Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Tibeti hangmasszázs
  2013-11-13 06:43:39, szerda
 
 



A hangmasszázs egy ősi, hatékony lazító módszer. A hangtálakat régóta használják a buddhista szerzetesek. Több tálat együttesen megszólaltatva olyan hangok születnek, amelyek harmonizálják a testet és a lelket. A hangmasszázs segít az ellazulásban, a stressz oldásban, terápiaként alkalmazzák a test és a tudat egységének a megteremtéséhez.

A tibeti hangtálon játszani nagyon könnyű, tapasztalatok alapján ezek a hangok egyensúlyt teremtenek a két agyfélteke között is. A hangmasszázs hatással lehet szervezetünk öngyógyító folyamataira a teljes ellazulás elérése mellett. Oldja az izomgörcsöket, fájdalmakat, továbbá a stressz okozta feszültséget, megszünteti a hát- és derékfájdalmat, ellazítja a nyak- és váll izomzatot.
A tibeti hangmasszázs javítja a légzést és megfelelő rezgésszámú energiával látja el a szervezetünket, mely harmonikusabb állapotot eredményez. A hangmasszázs várandós nők esetében segíti a magzattal való egymásra hangolódást, hiperaktív gyerekeknél a koncentrációs zavarok csökkentésére alkalmazzák. A hangtálak az otthonunk energetikai megtisztítására is alkalmazhatóak.


A hangtálakról:
Tudományos háttérét tekintve, a hangokat 20 és 20 ezer Hz közötti tartományban érzékeli egy átlagember. A speciális tálak hangjai a nem hallható tartományból is képesek az alfa, théta és delta hullámok előidézésére az agyban. A 8-14 Hz-ig terjedő alfa hullámok olyan meditációs helyzetbe juttatnak, amely azonos az elalvás előtti állapottal, a rendkívüli hangok az abszolút nyugalom érzését keltik.

A test különböző pontjain más-más méretű hangtálak helyezhetőek el, amit filcütővel ütünk meg. Ahogyan a zene érzéseket hoz elő belőlünk, és a dallamok átjárják egész testünket, úgy áramlanak végig a testünkön a hangtálakból előhívott rezgések. Kellemes, lebegő ritmusával hat ránk, harmonizálva testünket és lelkünket. Kiváló lazító, kényeztető wellness módszer, de kiegészítő vagy természetgyógyászati kezelésként is alkalmazható. Hatására beindíthatóak az öngyógyító folyamatok, a gondolatok pedig egyszerűen, természetesen kerülhetnek a helyükre.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Tibet  
Epekő: a nők veszélyeztetettebbek
  2013-11-13 06:21:40, szerda
 
  Megközelítőleg minden tízedik ember epehólyagjában van kő, elmondható, hogy nőknél gyakoribb az előfordulása, háromszor gyakrabban szenvednek epekő miatt, mint a férfiak.

Az epehólyag
Az epehólyag egy hosszúkás, körte alakú zsákocska. A jobb bordaív felett, a máj széle alatt helyezkedik el. Az epehólyag feladata az, hogy a májsejtek által termelt epét a - két étkezés között-, tárolja és besűrítse. Az epehólyag tehát raktározó, tároló szerv, amely önműködően, tudatunk és akaratunk közreműködése nélkül a nyombélbe üríti tartalmát, amikor étkezés után a gyomorból táplálék kerül ide. Ahhoz, hogy az epehólyag kiürüljön, a nyálkahártya hosszanti, körkörös simaizomzatának össze kell húzódnia, a kivezető csövén található záróbillentyűnek pedig el kell lazulnia.
Epehólyag-gyulladás
Elgondolkodtató, hogy az epehólyag-gyulladás előzi meg az epekövet, vagy az epekő okozza az epehólyag-gyulladást. Tény, hogy ahol a szervben tartósan időzik telített vagy túltelített oldat, ott adottak a feltételek ahhoz, hogy a tartalma kicsapódjon, és kő keletkezzen. Néha egyetlen kő keletkezik, és folyamatosan vastagszik, de előfordul, hogy több aprócska kő képződik, amelyek feszesen kitöltik az epehólyagot. Az epekő addig nem okoz panaszokat, amíg valamilyen okból kifolyólag nem kerül sor epegörcsre, kólikára vagy epehólyag-gyulladásra.

A tünetmentes epekő esetenként tompa nyomásérzéssel jár az epehólyagtájon, és haspuffadást is okozhat. Akkor hívja fel magára a figyelmet, amikor a sok apró kőből egy beékelődik az epevezetékbe, és emiatt a simaizomzat görcsösen megfeszül. Erre az epeköves görcsre jellemző a bordaív és a jobb lapocka alatt érezhető fájdalom. Mindez rohamszerűen jelentkezik, és kínzó lehet a fájdalom. Ha láz is kíséri, és sárgaság is követi, akkor szinte majdnem biztos, hogy epekő okozza a tüneteket, melyek az epevezeték gyulladására utalnak, ami azonnali orvosi beavatkozást igényel.
Mivel más betegségeket is kísérhetnek az epekövességhez hasonló tünetetek, (pl. hasnyálmirigy-gyulladás, májgyulladás, irritábilis bél szindróma) a pontos diagnózis felállításához szükség lehet néhány további vizsgálat elvégzésére.

Az epehólyag-gyulladás kezelése
A heveny epehólyag-gyulladás antibiotikumok, görcsoldók és zsírmentes diéta hatására rendszerint meggyógyul, de az ismétlődő rohamok esetén jobb, ha mihamarabb műtétre kerül sor. A mai táplálkozási szokások mellett az epekő kialakulása az arra hajlamos egyéneknél szinte elkerülhetetlen. Legtöbbet a testsúly normalizálásával, rostban gazdag étkezéssel és koleszterinszegény étrenddel tehetünk a betegség kialakulása ellen.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A vad és a szelíd: a gesztenyéről
  2013-11-13 06:18:21, szerda
 
 



A vadgesztenye alapvetően gyógynövény, mint tudjuk: a vénák doktora. Termése nem ehető, különösen gyerekeknél komoly mérgezést is okozhat. Hagyományosan lázcsillapítóként és meghűlés ellen használták, virágja gyomor-és bélgörcsoldó, trombózis-megelőző hatása ismert. A vadgesztenyéből készített termékek véralvadást lassító hatásukkal a perifériás keringést segítik, ezért érgörcsökre, keringési zavarokra ajánlják.

Gyógyhatású a virágtól a fakéregig
Nem csak a virága, de a levele, a termése és a fa kérge egyaránt tartalmaz gyógyhatású anyagokat. A leveléből készült tea bélhurut és belső vérzések esetén alkalmazható, kivonatát érelmeszesedés megelőzésére, valamint érrendszeri panaszok csökkentésére használják.
A vadgesztenye leveléből készült tea, vese- és májbetegségek esetén, valamint várandósság és szoptatás ideje alatt ellenjavallt! Hatóanyagai külsőleg pattanásos és rosaceás bőr ápolására is kiváló. A vadgesztenye kérgének hatóanyagit felhasználják napolajak és fényvédő krémek készítésére is.

Vadgesztenye-tinktúra készítése
A begyűjtött friss vadgesztenye kérgét távolítsuk el, aprítsuk fel a belső világos részt, végül töltsünk meg vele egy csatos üveget. Ezután öntsük fel minimum 70%-os alkohollal. 3 héten át naponta összerázzuk, majd leszűrjük. A folyadék kiválóan alkalmas bedörzsölésre, nyugtatja a fáradt, duzzadt, visszérre hajlamos lábakat, csökkenti a ,,nehézláb" érzést.

Vadgesztenye mosópor
A gesztenye mosópor készítéséhez el kell távolítani a gesztenye héját, a fehér belsőt fel kell aprítani és megszárítani, végül porrá kell őrölni. Mivel erősen habzik, ezért fele annyi kell belőle, mint a hagyományos mosóporokból. Fehér ruhák mosásához adagolhatunk hozzá mosószódát is, így azok tökéletesen fehérek maradnak.

Az ehető szelídgesztenye
A szelídgesztenye a bükkfafélék családjába tartozik. Nem csak ízletes, de rendkívül tápláló. Rendkívül gazdag E-vitaminforrás. 10 dkg gesztenye fedezi a napi E-vitamin szükségletünk közel 10%-át. Teáját szamárköhögés, hörghurut, asztma és görcsök csillapítására használhatjuk.
A nyers szelídgesztenye héját és belsejét is alkalmazzuk a gyógyításban. Termése főként összehúzó, gyulladás gátló és vérzéscsillapító hatású. Belsőleg használva a szelídgesztenye héja és nyers belseje (csersavtartalma miatt) a hasmenés házi ellenszere.
Szelídgesztenye a cukorbetegségben
A szelídgesztenye alacsony energiatartalmának köszönhetően jól beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe. Nagyrészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, fogyasztása hozzájárul a telített zsírsavbevitel csökkentéséhez. A cukorbetegek körében a legnagyobb gondot az édességek, desszertek fogyasztása okozza. A gesztenye 30-35 %-nyi összetett szénhidrát-, alacsony energia-, magas élelmirost-tartalmának köszönhetően kiváló alapanyaga lehet cukormentes édességeknek.

Tea szelídgesztenyéből
4-5 szárított szelídgesztenye héját negyed liter vízbe, pár órára beáztatjuk, végül leszűrjük. Hidegen, kortyonként iszogatjuk, naponta legfeljebb két-három csészével. A tea erősen összehúzó hatású, jellegzetesen fanyar ízű, csakúgy, mint a belseje. Csillapítja a köhögést, a felső légúti megbetegedések házi ellenszere. Külsőleg samponhoz keverve fényt kölcsönöz a hajnak.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A vérellátás zavarai: tanácsok érszűkület estén
  2013-11-13 06:05:19, szerda
 
 


A vérkeringési zavarok kialakulásáért elsősorban az érelmeszesedés, az érszűkületet okozó érbetegség a felelős, amely az ér keresztmetszetét szűkíti. Az érszűkület látszólag csak a végtagok erein okoz elváltozást, valójában az egész érrendszer károsodik. Különösen veszélyes a létfontosságú szervek ereinek szűkülete: érszűkület az agyban, érszűkület a szívben. Minden olyan betegség, ami érszűkületet okoz, növeli a sztrók, az infarktus, a trombózis, az embólia veszélyét.

A vérkeringési zavar jelei
A vérkeringési zavart elsősorban az alsó végtagokon, a sápadt hűvös bőr jelzi, az artéria alig vagy egyáltalán nem tapintható. A vérellátási zavar terhelésre fokozódik, és a járáskor jelentkező egyre erősebb fájdalomban nyilvánul meg, pihentetésre kényszeríti a lábat. A betegség előrehaladtával, a fájdalom már nyugalmi állapotban is jelentkezik.
Súlyos esetben a végtagokon a vérellátás zavarából származó fekélyek, nehezen gyógyuló sebek keletkeznek, sőt, a végtag egy része akár el is halhat. A rossz vérkeringés miatt a lábon az izmok elsorvadhatnak, és a szövetek elhalnak. Az elhalt szövetek mérgezést okozhatnak a szervezetben, megakadályozásuk érdekében szükségessé válhat a lábujjak, esetleg a lábfej vagy akár az egész láb amputálása.

A vérkeringési zavar okai
A vérkeringési zavarok kialakulásának legfőbb oka, hogy idővel a vénák fala megkeményedik, megvastagszik, merevvé válik, vagyis elmeszesedik. Az érszűkületet fontos elkülöníteni más betegségektől, pl. ideggyulladás, vagy az ízületek betegsége, az izmok görcskészsége, amelyek hasonló panaszokat okoznak. Az artériás trombózis kialakulásának leggyakoribb talaja az érszűkület.
Ha bármelyik érben szűkület van, akkor szinte biztosan más erek is érszűkületesek. Szövetelhalás lehet a következménye az olyan súlyosabb eseteknek, amikor már a bőr, illetve az izomszövetben is láthatóak elváltozások. Leggyakrabban terhelés hatására jelentkeznek az első tünetek az alsó végtagban, elnehezült lábérzés, vagy akár görcsös fájdalom. A végtagok keringési elégtelenségére nagyon jól lehet következtetni abból, hogy a beteg mekkora távolságot tud megtenni fájdalom nélkül. Az érszűkület gyógyítása rendszeres gondozást igényel.

Az érszűkület hajlamosító tényezői
Megszívelendők az életmóddal, a hajlamosító tényezők kiszűrésével, és a lábápolással kapcsolatos teendők. Érszűkületre hajlamosító tényezők a kalóriadús táplálkozás, a fizikai aktivitás csökkenése és a dohányzás. A betegségek közül elsősorban a cukorbetegség és a magas vérnyomás károsítja az érfalakat, ezért mindkét betegség kezelendő. Óvakodni kell a végtagok lehűlésétől, mert a hideg is érszűkületet válthat ki és keringésromlást okoz.
Téli időszakban az érszűkületes beteg öltözzön melegen, viszont kerülje a szoros ruházatokat. Ülőmunkát végezve nem ajánlatos a lábakat egymáson keresztezni, kerülendő a kényelmetlen, magas sarkú vagy szűk cipő, amely nyomja a lábat. A forró vizes lábfürdő, lábmelegítő használata szintén nem tanácsos nehezen gyógyuló fekély esetén.
További tanácsok érszűkületeseknek
Előnyös viszont a vérkeringést javító lábtorna, a hidegen sajtolt növényi olaj fogyasztása, a napi C-vitamint bevitel, a zöldség illetve gyümölcs fogyasztása, a betegség mértékétől függő a rendszeres testmozgás.

Megelőző lábtorna, érszűkület elleni torna
Ezt az egyszerű mozdulatsort bármikor elvégezheti. Álljon mezítláb vagy egy vékony zokniban kisterpeszbe és a lábujjait szorítsa össze, mintha egy képzeletbeli kavicsot tartana velük. Miután ez megvan, csináljon úgy, mintha eldobná a képzeletbeli kavicsot: emelje fel a lábát és közelítse lendületesen a sarkát a térdhajlata felé, majd a végén engedje el a lábujjait. Ismételje meg párszor a mozdulatsort mindkét lábával, így frissítheti a vérkeringést a lábakban.
Érszűkület kezelése Impulser terápiával


A pulzáló mágnesterápia hatására a hajszálerek rugalmas mozgása visszatérhet, így serkenti a vérkeringést, az oxigén és a tápanyagok újra eljuthatnak a sejtekhez. A pulzáló mágnesterápia fizikailag hat az erekre, ezért a kémiailag ható gyógyszermennyiséget csak orvosi engedéllyel csökkentsük. Még többet olvashat az Impulser és az érszűkület összefüggéseiről az alábbi linken: http://impulser.com/hu/pulzalo-magnesterapia/erszukulet.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 480 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7885
  • e Hét: 16667
  • e Hónap: 48153
  • e Év: 252854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.