Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Vöröslencse pástétom
  2013-10-19 00:31:02, szombat
 
  Vöröslencse pástétom

Hozzávalók:
kb. 10 dkg vörös lencse
1szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
babérlevél

bors
2 evőkanál mustár

Elkészítés:
A répákat megpucolom, felkarikázom, kevés vízben felteszem főni. Ízlés szerint sózom, és a babérlevéllel ízesítem. Amikor félig megfőttek a zöldek, hozzáteszem a lencsét, és 5-6 perc alatt készre főzöm. Leöntöm a levét, turmixgépben pürésítem, beleturmixolom a mustárt és a frissen őrölt borsot.

Megjegyzés:
Én sómentes diétára kényszerültem, így só nélkül készítettem el, úgy is finom. Sültek mellé kész szószok helyett, vagy csak egy darabka kenyérrel is finom.

A receptet Nijntjenyuszi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Diós-lekváros csúsztatott palacsinta
  2013-10-19 00:28:01, szombat
 
  Diós-lekváros csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:
a tésztához:
4 tojás
6 dkg cukor
5 dkg vaj, vagy Rama
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt
5 dl tej
1 citrom reszelt héja

A sütéshez:
olaj

A töltelékhez:
10 dkg darált dióbél
6 dkg porcukor
20 dkg narancslekvár
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

1.) A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
2.) Palacsintatészta: Habosra keverjük a tojások sárgáját a vajjal és a maradék cukorral. Beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a felvert tojáshabot is lazán beleforgatjuk.
3.) Nem túl forró palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és kb. fél centis palacsintát sütünk. CSAK A PALACSINTA EGYIK OLDALÁT KELL MEGSÜTNI!
4.) A fél oldalán megsült palacsintát egy tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
5.) A fenti módszerrel kisütjük a következő palacsintát is. A lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk cukros dióval.
6.) A következő fél oldalán megsütött palacsinta a diós rétegre jön, erre azonban csokoládét szórunk. A rétegezést ebben a sorrendben folytatjuk: lekváros-diós-csokoládés.
7.) Ha elfogyott a tészta, a kész palacsinta-tornyunk tetejére reszelt csokoládét szórunk, és szeletelve tálaljuk, mintha csak egy torta lenne.
Csokoládéöntettel vagy tejszínhabbal is kínálhatjuk!





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Pisztáciás csirkemell őszibarackkal
  2013-10-19 00:24:25, szombat
 
  Pisztáciás csirkemell őszibarackkal

Hozzávalók:
2 egész csirkemellfilé
2-3 dkg zöld pisztácia

6 egész őszibarack
1-2 dkg friss gyömbér (de lehet őrölt is)
6 dkg sütőmargarin
1 evőkanál cukor
rizs a körethez

Elkészítés:
A két csirkemellet félbevágjuk, és az így kapott 4 filét vékony pengéjű éles késsel, minél több helyen megszúrjuk - a felső oldalán kissé átlósan, egymástól 1 cm-re, kb. a hús feléig. Minden résbe beledugunk 1 szem zöld pisztáciát. Ezután a csirkemellet besózzuk, és letakarva hűtőbe tesszük. Az őszibarackot 4 cikkbe vágjuk, majd a magjukat eltávolítjuk. A friss gyömbért meghámozzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk a húsát.

Közben érdemes elkészíteni a párolt rizst, mert innentől kezdve már csak 10-15 perc kell az étel elkészültéig.

A sütőt 160-180 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben kevés margarint melegítünk, és a mellek mindkét oldalát elősütjük, majd a forró sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.

Míg a csirke a sütőben sül, egy másik serpenyőben 2 dkg margarint felmelegítünk annyira, hogy ne barnuljon meg. Ekkor beletesszük az őszibarackot 1 evőkanál kristálycukorral, és barnára karamellizáljuk a barackokat. Hozzáadjuk a gyömbért és a maradék 2 dkg margarint is.

Tálalás: a csirkemellfiléket 3-4 darabba vágjuk. A párolt rizst a tányérra szedjük, melléteszünk fejenként 6 darabot az őszibarackból és egy fél csirkemellet.

Megjegyzés:
A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Káposztás sztrapacska
  2013-10-19 00:21:15, szombat
 
  Káposztás sztrapacska

Hozzávalók:
40 dkg krumpli
20 dkg savanyú káposzta
20 dkg liszt
1 tojás
Vénusz olaj


Elkészítés:
A krumplit pucold meg és reszeld le. Sózd meg ízlésed szerint, majd szitáld bele a lisztet, és keverd bele a tojással együtt. Annyi vizet tegyél bele, amennyivel közepes keménységű tésztát kapsz. Forró vízbe szaggasd bele. Akkor jó, amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére. Szűrd le, és hagyd lecsepegni.

A káposztát nyomkodd ki, ha nagyon savanyú, akkor mosd is ki, és pici olajon pirítsd meg. Ha kész, keverd hozzá a tésztát, és már tálalhatod is.

Megjegyzés:
A receptet Trinen küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Sztrapacska túróval és szalonnapörccel
  2013-10-19 00:18:47, szombat
 
  Sztrapacska túróval és szalonnapörccel

Hozzávalók:
4 tojás
5 darab krumpli

liszt
20 dkg szalonna
25 dkg túró
tejföl

Elkészítés:
A tojásból és a lereszelt krumpliból a sóval és a liszttel nokedli keménységű tésztát készítek. Ugyanúgy forró vízbe szaggatom, mint a nokedlit.

Míg fő, a szalonnát kiolvasztom, a pörcöt kiszedem a zsírból. Ebbe a zsírba szűröm a kifőzött galuskát. Jól elkeverem, a tetejére szórom a túrót, majd a szalonnapörcöt. Tálaláskor tejfölt adok hozzá.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Nyanyoka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Őszibarack krémleves főzés nélkül
  2013-10-19 00:15:16, szombat
 
  Őszibarack krémleves főzés nélkül

Hozzávalók:
1 csomag főzés nélküli vaníliás puding
7 dl tej
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
3 dl tejszín
40 dkg őszibarack
4-5 evőkanál cukor

Elkészítés:
A pudingport a tejjel pár perc alatt kikeverjük, a fahéjjal fűszerezzük. A tejszínt a megtisztított gyümölccsel és a cukorral összeturmixoljuk, a pudingos tejbe szűrjük, elkeverjük. Jól behűtjük, tejszínnel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés:
A receptet Timcsike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 929
  • e Hét: 7730
  • e Hónap: 12768
  • e Év: 142475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.