Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 72 
A LEGJOBB magyarázat !
  2013-05-29 04:06:36, szerda
 
 
Ez az egyik legjobb magyarázata annak, miért engedi meg Isten a fájdalmat és a szenvedést. Egy ember borbélyhoz ment, hajvágásra és szakálligazításra. Amint a borbély hozzáfogott a munkához, egy jó beszélgetésbe elegyedtek. Sokféle témát érintettek. Amikor véletlenül Istenre terelődött a szó, a borbély azt mondta:
"Nem hiszem, hogy van Isten."
"Miért nem?" - kérdezte az ügyfél.
"Hát csak menjen ki az utcára, és látja, hogy nincs Isten. Mondja, ha volna Isten, lenne ennyi beteg ember? Lenne ennyi elhagyott gyerek? Ha lenne Isten, nem lenne se szenvedés, se fájdalom. Nem tudok egy olyan szerető Istent elképzelni, aki mindezeket a dolgokat megengedné."
Az ügyfél egy pillanatig gondolkodott, de nem válaszolt, mivel nem akart elkezdeni vitatkozni. A borbély befejezte a munkát, és az ügyfél kiment az üzletből. Amint kilépett a borbélyüzletből, az utcán látott egy hosszú, ragadós, piszkos hajú és rendezetlen szakállú férfit. Koszosnak és ápolatlannak nézett ki. Az ügyfél visszafordult, belépett ismét a borbélyüzletbe, és így szólt a borbélyhoz:
"Tudja mit? Nincsenek borbélyok."
"Hogy mondhat ilyet?" - kérdezte meglepetten a borbély.
"Itt vagyok, és borbély vagyok. És éppen Önön dolgoztam az előbb!"
"Nem!" - kiáltott fel az ügyfél.
"Nincsenek borbélyok, mivel ha lennének, nem lennének piszkos, hosszú hajú és rendezetlen szakállú emberek, mint az az ember ott kint."
"Ó, de borbélyok VANNAK! Ez akkor történik, mikor az emberek nem jönnek hozzám."
"Pontosan!" - erősítette meg az ügyfél.
"Ez az! Isten is VAN! Ez történik, mikor az emberek nem mennek Hozzá, és nem Tőle várják a segítséget. Ezért van sok fájdalom és szenvedés a világban."





 
 
0 komment , kategória:  *Tanmesék,az élet bölcseletei*  
Élj a belső csendben.
  2013-05-28 13:10:36, kedd
 
  A szeretet, csakis a szeretet lehet az igazi Tanítód.
Szeress,szolgálj és élj a belső csendben.

János Apostol




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
A kereszténység
  2013-05-28 11:53:33, kedd
 
 

Kedves hívő emberek! Ti, kik a kereszténység nyája, helyesebben birkái vagytok! Áruljátok el nekem, mi szentség van abban, hogy a saját "áll igazságotokat" hirdetitek, és aki épp más vallású, azt szélsőséges esetben istenkáromlónak, vagy szektásnak ítélitek?
Hol van itt a szeretet? Hol van itt a szentség?
Azt hiszem, tisztázni kellene pár fogalmat:
Kereszténység: A szóban magában ott van a teher fogalma, a kereszt. A fájdalom, a kín,és bűntudta, bűnös lélek gondolata.
Akinek van egy cseppnyi rálátása a dolgokra, észreveheti azt, hogy mindez DOGMA!Nép butítás! És igen, megerősítem az a sajnálatos tényt, hogy a pap, szerencsétlen, tisztán, és ártatlanul leszületett gyermekre, latinul egy olyan mondatot mormol, amivel megpecsételi az életét.
Miféle szent mondat az, hogy: "Bűnben születtél, bűnben halsz meg"?
A kereszténység a hatalomról szól. A Biblia igazi, és valós jelentése, messze nem arról szól, ahogy a papok egyház hirdeti.Itt olyan szintű agymosás folyik évszázadok óta, hogy siralmas, és egyben nevetséges is, az emberiség végtelenül együgyű hozzáállása, gondolkodása.( És képtelen tanulni az emberiség a hibáiból)

Templom:a Bibliában kerek perec le van írva, hogy Isten nem lakozik emberi kéz által készített építményben.
Mint ahogy az is le van írva, amit Isten kijelent:
" A föld a zsámolyom, az ég a trónusom".
Maga a keresztény vallás mondható a legnagyobb bűnnek, amit ember követhet, és véghez vihet.
kik a papok? püspökök?
Pásztor bot van a kezükben.És hányszor mondják azt, hogy a nyájam, vagy Isten nyája...
És kik alkotják a nyájat? Az emberek, a hívők. És ezzel alá is írják, hogy ők mindössze birkák.Egy megvesztegetett hatalom legnagyobb, és legböszmébb birkái.
Nem különös, hogy az egyháznak mindig adományozni kell, és az egyház anyagilag támogatottságot érez, intézmények tekintetében is?( Magyarán finanszírozzuk, a nagyrakás semmit, és önpusztítást! Gratulálok!) De ugyanakkor egy más jellegű intézmény, például iskola, ebben nem részesül? Vagy a szegénység, és még sorolhatnám?
Mit ad az egyház???
Mit ad számotokra a kereszténység?? Hitet, szeretetet???
Akkor örök eltévedt emberek vagytok, ha ebben a tudatban éltek. Mert az élet, messze nem a bűnbocsánatokról, vezeklésekről, dogmákról, pénzről, háborúkról szól.
Van Isten.Én nem annak nevezem, lehet nevezni univerzumnak, fénynek, létezésnek, stb. De ugyanarról beszélünk.
És ha az ember valóban hinne, és nem csak becsapná magát,akkor tudná azt is, hogy akit, amit Istennek nevez, az sosem lakozott egy olyan világban, amit a keresztény, és más egyéb barbár vallás oltárjának, szentségének nevez. Kereszténység, és még egyéb vallások káromolják csak igazán Istent.
Van Isten. Van Biblia. De messze nem ott, nem olyan formában, és nem olyan jelentéssel, ahogy azt a jelenlegi megvezetésként hirdetik.
És igen, a papok, nagyon okos emberek! Mert tudják, hogy vezessék meg a bárgyú birkáikat.
Mára már hiszem, tudom, hogy egyetlen igazság létezik.
És ez így van.Akik az effajta vallást hirdetik, ők is pontosan tudják ezt. De félnek, hogy mindez kiderül. És uram bocsá' mi lenne akkor? A világvallások összeomlanának.Hogy kiknek lenne mindez rossz? Az biztos hogy nem az emberiségnek. Hanem a hatalomnak.
Megjegyzem, semmilyen vallást nem képviselek nem tartozom semmilyen egyházhoz sem.
Én az életet, és a valóságot képviselem.Sajnos Igen kevés ember tudja igazából, hogy mi is az élet, és a valóság...


Forrás : Link











A maffia pénzmosodájaként működött a Vatikáni Bank?

Pénzmosás gyanúja és különös öngyilkosságok árnyékolják be a Vatikáni Bank működését. A rendőrség 47 titkos aktát foglalt le az intézet kirúgott igazgatójától. E. G. Tedeschi az életét félti.
Szerdán keresse heti tévéújságunkat - 50 csatorna kínálata a Borsban!

Szabadulna a Vatikáni Bank kétes múltjától és szeretné eloszlatni a ködös mítoszokat új igazgatója, Paolo Cipriani. Az ok: a másfél hónapja állásából menesztett igazgató, Ettore Gotti Tedeschihez kivonult a római rendőrség és lefoglalt 47 aktát, mely a bank - Vallási Műveletek Intézete - évtizedeken át zajló, bűnös tranzakcióit dokumentálta. Tedeschi életét féltve rögtön 24 órás védelmet kért, a Vatikán pedig az iratok visszaszolgáltatását követeli a rendőrségtől. Azonban már későn. Ugyanis apránként a sajtóhoz szivárgott az akták tartalma, melyet az olasz lapok ,,Tedeschi lejárt életbiztosításának" neveztek el. Kiderült, a XVI. Benedek pápa által támogatott bankár negyven évre visszamenőleg gyűjtötte, illetve vásárolta fel a Vatikánra nézve terhelő bizonyítékokat. (A Vatikáni Banknál történt már felderítetlen tragédia: Tedeschi egyik elődjét, Roberto Calvit 1982- ben, felakasztva, zsebében 15 ezer dollárral találták meg egy londoni híd állványzatán lógva. Calvi részese volt a bank visszás ügyleteinek, halála előtt pedig azzal fenyegetőzött, hogy kiteregeti a Vatikán szennyesét.)


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Kereszténység   
Aranyosi Ervin : Szeresd a gyermeked !
  2013-05-28 10:47:03, kedd
 
 
Szeresd a gyermeked, öleld a szívedre!
Ez az, mire vágyhat, fényre, szeretetre.
Legyél vele többet, várja közös játék!
Az együtt töltött perc, neki mind ajándék.

Ne a pénzedet költsd, többet ér egy álom!
Segíts álmodozni, hogy alkotóvá váljon.
Ne rút szabályokkal mérgezd meg életét!
Inkább tedd szabaddá két alkotó kezét!

A tudást úgy add át neki, ahogy kéri!
A bölcs a tudását kérdésekre méri.
Ne erőltess olyat, amit mások várnak,
nem kell megfelelni a gyarló világnak.

Szeresd a gyermeket szívvel, szeretettel,
lelke hadd szárnyaljon, legyen boldog ember!
Adj neki örömöt, békét, boldogságot,
hagyd neki örökül a csodaszép világot.

2013. május 26.




 
 
0 komment , kategória:  Író - Aranyosi Ervin   
Belépés a Lélekfogadóba !
  2013-05-26 11:21:03, vasárnap
 
  Link...





Link...

Link...

Link...

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
Boldogságunk
  2013-05-25 18:39:33, szombat
 
  Boldogságunk kilenctized része kizárólag egészségünkön nyugszik. Ha egészség van, az minden élvezet forrásává válik, de ha nincs, az egyéb javak, a szubjektív értékek sem boldogítanak, mert a szellem, a hangulat, a temperamentum szárnyalását is lecsökkenti, elnyomorítja a betegség.

Arthur Schopenhauer




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szellem sohasem fölényes
  2013-05-25 18:28:09, szombat
 
  A szellem sohasem fölényes, minél magasabb szférából táplálkozik, annál alázatosabb.

Jókai Anna
 
 
0 komment , kategória:  Író - Jókai Anna   
Az egyetlen tényleges gyógyító tényező.................
  2013-05-25 18:14:53, szombat
 
  Ebben az univerzumban az egyetlen tényleges gyógyító tényező a szellem. A szcientológiában ezt alaposan kimutattuk, és nagyobb a bizonyossága, mint a fizikai tudományoknak vagy a matematikának.

Lafayette Ron Hubbard
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rudolf Steiner : idézetek
  2013-05-25 18:11:50, szombat
 
  A fizikai világot csak akkor érthetjük meg igazán, ha megismerjük a lelki és szellemi alapjait, mint ahogy egy fénykép is csak akkor válik érthetővé és elevenné, ha a lefényképezett személlyel olyan kapcsolatba jutunk, hogy lelkét is megismerjük.


Az ember olyan mértékben szabad, amilyen mértékben meg tudja valósítani akaratában azt a lelki tevékenységet, hogy tisztán eszmei (szellemi) intuíciókat hozzon létre magában.


Az etikai individualizmus a morális erkölcsi életre alkalmazott - szellemi - fejlődéstan.


Amikor Kant azt mondja a kötelességről: "Kötelesség! te magasztos, nagyszerű fogalom, te nem hízelgéssel éred el, hogy kövessenek, hanem alávetettséget követelsz", aki "törvényeket állítasz fel, (...) amelyek előtt minden hajlamunk elnémul, bár titokban lázad ellenük", - akkor a szabad szellem tudatával rendelkező ember ezt válaszolja: "Szabadság! te baráti, emberszerű fogalom, aki magadban foglalod mindazt, ami morálisan kedves nekem és amit emberi mivoltom leginkább becsül; te, aki nem teszel senki szolgájává, mert nem pusztán törvényeket állítasz elém, hanem megvárod, hogy mit ismer fel morális hajlamom a saját törvényéül, hiszen minden külsőleg rám kényszerített törvény alatt szabadság nélkülinek érezném magam." Ez az ellentét a csak a törvényhez igazodó és a szabad moralitás között.

Rudolf Steiner
 
 
0 komment , kategória:  Filozófus - Rudolf Steiner   
A lélek
  2013-05-25 18:03:37, szombat
 
  A lélek az a részed, ami eldöntheti: a testet szolgálja vagy a szellemet, de leginkább azzal tesz jót neked, ha összhangba tudja hozni a test kívánságait az örök szellem parancsával.

Berente Ági











 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Lelkünk titkai ****  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 72 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 72 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 94
  • e Hét: 2594
  • e Hónap: 11264
  • e Év: 67197
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.