Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/47 oldal   Bejegyzések száma: 467 
ÉLETMINŐSÉg
  2013-04-29 19:26:00, hétfő
 
  2013. április 28., vasárnap
ÉLETMINŐSÉG

Nincs ma kedvem a politikához.
Tulajdonképpen lassan semmihez sincs.
Amerre nézek, csak mocsokkal, bűnnel, iszonyú gondokkal találkozom, egyre kevesebb a nevetés, a jókedv, egyszerűen ebben az országban nincs már lassan mindek örülni.
A környezetem is vergődik, jóllehet nem nyomorog senki sem a családból, de mindenkit nyomaszt a létbizonytalanság, az örökös megfelelési kényszer, a holnaptól való félelem.
Nem azért, mert bármelyikük is lusta, vagy ostoba lenne, hanem azért, mert az élet végletesen kiszámíthatatlanná vált.
Ma még van munkád, holnap megjelenik a német vagy holland tulajdonos, vagy a magyar állam, aki leépít, összevon, átszervez, megszünteti a számára gazdaságtalan tevékenységet, törvényt módosít, rendeletet hoz - az pedig, aki hétfőn még munkaterülete elismert specialistája volt, holnaptól munkanélküli páriává válik.
Ez pedig akkor sem öröm, ha az ember még számít valakinek a munkaerőpiacon, de ha elhagyta a negyvenet, akkor senki és semmi lesz máról holnapra, amit - még ha vannak tartalékai is - akkor sem könnyű feldolgozni.
Minél szorgalmasabb valaki, annál nehezebben viseli a tétlenséget, minél inkább beledolgozta magát egy szakmába, annál nehezebben áll át más munkaterületre, és hát, ahogy az öreg fát is nehéz átültetni, egy koron túl az ember is megsínyli a változást, tartsa magát bármennyire is rugalmasnak és nyitottnak az új dolgokra.
Ehhez jönnek még a mai nyugdíjrendszer anomáliái, merthogy bármennyivel is áll nyugdíj előtt valaki, hiába van ezeréves munkaviszonya, bármennyire is tudja mindenki, a kormányt is beleértve, hogy ha megszakad, sem fog munkát találni, mégsem fejezheti be méltósággal a munkát, előtte még megszégyenítő kuncsorgásokra, megalázó koldulásokra készteti empatikus kormányunk.
Szélsőséges esetben előfordulhat akár az is, hogy valaki harminckilenc év munkaviszony után utcát kell, hogy sepregessen közmunkában, hogy annyi jövedelme legyen, amiből fenn tudja tartani saját életét.
Ami azt illeti, semmi oka senkinek itt az optimizmusra, a helyzet nemigen fog javulni - a kormány akármit is kommunikál, a legelesettebbekkel fizetteti meg Rogán Tóni pelenkatartó hátizsákjának árát.
A nyugdíjrendszer alól Orbán kirúgta a lábait, nemsokára olyan emberek lépnek be a rendszerbe, kiknek nyugdíjára már nem lesz fedezet, így aztán majd annyi nyugdíjat kapnak, amennyi jut.
Egyre rosszabb a helyzet az egészségügyben, ott már mindenkinek fáj valami, legyen az orvos, beteg vagy szakdolgozó.
A beteg várólistán várja a halált, az orvos éhenhal, a szakdolgozó meg vergődik máról-holnapra, közben mindahányan hallgatják az államtitkár győzelmi jelentéseit, mert itt nem lehet megmondani senkinek sem az igazat, ha kedves a pozíciója - itt győzni kell, ha beledöglünk is.
Áder például ma felszólított, "Vegyük észre a hétköznapok teljesítményét, hogy Magyarországon nagyon sok remek teljesítmény születik!"
Hát rendben van, észrevesszük.
Van mit és kiket észrevenni, hiszen egy tarlón böngésző liba is jobban áll élelmezés dolgában, mint itt az ország harmada, ők, hogy még élnek, az maga a csoda.
Egyébként is jobban áll, merthogy van fészke, amit nem terhel bankkölcsön, van élelme, és ha fűteni kellene, akkor egyszerűen odébbáll.
Innen még odébbállni sem könnyű, legfeljebb a fiataloknak, akik mennek is világgá sűrű tömött sorokban, ha statisztikailag nem is, de a valóságban mégis tovább rongálva az amúgy is egészségtelen felépítésű korfát, merthogy egyre kevesebb aktív dolgozónak kell eltartania egyre több inaktív embert, öreget, beteget, gyereket, meg a sok léhűtőt, akik beképzelt magabiztossággal osztják az észt mindenféle minisztériumok ma még biztonságosnak tűnő szobáiból.
Meg is értem Orbánt, hogy foggal-körömmel ragaszkodott a munkahelyéhez, hiszen ő is nehéz helyzetben van, belépett a munkerőpiacon jelentkezésekor válaszra sem méltatott ötvenesek sorába, emellett saját bevallása szerint is csak a miniszterelnökséghez ért.
Néha elborzadok, mikor ez eszembe jut - Úristen, mi lenne velünk, ha nem értene hozzá - tízmillió csontváz csörömpölne a Békemeneten...
A legvidámabb barakkból egy depressziós, beteg, ócska ország lett, ahol az utcán nem mosolyog rád senki, viszont bármikor agyonverhetnek, ahol az emberek már csak röhögnek a különféle mutyikon, adóemeléseken, idióta magyarázatokon, melyek szerint nálunk van Európa legigazságosabb adórendszere, meg hogy minden gazdasági mutatónk javul, mert már nem csak az ő kis vállalkozásuk ment tönkre, hanem a nagy cég is, melynek beszállítói voltak..
Meg a rezsicsökkentés törvénybe iktatásának tervén, legfőképpen a temetések költségeinek csökkentésén -majd a jövőbeni hóttakkal - mikor úgy érzik, eljött az ideje - megásatják saját sírjukat, fejüket letakarhatják a zsebkendőjükkel, hopp a sírba, a statisztikai hivatal meg majd közzéteszi a legújabb győzelmet alátámogató mérését.
Az okosok már régen mondják, hogy egy ország helyzetének legfontosabb mutatója az, hogy milyennek érzik az emberek életük minőségét.
Fontosabb ez a GDP arányos gazdasági növekedésének adatainál, mert boldog országot csak boldog emberekkel lehet építeni.
Persze, azt azért előre illene tisztázni, ki is az ország - mintha Viktor már bejelentette volna: az állam én vagyok!
Mindenesetre az életminőség meglehetősen szubjektív mutató, nem kétséges, vannak olyanok, akik Viktor nevével ajkukon boldogan halnak éhen.
De azért erre nem lehet társadalmi berendezkedést alapozni - vagy igen?

http://www.pupublogja.hu/2013/04/eletminoseg.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így trappolt végig Magyarországon a multikra mutogató Fides
  2013-04-29 18:53:00, hétfő
 
 


Így trappolt végig Magyarországon a multikra mutogató Fidesz
2013. április 29., hétfő, 12:39


Az elmúlt három évben államosították a magánnyugdíjpénztárakat, a béren kívüli juttatásokat, betiltották a nyerőgépeket és a plázákat, és megpályáztatták az állami földeket és trafikokat. Több akció váltott ki erős felháborodást, amit a kormány mindig azzal vert vissza, hogy a magyar kisembereket, vállalkozókat akarják helyzetbe hozni, és így a hasznot a külföldi cégek helyett itthon tartani. Néhány esetben kiderült, hogy ez legalábbis kétséges.


"Ez egy hatszázmilliárdos piac. Nemcsak a fiatalok védelméről van szó, és nemcsak arról, hogy kevesebb helyen lehet majd cigarettát venni, hanem egy hatszázmilliárdos piac kiskereskedelmi újraelosztásáról. Szerintem az nagyon jó dolog, hogy nem külföldi multik fognak cigarettát árulni, hanem magyarok fognak Magyarországon cigarettát árulni" - mondta Lázár János a Blikk tévének a múlt héten a trafikpályázatok eredményhirdetését követő kritikákra válaszolva.

A Hvg.hu pénteken több fideszes forrásra hivatkozva azt írja, hogy több helyen a Fidesz helyi vezetői döntötték el, hogy ki nyerje a dohányboltok üzemeltetésének jogát. A lap szerint a listát a választókerületi elnökök véleményezték, de volt olyan város is, ahol a kormánypárti frakcióval szavaztatták meg, ki nyithat trafikot. Az Indexnek az ország dél-alföldi régiójából megerősítették ezt az állítást. Mindezt Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szemenszedett hazugságnak nevezte. Szerinte egyértelmű volt, hogy érdeksérelemmel járnak majd a pályázatok. "Nyilvánvalóan a multinacionális cégek lobbija, a dohánylobbi és a baloldali pártok állandó hisztériakeltő szándéka van az ügy mögött" - mondta, és hozzátette, hogy a trafikpályázatok nyilvánosak voltak.

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy politikai alapon választották volna ki a trafikpályázatok győzteseit - jelentette ki Lázár János hétfőn. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a kormányszóvivői sajtótájékoztatón a pályázati eredményekkel kapcsolatos bírálatokra reagálva úgy fogalmazott: nem tudja garantálni, hogy "minden trafik szocialistákhoz kerüljön", és nem tudja kizárni azt sem, hogy a győztesek között vannak, akik "korábban a Fideszre szavaztak".

Nem a trafiktörvény az első, ahol a kormány államosítást, piacszerzést azzal indokolt, hogy a magyar vállalkozásoknak akarnak jót. Milyen nagy piacokra tört be az elmúlt három évben a kormány, és mivel indokolták a minden esetben hangos ellenkezést kiváltó intézkedéseket?

A magánnyugdíjpénztárak államosítása

Orbán Viktor 2010. októberben, a kormány második akciótervének ismertetésekor jelentette be először, hogy a kabinetnek felül kell vizsgálnia a nyugdíjrendszer kiadási oldalát is. Ekkor még csak azt mondta, hogy 2011. december 31-ig felfüggesztik a magán-nyugdíjpénztári tagdíjak folyósítását, két héttel később a parlament elfogadta azt a jogszabályt, amely megszüntette a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagságot, és lehetőséget teremtett a visszalépésre az állami rendszerbe. A feltételeket úgy alakították ki, hogy az, aki nem lép át az állami rendszerbe, az nyugdíjbefizetéseinek jelentős részét elveszíti, így nem volt meglepő, hogy a hajdani 3 millió magánpénztári tag durván 97 százaléka az állami rendszerbe történő átlépés mellett döntött. A végleges számok láttán Orbán Viktor bejelentette, hogy ezzel eldőlt, kétpilléres nyugdíjrendszere lesz Magyarországnak.

A magánnyugdíjakból durván 3000 milliárd forint folyt be. A kormány ennek nagy részét államadósság-csökkentésre fordította, egy másik részét folyó kiadásokra költötték el.

Mivel indokolták?
Orbán Viktor az államosítás bejelentésekor azt mondta, nem lehet fenntartani, hogy az állam havonta 30 milliárdot költ a kettős (tehát egyszerre állami és magán) nyugdíjrendszer miatt. Matolcsy György akkori gazdasági miniszter szerint azért volt szükség a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítására, mert nagy lyuk tátong a nyugdíjkasszán, a kormány által bejelentett átalakítás egyensúlyba hozza a nyugdíjkasszát. A Fidesz többször azzal érvelt, hogy a többségében külföldi kézben lévő nyugdíjpénztárak eltőzsdézték a tagok pénzét.

A cafetéria államosítása

A kormány 2011 végén döntött arról, hogy 2012 januárjától állami monopólium lesz a béren kívüli juttatásként adható, hideg és meleg élelmiszerre beváltható étkezési jegyek kibocsátása. Az Erzsébet-utalványnak elnevezett étkezési jegyek mellett monopolizálták az üdülésre, pihenésre, rekreációra fordítható béren kívüli juttatások piacát is, erre Széchenyi-kártya néven hoztak létre rendszert. Az új étkezési utalványokat kezdetben csak a CBA és a Coop üzleteiben lehetett beváltani, a nagy multinacionális áruházláncokkal csak hosszas tárgyalások után szerződött le az állam, de van, ahol a mai napig nem használhatóak.

Mivel indokolták?
A kormány azzal indokolta az étkezési utalványok évi több mint kétszázmilliárd forintos piacának államosítását, hogy az abból keletkező haszon így külföldi cégek helyett a magyar államot fogja gazdagítani. Azt ígérték, hogy az utalványok jutalékából keletkező hasznot a Nemzeti Üdülési Alapítványon keresztül teljes egészében szociális célra (szociális üdültetésre és gyerekétkeztetésre) fogják fordítani.

Az állami tulajdonú földek pályázata

Magyarország ötmillió hektár földterülettel rendelkezik, amelyből 500 ezer hektár az állami szántóföld. A kormányváltás után a Nemzeti Földalap és a Vidékfejlesztési Minisztérium mintegy 65 ezer hektár föld hasznosítását hirdette meg pályázati úton. "Egyetlen kormány sem hirdetett még meg ilyen mennyiségű területet hasznosításra ilyen rövid idő alatt" - mondta a vidékfejlesztési miniszter a pályázatokról, amelyeknek eredményeit nemcsak az ellenzék kritizálta, de a kormányhoz kötődő szervezetek közül is sokan nehezményezték, és a kormány egyik leghangosabb botránya volt.

Mivel indokolták?
A pályáztatás célja a családi gazdaságok földhöz juttatása - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Ángyán József, a vidékfejlesztési tárca volt államtitkára azért mondott le tavaly januárban, mert azt tapasztalta, hogy az általa képviselt kis- és középbirtokokra építő agrárpolitika kisiklott, és a húszéves haszonbérletre kínált 65 ezer hektárnyi állami földterületet a gyakorlatban "zöldbárók" és "oligarchák" szerzik meg nagy többségben.

Plázastop

A parlament a kormány javaslatára 2011 novemberében döntött arról, hogy 2012 januárjától tilos plázák, pontosabban háromszáz négyzetméteresnél nagyobb üzletek és bevásárlóközpontok létesítése az országban. A tiltás alól a nemzetgazdasági miniszter adhat felmentést.

Mivel indokolták?
A kormány döntését Giró-Szász András kormányszóvivő szerint az indokolta, hogy a kereskedelmi forgalom 69 százalékát uralják a nagyáruházak, amelyek zöme külföldi tulajdonban van, és csak a maradék 31 százalék van kis- és középvállalkozásoknál, miközben a utóbbiak vannak számbeli többségben. A kormány ezen az arányon kíván változtatni - mondta.

A nyerőgépek betiltása

A nyerőgépeket viharos gyorsasággal tiltotta be a kormány javaslatára a parlament: a kormány október 1-jén döntött úgy, hogy a szerencsejáték-törvény átírásával teljesen betiltja a nyerőgépezést Magyarországon, pár nappal később már a parlament előtt volt a javaslat, amely kivételesen sürgős eljárásban már másnap meg is szavazta azt. A törvényen, amely szerint pénznyerő automatákat kizárólag játékkaszinókban lehet üzemeltetni, az iparág szereplői és a szerencsejáték-szövetség is felháborodott, a szabályozást az Európai Unió is vizsgálta. A nyerőgépek betiltása után jelentősen megnőtt a kaszinólátogatók száma. A magyarországi kaszinók közül kettő az állam, a harmadik egy kormánybiztos tulajdonában áll.

Mivel indokolták?
Lázár János azzal indokolta a lépést, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők ne pénznyerő automatákba dobálják a pénzüket, másrészt szerinte súlyos nemzetbiztonsági kockázatok is felmerültek a szerencsejáték-iparban érdekeltek tevékenységével kapcsolatban.

A dohány-kiskereskedelem államosítása

A kormány 2011 végén határozta el, hogy állami hatáskörbe vonja a dohánypiacot, és 2013. június 1-jétől csak pályázat útján kisvállalkozásoknak kiadott, direkt erre a célra kialakított trafikokban lehet cigarettát és dohányt árulni, boltokban, benzinkutakon, áruházakban és más helyeken nem. A trafikok koncessziós jogát az állam pályázat útján osztja ki kisvállalkozásoknak, meghatározott időre, de legfeljebb húsz évre. A trafiktörvényt fél év késlekedés után 2012 szeptemberében fogadta el a parlament, a pályázatokat novemberben írták ki. Még a pályázati határidő lejárta előtt lehetővé tették, hogy sorsjegyet, szerencsejátékot és alkoholt is áruljanak majd a nemzeti dohányboltokban. Az ötezer helyre 15 ezer pályázat érkezett, az áprilisban kihirdetett eredmények sok kritikát kaptak.

Mivel indokolták?
A javaslatot benyújtó Lázár János azzal indokolta a változtatást, hogy osztrák mintára magyar vállalkozások kezébe akarják adni a dohány-kiskereskedelmet, ráadásul ha nem mindenhol árulják a cigarettát, hanem csak a kijelölt boltokban, akkor a fiatalok nehezebben fognak hozzájutni.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/itthon/20130429-az-orbankormany-allamositasai-piacszerzesei-i ndokai.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amelyik trafikos nem adja a boltot ingyen, meg a fele haszná
  2013-04-29 18:44:57, hétfő
 
 
Amelyik trafikos nem adja a boltot ingyen, meg a fele hasznát, meg amúgy is vesztes pályázó, az állam még jól meg is büntetné, ha nem most életbe lépett törvények szerint trafikol! Humoros.
Tetemes bírságokkal szigorítaná a vámhatóság azokat a kiskereskedőket, akik nem a trafiktörvénynek megfelelően árusítanak az elkövetkező időszakban a dohánytermékeket.

A büntetés tétele természetesen a törvényben leírt pontok megsértésének mértékétől és gyakoriságától függ. Ám a bírság bizonyos helyzetekben kétszázezertől akár tízmillió forintig is rúghat. Büntetésre olyan esetekben lehet számítani, amikor pl. a kiskereskedő az engedélyben foglaltaktól eltér, megsérti a trafiktörvényt, illetve nem tesz eleget az állammal szembeni kötelezettségének.

A hatóság szigorúan büntet természetesen akkor is, ha a kiskereskedő nem megfelelően alkalmazza a nyilvántartási, könyvvezetési előírásokat, vagy hamis adatot tüntet fel. Végső esetben a vámhatóság visszavonhatja a kereskedő engedélyét, ha például egy év alatt nem kevesebb, mint háromszor megszegi a kereskedelmi szabályokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erről mélyen hallgat a csepeli Fidesz és főként Németh Szilá
  2013-04-29 18:39:31, hétfő
 
  Erről mélyen hallgat a csepeli Fidesz és főként Németh Szilárd! Miért?


Németh eszelős tekintettel.PNGA hír, amit a XXI. kerületi fideszes városvezetés eddig eltitkolt, nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni Csepelen:

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet csepeli telephelyén, a Csepeli Kórház területén kialakítandó Idősek Otthona Intézményre vonatkozó háromoldalú szándéknyilatkozat főpolgármesteri aláírásához járult hozzá a Fővárosi Közgyűlés április 24-i ülésén. A szociális létesítmény a Csepeli Kórház ,,egy részének és infrastruktúrájának felhasználásával" valósulna meg. A közgyűlés arról is döntött, hogy ,,471 millió forintot különít el költségvetésének XXI., Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet csepeli telephelye soron". A fővárosi közgyűlés májusi ülésén döntenek majd a beruházás megkezdéséről. /budapest.hu. Fővárosi Közgyűlés/

A vélemény:

A közgyűlésen - közgyűlési tagságából adódóan -, részt vett Németh Szilárd, kerületünk fideszes polgármestere (képünkön), aki hozzászólás nélkül, korábbi álláspontját, a csepelieknek tett ígéreteit sutba vágva, megszavazta a főpolgármester-helyettes által előterjesztett javaslatot. Az a Németh Szilárd, aki annak idején aktív részese, sok esetben kezdeményezője volt a kórház ,,bezárása" elleni tiltakozásoknak.

Még 2004. november 27-én, a Déli utcai épület előtt, az általa összehívott demonstráció résztvevőinek a következőket mondta a kórházzal kapcsolatban: ,,félő, hogy előbb utóbb a magánosítás célpontjává válik" és bezárásával ,, a kerületben 84 ezer ember, a Csepel-sziget további 12 településével együtt összesen 150 ezer ember maradt kórház nélkül". Rá egy évre, egy civil szervezettel együtt, aláírásgyűjtésbe kezdett, ,,a csepeli Weiss Manfréd Kórház önálló, négy alapszakmás, közkórházzá való visszaállításáért." A következő években számtalan ígéretet tett az intézmény megmentésére, visszaszerzésére. Például, 2009-ben, alig egy évvel a választások előtt, népszavazást akart indítani, többek között a kórház ügyében is. Elbukott kezdeményezésében a csepeliek támogatását kérte a kórház osztályainak bővítéséhez, fenntartói és vagyonkezelői jogának megszerzéséhez. Választási programjában pedig nagy bátran, mert kellett a győzelemhez, leírta: ,,Ismét lesz Csepelen Kórház". Az önkormányzati választások utáni, októberi eskütételi ünnepségen mindezt még megerősítette, de már finomabban fogalmazott: ,,Meggyőződésünk, hogy a Csepel szigeten élőknek szükségük van kórházra, ezért kezdeményezzük a kórház visszaszerzését". A hatalom megragadása utáni hónapokban azonban hamar elfelejtkezett megvalósíthatatlan, szakmailag, anyagilag vállalhatatlan, ezért felelőtlen ígéretéről. Már a következő évben, 2011. szeptember 28-án, a Fővárosi Közgyűlésen megszavazta a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórház és Rendelőintézet és két csepeli telephelye államosítását. Végül tavaly beismerte, amit a szakma, a hozzáértők és a bennfentesek már rég tudtak: nem lesz Csepelen kórház.

Ezzel szemben, ezt az idősek otthona ügyet elhallgatta. Elhallgatta, hogy tárgyalások folynak a kórház egy részének idősek otthonává való átalakításáról. Elhallgatta, hogy a közgyűlésen erről dönteni fognak. Elhallgatta a testület, a csepeliek előtt. De nem csak Ő hallgatott a témáról. A csepel.hu szerkesztője átvette a budapest.hu-nak, a közgyűlés legfontosabb kérdéseiről szóló tájékoztató anyagát. Annak viszont valamiért nem nézett utána, volt-e csepelieket is érintő döntése a fővárosi honatyáknak. Pedig nem kellett volna messzire mennie. Felhívhatta volna például az illetékes elvtársat. Párttársát, közvetlen főnökét, Németh Szilárdot. Lehet, hogy felhívta, de nem írhatta meg? Nem tudom. De nem is érdekel. Talán majd egyszer ő is szembenéz önmagával.

A lényeg, hogy Németh Szilárd tíz éves, a csepeli kórházért vívott, politikai és hatalmi célokat szolgáló ámokfutása véget ért. Végleg lelepleződött, megbukott. Megbukott, mert nélkülözött minden szakmai, pénzügyi érvet, egyszerűen nem illett bele sem a múlt, sem a jelen politikai, társadalmi és gazdasági folyamataiba. Saját párttársai is leszavazták. Túlléptek rajta. Tavalyelőtt, illetve az április 24-i fővárosi döntésnél is.

Számomra viszont a legutóbbi döntéshez való néma asszisztálásával, támogató szavazatával, annak eltitkolásával vált egyértelművé: minden, a csepeli kórházzal összefüggő mondata, cselekedete tisztességtelen volt, csak a hatalom megszerzését szolgálta. Egyszerűbben fogalmazva: teljesen alaptalan ígéret volt. Ígéret, amellyel sok tisztességes csepeli embert akart félrevezetni. Ma már Németh Szilárd bujkál a nyilvánosság elől, ha a Csepeli Kórházról van szó. Fél a következményektől, a számonkéréstől...

V O X

http://csepelujsag.blog.hu/2013/04/29/errol_melyen_hallgat_a_csepeli_fidesz_es_fo kent_nemeth_szilard_miert?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook& ;utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több százból nem akadt egy darab becsületes fideszes
  2013-04-29 18:28:58, hétfő
 
 
Több százból nem akadt egy darab becsületes fideszes

A trafikkoncessziók kiosztásában nem az a riasztó, hogy a kormánypárt az országot és a javait szabadon ellophatónak tekinti. Hanem az, hogy a szervezett, tömeges méretű lopás végrehajtása közben nem akadt egyetlen, nem hős, csak átlagosan becsületes ember, aki felhívott volna egy újságírót, hogy mi készül.

Ami aránylag biztosan tudható, az az, hogy a Fidesz választókerületi elnökei mondhatták meg, ki nyerhet trafikot, amit központilag szervezett le az e célra alakult állami cég. Amikor a fideszesek megkapták, amit akartak, akkor juthatott az összes többi pályázónak a maradékból.

Saccoljunk: 106 választókerület elnök van, akiknek fejenként mondjuk átlagosan két közvetlen munkatársa biztosan tudott a dologról, plusz a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. alkalmazottai, plusz az egészet kiötlő kormánytisztviselők, aztán vegyük hozzá, hogy akadt, ahol a teljes helyi Fidesz-frakciót bevonták a leosztásba: óvatos becsléssel legalább 4-500 ember tudott erről a borzasztóan kínos lenyúlásról.

Egészen biztos vagyok benne, hogy ha kiválasztanánk 4-500 embert tetszés szerinti embercsoportokból Magyarországon, beleértve a taxisokat, pincéreket, ügyvédeket, kereskedelmi tévés szerkesztőket és börtönlakókat, bármelyik 4-500-as halmazból egynél több olyan ember akadna, aki nem bírna a lelkiismeretével, és a szervezett és államilag vezérelt bűncselekménysorozat láttán kiszivárogtatná az ügyet. Na itt ilyen egy sem akadt, a sztori csak most, a dohányboltok kiosztása után pattant ki.

Nem gondolom, hogy a fideszesek bármennyivel is rosszabb emberek lennének bárki másnál. A morális vakságuk oka szerintem az, hogy a pártvezetés hosszú évek óta mantrázza, hogy az egykori MSZMP-sek utódai, magyarán az MSZP és holdudvara tisztességtelen versenyelőnnyel indultak a rendszerváltás után (ami 100 százalékig igaz), ezért a polgári jobboldalt meg kell erősíteni (ami elfogadható), méghozzá bármi áron (itt csúszik el az egész okoskodás), hiszen a Másik Oldal is csalt. Lopni sem bűn, ha azért lopunk, hogy kiegyenltsük a komcsik becstelen történelmi előnyét - szól a majdnem hivatalos pártszöveg, aminek most remekül látható az eredménye.

A nem demokratikus rendszerek a történelem során mindig is szerették másoktól lopott javakkal megjutalmazni a támogatóikat. A kommunizmus idején a legmegbízhatóbb káderek, pártalkalmazottak, munkásőrök például a Rózsadombon és a környező púpokon kaptak jutalomingatlanokat. Jártam olyan csajjal, akiről kiderült, hogy munkásőr volt a nagypapája, voltam a házában, bejártam a kertet, felmászva egészen az elhagyott teniszpályáig, úgyhogy első kézből mondhatom, még egy olyan ronda egyenruhát is megérte hordani pár évig, ami ott kiálltva egy üveges szekrényben.

De még az állampárt sem azt csinálta, hogy másoktól erővel elvett javakat osztott volna szét a csinovnyikjainak. Vagyis, várjunk csak: mégis!

http://cink.hu/tobb-szazbol-nem-akadt-egy-darab-becsuletes-fideszes-483114907
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1945. április 28.
  2013-04-29 18:12:03, hétfő
 
 

1945. április 28.
2013. 04. 28. vasárnap. - 07:52

"A trianoni békeszerződés területi rendelkezései túlságosan mélyen vágtak az élő húsba és el kell ismernünk,hogy Magyarország ezer éven át fontos történelmi missziót töltött be a Dunavölgyben. A magyar nép lángoló hazaszeretetével, ereje tudatában, békében megfeszített munkájával, jobb sorsot érdemel. Nemcsak az egyetemes igazságosság, hanem Olaszország érdeke is azt kívánja, hogy Magyarország jobb sorsa valóra váljék..." (Mussolini: 1928. június 5.)



Ez a nap nem süllyedhet el a tegnapok között!

Huszonöt év pergett le az örökkévalóság homokóráján, hogy a második világháború talmudista koalíciója: a nyugati liberál-kapitalizmus által finanszírozott marxista bolsevizmus kioltotta Benito Mussolininek életét és a Dongó község határában eldördült sortűz egyszermind pontot tett egy dicsőséges korszak után, amelyben a Szép, a Jó és az Igaz eszményei egyengették az Új Európa felé vezető utat.

Ki volt Benito Mussolini az olasz nép számára, aki kirántotta nemzetét a bolsevizmus hínárjából, felelevenítette a klasszikus Róma dicsőségét és megteremtette a világ legelső hivatásrendi államát?

Ki volt Benito Mussolini a magyarok számára, aki nemcsak élő szóval szállt síkra a Hazánkat megcsonkított trianoni igazságtalanság ellen, de erélyes diplomáciai munkája lehetővé tette, hogy az 1920-ban elorzott országrészeink egyrésze ismét magyar legyen?

Ki volt Benito Mussolini Európa és a Világ számára, akinek példája magnetikus vonzást gyakorolt csaknem valamennyi kulturnemzet felé, aki még Európa határain tül is képes volt megmutatni a liberálkapitalizmus és a kommunizmus közötti - egyedüli járható HARMADIK UTAT ? Akinek Róma felé menetelő fekete ingesei a keresztény világ minden részében újabb és újabb csoportokat - zöld-., kék-, barna-, ezüst- és aranyingeseket ösztönöztek újabb és újabb menetelésekre ?

Ki volt Mussolini, az EMBER?

1883-ban született Predappio városban. A helybeli kovács fia volt, tehát a népből származott és ezt sohasem felejtette el, még hatalma tetőpontján sem. Mint akkoriban a legtöbb idealista ifjú, ö is abban a hitben nőtt fel, hogy a szocialista eszmében megoldást talál minden politikai, társadalmi és gazdasági problémára. A távolról szemlélődő szerep nem volt számára kielégítő. Teljes szívvel és teljes lélekkel vetette magát a politikai élet viharába a század elején. A benne szunnyadó szervezői és vezetői képesség és az Eszme iránti totális odaadása hamar felszínre vetették. Husz éves korában már több ízben börtönt szenvedett, számottevő politikai harcos volt.

A nép iránti rajongása azonban izzó hazaszeretettel párosult. 1915-ben mutatta meg ennek legragyogóbb példáját, amikor Olaszország részvételét támogatta az első világháborúban, önként katonának esküdött, s kevéssel később frontszolgálatra jelentkezett. Ez a lépése a nemzetközi szocialisták táborából való kiközösítésére vezetett. A nagy szocialista harcos ekkor találkozott a nacionalizmussal, amit egyre jobban magáévá tett - anélkül, hogy szocialista elveit föladta volna..

Frontszolgálata alatt súlyosan megsebesült, olyannyira, hogy további katonai szolgálatra alkalmatlan lett. El kellett hagynia a hadsereget is, ám idealizmusa legyőzte a semmittevést. Újra a politika küzdőterére lépett. Felismerte a keleti bolsevizmus veszélyét, de továbbra is érezte a szociális igazságtalanságokat. Felhívással fordult mindazon honfitársaihoz, akik Hozzá hasonlóan, hazájukat és népüket egyaránt szerették. Harcot hirdetett a romlott demokrácia megtisztításáért, a nemzetközi bolsevizmus erős és forradalmi ellenpólusának megteremtéséért, egy új Olaszországnak új rendszer jegyében való megszervezéséért.

Ezt az új rendszert FASCIZMUS-nak nevezte. Ennek jelképe volt az XXX ókori Róma Hétórai által használt vesszőnyaláb, amely az összetartás szükségességét, az egységben rejlő erőt szimbolizálta.

A fascisták - ahogyan Mussolini követőit nevezték - valóban összefogtak, hogy felvilágosítsák és megszervezzék a nemzetet. Kemény sziklaként maradtak a háború utáni Olaszország politikai viharában. Megmentették Olaszországot a bolsevista káosztól és egyszersmind Európát egy Szovjet-Olaszországtól. Mussolini nélkül Európa már a húszas években bolsevizálódott volna...

Az akkori kormányzat bárgyú tehetetlensége és ugyanakkor a vörösök által kezdeményezett általános sztrájk tisztán mutatta a helyzetet. A kormányzat nem volt képes ez országot kontrollálni és a kommunizmus veszélyei egyre nagyobbra nőttek. Mussolini válaszul több ezer fekete inges fascista élén Rómába menetelt. A király magához hivatta és új kormány alakítására kérte.

Első kormánya több különböző politikai elemből összetevődött koalíció volt, mégis megkezdte és eredményesen végezte az ország újjáépítését. A nagy gazdasági deficiteket rövidesen hasznok váltották fel; a degenerációból büszke olasz önérzet, nemzeti öntudat lett és a hajdani kovács fiának erélyes vezetése alatt az olasz nemzet a fascizmus jegyében egy emberként haladt előre.

1924-ben választási reformokat fogalmazott, majd kiíratta a választásokat, amely alapján az olasz nép totális bizalmával ajándékozta meg : elsöprő többséggel miniszterelnökké választották. Az olasz történelemben azelőtt sohasem fordult elő, hogy a nép ennyire támogatott volna egyetlen embert.

A nemzet jóváhagyásával a fascisták komolyan munkához láttak. Nacionális téren az olasz visszaszeezte tekintélyét személye és nemzete iránt. Szociális téren a munkás elismert és megbecsült tagja lett a társadalomnak - a régi szocialista álom valósággá érett a fascizmusban. Valódi szociális igazság uralkodott az országban és kezdetét vette a fejlődés. Az, újjáépítés legragyogóbb példája a lecsapolt Pontini mocsarak helyén épült virágzó falvakban és városokban mutatkozott, a modern és hygénikus lakásokban, az országot behálózó új autóutakban, az újonnan épült korházakban, iskolákban és egyéb intézményekben. Mindez a Risorgimento (feltámadás, újjászületés) szellemében történt.

A demokráciának se képessége, se akaratereje nem volt ilyen akciók indításához, ellenben anyagi és erkölcsi süllyedésben, depresszióban hagyta a világot ; a bolsevizmus életterét Keleten tíz millió áldozat vére festette vörösre; a fascista Olaszország nemzeti szocialista német szövetségesével együtt haladt előre és megmutatta, hogyan kell győznie az újnak és erősnek a dekadens és a gyenge felett...

A következő éveket a Duce a fascista rendszer tökéletesítésére szentelte. Újabb reformokkal fejlesztette népének életszínvonalát. Sikerei Olaszország tekintélyét növelték az egész világon. Segítségével a spanyol nacionalisták - Franco tábornok vezetése alatt - megmentették Ibériát a bolsevista sorstól. 1937-ben Anti-Komintern szerződést kötött Hitler Adolffal, amely Európa megvédését szolgálta a bolsevizmus egyre jobban fenyegető veszélyével szemben. Most, 33 évvel később, nyugodtan elmondhatjuk, hogy a történelem frappánsan igazolta e szerződés bölcsességét és szükségességét.

1940-ben német szövetségese oldalán a fascista Olaszország belépett a második világháborúba, részt vett a bolsevizmus elleni keresztes hadjáratban.

1943-ban a Szövetségesek elfoglalták Szicíliát. Kevéssel később az olasz nép gyáva és hazaáruló elemei lemondásra kényszerítették és rabul ejtették Mussolinit. A gyönge jellemű Badoglio került hatalomra, aminek következtében Olaszország kettévágva és valódi vezetőjétől megfosztva feladta harcát az előre nyomuló ellenséges csapatok előtt. A Dúcét börtönből börtönbe hurcolták, végül a Gran Sasso hegy csúcsára került, ahonnan bravúros vállalkozással német ejtőernyősök szabadítottak meg, Skorzeny Ottó SS százados vezetése alatt, akit Hitler Adolf személyesen bízott meg e feladattal.

Mussolini ezután visszatért Olaszországba, s az ország északi részében új fascista kormányt alakított, ezúttal köztársasági államformával és azzal a szent elhatározással, hogy megvédi hazáját. A szövetségesek jól elszerelt és nagyszámú haderői, a hazaáruló Badoglio segítségével mind kisebb és kisebb területre kényszerítették az észak olaszországi fascista köztársaságot, végül is az állam teljesen elsöpörtetett. Mussolini és környezete nem maradhattak Milanóban. Autókaravánnal megindultak észak felé. Dongó nevű községnél vörös terroris?ták tartóztatták fel a karavánt és a csoport olasz tagjait hidegvérrel legyilkolták. A Dúcét és titkárnőjét, Clara Petaccit elhurcolták és később Petacci kisasszonyt Mussolini szemei előtt ölték meg. A Dúcét szintén agyonlőtték, miután gyilkosait arra figyelmeztette, hogy egyenesen lőjjenek.

Holttesteiket Milánóba szállították és a piactéren fejjel lefelé fölakasztották a mészárosok horgaira. A hisztérikus bolsevista banda céllövészetet rendezett a holttestekre. Órákig folyt ez a tipikusan demokratikus szórakozás, csak olykor szakadt meg rövid időre, amikor ujabb szállítmányok érkeztek - újabb elfogott fascisták holttestei s a vérszomjas, destruktív, gyilkos orgia folyt tovább.

A történelmet csak kevés nagy ember csinálja. Mussolini ezek közé tartozott... ö volt az első ember,, aki a szocializmust sikeresen kapcsolta össze a nacionalizált hivatásrendi államszervezetnél újabbat, jobbat, szebbet és igazságosabbat mindeddig még senki nem mutatott.

Minden ébredő nemzetnek meg vannak a saját mártyrjai. Talán nem követünk el kegyeletsértést, ha Mussolini sorsát összehasonlítjuk a magyar Nemzetvezető mártyrhalálával és megállapítjuk, hogy Mussolini sorsa tragikusabb volt, mint Szálasié: - Amíg Szálasi Ferenc kivégzésénél ugyanaz az idegen fajú csőcselék biztatta a hóhért, mint amelyik kétezer év előtti Nagy Elődjénél, Jézus Krisztusnál kiáltotta a ?feszítsd meg!"-et; addig Mussolinit a saját népének söpredéke ölte meg. Nem jár messze az igazságtól Claude Farrére, a Francia Akadémia tagja, s a jelenkori francia irodalom büszkesége, amikor könyvének 214. oldalán a következőket írja : ?Benito Mussolini az olasz történelemben azonnal Július Cézár után következik. Mindaz a jó, amit Mussolini Itáliának tett, MINDENEK ellenére FELMÉRHETETLEN. Mussolinit elárulták, meggyilkolták és meggyalázták oly aljas módon, hogy ahhoz képest az orosz cári família kiirtása jelentéktelenné válik. Bosszút álltak rajta az olaszok, akiknek ó túlságosan NAGY volt, mint vezető, s akinek az érdemei is túlságosan nagyok voltak... Kétezer évvel ezelőtt ugyanezen okból gyilkolták meg Július Cézárt is..."

Nimród Attila - Út és Cél 1970 május-június

Kitartás.hu


http://kitartas.mozgalom.org/orokervenyu/1945-aprilis-28
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest elzsidósodásáról
  2013-04-29 18:04:15, hétfő
 
 


A Hamburger Fremdenblatt ,,A másik Budapest" címmel első oldalon közöl hosszabb tudósítást Budapest elzsidósodásáról.

Részletes adatokat közöl erre nézve, és megállapítja, hogy egy felelőtlen klikk munkája következtében, mely a kulisszák mögött irányította az állampolitikát, mindaz, ami a zsidókérdés megoldása érdekében történt, nagyrészt csak szemfényvesztés volt. Mindenekelőtt bizonyos mértékben csak kis áldozat volt az, amit az egykor a Gömbös által felállított és azóta mindig szabotált megújulási program oltárán letettek.

A zsidók azonban nemcsak tízezrével szaporodtak és nemcsak állandóan özönlöttek a szomszédos országokból Magyarországra, hanem mindig biztonságosabban érezték magukat Magyarországon, és az országot a politikai korrupció, az árulás és a nagy fokra kitenyésztett pesszimizmus melegágyává tették. Kállay miniszterelnök és barátai szoros kapcsolatban állottak a gazdasági életet és pénzügyet behálózó zsidó körökkel, habár ez külsőleg inkább csak olyan módon nyilatkozott meg, hogy a Goldbergerek vagy Ullmann báróék gazdag szoáréin Kállay részvételével gyakran százezrek cseréltek kártyajátékban gazdát.

Mindez azonban hirtelen megváltozott, amikor Horthy kormányzó és a Führer megegyeztek Magyarország harci készségének fokozásában. Amikor a német csapatok a megegyezés értelmében Magyarországra bevonultak, és egy vasárnap kora hajhali óráiban megjelentek Budapesten, hogy a honvédséggel vállvetve megkezdjék a külső front védelmezését, akkor természetes volt, hogy a nem kevésbé fontos belső frontot is meg kellett tisztítani. A zsidók, marxisták és cinkosaik összeesküvésének véget kellett vetni, és a parazitáktól, valamint a nemzetközi spekulánsoktól az örvény szélére juttatott magyar nemzet becsületét biztosítani kellett, biztosítani kellett azt a nemzeti becsületet, amely a magyarság történelmi felemelkedésének évszázados harcaiban mindig irányadó szerepet töltött be. Mindenekelőtt azonban világos válaszfalat kellett a magyarok és a zsidók között húzni, meg kellett oldani azt a feladatot, amelyet a Kállay-kormány helyébe lépett Sztójay-kormány a legsürgősebbnek tartott.

Ezután a cikk ismerteti az eddigi zsidórendeleteket, majd így folytatja: A magyar főváros képe néhány nap alatt erősen megváltozott. A város élete komolyabb és lényegesen nyugodtabb lett, mivel eddig inkább a zsidók hangoskodtak, míg a magyar inkább szemlélődő és tartózkodó. Most, amikor a zsidók nem szíthatnak többé pánikot, és amikor elvesztették annak lehetőségét, hogy bomlasztó híreket terjesszenek, Budapest az angolszász terrortámadásokat is nyugodtan, fegyelmezetten és példás magatartással élte át. Ezzel a magyar főváros az európai kultúrvárosok háborús frontjába lépett be, és hírnevét - mely a Duna királynőjének címét adományozta neki - heroikus módon fogja megvédelmezni.

Berlin, 1944. április 26., 10:35 (Magyar Távirati Iroda)

http://harcunk.info/index.php/archiv/545-budapest-elzsidosodasarol-irt-a-hamburge r-fremdenblatt-1944-ben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: a kormánynak a munkavállalói oldal biztonságát is ga
  2013-04-29 17:52:51, hétfő
 
 
Jobbik: a kormánynak a munkavállalói oldal biztonságát is garantálnia kellene

A Jobbik szerint a kormánynak nemcsak a fogyasztói, hanem a munkavállalói oldalról is biztonságot kellett volna garantálnia a rezsicsökkentés kapcsán, mert már most látszik, hogy több cégnél elbocsátást terveznek és a beszállítókkal is több helyen felmondták a szerződést - mondta Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus felidézte, a kormánytöbbség leszavazta az Országgyűlésben a Jobbik határozati javaslatát, amelyben azt indítványozták, hogy a kormány a bérgarancia alapon túl saját hatáskörében további állami garanciát nyújthasson a dolgozók bérére olyan cégek felszámolása esetén, amelyek tevékenysége közérdekű vagy állami feladat, illetve társadalmi érdek, hogy a leállás ne egyik napról a másikra történjen. A javaslat szerint az állam állta volna a kiegyenlítetlen bértartozást, ugyanakkor visszatérítendő támogatásról lett volna szó - tette hozzá.

A képviselő szerint a javaslat azért is indokolt, mert a rezsicsökkentés miatt már most látszik, hogy több cégnél - például a Démásznál is - elbocsátást terveznek, Kazincbarcikán pedig korlátozták a vízszolgáltatást, illetve beszállítók is jelezték, hogy számos esetben felmondták velük a szerződést a karbantartásra. Szerinte tömegesen várhatók csődök azoknál vállalatoknál, amelyek a rezsicsökkentés miatt már nem tudnak akkora profitot kitermelni, mint eddig.
Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magyar Villamos Művek egyoldalúan felmondta az áramvásárlási szerződést több erőművel, így ezek is hamarosan komoly gondban lesznek.



MTI nyomán

http://www.hazateresradio.hu/node/614
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"El innen, kufárok! Nem kívánunk zsidó gyarmat lenni!"
  2013-04-29 17:52:17, hétfő
 
 




"El innen, kufárok! Nem kívánunk zsidó gyarmat lenni!"

A Kárpát Haza Őrei Mozgalom ellenállási felhívása a magyarországi pártokhoz, egyházakhoz, civil szervezetekhez, szurkolói csoportokhoz, a magyar hazafiakhoz.
Hazánkban tartja ülését a Zsidó Világkongresszus. Ezt nyílt provokációnak tekintjük, főképp azok után, ami a WikiLeaks-en megjelent, miszerint valószínűleg 120 cionista katona tevőlegesen is részt vett 2006-ban a tüntető magyar emberek megfélemlítésében és brutális bántalmazásukban. Magyarország felvásárlói, gyarmatosítói most már teljesen nyíltan jönnek fő európai székhelyükre, ahol a "rettenetes antiszemitizmus" ellenére mégis otthon érzik magukat. Köszönjük, nem kérünk belőlük!
Támogatunk minden cionizmus elleni megmozdulást. Ezen túlmenően arra kérünk minden, hazánkért, gyermekeink jövőjéért aggódó szervezetet, magyar állampolgárt, hogy a maga módján fejezze ki nemtetszését, tiltakozzon a cionista megszállás előkészítése ellen. A szurkolók, nemzeti csoportok, gárdák, motorosok tudják a dolgukat, ahogy eddig is. Kérjük, hogy a pártok, történelmi egyházak célunkkal egyetértő tagjai a maguk módján próbálják kifejezni elöljáróik, vezetőik felé elégedetlenségüket és a rendezvénytől való távolmaradásra buzdítsák őket.
Elegünk van, unjuk már a mindennapos holokauszt-megemlékezéseket, miközben más népirtásokról, pl. a magyar, örmény, palesztin népirtásról vajmi kevés szó esik. A cionista érdekek kiszolgálását, a 30 éve tartó magyar népességfogyást, a sok millió meg nem született csecsemőt, Magyarország etnikai arányainak szándékos - a szociális rendszeren keresztül történő - megváltoztatását, a kivándorlásra, adósság-rabszolgaságba, öngyilkosságba kényszerítést is tudatos népirtásnak értékeljük, melyekhez aktuális kormányaink folyamatosan asszisztáltak.
Az ENSZ Általános Közgyűlésének 3379. számú (zsidó nyomásra később visszavont) határozatával egyetértve elítéljük Izrael állami terrorizmusát, a palesztinai zsidó megszállók rasszista politikáját. Ha nem állunk ellen, Magyarország is Palesztina sorsára jut hamarosan és akkor majd mindenki a saját bőrén tapasztalhatja meg, milyen az igazi rasszizmus! Hogyan bánnak a cionista rabszolgatartók a leigázott népekkel.
El innen, kufárok! Nem kívánunk zsidó gyarmat lenni! Ez itt a mi hazánk, Magyarország!
Várjuk a felhívásunkhoz csatlakozókat, képes beszámolókat ide:

anticionistakho@gmail.com
Kárpát Haza Őrei Mozgalom


http://kuruc.info/r/6/111374/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veszélyben az anticionista tüntetés: Orbán megint utasította
  2013-04-29 17:41:57, hétfő
 
  Veszélyben az anticionista tüntetés: Orbán megint utasította Pintért
2013. április 29. 13:18
Hunhír.info

Orbán Viktor kormányfő arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akadályozzon meg minden olyan tüntetést, szervezkedést, amely sérthetné a Zsidó Világkongresszus budapesti tanácskozására látogató vendégek és a magyarországi zsidó közösség emberi méltóságát - közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress - WJC) háromnapos ülést tart Budapesten. A vasárnapi megnyitón részt vesz Orbán Viktor is. A rendezvényen - amelyen a világ zsidó közösségeinek ötszáz képviselője vesz részt - megvitatják a zsidóságot globálisan érintő témákat, "a neonáci pártok előretörésének egyre aggasztóbb ügyét és a közel-keleti helyzetet".

Lázár János hétfői tájékoztatóján elmondta, a miniszterelnök beszédet is mond a kongresszuson, ahol határozottan válaszolni kíván azokra a Magyarországot, a magyarságot és a kormányt ért vádakra, amelyekben "mindannyiunkat antiszemitának bélyegez a világ egy része".

Az államtitkár ezzel kapcsolatban súlyosan etikátlannak minősítette, ha a politikában, illetve az üzleti életben elszenvedett sérelmeket az antiszemitizmus vélelmezett vádjával viszonozzák.

Beszámolt arról is, hogy a kormány áttekintette azokat a kéréseket, amelyeket a világkongresszus a rendezvény előkészítésével kapcsolatban fogalmazott meg. Bejelentette: a kabinet mindent megtesz azért, hogy a vendégeknek és a magyarországi zsidó közösség tagjainak emberi méltósága ne sérüljön. Orbán Viktor ezért a legutóbbi kormányülésen arra utasította a belügyminisztert, hogy akadályozzon meg minden olyan tüntetést, szervezkedést, amely sérthetné a Zsidó Világkongresszus budapesti tanácskozására látogatók és a magyarországi zsidó közösség emberi méltóságát.

Hunhír.info - mti

Már a kis Lázár is éppen úgy keveri, mint hitsorsosai. Az anticionista tüntetés nem faji alapú demonstráció. mert ha annak veszik, az azt jelentené, hogy minden cionista zsidó. Pedig nem az. Lásd: Neturei Karta, az anticionoista zsidó rabbik szövetsége. A Zsidó Világkongresszus meg nem imádkozó sáskák szeánsza, hanem a világ legnagyobb és legvadabb cionista szervezetének gyűlése. A magyar közösség méltóságát meg nyugodtan lehet sérteni, az nem számít Magyarmaton.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64271
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/47 oldal   Bejegyzések száma: 467 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 239
  • e Hét: 578
  • e Hónap: 4323
  • e Év: 157819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.