Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/77 oldal   Bejegyzések száma: 768 
Dr. Bíró Dénes
  2013-11-30 11:15:31, szombat
 
  Link...

Orvos,bioenergetikus
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
Kormorán - Szeretnélek egyszer
  2013-11-30 10:58:38, szombat
 
  Link...

Dalszöveg
Jöhet még bármi -
nem lehet előre várni.
Istent kell szeretni,
nem bálványt imádni!

Hangosak közt halkan
egyenes derékkal állni.
Törött szárnyakkal
megpróbálni szállni.

Nem akarni fényeset,
bármennyire csábít.
Szeretni még azt is,
ki rossz úton világít.

Jó lenne pipacsok közt
kéz a kézben járni,
amikor az utolsó szó
nem tud már fájni.

Neked még - veled még -
egy szót, vagy bármit.
Neked még - veled még -
születéstől halálig.

Ha lehetne csendes estén,
titkosat kívánni:
szeretnélek egyszer
Nevetni, látni.
 
 
0 komment , kategória:  **** Kárpátia, Kormorán *****   
Pár hasznos tanács
  2013-11-30 06:30:14, szombat
 
 
A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héját a hangyaboly köré
Ha áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.
A Tükör gyönyörű lesz ha Vhite Spirittel tisztitod (festék hígító)
Rágógumi a ruhában ? Tedd egy órára a mélyhűtődbe
A fehérnemű nem elég fehér ? Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg vízben !
Hajad nem elég fényes ? Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra és úgy mosd meg.
Hogy a citrom kiadja a az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard ki.
Hogy ne legyen a káposzta főzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére,
Ha a hagymától könnyezik a szemed, rágcsálj egy rágógumit.
Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát
Tintafolt a ruhán ? Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd megszáradni, és csak utána mosd ki.
Távol tartani egeret, és patkányt, hintsd meg fekete bors porral a területet, ahol tanyáznak. Elmennek másfelé.

Narancspucolás egyszerűen

A naranccsal általában mindenki megszenved, főleg a fehér részével. Hogy minél gyorsabban túllegyél a narancs pucoláson, próbáld ki ezt a praktikát! :)






Így fogyaszd a görögdinnyét!

A görögdinnyét nem igazán lehet szépen enni - hittük ezt eddig, ám azonban van egy remek módszer az elfogyasztására: csak kockázd fel és szurkáld fel fogpiszkálóra! :)






Cérna szeletelés

Ha tökéletesen szeretnél elvágni egy tortalapot vagy akár sajtot, használj cérnát!







KONYHAI TURPISSÁGOK

Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, főleg a tyúk vastag, száraz húsát, mindig igyekeztem tőle megszabadulni, holott a legdrágább alkatrésze a szárnyasoknak. Itt tanultam meg, hogy mielőtt pl. Kirántanám, éjszakára íróban (savanyú tej) kell áztatni, amitől igen finom zamatos íze lesz. Nem lesz száraz, hanem olyan lesz, mint a borjúhús.

Van úgy, hogy rengeteg gyönyörű petrezselyem van a - kb. 2 nm-es - kertemben, de van úgy, hogy egyáltalán nincs. Itt tanultam meg azt is, hogy amikor sok a petrezselyem, akkor le kell szedni, jól meg kell mosni, nem kell összevágni, nem kell kiszárítani, mert akkor elveszti a jó ízét és az aromáját, hanem össze kell tekerni szivar alakúra, és be kell csomagolni jó szorosan nylon zacskóba és így kell tárolni a mélyhűtőben. Ha szükség van rá, úgy fagyott állapotban gyönyörűen lehet szeletelni, és épp olyan az íze és az állaga, mintha épp akkor szedtem volna frissen a kertből.

A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét, legyen az főzelék vagy leves.

Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem spriccel sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat,így nem ragad az edényaljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki..

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé
egfonnyad. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhánypercre.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm,és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.

A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forróvízbe. Gyors és nem maszatolós.

Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne..

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.

Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel - VAGY szórj rá lisztet ! Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem ..

Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.

A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő ezért miután kivettük, keverjük fel.

Mikrohullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).

Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük. A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.

Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.

Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló.

Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le. Együk kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót. Ez tartósítani fogja. Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!

Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket. Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad,

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.

Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.

Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le,és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főzőléhez.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!

A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen reszelhető.

A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire szükség van.

Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval kibélelem, ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból, így kis téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.

A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héjat oda, ahonnan el akarjátok űzni őket!!!

Áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.

Rágógumi a ruhában ? Tedd egy órára a mélyhűtődbe.

A fehérnemű nem elég fehér ? Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg vízben !-ÉS ADJ HOZZÁ SZÓDABIKARBÓNÁT!!!

Hajad nem elég fényes ? Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra és úgy mosd meg, VAGY INKÁBB AZ ÖBLÍTŐBE!!!

Hogy a citrom kiadja az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard.

Hogy ne legyen a káposzta főzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére,(egy kis zacskóban, hogy a morzsák ne kerüljenek a káposzta közé)

A hagymától könnyezik a szemed, rágcsálj egy rágógumit.

Tintafolt a ruhán ? Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd megszáradni, és csak utána mosd ki.

Távol tartani egeret, és patkányt, hintsd meg fekete bors porral a területet ahol tanyáznak. Elmennek másfelé.


konyhai trükk : Link

Népi hagyományokLink









 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Somlósi Lajos előadások
  2013-11-29 21:35:52, péntek
 
  Link...



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
Idézzük meg őrangyalunkat
  2013-11-29 05:20:57, péntek
 
  Mindannyiunknak van saját, személyes őrangyala. Az őrangyal, születésünkkor rendeltetik mellénk, végig kíséri életutunkat, és segít a halálba való átmenetben is. Ezt a feltevést világszerte sok halál közeli élmény erősíti meg.

Link...



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
A KERESZTek TITKA
  2013-11-28 16:00:54, csütörtök
 
  Link





A keresztek közül a legerősebb védelmi erőt az egyenlő szárú kereszt biztosítja. Két erővonal találkozásából tevődik össze, az erővonalak találkozása során egy balról jobbra tartó és egy felülről lefelé haladó erővonal metszi egymást. A két ellentétes erő viszont mégsem blokkolja egymást. Az egyenlő szárú kereszt valójában egy igen aktív energetikai mező, mely a kereszt körül kialakuló töltéseloszlás egyenlőtlensége miatt nem stabil energiamező, hanem forgómozgást végző védő energiafal.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria :Szimbólumok,mandalák  
Atlantisz angyalai Nevük és feladatuk - atlantiszigyogyitok.
  2013-11-27 17:13:12, szerda
 
  Atlantiszi gyógyítok. : Link...



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
A gyógyulás 13 pontja
  2013-11-27 14:19:38, szerda
 
  Link...



 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
A tobozmirigy aktiválása
  2013-11-27 14:09:37, szerda
 
  A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel : Link...



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Fiatalító jógagyakorlatok
  2013-11-27 13:42:11, szerda
 
  Az öt tibeti jógagyakorlat : ...Link..


Első gyakorlat: álló helyzetben balról jobbra forgunk, nyitott szemmel egészen addig, míg meg nem szédülünk. Közben a két karunk oldalsó középtartásban van, tenyerünket felfelé tartjuk. A gyakorlat célja az energiaáramlás felgyorsítása.






Második gyakorlat: hanyatt fekszünk a földön, karjaink nyújtva, a test mellett pihennek. Előbb a fejünket emeljük föl, majd a két lábunkat is egészen merőlegesig, majd lassan visszaérünk a kiinduló helyzetbe.






Harmadik gyakorlat: térdeljünk le a földre, combjainkat hátulról öleljük át, majd hajtsuk előre fejünket, állunkat szorítsuk a szegycsontra, miközben kilélegzünk. Belégzéskor ívelten hajoljunk hátra.






Negyedik gyakorlat: kinyújtott lábbal ülünk a földön. Lábfejeink egymástól kb. 30 cm-re legyenek. Tenyereinket a csípőnk mellett pihentetjük a földön úgy, hogy az ujjak előre nézzenek. Ki-és belégzéskor fejünket előre és hátrahajtjuk, miközben törzsünket tenyerünkre és talpunkra támaszkodva megemeljük.






Ötödik gyakorlat: nyújtott karú fekvőtámaszt végzünk, de belégzéskor ne maradjon egyenesen a törzs, hanem csípőnket emeljük fel a legmagasabbra.



 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     2/77 oldal   Bejegyzések száma: 768 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 768 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 3515
  • e Hónap: 7921
  • e Év: 63854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.