Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Rántott gombafejek illatos gombás rizzsel
  2013-10-08 19:23:42, kedd
 
  Rántott gombafejek illatos gombás rizzsel

Hozzávalók:
1 kg nagyobb fejű csiperkegomba

bors
kevés szárított kakukkfű (mert nagyon intenzív)
10-12 dkg reszelt kemény sajt
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
a sütéshez Vénusz olaj

A rizskörethez:
30 dkg jázmin rizs vagy más hosszúszemű fajta
3-4 dkg vaj vagy Vénusz olaj
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
6 dl forró víz
a fenti gombák szára (aprítva)
1 közepes vöröshagyma (finomra vágva)

bors
petrezselyem

Elkészítés:
A tisztított gombákat enyhén ecetes vízben pár percig előfőzöm, leszűröm, a szárukat tövétől kicsípem (nem szoktam a héját lehántani), a kalapokat fejjel lefelé fordítom, hogy a felesleges folyadék távozhasson. Majd belenyomkodom a reszelt sajtot, sózom, borsozom, leheletnyi kakukkfűvel meghintem, és hagyományosan panírozom (liszt-tojás-morzsa, majd forró olajban rövid idő alatt mind két oldalukat pirosra sütöm, papírtörlőre szedem.

A körethez a víztől jól lecsepegtetett rizst forró olajon felhevítem, megdinsztelem rajta a vöröshagymát, beleszórom a kakukkfüvet, majd hozzáadom a forró vizet. Ízesítem sóval, borssal, és hozzáadom az aprított gombaszárakat, 15-20 perc alatt takarékon puhára párolom. A végén friss petrezselyemmel megszórom, lazán összekeverem.

Tartárral, majonézzel, fejes salátával tálalom ízlés szerint.





Megjegyzés:
Célszerű előbb a köretet elkészíteni, mert a gomba nagyon hamar kisül.
Próbáltam a gombát előfőzés nélkül is rántani, nekem ez a régi, hagyományos módszer jobban bejön.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vaníliás túrógombóc
  2013-10-08 19:17:06, kedd
 
  Vaníliás túrógombóc

Hozzávalók:
50 dkg túró
15 dkg búzadara
2 tojás
1 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál bourbon vanília-aroma

Valamint:
vaj
zsemlemorzsa
tejföl

Elkészítés:
A túrót a hozzávalókkal jól kikeverem, a tojásfehérjét külön habverővel keményre felverem, és utoljára dolgozom bele a túrós keverékbe. 1/2 órát hűtőben pihentetem.

Vizes kézzel gombócokat formázok a masszából, forró vízbe dobom. Ha feljönnek a tetejére a gombócok, 1-2 perc, és kiszedem.

Serpenyőben vajon aranybarnára pirítok morzsát, ebben megforgatom őket. Forrón, tejföllel kínálom.





Megjegyzés:
Vaníliásan nagyon finom.

A receptet és a fotót Zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmeette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Szilvás-gyöngyhagymás comb
  2013-10-08 19:11:47, kedd
 
  Szilvás-gyöngyhagymás comb

Hozzávalók:
kb. 1-1,5 kg sertéscomb
30 dkg magozott szilva
15 dkg gyöngyhagyma
5 dkg barnacukor
20 dkg tejföl
1 dl borecet
0,5 dl brandy
kurkuma
fahéj


Elkészítés:
A cukrot megolvasztjuk, miután megolvadt, felöntjük a borecettel és a brandyvel, addig kevergetjük, amíg homogén lesz. Ezután ráöntjük a szilvára és a gyöngyhagymára. Teszünk bele kurkumát és fahéjat ízlés szerint, majd a megsózott combra önjük, lehetőleg egy kerek edénybe. Kb. 1,5 órát sütjük alufólia alatt, közepes lángon, azután leöntjük róla a szilvás-gyöngyhagymás lét, és további negyed óra alatt pirosra sütjük. A szilvás-gyöngyhagymás lét összeturmixoljuk a tejföllel, majd felforraljuk (ha nem elég sűrű a mártás, esetleg keményítőt vagy lisztet tehetünk hozzá). A rizs szerintem tökéletes köret hozzá.

Megjegyzés:
Ha esetleg a gyöngyhagymát konzervben veszitek, annak a levével is fel lehet önteni borecet helyett a felolvaszott cukrot.

A receptet Tyramp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kolbászos sárgaborsóleves
  2013-10-08 19:07:58, kedd
 
  Kolbászos sárgaborsóleves

Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 zöldségleveskocka
1 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál Vénusz olaj
20 dkg füstölt kolbász
erős paprika, ízlés szerint

Elkészítés:
A borsót megmossuk, néhány órára beáztatjuk, majd tiszta vízben feltesszük főni. Amikor forr, leszedjük a habját. A hagymát megtisztítjuk.


1. A borsót az egész hagymával, a babérlevéllel, a leveskockával megfőzzük (vigyázva, hogy a borsó ne főjjön szét).
2. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a forró olajon megfuttatjuk. Ha kész a borsó, kidobjuk a hagymát, beletesszük a felkarikázott kolbászt, a fokhagymát, erős paprikát. Összeforraljuk, hogy a kolbász íze-színe kioldódjon.





Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szép estét!
  2013-10-08 18:58:27, kedd
 
  Ma nagyon szép, napsütéses napra ébredtünk.
Dél körül 20 fok volt a hűőmérséklet, jelenleg pedig 16 fok.

Holnapra esőt jósolnak, s vissza fog esni a hőmérséklet is.

Kedves Mindannyiotoknak:




 
 
0 komment , kategória:  Szép estét!  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2952
  • e Hét: 7533
  • e Hónap: 21438
  • e Év: 151145
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.