi
2013.02.10. 06:25 | M.S.

A 11 éves H. Zsófika brutális megölése miatt elítélt - de azóta már szabadult - Tánczos Gábor édesanyja szerint több, mint gyanús, hogy a fia mellett tanúskodók közül négyen is fiatalon, tragikus hirtelenséggel haltak meg.


Április 1-jén lesz a körmendi gyermekgyilkosság 15. évfordulója. A 11 éves H. Zsófikát bestiális kegyetlenséggel ölték meg, a bíróság elítélte Tánczos Gábort, aki 9 év 9 hónapot töltött börtönben.

A fiatalember 2008-ban szabadult, furcsa módon azonban nem húzza meg magát, nem lapít csöndben, újra és újra a nyilvánosság elé áll, hogy ártatlanságát hangoztassa.
Fotó:Bors
Tánczosné Gyönygi biztos fia ártatlanságában. Tánczos Gábor 9 évet ült

Legfőbb támogatójával, édesanyjával többször kijelentették: nem adták fel, hogy igazukat be is bizonyítsák.

- Több szakértő is kiállt mellettünk, mindamellett rengeteg a nyugtalanító körülmény, és egyre fogy a reményünk - mondta lapunknak Tánczos édesanyja, Gyöngyi. - Azt vettem észre, hogy a fiam mellett tanúskodók közül többeket feltűnően fiatalon érte a halál. Nem akarok vádaskodni, nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, mindenesetre tény, hogy négy tanú már nincs az élők sorában. Hárman balesetben, egyikük pedig tragikus hirtelenséggel hunyt el. A karambolokat diszkóbalesetekként vizsgálták. A tanúk haláláról a helyi újság gyászrovatából értesültem. Egyikük sem érte meg a 40 évet - sorolta aggasztó információit az anya, aki nem akarta lapunkkal közölni az áldozatok nevét.

A Bors azonban más forrásból be tudott azonosítani két tanút. Egyikük egy vállalkozó, aki 1998-ban a gyilkosság színhelye közelében lakott. Zsófi torkát egy szerdai napon vágta át gyilkosa. A vállalkozó tanúvallomásában azt mondta, hogy az azt megelőző hétfőn és kedden, sőt a gyilkosság napján is gyanús autókat látott parkolni a ház előtt. A férfi 2003-ban halt meg, 39 évesen.

A másik tanú 1998-ban még gyermek volt, többször együtt játszott Zsófival a ház előtti játszótéren. Ő a gyilkosság napjáról tett vallomást a rendőrségen. Balesetben vesztette életét.


http://www.borsonline.hu/20130210_sorra_halnak_tanczos_gabor_koronatanui
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beismerő vallomás: A cionisták uralják az arab világot (is)
  2013-10-14 20:11:21, hétfő
 
  Beismerő vallomás: A cionisták uralják az arab világot (is)
2013. október 14. 13:22
Hunhír.info

A Moszad egy rendkívül hatékony kémhálózatot épített ki az arab országokban, embereit egészen az államok csúcsaira helyezve el, nevezetesen Marokkóban, Tunéziában, Egyiptomban, Libanonban, Szíriában, Jemenben és Irakban, legalábbis Amosz Jadlin tábornok, az izraeli katonai titkosszolgálat (Amon) volt vezetője szerint, aki leleplezését az izraeli 7-es tévécsatornán osztotta meg a nézőkkel.

Jadlin szavait a londoni Al Quds Al Arabi napilap idézi: "Izrael több arab országban rendelkezik ügynökökkel a politikai, gazdasági, kulturális és társadalmi élet különböző szintjein, akik Izrael javára ténykedhetnek, de ugyanakkor károkat is okozhatnak. Képesek vagyunk törzsi és felekezeti viszályok, valamint társadalmi feszültségek szítására és fokozására, és így belső nyomás alatt tartani ezeket az országokat".

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69411
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MI TÖRTÉNT 1944. OKTÓBER 15-éN?
  2013-10-14 20:09:15, hétfő
 
 

MI TÖRTÉNT 1944. OKTÓBER 15-ÉN?



Huszadik századi történelmünk megítélésének talán legvitatottabb, legellentmondásosabb dátuma 1944. október 15.

Ez a dátum valóságos választóvonalat képez még ma is - az úgynevezett - nemzeti oldal történelemszemléletében. Furcsa, hogy míg a jelenlegi, magát előszeretettel nemzetinek feltüntető politikusaink, történészeink, íróink a Horthy korszakról általában pozitívan vélekednek, addig Szálasi Ferenc hatalomátvételéről és ténykedéséről hajszálpontosan megegyezik véleményük a kommunista propaganda által évtizedeken keresztül belénk sulykolt, jól ismert szólamokkal.

Egyik ismert történészünk, több Erdéllyel foglalkozó értékes könyv szerzője például úgy nyilatkozott, hogy a Horthy-korszak mindegyik miniszterelnöke 1944. október 15-ig bezárólag kiváló hazafi volt.

Egy fiatal MIÉP-es honatya, pedig kijelentette, hogy a ,,gazember Szálasi“ kivételével felvállalható az 1945 előtti politikai elit.
Szálasi nagy bűne többek között, hogy ,,egy elvesztett háború tudatában még a huszonnegyedik órában is belehajszolta a magyarságot a végső pusztulásba“, nem is beszélve ,,a magyarországi zsidóság ellen elkövetett embertelen nyilas atrocitásokról“.

A kommunista hazugságtárból merített legendákkal ellentétben, nem érdektelen végre objektívan megvizsgálni, hogy mi is történt valójában 1944. október 15-én, és miért volt a nyilas hatalomátvétel törvényszerű következménye egy ma újra felmagasztalt, de a valóságban hibás, sőt bűnös politikának.
Szálasi Ferenc - mint ,,első számú háborús bűnös“ - nyugodt lélekkel lépett a bitófa alá. Ugyanúgy, mint mindazon többi politikusok, közéleti személyiségek, akik azt vallották, hogy 1944. október 15. után sem teszik le a fegyvert, hanem tovább harcolnak a végsőkig a bolsevista fenevad ellen. Bár a történelem őket igazolta, mégis ez a dátum lett a háborús bűnösség választóvonala.
Kállay Miklós ,,kiváló magyar hazafi“, korábbi miniszterelnök, aki egykori filmhíradók, és újságcikkek tanúsága szerint hangzatos szónoklatokkal küldte egymásután a keleti frontra katonáinkat meghalni, miközben minden eshetőségre felkészülve, titokban már az ellenséggel egyezkedett - nem lett háborús bűnös, sem pedig gazember. Ugyanúgy, ahogy a legelső hadúr, Horthy Miklós kormányzó is elkerülte a felelősségre vonást, holott ha valakinek, hát neki lehetett valami köze Magyarország háborúba lépéséhez.
Míg a hungarista hősök és mártírok még ma is jeltelen sírokban várják a minden embernek kijáró végtisztességet, Kállay Miklós és Horthy Miklós emlékét díszsírhelyek örökítik meg az utókor számára. Csupán azért, mert a nemzet érdekeinél előbbre helyezték a saját családjaik és kártyapartnereik családjainak, a Chorinoknak, a Weissoknak, a Vidáknak a sorsát. Talán nem véletlen, hogy Horthy Miklóst portugáliai emigrációjában élete végéig ezek az időben kimentett zsidó bárók, gyárosok és mágnások támogatták anyagilag. Volt miből. Horthynak köszönhetően magukkal vihették cókmókjaikat, ami nem kevesebb, mint az akkori nemzeti vagyon jelentős százalékának számított. Amit pedig nem lehetett mozdítani - gyárakat és egyebeket - szépen átruházták a németekre, hogy később a megszálló szovjetek mint német tulajdont lefoglalhassák.
De ,,hazaárulót“ és ,,gazembert“ mégsem belőlük, hanem Szálasi Ferencből csinált a magyar utókor.
Mert komolyan vette a szövetségi hűséget és mártírhalállal pecsételte meg az általa vallott elvet:
,,Inkább hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át."
Az alábbi cikket felejthetetlen emlékű Marschalkó Lajos írta 1944. októberének 10. évfordulója alkalmából. Az írás, az akkor még csak VII. évfolyamában járó és Londonban kiadott Hídfő 1954. októberi számának első oldalán jelent meg ,,Tíz év előtt" címmel.
Alig pár évvel később a magyar történelem rosszemlékű alakja, Rákosi Mátyás igazolta Marschalkó állításának igazát, midőn átnézvén a partizán szövetség 40 ezer főnyi jelentkező listáját a következőket mondotta:
,,Ha ennyi hős partizán lett volna Magyarországon, akkor nem lett volna szükségünk a nagy Szovjetunió segítségére..." (Dobszay Károly)



,,Tíz éve lesz, hogy a budapesti rádióban elhangzott a kiáltvány: Magyarország leteszi a fegyvert a bolsevikek előtt. Tíz perccel a rádiószózat után egy sápadt arcú fiatalember jelent meg a Hotel Wienben, a német tábori csendőrség állomásán. ,,A déli főkerület vezetője vagyok! Adjanak fegyvert, és mi kinyírjuk őket.“ 1944. október 15.-ének egynegyed két órája volt.
A körúton békésen söröző franzstadtiak tódultak ki a Brandltól és a Tinódiból. Tisztes házmesterek rázták a pro és kontra ökleiket: Éljen Horthy! Vesszen Horthy! A József körút 5 előtt három emberből álló gárda sietett. Vállukon ócska Manlicher volt, testükön civil ruha, fejükben egyetlen kakastollal ékesített leventesapka. Tíz évvel ezelőtt ezt a három ,,ellenállót“ láttuk a forrongó októberi utcán. Nekik kellett volna őrizetbe venniük minket, mikor Hennyei Gusztáv betiltja a magyar lapokat és a Szabadság-gárda őrizetbe veszi azt az 1300 ,,háborús bűnöst“, akiknek névsorát ott találták Bakay Szilárd hadtestparancsnok aktatáskájában, amelyet a ködben elragadott tőle Mussolini megszabadítója.
A déli főkerület vezetője ott volt. De hol lehettek az ellenállók? Hol volt az a csoport, amely ma nagyszerű legendát akar felépíteni a maga védelmére, hogy a hősiesség glóriájával vonja be önfejét. Ez az ,,ellenálló csoport“ végeredményben mindig a kormányzó ellen áskált, furkált. Tildy Zoltánt, aki olyan lelkesen zengő beszédet mondott Székesfehérvárott 1938-ban Horthy Miklós kormányzó érdemeiről és papos gurgulázással ,,fényt nevére, áldást életére“ kiáltott a királyok sírjának közelében.
Nagy Ferenc - állítólag - valamely összkomfortos börtönben szenvedett és Pfeiffer Zoltán valahol egy magánlakásban várta a dolgok alakulását. Szegény Jávor Pál! Őt érte a legnagyobb sérelem, amikor a balatoni autóút kijáratánál egy ,,fésületlen nyilas“ kiadós pofont adott a nagy magyar művésznek. És hol maradt Karády, a nagy Jeanne d'Arc?
Délután öt óra volt, mikor egy utcai telefonállomásról felhívtuk a miniszterelnökséget. Fiatal magyar századost kerestünk, aki akkor Lakatos miniszterelnök oldalán teljesített szolgálatot. Helyette egy női hang sírt bele a telefonba:
-De az Istenért, mi van?
-Borzalmas dolog történt! A kormányzó lemondott.
-Hát nincs, aki megvédje? Nincs, aki mellé álljon? Mit vár maga ezektől? - sírt vissza a hang - Ellenállók! Peyer, Karády, Szakasits. Ezek nem fognak a barikádra menni!
A telefonfülke mellett, a Kossuth Lajos utca hosszában motorosított honvéd alakulat olívzöld motorbiciklijei álltak. Rajtuk hallgatag néma katonák. Kezükben acélosan csillogott a géppisztoly csöve. Ki ellen fordítják? Kiért fognak meghalni ezek a kunsági, vagy pécsi magyarok?
Mikor kiléptünk a telefonfülkéből, egy kövér, alkoholtól puffadt arcú régi ismerős ütközik nekünk.
- Gyurka! Hát te mit keresel itt?
- A mozgalmat keresem! - mondja kissé fröccs ízűen. - A mi mozgalmunkat. Az ellenállókat. A hősöket, akik azt ígérték még tegnap, hogy meg fognak halni a barikádokon. — A vezéreket keresem! De ezek szarok! - ordítja a rosszillatú szót, amely ma már nem bírja meg az emigrációs nyomdafestéket.
- Látod, nincs igazad - mondjuk.
- Délután a sárgacsillagos házakból kijött kétszázezer ember. Férfiak, nők,gyerekek! Kijöttek, akiket üldöztek, akik harcolni is tudtak volna azért a hadparancsért. Hát miért nem álltatok az élükre? Emlékezel Varsóra? A lázadásra? Hát miért nem?
- Mert gennyesek vagyunk barátom! - mondja az ellenálló hős.
- Mi nem merjük nyakunkba kanyarítani a géppisztolyt, mint ezek! - mutat egy fiatalemberre, aki zöldingben fut az Erzsébet híd felé.
- Mi polgárok vagyunk! Szarok vagyunk! De vezéreink majd meg fogják íratni velünk, hogy ők voltak a hősök. Hát én most megyek, hogy megigyam az utolsó fröccsöt, mert holnap reggel vagy halott, vagy fogoly vagyok.
A Kossuth Lajos utcán kezdenek kigyúlni a villanyok. A Vár felől néhány ágyúdörgés hangját hozza a szél és mikor a Sándor utcára érünk, ropog a fegyver. ,,A németek a Studiót lövik“ - mondja valaki. Franz Rothen vezetésével egy német század kézigránátot dob be a Sándor utca 5. kapujának felső üvegablakán. A gránát robban. Zimmer Ferenc az MTI összes társai élén feljön a légópincéből és közli, hogy megadja magát. Az ellenállásnak vége. De hol vannak a többi ellenállók?
A szociáldemokrata vezéreket Baky László kihozta a német KZ-ből és azok most a szakszervezeti házban, mint ,,ellenállók“ szervezik a munkásságot a háborús teljesítmények fokozása érdekében. Ki van hát, aki meghaljon a megadásért? Mondják, hogy délelőtt Bornemissza Félix lakásán, mikor a németek elfogták a kormányzó fiát, Skorzenyék lelőttek egy testőrt. Ki tudja a nevét? Ki sejti, ki lehet ez az egyetlen magyar ellenálló?
Este a Vörösmarty tér 3. szám alatt gyűlünk össze. A lakás, vagy inkább a klub tele van műkincsekkel, csempézett öreg kandallókkal, süppedő bársony szőnyegekkel. Urai ellenállók voltak. Harminckilencen egy német repülőgépen elmentek még júliusban, miután részvényeiket minden ellenállás nélkül átadták Winkelmannak, vagy a Göring műveknek. Ők már túl vannak a dilemmán. Ők már Portugáliában vannak. Talán majd csak később fog kiderülni, hogy ki hol tartózkodott ezalatt a válságos három óra alatt. Egy grófi főszerkesztő, Desseffy Gyula, repülőgépre akart szállani, hogy átmenjen Malinovszki marsallhoz, aki akkor már Szegeden volt. Némely hősöknek azonban veszélyesnek tűnt fel még a menekítő repülőgép is. Hátha valaki le találja lőni őket, mint az idő előtt felrepült vadkacsát? Dálnoki Miklós Béla hadseregével akart átmenni az oroszokhoz.
Mikor aztán egy német tábornok telefonon felhívta és kérte, hogy fáradjon hozzá, elindult hadsereg nélkül, harmadmagával - Oroszországba. Vörös Jánost elfogta, kihallgatta, majd szabadon engedte az SS.
Utána kényelmes luxusautón, ,,óriási veszélyek között“ menekült át az oroszokhoz.
És hol voltak a kommunisták? A nagy szájtépők, akik most, a bíróság előtt oly nyomorúságosan viselkedett Schönherz Zoltán rémült dadogásaiból próbálják felépíteni a vörös ellenállás legendáját. Nem! Ők se mentek be a gettó-házakba, a proletár negyedekbe, hogy ,,kommunista hősiességgel“ ott keressenek tömegeket, ahol ok és jog lett volna az elkeseredésre. Ha valaki, akkor aztán a vörös ellenálló hősök nem voltak sehol. Legfeljebb a Hűség Házába beépítettek várták, hogy merre fordul a kocka. A terv roppant célirányos volt.
Ha ,,mi“ győzünk, akkor a beépítők igazolják, hogy miért voltunk itt.
Ha ,,ők“ győznek, akkor maradunk a biztonságban és a zöldingben. Mi volt hát az az ellenállás, amelyért később 300 hold földeket adományoztak?
Október 15-én délután két órakor félrehívott a szerkesztőség széplelkű ,,hírfej“ írója, Barabás Gyula
- Nézd, - mondta - én is benne vagyok az ellenállásban. Itt van a szociáldemokrata párti igazolványom! Most megmondhatom, hogy az ellenállási mozgalom részéről én voltam megbízva a szerkesztőség ellenőrzésével. Másnap délután kettő órakor, mikor már megtörtént a fordulat ugyanő mondta:
- A tegnapi egész hülye tréfa volt. Nézd meg! Évek óta vagyok titkos tagja a Hungarista Pártnak! - s azzal letette elénk a nyilaskeresztes igazolványát.
Azonban ezekből a kettős igazolványokból, hinta-palintákból, a somlói szőlőspajták romantikus bujkálásaiból, az autó és repülőgépen menekülőkből, a mosókonyhák Persil szagú gőzéből egy veszedelmes szekta nőtt ki, amely a nemzetet vádolta, hogy nem állt ellen a déltől estig tomboló viharnak.
S ő, aki - szegény hűséges testőrt kivéve - nem hullatott el egy csepp vért sem ideáljaiért, előjogokat követelt magának.
Nagy Ferencék annakidején 28 ezer hold földet mentesítettek az igénybevétel alól ellenállási érdemek címén. Összesen 163 ellenálló kapott jelentős földjuttatásokat, mikor a magyar parasztnak csak 6-10 hold jutott. Később még 129 személy, - köztük Gál Franciska is - kérte ellenállási érdemeinek elismerését. Aztán a kommunisták valamennyit megfosztották hazug és hamis érdemekért kapott javaiktól. Ha valaki, hát a bolsevikek tudták, hogy ellenállás nem volt. Még bolseviki ellenállás sem.
A nemzetet hazug hősök, gyáva lapulók, mosókonyhai bujkálók akasztották fel és fejezték le azon a címen, hogy ők ellenállók voltak. Ha valóban azok lettek volna, akkor ma, tíz év után nyugodtan mondhatnánk, hogy hitvány hazaárulók voltak. Így csak azt mondjuk, ami még rosszabb: gyáva nyulak, sötét, tutyi-mutyi érdekemberkék valának.
S fölöttük és törpeségük fölött - akár hungaristák voltunk, akár nem - felmagasodik az egyenes emberek, a hősök, jellemesek és mártírok szellemalakja.
És az októberi szélben a honvédek, a hungaristák, a magyarok dalát halljuk, amelyet ott énekeltek a tűzbe, füstbe roskadó budapesti házak fölött ,a keresztény Európa katonái:

Pajtás, még öt perc az élet!
Öt perc és nincsen tovább!
De az ilyen öt percekből születik a
jobb jövő, és - az örökkévalóság.

Marschalkó Lajos"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyomrom forog a labdarúgó válogatott vereségével kapcsolat
  2013-10-14 19:58:09, hétfő
 
  A gyomrom forog a labdarúgó válogatott vereségével kapcsolatos kommentárok olvastán. A kormánypártok ekézik a csapatot és a szövetség vezetését, számon kérve rajtuk azt, hogy az adófizetői milliárdokat nem szolgálták meg fényes teljesítménnyel. Még igazuk is lehetne. Ha! Függetlenül attól, hogy engem soha nem érdekelt a foci (és Orbánék ez iránti szenvedélye még inkább elriaszt ettől a sporttól), messzemenően tiszteletben tartom azok érzéseit, akiket viszont igen. De gyermeteg bárgyúságnak, hovatovább a nemzeti érdekek elleni véteknek tartom, ha egy szenvedély/hobbi iránti állami vezetői, személyes érdeklődés olyan mértékűvé duzzad valakiben, hogy arra a mások által megtermelt milliárdokat akarja és képes elkölteni. Közhatalomban ennél semlegesebben és visszafogottabban kell viselkedni; az ezzel ellentétes magatartás a diktatúrákra jellemző.
De nem aránytalan nagyon az értelmiség részéről, ha ilyen teret szentel a magyar válogatott csúfos bukásának akkor, amikor ez a kormány elrabolt 3000 (háromezer!!!) milliárd forint magánvagyont, szakmányban lopja a közösség földvagyonát és juttatja klienseinek, emberek millióit foszt meg a megélhetéstől, legyenek azok a honfitársaink egészségügyiek, pedagógusok vagy éppen trafiktulajdonosok? És még órákig tudnám sorolni a hasonló példákat. Hol van itt az arányérzék? Kit érdekel a pitiáner, kisstílű, meccsenként pár száz nézőt vonzó sport egy nemzeti közösség hogylétéhez képest? Persze érdekeljen, ha erre a luxusra tízmilliárdok mennek el. De mégis. Mi van itt???
Kerék-Bárczy Szabolcs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fidesz bebizonyította, hogy aljasabb és haszonlesőbb párt
  2013-10-14 19:54:55, hétfő
 
  A fidesz bebizonyította, hogy aljasabb és haszonlesőbb párt mint az mszp, tele van bolsikka, bűnőzőkkell és a nemzettől ellopott vagyonból meggazdagodott ügyeskedőkkel. Hangsúlyozom nem az mszp-t akarom dicsérni, csak rá mutatni akartam, hogy a két pártnak, azaz a fidesznek és az mszp-nek közös gyökereik vannak.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A totális csőd határán az Egyesült Államok
  2013-10-14 09:58:40, hétfő
 
  A totális csőd határán az Egyesült Államok
2013, október 13 - 20:51

Félelem és rettegés az Egyesült Államok csődjétől: a világ vezető bankjai aggódnak, az IMF és a Világbank világméretű katasztrófára figyelmeztet, az amerikai döntéshozók egymás idegeivel játszanak, de az utolsó pillanatig biztos kitalálnak majd valamit...

Visszaszámlálás: már csak négy nap

A világ vezető bankjai szerint a pénzügyi világra komoly romboló hatással lenne, ha napokon belül nem születne megállapodás az amerikai adósságplafon-emelésről.

A pénzintézetek vezetői szombaton egy washingtoni fórumon beszéltek arról, hogy Barack Obama amerikai elnök és a republikánus vezetők között kialakult patthelyzetet legalább az adósságplafon-emelés utolsó napjáig, október 17-éig mindenképpen meg kell oldani. Ellenkező esetben cunami söpörhet végig a nemzetközi pénzpiacokon, első körben a rövid lejáratú hitelpiacok esnek áldozatául a megállapodás hiányának - mondta Anusha Jail, a német Deutsche Bank társ-vezérigazgatója.

Ugyancsak a Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IIF) éves ülésén James Dimon, a J.P. Morgan Chase & Co. vezérigazgatója azt mondta, "ne akarják megtudni", mi lenne, ha az amerikai állam leállna az adósságfizetéssel. Ez olyan folyamatot indítana el a globális gazdaságban, amelynek nem tudni a végét. "Katasztrofális lenne a következmény" - summázta véleményét Baudouin Prot, a francia BNP Paribas hitelnyújtó igazgatótanácsának elnöke.

Jim Yong Kim, a Világbank elnöke az IMF/Világbank szombaton befejeződött őszi közgyűlésén fölszólította az amerikai kormányzatot és a republikánusokat, hogy sürgősen oldják meg az amerikai költségvetés körül kialakult patthelyzetet, különben világméretű gazdasági katasztrófát okoznak. A Világbank vezetője szerint az amerikai kormány csődje esetében szerte a világon kamatot fognak emelni a jegybankok, lelassul a globális gazdasági növekedés, és csökkenésnek indulnak az üzleti bizalmi indexek. Hozzátette: ez mindenekelőtt a feltörekvő országok számára jelentene katasztrófát, de a fejlett ipari államok is igencsak megéreznék.

Utolsó pillanatig feszítik a húrt?

A kongresszus mindkét házában eredménytelenül zárultak az egyezkedések szombaton a szövetségi kormány részleges bénultságának feloldásáról és a technikai csőd elkerüléséről folytatott tárgyalások, igaz a szenátus vezető részéről pozitív hangulatú nyilatkozatok hangzottak el.

A tárgyalások súlypontja szombaton a szövetségi alsóházról a szenátusra tevődött át, miután Barack Obama elnök végül nemet mondott a republikánus képviselők azon javaslatára, hogy állapodjanak meg az adósságplafonnak egy mindössze hathetes időszakra - gyakorlatilag csak a téli ünnepek küszöbéig történő - megemelésében. A pénzügyminisztérium szerint az adósságlimit módosításáról legkésőbb csütörtökig ki kell egyezni, különben a szövetségi kormány a gazdasági szekértők többsége szerint fizetésképtelenné válik.

Harry Reid, a szenátusi demokrata többség vezetője "szívélyesnek" nevezte a felsőházi republikánusok rangidősével, Mitch McConnellel folytatott "előzetes" megbeszélését. A két politikus először állt szóba egymással a már közel két hete tartó válság alatt.

Bob Crocker republikánus szenátor "jónak" nevezte a honatyák körében zajló eszmecserét, amelyek reményei szerint a hétvégén "meghozzák gyümölcsüket". Richard Durbin demokrata szenátor kijelentette, hogy pártja abban bízik: még a hétfői tőzsdenyitás nyélbe lehet ütni a megállapodást a republikánusokkal.

Nobel-díjasokat is bevetettek a megoldás érdekében

A szenátus a jövő héten először hétfő délután ül majd össze. A szövetségi felsőház demokrata tagjai szombaton a Fehér Házban egy és egy negyedórás egyeztetést tartottak Obama elnökkel, de erről nem adtak ki hivatalos tájékoztatást.

Chuck Schumer demokrata szenátor haladásról beszélt, rámutatva, hogy republikánus kollégái - a képviselőház tagjaitól eltérően - úgy vélik, hogy az Barack Obama által 2010-ben elfogadtatott egészségügyi reform alapvetően nem képezi a tárgyalások részét.

Az Egyesült Államoknak azért nem sikerül még egy részleges finanszírozási törvényt sem elfogadni az október 1-jén elkezdődött új pénzügyi évre, mert a konzervatív ellenzéki párt meg akarta fosztani a pénzügyi forrásoktól egészségügyi törvény aktuális részeinek életbe léptetését. A szövetségi kormányzat ennek következtében részlegesen leállt és több százezer közalkalmazottat kényszerszabadságra küldtek.

A Fehér Ház szombaton kiadott közleménye szerint a szövetségi kormány alkalmazásában öt Nobel-díjas dolgozik, akik közül négyet haza kellett küldeni.



MTI nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/a_totalis_csod_hataran_az_egyesult_allamok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: A magyar futball nagy jövő előtt áll
  2013-10-14 09:27:50, hétfő
 
  Orbán: A magyar futball nagy jövő előtt áll


A hollandokkal vívott gólokban gazdag találkozó után - úgy tűnik -megint vannak elégedetlenkedők, szkeptikusok, csalódottak. Számukra gyűjtöttünk össze néhány magvas gondolatot hazánk miniszterelnökétől.

hollandszurk1.jpg

,,A kolbászkészítés is olyan csapatmunka, mint mondjuk a kormányzás vagy a foci." Orbán Viktor, 1998. október

,,Nem töltöttünk olyan sok időt távol a világ élvonalától, mint amennyit ott voltunk." Orbán Viktor, 2013. március

,,Nekünk az erőfutball, még ha pontokat hoz, akkor sem érinti meg a szívünket. A sajátos észjárásunkra büszkék vagyunk, látni akarjuk ezt a pályán" Orbán Viktor, 2013. március

,,Miért kéne nekünk az utolsók között szégyenkeznünk? Amikor egyébként valaha elsők voltunk, és a képességeink és tehetségünk alapján elsőknek is kell lennünk" Orbán, Viktor, 2013. március

,,Akinek van szeme, az látja, hogy a magyar futball nagy jövő előtt áll". Orbán Viktor, 2013. augusztus


http://avakkomondor.blog.hu/2013/10/14/orban_a_magyar_futball_nagy_jovo_elott_all
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötvenhatszor szökött meg a gyermekotthonból a fiatal feltöre
  2013-10-14 08:58:14, hétfő
 
  Ötvenhatszor szökött meg a gyermekotthonból a fiatal feltörekvő rabló kisfiú
2013. október 14. 07:56
Hunhír.info

Bűnösnek mondta ki a Szekszárdi Járásbíróság pénteken a 17. életévét még be nem töltött decsi kisfiút rablás bűntettében és lopás vétségében. A beilleszkedni, sorsán változtatni akaró kisfiút a bíróság 2 év 6 hónap javítóintézeti nevelésre ítélte, ahol már május óta töltötte előzetes letartóztatását.

A kisfiú tavaly augusztus 27-én került átmeneti nevelésbe. A gyerekotthonból abban az évben 56 esetben szökött meg, az iskolában több 350 igazoltatlan órát gyűjtött be. Ha megszökött, másokkal együtt életvitelszerűen lopott. Jelenleg több ügyben, 11 rendbeli lopás és 9 rendbeli közokirattal visszaélés vétsége miatt van ellene eljárás.

Május 6-án a fiatalember Pakson a pályaudvaron elkérte egy gyermektől 27 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd amikor az önként nem adta oda, megfenyegette azzal, hogy ha míg háromig számol nem kapja meg a mobilt, akkor megveri. A sértett a telefont átadta és elfutott. A vádlott a SIM-kártyát eldobta, de a telefont nem tudta eladni, a hatóság le is foglalta, és tulajdonosának kiadta. A kártyán már csak 100 forint lebeszélhetőség volt.

A vádlott május 10-én Szekszárdon egy épület ablakáról leszakította a szúnyoghálót, bemászott és ellopott egy közel 29 ezer forint értékű monitort, amit el is adott. A monitor a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény Tulajdona volt.

Ez az eset is alátámasztja, hogy még több milliárdos programot kell indítani,és támagatni kell a kisfiúkat és kislányokat, mert nekik is éppen úgy jár mobiltelefon, laptop, zsebpénz, új, modern ruha, mint a parasztoknak. Ők legfeljebb megveszik gyerekeiknek, de aki nem akar vásárolgatni, annak a kölkét az államnak kell kistafíroznia.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69400
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.