Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
brokkoli
  2013-02-24 00:59:54, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
szép hét végét!
  2013-02-24 00:55:23, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
káposztalé
  2013-02-24 00:49:56, vasárnap
 
 


A friss káposzta:

Lila és zöld. Már ránézésre is egészséges ez az itóka friss káposztából. A gyümölcscentrifugádat használd ki végre rendesen, ne pihenjen annyit! :) A káposztalé bizonyítottan gyógyítja a gyomor- és nyombélfekélyt! Kitűnő lúgosító és ráadásul olcsó. Ha naponta megiszol egy fél pohárral, akkor néhány nap alatt megérezheted kitűnő bőrszépítő és gyógyító hatását.

Tulajdonsága: Hajtja a vizeletet, csö
kkenti a gyulladást, fertőtlenít, méregtelenít.
Belsőleg: Serkenti az immunrendszert, kitűnő rákellenes szer (itt a hűvös idő). Levét gyomorfekélyre, gyomorégésre, emésztési problémákra javasolják. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a szorulás, csökkenthető a rák kialakulásának veszélye, gyógyítja a kialakult rákot. Kitűnő bőrszépítő.
Külsőleg: A káposztalé gyógyítja a harapást, a csípést, a pattanást, a herpeszt, az ótvart. A káposztapakolás kiváló égésre, övsömörre, herpeszre, horzsolásra, csípésre. A mellkasra helyezve elmulasztja a köhögést, a hasra téve enyhíti a hólyaggyulladást.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
idézet
  2013-02-24 00:46:47, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
Josephine Wall képe
  2013-02-24 00:44:03, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Josephine Wall  
meggyes-mákos ravioli
  2013-02-24 00:28:47, vasárnap
 
 






Mákos-meggyes ravioli, vaníliamártással

100 gramm liszt
1 tojás, só
15 dkg kimagozott meggy
10 dkg félkész máktöltelék

Vaníliamártáshoz:

2 dl tej
2 tojás
1 kupaknyi vanília aroma
2 zacskó vaníliás cukor
2 kvk cukor

1., Gyúrjuk össze a tésztához valókat, tésztagéppel 6-os vékonyságúra engedjük át. Pogácsa szaggatóval szúrjunk kerek formákat.
2., A félkész máktölteléket annyi tejjel oldjuk fel, hogy pont kenhető állagú legyen.
3., A kivágott körlapok közepére tegyünk egy kávéskanálnyi tölteléket, majd néhány szem félbevágott meggyet. Kenjük körbe tojással, majd tapasszuk rá a tetejét. Villával zárjuk le a széleit és kezdjük el kifőzni. Az első darabok után látjuk, hogy mennyi tölteléket bír, és ha még engedi, akkor adjunk neki.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mosószóda
  2013-02-23 23:23:51, szombat
 
  A mosószódát használhatja mosáshoz önállóan a hagyományos mosópora helyett vagy azzal kombinálva (1:1 arányban kiváltható a megszokott mosószer egy része), esetleg mosódióval keverve, hogy tovább fokozza a folttisztító hatást. A sziksóval sokkal olcsóbbra jön ki a mosás.


Mosószóda használata


Mosás: Mosódióval történő mosásnál a mosószer adagolóba tegyen kb. 3 evőkanálnyi mosószódát. Hagyományos mosóporának 1/3 - 1/2 részét helyettesítheti a sziksóval. Nem veszi ki a textíliák színét. Ajánlott hőfok: 60 és 40 Celsius fok

Áztatás: Az erősen szennyezett, foltos, olajos ruhák áztatásához tegyen 5 l langyos vízbe kb. 2 evőkanálnyi mosószódát. Ügyeljen a textília színtartósságára!

Felmosás: Felmosóvízbe is teheti (5 l víz/ 2 evőkanál mosószóda), vagy nagyobb felületeket is moshat az oldattal.

Mosogatás: 5 liter forró vízben feloldott egy evőkanál mosószóda eltávolítja az edényekről a zsiradékot, az égett foltokat. Az üvegedényeket utána ecetes vízzel öblítse, különben foltosan száradnak. Alumínium edényeket ne mosson vele!

Általános tisztítás: 1 liter meleg vízben oldott 1 evőkanál mosószóda a legszívósabb tűzhelyet, a legzsírosabb csempét, linóleumot is tisztává varázsolja. A piszkos keféket, konyharuhákat, rongyokat meleg, mosószódás szappanos vízben tisztíthatja, szagtalaníthatja.

A mosószóda száraz, hűvös helyen tárolandó. Ha érzékeny bőrű, akkor ajánlott gumikesztyűben dolgozni vele, mert szárítja a bőrt! Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

1 kg 250 ft
forrás: okoverzum,hu
 
 
0 komment , kategória:  hasznos   
feketedió
  2013-02-23 23:08:52, szombat
 
  A feketedió gyógynövénykénti használata Amerika - és a feketedió - felfedezése előtti időre nyúlik vissza. Az indiánok porrá tört fekete dió kérget alkalmaztak gombás bőrfertőzések és bélférgesség gyógyítására. A cherokee törzsbeliek pedig feketedió-kopáncs főzetet addig főztek, amíg besűrűsödött, és külsőleg alkalmazták, borogatásként. A feketedió kérge igen erős asztringens (bőrösszehúzó) hatású, csípős, maró. A kéregből főzött teát, főzetet ugyanúgy használják, mint a közönséges dióét. Meg kell viszont jegyezni, hogy amikor feketedió-kéregről beszélünk, mindig csak a belső részét értjük e néven. A farész és a kemény külső kéreg közti lágy, világos háncsrészt. Az indiánoktól vették át a korai telepesek is fogfájás esetén a feketedió-kéreg rágcsálásának szokását. Enyhe hashajtó hatása is van a kéregnek. Az amerikai polgárháború idején általánosan használt gyógyszer volt. Ma is alkalmazzák az emésztőrendszer karbantartására. A feketedió kérge ugyanúgy alkalmas a székrekedés mint a hasmenés kezelésére. A feketedió kérgét és gyümölcsét bőrgombásodás ellen használták. Rákmegelőző hatást is tulajdonítottak neki, amely megfigyelés abból adódhatott, hogy gombaölő hatásánál fogva távol tartja azokat a gombákat, amelyeknek egyes anyagai rákkeltőnek bizonyulnak. Mindenesetre a feketedióból készült gyógyszert 1990-ben Németországban rákellenes szerként jegyezték be. A feketedió kopáncsa sok C-vitamint tartalmaz. A kopáncsból kinyert levet herpesz, ekcéma, fekélyek és szifilisz ellen alkalmazták Amerikában, hagyományosan. Főzetét pedig féregűzőként. Az is ismeretes, hogy a régi indiánok sokszor nem bajlódtak a kopáncsfőzet elkészítésével, hanem nyersen rágcsálták a dió zöld burkát. Úgy is hatott. Tudott, hogy a bőrfelület szemölcsei vírusos
fertőzés eredményei. A feketediókopáncs-lé szemölcs-eltüntető hatását is megfigyelték. A még zöld termés kipréselt levét galandféreg ellen itták, illetve toroköblítőként használták diftéria ellen. Úgy találták, hasznos különböző bőrgyulladások, daganatok, sebek megszüntetésére is. A zöld kopáncs fekete-barna levének jelentős szerveskötésű jód tartalma van. A feketedió gyógyhatásához, fertőtlenítő hatásához ez a jód is hozzájárul. A feketedió belének - hasonló esszenciális zsírsavtartalma miatt - a mi diónkhoz hasonló koleszterinszint-csökkentő, vérnyomáscsökkentő hatása van.



 
 
0 komment , kategória:  egészség  
tél
  2013-02-22 11:58:03, péntek
 
 


Giuseppe Arcimboldo - Winter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Müller Péter
  2013-02-22 11:55:23, péntek
 
 
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övé.

"Összhangban egy másik emberrel csak akkor lehetsz, ha magaddal is összhangban vagy."

Erről mindig megfeledkezünk, pedig milyen fontos és nyilvánvaló! Egy hamis hangszerrel nem lehet zenekarban játszani, és egy lehangolt zongorán nem lehet egy hegedűt kísérni, még akkor sem, ha a világ legnagyobb művésze játszik rajta. Szomorú vagy és azt várod, hogy fölvidítsanak. Ideges, és azt, hogy megnyugtassanak. Magányos, és azt, hogy szeressenek. Gyenge vagy, s a másiktól várod az erőt. Reménytelen, s várod a reményt.

Igaz, hogy mások hatnak ránk, de ne várd senkitől se, hogy helyetted hangoljon föl, és hogy helyetted teremtsen benned harmóniát, jó közérzetet. S kimondom végül: ne várd senkitől, hogy "boldoggá tegyen". Amíg lelked állapota másoktól függ, lehetnek ugyan jó perceid is néha, de maga az a tény, hogy függő helyzetben vagy, örökös remegést is jelent: "Jaj, mi lesz, ha elhagy?" "Ha megharagszik rám?" "Mi lesz?!"

Olyan korba születtél, mely külvilágfüggő, és nem tanított meg arra, hogyan kell önmagadat megismerni és uralni. Hogyan kell magadat naponta fölhangolni. S belül megteremteni azt, amit kívülről várnál. Nem tudom, tapasztaltad-e, de egy barátságos embernek sok barátja van. S egy erőshöz sokan akarnak tartozni, és egy vidám, jó humorú ember társaságát keresik.

Akiből sugárzik a harmónia, azt sokan szeretik. Lelked szüntelen adásban van. A tested, a bőröd, a szemed is. Sugárzol, és a sugárzásod vonz és taszít. Be tudod vonzani magadhoz a másikat, és el is tudod taszítani. Foglalkozz egy kicsit többet magaddal - a lelkeddel, testeddel is. Ne csodálkozz, hogy a testedet is mondom.

Szepes Mária még a száz évéhez közel is szép ember és vonzó Nő volt. Mint egy nemes, egyiptomi királynő, olyan. Fantasztikus vonzása volt, és ereje. Mert - ahogy manapság mondják - "megcsinálta magát." A szó legnemesebb értelmében. Légy te is önmagad mestere. Tanulj meg dolgozni örömmel a lelkeden - és tanuld meg minden körülmények között szeretni önmagadat.

Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 776 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 1268
  • e Hónap: 2260
  • e Év: 33989
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.