Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/60 oldal   Bejegyzések száma: 599 
Tárki: Orbán 22 év legrosszabb miniszterelnöke
  2013-05-31 17:34:12, péntek
 
  Tárki: Orbán 22 év legrosszabb miniszterelnöke

2012. december 10., hétfő, 16:22 • Utolsó frissítés: 2012. december 10., hétfő, 17:41
Szerző: hvg.hu


A Tárki közvélemény-kutatása szerint 1990 és 2012 között Orbán Viktor jelenlegi kormányzását ítélik a legrosszabbnak a válaszadók.

A rendszerváltás óta kormányzó összes miniszterelnök munkájának ötfokú skálán tett értékelése alapján a magyarok leginkább Antall József és Horn Gyula teljesítményét értékelték pozitívan - áll a Tárki kutatásában.

Az ötfokú skálán adott értékeléseket figyelembe véve a rendszerváltás óta egyetlen kormányfő munkáját sem osztályozták a válaszadók a közepesnél jobbnak. Az így kialakult rangsor alapján a legjobb minősítést Antall és Horn kapta, egyaránt átlagosan 2,89 ponttal.

A megosztott első hely mögött szintén lényegében holtverseny alakult ki Bajnai, illetve Orbán első kormányzása megítélésében, az ő teljesítményüket átlagosan 2,79, illetve 2,76 pontra értékelte a lakosság. Tőlük alig lemaradva Medgyessy és Boross következik, újra - statisztikai értelemben - holtversenyben, átlagosan 2,70 és 2,65 pontra értékelve munkájukat.

Az utolsó helyen is igen szoros az állás Gyurcsány és Orbán jelenlegi kormányzása között, előbbi átlagosan 2,39, utóbbi 2,35 pontot kapott. Ami tehát minden rangsor esetén egyértelmű, hogy a Gyurcsány- és a második Orbán-kormányzás tetszik a legkevésbé a magyaroknak - áll a Tárki kutatásának eredményeit ismertető közleményben. Ezek az eredmények arra is utalnak, hogy a kilencvenes éveket ma egy kicsit boldogabb évtizedként látjuk a miniszterelnökök munkáin keresztül, mint a következő évtizedet - írják.

Ami a pártpreferenciákat illeti, különösen figyelemre méltó Orbán Viktor első és második kormányzásának megítélése saját pártja tábora szerint, ugyanis tízből nyolc Fidesz-KDNP szavazó tartotta jónak Orbán első kormányzását, a második ciklust pedig már csak tízből hatan - mutat rá a Tárki. Nemcsak saját hátországában, de más szavazói csoportokban is látványos a veszteség, ami például a bizonytalanok esetében különösen fontos lehet: Orbán munkáját első kormányzása idején a ma bizonytalanok 18%-a osztályozta legalább jónak, jelenlegi kormányzását pedig már csak 8%-uk.

Az MSZP-szavazók értékeléseit tekintve pedig azt emeli ki a Tárki, hogy saját miniszterelnökeik közül a leginkább Horn Gyula, őt követően pedig Bajnai Gordon munkáját tartották jónak (70% és 64%), míg náluk jóval alacsonyabb arányban, saját szavazóiknak is csak kevesebb, mint a fele értékelte pozitívan Medgyessy és Gyurcsány teljesítményét (47% és 43%).

http://hvg.hu/itthon/20121210_Tarki_Orban_22_ev_legrosszabb_miniszterel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hogy összeálljon a kép:
  2013-05-31 08:23:01, péntek
 
  hogy összeálljon a kép:

Történt ugyanis, hogy a burgonyaosztás után néhány nappal, furcsa kór ütötte fel a fejét a településen. Hogy, hogy nem a Gyár utca lakói közül többen megbetegedtek, hasmenést kaptak. A "járvány" végül oly súlyos méreteket öltött, hogy Oláh Ibolya, a helyi Cigány Önkormányzat vezetője segítségért fordult a község polgármesteréhez.

Ekkor derült ki, hogy a segélyezettek döntő többsége ahelyett, hogy elvetette volna a krumplit, azonnal megette azt. Ez pedig nem volt túl jó ötlet, mivel a vetőburgonya emberi fogyasztásra alkalmatlan.
...
Oláh Ibolya először természetesen határozottan tagadta, hogy a cigányok a vetőburgonyától lettek volna rosszul:
"Én is azt eszem napok óta és nincs tőle semmi bajom."
Aztán végül mégiscsak elismerte, hogy az elfogyasztott krumpli lehet "járvány" oka, majd arra a kérdésre, hogy miért ették meg, miért nem vettették inkább el, azt válaszolta: "Azért ette meg a cigányok nagy része, mert nem tudják elvetni, gépeik sincsenek. Én sem tudtam hova elvetni, rossz a talaj a kertemben és a gaz is nagy. Szóltam a polgármesternek, hogy kezdjenek vele valamit, de nem tesz semmit. Nem érdeklik őt a cigányok."

Azt hiszem, ebben a történetben benne van minden. Minden, ami miatt a cigányság ma ott tart, ahol.

Nem tudták elvetni, mert nincsenek gépeik, mondja a helyi cigányvezér. A családonként kiosztott 2-3 zsák krumpli elvetéséhez, vajon milyen gépekre lehet szükség? Rossz a talaj, nagy a gaz a kertben, folytatja, majd hozzáteszi, hogy szólt a polgármesternek, de az a szemétláda nem tesz semmit. Mert mocskos rasszista, és mert nem érdekli őt a cigányok sanyarú sorsa. De az fel sem merül benne, hogy kigazolja a saját udvarát, az fel sem merül benne, hogy rendet tegyen maga körül, az eszébe sem jut, hogy elvesse, gondozza a növényt, hogy az majd a munka eredményeként még több burgonyával, még több ennivalóval lássa el őt.

A valóságban és képletesen is igaz. Felzabálják a jövőt.

De ebben a felfalt jövőben benne vannak mi következő éveink is, benne van a gyerekeinké, benne van az országé.

És az egészben ez a legdurvább.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bárkitől megvonhatnák a szavazati jogot?
  2013-05-31 08:18:44, péntek
 
  Bárkitől megvonhatnák a szavazati jogot?


Bármely cselekvőképes magyar állampolgár választójogát elvonhatóvá tenné a kormány arra hivatkozva, hogy nem érti elég pontosan a politika kérdéseit, vagy nem képes racionális döntéseket hozni - írta Verdes Tamás, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa egy, a parlament előtt lévő kormánypárti javaslatra hivatkozva.
A választásirendszer.hu-n megjelent elemzés szerint a kabinet "láthatóan nem észleli problémaként azt a tényt, hogy jelenleg mintegy 50 ezer embert fosztanak meg a választójoguktól csak azért, mert fogyatékosok", hiszen az új választási eljárási törvényben is rögzítené az idevágó passzust, mely szerint azon gondnokság alá helyezett állampolgárok nem szavazhatnak, akikről a bíróság kimondja, hogy ezen a területen is korlátozni kell cselekvőképességüket. Az, hogy a bíróságok ilyetén felhatalmazása jogsértő, közhely - fogalmazott Verdes felidézve, hogy milyen nemzetközi kötelezettségeit szegi meg a magyar állam.

Csakhogy az Orbán-kormány nem "csak" a fogyatékkal élők között szelektálná ki az alkalmas és alkalmatlan választópolgárokat, de általánosságban is leválasztaná a választójogtól való megfosztás lehetőségét a gondnokság alá helyezési eljárásról. A javaslat ugyanis bármely, egyébként gondnoksági eljárás kezdeményezésére jogosult állampolgárnak megadná a jogot arra, hogy egy másik, "nagykorú személy választójogból való kizárását" kérje. "Bárhogyan is nézzük, ez a mondat azt jelenti, hogy családtagok és rokonok, gyámhivatalok és az ügyészség jogosultságot szereznek arra, hogy kezdeményezzék bármely cselekvőképes nagykorú személy választójogának elvételét arra hivatkozva, hogy a választáshoz szükséges belátási képességgel nem rendelkezik" - fogalmazott Verdes. A jogvédő szerint ráadásul ez a lehetőség nem mond ellent az alaptörvénynek sem, hiszen abban is az áll: a választójog egy választópolgár "belátási képességének korlátozottsága miatt" vonható meg.

"A bíróság azt a nagykorú személyt zárja ki a választójogból, akinek a választójog gyakorlásához szükséges belátási képessége a) pszichés állapota, szellemi fogyatkozása vagy szenvedélybetegsége miatt tartósan vagy időszakonként visszatérően nagymértékben csökkent, vagy b) pszichés állapota vagy szellemi fogyatkozása miatt tartósan teljes mértékben hiányzik" - fogalmazott Cser-Palkovics András és Gulyás Gergely a választási eljárási törvényhez benyújtott módosító indítványában.

Emlékezetes: korábban Kövér László fideszes házelnök arról beszélt, hogy "egy előzetes regisztráció kizárja a kocsmai szavazást", és ezt mondta Kósa Lajos is tavaly, amikor a Fidesz-alelnök a Duna Tv-ben közölte: 2002-ben azért volt magas a részvétel, "mert az MSZP olyan embereket vitt el szavazni, akiknek nem volt világos képük az ország jövőjéről, de kisebb ellenszolgáltatásért hajlandóak voltak voksolni". Sőt, Debrecen fideszes polgármestere egy későbbi, a választási eljárási törvényről rendezett vitában is úgy érvelt a választási regisztráció mellett, hogy ezzel lehet "tanulatlan" választókat elzárni a szavazástól, "a választásból kizárni érdemes vadbarmok" megfogalmazás pedig szintén közismerten egy, persze neve elhallgatását kérő fideszes politikustól származik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
50 éves a Kedves Vezető
  2013-05-31 07:53:07, péntek
 
  50 éves lesz, és vidékről indult, roppant tehetséges és jól választott barátokat. Ma már csak egy maradt, aki befolyással bír rá az pedig Simicska.
A klientúrát a barátok építették, a hálózatot a párttársak, de pénzt azt egy ember kezelte és hozta, most már viszi Simicska! A HVG cikke nagyon pontos történelmi feldolgozást adott közre erről, érdemes elolvasni!

http://hvg.hu/itthon/20130530_Orban_Viktor_50_eves
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Villámgyorsan lezárta a holtan talált lány ügyét a rendőrség
  2013-05-31 07:46:44, péntek
 
  Villámgyorsan lezárta a holtan talált lány ügyét a rendőrség


Megtalálták a Miskolc Martin-kertvárosból eltűnt 26 éves lány holttestét. A lány múlt hétvégén tűnt el, utoljára egy kisboltban látták. 10 kilométerrel távolabb, a Sajó árterében találták meg a holtestét.

A rendőrség villámgyorsan igyekszik lezárni az ügyet. Az idegenkezűséget már a helyszíni szemlét követően kizárták. Hogy került oda, mi a halál oka - a kérdésekre válasz nincs.

Első körben a halálhírt sem ismerték el, annyit közöltek, hogy a körözést visszavonják, mert "okafogyottá vált". Az információt, hogy a lányt holtan találták meg, pedig nem kívánták megerősíteni.

Pár hónapon belül a második eltűnt lány Borsodban, akit a Sajó-parton találnak holtan.

Bányai Péter - Jövőnk.info
2013. május 30.

http://www.jovonk.info/2013/05/30/villamgyorsan-lezarta-holtan-talalt-lany-ugyet- rendorseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok óráj
  2013-05-31 07:35:08, péntek
 
  Hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában Baráth Zsolt jobbikos képviselő szegezte a kérdést a miniszterelnöknek: miközben a törvény nem bír a cigány bűnözőkkel, a cigányokat fegyveres harcra képzi és bokszolni tanítja az állam - miért, és a magyarokat miért nem? És mi a cél ezzel?
Orbán roppant tartalmas választ adott: "nem elfogadható az a helyzet, hogy bármilyen törvényi korlát miatt nem születnek meg megfelelő pillanatban a szükséges bírósági ítéletek... blablabla..." És persze a cigányokat fel kell zárkóztatni!
A miniszterelnök tehát adós maradt a válasszal: mi a büdös francra készíti fel az állam a cigányokat?!
Bányai Péter - Jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meglátja Grün, hogy Kohn bácsi a siratófalnál imádkozik
  2013-05-31 07:31:51, péntek
 
  TARLÓS A SIRATÓFALNÁL

Meglátja Grün, hogy Kohn bácsi a siratófalnál imádkozik. Odamegy és tapintatosan kérdi:-Aztán Kohn bácsi, használ ez? Mire a vén Kohn:- Hagyd fiam, mintha csak a falnak mondanám!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Bejutottunk a pesti zsidók legintimebb helyére
  2013-05-31 07:28:03, péntek
 
  Bejutottunk a pesti zsidók legintimebb helyére

2013. április 10., szerda, 20:45 • Utolsó frissítés: 2013. április 11., csütörtök, 11:43
Szerző: Nagy Emese

Üresen rohadó, bedeszkázott bérházak, rejtélyes tulajdonosok és ,,befoglalt" épületek a világörökségi pufferzónában. Az erzsébetvárosi ingatlanpanama szerencsétlen, egyben váratlanul kedvező hatásai a pesti mulatónegyedre, amelyre egy fesztivált is lehet építeni.

Hóesésben ácsorog vagy húsz ember a Deák tér-Király utca sarkán. A fele diákkorú, a másik a nyugdíjasokig húzódik, vegyes. Azért jöttek, hogy Belső-Erzsébetváros elhíresült lakatlan tereit, épületeit csodálják meg, az arcokon leginkább döbbenet ül: téged is érdekel ez?

Néhányan egymásra is találnak, akik részt vettek a Negyed6Negyed7 Fesztivál első, az egykori kóser helyeket végigjáró előző napi sétáján, és készülnek, hogy legközelebb a környék rejtett zsinagógáiba jussanak be. A többségük helybéli lakos, de ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy helyben is turisták lehessenek. A 2-3 órás csavargásokat az adott témában tájékozott szakemberek vezetik. Városszerte egyre elterjedtebbek az ilyen közösségi programok, a napokban Budapest 100 éves épületeit járták be, akiket az érdekel.
Fotó: Kováts Dániel - BUPAP

A fesztivált szervező Marom Klub Egyesület 2009-ban azt vette a fejébe, hogy a nagy zsidó ünnepekkor ledöntik azokat a szimbolikus falakat, amelyek elválasztják a különféle vallásokat, kultúrákat, embereket, és a történelmi hagyománnyal ellentétben - egyebek mellett - nyitottá teszik a zsidó rituálé és vallásgyakorlat tereit. Emellett a városrész aktuális problémái is hangsúlyt kapnak, mint az üresen álló ingatlanok kontra lakhatási nehézségek, párbeszéd a közlekedés átalakításáról vagy éppen a Klauzál tér újraálmodása az itt élők igényeinek figyelembe vételével. A workshopokat romkocsmákban, szórakozóhelyeken tartották, de volt néhány egy zöldséges üzletben is a nagyvárosi kertészkedés lehetőségeiről, hogy hasznosíthatóvá váljanak a VI. és a VII. kerület kihasználatlan kertjei. Mindezt a pészáh - zsidó húsvét, az egyiptomi szabadulás ünnepe - 8 napja alatt.

Ez utóbbi is a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) ötlete nyomán indult, ahogy a lakatlanul álló épületekről szóló szakmai és civil diskurzus nagy sikerű előadássorozata Lakatlan címmel, fél évvel ezelőtt. Ezért lett a fesztivál egyik fő témája is a hasznosítatlan ingatlanok helyzete.

Zsidó múlt

A zsidó vallás egyik legintimebb helyszínét is nyitottá tették a szervezők. A Kazinczy utcában megbújó Mikvében - rituális fürdő - éppen konyhai eszközeiket merítették a két napig forralt esővízbe az orthodox zsidók, miután előzőleg a háztartásokban húsvéti nagytakarítást végeztek. Máris egy közös pont a judeo-keresztény kultúrában. A pészach a kovásztalan kenyér ünnepe, ezért kell megsemmisíteni a fellelhető kovászos maradékokat a chametz-et. A mikve kicsi udvarán raktak tüzet, a sétások pedig nézhették, hogy ég a kalács egy ima kíséretében. Egy másik ortodox férfi bőröndnyi háztartási eszközzel érkezett, merült a fazék után a botmix is. A szent vízbe merítés oka - halljuk Bodrogi ,,Fűszeres" Eszter gasztrobloggert, hogy az ünnep ideje alatt vagy külön erre a célra használatos edényeket kell elővenni, vagy ilyen módon imádsággal megtisztítani azokat. A kóser konyhát vezető családok az újonnan vásárolt eszközeiket is ekképpen teszik alkalmassá a használatra.
Fotó: Kováts Dániel - BUPAP

Az 1928-ban épült háznak elsődleges funkciója, hogy itt merítkeznek meg a nők a menstruáció miatti elkülönülés után, de sok vallásos férfi is használja a részére fenntartott emeleti fürdőt reggel, ima előtt. ,,Jelenleg a hazai zsidóság csupán néhány százaléka él a szigorú szabályokat betartva." - mondja Merker Dávid szociológus, aki szintén tagja a Budapesti Aszfaltprojekt (BUPAP) csapatának, akik ezeket a kreatív, kulturális-helytörténeti sétákat szervezik a fővárosban. A lakatlan épületek egyre több figyelmet kapnak a civilek és a építész szakma körében szintúgy, mint az urbanista csoportok között. Erzsébetváros történelmi és szociális okoknál fogva tipikus bemutatóterepe lehet a városi térhasználat sajátosságainak.

Foghíjak, romok, foglalók

A második világháború előtt a zsidónegyedben szinte minden sarkon volt egy kávéház, az udvarokon kisüzemek, műhelyek és sütödék működtek. Akkoriban 12 szalámigyár volt a környéken, ma egy sincs, csak a romjaik. Az egykoron híres Skrek Lipót Rt. szalámi, kolbászáru és húskonzerv-különlegesség gyára az 1913-as lakcímjegyzék szerint a Dob utca 27. szám alatt folytatta az ipart, egészen 1944-ig. Ma egy új építésű ház belső udvarán koszosodik, ami megmaradt belőle. Lakatlan. Egy sarokra, a Kazinczy utca 41. szám alatti új Kőleves Étterem az egyetlen kiugróan jó példája annak, hogy milyen funkcióváltásokon mehet keresztül egy romos ingatlan.

A ház 1870 körül épült, a tízes években már ortodox kóser húsfeldolgozó volt itt a hitközség felügyelete alatt. 1926-tól 57-ig Rebenwurzl Izidor és Salamon dolgozott a házban, a közeli Skrekék legnagyobb versenytársaként, de az épület egészen 2002-ig ezt a feladatot látta el.

Aztán évekig üresen állt, míg ki nem szúrta magának a korábban az Úttörő Áruházat befoglaló globalizáció-kritikus Centrum Csoport. Céljuk az volt, hogy szociális befogadóhellyel együtt autonóm központot alakítsanak ki az underground művészetnek és kultúrának. 2005 őszén squatolták be a házat (szó szerint guggolnit jelent, ezt a szót használják a foglalásra). A bérházat a rendőrség hamar visszafoglalta. "A házfoglalásban ténylegesen részt vevő mintegy 35 fő ellen megszüntették az eljárást, annak ellenére, hogy az önkényes házfoglalás elkövetését a bíróság megállapította. Azonban a cselekmény társadalmi veszélyessége nagyjából a nullával volt egyenlő, sőt akár pozitív hatása is lehet, amennyiben az ingatlant társadalmilag fontos funkció betöltésére használják fel a jövőben" - állt a TASZ ügyvédjének, illetve a bíróság ítéletének indoklásában.

Csakugyan, rövid ideig az önkormányzat partnereivel hajléktalan szállót működtetett az egykori húsüzemben. Az ingatlan ,,szerencséje", hogy magánkézben van és a tulajdonosnak nem érdeke a ház elértéktelenítése. Bár évekig nem így tűnt. Csupán pányvát vontak a homlokzatra, és a környékbeli bennfentesek arról suttogtak, hogy a tulajdonos szállodát tervez oda. A drámai állapotban lévő egyemeletes ház az utolsó pillanatban menekült meg tavaly ősszel. A környéken egyébként jelentős ingatlantulajdonnal rendelkező befektetőt sikerült meggyőzni, hogy jobban jár egy már jól bejáratott, népszerű étteremmel. Azóta itt van a Kőleves Vendéglő, amely három háznyit költözött a Dob utcai sarokról.
Fotó: Pataky Zsolt

A havazásban alkalmunk nyílt arra is, hogy elképzeljük a Király utca 40. mára életveszélyes, födém nélküli tereit, mint Krúdy Gyula törzshelyét, a Bécsi Sörözőt. Nehéz a feladat. A valaha volt pompás épületet Hild József tervezte, de ma arról híres, hogy zűrzavaros a jogi háttere, és máig vitáznak a peres felek. Amikor még lakhatóbb állapotban volt a ház, punkok szállták meg egy időre, de ma már nincs az a punk, aki ide kuckózna be - állítja a Lakatlan séta egyik vezetője, Koniorczyk Bori urbanista. Ő is egyike a városi felfedezőknek (urban exploration, röviden urbex), amely ,,szakma" világszerte megjelent a városiasodott környezetben. Felnőtt gyerekek, akik felfedezik a kiürült, szabályoktól mentes környezetet, kalandoznak egyet benne és új, nekik tetsző funkciókat találnak neki.

A rom-recycling hasonló formái Berlinben jelentek meg a 90-es évek elején. A város újraegyesítésekor sok keleti lakos hagyta el az otthonát, ezeket foglalták el a szemfülesek. Ma turisztikai értéke van ezeknek az ingatlanoknak, direkt itt bérelnek átmeneti szállást a külföldi diákok. Párizsban is megoldás született a foglalt házak ügyében. Amennyiben súlyos lakáshiány van egy városrészben, és 18 hónapnál régebben lakatlan a nem természetes személy tulajdonában lévő ingatlan, akkor jogos a foglalás. Nem úgy Budapesten.

2013 januárjában néhány, A Város Mindenkié nevű hajléktalan érdekvédelemmel foglalkozó szervezet aktivistája megszállta a Csányi utca 5. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületet azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a szociális problémákra. Köztük volt 5 hajléktalan is és Balázs Anna urbanista, önkéntes, a Lakatlan séta másik vezetője. Míg az épülettel ismerkedtek a hajléktalanok, Anna önkéntes társaival együtt élőlánccal védte a kiérkezett rendőrök elől az épületet. Az akció nem tartott sokáig, miután egyesével állították elő őket szabálysértés miatt. 30 ezer forint a bírság fejenként, ami 3-5 nap közmunkára váltható. Anna úgy döntött, inkább ledolgozza.

A Király utcai Sirály Közösségi Tér elhúzódó esetére úgy tűnik, most pont kerül. A Negyed6Negyed7 fesztivál kiemelt helyszíne volt a főváros tulajdonában álló épület, melyet a hónap végéig kell elhagyniuk a sirályos házfoglalóknak, mivel nem tudják kifizetni a kért egymillió forintos havi bérleti díjat. A hely gazdája Schönberger Ádám, a Marom Klub Egyesület elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy korábban az épületet életveszélyes állapota miatt akarták kiüríteni, de a ház udvari részén lakók erről nem értesültek. Zavaros ügy. Schönberger a dolog háttérben azt az okot sejti, hogy valahol a pincében lehet a felbecsülhetetlen értékű Csillagkapu.
Fotó: Kováts Dániel - BUPAP

Az igény valóban megvan az időutazásra, de mostanság inkább visszafelé néznénk - vallja a sétavezető két huszonéves urbanista lány. A történelemben ciklikusan változik az, hogy egy-egy társadalom, vagy annak szelete a jövőbe tekint-e, vagy visszafelé. A XIX. század az antik kultúra felé révedt, a gazdag amerikai fiatalokat szüleik a bölcsőnek tekintett Európába küldték tanulni. A hatvanas években a sci-fi, a futurista divat volt a térnyerő: kellett ehhez egy holdra szállás és gazdasági fellendülés. Minden előre mutatott.

Most a nosztalgia jellemző idehaza. Felnőtt egy olyan generáció - mondja Bori -, amelyiknek nincs közvetlen emléke a szocializmusról, mégis súlyosan meghatározza az életét. A rendszerváltás előtti időkről többnyire a rosszat hallani, a hősök és az áldozatok összefüggésében. A mindennapi emberekről semmit. Ők így próbálják meg a szüleik fiatalságát megélni és megérteni. A traumatikus korszakok megőrződnek a városi térben, itt a gettó és a szocializmus nyomai üzennek, ezek feldolgozásában segít a lakatlan terek megismerése. Ettől szerethetőek a romkocsmák enteriőrjei: régi rádió, egy Trabant, gyerekkori háromkerekű bringa. Anna pedig pöttyös bögrével a kezében azon mereng a romkocsmák félhomályában, hogy az általuk kitalált funkciókkal hogyan hsznosítsák újra szüleik, nagyszüleik tereit, amivel meggyógyíthatják a város sebeit.


http://hvg.hu/utazas/20130410_Bejutottunk_a_pesti_zsidok_legintimebb_he
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lauder is leszólt a gyarmatnak: "Nem szabad egy nyíltan anti
  2013-05-31 07:25:30, péntek
 
  Antimagyarizmus :: 2013-05-30. 20:49
Lauder is leszólt a gyarmatnak: "Nem szabad egy nyíltan antiszemita írónőről utcát elnevezni"

A Zsidó Világkongresszus elnöke kinyilatkoztatta: "nem szabad egy nyíltan antiszemita írónőről utcát elnevezni".
Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke csütörtökön "megdöbbenésének" adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a fővárosi önkormányzat utcát kíván elnevezni Tormay Cécile "nacionalista" és "nyíltan antiszemita" írónőről.
Az Orbán Viktor miniszterelnök Fidesz pártjának egyik tagja által vezetett budapesti önkormányzatnak ez a döntése kérdésessé teszi azt a zsidó közösségnek adott ígéretet, amely szerint a magyar hatóságok erőteljes harcot folytatnak majd az antiszemitizmus ellen" - hangoztatta közleményében Lauder. "Ugyanakkor úgy tűnik, emlékeztetni kell őket arra, hogy Tormay Cécile nemcsak Horthy Miklós egyik kedvenc írója volt. Hanem hírhedt antiszemita is" - írta a WJC elnöke.
Lauder emlékeztetett rá: a WJC májusi budapesti kongresszusán Orbán Viktor kijelentette, hogy "az antiszemitizmus elfogadhatatlan és tolerálhatatlan" és hogy "a történelem megtanította a magyarokat arra, hogy időben fel kell ismerni az antiszemitizmust". A WJC elnöke reményét fejezte ki, hogy a fővárosi önkormányzat felismeri: a "Horthy és az olyan tanítványainak antiszemitizmusa, mint Tormay Cécile", valamint az általuk teremtett politikai és intellektuális légkör előfutára volt a "magyar zsidók százezrei náci haláltáborokba való deportálásának".
"Szorgalmazzuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök beszéljen Budapest polgármesterével, aki pártjának tagja, és győzze meg arról, hogy vonja vissza tervét, hogy utcát nevezzenek el Tormay Cécile-ről" - áll Ronald S. Lauder közleményében.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk:
- Az MSZP is felébredt: ők sem szeretnék, hogy közterület viselje az elvtársaik bűneit papírra vető írónő nevét
- Ilyen egy igazi gyáva, szar alak: alig böffentették el magukat a zsidók, Tarlós máris visszatáncol Tormay Cécile-ügyben
- A Mazsihisz nem tűri, hogy közteret nevezzünk el Tormay Cécile-ről - bemutatjuk tíz tételben az igazságot, amit el akarnak hallgattatni

További részletek: http://kuruc.info/r/2/112953/#ixzz2UqROxY34
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasónk nyílt levele Balatoni Monika államtitkárnak "barack
  2013-05-31 07:21:02, péntek
 
  : 2013-05-30. 21:33
Olvasónk nyílt levele Balatoni Monika államtitkárnak "barackfa-ügyben"

Nyílt levél Balatoni Monika államtitkár asszony részére, remélve, hogy eljut hozzá is.
Tisztelt Államtitkár Asszony!
Mi június 4-én pontban két perccel délután fél öt után - azaz 16 óra 32 perckor - gyertyát gyújtunk otthon. Egy percig némán állunk előtte, aztán elénekeljük nemzeti imádságunkat. Minden június 4-én! Tettük ezt már akkor is, amikor Magyarországon még csak Mónikák voltak, ilyen egyszerűen, magyarosan írva. Ha nem haragszik, mi nem változtatunk a szokásainkon. És ha haragszik, akkor sem.
Őszinte tisztelettel és levelem átgondolását (mi több: megértését) figyelmébe ajánlva
üdvözli
Dr. Tallós Emil
Korábban írtuk: A barackfás borzadállyal akarja ünnepeltetni az iskolákban Trianont az elmebetegek kormánynak nevezett gyülekezete

További részletek: http://kuruc.info/r/20/112954/#ixzz2UqQtiMVW
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/60 oldal   Bejegyzések száma: 599 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.