Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 81 
Érted ?! Nem csak fiataloknak
  2014-01-29 14:14:23, szerda
 
 

Bibliai üzenet:

"Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak,
nem lát majd életet..." János 3,36

Érted.net
Link




Aki győz, az fehér ruhát viselhet, és nem húzom ki a nevét az Élet Könyvéből,
hanem kihirdetem Atyám és angyalai előtt, hogy ez a győztes hozzám tartozik!
Jel. 3.5
Link
 
 
0 komment , kategória:  Érted ?!  
Isten ígéreteire támaszkodj !
  2014-01-29 12:32:32, szerda
 
  "Az Úr, az ég Istene, aki kihozott engem atyám házából és rokonságom földjéről, aki beszélt velem és így esküdött meg nekem: A te utódaidnak adom ezt a földet! Ő elküldi majd angyalát előtted, hogy onnan hozz a fiamnak feleséget." (1Mózes 24:7)




Sok ember kezdi a naptári évet valamilyen célkitűzéssel. Elhatározzák, hogy fogyókúráznak, több időt töltenek a gyermekeikkel, többet olvasnak, elérnek valami különlegeset a munkájukban, és más nemes (vagy nem annyira nemes) célokat.

De nem minden cél Isten szerinti cél. Az Isten szerinti célok Isten ígéreteihez kapcsolódnak. Az Ő ígéretei bátorságot és hitet adnak nekünk, hogy menjünk előre akkor is, amikor a természetes reakciónk inkább a félelem vagy az ijedtség lenne.

Az 1Mózes 24-ben Ábrahám egy nagyon kemény feladatot ad szolgájának, Eliézernek: keressen feleséget a fiának, Izsáknak. Először Eliézer engedte, hogy a félelem legyőzze. Ezt kérdezte Ábrahámtól: ,,Mit tegyek, hogyha találok egy feleséget Izsáknak, de ő mégsem akar velem jönni?"

Ábrahám emlékeztette szolgáját Isten ígéretére: ,,Az Úr, az ég Istene, aki kihozott engem atyám házából és rokonságom földjéről, aki beszélt velem, és így esküdött meg nekem: A Te utódaidnak adom ezt a földet! Ő elküldi majd angyalát előtted, hogy onnan hozz a fiamnak feleséget." (1 Mózes 24:7)

Miután Ábrahám emlékeztette Eliézert Isten ígéretére, megszűnt a félelme. Ugyanez történik velünk is. Félelmetes dolog mindent egy nagy célra tenni fel, és senki nem akar kudarcot vallani.

De a Biblia figyelmeztet bennünket, hogy ne a saját erőnkre tekintsünk, amikor el akarjuk érni a céljainkat. Valójában ha képesek vagyunk saját erőnkből is teljesíteni a céljainkat, akkor már eleve nem is Isten szerinti célokat tűztük ki magunk elé.

Mit mond Isten Igéje a te céljaidról ebben az évben? Nem fogod megtudni addig, amíg nem tudod, mit tanít a Biblia. Ez pontosan olyan, mintha lenne egy biztosítási kötvényed, de nem tudnád, hogy mire vonatkozik. Fölöslegesen aggódnál sok dolog miatt.

A Bibliában Isten azt ígérte, hogy segít nekünk abban, hogy egészségesek legyünk, jobb szülőkké váljunk, megszabaduljunk az adósságainktól, és sorolhatnánk még több ígéretet is. De ha nem ismerjük ezeket az ígéreteket és nem ragadjuk meg és nem vesszük el ezeket, akkor fölöslegesen aggódunk a céljaink elérése miatt.

Az igazság az, hogy nem kell, hogy nagy hited legyen ahhoz, hogy nagy célokat tudj elérni. Csak az kell, hogy legyen egy kicsi hited egy nagy Istenben! A Te Istened a világegyetem Istene, és bármit képes megtenni.

A hihetetlennek vagy elképzelhetetlennek tűnő dolgokkal kapcsolatban is kész vagy bízni Istenben?

Beszéljünk róla:

Az a korábbi tapasztalatod, hogy emberek nem tartották be az ígéretüket, kihatással van-e arra, hogy most mennyire tudsz bízni Istenben?
Isten szavának mely ígéreteire kell támaszkodnod a 2014-es céljaid eléréséhez?
Céljaid eléréséhez hogyan adja meg neked a szükséges önbizalmat az, hogy Isten ígéreteire támaszkodsz?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 01. 22.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szánjátok oda magatokat Istennek !
  2014-01-28 14:14:52, kedd
 
  " Isten irántunk mutatott nagy kegyelmére kérlek benneteket, testvéreim,
hogy határozottan szánjátok oda és adjátok át magatokat Istennek!




Olyan ez, mintha élő és szent áldozatot vinnétek neki, amelyet ő szívesen fogad.
Ez legyen a ti önkéntesen fölajánlott áldozatotok, amellyel őt méltóképpen tisztelitek! "

Pál Apostolnak Róma-béliekhez írt levele 12. fejezet
Link

Link Te erőt adsz Link

Ha szívem fáj és kétely lakik bennem
A csüggedés oly közel jön hozzám
Én várok rád s Te mellém ülsz a csendben
Megvigasztalsz a jelenléteddel
Ref.:

Te erőt adsz,ha megfárad a lelkem Erőd
adod,velem vagy,nem hagysz el
Felemelsz s tovább viszel az úton
Te erőt adsz,mely nem fogy el sosem


Róma 12:21
Link

" Ne hagyd, hogy a gonosz legyőzzön téged!
Tedd azt, ami jó és helyes - ezzel te fogod legyőzni őt!"


 
 
1 komment , kategória:  B I B L I A :)  
5 győztes döntés
  2014-01-27 15:08:06, hétfő
 
  Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. 2Korinthus 5:17




Tegnap megtanultuk, hogy végső soron a személyiséged a döntéseiden alapszik. Itt van 5 győztes döntés, amik segítenek meghatározni a sorsod.

Dönthetsz úgy, hogy egészségesebb légy. Ahelyett, hogy azon siránkozol, hogy nincs sportoló testalkatod, találj módot ara, hogy növeld az energiád, csökkentsd a stresszt, aludj többet és legyen több erőd.

A Zsoltárok 119:73 azt mondja: "Kezed alkotott és megerősített, tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat!" Ha fejleszted az életed kontrollálható részeit, azzal csökkented a nem-kontrollálható részek negatív hatásait.

Dönthetsz úgy, hogy elmélyítesz kapcsolatokat. A visszautasítástól való félelem megakadályozza a kötődést, és az egyetlen módja a félelemtől való megszabadulásnak, ha azt teszed, amitől a legjobban félsz. Tanulj meg kommunikálni, cseréld le a rossz kapcsolatokat, és nyílj ki, kockáztasd meg, hogy kapcsolatba kerülsz valakivel.

Dönthetsz úgy, hogy bízol Istenben, bármi is történjen. "Áldom az Urat mindenkor, állandóan őt dicséri szám." (Zsoltárok 34:2) Amikor elérsz az életedben arra a pontra, hogy azt tudod mondani: "Áldom az Úr nevét, bármi is történjen" az egy olyanfajta biztonság, amit nem fogsz megtalálni se Hollywoodban, se a Capitol Hillen, vagy a Wall Streeten. Ez egy olyan magabiztosság, ami az Istennel való kapcsolatodra épült!

A te döntésed, hogy miről gondolkodsz. A XX. század folyamán a tudósok azt hitték, hogy a felnőtt agyat nem lehet megváltoztatni. Amikor 2002-es Béke-Nobel-díj nyertese bebizonyította, hogy az agy "újraprogramozható", a tudomány végre elért a Biblia állításához: "hagyjátok, hogy Isten új emberré formáljon azáltal, hogy megváltoztatja a gondolkodásmódotokat" (Róma 12:2 LB). Az éned az emlékeidből épül fel, az emlékeid pedig a gondolataidból. Etesd az elméd igazsággal - Isten igéjével.

Választhatod Jézust megváltódnak. Itt nem csak arról beszélek, hogy Jézus megváltott a bűneidből, hanem arról, hogy engedd őt, hogy megmentőd legyen minden nap. Az ad erőt, hogy végigjárd az utat, amit a döntéseid által választottál, ha engeded, hogy Jézus megmentsen. "Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2Korinthus 5:17)

Te választod meg, hogy Isten mennyire áldja meg az életedet, Ő csak rád vár, hogy kijátszd a legjobb ütőkártyádat. Sohasem túl késő változni. Amikor meghozod az öt győzelemre vezető döntést, Isten a kezedbe adja a győzelmet.




Mondd el ezt az imát ma:

"Drága Istenem, vannak olyan dolgok az életemben, amikkel miattad, az élet menete miatt, vagy mások miatt kell megküzdenem, és ezeket nem szeretem. De köszönöm az ütőkártyát. Köszönöm, hogy a saját képedre formáltál, így van választási lehetőségem. Ma a te hatalmadban és erődben úgy döntök, hogy egészségesebb leszek. Azokat a dolgokat választom, amik több energiát és egészségesebb elmét, testet és érzelmeket adnak.

Uram, úgy döntök, hogy egészséges kapcsolatokat építek. Nagyon félek, de meg fogom kockáztatni, hogy új, egészséges kapcsolataim legyenek. Azt akarom, hogy a szeretet legyen a legnagyobb cél az életemben; azt akarom, hogy az életem szeretetre épüljön.

Istenem, én úgy döntök, hogy bízom benned a körülmények ellenére. Áldalak, bármi is történjen!

Bízom benned, hogy életem minden részlete a javamat szolgálja. Uram, tudatosan döntök arról, hogy mit gondolok - nem kell több szemét. Segíts, hogy az életemet pozitív emlékekkel és az igazság szavával töltsem meg. És mindenek felett, Jézus, téged választalak szabadítómnak.

Szükségem van a megváltásodra, de arra is, hogy önmagamtól megments. Szükségem van rád, hogy segíts "újraprogramozni" a testem, a szívem, az elmém és a kapcsolataim, hogy az életem hátralevő része a legjobb rész legyen. Jézus nevében. Ámen"

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.20) Link


Napi remények
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Túrós fánk sütőben sütve
  2014-01-25 18:58:40, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A rendelkezésünkre álló idő
  2014-01-25 18:55:23, szombat
 
  Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van, mert nem lesz cselekvés, gondolkozás, ismeret és bölcsesség a holtak hazájában, ahová menned kell!" Prédikátor 9:12




Az idő drága mert véges, csakúgy, mint az élet. Egy nap 24 órából áll mindenkinek, legyen akár szegény, akár gazdag, fiatal vagy idős, férfi, nő, vagy gyermek. Időből mindenkinek ugyanannyi jár naponta, sem több, sem kevesebb. Ez a bibliaszöveg arra hívja fel a figyelmet, hogy az idővel gazdálkodni kell, méghozzá jól kell tudni gazdálkodni. Ami már elmúlt, azt nem lehet visszahozni, éppen ezért óriási értéke van az alkalomnak! Egy szerb közmondás szerint az ,,alkalomnak csak elől van haja, hátul kopasz". Vagyis csak addig lehet megragadni, amíg velünk szembe jön. Ha már elhaladt, hiába nyúlunk utána, nem tudjuk megfogni.

Az ige azt mondja: ,,Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van...". Cselekedjünk jót, válasszuk a jót még ma, amikor erre lehetőségünk van. Eljön ugyanis az az idő, amikor már nem tudunk sem jót, sem rosszat tenni. Erről beszél Pál apostol az Efézusi levélben: ,,Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok" (Efézus 5:16). Az idő nem nekünk dolgozik, a dolgok halogatása nem hoz jó gyümölcsöt. Akkor kell cselekedni, dönteni, amikor annak kellő ideje, alkalma van. Ha ez az alakalom elmúlik, lehet, soha többé nem tér vissza már.

A mai ige azt is világosan üzeni, hogy halálunk után nem lesz már lehetőség a cselekvésre, a dolgok kimenetelének megváltoztatására. Az élet befejezésével ugyanis a lehetőségek és alkalmak is lezárulnak. Mivel senki sem tudja életének idejét, ezért nem szabad halogatnunk a fontos döntéseket. Bölcs Salamon így figyelmeztet erre: ,,Nem tudja az ember azt sem, hogy mennyi ideje van még. Ahogyan a halak veszedelmes hálóba kerülhetnek, ahogyan a madarak tőrbe eshetnek, ugyanúgy jutnak kelepcébe az emberek is, ha hirtelen rájuk szakad a veszedelem ideje" (Prédikátor 9:14).
Ki tudja, mikor érkezik el életünk utolsó órája. Ennek a bizonytalanságnak a hátterén még inkább sürgető és hangsúlyos a felhívás: ,,Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van!" Ne késlekedj tehát meghozni életed fontos döntéseit ma, amikor még alkalmad van erre. Döntsd el még ma, hogy te Istennek akarsz szolgálni és ezt a döntésedet tudasd Jézussal imában.

Ez az egyik legfontosabb döntés, amit nem halogathatsz holnapra.
Józsué ezzel a felhívással fordult Izrael népéhez: ,,Válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni... De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!" (Józsué 24:15). Legyen ez a te döntésed is! Hozd meg ezt a dönts még ma, mert a napok gonoszak. Ezután pedig légy békességben Isten kegyelmes szárnyai alatt.

Reggeli dicséret * Bicskei Róbert
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
Pecznyik Pál 10 kötetből álló Elektronikus verses könyve
  2014-01-24 23:57:55, péntek
 
 



Megjelent Pecznyik Pál legújabb 10 kötetből álló Elektronikus verses könyve.
Dezső Ilona szerkesztésében.
Link



 
 
1 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Életedet a gondolataid formálják
  2014-01-24 11:32:12, péntek
 
  ,,Hadd formáljon Isten új személyiséggé a gondolkodásmódod átformálása által." (Róma 12:2a - NLT fordítás)




Nem válhatsz teljesen azzá, amivé Isten teremtett, míg meg nem érted azt az öt tényezőt, amelyek hatással vannak a személyiségedre. Az első kettő a kémia (hogyan készültél) és a kapcsolatok (a te kapcsolataid). Annak az eredménye vagy, hogy milyennek teremtett Isten és milyenek a kapcsolataid az életedben.

A személyiségedre ugyancsak hatással vannak a körülményeid és a lelkiismereted is.

A körülmények azok a dolgok, amelyek történnek körülötted, és nincs hatalmad felettük, nem tudod befolyásolni azokat. Eredménye vagy azoknak a traumáknak, gondoknak, szenvedésnek, szégyennek, megrázkódtatásoknak, nyomásnak, fájdalmaknak, amelyek formálták az életedet. Sőt, talán erőszakos cselekmények hatottak a személyiségedre. Ha valaha is értek rossz dolgok, katasztrófák, ezek kitörölhetetlen nyomokat hagytak a személyiségedben.

A lelkiismereted az, ahogyan beszélgetsz saját magaddal. Tudod mit? Ha úgy beszélnél a barátaiddal is, mint önmagaddal, akkor valószínűleg nem lennének többé barátaid, mert a gondolataink tele vannak a hazugságokkal, amiket másoktól hallottunk, amik azóta gyűlnek és forrnak bennünk. Amikor fejünkben más emberek gondolatait ismételgetjük, azok egyre mélyebbre, mélyebbre hatolnak a lelkiismeretünkben, és formálják a személyiségünket.

Példabeszédek 4:23 azt mondja: ,,Vigyázz, hogyan gondolkodsz, mert életedet a gondolataid alakítják." (LB fordítás). A gondolataidnak nem kell ahhoz igazaknak lenniük, hogy megsebezzenek téged, csak el kell hinned azokat. Ha azt mondod magadnak, hogy a házasságod nem lesz hosszan tartó, akkor nem is fog az lenni. Ha félsz, hogy nem fogsz tudni megtenni valamit, akkor nem is fog sikerülni. A gondolataid szerint halad az életed!

A körülményeid kívül lehetnek a hatáskörödön, de Isten mindent ellenőrzése alatt tart. A gondolataid határozzák meg, hogy ki vagy, de megváltoztathatod a gondolkodásmódod. A körülményeid és a lelkiismereted formáltak azzá, aki vagy, de az a mód, ahogyan reagálsz a körülményeidre, és a gondolatok, melyeket elhiszel fogják meghatározni életed hátralevő részét.

Beszéljünk róla:

Mi a természetes válaszod egy nehéz helyzetre vagy körülményre? Elfutsz előle, vagy szembenézel vele? Aggódsz, vagy bízol Istenben?
Hogyan kell megváltoznia a gondolkodásodnak?
Ki vagy mi az körülötted, aki/ami negatív módon hat a gondolataidra?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.17) Link


Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Két part között ! * Pecznyik Pál * Mi lesz a lelkeddel !
  2014-01-23 18:17:16, csütörtök
 
  Mi lesz a lelkeddel!

Lelki hírnök vagyok, nem világi szónok,
nem múló testedhez, a lelkedhez szólok.
Isten ajándéka, minden ember lelke,
ezért itt a földön, nincs maradó telke.

Tested, a lelkednek, csak bomló ruhája,
leveted, itt hagyod, nincs szükséged rája.
Mégis dédelgeted, mégis pátyolgatod,
pedig a halálban, azt végleg itt hagyod.

De mi lesz lelkeddel? Kedves útitársam.
Lelked új testet kap, a feltámadásban!
S ha, halálod előtt, nem törődtél vele,
úgy, sötétség hona lesz, lelked lakhelye.

Amíg szíved dobog, addig megteheted,
lelked ügyét: Jézus kezébe teheted.
Jöhetsz hozzá: mint vagy, lelkednek terhével,
megsemmisíti azt, bűntörlő vérével!

Nincs többé akadály, Közted s Isten között,
Ha Megváltód Lelke, szívedbe költözött!
Urad: teérted is, meghalt a Golgotán,
s várja drága lelked, a földi lét után.

Bebizonyította, miként szeret téged,
Atyja országában, készít helyet, néked!
Csak egyet vár tőled, s az: javadra válik,
szeresd, kövessed őt híven, mindhalálig!

Pecznyík Pál Celldömölk 2014. I. 7.




Két part között!

Két part közt terül el, a nagy élet -- tenger,
túlsó partra azon juthat át, az ember.
A hajó: parányi, egy ember fér bele,
lelke, túlsó partra, azon siklik vele.

Az Ég magasából, Isten szeme látja,
hullámokkal hogy küzd, a sok életbárka.
minden egyes hajó, Isten alkotása,
Ő készítette azt, hosszú utazásra.

Ám gyakran viharos, az élet - tengere,
elmerül a hajós, ha Jézus nincs vele!
Hajós: csak Jézussal, juthat túlsó partra,
elmerül: ki magát, tőle jobbnak tartja.

Isten, nem ok nélkül küldte hozzánk Fiát!
Csak Vele juthatunk, a nagy tengeren át!
Milliók eveznek, az élet -tengerén,
Minden célba érőt, várja szent égi rév.

Szentlélek fuvalma, hajtja vitorláját,
túlsó parton Isten, várja kis hajóját.
Új földön már nem lesz, hullámtornyú tenger,
aranyszínű járdán, lépdelhet az ember.

De csak az: akinek lelkét Jézus vére,
bűnei szennyéből mosta, hófehérre!
Mert hitét, bizalmát, Jézusba vetette,
új földön örök fény, ragyog majd felette!

Pecznyík Pál Celldömölk 2014. I. 16.
Link

Link Pecznyík Pál Elektronikus versek kötete
 
 
1 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Mennyire szeretsz jól ?
  2014-01-23 09:07:13, csütörtök
 
  "A legfőbb ez: Halljad, Izráel, az Úr, a mi Istenünk, egy Úr, és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat." (Márk ev. 12: 29b-31)

Link



Tegnap beszéltünk arról, mi az első tényező, ami meghatározza a személyiséged. Mind csodálatosan összetettek vagyunk és vannak hibáink, de amíg nem fedezzük fel, kik vagyunk - beleértve a hibákat is -, addig nem tudjuk azokat változtatásokat eszközölni az életünkben, amik a nagy átalakulást vonnák maguk után.

A második tényező, ami befolyásolja a személyiséged: a kapcsolataid. A kapcsolataid adják az életed célját, jelentését és tartalmát. Ha haszontalan kapcsolatokkal nősz fel, akkor megkérdőjeleződik a célod és küzdesz az életed értelmével.

Jézus azt mondta, az a legfontosabb dolog, hogy szeressük Istent és az embereket (Mk. 12:29b-31). Az élet nem az eredményeidről vagy a megszerzett anyagi előnyeidről szól, nem a népszerűségedről, sem a tekintélyedről. Arról szól, hogy mennyire szeretsz jól.

3 dolog választhat el minket attól, hogy úgy szeressünk, ahogy Isten azt eltervezte:

1. Egyikünk sem tökéletes. Nincsenek tökéletes kapcsolatok, mivel nincsenek tökéletes emberek.

2. A bűn elválaszt minket Istentől. Ádámnak és Évának volt az első tönkrement kapcsolata, ami elválasztotta őket Istentől és egymástól. Azóta mentegetjük magunkat és vádoljuk azokat, akiket szeretünk.

3. Minél jobban el vagyunk választva Istentől, annál jobban eltölt minket a félelem. Sóvárgunk a bensőséges kapcsolatért, de félünk a sebezhetőségtől. Áhítozunk az elfogadásra, de félünk az elutasítástól.

Talán nem volt beleszólásod, hogy milyen kártyákat osztottak neked, de Isten elküldte a fiát Megváltódul, hogy győztes lapokká változtassa azokat. Nem számít, milyen kapcsolataid voltak a múltban: azért leszel számon kérve, amit ma teszel a kapcsolataidért.

Engeded Istennek, hogy hatással legyen a kapcsolataidra? Bízni fogsz benne a jövődre nézve a nehéz múltad ellenére? Fogod gondozni, védelmezni és építeni a kapcsolataidat, hogy Isten még jobban megdicsőüljön az életed által?

Állítsd helyre a dolgokat ma, hogy egészséges és szeretetteljes kapcsolatokat építs Isten segítségével!

Beszéljetek róla:

Milyen kapcsolatokba kell több időt fektetned vagy többet Isten szeretetéből?
Hogy állsz a "szeresd a felebarátodat, mint magadat" résszel? Mennyire valósul ez meg a keményebb rokonok, munkatársak felé vagy egy megtört kapcsolatban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 81 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 81 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1504
  • e Hét: 7153
  • e Hónap: 10954
  • e Év: 72255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.