Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/50 oldal   Bejegyzések száma: 496 
25 évvel a demokratikus átalakulás után
  2014-11-30 10:14:41, vasárnap
 
  ,, 25 évvel a demokratikus átalakulás után"

,,...akit korrupcióban bűnösnek találtak, halálra ítélték. Napjainkban azonban... általában semmi sem történik."
2014. november 29.

Parevo_2.0

Cseh, lengyel, magyar és szlovák dokumentumfilmek a DocuArt Filmművészeti Központban 2014. november 28-30.

A PAREVO 2.0 Filmfesztivál filmjei a kelet-közép-európai demokratikus átmenetet, a gazdasági rendszerváltást és az azóta eltelt 25 évet mutatják be. A fesztivál legfontosabb célja - mint a szervezők megfogalmazták -, hogy ,,a visegrádi országokban elősegítse annak a társadalmi gondolkodásnak a fejlődését, mely a történelmi tények értelmezését eltávolítja az aktuális erőtértől". De az alkotások tükröt is tartanak a rendszerváltás elé, drámai dokumentumfilmekkel mutatva be a gazdasági átalakulás visszásságait.

A fesztivált ,,A forradalom lányai"(rendezők: Natasha Dudinski és Ta»ána Marková) című 2009-ben forgatott cseh film nyitotta meg november 28-án. A film négy nő története, akik részt vettek az 1989-es cseh bársonyos forradalomban, amely szűk másfél hónap alatt véget vetett a kommunista rezsimnek. A drámai eseményeket prágai filozófia szakos hallgatóként élték meg. A film az ő életükön keresztül mutatja be, mi valósult meg a '89-es vágyakból, mi maradt a forradalmi eszmékből, milyen lehetőségeket nyújt számukra a jelen. A fesztivál vasárnap, a ,,Havel polgártárs" című film vetítésével fejeződik be, mely Csehországban az egyik legsikeresebb dokumentumfilm volt. 160 ezer néző látta. A fesztivál részletes programja megtekinthető: parevo.eu

Interjú Ta»ána Marková rendezővel

Ta»ána Marková

- Mennyire élnek ma a '89-es események a cseh fiatalokban? Érdekli őket egyáltalán ez a téma?

- Általánosságban és országosan tekintve is elmondhatom, hogy a mai fiatalok nagy része semmit sem tud ezekről az eseményekről. Ennek oka - persze függ a tanároktól is - az oktatásban keresendő. Kevés figyelmet fordít a jelen és közelmúlt eseményeinek tanítására. A tanulók általában kívülről fújják az ókori Róma történelmét, de arról, hogy mi történt 25 évvel ezelőtt, alig van fogalmuk. Hacsak - mint az én családomban - a szülők el nem mesélik. Az egyik lányom a főiskolai történelem felvételijére készült, s az egyik kérdés a bársonyos forradalommal volt kapcsolatos. Ekkor tudtam meg, hogy erről az iskolában semmit sem tanítottak. Próbáltam elmagyarázni, de rájöttem, nehéz feladat, mert számára az egész túl bonyolult és nagyon távoli.

- Bizonyára ez az oka, hogy idén leforgatta a '89-es események ,,gyerekbarát" oktató verzióját a ,,What to tell the kids?" (Mit mondjunk a gyerekeknek?) címmel, mely játékosan, térképen mozgatott apró bábuk és korongok segítségével beszéli el az eseményeket.

- Igen, mert a barátomnak is hasonló tapasztalatai voltak más gyerekekkel, mint nekem a lányommal. Így elkészítettük ezt a animációs dokumentumfilmet, amelyben arra kértünk szülőket, hogy mondják el gyerekeiknek a saját élményeiket, részvételüket a forradalomban. Egyikük például egy bábut a térkép egy pontjára rakva mesélte, hogy ,, ekkor én itt álltam és szemből jöttek a rendőrök". A film premierje november 17-én volt Prágában. Aztán elkezdtük vetíteni néhány általános iskolában és főiskolában. Az első visszajelzések nagyon pozitívak voltak: az iskoláktól gyerekek kis festményeit kaptuk meg, amelyeken az állt, hogy köszönjük, hogy játékos formában elmondtátok ezeket a dolgokat nekünk.

- A most látott ,, A forradalom lányai" című filmben szereplő asszonyok egyből igent mondtak a forgatásra?

- Igen, bár az énekesnő, Pavla, a magánéletét érintő szituációkban nem engedélyezte a forgatást, így csak a koncertjein dolgozhattunk, vagy amikor biciklizett.

- Magyar szemmel nézve a filmet, egy sikeres, vértelen forradalomról beszélve, különös, hogy a négy nő mégis kiábrándultnak tűnik.

- Nem hiszem...Talán egy kicsit kiábrándultak, mert úgy gondolták, jobb lesz 20 év után, de azt fontos pozitívumnak tartom, hogy nem adták fel. Van köztük olyan, aki európai parlamenti tagként, van, aki helyi politikusként s van, aki íróként akar javítani a világ és mások helyzetén, illetve elmondani a történelmi eseményeket. Pavla kivételével, akit leginkább a maga személyes forradalma, művészi kiteljesedése, a zene köt le. S hogy mennyire nem mondtak le terveikről mutatja, hogy egyikük, Jana most az EU képviselője Bagdadban.

- Van egy színháza is Önnek...

- Igen, egy amatőr színház. A gyerekeknek és a szüleiknek szólnak előadásaink. Nagyon érdekelnek a tündérmesék és a legendák - nemcsak a cseh vonatkozásúak. Most egy új darabot próbálunk, amelyben párhuzamot vonunk a politikai történések régi és mai megítélése között: például az ősi időkben is volt korrupció. Ez nem korunk találmánya, de a következménye más volt. Illetve akkor akit korrupcióban bűnösnek találtak, azt halálra ítélték. Napjainkban azonban... általában semmi sem történik.

M. Koltai Judit

http://gepnarancs.hu/2014/11/25-evvel-a-demokratikus-atalakulas-utan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ez Lázár János hivatala
  2014-11-30 10:13:18, vasárnap
 
  Anya: elmehetek haza, már több mint 9 órája itt vagyok?
Lázár János: hova siet annyira?
Anya: a gyermekemért az óvodába.
Lázár János: hol az óvoda?
Anya: Ferencvárosban.
Lázár János: oda hamar odaér.
Anya: de az óvoda 10 perc múlva zár.
Lázár János: nagyanyja nincs annak a gyereknek? Vagy bébiszitter? Aggódás helyett üljön vissza, és gépelje tovább a beszédem. Viszont ne merje a kezét rátenni arra a dossziéra, amire az van írva: ,,Közbeszerzési pályázatok 2015".

Szabó Tímea: sajnos ez nem fikció, ez Lázár János hivatala, ahol a dolgozókat napi 10 órára kötelezik. Cserébe szabadidő nem jár, többletmunkának van elkönyvelve. Többen már kénytelenek a felmondáson gondolkodni, mert így nem érnek oda gyerekeikért óvodába, iskolába. Minden jóérzésű ember gyomra forog, az biztos.

http://hvg.hu/.../20141125_Lazar_senkinek_sem_kotelezo_a_Mini...
(kép: Origo Hírek)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tompikaaaaa!!!! Mi a helyzet ezekkel?????
  2014-11-30 09:45:45, vasárnap
 
 
Szemét lett a stadion-beléptetőkapukból
Tenczer Gábor

2014.02.12. 08:19

Az elmúlt 12 év legjobban sikerült kótyavetyéje megtisztelő címet minden bizonnyal a 2002-es stadionbeléptetőkapu-beszerzés érdemelheti ki. A négymilliárd forintért megvásárolt rendszer értékesíthető részén 51 millió forintért sikerült túladni, a maradék pedig a szeméttelepre került, elektronikai hulladékként.

Február elején számoltunk be arról, hogy a 2001-2002-ben, az állami stadionrekonstrukciós programban 4 milliárd forintért megvásárolt stadion-beléptetőkapuk egyszerűen köddé váltak. Senki nem tudott/akart tudni róluk, senki nem emlékezett rá, mi lett velük. Olvasóink segítségével a cikk után több nyomon indulhattunk tovább. Végül a szeméttelepnél lyukadtunk ki.
A beléptetőkapuk tündöklése és bukása

A beléptetőkapu-rendszerre 2001-ben írtak ki tendert. A közbeszerzési pályázatot 4,8 milliárd forint értékben a T-Systems Dataware Kft. nyerte (a második helyezett Siemens ajánlata 1,8 milliárd forinttal olcsóbb volt). A végső döntést az akkori sportminiszter, Deutsch Tamás hozta. A cég leszállította a 400 jegynyomtatót, 500 számítógépet és monitort, 100 kamerát, 500 beléptetőkaput, a szervereket tartalmazó rendszert, ami végül összesen 4 milliárd forintba került az adófizetőknek. A 2002-es kormányváltás után a stadionrekonstrukciós program leállt.

Mi legyen a befuccsolt kapukkal?

Kapcsolatba léptünk egy cégvezetővel, akinek a vállalata 2002-ben megbízást kapott, hogy egy kaput és a hozzá tartozó jegynyomtató rendszert bemutató jelleggel rakjon össze. Többnapi munka után összeállítottak egy tesztkörnyezetet, amit bemutattak az akkori illetékes sportminisztérium munkatársainak. Az igazgató szerint a beszerzett eszközök (maguk a kapuk és a speciális perifériák) magas műszaki színvonalat képviseltek.

Én magam láttam és teszteltem is. A számítógépek és szerverek természetesen kuka. De azok cserélhetőek.

- jelentette ki a cég vezetője.

A kapukat minden Ausztriába síelni járó láthatja a gyakorlatban is, ugyanis ezek három forgóvillás Skidata kapuk. Egy baj van velük: a tervezett mennyiségben nem alkalmasak stadionbeléptetésre (Az áteresztési sebességük miatt csak nagyobb számban lehetne használni őket.)
Vándorévek: Az újpesti régi bőrgyár

Az első két-három évben a volt újpesti bőrgyárban volt minden, de legalábbis rengeteg dolog, magam láttam

- írta egy másik, a témában utazó szakember. Nemcsak kapuk voltak ott, hanem gyakorlatilag minden, amit a rendszerbe beterveztek: A kapukon kívül PC-k, nyomtatók, kártyanyomtatók, de még a szükséges kábelek is ott álltak hatalmas tekercsekben.

Az akkori cégem foglalkozott beléptető rendszerekkel is, és elkért egyet kölcsön, hogy megnézzük, tudjuk-e használni. Jó fél évig állt az asztalom mellett egy kapu, de nem jutottunk vele sokra. Gyártói támogatás nélkül nem nagyon lehetett hasznosítani más rendszerekben, a gyár meg nem foglalkozott velünk, hiába próbálkoztunk.

View Larger Map
2006: Újbuda, Rákospalota

2005-2006 környékén kormányzati megbízásból vizsgálatot indítottak, mit lehet kezdeni a porosodó rendszerrel. A teljes megvásárolt eszközállományt fel kellett mérni, és a lehetőségekhez mérten meg kellett állapítani az eszközök értékét. Egy informátorunk részt vett a felmérésben.

Az eszközök már a beszerzés idején sem számítottak csúcstechnológiának. Az informatikai rendszer különösen nem. Egyedül a beléptető rendszer mechanikus elemei tűntek még hasznosíthatónak. Azonban garancia természetesen már egyik eszközre sem állt, valamint a legtöbb berendezésnek a többéves állás sem tett jót.

A szoftverlicencek szintén használhatatlanok voltak. A központi szerverrendszer egyedisége és kora alapján hulladék volt csupán. A felmérés eredménye az volt, hogy az eszközök értéke a legnagyobb jóindulattal is csak a százmilliós kategóriába esett.

A Prielle Kornélia utcában volt a központi szerverterem, pontosabban egy ott üzemelő, szerverhostinggal foglalkozó cég egyik termében hoztak létre egy vasrácsokkal lekerített sarkot, ahol a központi szerverrendszer üzemelt volna. A szoftverek, licencek a Sportfolió Kht. különböző telephelyein voltak szétszórva, a rendszer fizikailag legnagyobb részét kitevő elemek (számítógépek, monitorok, a beléptető rendszer elemei) pedig egy rákospalotai raktárépületben porosodtak.


View Larger Map
2007-2011: A végelszámolás kezdete

2007-ben végelszámolásról döntöttek a beléptetőkapu-rendszert kezelő Sportfolió Kht.-nál. A folyamat elég lassan haladt 2011-ig, amikor felgyorsultak a dolgok. Az MLSZ ugyanis ekkor írta ki az új stadionbiztonsági tendert, és remény volt arra, hogy erre valahogy hasznosítani tudják az akkor már már tíz éve parkolópályán álló rendszer egyes elemeit.

A tenderdokumentáció része volt egy megvalósíthatósági tanulmány, amit az előző (2001-es) tender győztesének valamelyik utódcége készített. A melléklet tartalmazta a raktáron levő eszközök teljes listáját. Lapunk megszerezte ezt a listát, ide kattintva letölthető.

Megkérdeztünk szakembereket, hogy a felsorolt eszközállomány mennyit érhet, de azt mondták, hogy a lista mintha direkt túl általánosan lenne írva, gyártók alig vannak feltüntetve, és bár a darabszám valószínűleg pontos, így az értékét nem lehet megállapítani. Erről a listáról végül nem került be semmi az új stadionbiztonsági rendszerbe.
2011-től máig: A végelszámolás vége

Sikerült megtalálnunk a Sportfolió Kht. végelszámolóját is. Maharigné Macák Gabriella 2011-től dolgozik az ügy lezárásán. Mint mondta, 2011-ben az értékét tekintve az eredeti beszerzési ár harmadának megfelelő értékű készlet volt raktáron.

A tárolás alatt folyamatosan próbálkoztak az értékesítéssel. A beléptető eszközök egy részét biztonságtechnikával, számítástechnikával, informatikával, logisztikával, telekommunikációval foglalkozó társaságok, stadionok és sportklubok vásárolták meg, nettó 51 millió forintot meghaladó értékben.

A Sportfolió Kht. kétszer írt ki pályázatot, de ezek kevés sikerrel jártak. Az eszközök felhasználásának lehetséges módja lett volna, ha bekerülnek az MLSZ Stadionbiztonsági Projektjébe, de az MLSZ elnökségének döntése alapján ez nem valósult meg.

Maharigné közölte, hogy az értékesítést nagymértékben megnehezítette, hogy a beszerzett eszközök egy beléptetésre, jegyeladásra és szurkolói nyilvántartásra alkalmas rendszert képeztek, amihez csatlakozott egy önálló egységet alkotó térfigyelő rendszer. Ez a komplex felépítés hátrányt jelentett a darabonkénti értékesítésben, mert az egységek megbontásával sok részegység eladhatatlanná vált.
D YT20040119022
Beléptető kapuk egy budapesti raktárban.
Fotó: Illyés Tibor

Teljesen csak a jegynyomtatókat sikerült eladni. Az eszközök a szakszerű tárolás alatt hiába maradtak újszerűek, az idő múlásával műszakilag elavultak, és - különösen a számítástechnikai eszközök - rövid idő alatt piacképtelenné váltak.

A számítástechnikai eszközöket nem sikerült eladni, és adományként sem kellettek senkinek, mondta a végelszámoló. Maharigné szerint ugyanis a hardver- és szoftvereszközök nem feleltek meg a mai legszerényebb követelményeknek sem, korszerű operációs rendszerek használatára alkalmatlanok voltak. Mivel más lehetőséget nem találtak, ezeket az eszközöket 2013 novemberéig a tulajdonos jóváhagyásával, elektronikai hulladékként értékesítették. Ezek voltak a tárolt beléptetőrendszer utolsó elemei. (Arra a kérdésünkre, hogy melyik telepen van a selejt, és mennyit fizetett érte a kereskedő, még nem kaptunk választ.)
Hová került a néhány használható darab?

Olvasóink számos helyen találkoztak vagy véltek találkozni a beléptetőkapukkal. Volt aki sípályán látta őket, mások a Dunaferr bejáratánál, valaki a hódmezővásárhelyi uszodában akadt fenn rajta, sőt akadt, aki a Nyugati pályaudvaron találkozott velük. (A MÁV és a hódmezővásárhelyi uszoda cáfolta, hogy használtak volna ilyen kapukat.)

A jegynyomtatók a Szerencsejáték Zrt.-nél kötöttek ki, és a lottózókban használták őket. Mint informátorunk elmondta, a dolog lényege az volt (lett volna), hogy a lottózókban kulturális programkínálatból lehetett csemegézni, melyekre egyben jegyet is válthattak az érdeklődők.

Érdekesség, hogy mire a sporteseményeket, köztük az NB I-es meccseket is felvezették volna az étlap kínálatába - pedig nem titkoltan ez lett volna az elsődleges cél -, bebukott az egész.

- közölte informátorunk. A tervezési és fejlesztési időszakban kaptunk néhány nyomtatót tesztelésre, de ezeket visszajuttattuk a Sportfolió Kht.-nak, írta kérdésünkre az ügyben a Szerencsejáték Zrt.

Egy olvasónk szerint a kapukból kettő darab és a hozzájuk tartozó egy számítógép a beléptető szoftverrel a Hold utca 1.-ben (Emberi Erőforrások Minisztériuma) ,,működött" évekig. A rendszerhez tartozó számítógépeket évekig használták az Akadémia utca 3. alatti minisztériumi épületben, de azokat is elszállították 2007-ben. Főleg elavultságuk miatt. (A minisztérium még nem válaszolt megkeresésünkre.)
Néhány kapu stadionban is volt

Pár kaput az újpesti stadionban állítottak fel, de később lebontották. Kapott néhányat a diósgyőri stadion is, de nem szerelték fel, raktárban porosodnak a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.-nél. A tatai edzőtábor is kapott két kaput, azok is csak a helyet foglalják a raktárban.
DEGER20050822029
Az egyetlen pozitív példa a a székesfehérvári stadion
Fotó: H. Szabó Sándor

A legvégére tettük a székesfehérvári stadiont, mint az egyetlen pozitív példát: ők még mindig használják a kapukat, de azóta már megvették és bővítették is.

A cikk megírásában Veres Enikő működött közre.

http://index.hu/belfold/2014/02/12/elektronikai_hulladek_lett_a_stadionbelepteto- kapukbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ami Lázár János milliós Rolexénél sokkal érdekesebb
  2014-11-30 09:41:42, vasárnap
 
  2014-11-26. 20:20

Ami Lázár János milliós Rolexénél sokkal érdekesebb

Egy október 27-én készült fénykép tanúsága szerint Lázár János csuklóján szokatlanul csillogó ékszer tűnt fel, ezt a kiegészítőt még nem lehetett látni rajta - ezzel a témával foglalkozott ma az Index. Annyira felkeltette az érdeklődésüket, hogy rá is kérdeztek a miniszternél. Zoom "A gyűjteményéből ez a legnemesebb darab, amit csak nagyon ritkán hord, mert félti. Azért választotta ezt, mert, bár régi, ugyanakkor sportos is" - közölte velük a sajtóiroda, s az is kiderült, hogy Lázár a 35. születésnapjára lepte meg magát vele. A szülinapi ajándék a Rolex Bubbleback szériába tartozik, a most 39 éves Lázár egy aukción vette, kész állapotban. Szakértők szerint azonban látszik rajta, hogy bőven költhetett rá, mert aukciókon nem szokás ilyen jó állapotú órákhoz jutni, éppen ezért lehet ezeket viszonylag olcsón megszerezni egy árverésen. Zoom 2010-ben, Lázár 35. születésnapja évében a legolcsóbb Rolex Bubblebackeket 200-300 ezer, a jobbakat pedig 800-900 ezer forintért lehetett megvenni. Szakértők szerint a politikuson látható darab nagy valószínűséggel az utóbbi kategóriába esik. Becslések szerint a ráfordított felújítással a kiegészítő értéke már jóval meghaladja a milliót, azonban Lázárnak még ezzel együtt sem kell feltüntetnie a vagyonnyilatkozatában. A darab a II. világháború környékén készülhetett, antik ékszernek számít, mert Bubblebackeket már nem gyárt a Rolex, csak használtan lehet hozzájutni. Az értékesebb darabokért kétmillió forintnak megfelelő dollárt is elkérnek az interneten, a legritkábbakat pedig aukciókon árulják néhány millió forintért - részletezi - ennél egyébként jóval terjedelmesebben - a Zsindex. Van azonban ezen a fényképen másvalami is, amire a hosszú cikkükben egyetlen szót sem vesztegettek. Pedig ki értene ehhez, ha nem pont ők... Az óra mellett ugyanis látható egy piros karkötő is. Ugyanilyen: Zoom És honnan származik a fenti kép? Az bizony a Judaika.hu-ról, mely azt írja magáról a bemutatkozóban: "feladatunknak tekintjük a hagyomány és kultúra zsidó népszerűsítését magyar nyelven, illetve a sajátosan magyar zsidó kulturkincsek magas színtű bemutatását." (Sic.) A karkötő ugyanis egy helyre kis kabbala karkötő, a kabbala pedig "a héber misztika évezredes bölcsessége". A mindössze 500 forintos fonal a zsidók szerint távol tartja a szerencsétlenséget. Nos, úgy tűnik, a zsidóseggnyalás-ügyi miniszternek a jelek szerint bejött a dolog, legalábbis egyelőre, sőt, szépen is fial, azáltal, hogy mindenkinek jelzi, "miben utazik" a viselője: legközelebbi termése éppen a milliós Rolex - hogy a többi vagyontárgyról most szót se ejtsünk..


Forrás: https://kuruc.info/r/6/136294/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz káderpolitikája (sajtószemle)
  2014-11-30 09:40:44, vasárnap
 
  A Fidesz káderpolitikája (sajtószemle)


Korábban Kecskeméten neveztek ki a helyi Tóth László Általános Iskola élére olyan igazgatót, akinek szakmai képesítése nem volt ugyan, de jó kapcsolatot ápolt a helyi tankerület vezetőjével.
Banánköztársaság | Szerző: Andor Mihály | 2014. november 30. | Szólj hozzá!

csalad

(vs.hu - 2014. november 12.) Bár kabinetfőnökként emlegetik, ezt a posztot nem tölthetné be Szijjártó Péter bizalmasa, Benkő Szilárd. Szijjártó futsalos csapattársának nincs diplomája, hivatalos titulusa így a ,,miniszteri kabinet működési koordinátora". Amikor jogi értelemben kell kabinetfőnöki döntést hozni, akkor a helyettese intézkedik.

Benkő a Fidesz 2010-es választási győzelme után került a frissen megalakuló Miniszterelnökségbe. A miniszterelnök szervezési stábjának lett a vezetője bruttó 885 ezer forintért. Posztjából adódóan szolgálati autót is kapott, egy Audi A6-ost. Benkőt ekkor megbízási szerződéssel foglalkoztatták.

Két évvel később, 2012 júliusától ugyancsak a Miniszterelnökségen Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár kabinetfőnöke volt bruttó 885 ezer forintért. Benkő bére egyébként Szijjártó ,,miniszteri kabinetjének működési koordinátoraként" is változatlan maradt.

Az MSZP korábban azért támadta Benkőt, mert az érdekeltségébe tartozó F. Component-99 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2009. októbertől 2010. júliusig 1 millió 764 ezer forintért adott tanácsokat a győri önkormányzatnak. A cég fő tevékenysége hangszergyártás volt. Szijjártó akkor a győri Fidesz elnöke volt.

(hvg.hu - 2014. november 20.) Miközben nemrég bejelentették, hogy a Külgazdasági- és Külügyminisztériumból 107 embert elbocsátanak, Szijjártó Péter teremfocicsapatából hatan is az államtitkár, majd külügyminiszter környezetében kaptak állást.

Igyekeztünk megszondáztatni az érintettek környezetét, hogy gondolták volna-e, hogy Temesi Norbert és társaik a külügynek fognak dolgozni. Mint megtudtuk, jelenleg sokan jól szórakoznak azon, hogy Temesi korábban tanácsadóként, most pedig protokollreferensként dolgozik Szijjártó környezetében. ,,Milyen tanácsot adhatott vajon Temesi?" - kérdezgetik egymást arról a fiúról, aki a Fradi-utánpótlást követően nagypályán a felnőttben a BLSZ I-es RKSK-ig (Rákosmente Községi SK) vitte, futsalban viszont válogatott lett.

Mindenesetre nem úgy emlékeznek rá, mint aki a diplomácia területén bármilyen tanácsot tudna adni. Arról eddig a KÜM nem nyilatkozott, hogy a referensi munka egyúttal azt is jelenti, hogy az érettségi azért megvan. Forrásaink abban sem biztosak, hogy a KÜM-ben azért elengedhetetlen nyelvtudás megvan. (Mint ahogy megjelent, Temesi tanácsadóként havi 490 ezret, protokollreferensként 400 ezret számlázhat.)

Hasonló rejtély Monspart László szakmai alkalmassága: ő már június közepén átment a minisztériumba, jelenleg bruttó 350 ezerért hivatalsegéd a parlamenti kabinet mellett. A magyar utánpótlás egyik műhelyében, a Szent István Gimnázium focicsapatában csiszolódó Hacker Gábor a Dunakeszi Kinizsi hálóőre. Ő mindössze 230 ezer forintot kap a miniszterelnökségen, igaz, már az Országgyűlés válogatottjában is szerepelt.

(hvg.hu - 2014. november 21.) Protokollfőnök lett a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál (KKM) Szijjártó futsalcsapatának ügyvezetője. Nem fogadták el diplomának Andréka Domonkos KKM-protokollfőnök felsőfokú végzettségét, ezért a kabinetfőnökhöz hasonlóan őt is munkaszerződéssel alkalmazza Szijjártó Péter minisztériuma. Korábban a Miniszterelnökség protokoll-ügyintézője, majd protokollreferense volt, miközben Szijjártó a miniszterelnök személyes szóvivője volt. A protokollos Andréka feladatai közé tartozott ekkor az is, hogy Orbán Viktort kísérje, egyebek mellett vécéket térképezett fel a miniszterelnök számára: megnézte, van-e szappan, kéztörlő. Temetésekre is kísérte a kormányfőt, hogy ne Orbánnak kelljen cipelnie a koszorút

(MTI - 2014. november 28.) Miniszteri tanácsadónak kérte fel Farkas Bertalan magyar űrhajós űrkutatót és vadászpilótát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Tudásának köszönhetően miniszteri tanácsadóként a magyar gazdasági érdekek külföldi érvényesítéséért fog fellépni, ezzel is erősítve hazánk nemzetközi politikai és gazdasági helyzetét.

(MTI - 2014. okt 22.) Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter dunakeszi ingatlanvásárlása ügyében - közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke.

(index.hu - 2014. november 3.) Új fő közbeszerzője van az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó - közel 7 milliárdos vagyonnal rendelkező - Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nek: a közigazgatási államtitkár fia. Lengyel Györgyi szerint ezzel nincs semmi gond, ahogy azzal sem volt, hogy férje is jelentős állami pénzeket kapott szintén emmis művészeti büdzséből: az utóbbi két évben ő lett az egyik legjobban futtatott állami szobrász.

(Vasárnapi Hírek - 2014. szeptember 21.) Utcára vonultak a miskolci Kazinczy Ferenc Általános Iskola és miskolc-tapolcai tagiskola szülői munkaközösségének tagjai, az iskola diákjai és tanárai. Azért tiltakoznak, mert a köznevelésért felelő államtitkár olyan igazgatót nevezett ki az intézmény élére, akit rajta kívül senki sem támogatott. A pályázat bő indoklása így hangzott: ,,szakmai okokból". Pont.

Korábban Kecskeméten neveztek ki a helyi Tóth László Általános Iskola élére olyan igazgatót, akinek szakmai képesítése nem volt ugyan, de jó kapcsolatot ápolt a helyi tankerület vezetőjével. A két eset között látszólag nincs összefüggés, de azért mégis van: mindkét iskolában köztiszteletben álló, sokéves tapasztalattal bíró pedagógust cseréltek le olyasvalakire, akinek a legnagyobb erénye, hogy ,,jól fekszik" valahol.

Amikor az Index újságírója egy sajtótájékoztatón arról faggatta az új köznevelési államtitkárt, Czunyiné Bertalan Juditot, hogy mi indokolta a miskolci kinevezést, a láthatóan zavarban lévő hölgy csak annyit mondott: szakmai okok. Az újságíró azonban nem hagyta magát, és visszakérdezett: ezt a rövid választ már egyszer megkapták írásban is, esetleg indokolná? Czunyiné erre a címben leírt lakonikus mondattal válaszolt: ,,Az a rövid válasz van."

(index.hu - 2014. augusztus 8) Júniusban még egyhangúlag megszavazták, augusztusban azonban már le is vették az őszi önkormányzati választási jelöltek listájáról a váci önkormányzat művelődési és oktatási bizottságának elnökét, Schmuczer Istvánnét. A helyi politikus azért nem újrázhat, mert nem támogatta a városvezetés jelöltjét a művelődési ház igazgatói posztjára, így hatodszor sem sikerült keresztülverni a döntést a testületen.

,,Jogom van, hogy ne támogassak törvénytelenséget" - mondta az Indexnek Schmuczer Istvánné, a Fidesz eddigi váci politikusa. Schmuczerné elmondta, hogy a pályázók között volt az a személy is, akit a fideszes városvezetés támogatott. Schmuczerné kijelentette, ő nem támogatta a protezsált pályázót, mert nem felelt meg a pályázatban kiírt követelményeknek, amit törvény ír elő. Konkrétan nem rendelkezett a felsőfokú szakmai végzettséget követő kulturális intézményben töltött 5 éves szakmai gyakorlattal.

(Magyar Narancs - 2014. május 29.) A főváros brüsszeli irodáját Bencsik András Demokrata-főszerkesztő fia, Dávid vezeti. Bencsik Dávid a Facebook-oldalán beszámolók tömegével dokumentálja ivászatait. Novoszibirszki kalandjáról például sommásan így tájékoztatott: “A hotelben belefutottam egy kelet-oroszországi csapatba. iszunk. vodkát. sokat. nagyon. fáj. lassan. aludnom. kellene."

(index.hu - 2010. november 23., kedd) Petykó Adrienn a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének, Petykó Zoltánnak gyermeke, aki az ősszel 27 évesen vehette át a VM költségvetési főosztályának irányítását.

Kontrát Nóra 25 évesen lett hivatali vezető. Az ELTE jogi karán, valamint a vilniusi Mykolas Romeris Universityn végzett, és ez elég volt ahhoz, hogy Schmitt Pál mellett a köztársasági elnök hivatalában irányítása alá helyezzék a felterjesztési osztályt.

Nemrég nevezték ki frontembernek a teljesen új BVK Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.-nél Tarlós István egykori kabintefőnökének gyermekét. Szűcs Somlyó Mária a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatójává lépett elő, lánya pedig szóvivő lett a fővárosi szolgáltató cégeket összefogó holdingnál.

A napokban jelent meg a közlönyben, hogy a köztársasági elnök unokaöccse, Schmitt Pál Péter Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár javaslatára a Miniszterelnökség állományába került kormánytisztviselőként

A Nemzeti Erőforrás-minisztérium sajtófőnöke Orbán Viktor miniszterelnök elsőfokú unokatestvére, Vitézy Zsófia. Féltestvére, Vitézy Dávid a frissen létrehozott Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója lett néhány hete. Vitézy Dávid apja, Vitézy László filmrendező, anyja Hankiss Ágnes a Fidesz európai parlamenti képviselője.

MÉG NINCS VÉGE, NE FUSS EL VÉLE!

http://gepnarancs.hu/2014/11/a-fidesz-kaderpolitikaja-sajtoszemle/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Losonczy: a Belvárosban nem ingatlangazdálkodás, hanem ingat
  2014-11-30 09:23:39, vasárnap
 
  Losonczy: a Belvárosban nem ingatlangazdálkodás, hanem ingatlangarázdálkodás folyt

2014. november 29. 17:03
Hunhír.info

A belvárosi önkormányzat a 2009-es és 2010-es években, a válság közepén, rengeteg ingatlant értékesített a reális értéküknél jelentősen alacsonyabb összegért. Ezeket a nagy értékű ingatlanokat csomagban, fejlesztési címen értékesítették offshore cégeknek.

A Jobbik felteszi a kérdést: miért kellett ilyen sürgősen, áron alul, csomagban eladni ezeket az ingatlanokat? Úgy véljük, Rogán Antal szerepe megkérdőjelezhetetlen ebben az ügyben, ugyanis ő volt a kerület polgármestere, aki a Belváros eladósodottságával érvelt az ingatlanok elkótyavetyélésével kapcsolatban. Ugyanakkor Rogánnak mint kormányközeli szereplőnek tudnia kellett arról, hogy az állam átvállalja az önkormányzatok adósságának nagy részét. Emellett pont a fideszes képviselő nyújtotta be azt a javaslatot, hogy a turisztikai adók nagy része a kerületeknél maradjon, és ebből az összegből a legnagyobb szelet a Belvárosnak jutott.

Kijelenthető, hogy ami az elmúlt időszakban a Belvárosban folyt az nem ingatlangazdálkodás, hanem ingatlangarázdálkodás. A válság miatt lecsökkent értékű ingatlanokat ugyanis épp a rendelkezésre álló források miatt nem lett volna szükségszerű értékesíteni.

Az ominózus Dorottya utca 8. szám alatti ingatlan esetében is hasonló üzletről beszélhetünk. Az ingatlant egy luxemburgi offshore cég vette meg jó áron, mely cégnek az ügyvezetője Giró-Szász András államtitkár sógora, Serfőző Péter. Az ingatlanvásárlásra létrehozott projektcégben 50 százalék tulajdonrésze van Serfőzőnek, és most szerzett 20 százalékot magának Giró-Szász is.

A Jobbik úgy véli, ki sem derült volna ez az egész ingatlanmutyi, ha Giró-Szásznak nincsenek államtitkári ambíciói, mert ehhez kötelező vagyonbevallást benyújtani. Giró-Szász azóta csak szabadkozik arról, hogy miből telt neki ilyen befektetésre. Emlékeztetünk: korábban az államtitkár azt állította, hogy soha nem volt tulajdonában olyan cég, amely ingatlanokat vásárolt volna. Most viszont kiderült, hogy nem mondott igazat, mert az egész projekt egy családi vállalkozás.

A Jobbik megteszi a megfelelő lépéseket az ingatlanok eladásának felderítésérem, és követeli, hogy Giró-Szász András valljon színt, ne hazudjon tovább a tulajdonában lévő ingatlanokról, és térítse meg a belvárosi lakosokat ért kárt, ahogy azt Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros fideszes polgármestere lakása visszaadásával tette - tájékoztatott közleményében Losonczy Pál, a Jobbik belvárosi önkormányzati képviselője.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=80294
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez Gyöngyösi napja volt: szénné égett az államtitkár
  2014-11-30 09:22:10, vasárnap
 
  Ez Gyöngyösi napja volt: szénné égett az államtitkár

2014. november 24. 18:25
Hunhír.info

A nemzeti vagyon kezelése nem a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) feladatkörébe tartozik - lényegében ezt a választ tudta adni hétfőn a parlamentben Tállai András, az NGM államtitkára, amikor a jobbikos Gyöngyösi Márton képviselő megkérdezte, pontosan milyen vagyon eladásából származna az a 169 milliárd forint, ami bevételként szerepel a jövő évi költségvetés tervezetében.

Mint arról beszámoltunk, a büdzsé tervezetét véleményező Állami Számvevőszék (ÁSZ) sem találta megalapozottnak a 169 milliárd forintos bevételt - amely csak úgy szerepel a költségvetésben, mint ,,egyéb értékesítési és hasznosítási bevételek" -, mert az megalapozatlan és kockázatos. A kormány ugyanakkor rendelkezett az összeg elköltéséről: ez lenne a fedezet a Beruházási Alap kiadásaira, köztük a 44 milliárd forinttal tervezett Nemzeti Olimpiai Központra.

Tállai András a parlamenti válaszban épp azt mondta: a 169 milliárdos bevétel semmilyen működési vagy dologi kiadást nem finanszíroz, csak a Beruházási Alapot finanszírozza majd, vagyis állami vagyonból állami vagyon lesz, de a részletekről majd a kormány dönt. Mikor Gyöngyösi felszólította az államtitkárt, hogy ,,szedje össze magát", és adjon érdemi választ, Tállai annyit elárult, hogy ,,nem funkcionális feladatokkal terhelt vagyont" terveznek eladni, illetve olyan elemeket, amelyeket most is vállalkozói formában működtetnek .

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=80152
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közgazdászok
  2014-11-30 09:19:13, vasárnap
 
  Közgazdászok
2014.11.29. 22:19



Ezt a posztot nem írtam volna meg, ha az imbecillis Matolcsy nem rúgja ki Kónya Istvánt, az MNB kutatási részlegének vezetőjét. Talán akkor sem írom meg, ha nem beszélnek arról, hogy Kónya utódja állítólag az a Csizmadia Norbert nevű geográfus lesz, aki a Magyar Banán nevű elmekórtani esemény elkövetésében segédkezett Matolcsy Györgynek. Ennek ellenére ez a poszt nem róluk szól, hanem az ún. elmúlthuszonötévről, amelyről mostanában annyit beszélnek.

Az ún. elmúlthuszonötévben nagyjából száz magyar közgazdász szerzett doktori fokozatot valamely nyugati egyetemen. Olyan egyetemeken is, mint a Harvard, Princeton, MIT, Berkeley, Oxford, Cambridge... Több mint kétharmaduk már külföldön él. Egy normális országban közülük került volna ki a Nemzeti Bank elnöke, az elitegyetemek tanszékvezetői, az akadémikusok, a vezető elemzők, a közgazdász szakma krémje. A mi ún. elmúlthuszonötévünk valahogy máshogy alakult. A mi ún. elmúlthuszonötévünknek nem volt igazán szüksége rájuk. Az országot elárasztották a kóklerek Lentner Csabától Bogár Lászlóig, egész szakmákat zabáltak fel, egész egyetemeket tömtek le a torkukon, de ez a poszt most még csak nem is róluk szól.

Ez a kis poszt a mechanizmusról szól. Arról a mechanizmusról, amely nem az ún. elmúlthuszonötévben gyökerezik, hanem kicsit régebben, az ún. mégelmúltabbharminckétévben.

A Magyar Tudományos Akadémia illetékes osztálya nemrég úgy döntött, hogy ezentúl közgazdaságtudományi akadémiai doktori disszertációt csak magyar nyelven lehet beadni. A döntést Bélyácz Iván közgazdászprofesszor a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, osztályelnök szignálta, aki személyesen nem sűrűn publikált nemzetközi folyóiratban (forrás scholar.google.com). Az ilyesmit nagyon szokták unni a kedves olvasók, de én azért leírom. Megnyugtatom, hogy nemcsak ők unják az ilyesmit, hanem a legbefolyásosabb közgazdász akadémikusok is, mint például Szentes Tamás, Zalai Ernő és Csaba László, akik szerint a közgazdaságtudományban a könyvek és könyvfejezetek írása a döntő és nem a folyóirat publikáció. Ebben ugyan egyáltalán nincs igazuk, de az ún. elmúlthuszonötévet sem az igazságaiért szeretjük.

A Magyar Tudományos Akadémia megfelelő bizottsága egyébként rendelkezett arról, hogy mely közgazdaságtudományi folyóiratokat lehet A kategóriásnak nevezni és valamiért belekerültek olyan folyóiratok is a listába, amelyeket Nyugaton inkább C kategóriásnak vélelmeznek, de - nyilván teljesen véletlenül - magyar közgazdász akadémikusok publikáltak bennük. Így alakult. Az ún. elmúlthuszonötév az ígyalakulásokról nevezetes.

Alapvetően tehát nincs baj az ún. elmúlthuszonötévvel, sikerült elkergetni azokat, akik a helyünkre ülhettek volna, mi ülünk a helyünkön, és mi mondjuk meg azt is, hogy holnap ki fog a helyünkön ülni. Mi.


a
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Giganagy tüntetést szerveznek Orbán ellen
  2014-11-29 20:10:13, szombat
 
  Giganagy tüntetést szerveznek Orbán ellen
/ 2014.11.29., szombat 13:25 / Hírforrás: Index


Az Index szerint nehéz tisztán látni a december 16-ára beharagozott nagy kormányellenes tüntetéssel kapcsolatban.
Hirdetés

Egyre nehezebb tisztán látni a december 16-ára meghirdetett ,,össznépi tüntetéssel kapcsolatban", kiderült ugyanis, hogy a kormányellenes tüntetők nem is tudtak a "Nincs hova hátrálnunk" elnevezésű rendezvényről - írta szombaton az Index.

A demonstrációt meghirdetők a Facebookon hirdették meg a tüntetést december 16-ára, az alábbi felhívással: ,,Közös tüntetés! Az utóbbi hetekben egyre több civil, pártfüggetlen szerveződés alakult, hogy kiálljanak a magyar emberek érdekeiért. Most szeretnénk egy helyszínen egyesíteni ezeket a csoportokat és más civil érdekvédelmi szervezeteket, hogy együtt védjük meg jogainkat és utasítsuk el a társadalmi igazságtalanságokat, valamint hogy összefogjunk, és közösen alternatívát találjunk, amennyiben a jelenlegi kormány továbbra is semmibe veszi a szavunkat.″

Azonban az elmúlt időszak tüntetéseit szervező aktivisták közül többen azt nyilatkozták az Indexnek, hogy a felhívás előtt nem keresték meg őket a szervezők és egyáltalán nem tárgyaltak közös demonstrációról. A portál értesülése szerint a 16-i ,,tömegtüntetés" mögött a Gyetvai Viktor-vezette Szabad Oktatást közösség áll.

Az Index megjegyezte azt is, hogy a szóban forgó esemény Facebook-toborzója valójában egy szándéknyilatkozat arra vonatkozóan, hogy közös tüntetést szeretnének.

A következő demonstrációra egyébként december 4-én kerül sor a Kossuth téren, amit a Vágó Gábor-vezette 1000 milliárdan a tisztességes adózásért Facebook-csoport szervez.


http://valasz.hu/itthon/giganagy-tuntetest-szerveznek-orban-ellen-107081
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintér Sándorhoz került a magyar-szlovák gázvezeték
  2014-11-29 19:52:30, szombat
 
 
Pintér Sándorhoz került a magyar-szlovák gázvezeték
gázgázvezeték
Fura módon a Belügyminisztériumhoz kerültek az átadás előtt álló magyar-szlovák gázvezeték tulajdonosi jogai.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Pintér Sándor vezette Belügyminisztériumot jelölte ki az átadás előtt álló magyar-szlovák gázvezeték üzemeltetője, a Magyar Gáz Tranzit (MGT) Zrt. feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlójának. A kijelölés 2020 végéig szól.

A nagykapacitású csövet a megtérülési bizonytalanságok miatt visszalépő, Mol-tulajdonú FGSZ után az állami MVM építette meg mintegy 40 milliárd forint közpénzből. Noha a vezetéket az áprilisi választások előtt Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök már átadta, annak még csak júliusban indult volna el a próbaüzeme, ráadásul különböző jogi viták miatt ez is mostanra csúszott. Ennek ellenére Orbán Viktor visszatérően úgy fogalmaz, hogy az éles (úgynevezett kereskedelmi) üzem az eredeti tervek alapján január 1-vel elindul.

A mostani lépés annak a következménye, hogy az Európai Bizottság egy éve megtiltotta a gázkereskedelemmel foglalkozó MVM-nek a vezeték birtoklását. Ugyanez az elvi szabály akadályozza a tervek szerint Magyarországon is keresztülhaladó orosz Déli áramlat brüsszeli engedélyeztetését, hisz részben az orosz Gazpromé lenne a vezeték és a benne folyó gáz is. Noha a bizottság az összes többi nagy hazai gázvezetéket üzemeltető, Mol-tulajdonú FGSZ-t ajánlotta új gazdaként, az előző Orbán-kormány határozottan berzenkedett ez ellen. Így meglehetős nyakatekert megoldásként most a MGT állami gazdáitól az MVM-et tulajdonló MNV "a magyar állam számára" kivásárolta a céget.

A Belügyminisztérium mint tulajdonosi joggyakorló kijelölése furcsa megoldás, hisz akár a Miniszterelnökség is szóba jöhetett volna e feladat ellátására. Mindenesetre a piac a Molhoz hasonlóan Seszták Miklóst és Pintér Sándort is inkább Csányi Sándor bankelnök-nagyvállalkozó köreihez közel állóként tartja számon.


http://nol.hu/gazdasag/pinterhez-kerult-a-magyar-szlovak-gazvezetek-1501339
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/50 oldal   Bejegyzések száma: 496 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3764
  • e Hónap: 7509
  • e Év: 161005
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.