|
2/23 oldal
|
Bejegyzések száma: 229
|
|
|
|
2013-12-30 23:34:11, hétfő
|
|
|
Nálunk mindig sok zöldség és gyümölcs van otthon, főleg mióta Botond is falatozik. Ráadásul édesanyám is gyakran lep meg minket egy jó nagy kosár finomsággal. Ilyenkor könnyen előfordul, hogy sok zöldség gyűlik össze, és ezeket a rövid tárolhatósági idejük miatt gyorsan el kell fogyasztani. Ilyen esetben szoktam készíteni az ,,ilyen sem volt, ilyen sem lesz tepsis finomságokat". Gyakorlatilag bármilyen zöldség kombinációjából készülhet, itt most egy variációt ismertetek.
Hozzávalók: 1 közepes brokkoli, 1 cukkíni, 1 padlizsán, 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 közepes burgonya, 2 paradicsom
Ételtípus: menü
A zöldségeket megpucolom, folyóvíz alatt megtisztítom. A brokkolit rózsáira szedem, a többi alapanyagot kockázom, illetve karikára vágom. Mindent beleteszek egy mély tepsibe, felöntöm 2 dl alaplével, egy kis olívaolajjal. Az egészet befedem alufóliával, és előmelegített sütőben, kb. 150-170 fokon puhára párolom. Amikor elkészült, minden alapanyagból veszek egy tálkába, és a babának pürésítek belőle egy adagot.
Kismama menü:
A maradékot natúr joghurttal, reszelt sajttal a mama ebédre vagy vacsorára elfogyaszthatja.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2013-12-30 23:32:47, hétfő
|
|
|
Hozzávalók: padlizsán, cukkíni, burgonya, fokhagyma, só, olívaolaj, petrezselyem (1 db, natúr Philadelphia krémsajt, még több fokhagyma, bors)
Ételtípus: főzelék
A burgonyát egy kis fokhagymával és sóval megfőzzük. Közben a padlizsánt és a cukkínit (amennyi a babának és a mamának elég) hosszában elvágjuk, megmossuk, olajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Amikor megpuhultak a zöldségek, 1/3-1/3 arányban petrezselyemmel együtt turmixoljuk a zöldségeket. Ha kell, a burgonya főzőlevével hígítsuk az állagát.
Kismama menü:
A mamának a maradék zöldségeket a krémsajttal, petrezselyemmel, friss, zúzott fokhagymával és borssal összekeverjük. Pirítóssal nagyon finom falat. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2013-12-30 23:31:59, hétfő
|
|
|
Hozzávalók: zöld spárga, burgonya, pulykahús, fokhagyma, gouda sajt, olaj, (só)
Ételtípus: menü
Az apróra zúzott fokhagymát megpirítjuk a kb. 3 cm-re darabolt spárgákkal. Majd rászedjük a feldarabolt burgonyát, a húst és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. A végén a főzőlével pürésítjük, hozzáreszeljük a sajtot.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2013-12-30 23:31:07, hétfő
|
|
|
Hozzávalók: (sok) sárgarépa, olívaolaj, juharszirup, natúr joghurt
Ételtípus: főzelék/püré
A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, tepsibe simítjuk úgy, hogy különváljanak. A répaágyat meglocsoljuk olajjal, juharsziruppal, majd előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. A sütésnél figyeljünk arra, hogy ne égjen le, de azért karamelles legyen a répa. A végén natúr joghurttal, ha kell, kevés vízzel pürét készítünk belőle.
Köretként, bazsalikomos burgonyapürét, pulykahússal kínálhatunk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2013-12-30 23:30:06, hétfő
|
|
|
Hozzávalók: 1 szelet friss ananász, 1 alma, burgonya, pulykahús, natúr joghurt, só
A ,,sóban-vízben" burgonyát a hússal együtt puhára főzzük. Egy másik edényben szintén puhára pároljuk a kockákra szelt gyümölcsöket. Amikor minden megfőtt, az alapanyagokat a gyümölcsök levével pürésítjük, majd sűrű szitán átszűrjük, hogy az ananászban esetlegesen bennmaradt szálakat kiszedjük. A végén natúr joghurttal dúsítjuk. Nagyon finom! |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2013-12-30 23:29:23, hétfő
|
|
|
Hozzávalók: zöldborsó, sárgarépa, karalábé, burgonya, hagyma
Ételtípus: főzelék
Mindegyik összetevőből 1/4 részt veszünk. A burgonyát, karalábét és a répát apró kockákra vágjuk, megmossuk. A borsóval és egy kis darab hagymával együtt annyi vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi őket. Amikor megfőttek, egy kávéskanál olajjal, esetleg natúr joghurttal keverjük és turmixoljuk.
8 hónapos kortól már nem kell passzírozni a zöldborsót. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2013-12-30 23:28:32, hétfő
|
|
|
Hozzávalók: tönkölybúzadara, natúr joghurt, juharszirup
Ételtípus: desszert
A búzadarát kétszer annyi vízben, mint ami ellepi, puhára főzzük, majd fedő alatt további 5 percig hagyjuk a gőzben. Összekeverjük natúr joghurttal, és juharsziruppal édesítjük. (Készíthető gyümölcs hozzáadásával is)
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2013-12-30 23:27:34, hétfő
|
|
|
Hozzávalók: 1 banán, 1 alma, 1 kanál friss túró (nem zsírszegény)
Ételtípus: desszert
Az almát almareszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a banánt és a túrót, majd pépesítjük őket. Egy kis citrommal pikánsabbá tehetjük, így ráadásul nem is barnul be annyira.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2013-12-30 23:26:44, hétfő
|
|
|
Gabonás sárgadinnye receptje:
Hozzávalók: sárgadinnye, banán, rizs- és árpapehely
Ételtípus: desszert
A gabonapelyheket pici vízben puhára főzzük, majd a gyümölcsökkel turmixoljuk. Egy kis natúr joghurttal lágyabbá tehetjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2013-12-30 23:25:55, hétfő
|
|
|
Hozzávalók: 1 banán, 1szelet friss ananász, 2 kanál natúr joghurt
Ételtípus: desszert
Az ananászszeletről eltávolítjuk a héját, kockákra vágjuk, majd turmixoljuk a banánnal. A pépet sűrű szitán átpasszírozzuk, hogy a benne maradt apró héjdarabokat és a nagyobb rostokat eltávolítsuk (ezek rátapadhatnak a kisbaba torkára, és öklendezni kezdhet). A végén összekeverjük a pépet a joghurttal. Nagyon finom! |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2/23 oldal
|
Bejegyzések száma: 229
|
|
|
|
2013. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
229 db bejegyzés |
e év: |
1531 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 287
- e Hét: 5977
- e Hónap: 12349
- e Év: 63140
|
|
|