Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 162 
Így készítsünk virslit otthon!
  2013-09-30 22:02:39, hétfő
 
  Így készítsünk virslit otthon!

Sok háztartás egyik kedvenc eledele a virsli. Mindig jó, hogyha kéznél van, főzhetjük reggelire, ebédre és vacsorára is. Egy kis mustár vagy zöldség mellé és máris kész az SOS-táplálék, amitől biztosan jól tudunk lakni. Igen ám, de mi lakozik a virsliben?





Amellett, hogy vegyszerek, színezőanyagok, aromák, adalékok sokasága található benne, állítólag a hozzáadott hús is eléggé kételyes eredetű, erről bővebben ITT olvashatsz. Hallottunk már hajmeresztő elméleteket, melyek után inkább úgy döntöttünk, többet sosem vásárolunk virslit? Ha igen, akkor próbáljuk ki a házilag készített változatát, amely száz százalékban természetes alapanyagból készült és adalékanyag-mentes. Mivel a valódi virsli nem lesz tele ízfokozókkal, így az íze is kicsit más lesz, mint a boltban kaphatónak. De ne felejtsük, természetes!

Hozzávalók: 1 kg marha felsál pecsenye, 25 dkg fehér szalonna, 1 kávéskanál őrölt bors, 2-3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint), juh bél, hurkatöltő, és egy füstölő, hús daráló, bot mixer.

Elkészítés:

Először a húst és szalonnát darájuk le, majd botmixerrel pépesítsük, mivel a virsli annál jobb lesz, minél krémesebb masszát sikerül összehoznunk. A fokhagymát törjük össze és tegyük bele egy fél pohár vízbe, hagyjuk állni egy darabig, majd, amikor már jó fokhagymaízű lesz a lé, szűrjük le, akkor adjuk hozzá (csak a levet) a masszához, majd sózzuk az egészet ízlés szerint. Azért kell csak a levet, mivel a virsli nem túl fokhagymaízű, mint a kolbász, épp csak az aromája érződjön. Így helyettesítjük az ízpótlókat. Mikor kész a massza, a belet felszereljük a hurkatöltőre, és beletöltjük a masszát, közben araszonként elcsavarjuk, és a végeit elkötjük. A félkész virslit tegyük hetven fokos vízbe, ahol 20-25 percig hőkezeljük, majd ha van rá lehetőség, tegyük füstre pár óra. Az így készült virsli hűtőben tartva 7-10 napig eláll.

Forrás:twice.hu/receptek
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Méregtelenítés nyers burgonyalével
  2013-09-30 21:56:35, hétfő
 
  Méregtelenítés nyers burgonyalével.
Fogyj 4 kilót!

Kedvenc eledelünk, a burgonya jótékony hatása nagyon régóta ismert. Az ízletes gumók ezerféle képen elkészíthetőek, emellett pedig nagyon egészségesek is. Egyik fontos C-vitamin forrásunk, nagy szerepe van a salaktalanításban és lúgosításban. Ha kipróbáljuk a burgonyalé kúrát, akár még fogyhatunk is tőle, de a szervezetünket egészen biztosan fel tudjuk tölteni télire.





A reszelt nyers krumplit például gyerekkoromban lázcsillapítóként használtuk. A reszeléket a talpra kellett helyezni, egy zacskóval leborítani, majd zoknit húzni rá. Ha már kiszáradt, akkor ki kellett cserélni egy új adagra. Lehetőleg egész éjjel a talpon kellett hagyni, vagy addig, ameddig a láz lement tőle. És általában elég hamar lement.

A nyers krumplilé gyomorfájás, - fekély ellen ajánlott, fogyasszunk belőle naponta reggel, étkezés előtt 1 decit két héten keresztül. A piros krumpli levét pedig kifejezetten savtúltengésre ajánlják.

A tapasztalatok alapján a kúra alatt javul a keringés, a cukorbetegek vércukorszintje lentebb megy, a bőr rózsaszínesebb, élettel telibb lesz, eltűnnek az ekcémák, foltok, kiütések.

Ha a szervezet eddig visszatartotta a folyadékot, most az is megoldódhat, lelankadnak a dagadt bokák, és a szem alatti karikák is eltűnnek. A kéthetes kúra kiváló méregtelenítő, közben meg úgy fogyhatunk, hogy a szervezet C-vitaminszükséglete állandóan biztosítva van.

Forrás:twice.hu/eletmod
Link
 
 
1 komment , kategória:  Egészség  
Mit tesz a vízfogyasztás hiánya a testtel?
  2013-09-30 21:52:39, hétfő
 
  Mit tesz a vízfogyasztás hiánya a testtel?

A vízfogyasztás hiánya komoly problémákat idézhet elő a test, szinte minden részében.





Miért hizlal és betegít a hidratáltság hiánya?

Fáradtság
A víz a legfontosabb vitális energiaforrás a szervezetben. A dehidratáltság az enzimfolyamatok lelassulását okozza, ami fáradtsághoz vezet.

Magas vérnyomás
Normális hidratáltság esetén a vér 92 százaléka víz. Ha nincs elég víz a szervezetben a vér besűrűsödik, ami áramlási ellenállást okoz és magas vérnyomást eredményez.

Asztma és allergiák
Dehidratáltság során légjáratok beszűkülnek, hogy kevesebb víz párologhasson el kilégzéssel. Továbbá a szervezet hisztamin termelése (ami allergiás folyamatokban is termelődik) exponenciálisan nő a test vízvesztésével.

Bőrproblémák
A vízhiány meggátolja a toxinok kiválasztását a bőrön át, így sokkal érzékenyebb és sérülékenyebbé válik, mindenféle kórral szemben.

Magas koleszterin szint
Ha nincs elég víz, a szervezet koleszterint termel, hogy meggátolja a vízvesztést sejtszinten.

Húgyhólyag és vese problémák
A dehidratáltság a toxinok és savtermékek felhalmozódását okozza, ami a vesék és a húgyhólyag ellenállását a baktériumokkal és egyéb kórokozókkal szemben csökkenti.

Emésztési gondok
A vízbevitel és alkalikus ásványok bevitelének (magnézium és kalcium) csökkenése komoly emésztési problémákat okozhatnak, mint fekély, gastritis és reflux.

Székrekedés
A vastagbélben szívódik fel a víz legnagyobb mennyisége. Ezért ha nincs elég víz a szervezetben a vastagbél szintjén maximálisan zajlanak a felszívó mechanizmusok, székrekedést okozva.

Ízületi fájdalom és merevség
Minden ízület felépítésében megtalálható a porcszövet, aminek nagy része víz. Ezért hiányában fájdalom és merevség jelentkezhet.

Súlygyarapodás
Amikor a szervezetben nincs elég víz, az éhséghez hasonló tünetek lépnek fel, és sokan félreértelmezve azt esznek, holott a szervezet szomjas.

Korai öregedés
A vízhiány miatt a test minden szerve, köztük a legnagyobb is, a bőr vizet veszít és megráncosodik, korai öregedést idézve elő.

A test átlag víztartalma 75 %. Átlag 8 pohár vizet kellene fogyasztani ahhoz, hogy ez az arány megmaradhasson. Egy átlagos felnőtt naponta 10 pohár vizet veszít verejtékezéssel, vizelettel, széklettel.

A vér 95 %-a, a csontok 22 %-a míg az izmok 75 %-a víz.

Forrás:filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ezért igyál meleg vizet citrommal?
  2013-09-30 21:48:30, hétfő
 
  Ezért igyál meleg vizet citrommal?

Azt már mindenki tudja, hogy a limonádé egyike a legegészségesebb italoknak. Viszont, ez az elkészítési módja nem a legoptimálisabb. Ahhoz ugyanis, hogy a citrom valamennyi jótékony hatását élvezhesd, egy hónapon át innod kellene, minden reggel, egy csésze langyos vizet (sima ásványvizet, cukormentesen), citromlével vagy zöldcitrommal. Próbáld ki, és érezni fogod a különbséget!




Fotó: filantropikum.com
Miben is segít neked ez a kúra?
1. A fogyásban - a citromban nagy a pektin-rosttartalom, ami eltompítja az éhséget. Továbbá kutatásokkal alátámasztott tény, hogy a lúgos diéta segít a súlyvesztésben.

2. Az emésztésben - a melegvíz serkenti az emésztést. Ugyanakkor a citrom és a lime tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a toxinanyagok kiürítéséhez az emésztőrendszerből.

3. A vízelhajtásban - a citrom beindítja a veseműködést, ezáltal gyakrabban kell vécére mennünk. A felgyűlt vízmennyiséggel pedig kiürülnek a mérgező anyagok is a szervezetből, így a húgyútjaink is egészségesek maradnak.

4. A pH érték kiegyenlítésében - habár nehezen hihető, a citrom lúgos gyümölcs. Igen, valóban savas, de a szervezetben lúgossá válik, ugyanis az anyagcsere során a citromsav nem okoz savasságot a testben. A citrom kiegyenlíti a szervezetben lévő nedvek pH-értékét, ez pedig az egészséges test kulcsa.

5. A bőrtisztításban - a C-vitamin segít a ráncok tompításában, valamint a bőr felületén lévő foltok eltüntetésében. A citromos víz lebontja a toxinokat a vérben, és megőrzi a bőrt tisztán, egészségesen.

6. Az immunrendszer erősítésében - a citrom gazdag káliumban, kalciumban, foszforban és C-vitaminban. Ez utóbbi kiváló ellenszere a megfázásoknak, a náthának. A kálium vigyáz az idegrendszerre, agyserkentő hatása van, és kordában tartja a magas vérnyomást. A foszfor pedig lebontja a makroelemeket, segíti az agy normális működését, és a kalciummal együtt erősíti a csontokat és a fogakat.

7. A nyirokrendszer hidratálásában - amikor a testben nincs elég folyadék, a szervezet nem tudja ellátni magát helyesen, ez pedig a toxinok felgyülemlését, stresszt, székrekedést, stb. eredményez. Egy csésze citromos víz kiválóan hidratál, és helyes működésre bírja a mellékveséket.

Forrás:filantropikum.com
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
14 olyan dolog, amit nem reklámoz az élelmiszeripar
  2013-09-30 13:46:32, hétfő
 
  14 olyan dolog, amit nem reklámoz az élelmiszeripar

1. A görög joghurt gyártása több millió font (mérgező) savós hulladékot termel minden évben és senki sem tudja mi történik a sok savóval





A "Modern Farmer ‘s fascinating story" lenyűgöző történetéből idézünk. Arról, hogy hogyan kell kezelni a "savó problémát" ezt írják:

"Minden három-négy uncia tejből, a Chobani és más cégek, kizárólag egy uncia krémes görög joghurtot tudnak előállítani. A maradék: savó. Ez egy vékony, nyúlós salakanyag, amit nem lehet egyszerűen csak kiönteni a természetbe. Nem csak, hogy illegális lenne, de a bomló savó mérgező a természeti környezet számára, kirabolja az oxigént a patakokból és a folyókból. Szakértők szerint a savó jelenléte minden vízi életközösséget "Holt-tengerré" alakítana át, elpusztítva a vízi életet, méghozzá potenciálisan egész nagy területeken. Csak a sajtsavó, a joghurt tejsavó "rokona", az elmúlt években több tízezer halat ölt meg Görögországban.

Forrás: seriouseats.com

2. A "nem koncentrátumból" készült 100 %-os narancslét felmelegítik, kivonják belőlük az oxigént, ennek eredményeképp elveszíti ízét, majd legalább egy évig légtelenített tartályokban tárolják és mielőtt bedobozolnák, visszaoldják beléjük az ízt előre gyártott ízesitőkkel, amik tele vannak kemikáliákkal.
Tehát, ha valaha is elgondolkozott már azon, miért olyan finom az íze a narancslének és hogy vajon hogy lehet az, hogy egyöntetően minden doboz vagy palack narancslének ugyanolyan az íze függetlenül a narancsszezontól, hát akkor itt a titok kulcsa.





Mivel a hozzáadott íz technikailag narancsolajból és kivonatból származik, a gyártóknak nem kell külön felsorolniuk az ​​összetevők közt. Bővebben itt olvashat erről:

Forrás: naturalnews.com


3. Így keverik össze a mirelit, zöldségből készült vega burger hozzávalóit:





Egy hatalmas "talicskában", lapáttal. Ez a kedvencem! A teljes Science Channel videó alább látható.

Forrás: youtube.com Link


4. A legtöbb kereskedelmi tej több száz tehén tejéből melegítés, homogenizálás, ultrapasztőrözés és újracsomagolás után érkezik a vevők polcára





A tejet hatalmas ipari centrifugákban elemeire választják (zsír-, fehérje-, és más szilárd anyagok, folyadékok). Aztán a részeket különböző arányokban rekombinálják, hogy tökéletesen egységes egész, zsírszegény vagy épp sovány tej legyen a végeredmény.

Tudjon meg többet a folyamatról - és azt ahogy a nyers tej (más néven az a fajta, ami egyenesen a tehéntől származik) már a múlté. (LA Times)

5. A Maraschino cseresznyét, előállítói kifehérítik vegyszerekkel, majd hatalmas kád kukorica szirupban és festékben pácolják, hogy a cseresznye újra piros legyen.

Link


Sajnálattal kell leírnunk, nem úgy szedik le őket a fáról, mint ahogy az üvegben vannak.

Forrás: youtube.com Link


6. Sok konzerv leves MSG-vel ízesített, még akkor is, amikor azt állítják róla, hogy nem





Az adalék hús aromát kölcsönöz a leveseknek, amely segít a konzerválás által okozott ízvesztés és sóhiány kiegyensúlyozásában.

Az MSG nem feltétlenül rossz, de a leves készítői mégis megkerülik az ízfokozó anyag feltüntetését az összetevők listáján. A cimkére nemes egyszerűséggel csak azt írják, hogy "természetesen előforduló" (mert finomított növényi és élesztő fehérjéket tartalmaz) "élesztő-kivonat" vagy "hidrolizált fehérje".

Forrás: Hidden MSG and the ‘soup wars'

7. A levesek konzerválási eljárása annyira roncsoló hatású, hogy a vállalatok óriási sárgarépát termesztenek csak abból a célból, hogy az ne hulljon darabokra a levesben





Egy élelmiszer szakértő az ipari nagyságú és erősségű sárgarépát úgy írja le, hogy azok akkorák mint "a faágak - vagy olyanok, mint egy baseball ütő."

Forrás: www.slate.com

8. Sok fagylaltot és jégkrémet karragénnel stabilizálnak, ami valójában egy hínár kivonat.





Forrás: www.rodale.com

Karragén vagy E-407. Nem rossz, csak ... furcsa nem?

9. A virsli tele van húscafatokkal, zsírral, keményítővel vagy "gabona töltőanyag" keverékével





Gabona töltőanyag = zsemlemorzsa, zabpehely vagy liszt, mert ki nem akarna zabot a virslijébe ?! És ez még nem is említi az ízfokozókat, színezékeket és a hozzáadott tartósítószereket. Nézze meg a videót a gyártási folyamatról alább.

Forrás: youtube.com Link


10. Sok importált (és drága) "extra szűz" olívaolaj ténylegesen olcsóbb mag és csonthéjas termésből sajtolt olaj





Olvassa el Tom Mueller 2007 -ben íródott lenyűgöző (és vidám) expozéját az olasz olaj- csalásról, ami végül az "Extra Virginity: The Sublime and scandalous World of Olive Oil" c. könyv megírásához vezetett.

Forrás: naturahirek.hu

11. A vörös, piros és rózsaszín színű termékeket gyakran kármin-kivonattal színezik, más néven pici rovarok összezúzott szerveinek és testének felhasználásával





Kosnilkivonat is szerepel néha kárminsav vagy Carmine helyett. Ha többet szeretne tudni a folyamatról itt olvashat róla.

Forrás: livescience.com

12. A kávétejszín kukorica szirupból és hidrogénezett növényi transz-zsírsavakból áll





Nincs abban semmi tejszín: :) ...egy csepp sem!

Az ​​összetevők listája itt olvasható:

VízKukorica szirup szilárd anyagRészben hidrogénezett szójabab és / VAGY gyapotmagolajKevesebb mint 2% szódium-kazeinát (tejszármazék)Dikálium- foszfátMono-és digliceridjekNátrium-alumínium-szilikátMesterséges ízesítőKarragénForrás: www.organicauthority.com

13. És még egy ok arra, hogy ne tegyünk kávétejszínt reggeli kávénkba. Ezt a szuper-vidám textúrát kapjuk, ha minden összetevő összeáll!





Forrás: youtube.comLink

13. A szalonna készítéshez a sertésdagadót ebben a furcsa autómosó típusú szekrényben "folyékony füsttel" zuhanyozzák le





A hátborzongató színű piros eső, festékeket is tartalmaz, hogy a sertéshúst szebb szalonna színűre fessék.

Forrás: youtube.comLink


14. A reszelt, csomagolt sajt tele van finomított cellulózzal, ami a sajt összetapadását akadályozza meg.





Forrás: youtube.comLink






A cellulóz: növényi sejtfal rostokból áll, ami gyakori, emészthetetlen élelmiszer-adalékanyag. Tőle a fagylalt krémesebb, a salátaöntet sűrűbb lesz. Kalóriák hozzáadása nélkül. És mivel ez természetes eredetű, még a csomagolt élelmiszereken sem tüntetik fel.

Fűrészpor! Ki gondolta volna?

Források:

online.wsj.com

www.buzzfeed.com

http://naturahirek.hu/

Ez borzalom, hogy mik vannak? Miket etetnek meg az emberekkel?

Szerencsémre a virslit kivéve ezek közül semmit sem eszek - a jövőben a virslit sem.
Készítek inkább majd házit - vannak már jó kis receptek.


 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Kis vidámság - vagy nagy igazság?
  2013-09-30 13:08:13, hétfő
 
  Kis vidámság - vagy nagy igazság?

A férfi és a nő még sosem találkoztak, de mindkettőnek van házastársa otthon.
Véletlenségből egy hálófülkébe tették őket a Transcontinental vonaton.
Kezdetben kicsit szégyellték,hogy egy fülkében kell aludniuk.
De mivel mindketten nagyon fáradtak voltak, nagyon hamar elaludtak.
A férfi a felső, a nő meg az alsó ágyon.
Éjjel 1 körül a férfi finoman szólongatva felébresztette a nőt a kérdéssel:
"Hölgyem, sajnos zavarnom kell.Tudna rajtam segíteni, mivel nagyon fázom.
Fel tudná adni nekem a szekrényből a másik takarót? Tényleg borzasztóan fázom!"
"Nekem jobb gondolatom van" -mondta a nő - "csak ma éjszakára -
úgy látszatból - tegyünk úgy, mintha házastársak lennénk."
"Hooó!..Ez nagyszerű" -válaszolta a férfi.
"Jó"- mondta a nő - "Akkor mássz le magad azért a rohadt takaróért!"

Köszönöm Eszter.


 
 
0 komment , kategória:  Humoros, vicces  
Cölöpverő gépsor!!!!
  2013-09-30 13:04:39, hétfő
 
  Cölöpverő gépsor!!!!

Ez igen!

Katt a linkre!
Link

Köszönöm Eszter.

 
 
0 komment , kategória:  Humoros, vicces  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2013-09-30 12:38:02, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Esőmentes, szép napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
Heti útravaló Müller Pétertől - 92. rész
  2013-09-29 23:58:33, vasárnap
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 92. rész

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Szeretni azt jelenti, hogy fölfelé nézünk egymásban. Ha ez nincs, tudd, hogy már nem szeretsz, vagy nem szeretnek."





Egy kapcsolat - még a jó is - sokféle gyötrelmet rejthet magában. Vad indulatokat, haragot, kétségbeesést. Néha hűtlenséget is. Mégis azt mondom: addig érdemes benne maradni, amíg a "szív szeme" átlát a viharok felhőin. Amíg benne van az, amit szeretetnek nevezünk. Akkor kell kiszállni, amikor azt érzed, hogy egy kapcsolat rosszabbá tesz, lesüllyedsz benne. Ez a "ne tovább!" pillanata.

A szeretet azt jelenti, hogy fölfelé nézünk egymásban. Ha ez nincs, tudd, hogy nem szeretnek. Bármi lehet két ember között: összeveszhetnek, szakíthatnak, megbánthatják egymást. Néha a megcsalás is előfordulhat. Egy nem fér bele: ha nem fölfelé néznek rád, hanem közönyösek, vagy lefelé tekintenek.

A szeretet ugyanis hatalmas felhajtóerő. Emel, s túllép minden ellenerőn. Megbocsát, kiegyezik, és nem enged el. Nem akar elmenni. Láthatatlan karokkal ölel - akkor is, ha a lelketek másik, alacsonyabb szintjén éppen összevesztek, vagy megbántjátok és ellökitek egymást.

Amíg szeret valaki, többnek lát, mint amilyen vagy. Szebbnek, okosabbnak, kedvesebbnek, kívánatosabbnak. Fölfelé néz rád. Nagyobb értéknek vél, mint amilyen vagy. Azért sem akar elengedni, és te is így vagy vele. Ha ez a "fölnézek benned" megszűnik - vége a szeretetnek. Onnan kezdődik a közöny, az idegenség. Ilyenkor már nincs oldószere az indulatoknak. Megszűnt köztetek az, ami összetartott. Sőt, így is mondatnám: ami miatt érdemes volt együtt maradni. Ilyenkor már nem húz a mágnes. Jobb különválni.

Ha nincs szeretet, menj tovább. Nem vesztesz semmit. Sőt, néha nyersz: önmagadat.

Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
1 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Heti útravaló Müller Pétertől - 91. rész
  2013-09-29 23:55:38, vasárnap
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 91. rész

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Bajban néha csodálatos társakat találhatsz az idegenek között."





Ezt sokszor tapasztaltam. Háborúban, forradalomban, árvízben, katasztrófában. Idegenek futnak hozzád, kiásnak a romok alól, a hóból, kihúznak a roncs kocsiból. Enni adnak. Bekötöznek. Segítenek.



Hétköznap a mi országunk teli van közönnyel, önzéssel, gyűlölettel, irigységgel, rosszindulattal, de a bajban megmutatjuk a szebbik arcunkat.
Szinte mindenki. Gyakran átéltem ezt. Sőt, azt kell mondanom, hogy nem élnék, ha ez nem így lenne. Sokszor mentették meg az életemet. Idegenek.

Olyan természetesen, magától értetődően nyúltak értem, és vállalták értem a halálos veszedelmet, hogy utólag nem is tudtam megköszönni. Amikor elmúlt a baj, amikor minden visszatért a régi kerékvágásba, és jöttek újra az örömtelen és sötét indulatokba fulladt hétköznapok, mindenki visszatette a csúnya maszkját, és folytatta tovább a megszokott életét, újra... hogy is mondjam?... újra nem jó emberré vált.

Két arcunk van. Egy hősies, szép, és egy hazug, rosszindulatú. Ezt is sokszor megtapasztaltam már. Háborúban, forradalomban, ha kiöntött a Duna, néha még egy utcai balesetnél is. Mindig van, aki segít, én is azt teszem, mert olyankor más emberré válok. Nekem is két arcom van. Vészhelyzetben szép, de hétköznap, ha visszasüppedek az egóm zsarnokságába: csúnya. Még a tekintetem is megváltozik. Hamisabban csillog, gyávábban, gyengébb fénnyel. Ha nincs baj: elpuhulok. Kiegyezek a rosszal. Vonogatom a vállam, még a mosolyom sem őszinte.

Ilyenkor azt gondolom: mindig úgy kellene élnünk, mintha baj lenne! Mintha vészhelyzet lenne! Amikor testvéremmé válnak az idegenek is. Segítőkészek lesznek. Áldozatosak. Hirtelen rádöbbenek, hogy minden hazugságon és aljasságon túl: mennyi jó ember él még a világon. Egy pár pillanatig én is közéjük tartozhatok.

Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 162 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1308
  • e Hét: 2116
  • e Hónap: 16021
  • e Év: 145728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.