Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Széljegyzet a budapesti cionista Herzl Központ avatására
  2013-12-02 17:35:53, hétfő
 
  2013-12-02. 11:47
Széljegyzet a budapesti cionista Herzl Központ avatására

Amint arról tegnap már hírt adtunk, Budapesten fölavatták a Herzl Központot. Később tudtuk meg azt a nem elhanyagolható hírt, miszerint a Herzl Központot megnyitó Ávráhám Duvdeváninak, a Cionista Világszövetség elnökének, s Nátán Sáránszkijnak, a Zsidó Ügynökség elnökének társaságában a magyar kormány képviseletében ott feszített Balog Zoltán miniszter is, aki közvetve elismerte, hogy valóban az izraeli nagykövet írja, vagy legalábbis sugallja a magyar tankönyveket.

Nátán Sáránszkij, Balog Zoltán és Ilán Mor a Herzl Központban
De Balog Zoltán nem csak feszített a Herzl Köpont avatásán, hanem beszélt is, s többek között azt mondta: a jövő évtől kezdve a Nemzeti Alaptanterv tartalmazza majd, hogy Izrael a Közel-Kelet egyetlen demokratikus állama, ahol "a Kárpát-medencén kívül a legnagyobb számú magyar ajkú kisebbség él". Közben megtudtuk azt is, hogy az Izraeli Rádió tudósítója, Benny Teitelbaum által "Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Bizottságának" nevezett színtársulat nem más, mint a Chabad szekta által a magyarok antiszemitizmusának "monitorizálására" létrehozott, bőkezű állami támogatásban részesülő TEV nevű alakulat.
Zoom
A most megnyílt Herzl Központ Budapesten
A részletek ismeretében néhány megjegyzést fűzünk a vasárnap történt budapesti eseményhez. Először is, Balog Zoltán szavaiból világossá vált, hogy beteljesedett az, amit néhány órával korábban a Kuruc.infón olvashattunk Ilán Mor izraeli nagykövet magyar tankönyvírási vehemenciájáról. Balog Zoltán büszkén bejelentette, hogy a magyarországi tankönyvek ezentúl azt írják, hogy Izrael a Közel-Kelet egyetlen demokratikus országa. Nos, az elmúlt hatvanöt esztendő közel-keleti történelmének némi ismeretében, helyszíni személyes tapasztalatunkkal föl kell tennünk a szervilis magyar kormány felelőseinek a megválaszolandó kérdést: uraim, hát nem szégyenlik magukat, amikor a térség egyetlen demokratikus országának merészelik nevezni azt az államot, amely egymillió elkergetett palesztin városainak, falvainak, anyagi és szellemi javainak romjain jött létre? Amikor az 1948-ban létrejött Izraelt a szomszédos és a távolabbi országok területén az elűzött palesztinok menekülttáborai övezik? Azt az államot, amely az ENSZ határozatainak, a nemzetközi jognak fittyet hányva megszállt területeken az őslakosság vallási és etnikai összetételét erőszakosan megváltoztatva kolóniákat hoz létre? Meddig lehet még elmenni az önfeladásban, a megalázó gazsulálásban?
Balog Zoltán azt is mondta tegnap a Paulay Ede utcában, hogy a Kárpát-medencén kívül Izraelben él a legnagyobb számú "magyar ajkú kisebbség". A miniszter úr becses figyelmébe ezzel kapcsolatban is ajánlunk egy-két tényt. Először is, a Kárpát-medencében nem "magyar ajkú kisebbség" él, hanem magyarok. Tudjuk jól, hogy a "magyar ajkú" kifejezést miniszter úr óvatosságból használta, nehogy megsértse nemzeti büszkeségükben a Magyarországról Izraelbe kivándorolt zsidókat. Izraelben vannak mintegy 200 ezren, akik egyáltalán nem tartják magukat magyarnak - amihez természetesen joguk van -, s ennek megfelelően nekik a Magyarok Világszövetségében sincs képviseletük. (A fekete bőrű, muszlim vallású egyiptomi-szudáni magyaráboknak van képviseletük az MVSZ-ben, mert ők magyaroknak tartják magukat, amihez viszont nekik van joguk.) Balog Zoltán további tévedése a fentiekből logikusan következik: Izraelben a "magyar ajkúak" nem kisebbség, hanem a zsidó többség szerves részei.
Végül, de utolsó sorban a tegnapi házavatók figyelmébe ajánljuk: a pesti születésű (1860) Herzl Tivadar (Heltai Jenő unokabátyja) annak idején a modern politikai cionizmus filozófiai, illetve a zsidó állam alapjait azért dolgozta ki, hogy a magukat cionistának valló zsidók kivándoroljanak, hazamenjenek Izraelbe, s nem pedig azért, hogy egyes zsidók Budapesten a róla elnevezett intézmény avatgatásával, cionistáskodással hecceljék a gazdanépet. Mi, öregebbek egyébként még jól emlékszünk azokra a kommunista időkre, évtizedekre, amikor Budapesten lámpással nem lehetett cionista zsidót találni, mert akkor ez nem volt jól fizető módi. Akkor a többségük egészen más ideológia oltárán áldozott.
Hering József - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/121047/#ixzz2mKtkb8D5
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanácsolom, hogy kerülje a Parlament, és a párt székházak kö
  2013-12-02 17:25:23, hétfő
 
  Tanácsolom, hogy kerülje a Parlament, és a párt székházak környékét!



Tisztességes, bátor, lelkiismeretes embereket keres Ángyán

2013. december 2. 11:54


A törvényhozás és az államigazgatás legfelsőbb szintjein is elterjedt korrupció és adócsalások Magyarország kibontakozásának, társadalmi fejlődésének legfőbb akadályává váltak. Ángyán József és barátai tisztességes, bátor, a lelkiismeretük szavára hallgató embereket keres. Az Élőlánc Magyarországért lemondatná az adócsalások kivizsgálását szabotáló képviselőket.

Ángyán József (Tisztesség és Emberség Szövetsége), Éliás Ádám (Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége) és Lukács András (Levegő Munkacsoport) közös közleménye:

A törvényhozás és az államigazgatás legfelsőbb szintjein is elterjedt korrupció és adócsalások Magyarország kibontakozásának, társadalmi fejlődésének legfőbb akadályává váltak. Kevesen hatalmas összegekre tesznek szert úgy, hogy elkerülik a közteherviselést, sőt megcsapolják a közös kasszákat, és nemcsak, hogy nem járulnak hozzá az ország valódi gazdasági teljesítményéhez, hanem éppen ellenkezőleg: rombolják azt. Az ebből származó bevételeik nagy részét luxusberuházásokra, fényűző életmódjuk fenntartására költik, illetve kiviszik az országból.

Ugyanakkor egyre szélesebb rétegeket sújt az elszegényedés, végzetesen kettészakad a társadalom, szétesnek közösségeink, tönkre mennek az oktatás, a kultúra, az egészségügy intézményei. Az "érinthetetlen" nagy adócsalók miatt sok tisztességes kis- és középvállalkozás megy csődbe. Horváth Andrásnak, az adóhivatal volt munkatársának a kilépése a nyilvánosság elé példát és reményt ad arra, hogy kitörhetünk ebből a csapdából, ha lesz elég igaz, tisztességes és elszánt ember, aki vállalja, hogy feltárja és nyilvánosságra hozza a tudomására jutó visszaéléseket. Bátorítjuk, támogatjuk és a közösség erejével megvédjük őket. Most rajtuk múlik Magyarország megújulása és mindannyiunk sorsa.


Megalakult a Tisztesség és Emberség Szövetsége Megalakult a Tisztesség és Emberség Szövetsége
A képre kattintva galéria nyílik.




Mondjanak le! Az Élőlánc Magyarországért közleménye

Az Élőlánc Magyarországért követeli azoknak a kormánypárti képviselőknek a lemondását, akik 2013. november 27-én megakadályozták, hogy a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága meghallgassa Horváth Andrást az 1000 milliárdos nagyságrendű adócsalások gyanújának ügyében.

Ennek a bizottságnak a feladata a számvevőszéki és költségvetési bizottság hatáskörébe tartozó - köztük az adózásra vonatkozó - törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását figyelemmel kísérni. Babák Mihály, Dr. Dancsó József, Szólláth Tibor Zoltán és Seszták Oszkár képviselők a nemzetgazdaságot jelentősen érintő összegű adócsalások ügyének feltárását akadályozták. Annak a képviselőnek, aki egy súlyos gyanú kivizsgálását megakadályozza ahelyett, hogy a tisztázását minden eszközzel elősegítené semmi helye a nemzetet képviselő testületben, méltatlanná vált képviselői tisztjének betöltésére.

Az Élőlánc Magyarországért követeli, hogy haladéktalanul mondjanak le!


http://greenfo.hu/hirek/2013/12/02/tisztesseges-bator-lelkiismeretes-embereket-ke res-angyan#.UpyuzlpBE10.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vérkelta hungarofób az ároktői cigány sorozatgyilkosokat v
  2013-12-02 17:22:39, hétfő
 
 
A vérkelta hungarofób az ároktői cigány sorozatgyilkosokat védelmezve rúg ismét Magyarországba
2013. december 01. 14:58
Kincses Albin - Hunhír.info

ciganybunozes250.jpgMagyarország, a vég nélküli iga címmel közölt elemzést a Le Monde című franciaország napilap hétvégén megjelenő magazinja. A szerző, a hungarofób gyűlöletbeszédeiről elhíresült biztosan eszkimó származású ultracionliberál Joelle Stolz most az ároktói cigány sorozatgyilkosok ügyét használja fel, hogy ismét Magyarországba törölhesse taknyos orrát.
Szolgai-Hunhír

Az eszkimó asszony szerinta "nacionalista konzervatív Orbán Viktor Magyarországa éppen most találja fel az indulati demokráciát: egyedülálló módon, legalábbis az Európai Unióban, a parlamentet a hatalom igényei szerint rángatja, miközben a közvélemény érzelmeivel játszik".

"A huszáros módszer" példájaként említette a tudósító, hogy az ároktői banda ügye miatt a parlament eltörölte az előzetes letartóztatás időtartamának felső korlátját a kiemelkedő súlyú bűncselekményeknél, vagyis egy napi aktualitást kihasználva a kormány a választások közeledtével kielégítette a szélsőjobboldali választótábor rendpárti igényét. Idézte a lap a Helsinki Bizottságot, amely szerint nemcsak az alkotmánnyal, hanem az ország nemzetközi kötelezettségvállalásaival is ellentétes a törvény.

A tudósító szerint nem kétséges, hogy Budapestet ezért el fogják ítélni az európai intézmények, s a parlament kénytelen lesz módosítani a törvényt, de addig "sok víz lefolyik még a Dunán és a választások is le fognak zajlani". A három csapás törvény a lap szerint számos "perverz hatással" járt a szegénység által leginkább érintett cigányokra nézve: egy fiatal romát például csak azért ítéltek 11 évre egy takaró eltulajdonítása miatt, mert visszaeső volt.

Az persze nem érdekli ezt a véglényt, hogy évente hány idős magyar gyilkolnak meg brutális kegyetlenséggel aljas anyagi haszonszerzésből a szegény cigányai. Apropó, honnan tudja ez az ótvar, hogy cigány volt a takarólopó? Ja, mert a visszaesők általában cigányok? Vagy súgta neki szokás szerint barátnője, Heller banya? Mert az már elítélendő rendpártiság, ugye, mamme, hogy a többség azt szeretné, ha sorozatgyilkosok nem kóricálnak szabadlábon.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70752
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin teljesen korekt elképzelést követ az egész térség ér
  2013-12-02 15:26:59, hétfő
 
  Putyin teljesen korekt elképzelést követ az egész térség érdekét szem elött tartva.


Pénteken bután, leiskolázva álltak Európa csúcsvezetői Vilniusban mivel Ukrajna nem írta alá azt társulási szerződést ami alapján 6-10 éven belül az EU állama lehetne keleti szomszédunk...Az ok egyszerű. Oroszország NEM ENGEDTE sem nekik, sem az örményeknek aláírni ezt a szabad kereskedelmi megállapodást mivel Putyin nem akarta, hogy közvetlen szomszédja EU állam legyen belátható időn belül. A 444.hu-n van egy videó amin mindenki csak tátog /Merkel és még vagy 20 EU állami vezető/ amikor az 5 éve tartó tárgyalás lezárásaként összegyűlt vezetők előtt feszengve az ukrán elnök "magyarázza" a bizonyítványt és nem ír alá semmit...Putyin és Oroszország hatalma egyre erősebb. Az orosz elnök simán megvárakoztatta 2-3 hónapja az USA külügyminiszterét a Szíriai konfliktus kapcsán/ laza 3 órát nézték a falat az amerikaiak/...Bejelentette, hogy 2015-ben Oroszország megalakítja az Eurázsiai Uniót ami tulajdonképpen a letűnt Szovjetunió "leporolása" a térségben...Putyin álláspontjában nincs igazán semmi meglepő, hiszen Ukrajna, Oroszország "kijárata" a Fekete-tenger felé, az ott található hatalmas gabona készletekről nem is beszélve...Keleti szomszédunkon keresztül látják el Európa országait energiával, az orosz gáz "giga-vállalatok"/Gazprom/...Egyszóval Ukrajna KELL, Oroszországnak.A világ pedig újból tanulja az orosz "birodalmi" gondolkodás módot és az orosz nyelvet. Ja!!!...Apám annak idején nem véletlenül követelte mindenkitől a családban, hogy beszélje Tolsztoj nyelvét. Mindig mondta: "Az oroszok olyanok mint a bumeráng, mindig visszatérnek!"...Ismét igaza lett....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rongálás: figyelik és kiszűrik majd az antiszemita bejegyzés
  2013-12-02 15:04:34, hétfő
 
  Rongálás: figyelik és kiszűrik majd az antiszemita bejegyzéseket
DA
Forrás: Hír TV
2013. december 02., hétfő 09:33

A közösségi oldalakat is figyelik majd a Zsidó Ügynökség, illetve a Tett és Védelem Alapítvány dolgozói azért, hogy kiszűrjék az antiszemita bejegyzéseket. Egy vasárnap átadott irodából végzik majd a munkájukat, ide várják a lakossági bejelentéseket is. A megnyitón azt mondták a zsidó szervezetek képviselői és politikusok, hogy Magyarországon van antiszemitizmus - ezt bizonyítja a nyugati téri hanukija megrongálása is.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

A zsidó vallás egyik jelképéről, a hétágú gyertyatartóról szakított le egy táblát valaki a Nyugati téren szombat hajnalban. Ezt egy térfigyelő kamera rögzítette. Egy hanukiját a Deák téren is megrongáltak. Az izraeli külügyminisztérium igazgatója szerint ezek is azt bizonyítják, hogy Magyarországon létezik antiszemitizmus. Gideon Behar erről a zsidó ügynökség irodájának átadóján beszélt.


Rongálás: figyelik és kiszűrik majd az antiszemita bejegyzéseket



Egy irodát avattak fel, ami még ugyan üres, de az izraeli Zsidó Ügynökség dolgozói innen figyelik majd például a közösségi oldalakat, hogy ki és melyik IP-címről ír antiszemita bejegyzéseket. De lesz más feladata is az irodának. A Tett és Védelem Alapítványt támogatja a magyar kormány is.

Március óta a Tett és Védelem Alapítvány összesen 29 feljelentést tett zsidók elleni uszítás és holokauszttagadás gyanúja miatt.


http://nemzeti.net/l.php?u=1611815
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pénz elfogyott, orosz gyarmat vagy nyugati domínium lesz U
  2013-12-02 14:50:30, hétfő
 
  A pénz elfogyott, orosz gyarmat vagy nyugati domínium lesz Ukrajna?

2013. december 02., hétfő, 14:30 • Utolsó frissítés: 15 perce
Szerző: hvg.hu


Évek óta lehetett sejteni, hogy Ukrajnában elfajul a helyzet, hiszen az ország gazdaságát az olcsó orosz gáz, majd egy gigantikus IMF-hitelcsomag tartotta a víz felett, és most, hogy mindkét köldökzsinór elszakadni látszik, az ukránoknak nagyon fájdalmas választást kell meghozniuk - értékeli a kijevi utcai megmozdulásokat a CEU tanára. Még nem lehet tudni, hogy mi lesz az események vége: hétfő délelőtt tüntetők barikádozták el a kormányhivatal épületét, a szakszervezetek pedig országos sztrájkra hívtak fel.

Előre látható volt, hogy az ukrán gazdaságból előbb-utóbb egyszerűen elfogy a pénz, és akkor választani kell a két nagy pártfogó, a Nyugat és Oroszország között - mondta a hvg.hu-nak Deák András. A CEU tanára szerint ,,az ukránok évek óta a lehetőségeiken felül éltek, de ezt sem az ukrán elit, sem a lakosság nem volt hajlandó tudomásul venni".

Az ukrán gazdaságot ugyanis gyakorlatilag dotálták idáig: az ország exportjának kétharmada kohászati termék, főleg gáz, márpedig az ukrán gazdaság harmadannyiért kapta ezt az energiahordozót, mint más európai államok. ,,A gázimport-számla az ukrán GDP 8 százalékát teszi ki, ez nagyon magas arány, Magyarország esetében ez összehasonlításképpen 2,5-3 százalék" - mondta Deák András.

Amikor négy éve az éppen aktuális vita vége az lett, hogy az oroszok jelentősen megemelték a gáz árát, már tudni lehetett, hogy csak idő kérdése, és válságosra fordul a helyzet. Azt is lehetett tudni, hogy ekkortól könyörtelenül választani kell: vagy az uniós társulás, vagy az erős orosz orientáció. A szakértő szerint emiatt óriási taktikai hibát követett el Viktor Janukovics államfő, amikor az utolsó pillanatig várt, és lebegtette a "merre tovább?"-kérdését. Ezzel a lehetséges partnerei, mind az oroszok, mind pedig az európaiak bizalmát eljátszotta, és belpolitikai szempontból is teljesen magára húzta a válságot. Ennek köszönhető, hogy az EU-csatlakozás kérdésében egységfrontba tömörült az oroszellenes ukrán szélsőjobb és az unió-párti politikai erők, amint ezt egyébként az utcai tüntetések képein is látni lehet: a demonstrálók kemény magját a szélsőséges csoportok adják. Az ország szélsőséges etnikai megosztottságát jól jelzi, hogy Szevasztopolban ugyanakkor a helyi önkormányzat képviselői nyílt levélben kérték Oroszország katonai beavatkozását.

A hatalom részéről érezhető a bizonytalanság: a hétvégén a többszázezres tömeget vonzó tüntetések során több, mint százan megsérültek. A rendőrség szétverte az utcai tüntetéseket, mire Janukovics vizsgálatot követelt, a kijevi rendőrfőnök pedig lemondott. Hétfőn délelőtt is ötezren voltak Kijev központjában, hogy távozásra bírják a kormányt. Barikádokat emeltek, és az órák alatt felállított sátrak ezrei jelzik: kitartanak. Vitalij Klicsko ellenzéki vezető, boxvilágbajnok keddre bizalmi szavazást jelentett be Mikola Azarov orosz kormányfő ellen, aki elismerte, orosz nyomásra álltak el a társulási szerződés aláírásától. Deák András szerint még semmit nem lehet mondani a tüntetések végkimenetelével kapcsolatban: lehet, hogy egyre erőszakosabb formát öltenek a megmozdulások, az nem valószínű, hogy pár nap alatt kifulladjanak az utcán tiltakozók.

Janukovics már megbukott

Deák András szerint egyvalami látszik biztosnak: a 2015-ös elnökválasztáson Janukovics elveszítheti a hatalmat - ha egyáltalán addig ki fog tartani. Az ország előtt pedig két, egyaránt nem túl rózsás jövővel kecsegtető út áll: az, hogy mi történik, pedig jelentős részben az orosz diplomácián múlik, amely Deák András szerint komoly dilemmában lehet. Vagy lavíroznak, Janukovicsra téve, és nem tesznek semmi drasztikusat, vagy ,,tövig húzzák a gázt", és erőfölényüket kihasználva megpróbálják megszerezni az ukrán gázvezeték hálózatot, és benyomni Ukrajnát a vámunióba - ebben az esetben jöjjön bárki Janukovics után (akár egy unió-párti elnök is), már alig lesz mozgástere.

Van még egy lehetőség, hogy Ukrajna egyfajta ,,nyugati domíniumként" tengeti tovább életét. Erre az EU-nak nincs pénze, ebben az esetben az IMF kerülhet még hangsúlyosabb szerepbe, igaz a Valutaalap sem túl lelkes Kijevet illetően: hiába kapta ugyanis Ukrajna 16 milliárd dollárral a szervezet legnagyobb hitelkeretét az ukrán hozzájárulás mértékéhez képest, a viszony hamar megromlott, és ha Janukovics nem is mutatott ajtót az IMF-nek, de több lényeges kérést sem teljesített.

Az EU ebben a helyzetben közvetítőként léphet fel, és felajánlhatja, hogy nyitva hagyja a társulási megállapodás lehetőségét tavaszig, ahogy ezt Kijev kérte a legutóbbi csúcstalálkozón Vilniusban. Erre Angela Merkel német kancellár hétfő délelőtt ígéretet is tett. Azt, hogy mennyire óvatosnak kell lennie az EU-nek, jelzi, hogy Merkel mind a tüntetőktől, mind az álllamhatalom józan, felelős cselekvést kért.

Nézze meg galériánkat a kijevi tüntetésekről
Az ukránok az EU-ba vágynak, és szétverik érte Kijevet - Nagyítás-fotógaléria

Még nem tudni, hova fajul a helyzet Ukrajnában
Fotó: AFP / Sergei Supinsky

Arra a kérdésre, hogy az európai gázellátásra milyen hatással lesz, Deák András úgy válaszolt: 2004-ben, a ,,narancsos forradalom" idején sem voltak a belpolitikai események hatással a gázellátásra. A fő kérdés az lesz, mi van akkor, ha egyszerűen elfogy az ukránok pénze, és nem fogják tudni fizetni a gázimport számláját, ami akár hónapokon belül bekövetkezhet. Ugyan Ukrajna is rendelkezik tárolókkal, de az ebben tárolt gáz legfeljebb hetekre lehet elég.

Másrészt viszont azzal, hogy 2009 óta létezik a Balti-tenger alatt futó északi vezeték, az ukrán ,,csövek" jelentősége lényegesen csökkent, így Magyarország is ki tudná váltani részben az Ukrajna felől érkező szállító kapacitásokat. Magyarország szempontjából az azért nem hangzik túl jól, hogy a legnagyobb szomszédos országunkban zajló eseményekre a magyar diplomáciának gyakorlatilag nincs hatása, EU-tagállamként, vagy esetleg a V4-es együttműködésben tudunk bármit is lépni.

Hova társuljanak?

A most zajló tüntetések közvetlen kiváltó oka az EU társulási szerződés elutasítása volt: az Unió korábban öt éven keresztül tárgyalt arról, hogy társulási szerződést írjanak alá Ukrajnával, Örményországgal, Moldovával és Grúziával, ami a tagság egyik előszobája is. A szerződést november 28-án írták volna alá a litván fővárosban, Vilniusban, Oroszország azonban nem nézte jó szemmel a posztszovjet államok közeledését az EU-hoz. Putyin - akinek korábban deklarált célja egy, gyakorlatilag a Szovjetunió utódaként működő Eurázsia Unió létrehozása - először Örményországra kezdett nyomást gyakorolni azzal, hogy fegyvert szállított az ellenséges Azerbajdzsánnak. Ezt követően jelentette be szeptemberben az örmény elnök, hogy mégsem írják alá a vilniusi szerződést.

Ukrajnát ezzel szemben leginkább a gázszállítmányok leállításával és más gazdasági eszközökkel lehetett zsarolni: nyáron Oroszország több ukrán termékre is embargót hirdetett, novemberben pedig meglebegtette, hogy leállítják a földgáz ukrajnai importját. Viktor Janukovics ukrán miniszterelnök az elmúlt hetekben többször személyesen tárgyalt Putyinnal, végül egy héttel a vilniusi ceremónia előtt bejelentette, mégsem írja alá a társulási szerződést.

Az ukrán vezetés nyilvános tárgyalásain nem csinált különösebben titkot abból, hogy a döntést Oroszország kényszerítette ki. ,,Ez egy kikényszerített döntés, nem volt más választásunk" - írta Facebook-oldalán az ukrán külügyminiszter. Azonban a szerződés elutasításának lehettek egyéb okai is, a társulás feltétele lett volna például, hogy szabadon engedjék Julia Tyimosenkót, Janukovics legfőbb politikai ellenfelét. Végül november 22-én az ukrán parlament hivatalosan is megszavazta a tárgyalások felfüggesztését. Estére már 2000 ember tüntetett Kijevben a döntés ellen, majd pár napon belül a tömeg 100-200 ezresre duzzadt, a tüntetők sátortábort állítottak fel a Függetlenség téren, hasonlóan a 2004-es ,,narancsos forradalomhoz", amely az akkor is regnáló Janukovics bukásához vezetett. A demonstrációhoz több párt, köztük a nacionalista Szvoboda és az egykori bokszoló, Vitalij Klicskó vezette UDAR (,,Ütés") párt is csatlakozott.

És jött a szélsőjobb

A demonstrációk péntekig békésen folytak, amikor is a kormányzó Régiók Pártja is az utcára szólította híveit, akik az ellenzékiektől nem messze demonstráltak. Estig nem is történtek atrocitások, a kormánypárti tüntetés után azonban tisztázatlan körülmények között összecsapások törtek ki a rendőrök és a Függetlenség téri tüntetők között. Az akkor főleg egyetemistákból álló tömeg szerint a balhét kormánypárti provokátorok kezdték, aminek következtében reggelre gumibotokkal és könnygázzal kiürítették a teret. Mikola Azarov ukrán miniszterelnök másnap provokációról beszélt és a felelősök megbüntetését ígérte, de szavaiból nem derült ki, hogy a rendőröket provokáló tüntetőkre vagy a túlkapásokat elkövető rendőrökre gondolt. Hozzátette, hogy a teret amúgy is ki kellett volna üríteni, mivel a tömeg miatt nem tudták felállítani a város karácsonyfáját. Nem sokkal később a rendőrség minden demonstrációt megtiltott a városban.

Ez és a rendőrattak azonban csak olaj volt a tűzre, másnap százezres tömeg vonult a térre Vitalij Klicsko vezetésével, útközben több közhivatal épületét is megrongálták. Egy csoport tüntető a rendőrkordonnal védett elnöki hivatal felé vonult, ahol újabb összecsapásra került sor, valaki markológéppel hajtott a rendőrsorfalba. A tiltakozáshoz nagyobb számban ekkor csatlakoztak a nacionalista Szvoboda támogatói, sokak szerint főként ők felelősek az erőszakos akciókért, ők foglalták el például vasárnap a kijevi városházát, mondván, ,,melegedni szeretnének". (A Szvoboda szélsőjobboldali ideológiája ellenére támogatja az EU-társulást, persze nem az európai értékek iránti elkötelezettségből, hanem inkább oroszellenes felhanggal. A párt az egyetlen nem EU-s tagja a szélsőjobboldali pártokat tömörítő Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének, amelynek a Jobbik is tagja).

A kijevő rendőrfőnök távozását is kikényszerítő összecsapások után a tegnap éjszaka békésen telt el. Hétfő délelőtt azonban tüntetők elbarikádozták a kormányhivatal épületét, ahol egyes hírek szerint teljesen leállt a munka, mivel az alkalmazottak nem tudnak bejutni az épületbe. A kyivpost.com információi szerint a Függetlenség téri tábort is elbarikádozták, a tudósító szerint a tér ,,úgy néz ki, mint egy megerősített arcvonal". Az ellenzék vezetői, bár az erőszakos fellépést elítélik, hétfőn felszólították híveiket, hogy hasonló módszerekkel bénítsanak meg más középületeket is. Ellenzéki szakszervezetek eközben általános sztrájkra szólították fel az ország alkalmazottjait, Lvov városában például már teljesen leállt az élet, az iskolák, óvodák és kórházak kivételével mindenhol beszüntették a munkát.

A tiltakozások ellenére egyelőre úgy tűnik, a kormánypárti politikusok kitartanak: Lvov-ban és más településeken az önkormányzatok rendkívüli gyűléseket hívtak össze, ahol támogatásukról biztosították a kormányt. A kis számú kivétel közé tartozik Inna Bohoslovszka, a Régiók Pártjának parlamenti képviselője, aki a november 30-i rendőri túlkapásokra hivatkozva kilépett a pártból és lemondásra szólította fel a kormányt, mondván, ha ez nem történik meg, holnapra a parlament is blokád alatt áll majd. Egyelőre nem utal semmi arra, hogy a kormány lemondana, tárgyalni viszont már hajlandóak: Vlagyimir Ribak kormányszóvivő hétfőn arra kérte az ellenzéki pártok és a tiltakozó civil szervezetek képviselőit, üljenek tárgyalóasztalhoz a kormánnyal a válság megoldására.


http://hvg.hu/vilag/20131202_Ukrajna_valsag_tuntetes_EU_Oroszorszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán, Balog! Meddig tűritek még? Nőkre és gyerekekre vadász
  2013-12-02 14:47:55, hétfő
 
  Orbán, Balog! Meddig tűritek még? Nőkre és gyerekekre vadásznak a dunaújvárosi bűnözők
2013. december 02. 10:54
Hunhír.info

Elszaporodtak az erőszakos támadások. Most újabb felháborító eset látott napvilágot. A Postfactory blogon megjelent exluzív interjúból kiderül, hogy szombat este kis híján nemi erőszak áldozata lett egy 16 éves dunaújvárosi lány. A 34 éves férfi sötétedés után környékezte meg a százfokú lépcsőnél.

"Na, gyere cica! Csak egy kicsit legyél benne."

Egy kivilágítatlan területen kezdett erőszakoskodni a fiatal lánnyal. Megszorította a nyakát, és meg akarta csókolni - ezt mondta Dunaújváros Online Hírblogjának a lány, aki a rémisztő támadás ellenére is bátor maradt. Eltörte az erőszakos férfi orrát, és elfutott. A férfi követte, de ekkorra már édesanyja és barátja is a segítségére sietett. Riasztották a rendőrséget, akik pár órán belül elkapták a támadót.

Támadás a kiserdőnél

November 24-én a Béke tér és a Vasmű főkapuja közötti úton támadtak meg egy fiatal nőt - számolt be róla a DO. A hölgy Facebookon osztotta meg rémisztő élményét. Leírta, hogy azon a reggelen is biciklivel indult a munkahelyére. Sűrű köd volt, így teljesen váratlanul érte, amikor egy férfi lépett elé a bokrok közül, és majdnem berántotta az erdőbe. Se autó, se gyalogos nem közlekedett arra, szerencsére ki tudott térni támadója elől.

Riasztani kell a rendőrséget

Kiss Z. Edward rendőrségi szóvivő a DO kérdésére elmondta, hogy a támadásról senki nem tett bejelentést vagy feljelentést. A közösségi oldalakon megjelent írások pedig nem minősülnek hiteles információnak, így azok alapján nem indítható eljárás.

Erdőbe rángatott egy kisfiút

November 17-én egy 12 éves kisfiú épp hazafelé tartott, amikor egy fiatal férfi megragadta a karját, befogta a száját, és az erdő felé vonszolta. Megfenyegette, ha nem elégíti ki vágyait, megöli, a kisfiúnak azonban sikerült a szorításból kiszabadítania magát. Elfutott, és egy autóstól kért segítséget. A 29 éves pedofil elfogása után kiderült, hogy aznap szabadult a Váci Büntetés-végrehajtási Intézetből, ahol 6 és fél évig ült szemérem elleni erőszak miatt.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70766
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán József független országgyűlési képviselő közleménye
  2013-12-02 14:35:37, hétfő
 
  Ángyán József független országgyűlési képviselő közleménye
2013. december 2.

Tisztességes, bátor, a lelkiismeretük szavára hallgató embereket keresünk!

Ángyán József (Tisztesség és Emberség Szövetsége), Éliás Ádám (Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége) és Lukács András (Levegő Munkacsoport) közös közleménye

A törvényhozás és az államigazgatás legfelsőbb szintjein is elterjedt korrupció és adócsalások Magyarország kibontakozásának, társadalmi fejlődésének legfőbb akadályává váltak. Kevesen hatalmas összegekre tesznek szert úgy, hogy elkerülik a közteherviselést, sőt megcsapolják a közös kasszákat, és nemcsak, hogy nem járulnak hozzá az ország valódi gazdasági teljesítményéhez, hanem éppen ellenkezőleg: rombolják azt. Az ebből származó bevételeik nagy részét luxusberuházásokra, fényűző életmódjuk fenntartására költik, illetve kiviszik az országból.

Ugyanakkor egyre szélesebb rétegeket sújt az elszegényedés, végzetesen kettészakad a társadalom, szétesnek közösségeink, tönkre mennek az oktatás, a kultúra, az egészségügy intézményei. Az ,,érinthetetlen" nagy adócsalók miatt sok tisztességes kis- és középvállalkozás megy csődbe.

Horváth Andrásnak, az adóhivatal volt munkatársának a kilépése a nyilvánosság elé példát és reményt ad arra, hogy kitörhetünk ebből a csapdából, ha lesz elég igaz, tisztességes és elszánt ember, aki vállalja, hogy feltárja és nyilvánosságra hozza a tudomására jutó visszaéléseket. Bátorítjuk, támogatjuk és a közösség erejével megvédjük őket. Most rajtuk múlik Magyarország megújulása és mindannyiunk sorsa.

Kiadó: Ángyán József független országgyűlési képviselő
Forrás: Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felcsútra költözik a Hősök tere
  2013-12-02 14:28:00, hétfő
 
  Felcsútra költözik a Hősök tere


A szoborcsoport helyén Nemzeti Dohányboltok és Nemzeti Félkarú Rablók nyílnak.

Lázár János szerint ideje volt, hogy a budapesti Hősök terének méltó helyet találjanak. "A sok gördeszkás, a történelmünk iránt nem érdeklődő turista helyett Felcsúton az egyszerű vidéki magyar emberek hazaszeretete fogja belengetni a Hősök terét."

hősöktete.jpgA Békemenet fáklyás műsorral ünnepelte a döntést

Az átköltöztetés az összes szobrot érinti, a szoborcsoport helyén pedig Nemzeti Dohányboltok és Nemzeti Félkarú Rablók fognak nyílni, amelyekre újabb pályázatot írnak ki.

"Utóbbiakra persze kétkarú rablók is pályázhatnak, a kormány ugyanis nem az adottságok, hanem pályázatok alapján dönt", emlékeztetett az államtitkár.


http://avakkomondor.blog.hu/2013/07/18/felcsutra_koltozik_a_hosok_tere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elnöki díszvacsora Pozsgay Imre 80. születésnapjára
  2013-12-02 14:10:50, hétfő
 
 
Elnöki díszvacsora Pozsgay Imre 80. születésnapjára

- 2013.12.02. 12:31

A múlt héten Áder János köztársasági elnök ünnepi díszvacsorát adott Pozsgay Imre tiszteletére a Sándor-palotában.

Pozsgay aznap adott egy hosszú és végtelenül szervilis interjút a Magyar Nemzetnek, a Mandineren tökéletesen szedték pontokba Pozsgay karrierjének állomásait, valamint lehozták Pozsgay 1957-es újságcikkét. De már mi is idéztük itt a blogon Pozsgay beszédét az 1985-ös MSZMP kongresszusról.

Vagy éppen az Alaptörvény u) pontját is idézhetném:
"Az 1990-ben lezajlott első szabad választások révén a nemzet akaratából létrehozott, a jog uralmán alapuló állami berendezkedés és a megelőző kommunista diktatúra összeegyeztethetetlenek. A Magyar Szocialista Munkáspárt és jogelődei, valamint a kommunista ideológia jegyében kiszolgálásukra létrehozott egyéb politikai szervezetek bűnöző szervezetek voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak."

áder-jános-pozsgay-imre-2-1160x771.jpg

áder-jános-pozsgay-imre-1160x771.jpg

Pár kérdésem lett volna ezzel kapcsolatban, ezért levelet írtam a Köztársasági Elnöki Hivatalnak.
A válaszuk nagyon tanulságos lett, ezért megosztom, mindenféle komment nélkül:


Tisztelt Köztársasági Elnöki Hivatal!

November 26-án Áder János köztársasági elnök díszvacsorát adott Pozsgay Imre 80. születésnapja alkalmával.

Az eseménnyel kapcsolatban a következő kérdésekre szeretném kérni a KEH-t, hogy legyen szíves válaszolni az alábbi kérdésekre:

- Ki volt az ötletgazda, ki kezdeményezte, hogy ünnepi vacsorát adjon Áder János? Áder János köztársasági elnök, a KEH, vagy valaki más?

- Az ünnepi vacsorával kapcsolatban nem zavarta Áder Jánost vagy a KEH-t Pozsgay Imre pártállami múltja (MSZMP KB, Hazafias Népfront, MSZMP Politikai Bizottság, államminiszterség)?

- Áder János köztársasági elnök úrnak mi arról a véleménye, hogy egy olyan embernek adott díszvacsorát, aki 1987/88-ban, amikor Áder János Lakitelken a többi rendszerváltóval együtt megkezdték a demokratikus átmenet és rendszerváltás előkészítését, az MSZMP Politikai Bizottságában Kádár János majd Grósz Károly legközvetlenebb munkatársa volt?

- 2010 óta mely személyek részesültek születésnapi díszvacsorában a Sándor-palotában?

Köszönettel várom a válaszukat


A KEH válasza:


Köszönjük szíves érdeklődését! Figyelme fontos és megtisztelő számunkra, és külön öröm, hogy figyelmet szentel az államfői tiszteletvacsoráknak.

Áder János már elnökké választásakor elmondott beszédében világossá tette, hogy fontos számára a hazai teljesítmény- és tiszteletkultúra megerősítése. Ezért az elmúlt másfél évben - nemcsak az Ön mostani érdeklődésének fókuszában álló tiszteletvacsorák keretében - számos alkalommal igyekezett tiszteletét kifejezni mindazok előtt, akik a maguk területén lehetőségük szerint kimagasló teljesítménnyel járultak hozzá ahhoz, hogy mi magyarok büszkén tekintsünk politikai nemzetünkre.

Mivel azonban Ön most csak a tiszteletvacsorák után érdeklődik, tisztelettel tájékoztatom, hogy Magyarország köztársasági elnöke az elmúlt másfél évben az alábbi neves személyeket látta vendégül a Sándor-palotában:

Buzánszky Jenőt, a Nemzet Sportolóját, az Aranycsapat labdarúgóját,
az Attraction Látványszínház Produkció tagjait,
három fair play díjas sportolót, Gyurta Dániel úszót, Baji Balázs gátfutót és Liszka Eszter tájfutót,
Lukács János történészt, a Magyar Corvin-lánc Testület tagját,
a magyar történelmi egyházak és a határon túli magyar egyházak vezetőit,
a kisebbségi önkormányzatok elnökeit,
a Győztesek Versenyén részt vett, daganatos betegségből gyógyult gyerekeket és kísérőiket,
az EuroSkills 2012 verseny magyar résztvevőit,
a Magyar Állandó Értekezlet tagjait,
dr. Szemerédi Endre Ábel- és Széchenyi-díjas matematikust, valamint az ISEF nemzetközi tudományos és innovációs versenyen 4. helyezést elért Énekes Péter és Köpenczei Gergő diákokat és felkészítőjüket, dr. Katz Sándor középiskolai matematikatanárt.

Leveléből kitűnik, hogy érdeklődik hazánk XX. századi történelme iránt. A rendszerváltás politikatörténeti, történelmi, szociológiai hátteréről, mozgatórugóiról, tapasztalatairól és következményiről számos kitűnő könyv jelent meg, melyeket szíves figyelmébe ajánlunk. Egy csokorra valót összegyűjtöttünk. Ha ideje engedi, lapozgassa őket!

Kornai János: Szocializmus, kapitalizmus, demokrácia és rendszerváltás
Tamás Gáspár Miklós: Másvilág
Elek István: Rendszerváltoztatók 20 év után
Romsics Ignác: Volt egyszer egy rendszerváltás
Ripp Zoltán: Rendszerváltás Magyarországon 1987-1990
Pünkösti Árpád: Szeplőtelen fogantatás

Köszönjük megtisztelő érdeklődését!

Tisztelettel

Sajtóigazgatóság
Köztársasági Elnöki Hivatal


http://vastagbor.blog.hu/2013/12/02/elnoki_diszvacsora_pozsgay_imre_80_szuletesna pjara



****************



Pozsgay Imre: az ember, aki csak tette a dolgát


,,Azt hiszem, hogy én csak tettem mindig a dolgomat,
s igyekeztem felismerni azokat a történelmi fordulópontokat,
amelyeken lépni érdemes."
(Pozsgay Imre, Magyar Nemzet)

1933: Pozsgay Imre megszületik Kónyon.

1950: Pozsgay Imre belép a Magyar Dolgozók Pártjába.

1956: Pozsgay Imre belép az MSZMP-be.

1957: Pozsgay Imre diplomázik a Lenin Intézetben.

1957: Pozsgay Imre az MSZMP Bács-Kiskun Megyei Bizottsága Marxizmus-Leninizmus Esti Egyeteme igazgatója, majd 1968-ig a megyei bizottság agitációs és propaganda osztályának vezetője, 1969-ig annak titkára.

1976: Pozsgay Imre kulturális miniszter.

1988: Pozsgay Imre az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, államminiszter.

1989: Pozsgay Imre '56-ot népfelkelésnek nevezi.

1990: Pozsgay Imre MSZP-alelnök és frakcióvezető.

1998: Pozsgay Imre az MDF képviselőjelöltje.

2005: Pozsgay Imre a Nemzeti Konzultációs Testület tagja.

2010: Pozsgay Imre részt vesz az új alkotmány kidolgozásában.


http://mandiner.blog.hu/2013/11/26/pozsgay_imre_az_ember_aki_csak_tette_a_dolgat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.