Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Uram miért sírnak olyan könnyen az asszonyok?
  2014-08-10 12:18:40, vasárnap
 
  ...... ......


eremtettem neki vállat, elég erőset ahhoz, hogy elbírja a világ terhét,
de oly gyöngédet hogy nyugalmat biztosítsanak.
Adtam neki belső erőt hogy bírja ki a gyermek szülést és elutasítást melyet sokszor kap a gyermekeitől.
Adtam neki keménységet amely segít neki folytatni ott ahol már mindenki feladja. Gondoskodni a családjáról betegség és fáradság ellenére panasz nélkül. Adtam neki érzést szeretni gyermekeit minden körülmény közt. Annak ellenére is mikor a gyermeke mélyen megsérti.Adtam neki erőt elfogadni a férjét hibái ellenére. Bordájából formáltam öt hogy őrizze az ő szívét.
Adtam neki bölcsességet hogy tudja, hogy a jó férj soha nem sérti meg a feleségét, de olykor próbára teszi az erejét és a döntő képességét, kitartani mellette minden viszonytagságba.
És a végén adtam neki a könnyet mely kicsordul és kizárólag csak az övé. Hogy fel tudja használni bármikor mikor szüksége van rá.Hogy mindent el tudjon viselni.Ahhoz a könnyhöz joga van.
Senki nem bír ki szó nélkül annyit mint az asszony.
Az asszony szépsége nem a ruhába van melyet hord. Nem az alakjába nem is abban hogyan fésüli a haját. Az asszony szépsége a szemeibe kell hogy legyen mert azok a kapu a szívéhez és a helynek amelyben a szeretet lakik.
/R. Revesa: Anya könnye /
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Nevessünk ma is.
  2014-08-10 12:14:07, vasárnap
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Szent Teréz Benedikta - szűz és vértanú
  2014-08-10 11:20:12, vasárnap
 
  A keresztről nevezett Szent Teréz Benedikta (Edith Stein) szűz és vértanú, Európa társvédőszentje
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!" Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!" Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: ,,Uram, Uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!" Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Mt 25,1-13

Imádság:
Uram, te nem feded föl eljöveteled napját, hogy mindig virrasszunk és készen álljunk a harcra, és állhatatosan gyakoroljuk az erényeket. Azt akarod, hogy állandó várakozásban éljünk és mindig buzgók legyünk. Ezért hagysz minket bizonytalanságban a vég felől. Biztosak lévén eljöveteledben, kérünk, hadd virrasszunk, hogy eljöveteled ne érjen meglepetésként!
Aranyszájú Szent János




Szent Teréz Benedikta - szűz és vértanú


- Breslauban (Németország) született 1891. október 12-én zsidó szülei tizenegyedik gyermekeként. Filozófiát tanult, s az igazságot keresve, valamint A Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz életrajzát olvasva Istenre talált. 1922. január 1-jén történt keresztségétől kezdve tanítással és könyvek írásával szolgált Istennek. 1933-ban belépett a kölni Kármelbe, ahol a Keresztről nevezett Teréz Benedikta nevet kapta, s életét a zsidó és a német népért ajánlotta fel. Hazáját a zsidóüldözés miatt elhagyva 1938-ban a hollandiai Echt kármelita kolostorába nyert felvételt. Zsidó származása miatt 1942. augusztus 2-án a németek letartóztatták, és a lengyelországi Auschwitzba deportálták. A koncentrációs táborban kegyetlenül kivégezték valószínűleg 1942. augusztus 9-én. II. János Pál 1987 május 1-jén Kölnben boldoggá, 1998. október 11-én Rómában pedig szentté avatta. Végül 1999. október 1-jén Európa társvédőszentjévé nyilvánította.
- Hetven éve, 1942. augusztus 9-én végezték ki a nácik az auschwitzi koncentrációs táborban Edith Stein német apácát, filozófust, Keresztes Szent Terézia Benedikta néven a katolikus egyház első zsidó származású szentjét az őskereszténység kora óta.
1891. október 12-én született egy breslaui (ma: Wroclaw, Lengyelország) ortodox zsidó családban. A kiváló szellemi képességekkel megáldott és rendkívül olvasott Stein tizenhárom évesen megtagadta zsidó vallását és ateista lett. Húszévesen a Breslaui Egyetemen ismerkedett meg Edmund Husserl filozófus fenomenológiai munkáival (a fenomenológia a jelenségeket tapasztalatok alapján írja le, és nem használ elméleteket a magyarázatokhoz). Nem sokkal később átiratkozott a Göttingeni Egyetemre, ahol Husserl tanított, és huszonöt évesen filozófiai doktorátust szerzett.
- Harmincévesen elolvasta a misztikus Ávilai Szent Teréz önéletrajzát: a megrázó élmény hatására 1922-ben megkeresztelkedett, és feladta egyetemi állását. A speyeri dominikánus leányiskolában kezdett tanítani, elmélyedt a katolikus filozófiában, lefordította Aquinói Tamás Az igazságról című művét. 1932-ben a münsteri pedagógiai intézet előadója lett, de a következő évben, a nácik uralomra jutása után zsidó származása miatt állásából elbocsátották. Stein már ekkor levélben kérte XI. Pius pápát a nemzetiszocializmus nyilvános elítélésére, válaszként azonban csupán pápai áldást kapott; a katolikus egyház feje azt csak 1937-ben a német nyelven írott Mit brennender Sorge - Égő aggodalommal című enciklikájában tette meg.
- Steinnek felajánlották, hogy utazzon Dél-Amerikába, de erre nem volt hajlandó. Bevonult Ávilai Teréz 1562-ben alapított sarutlan karmelita rendjének kölni kolostorába, ahol 1934-ben beöltözött, szerzetesi neve Keresztes Terézia Benedikta lett. A zárdában fejezte be Véges és örök lét című művét, amely modern értelmezésben próbálta összehangolni Aquinói Tamás és Edmund Husserl filozófiáját.
- Elöljárói 1939-ben Hollandiába, a biztonságosabbnak tűnő echti karmelita rendházba helyezték, ekkor született írásai már csak halála után jelenhettek meg. Minél inkább tombolt a náci zsidóüldözés, ő annál többször ajánlotta fel életét Istennek áldozatként a zsidó népért; Stein hite szerint a zsidók a megkülönböztetés és az üldöztetés révén részesednek Krisztus keresztjében.
- 1942-ben a holland püspöki kar pásztorlevélben szállt szembe a zsidóüldözéssel, "válaszul" a német megszállók minden nem árja származású katolikust internáltak. Terézia Benediktát és a katolikus hitre szintén áttért nővérét, Rosát az átmeneti táborból 1942. augusztus 7-én indították útnak Auschwitz felé, ahol megérkezése után két nappal, augusztus 9-én a gázkamrába küldték. A halált felkészülten fogadta, élete végéig népéhez tartozónak mondta magát, de olyannak, aki "megtalálta a Messiást".
- Hamvait a közeli Sola folyóba borították, így sírja nincs. Ahol most a gázkamra alapzatának maradványai láthatóak, emlékművet emeltek neki.

Aki hisz a keresztre feszített Krisztusban, az előtt feltárul az Élet kapuja
........ ....


Jézus tanítványa ennek tudatában nemcsak a ráhelyezett keresztet veszi vállára, hanem önmagát is keresztre feszíti: Akik Krisztus Jézushoz tartoznak, keresztre feszítették testüket szenvedélyeikkel és kívánságaikkal együtt (Gal 5, 24). Könyörtelen harcot vívnak saját természetük ellen, hogy elhaljon bennük a bűn, és helyet adjon a Szentlélek életének. Ez a küzdelem nagy lelkierőt kíván. A kereszt azonban nem a végső cél, hiszen azért emelik magasra, hogy az ég felé mutasson. Ez nemcsak jel, hanem Krisztus erős fegyvere; ez az a pásztorbot, amellyel az istenfélő Dávid kivonul az Istentől nem félő Góliát ellen; ez az a bot, amellyel Krisztus zörget a mennynek ajtaján, és feltárja azt. Akkor majd mennyei fény árad ránk és körülölel mindenkit, aki követi a megfeszített Jézust.
Atyáink Istene, te Szent Teréz Benedikta vértanúdnak megadtad, hogy keresztre feszített Fiadat megismerje és egészen a halálig kövesse. Közbenjárására add, hogy Krisztust minden ember elismerje Üdvözítőjének, és általa eljusson örök színelátásodra. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Amen.
.......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Főtaxi a Chelsea elleni mérkőzés főtámogatója
  2014-08-10 10:43:51, vasárnap
 
  MTI Fotó: Beliczay László
Kép linkje Link
A Ferencváros több tízmillió forintért a Főtaxinak adta el a Chelsea elleni vasárnapi gálamérkőzés főtámogatói jogát.
- Ezt Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója jelentette be a külön ebből az alkalomból szervezett pénteki sajtótájékoztatón. Hozzátette: a taxitársaság a D szektorba szóló 1000 belépőt vásárolt listaáron a zöld-fehér klubtól, s ezeket a cég promóciós célokra használhatja fel. Szunomár Tibor, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a társaság, amely fennállásának 100. évfordulóját tavaly ünnepelte, a belépőket törzsutasai között fogja szétosztani.
- A két fél közötti megállapodás értelmében a taxitársaság logója kiemelt helyen szerepel majd vasárnap a ferencvárosi játékosok mezén. Ezen kívül a cég a mérkőzés előtti gálaprogram során 12 perces, a találkozó alatt pedig 9 perces megjelenési lehetőséget is kap a pálya széli reklámtáblákon (futó led-falon). A hétvége során a társaság autói zöld-fehér szalaggal közlekednek majd.
- Orosz Pál újságírói kérdésre cáfolta azt az értesülést, miszerint nem fogynak jól a belépők a Groupama Aréna vasárnapi, Chelsea elleni gálamérkőzésére. “Több szektorban már a jegyek 99 százaléka elkelt" - jelentette ki a vezérigazgató. Orosz Pál szólt arról is, hogy szombaton délelőtt 10 órától egész napos Fradi - Családi - Ünnepet tartanak az Üllői úti stadion előtti területen, amelynek keretében a szurkolóknak lehetőségük lesz találkozni a régmúlt, a közelmúlt és a jelen ferencvárosi labdarúgóival, fotózkodhatnak és a stadiont is bejárhatják velük. Emellett számos koncert, gyerekprogram és játék szórakoztatja majd a fiatalokat és az idősebbeket. (MTI)

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Agárd 2014 augusztus
  2014-08-10 10:33:10, vasárnap
 
  ...... ........... ........... .........



.........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 11823
  • e Hónap: 44977
  • e Év: 278724
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.