Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Erőss Zsolt különleges gondolatai az emberi értékekről
  2013-05-27 10:17:09, hétfő
 
 


Erőss Zsolt: `nekem mesefigura szerep jutott´

" Az utolsó mély interjúk egyikében az örök férfias értékekről, a családról,
a férfi és a nő viszonyáról beszélt a tragikus körülmények között eltűnt hegymászó."

Februárban készítettünk rendhagyó interjút Erőss Zsolttal, amelyben nem a hegymászásról, hanem a férfias értékekről és világlátásáról vall.

Ápoljuk magunkban mindazt, ami naggyá tette Őt. Megszületett egy örök ikon. Ezért Isten éltessen új születésnapodon Hópárduc!

Férfiak Klubja
Link Link




"Hópáruc" Erőss Zsolt élménybeszámoló fotó albuma

Link Link

In memoriam Erőss Zsolt 1968-2013

Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar hegymászóink  
A hited próba alatt van
  2013-05-27 09:05:02, hétfő
 
  "Ezek a próbák fogják megmutatni, hogy a hitetek valódi. Ki van próbálva hitetek, mint ahogy a tűz megpróbálja és megtisztítja az aranyat." (1 Péter 1:7a NLT fordítás)




A Biblia rengetegszer ismétli, hogy Isten megígérte, hogy betölti szükségeidet: "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." (Pál levele a filippiekhez 4:19)

A Biblia viszont azt is mondja, hogy minden ígérettel együtt jár egy kitétel. Az egyik feltétel ehhez az ígérethez, az, hogy bíznod kell benne. Minél inkább bízol Istenben, Isten annál inkább képes lesz arra, hogy életed szükségleteit betöltse.

Hogyan tudsz megtanulni Istenben jobban bízni, hogy aztán ő betölthesse szükségleteidet? Hogyan igyekezhetsz nagyobb hitre?

Hitet nem attól fogsz kapni, hogy bibliaórán ülsz, vagy, hogy beszélsz róla. A hit olyan mint egy izom, úgy fejlődik, ha használod. Minél többet használod, annál jobban növekszik. És minél jobban növekszik, annál jobban tudja majd Isten az életedet megáldani.

Azokat a körülményeket, melyekbe Isten azért helyez, hogy hitünket növelje, megpróbáltatásoknak nevezzük: "Ezek a próbák fogják megmutatni, hogy a hitetek valódi. Ki van próbálva hitetek, mint ahogy a tűz megpróbálja és megtisztítja az aranyat." (1 Péter 1:7a NLT fordítás)

Négy olyan megpróbáltatás van, mellyel Isten a hitünket teszteli, és valószínű, hogy az egyiken épp most mész keresztül. Ahogy haladsz, tudhatod, hogy ez egy lehetőség arra, hogy fejlődjön a hited, hogy Istenben jobban bízzál. Az első két megpróbáltatásról ma fogok beszélni, a maradékról pedig holnap.

A nyomás tesztje

A nyomás tesztje a következőt kérdezi: "Hogyan fogod ezt a stresszt kezelni?" Magadra támaszkodsz, vagy Istenre támaszkodsz? Zsoltárok 50:15 azt mondja: "Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem." Istenhez fordulsz amikor bajban vagy nem más dolgok felé?

Az emberek tesztje

Isten gyakran használ embereket az életedben, hogy letesztelje, kiterjessze és növessze hitedet. Ez a teszt a következőt kérdezi: "Hogy fogod a csalódást kezelni? Az élet nagyon sokszor csalódás. Karrier, házasság, és még a tervek se úgy alakulnak, ahogy mi gondoltuk. De a legelszomorítóbb az életben az ember. Miért? Csalódunk az emberekben, mert azt a szükségletet akarjuk velük betöltetni, amit csakis Isten tud. Ez egy teszt!

A te problémád nem az életedben való emberekkel van. A probléma az életedben lévő emberek felé való reakcióddal van. Nem az emberek a problémák, és nem is ők a megoldások a problémáidra. A válasz Istenben rejlik. Amikor másoktól várod el, hogy megváltód legyenek, már várhatod is a csalódást.

Jeremiás 17:7 azt mondja: "De áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, akinek az ÚR a bizodalma.". Mi történik ha az Úrban bízol? Figyelj Isten ígéretére Ézsaiás 49:23-ban: "...nem vallanak szégyent, akik bennem bíznak.".

Beszéljétek át

Melyik tesztnél jársz épp az életedben, hogy hitedet kiterjessze?
Hogyan fogsz válaszolni a stresszre és az életedben lévő emberekre, akik tesztelik a hitedet?

Daily Hope by Rick Warren (2013.05.20.) Link


Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem
  2013-05-26 23:12:57, vasárnap
 
 


121. Zsoltár Grádicsok éneke. Link Link

Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem.
Az én segítségem az Úrtól van, a ki teremtette az eget és földet.
Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ.
Ímé,nem szunnyad és nem alszik az Izraelnek őrizője!

Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobb kezed felől.
Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold.
Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet.
Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Bízd magad Isten szerető irányítására
  2013-05-26 10:05:32, vasárnap
 
  "Mivel Isten szemében igazak lettünk hit által, békességünk van Istennel azért, amit Jézus Krisztus, a mi Urunk tett értünk." (Róma 5:1 NLT)




Ha igazi, személyes és megelégedettséggel teli békességet szeretnél a gondolataidban, a szívedben és a lelkedben, akkor életed teljes irányítását Istenre kell bíznod. Honnan tudod, hogy átadtad-e már az irányítást?

Az életünk átadásának mindig az engedelmesség a bizonyítéka. Ha Isten azt mondja, "Tedd meg!", megteszem. Nem törődöm azzal, hogy esetleg nem értem a dolgot, hogy más is megteszi-e, vagy hogy az lehetetlen, könnyű vagy nehéz, hanem csak megteszem.

Amikor hallgatsz Isten szavára és követed az útmutatását, az eredmény mindig ugyanaz: békesség.

Ma lehet, hogy olyan helyzetben vagy, amire nem tudsz befolyással lenni. Lehet, hogy egy olyan ember a házastársad, aki nem tud megváltozni. Lehet, hogy valami olyan problémán mész keresztül, amire nincs magyarázat. De a jó hír az, hogy Isten békessége megvalósulhat az életedben. Előtte azonban meg kell békélned Istennel. Nem lehet a tiéd Isten békessége, amíg nem békülsz meg Istennel. Hogy tedd ezt meg? Bízd egész életedet hit által Jézus Krisztusra. "Mivel Isten szemében igazak lettünk hit által, békességünk van Istennel azért, amit Jézus Krisztus, a mi Urunk tett értünk." (Róma 5:1 NLT)

Nem fáradtál még bele az Istennel való harcba? Nem figyelted még meg, hogy ez a legnagyobb forrása a stressznek az életedben? Mi lesz abból, ha te irányítod az életedet? Aggódás, bűntudat, keserűség, neheztelés, feszültség, félelem, fáradtság, depresszió és kétségbeesés. Mi az eredménye annak, ha Jézus Krisztust teszed az első helyre az életedben, és teljes mértékben átadod magad és engedelmeskedsz Neki, bármit kér is? Békesség, erő, bölcsesség, örök élet, öröm, és érezni fogod, hogy az életednek van célja, értelme, és hogy fontos vagy.

Kérlek, mondd el a következő imát szívedből:

"Drága Mennyei Atyám, Te tudod, hogy nehezteltem néha azért, hogy problémák vannak az életemben, és azt is tudod, hogy mennyire ellene voltam azoknak a dolgoknak, amik fájdalmat okoztak, és amiken nem tudok változtatni. Te tudod, hogy sokszor kértem magyarázatot Tőled ezekre, de nem kaptam.

Mától kezdve nem szeretnék harcolni Veled többé olyan dolgok miatt, amelyeket nem értek. Bocsáss meg nekem. Szeretnék a személyes békességem útjára lépni. Kérlek, bocsáss meg. Szeretnék elkezdeni a békesség ösvényén járni, ezért kérlek, segíts nekem. Segíts, hogy meg tudjam változtatni azokat a dolgokat amelyeket meg tudok változtatni, és el tudjam fogadni azokat a dolgokat, amelyeken nem lehet változtatni. Kérlek, Jézus, segíts, hogy akkor is bízzak a Te szerető gondoskodásodban, amikor nem értem, mi történik. Segíts, hogy bízzak abban, hogy Te jó Isten vagy, és a Te szívedben az van, hogy a legjobbat szeretnéd adni számomra.

Ma feltétel nélkül átadom életem minden területét Neked, a te szerető gondoskodásodnak, irányításodnak és vezetésednek. Kérlek add nekem a te erődet, bölcsességedet, békességedet és céljaidat. Szeretnék megbékélni hit által Istennel, hogy Rajtad keresztül, Jézus Krisztus, Isten békessége élhessen bennem. Ámen."

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 05. 19.) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Bízz Isten szeretető gondoskodásában
  2013-05-25 09:51:10, szombat
 
  "Ne aggódjatok semmiért; ehelyett mindennel kapcsolatban imádkozzatok; mondjátok el Istennek a szükségeiteket, és ne felejtsétek el megköszönni, amikor válaszol. Ha ezt teszitek, meg fogjátok tapasztalni Isten békességét, ami messze csodálatosabb annál, mint amit emberi elme képes megérteni." (Filippi 4:6-7, LB fordítás)




Nem létezik problémák nélküli élet. Ezért meg kell tanulnod békességben élni a problémák közepette is, máskülönben soha nem lesz békességed - ez biztos. Jön egy probléma, megbirkózol vele, de egyből egy másik jön a helyére.

De miért követi egyik probléma a másikat az életünkben?

Ennek három oka van:

Első, hogy Ádám is beleharapott az almába, és ezzel nagyon elrontotta a dolgokat. Ő és Éva engedtek a kísértésnek, beengedték a bűnt a világba, és mi mindannyian ennek a következményeit viseljük. Egy bukott világban élünk.

Második, hogy van egy ellenségünk, akinek a neve Sátán. Tönkre akarja tenni az elménket, a családunkat, az egészségünket, az anyagi helyzetünket - főleg, ha Krisztus követői vagyunk, és helyesen próbálunk cselekedni.

Mindezek tetejében, elkövetjük a saját hibáinkat is. A problémák és a fájdalmak többsége az életünkben a rossz döntéseinkből fakadnak. A rossz döntésekért meg kell fizetni a büntetést.

Néha viszont az életünkben lévő fájdalmakért senkit nem lehet okolni. Néha azért van egy bizonyos probléma, hogy Isten munkája láthatóvá váljon az életünkben. Tekintet nélkül arra, hogy miért vannak - akár a bukott világ, akár Sátán, akár mi magunk miatt - megoldatlan, megváltoztathatatlan, megmagyarázhatatlan és általunk nem befolyásolható problémáink, mindig ugyanaz kell, hogy legyen a válasz: bízzunk Isten szeretetteljes gondoskodásában.

A Filippi 4:6-7 ezt mondja: "Ne aggódjatok semmiért; ehelyett mindennel kapcsolatban imádkozzatok; mondjátok el Istennek a szükségeiteket, és ne felejtsétek el megköszönni, amikor válaszol. Ha ezt teszitek, meg fogjátok tapasztalni Isten békességét, ami messze csodálatosabb annál, mint amit emberi elme képes megérteni." (NLT fordítás)

Ez az út vezet a békességhez. Bármilyen helyzetben is vagy, bízz Isten szeretető gondoskodásában.

Beszéljünk róla:
- Milyen példát tudnál mondani az életedből arra, hogy Isten a küzdelmeidet arra használta fel, hogy másokat saját magához vigyen közelebb?
- Hogy reagálnak mások, amikor látják, hogy nehéz körülmények között is meg tudod őrizni a békességedet?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 05. 18.) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Napi HANGZÓ BIBLIA
  2013-05-24 22:36:15, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  NAPI HANGZÓ BIBLIA  
Tavaszi séta a Jahn Ferenc kórház parkjában
  2013-05-24 20:55:19, péntek
 
  Link

 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Fogadd el, amin nem tudsz változtatni !
  2013-05-24 13:01:18, péntek
 
  "Megtanultam, hogy elégedett legyek azzal, amim van. Tudom, hogyan kell élni, ha szinte semmim sincs, vagy ha megvan mindenem. Megtanultam a titkát annak, hogyan kell élni, akár tele a gyomrom, akár üres, akár bőségben vagyok, akár szűkölködöm. Mert mindenre képes vagyok Krisztus által, aki erőt ad nekem." (Fil 4:11-13, NLT fordítás)

" Csak azért, mert én nem értem, Isten terveit nem jelenti azt, hogy nincs velem. "
Link



Ha azon gondolkodsz, amit nem tudsz megváltoztatni, nem fog békét hozni az életedbe. Attól, hogy megsértődsz vagy keserű leszel olyasmi miatt, amin nem tudsz változtatni, még nem lesz békességed. Ha bűntudatot érzel amiatt, amin már nem lehet változtatni, akkor sem lesz békességed.

Csak egy dolog van, ami békességet fog hozni az életedbe: fogadd el azt, amit nem tudsz megváltoztatni.

Amikor Pál a Filippi levelet írta, Rómában volt éppen börtönben, és várta a kivégzését. A Filippi 4:11-13-ban írja ezeket a szavakat: "Megtanultam, hogy elégedett legyek azzal, amim van. Tudom, hogyan kell élni, ha szinte semmim sincs, vagy ha megvan mindenem. Megtanultam a titkát annak, hogyan kell élni, akár tele a gyomrom, akár üres, akár bőségben vagyok, akár szűkölködöm. Mert mindenre képes vagyok Krisztus által, aki erőt ad nekem. "(NLT)

Pál valószínűleg meg akarta változtatni a körülményeit, és szemrehányást tehetett volna Istennek azért, ami történik vele. Ehelyett azonban bízott Istenben azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amelyeket nem tudott megváltoztatni, és úgy döntött, hogy Istennek adja a dicsőséget.

Ami állandóan feszültté és idegessé tesz bennünket az életben, az az, hogy mindig mindenre magyarázatot akarunk kapni. Amikor valami elromlik az életünkben, ezt mondjuk: "Miért történik ez, Istenem? Miért engedted ezt meg?"

3 dolgot kell megértened:

1.) Isten nem tartozik neked magyarázattal semmiért. Isten jó és igazságos, és Ő érti azokat a dolgokat is az életünkben, amit mi nem. Neked csak azt kell mondanod, hogy: "Oké, Uram, rendben van."

2.) Még ha Isten meg is magyarázná, hogy miért történnek a dolgok úgy, ahogy történnek, valószínűleg te nem értenéd meg, mert Isten útjait mi nem tudjuk megérteni.

3.) A magyarázat egyébként sem hozna békességet. A magyarázatok sohasem kielégítőek.

Az egyedüli, ami megnyugvást hozhat, az Isten jelenléte az életünkben - nem Isten válasza vagy magyarázata, hanem a gondoskodása, a törődése és a vigasztalása. Ne kutass tovább az után, amire igazán nincs is szükséged, és ne próbálj változtatni olyan dolgokon, amelyeket nem tudsz befolyásolni.

Ha így teszel, akkor békességed lesz!


Beszéljünk róla:

-Mik azok a körülmények az életedben, amelyeket megpróbáltál megváltoztatni, de inkább Istennek kellene átadnod?
- A "miértek" helyett, mit kellene kérned Istentől ahhoz, hogy békességed legyen?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 05. 17. Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Búcsú Erőss Zsolttól és Kiss Petitől * iKaland
  2013-05-24 12:41:06, péntek
 
 



Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyar hegymászóink  
A békesség nem jelenti azt, hogy problémák nélkül élsz
  2013-05-23 10:16:50, csütörtök
 
  "Egy ajándékot hagyok itt nektek - a lélek és a szív békességét. A béke, amelyet én adok, egy olyan ajándék, amelyet a világ nem tud adni. Tehát ne nyugtalankodjatok és ne féljetek." János 14:27 NLT fordítás

Mindenki azt gondolja, hogy tudja, mi a lelki nyugalom titka - vagy legalábbis azt akarják, hogy te ezt gondold, azért, hogy majd megvedd a terméküket. Láttam egy parfüm hirdetését a minap, aminek Peace (béke) a neve. Ezt hirdette: "Viseld ezt, hogy nyugalmat érezz." Nos, ha ez ilyen egyszerű lenne, az jó volna. Csak befújod magad egy kis parfümmel, és békességed lesz.

A lelki nyugalom annyira fontos az életben, hogy az emberek szinte bármit megtennének azért, hogy megtalálják. Egzotikus helyekre utaznak méregdrága pénzen, agypusztító drogot szippantanak az orrukon keresztül, New Age módszerekkel kísérleteznek, egyszóval mindenféle dolgot kipróbálnak.

Az az igazság, hogy ezen a világon csak nagyon kevesen vannak békességben önmagukkal. A legtöbb ember rengeteg stresszt, aggodalmat, feszültséget cipel. Lelkipásztorként észrevettem, hogy három dolog van, ami el tudja rabolni a békességünket:

Amikor nem tudjuk befolyásolni a körülményeket - Életed nagy részét nem te irányítod. Órákon át ülsz egy forgalmi dugóban, és lekésel egy fontos eseményt. Egy pár mindent megtesz, hogy babájuk legyen, mégsem sikerül. Amikor ezek a kisebb vagy nagyobb dolgok megtörténnek velünk, frusztráltak leszünk és elveszítjük a lelki békességünket.
Amikor az emberek nem változnak - Az emberek természetükből fakadóan ellenállnak a változásnak. Zokon veszik, amikor megpróbáljuk megváltoztatni őket. A leggyorsabb módja annak, hogy elveszítsük a lelki békénket az, ha valaki mást próbálnunk megváltoztatni, ugyanis a legtöbb ember egyszerűen nem fog megváltozni.
Amikor a problémák megmagyarázhatatlanok - Tudjuk, hogy az élet nem igazságos. Nincs mindenkinek boldog élete. A dolgok nem mindig alakulnak jól. És ez még nehezebb akkor, ha nem tudjuk, hogy miért. Amikor nem tudjuk a miértre a választ, hajlamosak vagyunk aggódni, idegeskedni, és ilyenkor feszültek leszünk és elvesztjük a békességünket.
Isten lelki nyugalmat ígért, mert ez az életed egyik alapvető szükséglete. Isten héber nevei közül az egyik az, hogy Jahve Shalom. A "Shalom" békét jelent. A "Jahve Shalom" jelentése pedig ez: "Én vagyok a békesség Istene". Jézus azt mondja a János 14:27-ben: "Egy ajándékot hagyok itt nektek - a lélek és a szív békességét. A békesség, amelyet én adok, egy olyan ajándék, amelyet a világ nem tud adni. Tehát ne nyugtalankodjatok és ne féljetek." (NLT fordítás)

Ha Isten azt mondja, hogy "Felajánlom nektek a békesség ajándékát", az úgy is van. Ezért nem tudsz megdolgozni, nem tudod kiérdemelni, és nem tudsz küzdeni vagy könyörögni sem érte.

A békességnek semmi köze sincs a problémamentes élethez. Ez egyszerűen egy ajándék, amit el kell fogadnod, és ez ma is elérhető számodra.

Beszéljünk róla:

Melyek azok az általad nem befolyásolható körülmények, amelyek mostanában elrabolták a békességedet?
Mit gondolsz, miért engedi meg Isten, hogy problémáink legyenek?
Mit eredményez az, ha békés életet élünk?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 05. 16. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 641
  • e Hét: 4345
  • e Hónap: 8146
  • e Év: 69447
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.