Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
Lelkemben felvirradt a remény
  2014-09-25 16:28:15, csütörtök
 
 
Lelkemben felvirradt a remény Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2011-11-07 07:50:38
feltöltő: driszkili
nézettség: 1223
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: dicséret, dicsőítés, imádat, megvallás, keresztény,
kategória: felnőtt
leírás: Az Úr Jézus Krisztus dicsőítése

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Miért jó ha kívülről megtanulod a Szentírást ?
  2014-09-25 09:13:29, csütörtök
 
  Link

"Bárki, aki erősen betekint a tökéletes törvénybe...és abban megmarad - nem felejti el, amit hallott, hanem teszi azt - áldott lesz abban, amit tesz." (Jakab 1:25 - Angolból szabadon fordítva)

Ha komolyan veszed azt, hogy szellemileg erős és érett legyél, a legjobb szokás amit fejleszthetsz, a Szentírás megtanulása. Valójában a Biblia azt mondja Jakab 1:25-ben, hogy ez egy azok közül a szokásaink közül, ami áldott élethez vezet: "Bárki, aki erősen betekint a tökéletes törvénybe...és abban megmarad - nem felejti el, amit hallott, hanem teszi azt - áldott lesz abban, amit tesz."

Olvasd a Bibliád! "Bárki, aki erősen betekint..."
Idézd fel a Bibliát! "...és abban megmarad..."
Emlékezz a Bibliára!"..nem felejti el amit hallott..."
Engedelmeskedj a Bibliának!"..hanem teszi azt.."
Nem akarsz többé szellemi csecsemő maradni. Itt az idő, hogy felnőj és éld azt az áldott életet, amire elhívattál. Egy fontos módja annak, ahogy elkezdheted ezt, Isten Igéjének az elrejtése a szívedben.

Lehet, hogy nem gondolod, hogy jó a memóriád, de emlékszel arra, ami fontos a számodra. Emlékszel a telefonszámokra és dátumokra, amik fontosak neked. Hallottam, hogy emberek azt mondják, hogy nem tudnak semmit megtanulni kívülről, de fel tudnak idézni dalokat az 1960-as évekből, és el tudják hadarni a kedvenc baseball játékosaik statisztikáit.

A dolgok megjegyzése egy képesség, amit meg tudsz tanulni. Egy izom, amit erősíteni tudsz. Valójában, a Szentírás megtanulása kívülről más területeken is jobb emlékezőképességet fog okozni az agyadnak. Biztosíthatlak efelől. Rengeteg tanulmány bebizonyította már ezt.

Miért fontos megtanulni kívülről a Szentírást?

Mindig veled lesz Isten Igéje. Ha kísértés ér, nem lesz a Bibliád nyitva, vagy melletted. Ha tanúbizonyságot teszel valakinek, aki nem ismeri Jézust, vagy stressz alatt van, vigasztalásra van szüksége, krízisben van, előfordul, hogy nincs a közelben Biblia. Szükséged van arra, hogy Isten Igéje benne legyen az agyadban, hogy emlékezhess rá, és felidézhesd épp akkor, amikor szükséges.

Gondolkozhatsz az Íráson bárhová is mész. Nem tudod felidézni Isten Szavát hacsak nem tudsz rá emlékezni. Ha megtanultad kívülről a Szentírást, gondolkozhatsz rajta amikor lefekszel az ágyadba este, vagy mikor egy találkozóra mész kocsival. Elmélkedhetsz a Biblián, mert megtanultad azt. Ezt jelenti a meditálás. Isten ígérete a Bibliában a boldogulásra és a sikerre, az Ő Szaván való meditáláson keresztül jön létre (Józsué 1:8).
Kezd el ma megtanulni kívülről a Szentírást! Válassz egy verset a hétre. Akkor egy év alatt 52 megtanult versed lesz. Két év alatt több mint 100 vers lesz, amit megtanultál.

Beszéljünk róla!

Milyen változtatásokat kell tenned ahhoz, hogy rendszeresen olvasd és tanulmányozd a Bibliát?
Már tudod a módokat, ahogyan legjobban meg tudod tanulni és jegyezni a dolgokat. Milyen eszközök, taktikák, vagy emberek tudnak neked segíteni abban, hogy megtanuld kívülről a Szentírást?
Hogyan válaszolsz, amikor Isten eszedbe juttatja a Szentírást adott helyzetekben? Hogyan kellene válaszolnod?


Rick Warren, Daily Hope, 2014.09.18.Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Zsidó újév: 5775 Boldog új évet
  2014-09-24 21:55:42, szerda
 
  Link

Boldog új évet, szeretett ország Hatikvah A remény Link Link



Mindaddig, amíg a szív dobog,
a zsidó lélek vágyakozva gondol
előre Kelet felé,
a szemek Cionra tekintenek.

Még nem veszett el reményünk,
Kétezer év reménye,
Szabad nemzetként élni a hazánkban,
Cion és Jeruzsálem földjén.

Zsidó újév: 5775
Link
 
 
1 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Hogyan tudod jobban befogadni Isten igéjét
  2014-09-24 08:03:32, szerda
 
  Link

,,Legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket." (Jakab 1:19b-21)

Mondjuk azt, hogy kertész vagy. Megtanultad, hogy még ha teljesen ugyanazt a magot is veted el három különböző helyre, három különböző termést fogsz majd betakarítani. Az egyik helyről hatalmas paradicsomokat fogsz szedni. A másikról kis méretűeket. A harmadikról pedig semmit. Mi a különbség? Nem a mag, hanem a föld. A földnek is késznek kell lennie a mag befogadására.

Ugyanez igaz arra is, amikor Isten igéjét hallod. A szívednek késznek kell lennie az ige befogadására. Ha későn kelsz fel és emiatt nehezen találsz parkolóhelyet és így megkésve és idegesen érkezel a gyülekezetbe, akkor nagy valószínűséggel nem fogod meghallani Isten hangját! Nem vagy egy befogadó hangulatban.

Ezért van az, hogy elvihetsz ugyan két embert a gyülekezetbe, közvetlenül egymás mellé ültetheted le őket, s az egyik úgy jön majd ki az alkalomról, hogy Isten valóban szólt hozzá, míg a másiknak semmi sem ment át az üzenetből. Az első ember szíve kész volt, a másiké azonban nem.

A Biblia azt mondja, hogy ,,legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket" (Jakab 1:19b-21).

Ahhoz, hogy a szíved befogadóvá válhasson, ez az igeszakasz azt mondja, hogy négyféle hozzáállásnak is meg kell lennie benned:

Csendben kell maradnod. Nem tudod meghallani Isten igéjét, ha beszélsz.
Nyugodtnak kell lenned. Nem hajszolhatod Istent. Ha eszeveszett vagy, nem fogod meghallani Őt. A Biblia azt mondja, hogy ,,Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" Én ezt úgy fordítanám, hogy ,,Ülj le és fogd be a szádat!"
Tisztának kell lenned. Mielőtt találkozhatsz Istennel, el kell takarítanod az érzelmi és lelki szennyesedet. Meg kell szabadulnod azoktól a dolgoktól, amik bűzlenek az életedben. Úgy tudsz megszabadulni mindezektől a szennyesektől, hogy megvallod őket Istennek és egyetértesz vele abban, hogy amit tettél az rossz volt.
Alázatosnak kell lenned. Legyél kész arra, hogy bármit is mond Isten az igéjéből, azt megteszed. Egy büszkeséggel teli hozzáállás nem fog működni.


Beszéljetek róla:

Miért gondolod azt, hogy nagyon nehéz csendben maradni és aktívan figyelni? Mit tudsz tenni azért, hogy minimalizálhasd a zavaró tényezőket körülötted és képes legyél jól figyelni?
Mi az az érzelmi és lelki szennyes, ami megakadályoz abban, hogy meghalld ma Isten hangját?
Milyen új szokásokat tudsz bevezetni, amelyek segíthetnek a családodnak, hogy meghallják Istent a gyülekezeti, családi vagy egyéni csendességek során, vagy bármikor máskor?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.17.)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A tanú elmondja másnak, hogy Isten mit tett
  2014-09-23 10:49:21, kedd
 
 



"Legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet." (1 Péter 3:15 NIV fordítás)

Mindenkinek, akit a héten láttál, van valamilyen rejtett fájdalma. Mindenkinek, akivel a héten találkoztál, szüksége van egy nagy adag reménységre. Valahányszor a reményt osztod meg másokkal, mindig lesz befogadó hallgatóságod.

A remény, ami az embereknek leginkább segítséget ad, egy olyan valakinek a reménysége, aki azt mondja: "Ott voltam, és láttam, hogy ez történt." Isten is így akar használni téged. Isten azt szeretné, ha megosztanád a reménységet, és beszélnél a tapasztalataidról és arról, amit Ő tett veled.

A Biblia azt mondja az 1 Péter 3:15-ben: "Legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet." Isten azt szeretné, hogy a tanúja legyél.

A legtöbben halálra rémülnek, ha tanúskodniuk kell. Azt gondolják, hogy tanúként el kell magyarázniuk, miért halt meg Jézus a kereszten, fejből kell idézniük igeverseket a Bibliából, és egy csomó, teológiával és különböző doktrínákkal kapcsolatos dolgot kell ismerniük.

Egyetlen igeverset sem kell tudnod ahhoz, hogy tanú lehess. Tudod, mi a különbség egy tanú és egy ügyvéd között? Az ügyvéd feladata az ügy feltárása, a bizonyítékok bemutatása és a döntéshozás kérése. Jézus egyszer sem azt mondja az Írásokban, hogy "Ti az ügyvédeim lesztek." Nem a te dolgod meggyőzni az embereket arról, hogy elfogadják Krisztust. Ez a Szentlélek munkája. Nem ügyvédnek hívott el Isten. Ő arra hívott el és azt parancsolta, hogy tanú legyél.

Mit tesz egy tanú? Azt mondja: "A következőt láttam: láttam, ahogy a kék autó belerohant a pirosba." Ehhez autószakértőnek kell lenned? Nem. Tudnod kell bármi másról? Nem. Csak azt mondod el, amit láttál. Ezt jelenti tanúnak lenni.

Miként akarja Isten, hogy az Ő tanúja legyél ezen a héten azok a még nem hívő emberek számára, akiknek fájdalmaik vannak és reménységre van szükségük? Szeretné, ha ezt mondanád: "A fájdalom felhívta valamire a figyelmemet. Engedd meg, hogy elmondjam, mit tanultam belőle. Azt tanultam meg, hogy szükségem van más emberekre, amikor fájdalmakon megyek keresztül. Megtanultam, hogy igazán Istenre van szükségem. Nem tudod meg, hogy egyedül Istenre van szükséged addig, amíg már csak Isten marad számodra. Megtanultam, hogy Isten végig velem marad, történjen bármi."

Azt tudod megosztani másokkal, amit a fájdalmaidon keresztül tanultál meg. Azt mondhatod: "Hadd meséljek neked egy nehéz időszakomról, amikor rossz dolgok történtek velem, de Isten jót hozott ki belőle." Ez az, amit Isten parancsol neked: add át a reménységedet.

Beszéljetek róla

Mik azok a jó és rossz tapasztalatok az életedben, amelyekről úgy gondolod, hogy ha megosztod másokkal, Isten használni tudja arra, hogy reménységet adjon más embereknek?
Gondolj egy személyre az életedben, akivel megoszthatod egy élettapasztalatodat ezen a héten. Mi az, ami bátorítani fogja és reménységet ad neki?
Miként tudnál jobban felkészülni arra, hogy tanú legyél?


(Daily Hope by Rick Warren 2014. 09.16.)
Napi remény Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Aranyosi Ervin: Ugróiskola
  2014-09-22 17:29:35, hétfő
 
 


Emlékszel, mikor apró gyermek voltál?
Te is kijártad az ugróiskolát?
Egy-egy kockába kis kavicsot dobtál,
s ugráltál, végig élve a csodát.
Látom a lelked újra gyerekké lett.
Nem érdekel már, mit szól a világ!
Felszabadult a régi gyermek lélek,
s mosolyog rajtad, ki játszani lát.
Örömöd végre, újra megtaláltad,
és amíg játszol, nem fáj semmi sem.
Újra hajlik és mozog kezed, lábad,
- s mosolygó képed magammal viszem....

(Aranyosi Ervin)
Link

Link

 
 
1 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Légy őszinte a fájdalmaddal kapcsolatban
  2014-09-22 15:46:56, hétfő
 
  Link Link

"Őszintén beszéltünk hozzátok, tágra nyitottuk a szívünket." (2 Kor. 6:11 GNT fordítás)

Amikor másoknak beszélsz a fájdalmadról, készségesen hallgató fülekre fogsz találni - különösen, ha olyan fájdalomról beszélsz, amelyen a másik épp átmegy. De ahhoz, hogy Isten a veled történt fájdalmat mások javára, az ő céljainak elérésére és a te magad épülésére használhassa, hitelesnek kell lenned. Nem szépítheted, nem hamisíthatod és nem játszhatod meg. Igaznak és őszintének kell lenned az életedben lévő fájdalommal kapcsolatban.

A legjobb példa erre Pál apostol. Ha végigolvasod az Újszövetségben azokat a könyveket, amelyeket ő írt, akkor azt látod majd, hogy öt olyan dologról is ír, amiről normális esetben nem szeretünk beszélni másoknak. Pál egymaga forradalmasította a Római Birodalmat. A kereszténység az egész világon elterjedt, mert ő őszinte akart lenni azokban a dolgokban, amikben mi nem szeretünk őszinték lenni.

Melyek ezek? Ahhoz, hogy másoknak segíthess, a következő öt dologban kell őszintének lenned:

Az érzéseiddel kapcsolatban

Pál ezt mondja a 2 Korinthus 6:11-ben: "Őszintén beszéltünk hozzátok, tágra nyitottuk a szívünket." (GNT ford.). Pál nem csak tanította a többieket. Megnyitotta a szívét, és megosztotta az érzéseit. Ha szeretnél hatással lenni mások életére, akkor meg kell tanulnod, hogyan oszd meg az érzéseidet.

A hibáiddal kapcsolatban

Ez egy kicsit nehezebb. Pál ezt írja a Galata 6:5-ben: "Mindenkinek vannak hibái, és mindenki a maga terhét hordozza. Senki sem tökéletes" (LB ford.). Könnyű belátni és elfogadni, hogy senki sem tökéletes. Legyetek őszinték és alázatosak egymással a hibáitok tekintetében.

A kudarcaiddal, bukásaiddal, tévedéseiddel kapcsolatban

Pál ezt mondja az 1 Timóteus 1:15-ben: "Jézus Krisztus azért jött, hogy megmentse a bűnösöket, akik közül én vagyok az első." (NIV ford.) Pál azzal folytatja, hogy leírja, hogyan üldözte az egyházat, hogyan állt ott, amikor megkövezték Istvánt. Nyíltan beszél arról, amit rosszul tett.

A csalódásaiddal kapcsolatban

Pál így fogalmaz: "Mert szeretném tenni a jót, de nem tudom." (Római levél 7:18) Szoktál így érezni? Nem akarod azt a bizonyos dolgot megnézni vagy elolvasni, nem akarsz így viselkedni, nem akarsz így beszélni, de teszed. Ez a bensőnkből fakadó őszinteség az, amely megváltoztatja az emberek életét.

A félelmeiddel kapcsolatban

Pál így ír a 2 Korintus 1:20-ban: "Mert félek, hogy amikor odamegyek hozzátok, akkor csalódni fogtok bennem, és én is csalódni fogok bennetek." (MSG ford.) Amikor megosztod a félelmedet a másikkal, két dolog történik: a te félelmed enyhülni fog, a másik ember pedig bátorságot merít.



Pál tehát azt mondja, hogy mindannyiunkkal kapcsolatban vannak problémák, nem vagyunk tökéletesek. Miért nem fogadjuk ezt el? Ha magadban tartod, akkor ez csak neked okoz majd szenvedést. Másnak ez nem segít. Meg kell tanulnod őszintének lenned az érzéseiddel, hibáiddal, kudarcaiddal, csalódásaiddal és félelmeiddel kapcsolatban. Ha ezt teszed, te is és mások is gyógyulni fognak.

Beszéljünk róla:

Mit gondolsz, mi lehet az oka annak, hogy nehéz beszélnünk másoknak a hibáinkról és kudarcainkról?
Hogyan épültél már azáltal, hogy mások megosztották a félelmeiket, csalódásaikat, kudarcaikat, hibáikat, érzéseiket veled?
Ki az a közeledben, aki nehéz időszakon megy most keresztül, és akinek segítene, ha megosztanád a hasonló tapasztalataidat vele?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 09. 15.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten kegyelmének trófeája vagy
  2014-09-21 10:33:20, vasárnap
 
  Link

"Tudjuk, hogy Isten által minden a javára lesz azoknak, akik Istent szeretik." (Róma 8:28. NLT fordítás)

Amikor olvasod a Bibliát, talán a legunalmasabb részek a leszármazotti listák. Elolvastad már valaha is őket? A legjobb orvosság álmatlanság ellen.

Azonban igenis van jelentősége ezeknek a listáknak, ugyanis az egyik bizonyítéka annak, hogy Jézus a Messiás az, hogy Dávid király leszármazotti ágához tartozik.

Jézus leszármazotti listájában az az érdekes, hogy ez az egyetlen, amely nőket is felsorol. A nőket régen szinte sosem említették, de Jézus nemzedékrendje megemlít négyet. Amikor megnézzük ennek a négy nőnek a történetét, láthatjuk, hogy nagyon szomorú.

Támárnak zűrzavaros volt az élete. Elcsábította egy rokona és két rossz férje volt. Az élete tele volt botránnyal, és eléggé rossz híre volt.

Ráháb tulajdonképpen egy prostituált volt, ugyanakkor jót is tett, amikor segített néhány istenfélő embernek.

Ruth még csak zsidó sem volt. Moábita volt, aki megszegte a törvényt azzal, hogy egy zsidó férfihoz ment feleségül, mert a zsidó törvények tiltották, hogy zsidó emberek nem zsidó emberrel házasodjanak.

Betsabénak viszonya volt Dávid királlyal, aki megölte a férjét, hogy ne derüljön fény a viszonyukra. Tehát Betsabé története sem mondható olyan nagyszerűnek.

Isten viszont kiválasztotta ezt a négy asszonyt, hogy a világ Megváltójának nemzedékrendjébe bekerüljenek. Ez bizonyíték arra, hogy Isten a hibáinkat, csalódásainkat, sérelmeinket és bűneinket is mind beleszövi az Ő tervébe.

Szeretném, ha most életed legnagyobb hibájára gondolnál. Aztán gondolj életed legnagyobb csalódására. Majd gondolj arra a bűnre, amit legjobban bánsz. És gondolj életed legnagyobb sérelmére.

Aztán értsd meg a következőt: még mielőtt megszülettél volna, Isten már tudta, hogy ezek meg fognak veled történni, és kitalált egy tervet arra, hogy ezekből jót hozzon ki.

Milyen fantasztikus Isten! És ez az Isten az, akit mi imádunk. Jézus Krisztus követőiként sem tagadjuk le a hibáinkat. Nem rejtegetjük azokat, és nem teszünk úgy, hogy sohasem rontottunk el semmit. Nem teszünk úgy, hogy mások sohasem tudnak megbántani minket. Őszinték vagyunk az érzéseinkkel, a hibáinkkal, a bukásainkkal, a csalódásainkkal és a félelmeinkkel kapcsolatban. Isten kegyelmének bizonyságai - az Ő trófeái - vagyunk.

Beszéljetek róla:

* Az, hogy megérted és elhiszed a Róma 8:28-at, hogyan segít neked abban, hogy egyszerre realista és optimista is legyél?
* Hogyan láttad vagy tapasztaltad már, hogy Isten valami jóra használta fel a félelmet, az elkövetett hibát vagy a bukást a te életedben, illetve mások életében?
* Milyen további példákat tudsz említeni a Bibliából arra, hogy Isten használt embereket a bukásaik vagy reménytelennek tűnő helyzetük ellenére is?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 09. 14.)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szilvás-mézeskalácsos pite
  2014-09-20 20:11:15, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Igen, Atyám, mert így kedves előtted
  2014-09-20 19:24:15, szombat
 
  IGEN ATYÁM

Igen, Atyám, mert így kedves előtted,
Öröm vagy bánat ér, akármi gyász,
Kezed megáld mosolyt, borút vagy könnyet,
S a lelkem békén, csendben rád vigyáz.

Igen, Atyám, ha hű karod vezérel,
S közeleg fényivel a messze cél,
Kísértés, támadás viharszelével
Pokol hatalma is feléd segél.

Igen, Atyám, ó, mindenen keresztül!
Igen, Atyám, ború vagy fényözön
Tetőled száll rám, atyai kezedből.
A földön másban nem gyönyörködöm.

Igen, Atyám, az évek úgy sietnek,
Számuk kiméri hűséges kezed.
S te társz kaput megfáradt gyermekednek,
A boldog óra ha elérkezett.

Megyek, amerre utam kijelölted.
Úgy hív, úgy vár a szent atyai ház.
Igen, Atyám, mert így kedves előtted.
A lelkem békén, csendben rád vigyáz.

Túrmezei Erzsébet
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1448
  • e Hét: 7097
  • e Hónap: 10898
  • e Év: 72199
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.