Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/56 oldal   Bejegyzések száma: 558 
a skinhead a cigány és a zsidó pecázik egy tóparton ki fogna
  2013-06-30 20:31:28, vasárnap
 
  a skinhead a cigány és a zsidó pecázik egy tóparton ki fognak egy aranyhalat

-aranyhal: ha el engedtek lehet mind1ikötöknek egy-egy kívánsága

-cigány: azt kívánom hogy dögöljön meg az összes zsidó

-zsidó: azt kívánom hogy dögöljön meg az összes cigány

és te skinhead? te mit kívánsz?

-skinhead: te most viccelsz? ezek után már csak egykávét kérnék
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A baromfiudvarban fél kilós tojást tojt az egyik tyúk.
  2013-06-30 20:29:07, vasárnap
 
  A baromfiudvarban fél kilós tojást tojt az egyik tyúk.
- Megmondanád, hogy sikerült? - kérdik tőle a többiek.
- Családi titok.
- Terveid a jövőre?
- Legközelebb egy kilós tojást fogok tojni.
Sajnálják, hogy nem tudták meg a titkot, így megkérdezik a kakast is, hogy hogy hozták össze ezt a hatalmas tojást?
- Családi titok. - mondja a kakas is.
- És mik a terveid a jövőre?
- Szétverem a strucc pofáját!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
„A nép fel akar szabadulni a régi zsarnokság alól, s n
  2013-06-30 20:24:17, vasárnap
 
  ,,A nép fel akar szabadulni a régi zsarnokság alól, s nem tudja, hogy egy új zsarnokságot vesz magára, a zsidókét"
2013. június 30. 09:09
Ifj. Tompó László - Hunhír.info


Százharmincnégy éve, 1879. június 29-én született Móricz Zsigmond, akit a kommunista irodalompolitika ugyan megpróbált mindjobban kisajátítani, ez azonban mégsem sikerülhetett teljesen, ugyanis köteteiből kiollózták 1919. május 30-ától augusztus 19-ig írt ,,Naplójegyzetei"-t, amelyek, a belőlük szerkesztett ,,Kommunizmus után" című emlékiratával együtt, csak 2006-ban jelenhettek meg végre. Nem véletlenül, persze, hiszen leplezetlenül arról vallott bennük, hogy ,,a nép fel akar szabadulni a régi zsarnokság alól, s nem tudja, hogy egy új zsarnokságot vesz magára, a zsidókét".

Mindkét - könyv alakban csak hét éve, a Noran Kiadó gondozásában megjelent - műve méltó kiegészítője Tormay Cécile ,,Bujdosó könyvé"-nek, azzal a különbséggel, hogy nála bőségesebben találhatók magán- és közpárbeszédek, melyek gyakran fanyar iróniával örökítik meg találkozását a réginél is rosszabb ,,új zsarnokság" képviselőivel.

Tragédiaként élte meg, hogy ,,Magyarország a tanácsköztársaságban elindul új útra a zsidók vezetése alatt", akik azonban ,,megtartani nem tudnak" semmit: ,,az ujjuk közt folyik szét az összeharácsolt érték, kifolyik a kezükből, amibe belemarkoltak". Nincs művének lapja, ahol ne Dosztojevszkij írásművészetét felülíró plasztikussággal ábrázolná a forradalom, a terror démonjait. Ennek fémjelzésére mutatunk be belőlük három részletet.

1919. JÚNIUS 23. SZOVJETGYŰLÉSEN

»Nagyfejű, vállas, alacsony fiú ez a Kun Béla. A feje nagy, olyan, mint egy tőke. Valakitől azt az adomát hallottam róla, hogy Ady Endre instruktora volt valaha, s azért vállalta el a tanítását, mert az apja, az öreg Kohn bácsi azt mondta neki, hogy ,,csak a fejét üsse". Ady ilyet sose hallott, s ez megtetszett neki s haláláig mulatott rajta. Szegény Bandi nem érte meg, hogy Kun Bélát a rendőrök fejbe verték. Az ő temetésekor még a kommunizmus ott tartott, hogy Hamburger [Jenő (1883-1936) földművelésügyi népbiztos - Ifj. T. L.], a mai népbiztos kérte meg a kommunistákat, hogy ne használják fel a forradalom költőjének temetését házbértüntetésre. A kommunista párt nevében azt a választ adták, hogy ,,nekünk Ady Endréhez semmi közünk, ő a kispolgárság költője, mi sem ott nem leszünk, se távol nem tartjuk magunkat, nekünk ott nincs keresnivalónk, egy polgári költő temetésén: önöknek igen." Tudniillik a socialistáknak.

Tehát ez az a Kun Béla, aki oly aránytalanul jobban képviseli az emberiség proletár tömegeit, mint Ady Endre. Milyen félelmetes híre volt, mikor a salgótarjáni kirándulást csinálta, abba az időbe ő volt minden, és tőle rettegett mindenki. Mióta beérkezett, sokkal színtelenebb, szürkébb. Ahogy szembefordul a nyüzsgő vidékkel, pittyedt nagy szájjal, egyszerre egy kétségbeesett ideges slemil [ügyefogyott - Ifj. T. L.], aki izzad attól, hogy nagyobb dologba fogott, mint szeretett volna. Hogy? Idegesíti a vidék? Hát hisz azért jött új Krisztusnak, a krisztusát, hogy megváltsa a vidék analfabéta nyomorult tömegeit!

Nem, itt valami nincs rendjén. Ezek az urak valahogy úgy képzelték, hogy ki kell dobni a grófokat, beülni a helyükre hercegeknek, s nagyúri gesztussal adományozni a népnek vagyont, szabadságot, műveltséget. S mint jólelkű adakozók, akiket szeret az Isten...

Ezek a megváltók, akik itt vannak? Ezek a szatócslegények, akik a pult mellett a rőffel állnak és félnek a paraszttól, akiről föltesznek minden gazságot, s gyáva sorsuk mégis a paraszt kiszolgálására rendelte őket? S ezek a proletárok? Hisz ezek nagyon jó két ruhás magyarok, akiknek van vasárnaplójuk és hétköznapló ruhájuk. Ezek a bandagazdák és kubikos vezérek, akik ezer furfanggal bélelve épp olyan vállalkozók, mint az erdőkitermelő nagyságos Róth úr.«

1919. JÚLIUS 19. ÚJ HÓDÍTÓK

»Most arról van szó, hogy a nép fel akar szabadulni a régi zsarnokság alól, az urak elnyomása alól, s nem tudja, hogy egy új zsarnokságot vesz magára: a régi uraké helyett a zsidókét. Magyarország a tanácsköztársaságban elindul új útra a zsidók vezetése alatt«, akik azonban »megtartani nem tudnak« semmit: »az ujjuk közt folyik szét az összeharácsolt érték, kifolyik a kezükből, amibe belemarkoltak«.

1919. JÚLIUS 27. KÉT ZSIDÓ ÜL A HAJÓN

»Két zsidó ül a hajón szemben velem. Valami rákényszerít, a most bennem forrongó tűnődések a zsidóság szerepéről, hogy erősen nézzem őket, s megállapítsam a lényüket.

Az egyik lehet hatvankét éves, a másik harminchat. Lehetnek apa és fiú is, bár a mi gyakorlatlan, keresztyén szemünknek minden két zsidóban van annyi hasonlóság, amennyit ritkán látni keresztyén családtagok közt.

Orruk, fülük nagy, szájuk furcsa, alsó ajkuk előredagad: olyan száj, amelyet mindig undorral láttam, úgy hogy el kellett fordítani róla a szemem. Hányásinger támadt a torkomban ettől a szájtól s mivel ösztönszerűleg mindig védekeztem attól, hogy a kellemetlen képzetekkel, halál, betegség, undor dolgaival foglalkozzam, nem is tudnám, miért, de most rájöttem, a megfigyelés erőszakja alatt, hogy ez az undor erotikus. Ez a száj erotikus tapadást ígér, s ez homosexualis iszonyt kelt.

Szemük apró s olyan szem, amit folyton csipásnak látunk. Vastag szemöldök, középen kettős ránc. Óriási áll a fiatalnál, az öregnél viszont korcs, degenerált kiscsontú áll a lefittyent ajak alatt. A fiatal a nagy álla miatt olyan pofoncsapott fej, az öreg pedig egy kis vakarcs héjafej.

A füle mindkettőnek egyformán begyűrött. Egy paraszttól hallottam valaha, hogy ,,a zsidónak mindnek piszkos a füle, egy se mossa ki jól". Azóta sok finom úri zsidóval találkoztam, akik naponta fürödnek, de ez a szó valahogy a fülemben maradt, mert csakugyan nagyon sokszor lát ilyet az ember. Talán több váladékot bocsát ki a bőrük, vagy ez a szlávtól annyira különböző keleti fülforma teszi. De ennek a két zsidónak csakugyan, ezek akármit is csinálnak, piszkosnak látszik a füle, nyaka, talán mélyebb árnyékot vetnek a kanyarulatok s a nyakra a fekete haj. A zsidónak, ha keresztény társaságban érvényesülni akar, bizonyára sokkal nagyobb tisztálkodási munkát kell kifejtenie, mint egy kereszténynek.

Valami vad és idegen vonás uralkodik el rajtuk. Látszik bennük a kapzsi, kupori, markoló alkat. Kivált az öregen. A fiatalabb puhább, inkább az agyra ment az energia. Ujjai vastagok, gyűröttek, puhák, piszkosak. Olyan dologtalanul szennyesek, elszennyeződöttek, amilyenné az erőfeszítés nélküli foglalkozásban piszkosodik el a kéz.

Nem éreztem soha külön szagát a zsidónak, de nem hiszem, hogy ne volna szaguk: faji szag, ami nekik nyilván izgató s kellemes, és más fajra izgatóan félelmes. Bűzös jelenség ez a két test. Kell, hogy valami penetráns szag jöjjön ki belőlük, másképp nem érteni azt a gyorsan előálló fizikai rosszullétet, ami elfog a zsidók közt. Mikor a Szovjetházban voltam, ugyanolyan émelyítő hányásinger fogott el, mint mikor egyszer-kétszer a zsinagógában néztem őket, vagy egyáltalán nagy tömeg zsidót éreztem meg egy tömegben magam körül.

Valami illetlen, fizikai s szellemi szemérmetlenség van bennük. A zsidó azonnal, egyénileg s rögtön, ebben a percben érvényesülni akar, várakozás, türelem nélkül, beosztás nélkül rögtön, mindent, mohón akar bekapni. Nincs ideje ideálokért, eszmékért, ábrándért dolgozni, nincs ideje várni, tűrni, nélkülözni: ő amit rögtön meg tud csinálni, azt rögtön meg is csinálja. Vadul, nyersen, mindenki rovására tele akarja szívni magát, felfúvódni, élvezni, kiélni, kéjelegni, tobzódni, hányásig zabálni és felpuffadásig uralkodni.«

Ennyit hát Móricz ,,Naplójegyzetei"-ből. Sorainak sűrűjéből méltán tűnik ki konklúziója: mindaz, ami akkor történt, ,,egy roppant mély nélkülözésben tartott fajnak forradalmi felszabadulása" volt. Nem kívánunk e ponton vitába szállni vele, inkább olvasóinkra bízzuk annak eldöntését, hogy mennyire - és ha mégis, miért - voltak annyira ,,kiéheztetett"-ek, ,,elnyomott"-ak, miként annak elbírálását is, hogy ha Tormay Cécile nem érdemel semmilyen köztéri megnevezést, amiért megírta a ,,Bujdosó könyv"-et, érdemel-e Móricz Zsigmond, amiért nem süllyesztette el ,,Naplójegyzete"-it?

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=66300
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A buzik olyanok, mint a zsidók és cigányok: máris újabb "jog
  2013-06-30 20:21:10, vasárnap
 
  2013-06-29. 20:53
A buzik olyanok, mint a zsidók és cigányok: máris újabb "jogokat" követelnek maguknak Párizsban

Egy hónappal azután, hogy Franciaországban megköttetett az első buziházasság, több tízezren vettek részt szombaton Párizsban a "meleg büszkeség felvonuláson", a gyermekvállalás terén "teljes jogegyenlőséget követelve a nem heteroszexuális házasságban élő nők számára".
A Montparnasse pályaudvartól indult, kilencven feldíszített teherautóból álló karneváli hangulatú menet a belváros utcáin áthaladva érkezett a Bastille térre, ahol az esti koncertre mintegy félmillió embert várnak a szervezők. A megmozdulással a ferde hajlamúak egyesületeit tömörítő inter-LGBT-nek több célja is volt: egyrészt a köcsögházasság ellen szervezett tömegrendezvények után meg akarták ünnepelni, hogy a "jogegyenlőségért folytatott harcuk sikerrel zárult", másrészt tiltakozni kívántak "a melegházasság körüli közéleti vita nyomán a mindennapokban elszaporodott homofób incidensek ellen".
"Itt az alkalom, hogy megmutassuk azoknak, akik le akartak minket írni az elmúlt hónapokban, hogy létezünk és itt vagyunk" - mondta Nicolas Gougain, az egyesület elnöke a felvonulás előtti sajtótájékoztatóján. Kiemelte, hogy a "melegházasság" engedélyezésével "jelentős előrelépés történt a jogok terén, de bizonyos követelések még nem teljesültek". Az aberráltak ugyanis "teljes jogegyenlőséget" követelnek a gyermekvállalás terén a nem heteroszexuális házasságban élő nők számára, azaz a mesterséges megtermékenyítés engedélyezését kérik a kormánytól a leszbikusok és minden heteroszexuális nő számára.
A tavaly hatalomra jutott Francois Hollande szocialista államfő egyik fő választási ígérete volt az azonos neműek "házasságának" engedélyezése. A május 18-án kihirdetett törvényben szerepel az örökbefogadás engedélyezése is "meleg és leszbikus párok" számára. A mesterséges megtermékenyítés engedélyezésének kiterjesztése is benne volt az eredeti tervezetben, ezt azonban az ellentüntetések nyomására a kormány kivette a törvény végső szövegéből. Franciaországban csak heteroszexuális házasságban élő nőknek engedélyezett a mesterséges megtermékenyítés, a nem férjezett heteroszexuális vagy leszbikus francia nők általában a szomszédos Belgiumban élnek ezzel a joggal.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/114360/#ixzz2Xj12TPlP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
E-útdíj: ötven mobil bírságoló egységgel készülnek az új sar
  2013-06-30 20:20:07, vasárnap
 
  2013-06-30. 08:05
E-útdíj: ötven mobil bírságoló egységgel készülnek az új sarc behajtására

Hétfőtől a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók használatarányos útdíjat (e-útdíjat) fizetnek a magyar gyorsforgalmi- valamint főutakon.
A fizetendő díj a jármű tengelyeinek a számától, és a motor környezetvédelmi besorolásától függ: a kéttengelyes tehergépjárművek után gyorsforgalmi utakon bruttó 49,90 forint, főutakon bruttó 21,23 forint, a háromtengelyes kategóriában gyorsforgalmi úton bruttó 70,02 forint, főúton bruttó 36,75 forint, míg a négytengelyesek után gyorsforgalmin bruttó 108,38 forint, főutakon bruttó 67,60 forint kilométerenként. A környezetvédelmi besorolásnál az előbbi díjak szorzója 0,8-1,2. Az e-útdíjrendszer csúcsán a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) áll, vele szerződik az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt., mint útdíjszedő, útdíjellenőrzés-támogató, valamint egyetemes útdíjszolgáltató.
Amennyiben az útdíjszedő feladata ellehetetlenül, köteles erről a honlapján és az országos média útján azonnal tájékoztatást adni. Az üzemszünettel érintett útszakasz használatáért nem bírságolható az, aki az üzemszünet miatt nem tudja teljesíteni útdíjfizetési kötelezettségét. Aki nem, vagy nem a kellő összegű e-útdíjat fizeti és az ellenőrzésnél ez kiderül, annak bírságot kell fizetnie, viszont a jogosulatlan úthasználatért 24 órán belül nem szabható ki újabb bírság.
Szeptember elsejétől már bírságolhatnak
A 24 órás tilalmi terminus július 1-jétől augusztus végéig lesz hatályban. Szeptember 1-jétől már az első jogosulatlan úthasználatot követő 8 órán túl is újra bírságolhatja a hatóság az üzembentartót. Ugyanez vonatkozik a jármű vezetőjére is, amennyiben ő felel a jogosulatlan úthasználatért. Az e-útdíj törvény három csoportra osztja a jogosulatlan úthasználókat. A bírság a három csoporthoz, illetve a teherautó tengelyeinek a számához igazodik. Például a négytengelyes kamion után 110 ezer forint a bírság. Ha a járművezető személye nem deríthető ki, akkor az üzembentartó fizet ennyit. A háromtengelyes járműnél 90 ezer, a kéttengelyesnél 80 ezer forint a bírság.
Aki viszonylati jeggyel akar közlekedni, annak nem kell regisztrálnia magát a rendszerben, viszont sorba kell állnia a jegyért, és ki kell számítania, hogy hány kilométert akar a fizetős úton haladni. Nyithat előre feltöltött számlát is, ekkor elektronikusan fizethet, viszont ennek feltétele az előzetes regisztráció. Aki fedélzeti eszközt használ, annak mindenképpen regisztrálnia kell, és szükséges egy előre feltöltött számla, amelyről csak az útdíj fizethető. Az utólagos fizetéshez külön szerződést kell kötnie a fuvarozónak az ÁAK-val. A fuvarozó kkv-k részére a kormány Útdíj Hitelprogramot indít: az elektronikus útdíjfizetésre kamiononként 1 millió forint keretet biztosítanak kártyán egy évre, kétszeres hosszabbítási lehetőséggel, Bubor plusz 1,5 százalékos kamattal.
95 ellenőrző egység
Múlt pénteken adták át azt a 95 ellenőrző egységet, amely a július elsejétől induló e-útdíj rendszerben az ellenőrzést és a bírságolást végzi. Kibédi-Varga Lajos, az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) e-útdíj ügyekben illetékes szóvivője akkor azt hangsúlyozta: az e-útdíj rendszerben az autópálya-kezelő 45 új mobil ellenőrző egysége segíti majd a díjköteles úthálózat folyamatos ellenőrzését, a hatósági feladatok támogatását.
50 mobil bírságoló egység
A jogosulatlan úthasználókkal szembeni fellépés a rendőrség feladata lesz - hangsúlyozta. A szervezet ennek érdekében 50 mobil bírságoló egységet kapott; a járműveket pénteken adták át Budapesten. Június 24-én elindult az e-útdíj regisztráció, az elektronikus útdíjszedési rendszerről tájékoztató honlap a http://www.hu-go.hu címen működik.
Eddig 50 ezer tehergépjárművet regisztráltak
A regisztráció kezdete óta már több mint 10 500 felhasználó összesen közel 50 000 tehergépjárművet regisztrált pénteken 14 óráig - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) e-útdíjszóvivője az MTI-vel. Kibédi-Varga Lajos elmondta azt is, hogy a rendszer kivitelezése az ütemterv szerint halad, a beszerzési, beruházási feladatok és informatikai fejlesztések június 30-ig megvalósulnak, és az éles üzem a tavaly májusban meghatározott határidőben elindul.
Hétfőig a legfontosabb teendők közé tartozik a viszonylati jegy megvásárlását elősegítő kioszkok eljuttatása a viszonteladói, értékesítési pontokra. Július 1-jétől országszerte több mint 200 kioszkon intézhetik az úthasználat bevallását azon fuvarozók, akik nem regisztráltak, és nincs fedélzeti eszközük - tájékoztatott a szóvivő.
A fuvarozók halasztást kérnek
A fuvarozók szeretnék elhalasztani a rendszer indulását. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) az elektronikus útdíj-rendszer bevezetésének legalább egy hónapos elhalasztását javasolta a vállalatok, vállalkozók megfelelő felkészülése érdekében. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete is úgy vélte, hogy a bevezetés előtt 25 napos valós próbaidőre lenne szükségük a fuvarozóknak, különben kilométeres sorok alakulhatnak ki a határon.
A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) pedig azt javasolta, hogy az intermodális logisztikai szolgáltató központok 70 kilométeres körzetében ne kelljen útdíjat fizetniük a központból, vagy a központba fuvarozó nehézgépjárműveknek. Ugyancsak a halasztás mellett állt ki a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ), a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a A Közúti Közlekedési Szolgáltatók Ágazati Párbeszéd Bizottsága (KKSZAPB) is.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/114367/#ixzz2Xj0ix6vN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bertha Szilvia: Virágzik a feketemunka
  2013-06-30 20:13:32, vasárnap
 
  Bertha Szilvia: Virágzik a feketemunka
2013. június 30. 16:06
Hunhír.info

Tavalyi adatok szerint csak minden ötödik cégnél folyt szabályosan a foglalkoztatás, a többinél találtak valamilyen szabálytalanságot a munkaügyi ellenőrök. Sajnos árnyalattal sem jobb a helyzet, mint az elmúlt években. Összességében, a vizsgálat alá bevont cégeknél foglalkoztatott 183 ezer munkavállaló többségénél találtak valamilyen szabálytalanságot.

Továbbra is az egyik legnagyobb probléma, hogy sok cég dolgoztat feketén, mondhatnánk úgyis, hogy virágzik a feketemunka. Továbbra is a személy- és vagyonvédelemmel foglalkozó cégek szabálytalankodnak leginkább, hiszen a feketemunkások 23 százalékát ebben az ágazatban buktatták le. A szerződés nélküli dolgozók ötödét az építőiparban találták és nőtt a bejelentés nélkül dolgozók száma a kereskedelemben és a feldolgozóiparban is. Ugyanakkor az adatok szerint javult a helyzet a vendéglátásban. Az összesített adatokból kiderül az is, hogy a munkaügyi jogsértéseket elkövető 19 080 munkáltató közül 3375-öt büntettek meg, összesen csaknem 649 millió forintra.
A mostani országgyűlési ciklus elején, a Jobbik a választási programjához híven módosítani kívánta a munkaügyi ellenőrzésekről szóló jogszabályt, alapvetően a vállalatok gazdasági erejével arányos büntetésekre, az elkövetett szabálytalanságok megismétlődésének csökkentésére, vagyis a visszaesők súlyosabb büntetésére téve a hangsúlyt. A kormánytöbbség leszavazta az indítványt, majd saját verziót alkotott és teljesen át is alakította az ellenőrzés rendszerét, az addig önállóan működő hatóságot pedig jelentősen gyengítette. Pár felügyelő jut a vállalkozások tízezreire, sokan bízhatnak abban, hogy sose derül ki a turpisság. Mindez minden bizonnyal ez is visszaköszön a tavalyi ,,eredményekben".
A fentiek mellett több olyan gazdasági jogszabályt is módosítottak és alkotottak, amelytől azt várták, hogy érdemileg javul a munkaügyi ellenőrzési statisztika, hiszen az adminisztráció és a teherviselés egyszerűbbé válása már önmagában is arra ösztönözhetné a vállalkozókat, hogy megérje a legális és szabályos foglalkoztatás. Mégis romlik a helyzet, amelyet a kormány képtelen orvosolni, hiszen egészen addig, amíg a munkát adónak és a munkát vállalónak is sokkal jobban megéri a ,,feketézés" és a lebukás lehetősége is kicsi, addig sok változás nem várható. A munkát terhelő adók-és járulékok mértéke ugyanis folyamatosan nőtt az elmúlt években. Például 200 ezer forintnyi bérköltségnek alig a fele marad csak meg a borítékban, a munkát terhelő brutális állami elvonás elkerülése ezért sokszor a vállalkozás fennmaradásának feltétele. A munkavállaló pedig teljesen elveszítette a bizalmát abban, hogy például a befizetett nyugdíjjárulékáért kap-e valaha is bármilyen ellátást. Inkább választja a picivel magasabb fizetést, a mindennapi megélhetést, az egyre bizonytalanabbá váló jövőre való készülés helyett.

A szerző a Jobbik országgyűlési képviselője, szakpolitikusa.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=66315
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Cigányveszély!” tabudöntő plakát egy pesti bérházból
  2013-06-30 20:08:51, vasárnap
 
  "Cigányveszély!" tabudöntő plakát egy pesti bérházból
2013. június 30. 19:41
Hunhír.info

Cigányasszonyok néztek szét egy pesti lakóházban, egy szemfüles lakó kiszúrta őket, aztán ezt a a tolvajokra figyelmeztető bűnmegelőző plakátot tette ki a házban. Az egyik liberális blog firkásza, Klág Dávid rasszistázik.

A kis Dávidka persze keresi a rasszista bűnözőket, akiknek csupán annyi a bűnük, hogy gyakorlati tapasztalataikat megosztották lakótársaikkal. Arról nem a társasházban élők tehetnek, hogy a cigány asszonyok váratlan látogatása után általában betörések szoktak következni. Dávidka ilyent nem tapasztal az Újlipótváros védett házaiban vagy a gettóban, mert oda be sem engedik a a szemlélődő kisebbségieket a zsidó magánhadseregek marcona fogdmegjei.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=66320
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánék kisepernek és lenyúlnak mindent a takarékoknál
  2013-06-30 20:05:18, vasárnap
 
  Orbánék kisepernek és lenyúlnak mindent a takarékoknál

2013. június 28., péntek, 18:19 • Utolsó frissítés: 2013. június 28., péntek, 19:08
Szerző: Máriás Leonárd

A takarékszövetkezetek vagyonának és szervezetének "lenyúlását" hajtja végre kormány a szektor átalakításának álcázva, állítják takarékszövetkezeti vezetők. A szektorban diktatórikus módszerrel veszi át a hatalmat az állam: a szövetkezetek az átalakításokra nem mondhatnak nemet, és a jóváhagyásukra sincs szükség.

Nem a takarékszövetkezetek megsegítéséről, hanem az 50-60 éve működő szervezetek vagyonának megszerzéséről szól a takarékszövetkezetek kormányzati átszervezése, amelyről csütörtökön fogadott el törvényt a parlament - állítják egybehangzóan a hvg.hu által megkérdezett takarékszövetkezeti vezetők. Mint mondják, a kormány ezzel a diktátummal arra készül, hogy kisemmizze a takarékszövetkezeteket, és a ,,saját embereit" ültesse az egyes szervezetek vezetői helyére.

A legnagyobb érdekképviseleti szervezet, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) pénteken délutánra válságtanácskozásra hívta össze tagjait, és a hvg.hu értesülése szerint Áder János köztársasági elnököt arra kérik majd, ne írja alá a takarékszövetek függetlenségét felszámoló törvényt. A második legnagyobb érdekképviseleti szervezet, a Takarékszövetkezetek Érdekvédelmi Szövetsége (TÉSZ) azt szeretné elérni, hogy a köztársasági elnök az Alkotmánybíróságnak küldje el normakontrollra a törvényt, amely a szektor vezetőinek egybehangzó véleménye szerint számos ponton sérti az alkotmányt, több hatályos törvényt, és súlyos önellentmondásoktól hemzseg. A jogi problémák ebben az ügyben már csak azért sem mellékesek, mert a potenciális érintettek száma sem kicsi: a jelenleg működő 128 takarékszövetkezetnek mintegy 100 ezer tagja és egymillió betétese van.

Kisemmizik őket

A hvg.hu-nak nyilatkozó takarékszövetkezeti vezetők szerint mindenekelőtt sérül a takarékszövetkezetek és tagjaik alkotmányos joga, hogy a tulajdonukkal szabadon rendelkezhessenek. A Takarékbankban, melynek jelenlegi többségi tulajdonosai (a pénzintézet lényegében a takarékszövetkezetek által létrehozott zártkörűen működő részvénytársaság), kisebbségi tulajdonosokká válnak, és a megkérdezésük nélkül a tulajdonosok közé kerül a Magyar Posta, mellyel az állam többségi részesedéshez jut.

Van, aki azért jön hozzánk, mert le akar nyúlni
Fotó: Stiller Ákos

A takarékszövetkezeteknek a meglévő, a Takarékbankban többségi tulajdont biztosító részvényállományukat letétbe kell helyezniük. A törvény megfogalmazása szerint két ,,jó nevű könyvvizsgáló" cég fogja meghatározni a részvényeik árát, majd azokat kötelezően el kell adniuk a Magyar Fejlesztési Banknak. Egyes takarékszövetkezeti vezetők szerint a történet egyenesen arról szól, hogy a takarékszövetkezetek tagjainak 50-60 év alatt felhalmozott vagyonára teszi rá a kezét az állam. Ez nem kis összeg, ha a takarékszövetkezetek 124 milliárd forintos saját tőkéjét vesszük alapul. Az pedig különösen aggasztó a csütörtökön elfogadott törvényben több szövetkezeti vezető szerint is, hogy az állam később magánszemélynek adhatja el a részesedését, és ezzel a kisajátított szektor megérkezhet abba a Fideszhez közel álló magánkézbe, ahová eredetileg szánták.

A takarékszövetkezetek tagsága gyakorlatilag nem szavazhat arról, hogy eladják-e a tulajdonukat, sem arról, hogy milyen áron, vagy kinek. Ugyanis ha nem engedelmeskednek, bevonhatják a tevékenységi engedélyüket. Ilyen engedélyük csak abban az esetben lehet az új törvény szerint, ha rendelkeznek azzal az (úgynevezett ,,C" típusú) részvénnyel a Takarékbankban, amit az eddigi (,,B" típusú) törzsrészvényeik helyett kell megvenniük. Mindegyik takarékszövetkezet egyetlen ,,C" típusú részvényt vehet, melynek névértéke 2 ezer forint, hiába rendelkezett eddig akár több százmillió forintos részvényállománnyal és ennek megfelelő szavazati súllyal.

Nincs olyan, hogy ,,Nem"

A takarékszövetkezetek vezetői az átalakításról szóló közgyűlésen - amit a törvény hatálybalépését követő 45 napon belül összehív a Takarékbank - nem szavazhatnak nemmel a Magyar Posta tulajdonosok közé lépésére, a ,,C" típusú részvénysorozattal kapcsolatos szabályokra, a rájuk vonatkozó alapszabályra, de még a kijelölt vezetők megválasztásánál sem nyomhatnak nemet.

,,Egyszerűbb lett volna, ha ,,C" típusú részvény helyett egy 'Igen' táblát kapunk" - mondta az egyik vezető. Ha valaki mégis ellenáll, annak egy éven belül az MFB megvásárolhatja a ,,C" típusú részvényét, amely maga után vonja a működési engedély elvesztését, és végül a felszámolást. Sőt, a kormány az ellenállást már csírájában elfojtaná: a törvény szövege szerint a közgyűlésre csak az a takarékszövetkezet mehet el, amely nyilatkozatot tesz, hogy megveszi a ,,C" típusú részvényt a jelenlegi törzsrészvénye helyett.

A törvény azt is kiköti, hogy a Magyar Postának szánt részvényekből a takarékszövetkezetek nem vehetnek. Még egy fontos kitétel: a változások a takarékszövetkezetek jóváhagyása nélkül is végbe mehetnek, a törvény alapján ugyanis a közgyűlés akkor is határozatképes lesz, ha egyetlen takarékszövetkezet képviselője sem lesz jelen.

Fejek hullhatnak

Arra is komoly az esély, hogy a törvény hatálybalépése után vezetőváltási hullám söpör végig a takarékszövetkezeteken. A Takarékbank és az újonnan létrejövő integrációs szerv ugyanis kezdeményezheti a takarékszövetkezetek vezetőinek felfüggesztését, az új vezető kinevezéséhez pedig a Takarékbank engedélye szükséges. ,,Ez azt jelenti, hogy teljes tisztújítást fognak tartani mindenhol" - vélekedett egy takarékszövetkezeti vezető tanácsadó.

Az átalakítás után a Takarékbank és a kormány fog ,,dirigálni" az összes takarékszövetkezetnek: nem alakíthatják szabadon az üzletpolitikájukat, nem választhatnak vezetőt, és utóbbit a központi bank felelősségre vonhatja vagy el is távolíthatja - sommázta a helyzetet az egyik vezető. A helyzet szerinte abszurd: az általuk létrehozott részvénytársaság, melynek ők a tulajdonosai, fogja megszabni, hogy a részvényesek mit tehetnek, és mit nem.

Kérdés, hogy Áder széttárja-e a karját?
Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

Durva bánásmód

A takarékszövetkezeti rendszer átalakításáról szóló törvény úgy írja felül az alkotmányt, a takarékszövetkezetekről szóló törvényt és a gazdasági társaságokról szóló törvényt, hogy előtte semmilyen érdemi egyeztetés nem volt az érintettekkel. A törvényt rendkívüli gyorsasággal úgy szavazták meg, hogy az érintettek gyakorlatilag semmit nem tudtak róla. Múlt pénteken este 7 órakor a takarékszövetkezetek vezetői kaptak egy e-mailt, amelyben hétfő reggelre tájékoztatásra hívták őket a Parlamentbe. Így több vezető már nem értesült róla időben.

Azonban a jól értesültek is fölöslegesen utaztak fel a fővárosba, a tájékoztatáson ugyanis Vojnits Tamás, a takarékszövetkezetek átalakításával megbízott kormánybiztos csak néhány általánosságokban mozgó diát vetített le a szektor helyzetéről az egybegyűlteknek - mesélte több, a tájékoztatáson megjelent, neve elhallgatását kérő takarékszövetkezeti vezető. ,,Vojnits csak arról beszélt, hogy készül egy koncepció a szektor átalakításáról, azt viszont elfelejtette közölni, hogy azért kell elsietnie, mert a kormányülésen már döntenek is erről a koncepcióról" - mondta egy résztvevő.

Azt több takarékszövetkezeti vezető hangsúlyozta, hogy a hétfői tájékoztató csak színjáték volt. Az esemény hétfőn délelőtt 11 óráig tartott, és délben már meg is jelent az MTI-ben a közlemény, hogy döntött a kormány a takarékszövetkezeti rendszer átalakításáról. A közleményben bejelentett változtatásokról szó sem esett a tájékoztatón a résztvevők szerint. Mint ahogyan azokról a változásokról sem, amelyeket a kedden benyújtott törvényjavaslat tartalmazott, és amit csütörtökön már el is fogadott a parlament.

A szektor vezetői szerint ezután is rendkívül gyorsan fog történni minden, és a kormány nagyon jól kiszámította, mikor vágjon bele az átalakításba: a tavaszi ülésszak legvégén fogadta el a törvényt, jön a nyári szünet, és mire összeülne az Alkotmánybíróság vagy a bíróságoknál bármit is léphetnek a szövetkezetek, egy-két hónap leforgása alatt felszámolják a függetlenségüket.

Be kell indítani a hitelezést?

,,Ugye, ezt a blablát ön sem hiszi el?" - kérdezett vissza egy takarékszövetkezet vezetője, amikor azzal az ismert kormányzati érvvel próbáltunk előhozakodni, hogy az átszervezésre azért van szükség, mert egy egységesebb szektor nagyobb mértékű hitelkihelyezésre és hatékonyabb működésre lesz képes. ,,Kinek adjak hitelt? Ki akar beruházni és fejleszteni?" - folytatta kérdéseit beszélgetőpartnerünk. Mint több vezető is elmagyarázta, a takarékszövetkezetek eddig sem azért nem adtak hiteleket, mert nem voltak képesek, hanem azért, mert nem volt kinek. Többen hangsúlyozzák azt is, hogy a prudenciális elveket ezután is be kell tartaniuk: nem adhatnak pénzt olyan vállalkozásoknak, amelyek nem képesek visszafizetni, és ha a kormány ezt akarja, nem fogják végrehajtani, mert felelősséggel tartoznak a betéteseik pénzéért.

A takarékszövetkezetek vezetői szerint az sem igaz a csütörtökön elfogadott törvényben, hogy a takarékszövetkezetek tőkeellátottsága alacsony, és félő, hogy emiatt nem lesznek működőképesek hosszú távon. ,,Nyakig ülünk a tőkében. A hitelezésnek nem mi vagyunk a gátja, hanem a kiszámíthatatlan szabályozás. Hogyan vállalkozzon a vállalkozó, ha nem tudja, mire számíthat? És mire adjon így pénzt a bank? Kiosztogathatom a betéteseim pénzét, de mi lesz, ha nem jön vissza?" - dőltek az érvek egy vezető beosztásban dolgozó takarékszövetkezeti alkalmazottból.

http://hvg.hu/gazdasag/20130628_Takszov_allamositas_vezetok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik ebben is előre mutat: veszélyben a vízkincsünk, ha
  2013-06-30 20:03:12, vasárnap
 
  A Jobbik ebben is előre mutat: veszélyben a vízkincsünk, ha jönnek az izraeliek
2013. június 30. 11:22
Kincses Albin - Hunhír.info

A vízkitermelésben és -értékesítésben érdekelt multik minden korábbinál részletesebb víztérképeket dolgoztak ki, hogy minél hatékonyabban tudják megkaparintani a létszükségletnek számító természeti erőforrást - arra az esetre, ha erősödnek a vízhiányokból eredő konfliktusok. A Jobbik nem véletlenül nehezményezi, hogy az izraeliek a magyar vízkincs felől érdeklődnek

Az Aqueduct Alliance keretében szövetkező cégek hidrológiai és geológiai adatokat gyűjtenek össze, amelyek segítségével pontosan meg tudják állapítani, hol érdemes terjeszkedni, melyik országba érdemes bevonulni.éppen ezért fontos a jobbikos Kepli Lajos felvetése, aki a magyarországi vízkincs izraeliek által történő megszerzésével kapcsolatosan aggódott legutóbbi publicisztikájában. Kepli egyek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy az új izraeli magyar nagykövet Nagy Andor vízügyi lobbista. Ő volt az a politikus, aki szükségét látta annak, hogy 2011-ben sajtótájékoztató keretében fejtse ki: nem szabad a Jobbik kezdeményezését elfogadni, nincs szükség arra, hogy a termőföld és a víz magyar tulajdonban tartását az Alaptörvénybe emeléssel garantáljuk. Nem is tették.

A Zsidó Világkongresszus budapesti ülésén Izrael magas rangú vízügyi szakpolitikussal képviseltette magát, a zsidó nagykövet pedig bejelentette, hogy ősszel Budapesten akarnak tanácskozni a gyarmat képviselőivel a magyarországi mezőgazdaság és a vízkezelés területén történő mélyebb együttműködésről.

Miután a zsidó állam vezére, Simon Perez Magyarországot megszerzett országnak nyilvánította, bármilyen tanácskozás az izraeliekkel a magyar vízkincsről a nemzetbiztonsági kockázat mellett a hazaárulás tényét is felvetheti.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=66308
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te apa,mi a különbség az elmélet,és a gyakorlat között?-kérd
  2013-06-30 20:00:28, vasárnap
 
  Te apa,mi a különbség az elmélet,és a gyakorlat között?-kérdezi a kisfiú az apukáját.
Gyere fiam,mindjárt elmagyarázom.
Odamegy az apuka 18 éves lányához.
Te lányom,10ezer dollárért lefeküdnél egy csupa izom,keményf*szú néger pasival?
Hát apám,azt hiszem igen.
Megkérdezi ugyanezt a feleségétől is.
Hát Józsi,kell a pénz,azt hiszem lefeküdnék vele.-hangzik a válasz.
És te mama,lefeküdnél 10ezer dollárért egy keményf*szú,marcona néger pasival?-kérdezi az anyósát is.
Hát fiam,bennem nagy kárt már nem tesz,lefeküdnék vele!
Ekkor a fiához fordúl:Látod fiam,elméletileg van 30ezer dollárunk,gyakorlatilag meg 3 k*rvával élünk együtt!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     2/56 oldal   Bejegyzések száma: 558 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 4074
  • e Hónap: 15185
  • e Év: 168681
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.