Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
érdekes
  2014-11-27 10:54:39, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
bohókás
  2014-11-27 08:44:00, csütörtök
 
  Jó, hogy lassan itt a hét vége!


 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
idézet
  2014-11-26 22:03:31, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
esernyők
  2014-11-25 22:03:17, kedd
 
 













 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
érdekes zöldségek
  2014-11-25 21:57:08, kedd
 
 
















 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
ősz
  2014-11-25 12:23:14, kedd
 
 






















 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
aranyos
  2014-11-24 20:39:58, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
Rotschild kuglóf
  2014-11-23 21:42:48, vasárnap
 
 



Hozzávalók
A forma kikenéséhez
finomliszt
Rama
A tésztához
8 dkg étcsokoládé
5 dkg mazsola
5 dkg török mogyoró
5 dkg dió
10 dkg puha magozott aszalt szilva
30 dkg finomliszt
1 mokkáskanál Sütőpor
5 darab tojás
2 csomag vanillincukor
28 dkg kristálycukor
30 dkg Rama
A citromos mázhoz
20 dkg porcukor
0,5 dl frissen facsart citromlé
Elkészítés

1.A puha, szoba-meleg Ramát a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. Az aszalt szilvát négybe vágjuk, a török mogyoróval, a félbetördelt diógerezdekkel, a mazsolával, és a kis kockákra darabolt csokoládéval együtt a tésztába keverjük.
2.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Egyharmadát a kuglóf masszájához adjuk, jól összekeverjük, a többi tojáshabot pedig már óvatosan forgatjuk bele.
3.Ramával kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 1 óra 10 percen át sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük: ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor jó.
4.Amikor a kuglóf kihűlt, citromos mázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével, habverővel addig keverjük, míg sűrűn folyós nem lesz. Egy kisebb tepsire rácsot fektetünk, s erre átrakjuk a kuglófot.
5.A citromos mázat rácsurgatjuk. Ami lefolyik róla, az a tepsiben összegyűlik, így újra a kuglófra locsolhatjuk. Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
kókuszdió
  2014-11-23 21:36:37, vasárnap
 
 



Hozzávalók
A díszítéshez
15 szem fél dióbél
A forgatáshoz
6-8 dkg kókuszreszelék
A belsejéhez
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
10 dkg Rama
A külsejéhez
2 evőkanál rum
5 dkg keserű kakaópor
1 db tojás
30 dkg darált dió
20 dkg barna cukor
Elkészítés

Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvás gombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
kuglóf gazdagon
  2014-11-23 21:30:21, vasárnap
 
 



Hozzávalók
A bevonáshoz
10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
A forma kikenéséhez
finomliszt
Rama
A tésztához
20 dkg kis kockákra vágott vegyes finomság (aszalt gyümölcs, dió és csokoládé)
30 dkg finomliszt
1 mokkáskanálnyi sütőpor
5 db tojás
2 csomag vanillincukor
30 dkg kristálycukor
30 dkg Rama
Elkészítés

1.A puha Ramát a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel - ebből egy evőkanálnyit félreteszünk - összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk.
2.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
3.A kis kockákra vágott aszalt gyümölcsöt, diót és csokoládét a félretett kanálnyi liszttel összeforgatjuk (így nem süllyed sütéskor a tészta aljára), a kuglóf masszájába keverjük.
4.Ramával kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 ˚C, légkeveréses sütőben 180 ˚C) kb. 1 órán át sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor megsült.
5.Amikor kihűlt, a tésztát olvasztott csokoládéval meglocsoljuk vagy bevonjuk, ahogy épp kedvünk tartja.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 77
  • e Hét: 1752
  • e Hónap: 2744
  • e Év: 34473
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.