Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
Lenmag
  2013-02-21 19:25:05, csütörtök
 
 
A lenmag egészségmegőrző hatással bír, a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza. A lenmag használata a modern táplálkozásban kapott helyet. A mind több feldolgozott élelmiszer sűrűjében a legmegbízhatóbbak egyike, a feldolgozatlan lenmag. Így a szervezet hozzájut a legtisztább forráshoz, hogy ellássa magát a legfinomabb esszenciális zsírral. A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58 százalék linolenic nélkülözhetetlen zsírsav, amiből a szójababban 9 százalék van, a tökmagban 15 százalék, és a dióban 5 százalék. Más táplálékunkban nem fordul elő, vagy csupán jelentéktelen mennyiségben. A legtisztább és legtöbb esszenciális olajat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált.
Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, nikkel, kobalt, jód, króm stb.

Serkenti az agyműködést:

A test koleszterin lerakódását akadályozza meg, amennyiben ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat fogyasztjuk a közönséges zsírok helyett. Ily módon hat a kapilláris vérerek működésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben. Ezzel a tulajdonságával számos más öregkori nyavalyától kímél meg a lenolaj, vagy legalábbis késlelteti azokat.

Bronhitis, tüdő görcsös összehúzódása:

A lenmag kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. Negyed-liter forró vízbe, tegyünk másfél evő kanál lenmagot, és forraljuk tíz percen át. Tegyük félre még fél órára, hogy jól kiázzon. melegítsük fel ismét, és kortyoljuk el. Ha mindenképpen édesíteni akarjuk, legyen az méz.
A hörghurut lefolyásának könnyítésére szolgál a lenmag fogyasztása, vagy lenolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére. Így nemcsak a hörgők, ingerlésére hat enyhítőleg, hanem a tüdőre is.

Ekcéma:

A lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára hat gyógyító hatással. Ide tartozik a zsíros máj, és ezzel a fontos szervünkkel kapcsolatos összes betegség. A bőrbetegségek gyógyulásának előfeltétele az ok gyógyítása. Ha sikerül tehermentesíteni a májat, a bőrbetegségtől, így az ekcémától is megszabadulunk.

Kövek és homok ellen:

Epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyasszunk lenmag teát. Ebben az esetben azonban ajánlatos egy kanál olíva olajat is bevenni. A teát az említett módon készítsük el.
Az epekő keletkezéséről már volt szó. A megkeményedett anyagok feloldásában játszik szerepet a lenolaj az epekő hatásának enyhítésekor.

Gyomorfekély:

A gyomorsav termelésére hat jótékonyan a lenmag. Így közvetett úton lényegesen hozzásegít a gyomorfekély gyógyulásához is.

Izomláz, izomfájás:

A sportolók, vagy azok akik tavaszi munkálatokban elfáradtak, izmokra jótékony gyógyírt találnak a lenmagban. A fogyasztás mellett ajánlatos ilyenkor őrölt lenmagpakolást tenni a fájó részre. A hatás nem marad el.
Tegyünk egy csésze vízhez másfél-két evőkanál lenmagot, és lassú tűzön forraljuk felére a vizet. Szűrjük le, és amilyen melegen csak lehet, igya meg a beteg, a maradékból pedig tegyünk meleg pakolást a fájó testrészre. Naponta ismételjük meg kétszer, háromszor, amíg a fájdalom el nem múlik. Ugyanezt elvégezhetjük őrölt lenmagból is.

Prosztata panaszok:

A prosztata gyulladás egyik fő gyógyítójának tartják a tökmagot. Ezt feltehetőleg a linolenic zsírsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne. Nos a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van. Próbálkozzunk meg a fogyasztással, az eredmény nem marad el.

Rák:

A rákos megbetegedés egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olaj fogyasztása a legtisztább kénes fehérjékkel, a sovány tehéntúróval. Ezt egy német tudósnő találta fel, évtizedekkel ezelőtt, s azóta is sikeresen alkalmazzák a rákbetegek.
Kanadai kutatók meglepő eredményekről számoltak be a mellrák elleni küzdelemmel kapcsolatban. Felfigyeltek arra, hogy a lenmag segít a mellrák leküzdésében.
A mellrákban szenvedő nőknél lenmagot tartalmazó péksütemények rendszeres fogyasztásának hatására jelentős mértékben csökkent a tumor növekedése, sőt sok esetben a daganat zsugorodni kezdett.

Szabálytalan szívverés, szívszélhűdés:

A szív működésére is gyógyítólag hat ez a páratlan olaj, illetve a lenmag. Részben a koleszterin csökkentő tulajdonságának köszönhetjük, de az izomrendszerre, így a szívizomra is van gyógyhatása.

Hasznos a cukorbetegeknek:

A lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a felesleges koleszterint, valamint szabályozza a glukóz jelenlétét a vérben, ezért a cukorbetegeknek is hasznos táplálék.

Székrekedés, bélműködés:

A téli rosttalan táplálék, de egyébként is azoknak áldásos az őrölt lenmag, akik sokat küzdenek székrekedéssel, vagy nincs meg a rendszeres bélmozgás. Ha beiktatjuk mindennapi reggelinkbe ezt az olajos rostot, akkor is rendszeres lesz a székletünk, ha egyébként fehér kenyeret fogyasztunk. A lenmag megduzzad a bélben, ami tágulási ingert vált ki, ez aktivizálja a bélmozgást, és ez székeléshez vezet.

Rovarcsípés:

A rovarcsípés nagyon kellemetlen tud lenni, ha csak a méhecske csípésére gondolunk akkor is. De vannak annál sokkal fájdalmasabb és veszedelmesebb csípések. Az őrölt lenmagból készített pép képes kiszívni minden mennyiségű mérget a szervezetből, ami csak csípés útján került be.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Az élet patikája
  2013-02-21 13:44:18, csütörtök
 
  Mákkal a csontritkulás ellen

Fantasztikus könyv került a kezembe. Schirilla György: Az élet patikája. Sok értékes dolgot tanultam tőle az egészséges élethez, táplálkozáshoz. De, ami a leginkább megfogott, az a csontritkulás gyógyításáról szól. Nekem sajnos elindult ez a folyamat. A reumatológus különféle gyógyszereket írt fel, köztük hormontartalmút, amelyektől rosszul lettem. Így a természetes gyógyítást kerestem, és meg is találtam. Én eddig tojáshéjjal gyógyítottam magam. Javult is az állapotom, de a mák- kúra most nagyon megfogott. Minden 60 feletti nőnek és férfinak ajánlom.

Először leírom, a tojáshéjas módszerem.

A főzéskor felhasznált tojás héját fémdörzsivel jól ledörzsölöm folyó víz alatt. Semmi mosószer nem kell! Így amit én szeplőnek gondoltam, teljesen megtisztult tőle a tojás héja. A belső fehér héját kihúzom,amennyire tudom. Összegyűjtöm egy kis fazékban a héjakat. Amikor eléggé megtelt, felöntöm vízzel, és forralom kb. 10 percig. Így minden baktérium elpusztul.

Azután kiszedem egy lapos tányérra a megfőzött héjakat. Ha megszáradt kávédarálón ledarálom. Végül átszűröm egy teaszűrőn, hátha maradt nagyobb darab, illetve a belső fehér héját így eldobhatom. Naponta egy evőkanállal kell megenni. Nekem a -3, 5 csontritkulásom, javult -3, 2- re . Többet gyógyszert be nem szedek. Egy kolléganőm 94 éves édesanyja is eszi a tojáshéjat. A múltkor elesett a szőnyegben és nem törött el sehol a csontja.



A csontritkulás (latin nevén oszteoporózis) számos panaszt okozhat. Általában - az átlagos magyar táplálkozás és életmód miatt - a csontok csontszövettartalma , sűrűsége és ezáltal szilárdsága az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken. Nőknél e nem kívánt folyamat a változás korában és azt követően, férfiaknál pedig 65 éves kor után egyre markánsabban jelentkezik.

A helyzetet csak súlyosbítja az a körülmény, hogy a nők közül sokaknál előfordul - még elegendő vastartalmú ételanyag fogyasztás mellett is - a vas hiányos felszívódása.

Arról sok szó esik, hogy a kalciumnak szervezetünkbe történő beépüléséhez milyen fontos az A és D vitamin jelenléte.

A kalcium beépülése szempontjából e műfajban kétségtelen, hogy a mák a király! Azon felül, hogy 100 grammjában 1965 milligramm kalcium található (minden ételanyagunknál több), 22 milligramm vasat is tartalmaz. Telítetlen zsírsavaival súrlódásmentesíti vérünket, koleszterin- és triglicerid- csökkentő hatása van.

A mák rendszeres fogyasztása alkalmas a vérszegénység megszüntetésére is.

Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen a magnézium. A magnéziumban bővelkedő étrend lassítja az öregedési folyamatot, csökkenti a magas vérnyomást, megelőzi az embóliát és trombózist. A mák 100gr/506 mg magnéziumot tartalmaz.

A Csallóköz temetőiben megvizsgált, nagyon magas életkort megélt ,emberek csontjai hihetetlen jó állapotúak voltak. A csontok szövetei akár egy harminc évesé.

A Csallóközben dívott a mák - kultúra. Karácsonykor a beiglit mézes- mákkal töltötték, valamiféle imitált kis tésztaanyaggal. A beiglit a családok az úgynevezett ,,tiszta szobában" tartották, ahol csak ritkán fűtöttek be. A vályogból vert falak hűvösen tartották a szoba levegőjét. Íratlan szabály volt, hogy a beiglinek húsvétig ki kellett tartania! Naponta ettek egy- egy szeletet belőle és ha vendég érkezett, azt is megkínálták. Húsvétkor pedig sütötték a következő mákos beiglit. Mikor az elfogyott, gyakorta fogyasztottak mákkal készült ételeket. A gyerekek közt népszerű volt a mákos guba, mákos pite, mákos gombóc és születés- és névnapjukon a mákos beigli.

A mai szokás szerint a karácsonykor vagy húsvétkor sütött beigli néhány nap alatt elfogy. Viszont a bölcs ember lehetőleg minden nap eszik mákot.



Elkészítési mód



50 dkg mákot megdarálunk, majd hozzáadunk ízlés szerint mézadagot, mely 10-től 25 dkg-ig lehet. Hozzáöntünk 2-3 dl vizet, és takaréklángon felmelegítjük a masszát, közben kevergetjük. Épp, hogy egyet forr, máris le kell venni a tűzről. Először azért, hogy a folsav ne károsodjon, másodszor azért, hogy ne keseredjen a mák. Mikor a massza lehűlt, befőttes üvegbe tesszük. Tárolásra a hűtőgép gyümölcs- zöldség tartója a legalkalmasabb. Pincében is sokáig eláll, hiszen a méz konzerválja mákot. Naponta kanalazzunk belőle 2-3 nagykanál mennyiséget. Amennyiben jótékony hatását fokozni akarjuk, ehetünk még hozzá mogyorót (magyar csonthéjas mogyorót!). A mogyorónak a vastartalma még a mákon is túltesz, hiszen 100 grammja 32 milligramm vasat tartalmaz.

A tölteléket időnként felhasználhatjuk mákos-palacsinta sütésére is.

A fentiekben leírt mák- kúra 16- 18 hónap alatt megállítja a csontszöveti leépülés folyamatát. Mivel a napi felszívódási mérték csak milligrammokban mérhető, 2-3 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy a csontozatban bekövetkezett pozitív vátozást oszcilloszkópos vizsgálattal is meg lehessen állapítani.



Forrás: Schirilla György: Az élet patikája
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Sok jó ember mi mindenre képes
  2013-02-20 11:00:31, szerda
 
 
MERT ILYEN IS VAN!!

Megható történet zajlott az elmúlt napokban a Facebookon a szemünk előtt: egy utazási irodai kolléga, gyűjtést szervezett, hogy az idős házaspár közösen utazhasson a tengerhez. A férj eredetileg csak feleségét tudta befizetni az útra születésnapi meglepetésként, akinek minden vágya az volt, hogy még egyszer láthassa a tengert. A pénz összegyűlt, a pár közösen utazhat, a szakmának emberségből ötös!


Az utazási irodában dolgozó hölgy nevét, aki megmozgatta a közösséget, ismerősöket, ismeretleneket egyaránt, kérésére nem áruljuk el. A megindító történet múlt csütörtökön ezzel a bejegyzéssel indult:
"Tudjátok, nem szoktam ilyeneket, de ezt most muszáj... Ma egy nagyon megható dolog történt velem az irodában. Bejött egy rendkívül udvarias, idős úr, és befizette a feleségét egy tengerparti utazásra. Csak a feleségét, mert - bár ő is szeretne menni - sajnos annyi pénzük nincs, hogy mindketten elmenjenek. Az egész életüket együtt élték le, és régebben közösen utazgattak, és a feleségnek közeleg a szülinapja, és nagyon vágyik még egyszer a tengerpartra... A feleség nem sejt semmit, az úr március 1-jén adja majd át az utat egy csokor virág kíséretében... Én meg csak ültem itt, hallgattam és két dologra koncentráltam:
1. ne bőgjem el magam, míg itt van (sikerült, de mióta elment sírok, annyira meghatódtam, hogy ez mennyire szép)
2. hogyan is élünk a mai világban, hajtunk, állandóan rohanunk, harácsoljuk a pénzt, veszünk egy csomó felesleges dolgot, az igazán szép és értékes apróságok, dolgok és érzések mellett pedig elrohanunk. Ha lenne fölös 150 ezrem, most azonnal befizetném a bácsit erre az útra. Ilyenkor végigfut az agyamon, hogy van 1296 ismerősöm, ha mindenki adna 115 (!) forintot, meg is lenne az út ára."
Az állapotfrissítés futótűzként terjedt a közösségi oldalon. Közel 250 megosztást, majd' 150 lájkot és 107 kommentárt kapott, apránként elkezdetek érkezni a felajánlások is. Az utazáshoz szerkesztőségünk is igyekezett mind anyagilag hozzájárulni, mind pedig azzal, hogy mi is megosztottuk közel 14 000 lájkolónkkal a kezdeményezést, hogy további felajánlókat találjunk a cél érdekében. Nagyon drukkoltunk, de már hétfőn sejteni lehetett, hogy meglesz az összeg. Végül 230 000 forint gyűlt össze, így a házaspár nem csak közösen utazhat, de egy jobb, közvetlenül tengerparti szállodában lakhat majd és még egy kis költőpénzük is lesz.
A kollegina természetes a továbbiakról is beszámolt, hiszen sokan feszülten várták a történet folytatását: "200 000 Ft! El sem hiszem! Köszönet és nagy-nagy ölelés mindenkinek! Ez már bőven több mint elég... a költőpénzre is... :) Az imént beszéltem az úrral, hogy elfelejtettünk egy papírt aláírni, és be tud-e ugrani hozzám valamikor. A következő lépést még nem találtam ki, de nagyon izgulok, és kicsit remegek is....Lécci' szurkoljatok a reakciójához!"


Az utolsó bejegyzésből kiderült, a megajándékozottat legalább annyira meghatották a történtek, mint bennünket: "ITT JÁRT AZ ELŐBB A BÁCSI! Remegve bevallottam neki, hogy nincs semmi elfelejtett papír... és mi lenne ha azt mondanám, hogy ő is elutazhat a feleségével Egyiptomba. A válasz szerényen, de mosolyogva, ahogy korábban is: "de nem tudok menni, értse meg, nincs rá pénzünk...." Erre mondtam neki, hogy engem meghatott amikor itt volt, és elmeséltem sok-sok kedves embernek az interneten, és mindenki felkapta a fejét, és mindenki egy kicsivel hozzájárult, hogy ők együtt utazhassanak el. Odaadtam a hotel képeit kinyomtatva, ekkor már ő is meghatódott, de szerintem nem is fogta fel... Kis aranyosan nézett körbe, nézegette a képeket, gyűrögette a zsebijét, és mondta, hogy "de ezt hogy, és ez komoly?!" Mondtam igen, mert ennyi ember összefogott, és sok kicsi sokra megy, így komoly, és tényleg utazhatnak, és ráadásul egy jobb hotelbe, ami a parton van közvetlenül... Látszott, hogy nem is fogja fel, de tényleg... Azt mondta, ez hihetetlen, és hogy ő ilyet még soha, és sehol... Mondtam - már én is könnyes szemmel - hogy én sem, de muszáj elfogadnia, mert annyi sok jó ember annyira jó szívvel adta! Cserébe képet kérünk, ezt meg is ígérte. Majd elment, de visszajött pár perc múlva, irtó zavarban, és azt kérdezte, hogy tudja ő megköszönni ezt ennek a sok embernek, illetve ha ír egy köszönőlevelet, akkor azt eljuttatom-e a segítőkhöz. Megígértem, hogy eljuttatom Nektek!!! Az Isten áldjon meg mindnyájatokat! KÖSZÖNÖM!"
Mi is köszönjük, hogy segíthettünk!

/Forrás: Facebook

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Túrós-habos süti könnyedén
  2013-02-20 09:37:42, szerda
 
 
Hozzávalók:

A tésztához:
5 db tojás
12 dkg cukor
12 dkg vaj, vagy Rama
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál holland kakaópor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 dl tej
pici só

A túrókrémhez:
3,5 dl habtejszín
50 dkg túró
10 dkg cukor
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag instant zselatinfix

A tetejére:
kevés tejszín
20 dkg tejbevonó
jégcukor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A puha vajat a tojások sárgájával, a cukorral, a kakaóporral és a fahéjjal jól kikeverjük. A fehérjéket egy kis cukorral kemény habbá verjük, majd a kettőt egymásba öntjük, beleöntjük a tejet, majd hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük.

Egy nagy lapos tepsibe zsírpapírt teszünk, erre kerül a tészta, amit elsimítunk. 12-14 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük, hosszában kettévágjuk.

A krémhez a tejszínt a cukorral és a zselatinfix-szel jó kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük (ha szükséges áttörjük) a narancs és citromhéjakkal és a citromlével meg a vaníliás cukorral. Összekeverjük a felvert habbal, majd megtöltjük ezzel a krémmel a tésztát.

A tetejére tejbevonót melegítünk egy kevés tejszínnel, és bevonjuk a sütit, díszíthetjük jégcukorral.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Házi kenyér
  2013-02-19 09:44:41, kedd
 
 
Szerintem az egyik legfinomabb kenyér! Igaz kicsit hosszabb mire elkészül, de megéri elkészíteni. Ha az egész adagból készítjük 1,5 kg kenyeret kapunk belőle, ha felezzük akkor egy 750-800 g-os kenyér lesz. 3 napig sikerült tesztelni tovább egyszer sem tartott, de a 3 nap alatt ugyanolyan friss és morzsálódás mentes maradt. Ha az egész adagot sütjük lehet sütni egy egész kenyérként vagy két kissebként, nálunk ez a verzió jött be, sokkal könnyebben kezelik a gyermekeim, mint a nagy kenyeret.

Hozzávalók:
90 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 6 dl víz langyos, kb 1 csaptt evőkanál só, 4 kávéskanál cukor, 3 evőkanál olaj, 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot. Ezeket kézzel kicsit átkeverjük. A fél csomag élesztőt egy kis pohárban 1 dl, a langyosnál picit melegebb vízben elkeverjük, hogy feloldódjon.

Ráöntjük a lisztre, majd hozzáöntünk még 5 dl langyos vizet és hozzáadjuk az olajat. Elkezdjük összekeverni az anyagokat és elkezdjük gyúrni, dagasztani a tésztát. Dagasztás közben felvesz még 10-12 dkg lisztet. Amikor a tésztát megdagasztottuk, (kb. 10 perc), egyenletes lesz, nincsenek benne csomók, cipót formázunk belőle,

letakarjuk egy tiszta konyharuhával és meleg helyre tesszük keleszteni. Takarjuk be egy kisebb takaróval, törölközővel. 2 órán át hagyjuk kelni.
2 óra múlva pár mozdulattal átgyúrjuk, leeresztjük, így kimegy az élesztő által termelt gáz a tésztából.

És ismét visszatesszük 1 órát kelni a tésztát. Ha ez megvan, ismét leeresztjük és formára igazítjuk.

Lehet 1 kenyeret sütni belőle, akkor egy 1,5 kg-os kenyérke lesz, vagy 2 kisebbet, mert az elfér egy tepsiben egymás mellett a kettő 750 gr-os kenyér.
A formára igazított cipót a sütőlap közepére tesszük. A cipót egy enyhén benedvesített konyharuhával takarjuk le, de most csak 30 percig kelesszük. Amíg kel, addig felverünk 1 tojást a kenéshez és begyújtjuk a sütőt, hadd melegedjen elő. A kelesztés után megkenjük a felvert tojással, aki szereti megszórhatja magokkal, (szezámmag, napraforgó, lenmag) majd éles késsel kicsit bevágjuk.

180 fokon 50 perc alatt készre sül. Ha a felénél úgy érezzük gyorsabban sül a teteje, egy alufóliával takarjuk le. Akkor jó ha az alját megkopogtatva kongó hangot ad. Ha elkészült rácsra tesszük hűlni, hogy szellőzni tudjon az alja is.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csavart mogyorókrémes csiga
  2013-02-19 09:40:39, kedd
 
  Csavart mogyorókrémes csiga
Hasonló a brióshoz, csak ebben töltelék van. Nagyon finom, aki nem szereti a nutellát kakaós töltelékkel is elkészítheti. Ez esetben egy kicsi vajjal keverje ki a kakaópor és cukor keverékét és azt kenje a tésztára.

Hozzávalók:
4 dl tej, 5 dkg élesztő, 6 dkg cukor, 60 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 3 db tojássárga, 1 csipet só, fél kis üveges nutella
A kenéshez 1 egész tojás
Elkészítés:
1 dl langyos tejben morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, 3 db tojássárgáját, az olajat, cukrot, csipet sót, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, és lágy tésztává dagasszuk. 1 órán át konyharuhával lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt 2 részre osztjuk.

Kinyújtjuk mindkét lapot téglalap formára.

Az egyik lapot megkenjük nutellával.

A nutellás lapot befedjük a másik lappal.

Pizza vágóval, vagy éles késsel 2 cm széles csíkokra vágjuk fel.

A csíkokat megcsavarjuk majd csigavonalba feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.

30 percig konyharuhával letakarva pihentetjük. Utána 1 egész tojást villával felverünk majd megkenjük őket. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Aranyvesszőfű (Solidago gigantea) |
  2013-02-19 08:21:56, kedd
 
  Az egyik legfontosabb méregtelenítő teánk. Kiváló tisztító hatása van.

Májat, epét, vesét, hólyagot tisztít, vérnyomást csökkent. Az epe elégtelen működésére javasolt egy 3 hetes kúra: az első héten minden nap, a második héten minden másnap, a harmadik héten minden harmadik nap kell egy csésze aranyvesszőfű teát inni reggel, éhgyomorra. A kúra után heti egy csésze tea korlátlan ideig ajánlott.

A máj működésének elősegítésére szintén a fenti kúrát kell alkalmazni.

Akinek homok, vagy esetleg már apró kő van az epehólyagjában, vagy az epevezetékében, azt aranyvesszőfű teával el lehet hajtani. Ekkor ebből napi két litert kell meginni, délelőtt egy és délután egy litert. Az egy liter teához egy púpozott evőkanál füvet számolunk. Ezt a mennyiséget rövid idő alatt - kb. két óra - kell meginni.

Akinek alacsony a vérnyomása, óvatosan használja az aranyvesszőfüvet, mert enyhén ugyan, de csökkenti a vérnyomást. Ez esetben először csak egy liter tea fogyasztása ajánlott, de azt délelőtt tegye.

Az aranyvesszőfű teája a vese és a hólyag működését is segíti. Erre a célra csak addig kell inni a teát, amíg a vese és a hólyag nem működik rendesen. Ez általában két-három hetet jelent, addig viszont minden nap kell inni belőle egy csészével reggel, akár étkezés után is. Utána emlékeztetőül és az elért eredmény megtartására időnként, de legalább havonta két alkalommal, egy-egy csészével igyanak meg belőle.

Menstruációs görcsöket is kiválóan lehet oldani ezzel a teával. Ilyenkor a ciklus kezdete előtt 2-3 nappal kell egy-egy csészényit elfogyasztani, illetve a ciklus alatt is a nap bármely szakaszában, ha erre szükség van

Reumás és ízületi fájdalmakra is jó, továbbá izzasztóként és vizelethajtóként is hasznos. Ezekben az esetekben napi egy csésze teát igyanak meg délelőtt vagy reggel. Ezekre a bajokra csak kismértékben használ és nem közvetlenül, hanem más szerveken keresztül.

Vértisztító, ezért sebek borogatására, száj és garat tisztításra lehet használni.

Szív-és veseelégtelenségből adódó ödémáknál tilos a használata.

Akinek nincs semmi baja, annak is tudom javasolni, hogy ha ritkán is, 30 éves kor után igyon meg egy-egy csészényi teát az aranyvesszőfűből. Éppen azért igya, hogy ne is legyen semmi baja.

Az aranyvesszőfű enyhe gyulladást kelt a szervezetünkben, aminek semmilyen káros hatása nincs, de beindítja annak védekezőképességét. Már csak ezért is érdemes inni belőle időnként egy-egy csészével.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Barátom
  2013-02-18 16:36:18, hétfő
 
  Most találtam!
Ne keljen használni senkinek!

FELTÉTLENÜL OLVASD EL!!!!!! Végre egy értelmes gyógyszer, a RAK ELLENSZERE! Kedves Barátaim! Az alábbi szöveg egy brazíliai ismerősöm révén került a birtokomba. Íme: A Santo Domingoban megjelenő Listin Diario a minap arról számolt be, hogy egy brazíliai ferences testvér, bizonyos Fray Romano felfedezte a rák ellenszerét. Egyébként az érdemes férfiú a beléni (Brazília) szeminárium professzora. Amint fény derült szenzációs felfedezésére, a sajtó legott megrohamozta a szemináriumot, ahol Romano testvér készségesen elmondta, hogy felfedezésében nincs semmi rendkívüli. Egyszerűen visszatért az ősi, a természetben fellelhető növényekre épülő gyógymódokhoz. Azokhoz, melyeket a legnagyobb gyógyító, maga a teremtő Isten bocsátott mindnyájunk rendelkezésére. Receptjéért, tanácsaiért természetesen nem kér pénzt, ahogyan Jézus sem tette. A gyógyító szer jótékony hatása már az első héten megmutatkozik, s mivel már eddig is nagyon sok ember egészségét visszaadta, receptjét Romano testvér felrakta a világhálóra is, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen. Íme a recept:


Hozzávalók: fél vagy egy kilogramm virágméz, két nagy, vagy három kisebb levél aloe vera, három evőkanál konyak, whisky, vagy pálinka Elkészítés: Törüljük le a port és törjük le a töviseket az aloe vera levelekről (de nehogy meghámozzuk), majd késsel daraboljuk egészen apróra, aztán a mézet, az apróra vágott levéldarabokat és az italt öntsük egy mixerbe és addig mixeljük, amíg krémszerű, olajos sűrítménnyé válik. Ezt töltsük egy üvegbe, és tegyük a hűtőbe, de akár szobahőmérsékleten is tárolhatjuk. A barát szerint naponta háromszor egy-egy evőkanálnyit igyunk meg belőle, legalább negyedórával a főétkezések előtt. Egy kúra tíz napig tart. Utána célszerű orvoshoz fordulni, hogy megbizonyosodjunk arról, valóban csökkent-e a tumor. A teljes gyógyuláshoz általában négy, egyenként tíznapos kúrára van szükség. A készítmény egyetlen mellékhatásaként piros foltok jelenhetnek meg a bőrön, de ezek teljesen veszélytelenek. Bár Romano testvér kifejezetten a rák ellen dolgozta ki, a készítmény nemrég egy huszonkilenc éves, sclerosis multiplexben szenvedő apácát is meggyógyított. Mivel a segítség mindenkinek egyformán jól jön, rákbeteg embertársainknak különösképp, kérlek, ezúttal tedd félre előítéleteid, és titkos másolatként, küldd tovább ezt a levelet, hogy mások is hozzájussanak. Áldjon meg érte az Úr, és ajándékozzon meg jó egészséggel, békességgel, bőséggel és szeretetteljes élettel, hogy ne Te szorulj segítségre, hanem mindig Te legyél az, aki segítséget tud nyújtani a bajban lévőnek! (smirk)
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
A súlyos kimerültség jelei
  2013-02-18 16:26:30, hétfő
 
  A Chronic Fatigue Syndrom - CFS -, vagyis a krónikus kimerültség szindrómája már évszázadok óta létezik, korábban viszont idegi alapú betegségként, ideggyengeségként tekintettek rá. A krónikus kimerültség hátterében olyan egyszerű és hétköznapi dolgok állnak, mint a túlterheltség vagy az immunrendszer általános gyengesége, de leginkább e két tényezőnek az együttes, tartós jelenléte. Az, hogy az orvostudomány külön névvel látta el a betegséget, tehát már nem veszi egy kalap alá az ideggyengeséggel vagy az általános fáradtsággal, mindenképpen tükrözi a jelenség súlyosságát. A legújabb kutatások tükrében legalább annyian szenvednek krónikus fáradtságban, mint valamilyen allergiában, sőt a két betegség terjedése is hasonló sebességet mutat.

Felismerése azért fontos, mert hosszú távon súlyos következményekkel járhat. A krónikus fáradtságban szenvedő teljesítményének felét sem képes produkálni, állandó levertséggel, depresszióval és sikertelenséggel küzd. Mindemellett fizikailag is annyira legyengül, hogy a probléma a mozgásszervi panaszoktól a látászavarig terjedhet.

A CFS tünetei

A krónikus fáradtság tünetei jól felismerhetők, nem lehet összekeverni a hagyományos értelemben vett fáradtsággal. A fáradtság mellett ugyanis megjelenik az egész testet érinthető, tompa izomfájdalom, az ok nélküli fizikai gyengeség, az alacsony láz vagy hőemelkedés, a bizonytalan fejfájás, a torokfájás, a fényérzékenység, a koordinációs zavarok, vagy akár a részleges, időszakos látáskiesés.

Ha észreveszed magadon a fent felsorolt tünetek valamelyikét - vagy együttesét -, feltétlenül fordulj orvoshoz. Az orvosi ellenőrzés és kivizsgálás mellett azonban hatásos lehet minden módszer, amely segít az ellazulásban, a feltöltődésben. Ehhez az alábbi technikák nyújthatnak segítséget.

Átmeneti gyors megoldás

Mindannyiszor, amikor érzed, hogy nem vagy képes összpontosítani, csinálj néhány váll- és bokakörzést, váltott karokkal próbáld elérni a mennyezetet, érintsd meg a füleddel a vállad úgy, hogy utóbbi ne mozogjon, támaszkodj meg egy széken, és másik kezeddel húzd térded a mellkasodhoz.

Ezzel friss oxigén jut a szervezetbe, amely élénkíti a vérkeringést, és segít a koncentrálásban. Ha utána még egy nagy pohár vizet is megiszol, egy kávészünetnyi idő alatt máris sokat tettél a fáradtság enyhítéséért anélkül, hogy koffeinnel vagy más serkentővel stimuláltad volna magad.

Hosszú távú változtatások

Étkezés

Alapvető fontosságú napi minimum tíz, nagy pohár minőségi folyadék elfogyasztása. Válassz a tiszta víz, a különféle zöld és gyógyteák, a friss, cukormentes, rostos gyümölcslevek és a napi fél liter sovány tej vagy tejtermék közül.

A vastartalmú ételek segítik a vér oxigénszállítását, ezáltal élénkebbé és teherbíróbbá tesznek. Ide tartozik a máj, a spenót, az őszibarack vagy a mazsola.

Ügyelve a helyes arányokra, egy étkezéseden belül szerepeljen fehérje és szénhidrát, hogy az energiaszinted egyenletes maradjon.

Végy magadhoz mindenféle B-vitamint! A szervezet ezt nem raktározza, ezért folyamatos pótlására van szükség. Azon túl, hogy a B-vitaminok csoportja valódi energiabomba, táplálják a hajat és a körmöt, segítik a bőrsejtek megújulását, a sejtlégzést és az idegrendszer működését. A legtöbbje egyszerre található meg a zellerben, a káposztában, az avokadóban, a különféle hüvelyesekben és az élesztőben. Ezenkívül B2 van a húsban, a tojásban és a tejben; B5 a dinnyében és a joghurtban; B6 a teljes kiőrlésű péksüteményekben, B8 a narancsban, B9 (folsav) például a brokkoliban. A leggazdagabb B12-forrás a máj és a hús, kis mennyiségben a tej is tartalmazza.

Felfrissülés

Végezz rendszeres relaxációs gyakorlatokat. Nem kell, hogy egyszerre sok időt vegyenek igénybe, de feltöltődést biztosítanak a szervezetednek, amely a rendelkezésre álló energiát így hatékonyabban tudja felhasználni.
Csukd be a szemed, és lélegezz lassan, mélyeket. Ürítsd ki az agyad, és néhány percig ne foglalkozz semmiféle rád váró teendővel. Ujjbegyeiddel körkörösen masszírozd meg a halántékod és a tarkód, gyengéden nyomkodd meg lezárt szemhéjadat.
Hordj magadnál egy rozmaring-, eukaliptusz- vagy mentaolajat tartalmazó üvegcsét, és napjában néhányszor szippants bele.
Reszelj le gyömbérgyökeret és ginszenget, szórj rá néhány rozmaringlevelet, majd engedd fel a keveréket hideg vízzel. Forrald fel, hagyd kihűlni, szűrd le, és a levét idd meg.
Lefekvés előtt végezd el az alábbi légzőgyakorlatokat, majd igyál meg egy pohár levendula-, citromfű- vagy komlóteát.
Feküdj a hátadra enyhén felhúzott térdekkel. Lazítsd el a tested, egyik kezed tedd a mellkasodra, a másikat a hasadra. Ha helyesen veszed a levegőt, hasadnak magasabbra kell emelkednie, mint a mellkasodnak. Az orrodon szívd be, a szádon fújd ki. Legalább tíz percen keresztül lélegezz mélyeket. A végén újra lazíts a testtartásodon. Rendszeres gyakorlással bárhol, bármilyen testhelyzetben tudsz majd hasi levegőt venni. Azáltal, hogy a helyes légzésre koncentrálsz, kizárod a külvilágot, és néhány percre agyad is kellemesen kiürül.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
vicc
  2013-02-17 19:05:43, vasárnap
 
  Egy asszony egy kisbabával elmegy az orvoshoz. Az orvos megvizsgálja a babát, megméri a súlyát, és megállapítja, hogy egy kicsit soványka. Megkérdezi a nőtől:
- Anyatejet vagy tápszert eszik a baba?
- Anyatejet.
- Akkor kérem legyen szíves derékig levetkőzni.
Az orvos megtapintja, megnyomkodja a nő mellét, és megállapítja:
- Érthető, hogy nem lakik jól a kisbaba, hisz Önnek nincs is teje.
- Nem csoda, mert én a nagynénje vagyok, nem az anyja!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2140
  • e Hét: 5007
  • e Hónap: 11379
  • e Év: 62170
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.