Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 158 
Cukorbetegség egyik ellenszere a fügelevél
  2013-08-28 15:31:21, szerda
 
  A fügelevél egyik ismert cukorbeteg gyógyító alapanyag, jelentős antidiabetikus tulajdonsággal rendelkezik.

Nem csak cukorbetegeknek ajánlott, mivel sok más jótékony hatása is van.

A fügelevél kivonat alkalmazása mellett kevesebb inzulin beadására lehet szükség.
A kivonatot a cukorbetegeknek ajánlott a reggelivel együtt bevenni.
Egyszerűen elkészíthető teának is.
Frissen vízzel felforralva, szűrve fogyasztható.

Alkalmazható hörghurut, genitális szemölcsök, májzsugorodás, magas vérnyomás, bőr problémák és fekélyek kezelésére is. A legtöbb füge levelet tartalmazó orvosság annak levét vagy a fa nedveit használja. A füge tinktúrát vagy borogatást azonnal fel kell használni és naponta frissen készíteni.

JÓTÉKONY HATÁSAI

-Az egyik legjobb rost és kalciumforrás.
-Kálium és rosttartalmának köszönhetően segít stabilizálni a vérnyomást.
-Tartalmaz antioxidánsokat és hashajtó hatása van.
-Ezen kívül található benne , magnézium, réz, mangán, kalcium, A-, B-, C- és K-vitamin, folsav, nátrium és cink.
-A benne található kalcium, kálium és oldható rostok segítenek a koleszterin csökkentésében.
-Anti diabetikus és daganatellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.
-A füge elősegíti a jó alvást és véd az álmatlanság ellen.
-Növeli az energiát, támogatja a csontok erősségét, hashajtó hatása miatt alkalmas székrekedés kezelésére.
-Leveleit pépesítve pattanás és mitesszer elleni bőrtisztítóként használható.
-Csökkenti a gyomorsav mennyiségét, így kiváló terhes nőknek.
-Elősegíti a hosszú élettartamot és jó egészséget.

A füge leveleinek felhasználása
 Hörghurut esetén - Tegyünk 2-3 fügelevelet és egy kevés piloncillot (mexikói cukor) fél liter vízbe és forraljuk 15 percen át. Távolítsuk el a leveleket és igyuk meg a teát.

 Szív-és érrendszeri vagy daganatos betegségek esetén - Minden nap fogyasszunk friss fügeteát és egy kevés gyümölcsöt is.

 Genitális szemölcsök esetén - használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.

 Aranyér esetén - a már említett módon főzzünk fügelevél teát, hagyjuk kihűlni, majd alkalmazzuk az érintett területeken, vagy készítsünk belőle ülőfürdőt.

 Májzsugorodás esetén - alaposan mossunk meg négy fügelevelet, zúzzuk össze egy cukorkával, öntsük fel egy pohár vízzel és naponta kétszer fogyasszuk.

 Magas vérnyomás esetén - készítsünk teát három fügelevélből és fogyasszuk naponta.

 Gombás fejbőrfertőzés, szemölcsök és kelések gyógyítására - használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.

 Övsömör gyógyítására - 3-4 levélből készítsünk teát, hagyjuk kihűlni és távolítsuk el a leveleket. Áztassunk be egy rongyot és mossuk át az érintett területeket.

 Fekély gyógyítására - rágjunk el két fügelevelet naponta. Előrehaladott fekély esetén ezt reggel, éhgyomorra tegyük.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Zöldborsó előnyös tulajdonságai
  2013-08-28 15:28:43, szerda
 
 
borsó
78%- víz, 5,50%- cukor, 5 %- rost, protein, szénhidrát és ásványi anyagokat tartalmaz.
Ásványi anyagok közül kalciumot, nátriumot, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, cinket, szelént, rezet és mangánt.

Kiváló vitaminforrás is, hisz található benne A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K és J vitamin.

A zöldborsót a puffadásra, vastagbélgyulladásra hajlamosak is fogyaszthatnak,
C-vitamin tartalma az immunrendszert erősíti, míg a benne található kálium vízhajtó tulajdonsággal bír, ezért fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Karbantartja a szívet és a vérereket.

Kutatások azt is bizonyították, hogy a zöldborsó fogyasztása segít kordában tartani a ,,rossz" koleszterin (LDL) szintjét, és a vércukrot is.

A benne található klorofill vörös vértestek képzésére ösztönzi a szervezetet, és előnyös hatással van az immunrendszerre. Ásványi só-tartalmának köszönhetően a zöldborsó remineralizáló tulajdonságokkal is bír, azaz elősegíti a szervezetből kiürülő ásványi sók pótlását.

A zöldborsó által tartalmazott egyes hatóanyagok befolyásolják a sebek gyors hegesedését, olyannyira, hogy még a bőrön hagyott nyomokat is eltüntetik.

Tápértéke:
Nagyon kevés az olyan zöldségféle, amelyben több a magnézium mint a kalcium. Az, hogy hozzávetőlegesen egy az egy arányban található a növényben, különleges gyógyítói erőt kölcsönöz, ha nyersen használjuk. A magnézium minden puha szövetben jelen van, a csontok és az izmok szempontjából is fontos. Ez az előfordulási arány pedig lehetővé teszi, a kalcium felszívódását, megtartását a csontokban és az izmokban. A magnézium meggátolja a kalcium kioldódását a csontokból.

Előnyös tulajdonságai:

Glutén érzékenységre:
Az ételérzékenység egyik fajtája, amikor azért betegszik meg valaki, mert búzát, illetve annak termékét fogyasztotta. Ez a betegség főleg hasmenéssel, súly vesztességgel jár. Egyedüli módja az egészség visszaszerzésének, hogy a beteg ne fogyasszon glutén tartalmú ételeket. Az ételérzékenységbe megbetegedők száma mind jobban emelkedik, mert a táplálék felbontásához másképp viszonyul a szervezet, az emésztés legyengülésével végül glutén érzékenység alakul ki. A zöldborsó lé fogyasztása enyhíti a belekben a gyulladást, és a glutén által kiváltott rombolást, valamint elősegíti az emésztést.

Gyulladásos betegségekre:
A gyulladásos betegségek gyógyítását alaposan elősegíti a jelenlevő A vitamin. Ha ehhez még hozzájárul a magnézium, mint a zöldborsóban, nemcsak az immunrendszer munkáját segítjük, de a gyulladásos gyógyulások lefolyását is meggyorsítjuk.

Emésztést serkentő:
A zöldborsó segíti az emésztést, és alaposan hozzájárul a serkentéséhez, a rostjával, gyorsítja a belek féregszerű mozgása is. Ezzel a folyamattal a székrekedés is megszűnik, ha zöldborsót fogyasztunk.

Szív működés:
Az előző részben említettem a magnézium szerepét az izmokban, a puha szövetben. A szívizom munkája sokkal erőteljesebb, ha nem küzdünk magnézium hiánnyal. A káliummal együtt amiből szintén sok van a zöldborsóban hozzájárul a szív szabályos és erőteljes működéséhez. Kétségtelen, hogy a zöldborsó fogyasztása alaposan hozzájárulhat a szív és az érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

Vérnyomás normalizálása:
Kétségtelen, hogy a gyógyászok többet foglalkoznak azzal a betegséggel, amely veszélyesebb, több halált követel. Ezt akár a magas vérnyomásra is érthetjük. Kevés szó esik azonban az alacsony vérnyomásról, holott a maga nemében eléggé veszélyes. A reggeli szédülések, sőt ájulás, a folyamatos izomfájdalom a rosszullétek, különösen a hőségben. A zöldborsó magnézium és mangán tartalma lehetővé teszi a vérnyomás normalizálását. A magas vérnyomás csökken, az alacsony emelkedik a zöldborsó kúraszerű fogyasztása következtében.

A zöldborsó felhasználható sokféleképpen. Betegség gyógyítására legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, esetleg a székrekedéssel tehetünk kivételt, mert oda inkább rostra van szükség, hogy kitakarítsa a beleket.

Zöldturmixhoz kellemes ízt ad más zöldségekkel keverve, ilyenkor ajánlott zsenge friss borsót héjával együtt a turmixgépbe tenni.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Teljes értékű táplálék a szőlő
  2013-08-28 15:26:15, szerda
 
  A szőlő teljes értékű tápláléknak számítanak. A húsa, a héja, a magja telis-tele van értékes tápanyagokkal.

Az ősz közeledtével érdemes jobban odafigyelni egészségünkre. Szervezetünknek szüksége van vitaminokra, erősítenünk kell immunrendszerünket és erre az egyik legalkalmasabb gyümölcs a szőlő.

Összetevője a flavonoid nevű növényi anyag is, amely jelentős fertőzésgátló, baktérium- és vírusölő hatású.

Jótékony hatásai:

- rengeteg szükséges vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
(A-, B1-, B2-, C-vitamin, kalcium, vas, foszfor, magnézium, szelén és kálium)
- magas a káliumtartalma, ami vízhajtóként hat.
- a szőlőmagnak pozitív hatással van a vérnyomásra és a magas koleszterinszintre.
- tisztítja a vért, serkenti a vérképzést, és a máj méregtelenítő tevékenységét.
- remek izomregeneráló
- jó hatással van az idegrendszerre.
- cukortartalma miatt energiát ad és így érdemes kipróbálni a stresszhelyzetekben.
- gyógyítja a bél megbetegedéseit
- megakadályozza a vese és a hólyag kövesedését, és csökkenti a vizelet savasságát.

Reuma, májbetegség esetén a fehér vagy a zöld színű szőlők a legjobbak.
Savasság, hurut esetén a fekete és a kék szőlő az ajánlott.

A piros szőlőben ezeken kívül cserzőanyag is van, ami hatással van a bélnyálkahártyára, fokozza a bélműködést. A flavonoidok (főleg a piros szőlőben található) jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre és segítenek az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában is.

A szőlőmagolaj is nagyon értékes. Segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól, erősíti az érfalat. Jó hatással lehet azokra is akiknek valamilyen allergiájuk, ízületi gyulladásuk vagy visszértágulatuk van.

Ajánlják még vérszegénységre, fizikai gyengeségre, idegbajra, mindenféle gyulladásos megbetegedésre.

A szőlő jótékony hatását a kozmetikában is élvezhetjük.
Selymessé és feszessé teszi a bőrt, gyümölcssavainak köszönhetően pedig fényessé teszi azt, megújítja a bőrsejteket.

Ha már szőlő akkor Vörösbor

A vörösborban található egy anthocyane nevű flavonoidfajta, amely a jellegzetes lilásvörös színt adja, míg a tannin elnevezésű flavonoid a vörösbor jellegzetes fanyar ízéért felelős.
Ezek azok a növényi anyagok, amelyek a legnagyobb gyógyerővel látják el ezt a népszerű italt. A piros szőlő frissen préselt leve és bora a legszélesebb körű gyógyhatást fejti ki, ezért kivonatait megtalálhatjuk az antioxidáns étrend kiegészítőkben.

Mivel a mag és a gyümölcs is tartalmaz gyógyanyagokat, együttes fogyasztásuk ajánlott szőlőlében és borban egyaránt. A jó minőségű vörösbor, mint minden gyógyszer, nagyobb mennyiségben kifejezetten ártalmas, rendszeres és mértékletes fogyasztása azonban véd a vírusok, baktériumok és a rákos megbetegedések ellen.
Egy pohár vörösbor naponta mindenkinek ajánlott - a gyomorbetegek kivételével.

Mazsola

Sokan szedegetik ki módszeresen a sütikből a mazsolát, pedig sokat vesztenek ezzel a szokással!
Igen hatékony egészségvédőtől szabadítja meg magát. Különösen hidegebb időben, télen ajánlott a gyümölcs fogyasztása, hiszen olyankor a frisseket mellőznünk kell.

De mire is jó a mazsola?

Akárcsak az aszalt szilva, a mazsola is hatékony a légszennyezés, a füst, a fény hatására keletkező szabad-gyökök elpusztításában. A szabad-gyökök károsítják sejtjeinket, és nagy szerepet játszanak a korai öregedésben.
Az antioxidánsok szervezetbe vitelével azonban harcba szállhatunk ellenük:
a mazsola és az aszalt szilva jelentős antioxidánst tartalmaz, olyan mértékben, hogy megelőzi az áfonyát, az epret, a málnát, a narancsot, szilvát, almát, körtét is. Vagyis, a legegészségesebb gyümölcs fajták közé tartozik az aszalt szilva és a mazsola!
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Amit TUDNI KELL AZ ŐSZIBARACKRÓL
  2013-08-28 15:24:05, szerda
 
  Nevét valószínűleg az első fajták érési idejéről kapta. Ma már jó néhány őszibarack fajtát különböztethetünk meg az érési időtől függően. Jobb, ha a gyümölcsidény elhúzódik, hosszabb ideig élvezhetjük a friss gyümölcsöt. Az őszibarack minőségét tápanyagtartalma határozza meg. Minél sárgább a belseje, annál nagyobb a vitamin tartalma.

oszibarack

Az őszibarack két legismertebb változata: a szőrös és a csupasz barack, más néven nektarin. Meghámozni egyiket sem kötelező, a nektarin héja egyáltalán nem zavaró. A szőrös őszibarack héjának elfogyasztása azonban sokaknak kellemetlen. A szőrök egyeseknél még allergiát is okozhatnak, gyermekeknek ezért a biztonság kedvéért inkább hámozzuk meg. Az érett barack héja viszonylag könnyen lehúzható, de késsel is levághatjuk, ha másképp nem megy.

Tápértéke:

Kevés olyan gyümölcs van, amely több magnéziumot tartalmaz, mint kalciumot. Az állítások szerint az lenne az ideális ha minden növényben több lenne a magnézium, mint a kalcium, mert akkor jobb lenne ennek a két elemnek a felszívódása és a test jobban megtartaná, kisebb lenne a kalcium veszteség. Az őszibarackban sok a boron is, valamint a kálium, így joggal mondhatjuk, hogy az izmok és a csontok ellátója.

Az őszibarack gyógyító hatása az egész testre kiterjed. A vér tisztítása, a test tisztítása. A főbb szervek is a máj, a szív, a tüdő, a vesék könnyebben gyógyulnak, ha tiszta a vér.

Jótékony hatásai

Tisztítja a bőrt:

A bőr tisztítása nem könnyű feladat, különösen a szennyezett nagyvárosban, ahol a bőr tisztítása szintén az egész testre vonatkozik. Az őszibarackban levő A és a C vitamin közös munkájának eredménye, hogy nagyobb az ellenállás a pattanások kifejlődésére és ellenállóbb a bőr a betegségekkel szemben. A nap hatásának is jobban ellenáll, valamint a sebesült bőr hamarább begyógyul.

Tisztítja a tüdőt:

Az ásványi sók és az A vitamin lehetővé teszik, hogy gyógyítólag hat a tüdőre az őszibarack. Az A vitamin hatására a hörgők és a nyálkahártya kevéssé ingerlékeny és nagyobb teherbírással rendelkeznek. Az A vitamin ugyanis befolyásolja a nyálkahártyák működését és hatással van a légzőszervi megfázás tüneteire. Különösen a szennyezett levegőjű nagyvárosokban van szükség a vitaminos táplálékra a tüdőtakarítás szempontjából. A gyümölcs segít a légzőszerv nyálkahártyáit egészségben tartani.

Székrekedésre:

A főétkezés idején keményítő vagy fehérje táplálék után nem tanácsos gyümölcsöt, különösen édes gyümölcsöt fogyasztani, mert mire a főétel megemésztődik, az étkezés végén fogyasztott gyümölcs bomlásnak indul a gyomor szájában. A szeszes gyümölcs összetétele egészen más, mint amivel el akartuk látni szervezetünket. Legjobb a főétkezés után két három órával fogyasztani a gyümölcsöt, akkorra a gyomor kiürül és teljes erővel a könnyen emészthető gyümölcsre összpontosíthat. Ezzel az aktív munkájával az egész emésztési folyamatot befolyásolja. A belekben a gyümölcs utoléri az étel maradványait és magával sodorja megakadályozva a székrekedést.

Folyadék szorulásra:

Az őszibarack tisztítja a húgyutakat, valamint vizelethajtó. Az őszibarack ugyanis nemcsak az emésztésre hat serkentőleg, hanem ösztönzi a víz kiválasztását is. Ha pedig kúraszerűen fogyasztjuk a gyümölcsöt vagy a levét, hozzásegít ahhoz, hogy a szervezetünk bármely pontján felgyülemlett folyadéktól megszabaduljunk. A legszembetűnőbb számunkra a szemek alatti táskásodás. Ha megpuffadt a bőr a szemünk alatt, bizonyosan a vesénk kiválasztásával van baj. Ilyen esetben ajánlatos jobban odafigyelni az étkezésünkre, illetve egy hathetes vízhajtó kúrát kellene végigcsinálni akkor, amikor valamely vízhajtó gyümölcsnek van az idénye. A vese nagyon elfárad az idős korra, ezért minél több segítséget kell nyújtani neki.

Sugárzás és vegyi szennyezés tisztítására:

Az őszibarack tisztítóereje nagy. Képes a testet megszabadítani a felgyülemlett vegyszertől, valamint a kisugárzásos szennyeződéstől. Ez főleg azoknak szól, akik rádiótelefont és komputert használnak. A komputer kisugárzást a szoba növényei is ellensúlyozhatják, különösen a kaktuszfélék. A nagyvárosi lakásokban egyébként a szobanövények a kintről beáradó szennyeződés 20-30 százalékát is képesek elnyelni. Fogyasztás szempontjából, ha a gyereknek komputere van, vagy valakinek a munkahelyen, ajánlatos minél több A vitaminban bővelkedő gyümölcsöt fogyasztania.

Atherosclerosis:

A test többszöri megtisztításával meg is előzhetünk egyes betegségeket. Így az érrendszeri betegségek és a többi önpusztító betegségek nem fejlődnek ki, ha gyakran fogyasztunk gyümölcsöt, és odafigyelünk táplálkozásunkra. A vitaminokkal és ásványokkal éberen tarthatjuk az immunrendszerünket, valamint segítünk megszabadulni az oxigén szabadgyököktől.

B17 vitamin:

Mint a sárgabarack, az őszibarack és a nektarin magja is tartalmaz B-17 vitamint. Gyakorlatilag az összes gyümölcs magjában megtalálható ez a vegyület. Az alma, sárgabarack, cseresznye, szilva, mandarin és hasonlók tartalmazzák ezt a faktort, nemritkán rendkívül magas, akár 2-3%-os koncentrációban. A megfelelő mennyiségben jelen lévő B-17 gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Alternatív módszerként egyre több helyen használják injekció formátumban. De valójában mi is a B-17 vitamin? Ifj. Dr. Ernst T. Krebs 1950 -ben, sokéves kutatás után elkülönített egy új vitamint, melyet B17-es számmal látott el, és elnevezte “ Laetril"-nek.

Fontos tudni, hogy a B-17 ciántartalmú vegyület! A B-17 felszívódik a szervezetbe, ott egy enzim hatására felbomlik, majd benzaldehid és cián szabadul fel belőle. Ez az enzim sokkal nagyobb mennyiségben van jelen a rákos sejtekben, mint az egészségesekben. A ciánt viszont további enzimek segítségével köti a sejt különböző kéntartalmú aminosavakhoz. Ez a második enzim viszont hiányzik a rákos sejtekből. Tehát a rákos sejt felbontja az egyébként ártalmatlan vegyületet két olyan molekulává, ami viszont el is pusztítja. Az egészséges sejtek viszont védettek, sőt tápanyagként használják fel a B-17 vitamint.
A népi gyógyászat azt tartja, hogy a barackpakolás segít a feldagadt, bevizesedett izületek gyógyításában.

Fogyasztása:

Az őszibarackot fogyaszthatjuk gyümölcsként, befőttnek, vagy lének. Tárolhatjuk mélyhűtőbe.

Miből mennyi van egy átlagos méretű barackban?

Kalória: 67,5 cal
Fehérje: 1,1 g
Szénhidrát: 17,4 g
Zsír: 0,14 g
Rosttartalom: 3,1 g

A piacon azokat a darabokat keresd, amelyek szép gömbölyűek, sárgás-rózsaszínesek, illetve sérülésmentesek. Igyekezz a gyümölcsöket úgy szállítani, hogy ne törjenek össze, mert utána könnyebben megromlanak. A vásárlást követően a gyümölcs mosás nélkül még általában két-három napig eláll a hűtőben. Fogyasztás előtt azonban hagyd egy kicsit melegedni a barackot, mert igazi zamata szobahőmérsékleten jön csak ki.

Magas rosttartalma segít leküzdeni egyes emésztési zavarokat, napi egy barack elfogyasztása jobb közérzetet is teremt. És persze finom is! Együnk hát sok-sok barackot!
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
A szembetegségek ELLEN IS KIVÁLÓ GYÜMÖLCS
  2013-08-28 15:09:30, szerda
 
  Gyógyászati felhasználását tekintve egyik legsokoldalúbb növényünk az áfonya. Terméséből és leveléből egyaránt készíthető főzet, tea, sőt, akár még gyógyhatással bíró pálinka is.

Az áfonyának ezerféle felhasználási módja van, igazi ínyencség, leginkább vadhúsok mellé használják köretként, de szörpnek, befőttnek, levesnek is elkészíthetjük. Egészséges és fantasztikus íze van! Ha csak tudunk, minél többet tegyünk el télire belőle.

Leginkább Észak-és Közép-Európában honos, de hogyha valaki Erdélyben jár ki ne hagyja a Hargita hegység természetes közegében fellelhető feketéllő apró bogyókat. Magyarországon a Sopron környéki, Vas és Nógrád megyei erdős részeken található. Bőséges vitamintartalma miatt minden háztartás tartozéka kellene legyen, mivel kiváló immunerősítő.

afonya

A hangafélék családjába tartozó, nyirkos, savas talajú erdőket kedvelő cserjének gyümölcsét már a történelem előtti idők óta fogyasztják, a orvostudomány azonban először a XVI. Században említi. Észak-Európából származik. A növény apró bogyói rengeteg értékes anyagot tartalmaznak, flavonoidokat, A-, B-, és C-vitamint, cukrokat, pektint, valamint cseranyagokat, savat (pl. tannin), króm és magánvegyületeket, továbbá magas a káliumtartalma, és kálcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén és foszfortartalma is említésre méltó.

Segíti a bőr fiatalságának megőrzését, jó a szív-és érrendszeri betegségekre, csökkenti a rossz koleszterint, magas antioxidáns tartalma van, és gátolja az egyes rákfajták kialakulását. Mivel sok benne az A-vitamin elsősorban a szembetegségek kiváló szere, sok erre szolgáló gyógyszer alapanyaga is. Mivel napunk legalább nyolcvan százalékát monitor előtt görnyedve töltjük, szemünket igencsak nagy megterhelésnek tesszük ki. Fogyasszunk minél több áfonyalekvárt a szem védelme érdekében.

Jótékony hatásai:

Króm tartalma miatt vércukorszint csökkentő hatása van, erősíti a kapillárisok falát, javítja a látást. Fekete inzulinnak is hívják, mivel a levelében lévő myrtillin képes a cukorbetegség tüneteit csökkenteni, vagy akár megszüntetni.
Jó hatása miatt a visszér és az aranyér kezelésére is alkalmazzák, különösen terhesség idején, amikor ezekre a betegségekre fokozott a hajlam.
Kíválóan alkalmazható a farkasvakság kezelésére, mivel javítja a szem alkalmazkodó képességét a sötétben. Továbbá jótékonyan hat a szembevérzésre, a szemgyulladásra, az ér- és ideghártya gyulladásra (korioretinisz), valamint a cukorbetegségből fakadószemérrendszeri elváltozásokra.
Az áfonyák festékanyaga antioxidáns hatású, ezáltal megvédi sejteket a szabadgyökök okozta károsodástól, mint a rák valamint a szív- és érrendszeri betegségek.
Növeli a hajszálerek rugalmasságát.
Javítja a vérkeringést.
Szárított gyümölcsként használva megszünteti a hasmenést.
A főzött áfonyapép kiválóan alkalmas a nedvező sömör kezelésére.
Jó hatással van a bélflórára, az emésztési zavarokra, a bélfertőzésekre és a bélgörcsökre.
Használható még felső légúti megbetegedésekre, epe, húgykő problémáknál, reuma, ekcéma, vérnyomásproblémák esetén.
Baktériumölő hatással is rendelkezik.
Terméséből “gyógypálinkát" is főznek, melyet szájüregi- és fogínygyulladás esetén fogyasztanak.
Lassíthatja az öregedést, és segít megőrizni a szellemi frissességet.
tea

Áfonya tea elkészítése:

Egy teáskanál fekete áfonyalevelet leforrázunk 2 dl forrásban lévő vízzel, és 10 percig állni hagyjuk. Leszűrjük, és kortyolva fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Őszülésre, HAJHULLÁSRA, DAGANATOKRA ÉS SOK MÁSRA KIVÁLÓ GYÓG
  2013-08-28 15:07:20, szerda
 
  A búzafű az egyik legelérhetőbb gyógynövény, ami számtalan jótékony hatással bír.

buzale

Valójában nem újdonság ennek a fiatal búzából préselt édeskés, zöld lének az alkalmazása az egészség védelmére. Ismert volt Sumerben, Egyiptomban, a yogikus Óind - kultúrában és az Esszénus közösségekben.

Jótékony hatásai:

Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből.
A búzafű frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így a gyenge emésztésűek is jótékonyan fogyaszthatják. A búzafű magas klorofil tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.
A búzafű egyszerre méregtelenít és - a táplálkozási hiányosságok pótlásával - növeli az energiaszintünket. Csaknem annyi vitamin van benne, mint a citrusfélékben.
A búzafű lé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafű lé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban. Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében.

Ősz haj az öregedés árulkodó jele.
Átlagban az 50 éves emberek felének már jelentősen őszül a haja.
Próbálhatunk mindent, drága hajfestéket, szinezőt, de csak időleges hatás miközben tönkre teszi a hajat.
Rendszeres búzafű fogyasztásával megállíthatjuk hajunk őszülését, és nem csak ebben a tulajdonságában kitűnő, hanem az öregedést is jelentősen lassítja. Regenerálja a fiatalságért felelős sejteket, feszesíti a bőrt, méregteleníti a testet.

Dr. G. H. Erp-Thomas kutató tudós és termőföld specialista több mint száz különböző alkotóelemet volt képes kimutatni a friss búzafűből. Véleménye szerint ez egy “tökéletes étel". 3 kg búzafű értékes tápanyagtartalma megegyezik 70 kg tetszőlegesen választott nyers bio zöldségekével.
Erőteljesen lúgosító hatású, kimagasló kalcium, magnézium, és kálium tartalma van. Tizenhétféle aminosav található meg benne, ebből nyolc olyan, amelyet a szervezet nem képes önmaga előállítani. Az aminosavak külső bevitele azért fontos, mert hiányuk esetén allergiás reakciók jelentkezhetnek, romlik az emésztés, gyengülhet az immunrendszer, idő előtti öregedés következhet be. Enzimtartalma szinte egyedülálló, rendkívül sok benne a zsírbontó lipáz, a fehérje- és keményítőemésztést segítő proteáz, illetve amiláz, a szívizomszöveteket karbantartó transzhidrogenáz, valamint a sejtek öregedését lassító, szervezetünket a sugárzástól védő, gyulladáscsökkentő szuperoxid - dismutáz (SOD) enzim.
A búzafű magas enzim tartalma miatt erősen tisztító hatású, ezáltal elfogyasztása után azonnal reakcióba lép a szervezetünkben lévő mérgekkel és nyákosító anyagokkal.
Figyelem!
Először lehet, hogy émelygést fogunk érezni, amely azt mutatja, hogy a méregtelenítés beindult a testünkben. Előfordulhat erős hasmenés, fokozottabb izzadás, illetve aluszékonyság is, melyek mind feltétlen jelei a szervezet tisztulásának. Lehetőség szerint a búzafű fogyasztását követően egy órán belül ne együnk szilárd ételt. A méregtelenítés elősegítésére azonban igyunk nagyobb mennyiségű tiszta vizet.
Magas klorofill tartalma segít a vérszegénységen, javítja a vérkeringést, valamint a sejtek és a szövetek oxigénellátását.

A klorofill kölcsönzi a növénynek a zöld színt. Ez teszi elérhetővé számukra a nap energiáját. A világon minden élet tőle függ. A gabonafűben levő anyagok az egészséges vér egyes alkotórészeinek felépítését és működését is segítik. A vérfesték (hemoglobin) és a klorofill nagyon hasonlítanak egymásra. Az emberi vér pigment képződése ugyanolyan módon zajlik, mint a levélzöld képződése a növényeknél. Sejtjeink a klorofill tartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti az oxigént szállító hemoglobin képződését.
Mindazoknak, akik krónikus kimerültségben szenvednek, fáradtnak, csenevésznek érzik magukat. Akik nem akarják elfogadni, hogy életmódjuk, táplálkozási szokásaik révén kellemetlen testszaggal, rossz közérzettel éljenek.
 vágás, égés, bőrpír, csípés esetén rácsepegtetni a bőrfelületre.
 Komolyabb esetekben, (nyitott sebek, fekélyek, daganatok, stb.) a lével átitatott rostot borogatásként alkalmazhatjuk.
 Hajra téve hajmosás előtt egy órával, segít a lestrapált, töredezett haj regenerálásában. Jól bedörzsölve a viszkető, korpás fejbőrre is hatékony.
 Gargalizálva, vagy a füvet rágva és a rostot kiköpve, felfrissíti a leheletet, könnyít a torokfájáson. Csökkenti a fogínyvérzést és képes megszűntetni a duzzadt fogínygyulladást.

A friss gabonafű többek között a következő enzimeket tartalmazza:

proteázok : elősegítik a fehérjék emésztését
citokróm-oxidáz : antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
amiláz : elősegíti a keményítő emésztését
lipáz : zsírbontó enzim
fikocianin : segíti a vérképzést
transzhidrogenáz : segít a szívizomzatnak
SDO (szuper-oxid-dimutáz) : valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabad gyökfogó
melatonin : ez a hormon az összes életfolyamatról “gondoskodik". Fiatalító hatása az általa kedvezően befolyásolt folyamatok, főleg az immunrendszer erősítésének következménye.

A kontrollált körülmények között végzett klinikai vizsgálatok (randomizált, kettős-vak) eredményeivel csak az utóbbi néhány évben ismerkedhettünk meg. Ezek közül az egyikben például arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy a búzafű préslé önmagában vagy kiegészítőként egyaránt hatékony lehet a fekélyes bélgyulladás kezelésében. Egy másik tanulmányból pedig az derül ki, hogy az antioxidáns hatású anyagoknak köszönhetően a mozgáskorlátozottsággal és fájdalommal járó reumás artritisz kezelésében lehet szerepe.

A csíráztatott búza és a búzafű lé fogyasztása a következő betegségek esetén ajánlott:

- bőr-, légúti betegségek
- fáradtság, idegrendszeri problémák
- bél-, májbetegségek esetén
- hajhullás, impotencia, ízületi gyulladás, hólyag- és vesepanaszok fennállásakor
- biztonságos és hatásos fogyókúrás szer is
- előnyösen befolyásolja a vérsejtek, a csontok, a mirigyek, az izmok működését is
- az immunrendszert is komolyan erősíti, és csökkenti a rákos megbetegedés lehetőségét

buzafule

Búzafűlé készítése házilag:

Ne próbálkozz mixelővel vagy robotgéppel, mert a gyors darálás megöli az enzimeket! Átmenetileg, egy sima húsdarálóval is egészen jó eredménnyel oldhatod meg a lényerést.
Ann Wigmore Búzafű című könyvében is ezt ajánlja, kisegítő megoldásként, azaz jobb híján, én is kipróbáltam, működik.
Részletesebben!
Amire szükséged van hozzá:

-műanyag tál(ebbe darálod)
-műanyag tölcsér(ezzel töltöd a lét)
-húsdaráló(igen,ezzel darálsz)
-jékockakészítő tasak(ha elszeretnéd tenni későbbre ebbe töltöd)
-géz, 1-2 réteg(ezzel “préselsz")

A búzafüvet vágd 1-2 részre és lassan, kis csomónként daráld le.
Azért lassan, hogy elkerüld a felmelegedést az enzimek védelmére,
ez nagyon fontos, mert az enzimek tehetnek érted a legtöbbet, egyáltalán ezért van értelme fogyasztani a búzafüvet.
A ledarált masszát tedd egy gézbe, és kézzel csavard ki belőle a lét!

Nem árt védő kesztyűt használni, mert rendesen befogja a kezed.
Ha nincs kesztyűd, egy nylon tasakkal is védheted a bőröd a zöldtől.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Amit biztosan nem tudtál a szilváról!
  2013-08-28 15:03:20, szerda
 
  Lekvárként fogyasztva kiváló a rákos megbetegedések gyógyítására.

A szilva (Prunus domestica) a rózsafélék családjához tartozó csonthéjas gyümölcsünk.
Számtalan fajtájának és változatának megkülönböztetése nem könnyű feladat, hiszen könnyen kereszteződnek egymással. A gyümölcs említésekor általában a liláskék vagy sötétkék szemű fajták - például a zamatos, viszonylag kicsi szemű Besztercei - jutnak eszünkbe, s ezek éretlenül, azaz “zölden" pirosas árnyalatúak, de vannak már éretten is zöldes, pirosas és sárgás változatok. Összesen mintegy kétezer fajtája ismeretes. Tulajdonképpen a sárgás vagy zöldes ringlókat is a szilvákhoz lehet sorolni. Formájukat tekintve vannak hosszúkásak, tojás alakúak és gömbölyűek is. A hazai szilva szezonja a sokféleségnek köszönhetően júliustól egészen októberig tart.

Fogyaszthatjuk nyersen - gyümölcsként, gyümölcssalátákban, kedvelt főzve, gyümölcslevesekben is. Az aszalt szilva kitűnő rágcsálni való, de jól illik egyes húsételekhez, különösen a vadakhoz. Az aszalt szilvában is megvan, ami a friss gyümölcsben, ráadásul töményebben. Jótékony hatásai miatt kapta egyes vidékeken a csodabogyó nevet!

Jótékony hatásai:

Koleszterincsökkentő:
A vér koleszterin tartalma nem számít betegségnek, mert nem okoz fájdalmat de végzetes lehet, mert a vérerek elveszítik rugalmasságukat, a salak hatására a vér járata beszűkül , emelkedik a vérnyomás. A szilva és az aszalt szilva tisztítja a vért, és csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét.

Belső vérzésekre:
Belső vérzések kialakulásának több oka lehet. Ha a szervezet nem kap elegendő nyers gyümölcsöt és zöldségfélét, belső vérzés jelentkezhet. A gyógyszer rá az ásványokkal és vitaminokkal való ellátás, így hasznos lehet az aszalt szilva is.

Veseműködést serkentő:
A leáztatott aszalt szilvát főzzük úgy húsz percig. A kihűlt lének rendkívül magas ásványtartalma van. Ha naponta fogyasztunk ilyen lét, serkenthetjük vele a vese működését. A káliumnak és a szerves nátriumnak közös egymásra való hatásából alakul ki a szervezet vízháztartásának szabályozása.

Fáradságűző:
Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású. Nagyon fontosak az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, a memória működését.

Emésztési zavarok:
A máj leterheltségének első jele az emésztési zavarok megjelenése. Ha nem teszünk valamit az emésztéssel, a szervezet tovább romlik, a tehet mind nagyon lesz, mert a vér megtelt salakanyaggal. A szilvában az ásványok és vitaminok olyan mennyiségben vannak jelent, hogy az elfogyasztása után hamarosan jelentkezik az eredmény. A gyomorba kerülve a szilva serkentőleg ha a gyomor működésére, és a belek mozgására. A szilvában levő mangán hatására a szervezetben az emésztést segítő enzimek lökést kapnak. Emésztési zavarok esetén baj lehet a vas lekötésével akkor is, ha vaskivonatot szedünk. A természetes forrásból, az aszalt szilvából, a vas felszívódása sokkal sikeresebb.

Áldásos emésztőrendszeri hatások:
Nem hiába hívják a szilvát “kék gyümölcscsodának", mivel magas ballasztanyaga salaktalanítja a beleket, megszünteti a székrekedést. Megköti a felesleges zsírokat, mielőtt azok a bélből felszívódna, felhalmozódnának a hasfalban, derékon, csípőtájékon, combon - tehát még a fogyni vágyók is nyugodtan ehetik.
Nem véletlen hát, hogy fogyókúrázóknak melegen ajánlják. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó, és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek.

Idegrendszerre és agymüködésre:
B-vitaminnak köszönhetően az idegrendszerre és az agyműködésre is jótékonyan hat. A A benne lévő B-vitamin nagyon fontos az idegrendszer számára, ezáltal segítik az agy anyagcseréjét, így elősegítik a megfelelő gondolkodást, a memória működését.

Egyes megfigyelések alapján egy sor gyógyító tulajdonságát is megemlíthetjük. Csökkenti a köszvényesek reumások panaszait, jótékony vese- és májbetegek diétájában. A szilva gyümölcssavai serkentik a nyál- és gyomorsavtermelést, tehát - fogyókúrázók vigyázat! - étvágyfokozók is egyben. Indiai orvosok lázcsillapítónak is rendelik.

Szilva lekvár a rák ellen:

"Szabó Gyuri bácsi a bükki füves ember azt is elmondta, hogy rákban nem lehet meghalni, mert a szervezet öngyógyító, ilyenkor az immunrendszert kell erősíteni és az adott rákra való növényeket használni. Testünkben mindig vannak rákos sejtek és ezeket a szervezet normális esetben kordában tartja. Ha gyengül az immunrendszer, akkor képesek csak az elburjánzásra. Nagyon fontos, hogy higgyük, sőt, tudjuk, hogy a rák nem halálos ítélet. Abszolút gyógyítható"

Elmondta, hogy a székelyek mit használnak rákgyógyszerként, teljes hatékonysággal.
És ezt tudóscsoportok nemrégiben be is vizsgálták, igazolva a gyógymód hatékonyságát. Tehát Erdélyben egy nagyon egyszerű orvosságot használnak a rák gyógyítására. Szilvalekvárt. Igen, szilvalekvárt. A szilva gyógyító erejű, kimagaslóan magas az antioxidáns tartalma. Frissen is érdemes szezonban sokat fogyasztani belőle, de aszalt szilvaként is hatásos, valamint lekvárként is. Nos, nem csak hungarikum a kiváló házi szilvalekvár, de csodálatos erejű rákgyógyszer is.
Bőrrákra közönséges galaj, diólevél és fagyöngy keverékének tinktúráját használjuk.
Szájüregrákra: körömvirág - idényében minden nap 3 virág nyersen elrágcsálva, amíg elmúlik a betegség.rA gyümölcsökből készült lekvároknak magas a rosttartalma, amely jótékonyan hat az emésztésre. A különböző gyümölcsök különféle hatással bírnak. A piros és fekete gyümölcsök vas- és antioxidáns-tartalma magas. A szilvalekvár vértisztító és hashajtó, a sárgabarack vízhajtó, méregtelenítő hatású.

Szilvalekvár készítése házilag:

plum-jam-recipe

Hozzávalók:

-5 kg kimagozott szilva
-1 kg kristálycukor
-0,5 csomag őrölt fahéj
-10 szem szegfűszeg
-0,5 dl ecet

Elkészítés:

A kimagozott szilvát összekeverjük a cukorral, a tetejére rátesszük a fahéjat és a szegfűszeget és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap egy magas falú lábasba beletesszük az ecetet és átdörzsöljük a lábas oldalát, alját mindenhol az ecettel, majd beletesszük a szilvát a lével együtt, (mert éjszaka levet engedett és 4 vagy 5 órán) keresztül lassú tűzön megfőzzük, majd forrón üvegekbe töltjük. A tetejére egy pici szalicil és jól lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
A rabbi ajándéka
  2013-08-28 15:01:41, szerda
 
  Volt egy híres kolostor, amelyre nagyon nehéz napok szakadtak. Régebben a sok épületet mind megtöltötték a fiatal szerzetesek, és a hatalmas templomban csak úgy zengett az ének, de most teljesen elhagyatott volt. Az emberek nem jöttek ide, hogy az imádságból táplálékot nyerjenek. Csak egy maréknyi szerzetes csoszogott a folyosókon, és nehéz szívvel dicsérte Istent.

A kolostor melletti erdő szélén állt egy kunyhó, amelyet egy öreg rabbi épített. Időről időre eljött ide, hogy böjtöljön és imádkozzék. Soha senki nem beszélt vele, de amikor csak megjelent, a szerzetesek között híre szaladt: ,,A rabbi az erdőben sétál." És amíg ott volt, a szerzetesek úgy érezték, hogy imádságos jelenléte erővel tölti el őket.

Egy nap az apát elhatározta, hogy felkeresi a rabbit, és kitárja előtte a szívét. A reggeli szentmise után el is indult az erdőbe. Amikor elérkezett a kunyhóhoz, látta, hogy a rabbi ott áll az ajtóban üdvözlésre tárt karral. Mintha már jó ideje várta volna az apátot. Megölelték egymást, mint két barát, akik régóta nem találkoztak. Aztán megálltak, és csak nézték egymást olyan széles mosollyal, hogy majdnem túlnyúlt az arcukon.

Egy kis idő múltán a rabbi betessékelte az apátot. A szoba közepén egy faasztalon a nyitott Szentírás feküdt. Odaültek egy pillanatra, hogy a könyv jelenlétében legyenek. A rabbi sírva fakadt. Az apát sem tudta tartóztatni a könnyeit, a kezébe rejtette az arcát, és ő is sírni kezdett. Életében először a könnyeivel kitárta a szívét. A két férfi úgy ült ott, mint két elveszett gyermek, zokogásuk betöltötte a kunyhót, nedvesre sírták az asztalt is.

Miután elapadtak a könnyeik és minden ismét csendes lett, a rabbi fölemelte a fejét. ,,Te és a testvéreid nehéz szívvel szolgáljátok Istent - mondta. - Azért jöttél, hogy tanítást kérjél tőlem. Adok neked tanítást, de csak egyszer ismételheted el. Miután elmondtad, soha senkinek sem szabad hangosan elmondania."

A rabbi egyenesen az apát szemébe nézett és így szólt: ,,A Messiás köztetek van."

Egy darabig mindent csönd borított. Aztán megszólalt a rabbi: ,,Most menned kell."

Az apát szó nélkül távozott, nem nézett vissza.

Másnap reggel összehívta a szerzeteseit a káptalanterembe. Elmondta nekik, hogy tanítást kapott ,,a rabbitól, aki az erdőben sétál", és hogy ezt a tanítást soha senki nem ismételheti el hangosan. Aztán egyenként testvéreire nézett, majd így szólt: ,,A rabbi azt mondta, hogy egyikünk a Messiás."

A szerzetesek meglepetten néztek. ,,Mit jelenthet ez?" - kérdezgették egymást. ,,János testvér a Messiás? Vagy Máté atya? Esetleg Tamás testvér? Én vagyok a Messiás? Mit jelenthet ez?"

Mindnyájan alaposan meg voltak zavarodva a rabbi tanításától. De soha senki nem mondta ki ismét.

Amint múltak a napok, a szerzetesek lassacskán megkülönböztetett tisztelettel kezelték egymást. Valami nemes, szívélyes és barátságos meghittség vette őket körül, amelyet nehéz lenne megfogalmazni, de lehetetlen volt nem észrevenni. Úgy éltek együtt, mint akik végre rátaláltak valamire. De úgy imádkozták együtt a Szentírást, mint akik folyton keresnek valamit. Az alkalmi látogatókat nagyon megfogta a szerzetesek élete. Nemsokára jöttek is közel- s távolról az emberek, hogy imádságukból táplálkozzanak, és újra fiatalok kérték, hadd lehessenek a közösség tagjai.

Azokban a napokban a rabbi már nem sétált az erdőben. Kunyhója romokban hevert. De az öreg szerzetesek, akik a rabbi tanítását a szívükben hordták, valahogy mégis úgy érezték, az ő imádságos jelenléte most is erővel tölti el őket.
/ Francis Dorrf /

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
A kicsi de renkívül hatásos mustármag
  2013-08-28 14:56:18, szerda
 
  A mustármag több bibliai példabeszédben szerepel, általában a kicsinységük ellenére is nagy erővel és hatással bíró dolgok szimbólumaként.

A fehér vagy angol mustár (Sinapis alba) a káposztafélék rokona, a keresztesvirágúak közé tartozik, szórt állású, nyeles, szárnyasan tagolt levelei, vékony szára, hengeres gyökere van. Ismert a fekete vagy francia fajta is (Brassica nigra), amelyet házi fűszerként nem, inkább csak az élelmiszeriparban illetve gyógyszergyártásban használnak. A növény magjai sárgák vagy világosbarnák, aprók, egy-két milliméter átmérőjűek, gömbölydedek, magas olajtartalmúak. A mustárt a Földközi tenger környékén ma is fellelhető gyomnövényből, a vadmustárból nemesítették, és évezredek óta alkalmazzák fűszerként, illetve gyógynövényként.

Jótékony tulajdonságai

Összetevői növelik az étvágyat, jótékonyan segítik az emésztést, fokozzák a nyál- és emésztőnedvek termelését, szabályozzák az anyagcserét, csökkentik a vércukorszintet.
A mustármagnak általános méregtelenítő hatást tulajdonítanak, külsőleg és belsőleg is bevethető székrekedés, bélgázok, gyomor-, máj- és epegondok, anyagcserezavarok, aranyér, köszvény, reuma, bőrgyulladások, pattanások, ekcéma esetén.
A vérkeringést serkenti, az érrendszerre pedig tisztító hatással van, csökkenti a véralvadást, a vérrögképződést.

A mustármagokból nyerhető olajat elsősorban külsőleg alkalmazzák izomgörcsök, izom és ízületi fájdalmak esetén, mivel a bőrbe dörzsölve növeli a hajszálerek áteresztőképességét, helyi vérbőséget okoz, görcsoldó, fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású. Tüdőgyulladásra, hörghurutra légzéskönnyítő pakolásként, megfázáskor meleg lábfürdőbe téve is ajánlják házi szerként a használatát.

Méregtelenítő kúra mustármaggal

Egy mustármagkúra időtartama hat hét, amikor is mindennap, a főétkezések előtt, éhgyomorra kell lenyelni egy kávéskanálnyi mustármagot, rágás nélkül, egy pohár vízzel. A kúrát egy évben kétszer, háromszor javasolt megismételni. A mustármagok emésztetlenül haladnak át a szervezeten, de közben a bennük lévő anyagok kioldódnak, és a belekben lerakódott, bélfalra tapadt bélsártól megtisztítják a szervezetet.

Érdekesség
“A XVI. századi Mélius Juhász Péter, aki füvészkönyvben gyűjtötte össze a hagyományos (korabeli), népi gyógymódokat, nagyra becsülte a mustár gyógyerejét, többek között a lankadó férfiasságra is jó hatásúnak tartotta.
A németek fürdőkultúrája hagyományosan kiemelkedő volt már évszázadok óta- nem meglepő, hogy a mustárt is felfedezték ilyen célokra. A Duden-féle gyógyfürdőt légúti bajok, fertőzések esetén rendelték: ilyenkor mustármagőrleményt tettek vászonzacskóba, azt áztatták a fürdővízbe."

 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Az AGYSERKENTŐ CSEMEGECSODA
  2013-08-28 14:53:22, szerda
 
  A nyár sokak által kedvelt szezon zöldsége a csemegekukorica!

Finom, tápláló és édes:
bizony, egy zöldségféléről van szó! A friss csemegekukoricát nem csak tápanyagtartalma miatt érdemes rendszeresen fogyasztani, de a dietetikus szakértő szerint kiválóan kielégítheti az édesség utáni vágyat is, így diétázóknak is ajánlott. Felhasználási lehetőségei pedig szinte végtelenek.

A csemegekukorica jelentős vitamin és ásványi anyag forrás.
A friss szemek A-vitamint, béta-karotint, B1-és B2 vitamint,E-vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat, nátriumot, káliumot és cinket is tartalmaznak.

Fogyasztása számos jótékony hatással van a szervezetünkre.

-Az agyserkentő csodaszer. Magas B1 vitamin, más néven tiamin tartalmának köszönhetően hatékony csodaszer a stressz, fáradékonyság, az idegesség, az ingerültség és a depresszió ellen is, így mondhatjuk, hogy a vidámság forrása, mert ez a vitamin felelős a jó közérzetünkért, hiányában gyorsabban válunk idegessé, depresszióssá. Ez segít abban, hogy a bevitt tápanyagot a szervezet minél gyorsabban energiává alakítsa. Kiváló serkentőhatása miatt pedig felpörget a mindennapokban, aktivizálja az agyat, ezáltal segít a koncentrálóképesség és a figyelem képességének növelésében.

-A csemegekukorica javítja a nyálkahártyák ellenálló képességét, részt vesz a vércukor szint szabályozásában.

-A kukoricában található keményítő jótékony hatással van a fogakra, jelentős mértékben csökkenthető, illetve megelőzhető vele a fogszuvasodás.

-A növényben található folsavtartalom segít a különböző szív- és érrendszeri problémák megelőzésében és leküzdésében, valamint különösen ajánlott kismamáknak, mivel rendszeres fogyasztásakor segít kiküszöbölni a velőcső- elzáródási rendellenességeket a magzatoknál.

-A szemek rostos héja székrekedés ellen kiváló.

-A kukorica nagy mennyiségben tartalmaz ún."protoáz inhibitorokat", amely Visszafogja a rákos sejtek szaporodását .
Egy másik kémiai elem, amely nagy mennyiségben megtalálható a kukoricában, az a beta-cryptoxanthin, amely egy olyan vegyület, amely a narancssárga gyümölcsök héjában található, és amely segít a tüdőrák megelőzésében.

-Jó a savkötő képességük és nem serkentik a savelválasztást. Ezért fekélybetegek, idősek számára egyaránt javasolt az az élelmiszer.

-A felszívódási problémákkal küzdők alapélelmiszere, és miután hamar a telítettség érzését adja, de kisebb az emészthetőségi foka, kiválóan alkalmas fogyókúrázók számára is.
A kukoricának szinte minden részét fel lehet használni a betegségek megelőzésére, kezelésére.

-Levelének és gyökerének főzete fájdalmas vizelés, húgyúti és hólyagpanaszok esetén ajánlott. Vesehomok- és vesekő megelőző szer.
-A torzsavirágzat bibeszálait, azaz a kukoricabajuszt még a megporzás előtt érdemes szedni, mert egyébként a megporzás és a magok érése után szedett kukoricabajusz hashajtó hatású. A bajusz szaponinokat, cseranyagokat, sárgás színanyagokat, különböző olajokat, karvakrol illóolajat, pentozánt és keserű glikozidokat tartalmaz. Gyógyító anyagain túl C és K vitamint is rejt magában. A húgyhólyagra, vékonybélre és a májra jótékony vizelethajtó, kőoldó, gyulladáscsökkentő hatása révén. Használják a prosztata és a hasnyálmirigy gyulladásos megbetegedéseinek csökkentésére. Még cukorbajra is ajánlják.
-A torzsa főzete orrvérzés, erős havivérzés esetén lehet hatásos. A magok is vízhajtó és enyhén élénkítő hatásúak, borogatás készülhet belőle fekélyek, duzzadt, fájdalmas ízületek befedésére, szemölcsök kezelésére. Allantoin tartalma sejtosztódást serkentő hatású, így a sebkezelés, sebgyógyítás szere. Tumorellenes szer hírében is áll, vércukorszint- és vérnyomáscsökkentő hatását pedig kutatják.
- A kukorica olaj különféle bőrbetegségekre, ekcémára, pikkelysömörre, korpára lehet gyógyír, a bőrt pedig puhává és rugalmassá varázsolja. Nagy arányban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, így kedvezően hat a szív-és érrendszerre, csökkenti a káros koleszterinszintet.

Figyelem!

GMO A nyersen fogyasztott kukoricaszemek sokszor allergiát okozhatnak. Ugyanakkor a genetikailag módosított kukorica káros hatással lehet a szervezetre, hatást gyakorol a nemzőképességre és megbetegíti a májat, valamint a veséket.
Kerüljük a genetikailag módosított kukorica fogyasztását!!!
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 158 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 158 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 514
  • e Hét: 4024
  • e Hónap: 5919
  • e Év: 56710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.