Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
A boldogság titka az adni tudás
  2014-02-19 19:30:11, szerda
 
 




A BOLDOGSÁG TITKA AZ ADNI TUDÁS
Müller Péter


Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 113. rész.

A fösvény, szűkmarkú embert onnan lehet megismerni, hogy gyakran beszél a bőkezűségéről és a nagylelkűségéről.

Hogy ő milyen jószívű! Hogy kinek mennyit adott! Hogy számolatlanul szórja másokra a pénzét... Akik rendszerint hálátlanok hozzá.

Ugye, milyen ismerős? Ne hidd, hogy hazudik. Ő ezt valóban így éli meg. Ötszáz forint elvesztése olyan fájdalmat okoz neki, mint egy érzéstelenítés nélküli foghúzás. Üvölteni tudna kínjában. És sebe lassan gyógyul. Még évek múlva is emlékszik rá, és szívesen felemlegeti, egyrészt azért, hogy szabaduljon a kellemetlen emléktől, és erősítse magát azzal, hogy az emberek milyen hálátlanok. Akinek adott ugyanis, rég elfelejtette.

A pénzhez való kicsinyes ragaszkodás a léleknek abban a rétegében gyökerezik, ahol az önbizalom is van. Az ilyen ember önátélése azt mondja: "Az vagyok, amim van, és annyit érek, amennyim van!" Minden veszteség: önvesztés. Neked ötszáz forint csak pénz, de neki lényének egy darabja. A húsa.

Jézus azt mondja, ha adsz, ne tudja a jobb kezed, mit tesz a bal. Aki igazán ad, nem tudja, hogy ad. Nincs igazán tudatában annak, mit tesz, mert amit ad, azt nem önmagából tépi ki.

És ez minden adással így van. Egy anya nem tudja, hogy ő szüntelenül csak ad. Akkor boldog, ha adhat. Mintha nem is az övéből adna. Ezt még akkor is érzi - boldogan -, ha olyasmit ad, ami aztán valóban csak az övé: a tejét. Milyen csodálatosan találta ki a Teremtő, hogy az anyukák élvezik is a szoptatást. És szenvednek, ha nem adhatnak, s a gyerek nem szopik.







A boldogság titka az adni tudás

Link








 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
Az álmok végén
  2014-02-19 18:35:42, szerda
 
 




Szücs Judit: AZ ÁLMOK VÉGÉN


Dalszöveg

Ma hűvös kinn az éjjel, a sötét körbezár.
Már vár reánk egy más világ, ami mindig nyitva áll.
Ha elringat az álom, a lelkünk összeér.
Miénk minden éjjel, de minden reggel végetér.

Az álmok végén még maradj velem!
A szerelmünk reggelén minden igaz legyen!

Egyszerű lesz minden s a karjaidba zársz
Valaki majd mindig vár reád, mikor túl nagy a világ.
De ha eljön az idő, és tőlem messze mész
Ha hűvös kinn az éjjel, álmaidban gondolj rám!

Az álmok végén még maradj velem!
A szerelmünk reggelén minden igaz legyen!
Hát kérlek, segíts! Már senki nem segít
Mért csak egy álom, ami velünk marad, ha véget ér a nap?

Jöjj el, ha kérem, mert szükségem van rád!
Hogy elfelejtsek minden magányt, a sok hosszú éjszakát!
Az álmok végén még maradj velem!
A szerelmünk reggelén minden igaz legyen!
Hát kérlek, segíts! Már senki nem segít
Mért csak egy álom, ami velünk marad, ha véget ér a nap?







Szücs Judit: Az álmok végén

Link












 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Szolgatempó
  2014-02-19 17:30:03, szerda
 
 




Máté T. Gyula: SZOLGATEMPÓ
2014. február 19., 4:41

Álláspont


Kelet vagy Nyugat, azaz Ázsia vagy Európa?
Füstös kínai piac vagy csillogó Boss-üzlet?
Vodkagőzös Iván vagy szabadságosztó G. I. Joe?

Ez az az új ,,népszavazási kérdés", amelyet az Összefogás vezérei ötlöttek ki április 6-ra. Egyszerű és érthető, Ron Werber-i intellektushoz méltó mélységű felvetés. Nem kell re­zsi­csök­ken­tés­sel foglalkozni, fránya gazdasági adat is csak untatja a polgárt, adó és gyed meg végképp kerülendő, még véletlenül elszólják magukat, hogy mit emelnének, mit csökkentenének. Orbánozni kötelező persze, de azért kell még valami hívó szó. S az a bécsi kávéház is de jól bejött anno - mellesleg bécsi bank lett mostanra belőle. Meg az­tán ki az, aki ne szeretne inkább szabadlelkű, gazdag nyugati lenni, mint elnyomott, csó­ró keleti?

Mondhatnánk persze erre kapásból, hogy ez irtózatosan marhaság.

Igazunk is lenne, hiszen a fél világ, közte az unió nagyjai is Ázsia után kuncsorognak. A csilli-villi pláza márkaboltjában pedig már legalább annyi a kínai termék, mint a külvárosi piacon a lejárt szavatosságú nyugati gyarmatáru. S ráadásul nem muszka lánctalpak, ha­nem amerikai óriás terepjárók ,,demokratizálják" a világot. Meg aztán Snowden sem Moszk­vá­ból menekült Was­hing­ton­ba lehallgatási gazságot leleplezni.

És miért is kellene Kelet és Nyugat között választani? Miért ne lehetne a kettő együtt?

Mert szolgálni kétfelé nem lehet.

Az Összefogásban összefolyt pártok vezérei koruktól függetlenül egységesek ebben. Az MSZP úrelvtársait talán magyarázni is felesleges. A baloldali melósöntudatot évtizedek a­latt felváltotta a szolgagén. Korábban a szovjet komisszárok óhajait lesték, Moszkvának kérni sem kellett, volt akinek tán még Kádár is túl magyar volt. A rendszerváltáskor túl­é­lé­sü­ket és túlgazdagodásukat a Nyugat hagyta jóvá, így gazdát is ott kerestek, akár ké­ret­le­nül is. Nem véletlen, hogy Mesterházy még a Simon-botrány kulcspillanataiban is Wash­ing­ton­ban kuncsorgott. Mondhatják, Attilánk fiatalember, mi köze a múlthoz? A­zon­ban ez nem életkor kérdése, Mesterházyt sem pufajkások lökdösték a pártelnökségbe. Az egykori állampárt, az MSZMP jog- és pénzutódjának alkuit önkéntesen fogadta el, és szerette meg.

A liberálisok helyzete sem bonyolultabb, arra kell fordulni, ahonnan a nap jobban süt. A Bajnaik, Fodorok és Kunczék lobbista háttérvilága számára az ország uniós tagsága nem lehetőség a magyarok gazdagodására, hanem biztosíték saját felszínen maradásukra. A brüsszeli bürokraták kegyeit kell keresni, hiszen, ha a fránya magyar választó úgy dönt, hogy elég belőlük, netán számon is kér - nos, akkor nincs más, mint az uniós mentőöv. Jön a baráti sajtó és baráti kritika, ilyen-olyan intés és figyelmeztetés, aminek a végére a fe­ke­te már fehérnek tűnik, a tolvaj a demokratikus jogok mártírjává nemesül. Bajnai kü­lügy­mi­nisz­te­re, az egykori uniós biztos Balázs Péter a keddi Népszavában előre fi­gyel­mez­tet­te a választót: 2010-es választását még megbocsátotta Brüsszel, hiszen akkor még nem tudhatta a civilizálatlan magyar, hogy minő gonoszság rejtőzik a Fidesz ígéretei mögött. Most azonban már nincs mese, ha a Fidesz áprilisban többséget szerez, ,,akkor az EU mondhatja, hogy a magyar polgárok ezt akarják, és elengedhetik a kezünket". Ma­gya­rán, ha Budapest nem azt csinálja, amit Brüsszel akar, akkor neki annyi. Mert ugye az Európai Unió független, érdekeit törvényesen képviselő kormányával szemben ez járja. S természetesen soha, de tényleg soha nem avatkozik egy tagállam belügyeibe, nem be­fo­lyá­sol­ja választóit. Nos, a liberálisok éppen ezt a befolyásolást igénylik, ebben süt­ké­rez­nek.

Az Összefogásban alighanem Gyurcsányt a legkönnyebb megfejteni. Amit mond, annak éppen az ellenkezője az igaz. Az összeborulás is úgy jött létre, hogy Fletó mondta, ő nem akar semmi szerepet, listás helyet sem, beáll a sorba, és nem egyénieskedik... Orbánt is le akarja győzni, és esze ágában sincs a következő négy évet a szövetséges kartársak kinyírására fordítani. Az orosz nagykövetnek is jól odaszólt Paks ügyében, ret­teg­jen csak tőle, a nyugati életforma legfőbb védelmezőjétől az a Putyin. Legalábbis a saj­tó­köz­le­mény szerint. Mi is jön ki belőle, ha gyurcsányi nyelvből visszafordítunk? Talán, ha az otthoni sufniból diplomamunkája mellett az atomerőművel korábban kötött céges szerződései is előkerülnek, tolmácsolgatni sem kell. Gyurcsány szolgál, és átver Keletet és Nyugatot is, csak hogy fussa újabb köpönyegre.

Kelet vagy Nyugat?

Ha függetlenek akarunk maradni, csak együtt választhatjuk a kettőt. A másik lehetőség Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány szolgapaktuma. Erről tessék szavazni.


Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
Versailles végnapjai
  2014-02-14 19:15:12, péntek
 
 




VERSAILLES VÉGNAPJAI - MI LESZ VELED MAGYAR?


Le kell szögezni, hogy semmi sem az, aminek látszik.
A politika egy mocsok dolog, egyre többen látjuk, és mégis tehetetlenek vagyunk.

A hatalomnak ma már megvan minden eszköze, hogy eljárjon az ellenszegülőkkel. Minden ott kezdődik, hogy a kormányok, nem csak nálunk, mindenhol a háttérhatalom helytartók szerepét játszák. Minden forgatókönyv szerint zajlik.

Addig, amíg ezt a köznép nem látja, nem veszi észre, tényleg nem lehet semmit se csinálni.

Megcsinálták a pártokat és egymásnak uszítják az embereket, sikerrel!

Amúgy létezik egy terv Nagy Magyarországról, de nem, úgy ahogy mi szeretnénk.
Ilyen címszó alatt a Kárpát Medencére pályáznak.
Igen "ők". Erdélyben is megy a felvásárlás. És akkor az "ők" "magyarok" lesznek. Mit gondoltok, miért foglalkoznak az ezeréves "közös múlttal". 50- 100 év múlva ki tudja majd az igazságot, mert jelenben mindent átírnak.

Lesz Nagy Magyarország!

LESZ TÖRTÉNELMI MAGYARORSZÁG!







A minap kaptam kézhez nagyra becsült barátom, Geonczeol Gyula felkérését arra vonatkozóan, hogy ismételten megosszam ismerőseimmel és barátaimmal azt a páratlan és fölbecsülhetetlen értékű dokumentumot, amely a számunkra legfájóbb, lelkünket máig égető, húsunkba vágó kérdésről, Trianon kérdéséről intézkedett (volna) abszolút kielégítő módon. Mielőtt magát a dokumentumot ismertetném, szükséges azt történelmi keretbe helyezni, hogy érthető és világos legyen.

1990-et írtunk, amikor egyes nemzetek számára valóban történelmi változások történtek, természetesen kisebb-nagyobb áldozatok árán, de megtörténtek. A Szovjetunió széthullott. Az általa korábban bekebelezett országok önállósultak, Jugoszlávia elemeire bomlott, Csehszlovákia két részre oszlott, stb. Mindez természetesen nem ment végbe spontán módon, s mindebben egyező álláspontra kellett jutniuk az európai nagyhatalmaknak. Ez meg is történt annak érdekében, hogy az egyes, önállóságra törekvő országok igényei kapcsán nehogy politikai vagy gazdasági összeütközésekre kerüljön sor a nagyhatalmak között. Ilyen szempontból került terítékre Magyarország jóvátételi kérelmének megtárgyalása is. A két leginkább érintett nagyhatalom, a volt Szovjetunió akkori vezetői, Gorbacsovval az élen, Németország akkori kancellárja, Kohl és bizalmasai 1990 szeptemberében titkos tanácskozásra ültek össze Genfben, hogy egyezségre jussanak "Közép-Európa földrajzi-politikai kérdéseiben"...







Most tessék figyelni!

Ezek a nagyhatalmak teljesen tisztában voltak azzal, hogy a többi európai országhoz hasonlóan, Magyarország is benyújtja jogos követelését történelmi határainak visszaállítása érdekében, azaz a gyalázatos és becstelen trianoni ország csonkítás jóvátétele, az eredeti, történelmi-földrajzi állapotok visszarendezése érdekében.
Ez egyáltalán nem volt kérdéses sem a német, sem az akkori szovjet vezetés számára. Annak érdekében tehát, hogy a magyar követelés benyújtása idején a két leginkább érintett nagyhatalom felkészülten és egyetértésben tudjon szembesülni a várható magyar követelésekkel, egy 12 pontból álló dokumentumot állítottak össze.

Az alábbi dokumentum szövegét elsőként a cseh Politika című, magánkézben lévő politikai és gazdasági hetilap közölte 1991. november 20.-án. A Szabad Újság, amely a mai napig legkitűnőbb képviselője a felvidéki magyarság érdekeinek, 1992. október elsején jutott hozzá a két nagyhatalom szakértői által összeállított dokumentumhoz, amelyet alább csaknem teljes terjedelmében adok közre, a bennünket nem, vagy kevéssé érintő passzusok kihagyásával:

1. A Német Szövetségi Köztársaság kompenzálást követel a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségétől az annektált Kelet-Poroszországért és az Odera-Neissetől keletre fekvő térségért;
2. ...
3. A Szovjetunió nem fogja akadályozni Csehszlovákia felbomlását, mégpedig amiatt, hogy nincs elég garancia a közép-európai politikai egyensúlyra, illetve amiatt, hogy nincs elegendő feltétel Csehszlovákia nemzeteinek államalkotó tényezőként való elismeréséhez;
4. A Szovjetunió egyetért azzal, hogy a cseh-morva régió a jövőben, 12-15 éven belül bekerül az NSZK gazdasági érdekszférájába. Egyetért továbbá a régiónak Németországba történő politikai átirányításával;
5. ...
6. Tekintettel arra, hogy amennyiben Magyarország hajlandó volna megőrizni a politikai és gazdasági stabilitást a Duna menti régióban, a SZOVJETUNIÓ ÉS AZ NSZK NEM FOGJA AKADÁLYOZNI A TRIANONI SZERZŐDÉSIG ÉRVÉNYES HATÁROK VISSZAÁLLÍTÁSÁT.







Az NSZK növeli a Magyarországnak nyújtandó gazdasági segítséget, hogy a magyarországi életszínvonalat a szlovákiai fölé emelje, hogy azzal a Magyarországhoz történő csatlakozás a szlovákok számára is vonzó legyen

7. A Szovjetuniónak nincsenek ellenvetései azzal szemben, hogy német egyetemeket és középiskolákat alapítsanak a cseh-morva régióban, s ezeket az oktatási intézményeket Németország finanszírozza;
8. A Szovjetuniónak nincsenek ellenvetései Jugoszlávia feloszlásával szemben, egyetért Horvátországnak és Szlovéniának az NSZK gazdasági érdekszférájába történő átkerülésével;
9. ...
10. Az NSZK nem kötelezi el magát Ukrajna, Litvánia, Lettország és Észtország kérdésében, s ezeket a térségeket nem tekinti az elviselhető mértéken felül gazdasági érdekszférájának;

11. A SZOVJETUNIÓ NEM FOGJA AKADÁLYOZNI KÁRPÁTALJA LESZAKADÁSÁT AZ UKRÁN NACIONALISTÁK DESTABILIZÁCIÓS TEVÉKENYSÉGE ESETÉBEN, ÉS AZT SEM, HOGY KÁRPÁTALJA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁGHOZ CSATLAKOZZON;

12. A Szovjetuniónak nincsenek ellenvetései a cseh határvidék szovjetek és németek általi fokozatos kolonizálásával szemben.

Íme, a nagyhatalmi szerződés, amely megalapozta a magyar nemzetet ért legnagyobb és legbecstelenebb csapás jóvátételét, a magyar lelkek gyógyulását, a történelmi Magyarország határainak visszaállítását! A nemzetidegen és áruló, anti-magyar kormány, Antallal az élen azonban elárulta a nemzetet, és föl se vetette a jogos trianoni jóvátétel, a jogos határrevízió kérdését. Nemzetünk sok évezredes történelmében ilyen arányú árulásra nincs példa! Sajnos, mivel ez a dokumentum "titkos" volt, valóban csak kevesen szerezhettek róla tudomást, így nem válhatott mozgósító erejű üzenetté, amelynek hatására megfelelő lépésekre lehetett volna kényszeríteni a hatalmat bitorló kormányt. Maradt tehát az árulás, a csonka hon, az elszakított magyar milliók megaláztatása, kisemmizése, folyamatos beolvasztása és a lelkek nyomorgatása...







Ámde nem véglegesen! A Történelmi (Nagy) Magyarország továbbra is követeli a maga jussát. Igaz, immár nem a fenti dokumentum alapján, mert annak időszerűsége felett elszállt az idő. Ennek ellenére ott tartunk, hogy bármely "magyar" kormány egyetlen nyikkanására, egyetlen beadványára elindulhat a lavina, amely maga után vonja a Történelmi Magyarország visszaállítását! Ez hamarosan meg fog történni, s a területrablóknak még arra sem lesz idejük, hogy szájukra vegyék álnok és hamis szólamaikat. Nem lesz idejük krokodilkönnyeik szétmaszatolására, mert olyan hatalom fogja követelni a határrevíziót, amellyel szemben pillanatnyilag nem létezhet ellenvetés.

Ez természetesen bennünket sem vigasztal. Arról a láthatatlan hatalomról beszélek, amely észrevétlenül hódít teret Magyarországon, észrevétlenül lopakodott a hatalomba, s szinte észrevétlenül érvényesíti akaratát. A betelepülésük folyamatos, s mint olyanok, semmivel sem elégednek meg. Amikor bármelyik pillanatban - úgy döntenek, hogy az országon belüli hatalmuk elég erős és immár megdönthetetlen, nem elégednek meg tovább az ország jelenlegi területével, mert hatalom-és területéhségük is határtalan.
Kihirdetik tehát a trianoni ország csonkítás jogtalanságát és annak tarthatatlanságát, aminek jóvátételéhez azonnal csatlakozik majd a világ összes állama, kivéve a területrablókat, s a régi, történelmi határok újrarajzolása immár csak a technikai megvalósítás idejét igényli... Mindenki eldöntheti magában, hogy ez mit jelent majd számunkra.







Tény, hogy világraszóló ünneplésre nem lesz okunk.

Sajnos ezt eredményezte folyamatos elárultatásunk és a magyar diplomácia, valamint politika impotenciája. Mindezek ellenére, ezzel kapcsolatban azt üzenem a Magyarországot körülvevő területrablóknak, hogy lassan vége a pünkösdi királyságnak!

Az a Magyarországon kiterebélyesedő hatalom, amely bennünket is nyomaszt, rájuk telepszik, s egyik napról a másikra beléjük fojtja a szuszt új, viharos sebességgel meghozott törvényekkel és rendeletekkel. Még azt sem dönthetik el végérvényesen, hogy mit is hazudtak maguknak: "nagymorva" státuszt vagy dák dicsőséget, arra ébrednek, hogy tehetetlen rabszolgákká váltak.

Velünk egységben felléphettek volna minden idők legkegyetlenebb és legádázabb rabszolgatartói ellen, de mivel se nem láttak, se nem hallottak a bennük mesterségesen felszított magyarellenesség szürke hályogán keresztül, eszük ágában sem volt velünk szövetkezni, hogy együttesen lesöpörjük magunkról a közös ellenséget, azt a pióca réteget, amely ránk telepedett és megfojtással fenyeget bennünket.
Pedig együttesen megtehettük volna...

Mi, magyarok voltunk számukra az "ellenség". Ehhez a magyarellenességhez és magyar-gyűlölethez gyűjtötték és halmozták magukban a kocsmabölcsességet és hazug szólamokat.

Ennek most érik be a gyümölcse: Külön-külön lesznek bedarálva és a történelem süllyesztőjébe hányva, ahol a pokol mély fekete gyászdrapériája alatt elhal a "Madari za Dunaj" hőzöngés.

Cúth János
///////////////////////////////// Levelem
- Eredeti üzenet -







Elküldve: 2014. január 22. 11:49
Tárgy : válasz amerikai barátaimnak

Reagan elnok es Gorbacsov visszaadta a teruleteinket egy szerződésben, hiszen Magyarorszag területi sérthetetlensége a kelet - nyugati egyensúly megkerülhetetlen része.
Reagan elnök pedig komoly államférfi volt es ezt tudta. Nemúgy a jelenlegi neo-wilsonista kormányok.

Éppen Czuth Janos bányaszta ki ezeket az adatokat es nálam ez lecsapódott, mert hasonló információim voltak, a bécsi csapat csökkentési tárgyalások miatt, illetve mert az amerikaiak svájci egyeztetésein az amerikai küldött Rostow, óvott a germán orosz közelkedéstől. Erről a The Wall Street Journalnak nyilatkozott.

Akkoriban Amerikai Magyar Szövetség igazgatója voltam 1989 körül, igaz onnan is "eltávolitottak", mint mindenhonnan, valoszinűleg az egyik washingtoni lobbista miatt, aki szdsz kotődésű volt.
Antall az szdsz -el és kissingerrel megegyezve szabotálta le a magyar feltámadást. Küldök egy cikket, ahol ezt leirom. (Barikád 30 oldal, 2013, Március 14 körüli szám)

Ha Czuth barátunkkal beszélni tudsz, jó lenne ha ujra közzé tenne az eredeti Reagan - Gorbacsev megegyezéseket, mert az volt a Hidegháború vége a kommunizmus lebontása körüli megegyezés részekent és abban egyeztek meg, hogy nem avatkoznak bele Ukrajna belügyeibe.
Ezt az idősebb Bush elnök végre akarta hajtani, de Antall keresztbe feküdt.
A kissingeri neo-wilsoni vonal most ezt folrúgja es ebből lesz a konfliktus Oroszország és a nyugat között.

Ez lesz az entente es versailles vége. Martonyi egy selejt, aki ócska lejárt mszmp-s es kisz titkáros doktrinákban gondolkozik es roppant káros, amit csinál, most is nem is szólt az ENSZ es a St. Germain szerződésben biztositott önrendelkezési és kollektiv jogokról, mert a kisantantot védelmező szovjet alapszerződéseket védelmezi és a magyarverő vadállatokkal akar baratkozni, mert az van a rózsadombi szdsz-es paktumban, és ami "TITKOSITOTTAN" a Regan Gorbacsev egyezmény fölrúgására és ellensúlyozására lett kitalálva. A budapesti kormányzatokkal ezt a gyalázatos programot hajtatják végre es nem véletlen, hogy feltünő a sok aljas árulás.
Reagan es Gorbacsov fölülirta mindezt, es most Versaille is véresen el fog bukni.
Arra kell figyelni hogy a magyarság se bukjon el véresen az illegitim döntéshozók és árulók miatt.
Kárpátalja lecsatolása Ukrajnáról és ezzel a nyugat határainak lezárása pedig éppen érdeke a nyugatnak, de a keletnek is a széthulló szlovákia mellett.

Ezért lehetne most Kárpátaljárol megállapodni Oroszországgal, mert Ukrajna széthullik, és Oroszország érvényesiteni fogja területi igényeit.

Kárpátalja orosz terület versailles szerint, csak adminisztrativ okok miatt tartozott a szovjet időben Ukrajnához.

Reagan es Gorbacsev visszaadta. Most kell rést ütni versaille-on.
GGyula

"Ne tagadd meg a fajt miből eredtél, lángoló vért miből születtél, a föld mely éltet s eltakar, ha magyarnak születtél, hát maradj MAGYAR!"


Forrás:
http://magyaroknak.wordpress.com/2014/02/01/versailles-vegnapjai-az-eredeti-anyag /


Versailles végnapjai, az eredeti anyag

Link





 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Magyar Népmesék 81
  2014-02-11 18:30:00, kedd
 
 




MAGYAR NÉPMESÉK 81


A Kékfestőinas, rajzfilm
A Kerek Kő, rajzfilm
A PÓRULJÁRT RÓKA - mese
A Szegény Ember Hegedűje, rajzfilm
A kiskakas gyemant felkrajcarja 1951 TVRIP HunDub
A kismalac és a farkasok | Győri Palika | Nagytarcsa | Zákeus Média Centrum
A népmese napja - Kóka Rozália estje - Magyar népmesék
A pityke és a kökény - Magyar népmesék
Babi Néni (Az EREDETI)
Bori Zsuzsanna: A didergő király (Móra Ferenc) - Magyar népmesék
Fehérlófia 1/8 - Magyar népmesék
Hangos diafilm Árpitól: A répa
Hetet egy csapásra, rajzfilm
Magyar Népmesék (A Só)
Magyar Népmesék (Kacor Király)
Magyar Népmesék - A Bíró Okos Lánya
Magyar Népmesék - Koplaló Mátyás
Magyar Népmesék - Pirosmalac
Magyar Népmesék: A víz tündére
Magyar Népmesék: Az aranybornyú
Magyar Népmesék : Az elátkozott kastély
Magyar Népmesék: Fából faragott Péter
Magyar Népmesék: Hogyan telt a gyermekkorom
Magyar Népmesék: Köcsögkirály
Magyar Népmesék: Marci és az elátkozott királylány
Magyar Népmesék: Nyúlpásztor
Magyar Népmesek befejező része
Magyar népmesék - A kőleves
Magyar népmesék: A béka, a kolbász és az egér
Magyar népmesék: A béka, a kolbász és az egér
Magyar népmesék: Ábelesz-kóbelesz
Magyar népmesék: A bíró okos lánya
Magyar népmesék: A bugyuta ember
Magyar népmesék: A csillagász, a lopó, a vadász meg a szabó
Magyar népmesék: A csókaleányok
Magyar népmesék: A csudamadár
Magyar népmesék: A háromágú tölgyfa tündére / The Fairy from the Three-Branched Oak
Magyar népmesék: A kékfestőinas / DYER'S APPRENTICE
Magyar népmesék: A két aranyhajú fiú
Magyar népmesék: A két aranyhajú fiú
Magyar népmesék: A két koma
Magyar népmesék: A két koma
Magyar népmesék: A kicsi dió
Magyar népmesék: A királykisasszony jegyei
Magyar népmesék: A kis gömböc
Magyar népmesék: A kőleves
Magyar népmesék: A macskacicó
Magyar népmesék: Angyalbárányok
Magyar népmesék: A rest legényről
Magyar népmesék: A rest legényről
Magyar népmesék: A selyemrét
Magyar népmesék: A só
Magyar népmesék: A só
Magyar népmesék: A szegény ember szőlője
Magyar népmesék: A székely asszony és az ördög
Magyar népmesék: A szorgalmas és a rest leány
Magyar népmesék: A tű, a kutya, a rák, a tojás ás a kokas vándorútja
Magyar népmesék: A víz tündére
Magyar népmesék: Az égig érő fa
Magyar népmesék: Az égig érő paszuly
Magyar népmesék: Az elégedetlen fazék
Magyar népmesék: Diódénes
Magyar népmesék: Egyszemű, kétszemű, háromszemű
Magyar népmesék: Előbb a tánc, azután a lakoma
Magyar népmesék: Halász János
Magyar népmesék: Hamupipőke
Magyar népmesék: Hamupipőke királyfi
Magyar népmesék: Király kis Miklós
Magyar népmesék: Koplaló Mátyás
Magyar népmesék: Méhek a vonaton
Magyar népmesék: Mészáros Gyuri
Magyar népmesék: Pirosmalac
Magyar népmesék: Szusza
Magyar népmesék: Tancika-Marcika
Magyar népmesék: Zöld Péter
Magyar népmesék A kicsi dió
Magyar népmesék A kis gömböc
Magyar népmesék A kismalac és a farkasok
Magyar népmesék A macskacicó
Magyar népmesék A só
Magyar népmesék A szállást kérő róka
Magyar népmesék A szegény csizmadia és a szélkirály
Magyar népmesék Az égig érő paszuly
Magyar népmesék Az elégedetlen fazék
Magyar népmesék Eb, aki a kanalát meg nem eszi
Magyar népmesék Kacor király
Magyar népmesék Méhek a vonaton
Magyar népmesék Róka koma
Magyar népmesék Zöld Péter
Magyar népmesék paródia
Modern népmesék (source M1)
Móricz Zsigmond-Hét krajcár
Móricz Zsigmond: Török és a tehenek
Öreg néne őzikéje
Szabó Gyula Öreg néne őzikéje
TV maci Esti mese
Zelk Zoltán: A három nyulak


Klikk a Linkre







Link



Más teljes mesék és mesefilmek
Az oldalon ingyen nézhetsz mindenféle mesét mesefilmet és rajzfilmeket, a mesék nem az oldal tartalmai, így ha törlik a videó megosztó oldalakról nálunk sem fog elindulni, kérlek jelezd ha ilyen mesét találsz.





Link








 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
Politikai viccek V.
  2014-02-10 21:00:03, hétfő
 
 







POLITIKAI VICCEK V.


Vidám percek, némi tanulsággal...
Ivan Ivanovicsot, az idős hivatalnokot behívják a pártbizottságra, hogy felelősségre vonják, amiért nem volt ott a múltkori párttaggyűlésen. Miközben a folyosón várakozik, áttelefonálnak az üzemi párttitkárnak, akitől megtudják, hogy az öregnek már korábban is volt két pártfegyelmije. Ezért ügyének tárgyalása előtt megkérdezik tőle, hogy miért kapta.
- Először azért kaptam pártfegyelmit, mert amikor meghallottam, hogy Sztálin elvtárs temetése egymillió rubelbe került, azt találtam mondani, hogy ennyi pénzből az egész központi bizottságot el lehetett volna temetni.
- Másodszor meg az történt, hogy hivatali szobám falán ki volt függesztve Lenin, Sztálin és Hruscsov képe, és amikor a pártitkár ezeket meglátta, kiadta az ukázt: "Azonnal vegye le innen azt a gazembert!" Én meg azt találtam kérdezni, hogy melyiket a három közül?

A paradicsomban beszélget Nagy Sándor, Julius Caeser és Napóleon.
Nagy Sándor:
- Ha olyan tankjaim lettek volna, mint a szovjeteknek, meghódítottam volna Indiát és Kínát is!
Julius Caesar:
- Ha olyan repülőgépeim lettek volna, mint a szovjeteknek, meghódítottam volna egész Európát, Perzsiát és Kínát!
Napóleon:
- Ha olyan sajtóm lett volna, mint a szovjeteknek, máig nem tudná senki, hogy vesztettem Waterloonál!

- Bátya, ez itt egy színtiszta magyar falu. Miért van mégis minden csak szlovákul kiírva?
- Hát, az ű kedvükír, mert mink úgy is tudjuk, hogy mi hun van...

A földosztás, majd az újraállamosítás után az átkosban János bácsit rá akarják beszélni, lépjen be a termelő szövetkezetbe. Az öreg már hajlik rá, mire a beszervező agitátor hozzáteszi:
- Néhány dolgot be kell ám adni a közösbe.
- Na és mit? Mondjad csak, fiam - így János bácsi.
- Be kell adni a lovakat.
- Ha be kell, hát beadjuk.
- A tehenet is be kell adni.
- Azt is beadjuk.
- A kecskét is be kell adni.
- A kecskét? Azt nem adom!
- Aztán miért nem?
- Mer' az van!

VICC AZ 50-ES ÉVEKBŐL:
Rákosi Mátyás a vidéket járja, egyszer csak autója elüt egy disznót. Rákosi elküldi a söfőrt, hogy szóljon a disznó gazdájának. A sofőr bemegy a házba, és csak egy óra múlva jön ki onnan.
- Mit csináltál olyan sokáig? - kérdezi a főnök.
- Nagyon kedvesek voltak, etettek-itattak, alig engedtek el.
- Miért, mit mondtál nekik?
- Hát hogy erre jöttünk Rákosi elvtárssal, és elütöttem a disznót.

A Rákosi-rendszerben zsúfolt villamoson utaznak az utasok. Két barát unatkozik, az egyik a másiknak politikai viccet mesél:
- Tudod, mi a különbség Kína és Magyarország között ?
- Nem - mondja a másik.
- Míg Kína a mosoly országa, addig ami itt van, az tiszta röhej.
Egy harmadik férfi, aki mellettük áll és hallgatja a vicceket, megszólal:
- Tudja, hogy mi a különbség a villamos és maga közt?
- Nem - mondja a férfi.
- A villamos továbbmegy, maga pedig velem jön.

Szintén az ötvenes évekből származó pesti vicc. Akkor nagy bátorság kellett hozzá, többéves börtönbüntetést kockáztatott, aki továbbadta, így szól:
A régészek találnak egy múmiát. Először az amerikaiak kapják meg vizsgálatra, akik a következőt állapítják meg:
- Ez a múmia megközelítőleg 2500 éves lehet.
Az angolok is megkapják a leletet, és kijelentik:
- Ez a múmia megközelítőleg 2800 éves.
Végül a magyar ÁVH is megvizsgálja a múmiát, és megállapítja:
- Ez a múmia pontosan 2786 éves, hat hónapos és két napos. Kétszer nősült, négy gyereke volt, az egyikből írnok lett, a többi építész. Az első felesége házsártos volt és titokban sok bort ivott.
- Honnan tudják ezt ilyen pontosan a magyar államvédelmisek? - kérdezik a többiek. Mire az ávósok:
- Bevallotta!

A párttitkár diktál a gépírónőnek:
- Összevont pártértekezletet tűzök ki, melyen megtárgyaljuk a két hónappal ezelőtti központi bizottsági ülés határozatát. Az értekezletet jövő héten keddre tűzöm ki.
A titkárnő zavartan megáll:
- Párttitkár elvtárs! A keddet hány d-vel írjam?
A párttitkár elgondolkozik, majd így szól:
- Írja át csütörtökre.

Lenin haldoklik és még egyszer utoljára megbeszél mindent Sztálinnal, a követőjével.
- Egyetlen dolog miatt aggódom - mondja Lenin -mégpedig, hogy fognak-e téged követni az emberek? Mit gondolsz Sztalin elvtárs?
- Fognak, bizonyára fognak.
- Remélem - mondja Lenin - de mi lesz, ha mégsem?
- Nem probléma - mondja Sztálin - akkor téged fognak követni, Lenin elvtárs!

- Elvtársak! - mondja a szónok az ötvenes években egy szovjet faluban. - A szovjet technika a csodákat is képes megvalósítani... A következő ötéves terv végire minden szovjet családnak saját repülőgépe lesz!
- Minek az nekem? - szól bele az egyik hallgató.
- Hogy minek? Gondold meg, Kuzmics elvtárs! Például meghallod a rádióban, hogy Kazányban lekvárt osztanak. A következő percben már repülőre ülsz, és sorban állhatsz lekvárért!.

Kádár, Brezsnyev és Dubcek kalapácsvető versenyre jelentkeznek. Kádár 50 métert dob, Brezsnyev 70-et, míg Dubcek 100-at. Mindketten megdicsérik, ő pedig így válaszol:
- Hát ha még a sarlót is eldobhattam volna!

Gierek ellátogat Moszkvába Brezsnyev meghívására. A lengyel titkárt elviszi Brezsnyev a Moszkva csatorna partján levő villájába. Gierek ámul-bámul, minden tiszta márvány, automatizált. Meg is kérdezi:
- Brezsnyev elvtárs? Honnan van neked ilyen szép villád?
- Egyszerű dolog, Gierek elvtárs. Menj oda az ablakhoz! Látod a Moszkva csatornán átívelő hidat?
- Látom!
- Nos, amikor ezt a hidat felépítették, minden második tégláját ide hordták. A következő évben Brezsnyev érkezik Lengyelországba. Gierek rögtön egy palotába viszi, ahol Brezsnyevnek leesik az álla:
- Gierek elvtárs? Honnan van ilyen gyönyörű villád?
- Egyszerű dolog, Brezsnyev elvtárs! Nézz csak ki az ablakon! Látod a Visztulát átívelő nagy hidat?
- Nem látom!
- Na látod.







Trianonban tárgyalnak az országok további sorsáról a világháború után. A tárgyalás közepén jelentkezik a magyar küldött, hogy szólni kíván.
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
A többiek nem igazán értik, kérdi az elnök, szeretné-e a magyar ha a hozzászólását jegyzőkönyvbe vennék-e.
- Á nem, nem kell. Csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, megint szólni kíván a magyar:
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
Megint kérdik, jegyzőkönyvbe akarja-e vetetni? Mondja:
- Nem kell, csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, a magyar megint szólásra kér engedélyt:
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
A román küldöttnek már vörös a feje! Üvöltve kifakad:
- De hiszen akkor mi még itt sem voltunk!
Mire a magyar:
- Na, ezt vegyék jegyzőkönyvbe...

George Bush meghal, a pokolba jut. Ott az ördög már kacarászva várja, de rádöbben, hogy a pokol összes szobája megtelt. Úgy döntenek, aki nem olyan gonosz, mint George Bush, azt visszaengedik és őt teszik a helyére.
Mennek az első szobához. Egy úszómester egy hatalmas medencében fulldoklik.
- Hát, én mindig is rossz úszó voltam, ez nekem nem lesz jó! - mondja Bush.
A másodikban egy vézna gyerek tör zúz apró kavicsokra egy hatalmas sziklát.
- Húha, hát nekem mindig is volt egy efféle vállproblémám, így ez sem lenne jó... - mondja Bush.
A harmadik szobában megtalálják Bill Clintont anyaszült meztelenül a padlóhoz láncolva, közben Monica Lewinsky elégíti ki o**lisan.
- Na, ezt már meg tudnám szokni! - mondja Bush.
Ördög:
- Monica, szabad vagy!

A túlvilágon találkozik Hannibál, Szulejmán és Napoleon.
- Ha nekem egyetlen orosz T34-es tankom lett volna, nem álltam volna meg Róma kapui előtt! - kezdi Hannibál.
- Az semmi! - mondja Szulejmán - Ha nekem a nándorfehérvári csata idején egyetlen orosz helikopterem lett volna, most nem harangoznának délben.
- Hát igen! - folytatja Napóleon - Ha nekem olyan újságom lett volna, mint a Pravda, máig sem tudná senki, hogy elvesztettem a waterlooi csatát.

A Facebook politikai elemzők szerint 2011 elején a nagy arab válság kirobbanásában is jelentős szerepet játszhatott. Ezzel kapcsolatban született a következő vicc is:
Mubárak találkozik a túlvilágon két korábbi egyiptomi elnökkel, Szadattal és Nasszerrel. Megkérdezi őket, hogyan kerültek oda.
- Méreg - mondja Nasszer.
Ezután Mubarak Szadathoz fordul a kérdéssel.
- Egy merénylő lövedéke - mondja Szadat, majd megkérdezi:
- És veled mi végzett?.
- A Facebook - válaszolja Mubarak.

Az orosz és az amerikai elnök elmennek egy jóshoz. Megkérdezi az amerikai, hogy mi lesz az USA sorsa 20 év múlva. A jós azt mondja:
- Pontosan nem látom, de egy vörös zászló lebeg a Fehér ház tetején.
Az orosz elnök megörül ennek, és ő is megkérdi, hogy mi lesz Oroszországgal.
- Azt sem láthatom pontosan, de egy vörös zászló lebeg a Kreml tetején is, és van alatta egy szöveg - feleli a jós.
- És mi az a szöveg? - kérdezi az orosz.
- Azt sajnos nem tudom kibetűzni, mert kínaiul van.

Kosziginnek szobrot állítanak Moszkvában. Mivel nagyon jól sikerül az alkotás, a készítők úgy döntenek, hogy pályázatot hirdetnek, mely értelmében aki talál rajta hibát, az nagy jutalomban részesül. Özönlenek az emberek, ám hibát senki sem talál benne. Mígnem jelentkezik egy grúz paraszt, hogy ő két hibát is lát rajta. Mindenki körülállja, hogy mi is lehet az.
- Az első, hogy ferdén van a nyakán a kötél! - kezdi a paraszt.
- De bácsika maga nem jól lát. Nincs is kötél a nyakán - válaszolják csodálkozva a szobor készítői.
Mire a bácsika:
- Na látják, ez a második hiba.

A szocialista jereváni rádió
,,Igaz az, hogy Iván Ivanovics kazahsztáni kolhozparaszt jó munkájáért egy Mercédeszt kapott?"
Jereváni rádió:
,,Elvben igen, de:
- nem Iván Ivanovics, hanem Trofim Trofimovics;
- nem Kazahsztánban, hanem Novgorodban;
- nem kolhozparaszt, hanem buszsofőr;
- nem Mercédeszt hanem kerékpárt;
- és nem kapta, hanem ellopták tőle!"

Hírek a sajtóban
Kennedy és Hruscsov megegyezik abban, hogy a két világrendszer közti különbséget autó-versenyen döntik el. A versenyt lebonyolítják, és az első lesz Kennedy, a második Hruscsov. A verseny eredményéről a két ország sajtója a következőképpen számol be.
New York Times: "A két világhatalom közötti műszaki fölény eldöntése érdekében tegnap megtartott autóversenyen első lett Kennedy, a második Hruscsov."
Ugyanez az Izvesztyijában: "A tegnapi napon a szocializmus és a kapitalizmus közti különbség eldöntésére megrendezett autóversenyen Hruscsov elvtársnak sikerült az igen előkelő második helyen végeznie, ugyanakkor Kennedy úr csak az utolsó előtti helyet tudta elfoglalni."







Összetört luxusautó mellett ácsorog az országuton egy öreg paraszt bácsi. Arra jön a rendőr és megkérdezi:
- Mi történt itt Pista bácsi?
- Erre jött egy politikusokat szállító autó és felcsavarodott a fára.
- Na és hol vannak a politikusok?
- Hát azokat szépen eltemettem.
- Mind meghaltak?
- Hát volt, amelyik azt nyöszörögte, hogy ő még él, de tudja maga is, hogy ezek mindig hazudoznak.

Felépítettek egy négyszintes házat. Az átvevő bizottság kiszáll, hogy átvegye az épületet. Mindent rendben találnak, és más majdnem átveszik, amikor valaki észreveszi, hogy nincs az épületben WC. Előkerítik a tervezőt, aki így védekezik:
- Az első szinten bölcsőde lesz, ők a pelenkába csinálnak. A második szinten a püspökök lesznek, ők Rómában székelnek. A harmadik szinten a zsidók lesznek, ők a szarból is pénzt csinálnak. A negyedik szinten pedig a pártbizottság lesz, ők meg minden szart egymásra kennek...

Így szólt az Úr Noéhoz:
,,Fél év múlva megnyitom az ég csatornáit és addig fog esni, amíg a Földet el nem lepi a víz. De szeretnék megmenteni néhány jó embert és minden állatfajból egy párt, ezért építs bárkát!" Ezután egy villámlás után a tervrajz ott feküdt a földön.
Fél év múlva elkezdett esni az eső, de az Úr legnagyobb megdöbbenésére Noé csak ült szomorúan a kertjében, a bárka sehol.
- Noé, hol a bárka? - kérdezte felháborodva.
- Uram, bocsásd meg nekem, de néhány igen nagy probléma merült fel:
1. A hajóépítéshez engedélyt kellett kérnem, de a terveid nem voltak megfelelőek, ezért fogadnom kellett egy mérnököt az újratervezéshez.
2. A szomszédom feljelentett, hogy nem a rendezési tervben megengedett tevékenységet akarok folytatni a kertemben.
3. Nem tudtam fát szerezni, mert a fülesbagoly életterének megőrzése érdekében fakivágási tilalmat rendeltek el.
4. Ahogy elkezdtem begyűjteni az állatokat, beperelt egy állatvédő egyesület.
5. Ezután megkeresett a Katasztrófavédelem, hogy nem építhetem meg a bárkát, amíg nem készíttetek egy hatástanulmányt az özönvízről.
6. Ezután konfliktusba kerültem az Esélyegyenlőségi Hivatallal az ügyben, mennyi kisebbségit viszek magammal. Ennek az lett a vége, hogy lefoglalták a félkész bárkát.
7. Mikor el akartam hagyni az országot közölték velem, hogy adótartozásom van, így nem mehetek sehová.
Ezek után úgy érzem, körülbelül öt év kell a bárka elkészítéséhez.
Ekkor elállt az eső és kisütött a nap.
- Úgy döntöttél, mégsem pusztítod el a Földet? - kérdezte Noé bizakodva.
- Nincs rá szükség, Megoldjátok magatok!

- Bin Laden úr? Paddy vagyok Írországból, a Harp sörözőből, és be szeretném jelenteni, hogy hadat üzenünk magának!
- Hát, Paddy - mondja Bin Laden -, ez aztán a hír! Jó, hogy szólt! Ha szabad tudnom, mekkora a hadseregük?
- Hm - mondja Paddy kis számolgatás után -, vagyok én, aztán az unokatestvérem, Sean, meg Seamus a szomszédból, meg az egész dart-csapat. Az összesen nyolc ember!
- Nos, Paddy, az az igazság, hogy nekem egymillió emberem van, akik csak a parancsomra várnak, és akár meghalni is készek értem! - mondja Bin Laden.
- Azt a mindenit! - mondja Paddy. - Várjon egy kicsit, ezt meg kell beszélnem, majd visszahívom!
Valóban, másnap megint csöng a telefon.
- Minden rendben Bin Laden úr, még mindig áll a háború! Szereztünk némi gyalogsági harceszközt!
- Aztán milyen fegyverük van, ha szabad tudnom? - kérdezi Bin Laden.
- Két kombájn, meg egy bulldózer, meg Murphy traktora!
- Paddy, meg kell mondjam, hogy nekem 16 ezer tankom van, és 14 ezer páncélozott járművem - mondja Bin Laden. - Aztán meg, mióta utoljára beszéltünk, a hadseregem másfélmillió főre nőtt.
- Te jó ég! - mondja Paddy. - Ezt meg kell beszélnem a többiekkel! Hamarosan visszahívom!
És tényleg, másnap Paddy ismét jelentkezik.
- Bin Laden úr, a hadüzenetet nem vonjuk vissza! Már légifegyverünk is van, mert a Harrigan permetezőjét átalakítottuk, és a pilótafülkébe betettünk pár puskát! És a Shamrock sörözőből is jön egy pár fiú!
- Tudnia kell, Paddy, hogy nekem 10 ezer bombázóm van, és 20 ezer harci repülőgépem - sóhajt Bin Laden. - És amióta utoljára beszéltünk, a hadseregem létszáma kétmillióra nőtt!
- Azt a nemjóját! - mondja Paddy. - Várjon egy kicsit, visszahívom!
Másnap Paddy telefonál.
- Jó reggelt, Bin Laden úr. Sajnos az a helyzet, hogy le kell fújnunk a háborút.
- Nocsak, Paddy, hát miért gondolta meg magát?
- Átgondoltuk a dolgot a fiúkkal néhány sör fölött, és úgy látjuk, kizárt dolog, hogy kétmillió hadifoglyot etetni tudnánk.

Allah Osama bin Ladenhez szól:
- Te barom. Nem azt mondtam, hogy térítsd el a gépet, hanem azt, hogy térítsd meg a népet...

Az orvos, a természettudós és a politikus vitatkozik, hogy kinek a mestersége volt előbb:
- Az orvostudomány már az emberiség megjelenése óta létezik .- mondja az orvos.
- A dinoszauroszok már az emberiség megjelenése előtt léteztek, előtte csak a nagy káosz volt - mondja a természettudós.
Erre megszólal a politikus:
- És mit gondoltok, ki okozta a káoszt?

A német, a francia és az orosz beszélgetnek. A német mondja:
- Nekem egy Mercedesem van, a feleségemnek egy BMV-je, külföldre pedig lakókocsival járunk.
A francia így szól:
- Nekem egy Renault-m van, a feleségemnek egy Peugeot-ja van, és külföldre általában vonattal járunk.
Erre az orosz:
- Nekem egy Moszkvicsom van, a feleségem metróval jár.
- És külföldre mivel járok?
- Leginkább tankkal.

Betör a kommunizmus az erdőbe, az állatok fejvesztett menekülésbe kezdenek. Szalad a csiga a saját háza miatt, szalad a medve a luxus szőrmebundája miatt, de velük szalad a róka is.
Egyszercsak a róka lassítani kezd, megáll, majd így szól:
- Én miért menekülök? Sunyi vagyok, ravasz vagyok, vörös vagyok, épp jó leszek párttitkárnak!

Az egér rohan az erdőben. Egyszer csak elé toppan a farkas:
- Hova a nagy sietség egérke?
- Jönnek a kommunisták, és felakasztják a lila elefántokat!
- És akkor te miért menekülsz?
- Na hallod, tévedtek azok már nagyobbat is!

Szovjet iskola a hatvanas években. A tanító néni behoz egy kitömött nyulat az osztályba:
- Na, gyerekek, mi ez?
Ivánka:
- Ló.
- Nem, Ivánka, nem ló.
Szerjozska:
- Gepárd.
- Nem, Szerjozska, nem gepárd. Gondolkozzatok, gyerekek, egy kicsit! Egész fél évben róla tanultunk.
Aljoska:
- Csak nem maga személyesen Vlagyimir Iljics?

Stálin idején egy hadosztály elment egy iskolába. Az egyik gyerektől megkérdezi egy katona:
- Ki az apád?
- Sztálin
- Ki az anyád?
- Anyám a drága földünk, a Szovjetúnió.
- Mi akarsz lenni ha felnősz?
- Árva!

A második világháború alatt az élelmiszerüzlet előtt hatalmas sor áll.Valaki egyszer csak elszellenti magát. Teljesen megszégyenülve álldogál tovább, mikor emberek gyülekeznek köré:
- Honnan vette a babot?

Felhívja Münchenből a sógor a kelet-berlini rokonokat:
- Hogy vagytok?
- Nem panaszkodhatunk!







Gyurcsány és Kóka az USA-ba látogat, és díszvacsorán vesz részt a Fehér Házban. Az esemény közben Gyurcsány neje, "Klára asszony", azaz a Dobrev, észreveszi, hogy Kóka egy aranytányért süllyeszt a zakója alá. Odafordul férjéhez:
- Képzeld, Kóka most lopott el egy aranytányért. Ha hazaérünk, a Kóka nője halálra fog szekálni, hogy neki van aranytányérja a Fehér Házból, nekem meg nincs. Azonnal te is lopj nekem egyet!
- "De asszony, nem tehetek ilyet, mindenki engem figyel - szól a "magyar" "államférfi".
- Azonnal lopsz nekem egyet, vagy irtó nagy botrányt csapok - válaszolja Dobrev.
Gyurcsány komolyan elgondolkodik, majd megkocogtatja poharát, hogy a társaság figyelmét magára irányítsa.
- Kedves egybegyűltek! - szól Fletó. - A hangulat emelkedettsége oly magasságokat ért el, hogy egy történetet kell elmondanom ifjúságomból. Fiatal koromban egy ideig bűvész is voltam, és volt egy olyan trükköm, amelyet senki sem tudott utánam csinálni. Kérem, nézzék meg ezt az aranytányért, kocogtassák meg, győződjenek meg valódiságáról! Most fogom a tányért, a zakóm alá teszem, begombolom a zakómat, ráfújok a zakóm gallérjára, és lássanak csodát, a tányér máris átkerült Kóka János zakója alá.

Józsi bácsi elmegy a zaciba, hogy beadja a TV-t. Útközben találkozik az Gyurcsány Fecóval. Mondja neki a Gyurcsány:
- Józsi bácsi hát ne adja be a TV-t a zaciba, mert jövő héttől nagyon jó műsorok lesznek benne!
- Tényleg?! - kérdezi az öreg - és milyen műsorok fiam?
- Hétfőn én leszek, Kedden a feleségem, Szerdán a családom, Csütörtökön a pártom! Péntek-Szombat-Vasárnap - az emberek!
Na az öreg hazamegy, az asszony meg kérdezi tőle, hogy miért nem adta be aTV-t a zaciba? Mire Józsi bácsi:
- Találkoztam a gyurcsánnyal, és azt mondta, hogy jó műsorok lesznek, ezért inkább visszahoztam!
- És milyen műsorok lesznek?
- Hétfőn: A Félkegyelmű, Kedden: A makrancos Hölgy, Szerdán: A rém rendes család, Csütörtökön: Ali Baba és a 40 rabló, Péntek-szombat-vasárnap: A Nyomorultak

Hoffmann Rózsa elmegy a fodrászhoz. Amikor belép, a fodrász felkiált:
- Jó napot kívánok, államtitkár asszony! Milyen frizurát parancsol?
- Hát maga ismer engem?
- Persze. Tudja, én azelőtt tanár voltam, de kevés volt a fizetés, nem tudtam eltartani a családot, így hát elszegődtem fodrásznak.
Kész a frizura, az államtitkár megy haza taxival, ahogy beszáll, a taxis így szól hozzá:
- Jó napot kívánok, államtitkár asszony! Hová lesz a fuvar?
- Hát maga is ismer engem?
- Persze. Tudja, én azelőtt tanár voltam, de kevés volt a fizetés, nem tudtam eltartani a családot, így hát elszegődtem taxisnak.
Hazaérnek, kiszáll a taxiból, odamegy hozzá egy rongyos koldus:
- Jajj, aranyos, drága államtitkár asszony! Adjon egy pár forintot, otthon éhen hal az asszony meg a gyerekek.
- Ember, csak azt ne mondja, hogy maga is tanár volt!
- Jaj, dehogy, drága államtitkár asszony! Én még mindig tanár vagyok, csak most lyukasórám van...

Gyurcsány országát járja, s látja, hogy egy gyermek az újszülött kismacskákat pakolgatja:
- Ez is szoci, ez is szoci, ez a macska is szoci...
Gyurcsány nagyon megörül. Megsimogatja a kissrác buksiját és megdicséri. Pár nappal később ismét arra jár, és látja az említett fiút kismacskákat pakolgatni:
- Ez a macska fideszes, ez fideszes, ez is fideszes...
Elkomorodik Gyurcsány, megkérdezi a fiút:
- Mondd csak, hogy lehet, hogy múltkor még szocik voltak a macskák, most meg már fideszesek?
Mire a fiú:
- Hát nem látja? Kinyílt a szemük.

Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Mesterházy Attila, Kuncze Gábor és Fodor Gábor egy irányíthatatlan repülőgépen zuhan a föld felé. Ki menekül meg?
- ???
- Magyarország.

Egy volt MSZMP tag hölgy, a rendszerváltás hajnalán elhatározza, hogy belép a Fideszbe, hisz nem szeretne vezetői posztjától megválni. Be is adja a kérelmét, de elutasítják. Nem hagyja annyiban, fellebbez, és végül be is idézik egy magas rangú fideszesekből álló bizottság elé. Lezajlik a meghallgatás, a hölgy szomruan hazamegy és meséli párjának, hogy sem vették fel.
- Mit mondtak? - kérdezi
- Azt kérdezték, hogy igaz-e, hogy az átkosban részt vettem a 3/3-as MSZMP-s bulikon. Mondtam, hogy igaz.
- Hülye vagy te! Mért nem tagadtad le?
- Nem lehetett, ők is mind ott voltak.

Egy hajléktalan már majd éhen hal, végső kétségbeesésében elmegy a német követség elé, és egy darab száraz kenyérre elkezdi kenni a kutyaszart... mert abból van bőven Budapesten.
Meglátja a német nagykövet, és lerohan:
- Ember, mit csinál ?
- Éhes vagyok de nincs pénzem, hát kutyaszart kenek a kenyérre, mert az van bőven.
- Tudja mit, itt van 10 euró ! Vegyen magának valamit, de innen menjen el!
A hajléktalan boldogan továbbáll, egészen az amerikai követség elé. Meglátja a nagykövet, és lerohan
- Ember, maga mit csinál?
- Éhes vagyok de nincs pénzem, hát kutyaszart kenek a kenyérre!
- Tudja mit, itt van 20 dollár! Vegyen magának valamit, de azonnal tűnjön el innen!
Elmegy, és leül a parlament elé. Egyszer csak érkezik az aktuális miniszterelnök, aki meglátja őt a kenyér kenése közben. Rémülten kérdezi :
- Ember, mit csinál maga ?
-Tudja miniszterelnök úr, éhes vagyok, de nincs pénzem. Ezért most kutyaszart kenek a kenyérre!
- Azt látom, de ilyen vastagon? Mi marad így a többieknek?

Öt sebész iszogat, és arról beszélgetnek, milyenek az ideális páciensek. Mondja az első:
- Én a művészeket szeretem a legjobban. Amikor műtét közben felvágom őket, szinte érzem a belőlük áradó sugárzást és fényt.
- Az semmi! - mondja a másik. - A legjobbak a könyvelők. Az összes belső részük pedánsan helyezkedik el és még be is van számozva!
- Ugyan már! - fanyalog a harmadik. - A könyvtárosok az ideális betegek. Minden belső szervük ABC sorrendben található.
A negyedik is megszólal:
- Személy szerint én a mérnököket kedvelem. Ők mindig megértőek, ha esetleg a műtét végén kimarad néhány alkatrész.
- Mit tudtok ti a műtétekről! - szól közbe az ötödik sebész. - Az ideális páciensek természetesen a politikusok! Nincs szívük, nincs gerincük, nincs agyuk, pofátlanok, sőt gyakorlatilag csak két fontos szervük van: a fejük és a seggük - ráadásul, minden gond nélkül felcserélhető a kettő!

A köztársasági elnök felsóhajt:
- Úgy leírnék valamit helyesen!
Erre a titkára:
- S mit, Pál?

...és kicsit másképp!
- Kölcsön adod a doktoridat?
- Persze.
- Köszi!
- Nincs Schmitt!

Éjszaka baktat hazafelé egy úr. Egyszer csak érzi, hogy egy pisztolyt nyomtak a bordái közé. A rabló sziszegve mondja:
- Ide a pénzét!
- De kérem!- mondja erre az úr. - Nem tehet velem ilyet! Én parlamenti képviselő vagyok!
- Igen? Akkor ide a pénzemet!

A halálos ágyán kérdezi Samu bá a feleségét:
- Márika, itt vótál-e velem, mikor a komonisták elvették tőlünk tehenyünköt?
- Itt vótam, Samu.
- Velem vótál-e, mikor elvittek münköt a munkatáborba?
- Veled vótam.
- Velem vótál-e akkor, mikor a komonisták elvették tőlünk a második tehenyünköt es?
- Akkor es veled vótam.
- S most es itt vagy vélem a halálos ágyomnál?
- Most es itt vagyok.
- Márika, Márika, te nem hozol reám szerencsét...!

Megkérdezik a cigányt, kire szavazott a választáson.
- Gyurcsányra.
- És miért?
- Mert Orbán munkahelyet ígért.

Két rab összekerül a börtönben.
- Te miért kerültél ide? - kérdezi az egyik.
- Izgatásért: szidtam a rendszert. És te?
- Nyugtatásért: azt mondtam, úgysem tart ez már sokáig...

Érdekesen öltözött pasas beballag a kocsmába, pórázon vezetve egy krokodilt. Megkérdezi a csapost:
- Kiszolgálnak itt országgyűlési kéviselőket?
- Természetesen... - hajlong a csapos.
- Helyes. Akkor nekem egy viszkit, a krokodilomnak egy országgyűlési képviselőt.

Az ellenzéki pártok vezetői közös kiránduláson vesznek részt. Minden nap SMS-ben megírják, épp merrefelé járnak.
SMS:
- Most épp Oslóban vagyunk.

- A 2014 Ft-os kérdés: Milyen listán fog indulni szanyi és szekeres?
- ???
- AlkohoListán.

Adóbevallás! - Csak a britekre vonatkozik???
A brit sajtóban jelent meg:
Egy állampolgár az adóbevallásában a "Hány személyt tart el?" kérdésre így válaszolt:
- 2,1 millió illegális bevándorlót
- 4.4 millió munkanélkülit
- 900.000 börtöntölteléket 85 börtönben
- 650 kretént a parlamentben
- az egész Európa Bizottságot.
Bevallását visszaküldték azzal, hogy válaszai elfogadhatatlanok. Az állampolgár erre ezekkel a kérdésekkel válaszolt:
- Miért? Kihagytam valakit?

Az egyik pozsonyi magyar iskolában egy gyerek a szünetben ezt írta a táblára: "Talpra magyar!" A tanár belép az osztályterembe, meglátja a feliratot a táblán, és rettenetesen ideges és mérges lesz.
- Ki merte ezt ideírni?
Senki se jelentkezik.
- Száz koronát adok annak, aki megmondja, hogy ki írta.
A gyerekek összesúgnak ezen a nem várt előnyös ajánlaton, aztán a kis Márton jelentkezik.
- Na, áruld el, ki írta?
- Tessék előbb a pénzt ideadni!
A tanár már szeretne a végére járni ennek az irredenta akciónak, és odaadja a száz koronát.
- Na itt van, te csirkefogó! Most már megmondod végre, hogy ki írta ezt a pimaszságot?
- Petőfi Sándor.

Az iskolában Móriczkát felszólítja a tanár:
- Na fiam! Sorold fel nekem a baráti országokat.
- Csehszlovákia, Románia, NDK, Bulgária, Lengyelország.
- Jól van! Ám a legfontosabb kimaradt: a Szovjetunió.
- Az nem baráti ország hanem testvéri.
- Ugyan miért? - kérdi a tanár
- Mert a barátait maga választja meg az ember.

Az érettségi után két fiútestvér eltérő utakon indult el az életbe. Egyikük csendőr százados lett, a másik partizán. Csak 1949-ben találkoztak újra. Addig csupán az egykori iskolatársak beszámolóiból hallottak egymásról. Beszélgettek.
A volt csendőrtiszt:
- Rég láttalak, mi van veled?
A volt partizán:
- Megvagyok, segédmunkásként dolgozom egy gyárban. És te?
A volt csendőrtiszt:
- Századosi rangban átvettek a Néphadseregbe.
A volt partizán:
- Hát az meg hogy lehet?
A volt csendőrtiszt:
- Azt írtam az önéletrajzomba, hogy a testvérem partizán. Te meg gondolom azt, hogy a testvéred csendőr százados.

A feleség rajtakapja férjét, legjobb barátnőjével a hálószobájukban. A férj magyarázata:
- Hát igen. Megkúrtam. Nem kicsit. Nagyon! A legjobb barátnődet. Az utóbbi másfél évben folyamatosan, minden héten. Ilyen böszmeséget még nem követett el férj a világon

A legfrissebb hírek szerint a NASA állítólag már bejelentkezett, hogy megvásárolja Gyurcsány Ferenc arcát borító bőrszeü anyag szabadalmát. Azt mondják, hogy az űrsiklók hővédő kerámiapajzsa ehhez képest egy teszkós nejlonzacskó.

Mai Mese:
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon szegény ember... De ma már van több is!

A bevándorlók tájékoztatása végett közöljük, hogy a magyar határon látható SHALOM felirat nem üdvözlés. Eredetileg HEGYESHALOM volt, csak kiégtek a körték

Ne örülj nagyon az adócsökkentésnek. Ez olyan, mintha egy rabló pénzt adna vissza neked taxira.

A politika olyan mint az ablakpucolás. Hamar rájössz, hogy a mocsok a másik oldalon van...

A Szovjetúnióban kihirdetik a politikai viccpályázat eredményét. Első díj: húsz év...













 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Fehér házikó
  2014-02-10 19:10:26, hétfő
 
 







Ambrus Kyri: FEHÉR HÁZIKÓ


Van egy kicsi házikó.
Fehér fala ragyogó,
Oda jártunk te meg én,
Boldogságunk idején.

Minden kis zug visszahív,
Semmit sem feled a szív.
De a boldog ifjúság
Nem jön vissza soha már.

Mégis újra elmegyünk,
Emlékeket keresünk.
S feltűnik a régi nyár,
És egy vidám ifjú pár.

Az a kicsi házikó
Most is olyan ragyogó,
Nekem egyet jelent már,
Ez a ház, s az ifjúság.

Mégis újra elmegyünk,
Emlékeket keresünk.
S feltűnik a régi nyár,
És egy vidám ifjú pár.

Az a kicsi házikó
Most is olyan ragyogó,
Nekem egyet jelent már,
Az a ház, s az ifjúság.


Ambrus Kyri: Fehér házikó

Link














 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Ha baloldali lennék...
  2014-02-09 19:10:59, vasárnap
 
 




HA BALOLDALI LENNÉK...


Ha baloldali lennék, én most nagyon el lennék keseredve. Ha baloldali lennék, most átverve érezném magam, úgy érezném, hogy számomra aztán tényleg nincs semmiféle választás.

Mert, ha baloldali lennék, akkor már nagyon el lennék keseredve attól, hogy a fasiszta Orbán milyen iszonyatos mértékben tiporja sárba a demokráciát, mint olyant. Utcára se mernék menni, mert félnék a jobbikosoktól, hogy megmérgeznek a zöldségesnél, vagy elütnek az autóikkal az utcán, amikor szemmel láthatóan megyek. Valószínűleg ez a félelmem azért lenne bennem megalapozott, mert a jobbikosok köztudottan olyanok, mint a sakálok, akik kiszagolják a félelmet, ami nekem lenne, ha baloldali lennék.

Ha baloldali lennék, akkor 2010-ben is az MSZP-re szavaztam volna, holott amikor a korábban kussoló jobbos ismerőseim épp kétharmadra készültek, még én is szégyenkeztem volna a Gyurcsány miatt. De már akkor rettegtem volna a jobbikosoktól, meg hogy megmérgeznek és elütnek autóval, mert már akkor féltem volna. Na nem azért, mert engem is utolérhetett volna bármiféle számonkérés, hisz én tisztességes baloldali lennék, ha baloldali lennék. De félnék mindenképpen a holnaptól, a mától, a tegnaptól, úgy alapjaimban lennék egy picit parás, mert baloldali lennék.

Ha baloldali lennék, akkor 2011-ben nagyon örültem volna a Bajnai Gordonnak, mert őt egy remek szakembernek tartanám, aki amúgy is visszahozta a szarból az országot, ráadásul az MDF-fel, akik a normális konzervatívok, nem úgy, mint a mocsadék Orbán, meg a szörnyeteg jobbikosok, akiktől félnék. Ezt gondolnám, ha baloldali lennék, és nagyon nem szeretném az SZDSZ-t, mert azok igazából folyton csak gáncsolták a baloldalt évtizedeken át, ők voltak a Farok, aki csóválta a kutyát, és épp ezért Gordont azért is szeretném, mert ő olyan baloldali, mint én: teszi a dolgát, és rendes gyerek, és inkább haverkodik a rendes konzervatívokkal, mint ezekkel a randa szadeszosokkal. Gondoltam volna én, hogy hát akkor itt az ideje, hogy Gordon előlépjen a szürke homályból, és végre korszakot váltson, és összegyűjtsön egy új többséget, akik majd jól kormányoznak. Ez azért is tetszett volna, ha baloldali lennék, mert olyan jobboldaliasan hangzik, ezért lehet mondani a csalódott fideszeseknek is, mert azok is értik, és az jó.

Ha baloldali lennék, akkor először akkor éreztem volna szarul magam, amikor ezt a Gordont nem vette komolyan a Mesterházy, akit ugyan tisztességes gyereknek tartanék, de nagyon butának, és ezt magamnak is bevallanám, ha baloldali lennék. De aztán hinnék én a Farkasházynak - hisz folyton ATV-t néznék, meg Hócipőt olvasnék, ha baloldali lennék - hogy végülis úgy lesz ez a tandem, hogy Gordon a kormánynál, Attila a pedálnál. És megnyugodnék, mert ha Heller Ági is ezt akarja, akkor az biztos úgy is van jól. Ezt amúgy sosem kérdőjelezném meg, ha baloldali lennék, mert baloldali lennék.

De aztán mégis csalódnék, amikor kiderülne, hogy nem Gordon fog kormányozni, hanem Attila, de azért legalább azzal nyugtatnám magam, hogy ők ketten mégis korszakot fognak váltani, hisz legalább a Gyurcsány nincs ott.

Ha baloldali lennék, akkor érezném nagyon szarul magam, amikor látnám, ahogy Gyurcsány küzd azért, hogy bevegyék a buliba, ami azért jött egyáltalán létre, mert ő szétverte a Baloldalt. Most meg azt akarja, hogy ott legyen az 1%-.os kis pártjával, ami ráadásul tömve van az SZDSZ-esekkel, akiket én baloldali létemre se szeretnék annyira, mert hisz az MSZP is miattuk ment tönkre, gondolnám magamban, ha baloldali lennék. De akkor amikor megtudnám, hogy nem elég, hogy a Gyurcsányt bevették a buliba, amit eleve gáznak tartanék, de aztán látnám, hogy közvetlenül maga mellé az eszdéeszes Fodor Gabit vetette be, és hogy az úgynevezett demokratikus koalíciójából is a Kuncze Gábort vette be újra az élbolyba, már nem nagyon értenék semmit.

Már azt se érteném, hogy akkor mi volt ez az egész dolog az elmúlt 4 évben, amíg én semmi mást nem tettem, csak rettegtem a barna esőtől, az orbán-diktatúra térnyerésétől, vizionáltam mindennek a végét, és most végre elérkezettnek láthatnám az időt a mire is? Hogy megint Gyurcsányra szavazhassak? Aki már ki is lépett az MSZP-ből, meg is bukott, le is őrült bolsimilliárdosozta a Szanyi Tibor, aki már mindenkinek kínos, és akkor én most visszaszavazhatom a Kunczéval meg a Fodorral úgy, hogy baloldaliként még csak esélyem sincs másra szavazni, mint rá? Én ezt nem érteném, ha baloldali lennék.

Keresném az okokat, hogy miként lehet az, hogyha ekkora hatalmas a baj, hogyha tudnám (hisz baloldaliként ezt tudom) hogy az országnak vége, ha még egy pillanatig is itt rombolják a rendszerváltás demokratikus örökségét, akkor miért szól 2014 még mindig Gyurcsányról? Baloldaliként én biztos nem szavaznék az LMP-re, hisz ott a Sólyom meg az Ángyán meg ezek a jobboldali arcok vannak mostanában, ez a Schiffer meg mindig is olyan sunyi kétszínűnek tűnt, sose lehet tudni, hogy kinek a nótáját fújja, a Fideszé-e, de amikor nemet mondott annak a remek Gordonnak, nekem már akkor kiesett volna a kegyeimből, ha baloldali lennék.

Viszont épp emiatt most tanácstalan is lennék, ha baloldali lennék, mert igazából semmi kedvem nem lenne a Gyurcsányra szavazni, pláne így. És ha ez nem lenne elég, akkor most nézhetném,hogyan számolja fel saját magát még tovább az MSZP, akire én még 2010-ben is szavaztam volna azzal, hogy saját erős embereit kicsinálja. Tóth József nem indulna többet, maradna polgármester, Szanyi kapitány, aki még elnök is lehetett volna, most menne az EU-ba tabajdicsabáskodni, és Mesterházy elnökhelyettese meg épp most bukna le korrupcióval a választások előtt alig pár hónappal. Tehát nem is nagyon szavazhatnék másra, mint Gyurcsányra, akire nem akarnék szavazni. Meg az LMP-re, akire szintén nem akarnék. És félhetnék, immár egyedül tovább attól, hogy immár magamra maradva nem vár rám más, mint a sötét orbáni éjjel, meg hogy majd jól agyoncsapnak a jobbikosok. És talán ezért szavaznék úgy megint Gyurcsányra, hogy én se értenék egyet magammal. És ezen a ponton megőrülnék, és sikítva kiugranék az ablakon, de persze csak, ha baloldali lennék.

De hála Istennek ilyen gondokkal nem küzdök, mert nem vagyok baloldali. Ennyivel jobb nekem.


Link











 
 
0 komment , kategória:  Média  
Soha többé baloldal
  2014-02-09 18:00:02, vasárnap
 
 




SOHA TÖBBÉ BALOLDAL


Mindenesetre be kell vallanunk, fogalmunk sincs, hogy mi az az Eurocities, és hogy miért fizetik azokat a szürke öltönyös eurokratákat, akik ott lebzselnek. Az biztos, hogyha Gabi győz (miért ne győzne?) egy újabb szallagcímmel gazdagodhatunk az ATV híradóban, amiben ,,Demszky Gábor, a brüsszeli Eurocities főtitkára levélben marasztalta el Orbán Viktort és Tarlós Istvánt a Budapest utcáin heverő barna, tehát fasiszta kötődésű kutyaszar miatt." És ezért már biztos megérte. Majd kapunk memoárokat a ,,sikeres városvezetőtől" aki egy boldog, virágzó, tiszta, szépséges várost maga mögött hagyva hihetetlen szakértelmét immár a kontinens felvirágoztatására adja. Nyilván.

Kár, hogy Brüsszel a száműzött és cikivé vállt demokraták Szibériája. Viszonylag jobb az éghajlat, finomabb a koszt, de oda kerülni jobb helyeken akkor is inkább szégyen, mint dicsőség. Ahogy Rákosi elvtárs sem azért ment Kirgizisztánba, mert nevezetesen felesége onnan származott, és az anyóséknál felszabadult a szuterén, így nem kell annyi rezsit fizetni, ha beköltöznek. Demszky pedig most hatalmas elánnal veti magát neki a brüsszelokrata karriernek. Egészségére válljék. Nekünk tuti nem kell. Brüsszelbe pont jó lesz.
/Soha többé baloldal/







Demszky, az Összefogás Rákosija

Link



Böszmefogás 2014.

Link



SZÉGYELJÉTEK MAGATOKAT! - MIHI

http://www.youtube.com/watch?v=JD_fk-0glHM











 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Bukópályán - kampányradar
  2014-02-08 19:15:08, szombat
 
 




BUKÓPÁLYÁN - KAMPÁNYRADAR


Simon-ügy: "Megrendítő erejű ütés az MSZP-nek"

Éles reakciókat vált ki Simon Gábor bankszámla-ügye. "Sokk a köbön és letargia - így jellemezte egy szocialista politikus az MSZP pártszékházban uralkodó hangulatot:

"Amennyiben egy megújulást hirdető párt elnökhelyetteséről ez derül ki, az akkor is megrendítő erejű ütés az MSZP-nek, ha a pénznek nincs köze a párthoz. Ha Simon vagyona parkol külföldi számlán, akkor az MSZP-nek azonnal el kell távolítania a pártnak még a környékéről is. Ennek első lépése estére megtörtént. Ez a szükséges minimum. Ha az MSZP nem képes őszintén feltárni a Simon-ügyet, akkor nem csak egy választást fog elveszíteni"


Link



Az MSZP ismételten megbukott.És most itt van az eddigi legnagyobb bukta! Az MSZP alelnöke, Simon Gábor nagyon komoly adócsalási ügybe keveredett.
Gondolni sem mertük volna, hogy az MSZP, az SZDSZ-hez hasonlóan, ilyen mélyre süllyedhet. A mocskolódásukkal minden határt átléptek és kinyírták önmagukat is. Ezt már nem lehet Orbán Viktorra rákenni, nem az tette be nekik a 240 millió FT-ot abba a devizahíteles bankban, ahol a magyar emberek millióit elvéreztették, és egymás után lettek öngyilkosok, mert ebből a devizahíteles kötöttségből sincs kiút. A minap is egy középiskolai igazgató lett öngyilkos emiatt, hogy éjjel - nappal dolgozott, és nem csökkent, hanem nőtt a devizahítele. Az évezred csalássorozata - büszkék lehetnek magukra! És még Mesterházy fenyegetett kötéllel, illetve börtönnel? Álljon meg az Éhségmenet! Mennyire szánalmasak ismét, vagy minket néznek ismét komplett hülyének. Mi kell még ahhoz, hogy ezek egyszer, s mindenkorra eltűnjenek a politikai közéletből?

Megtisztulás 2014 - ez legyen a jelszó az áprilisi választáson!

Csak néhány napja derült ki, hogy Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese 240 millió forintot parkoltat egy osztrák bankban. Az igazi kérdések ebből következnek. Ez már régen nem a Simon ügyéről szól...

Valójában milyen pénzről van szó, honnan van és mi lesz a sorsa?

Bogár László közgazdász a Simon-ügy kapcsán a baloldali összefogásról: bukópályán vagytok, kedves fiúk!

Bővebben a Háttér-kép legutóbbi adásában:

Link








Simon Gábor tisztázza, honnan származik a külföldi számlán tartott vagyona!

"A mentelmi bizottság hétfői ülésén Simon Gábornak és az MSZP-nek egyértelmű választ kell adnia arra, hogy honnan származik a 250 milliós, külföldi bankszámlán parkoltatott vagyon... Sem Mesterházy Attila, sem Simon Gábor, sem más MSZP-s politikus nem adott felvilágosítást arra nézve, hogy honnan származik a szocialista párt eddigi második emberének 250 milliós, külföldi bankszámlán parkoltatott vagyona...
Simon Gábor 2002 óta képviselő, ebben a minőségében 13 alkalommal tett vagyonnyilatkozatot, ezekben néhány milliós megtakarításairól minden esetben beszámolt, de a ,,250 millió forintról soha, egyetlen szóval nem tett említést", noha Mesterházy Attila csütörtöki közlése szerint ez a vagyon a politika előtti életéből származott. Simon Gábor még nem volt harminc éves, mikor először indult 1994-ben a választásokon, ezért életszerűtlen az az állítás, hogy ilyen nagyságrendű vagyonra addigra szert tett."


Link








Lenin Lengyelországban
A Kapitány megjött, a főmunkatárs pedig válaszolt. Mi meg csak ámulunk.
,,A személyemhez kötődő összeggel el tudok számolni, annak eredetének semmilyen közéleti, politikai aspektusa nincs. Jóhiszeműen hibáztam, amikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellő alapossággal töltöttem ki."
Ez is egy válasz. Hogy el tud számolni, meg hogy jóhiszeműen hibázott. De nem nekem és nem a Derecske-Létavértesi kistérségnek. No meg Székelyföldnek.
Most aztán makoghatnak majd a hávégések, a népszavások, nem beszélve az atv-sekről. De legalább a Kapitány hazajött. Nem beszélve arról, hogy szegény Zuschlag is kiszabadult.


Valóban ott volt, ez viszont kérdések halmazát vethetné fel az élcsapat munkásosztály, a vele szövetséges parasztság és a haladó értelmiség berkeiben.
2014. február 7. 10:57

Egy emberként könnyebbült meg az ország és az egész Kárpát-medence Dorottya és Dóra napján, február 6-án. Fellélegzett az Ormánság, a Viharsarok, a Jászság, az Őrség, a Kőrös-Maros Nemzeti Park, a Sopron-Fertődi kistérség, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a DÉMÁSZ, nem beszélve a Shell Hungary Zrt.-ről és a Paksi Erőmű dolgozóiról.

Hazaérkezett, ismét a szülőhaza földjére lépett Mesterházy Attila. Ha van jó hír ebben a zord, ónos esővel tarkított időben, akkor ez az.

Mert be kell vallani, bárhol jártunk az országban, falun, kisvárosban, nagyobb településeken, mindenütt érezhető volt a tanácstalanság, az aggódó, lehajtott fejű szorongó érzés: hol van Mesterházy Attila?

Hol van a remény, hol van az alternatíva, hol van a megoldás - kérdezték a baloldali összefogásban reménykedő százezrek, milliók, tízmilliók, kétkezi munkások, kényszervállalkozók, celebek, informatikusok, kibernetikusok, balneológiai szakemberek és persze a politológusok.

Tényleg, hol volt a Megmentő? Hol volt a Kapitány? A választási kampány viharos tengerén miért üres az MSZP robosztus óceánjárójának kapitányi hídja? Miért nem fogja erős kéz a Titanic, bocsánat, a Costa Concordia kormánykerekét?

Az a hír járja, hogy Washingtonban. Valóban ott volt, ez viszont kérdések halmazát vethetné fel az élcsapat munkásosztály, a vele szövetséges parasztság és a haladó értelmiség berkeiben. De úgy látszik, nem veti fel.

Átérezve a nemzet jövőbeli sorsát, nem futamodhatunk meg a kérdés elől.

A legeslegrosszmájúbbak szerint élőben nézte meg a SuperBowl döntőjét a New Jersey állambeli East Rutherfordban található MetLife Stadionban.

A legrosszmájúbbak szerint koldulni ment ki, pénzért, hogy legyen elegendő fedezet szép hazám, egész Magyarország tájainak, földjeinek, bevezető útjainak, kivezető útjainak, átvezető útjainak tele-óriásplakátozására. Persze olyan MSZP-színvonalon.

A rosszmájúak szerint elege lett az utóbbi hónapok iszapbirkózásából, Gyurcsány halálos öleléséből, Bajnai pióca-pislogásából, Karácsony maszkjából, az egész összefogás-cirkuszból, de valószínű, hogy pénzért ment ki.

A nem rosszmájúak szerint nem nézte élőben, nincs elege és nem pénzért ment ki.

Hát akkor meg mi a túróért? - kérdezhetnénk mi, laikusok az asztalra csapva, de már odacsapni sem érdemes. Simon Gábor, az osztrák Volksbank főmunkatársa, mint az egykori legendás, fantasztikus nemzetközi visszhangot kiváltó éhségmenet főszervezője, már megoldotta a kérdést.

A Kapitány megjött, a főmunkatárs pedig válaszolt. Mi meg csak ámulunk.

,,A személyemhez kötődő összeggel el tudok számolni, annak eredetének semmilyen közéleti, politikai aspektusa nincs. Jóhiszeműen hibáztam, amikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellő alapossággal töltöttem ki."

Ez is egy válasz. Hogy el tud számolni, meg hogy jóhiszeműen hibázott. De nem nekem és nem a Derecske-Létavértesi kistérségnek. No meg Székelyföldnek.

Most aztán makoghatnak majd a hávégések, a népszavások, nem beszélve az atv-sekről. De legalább a Kapitány hazajött. Nem beszélve arról, hogy szegény Zuschlag is kiszabadult.
(szék)


Link








Mit akarnak eltüntetni Simonék?

Vajon miért nem azonnal, csütörtökön mondott le a képviselőségéről, miért kell várnia jövő szerdáig?

Az MSZP-ből kivált, de országgyűlési mandátumától csak február 12-én válna meg Simon Gábor. Egy bécsi bankszámlán százmilliókat parkoltató szocialista politikus addig képviselői védettséget élvez. Vajon miért nem azonnal, csütörtökön mondott le a képviselőségéről, miért kell várnia jövő szerdáig?

A Magyar Nemzet február 4-én írt először arról, hogy Mesterházy Attila szocialista pártelnök helyettese, Simon Gábor évek óta hatalmas, több száz millió forintos vagyont parkoltat egy osztrák pénzintézet számláján. Az MSZP-s honatya a csaknem kétszázötvenmillió forintos összeget nem tüntette fel egyetlen vagyonnyilatkozatában sem. A legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon mentelmi jogának felfüggesztését.

Simon február 6-án jelentette be, hogy minden MSZP-s tisztségéről és február 12-ei hatállyal országgyűlési képviselői mandátumáról is lemond. Mesterházy helyettese egyébként egy szót sem szólt arról, honnan szerezte a százmilliókat, és miért nem tüntette föl a vagyonbevallásában, csupán annyit közölt: jóhiszeműen hibázott, és el tud számolni. Kérdés, hogy miért csak több nap múlva kíván megválni a mandátumától, ha el tud számolni a vagyonával.

Miért vár Simon?

A mentelmi bizottság már február 10-én, hétfőn tárgyal Simon ügyéről, ahol meg is hallgatják a politikust. Február 12-én, szerdán pedig döntést hoznak a vagyonnyilatkozatáról. Simon Gábor jövő hét szerdáig képviselői védettséget élvez, addig van ideje kigondolni, mit lép vagyonnyilatkozatával kapcsolatban.

Azt azonban továbbra is teljes homály fedi, honnan, hogyan és milyen céllal került ennyi pénz hozzá. A Fidesz részéről egyebek között azt szeretnék megtudni, hogy ez az összeg azonos-e azokkal a párthoz vándorló ,,gyanús százmilliókkal", amelyekről Gyurcsány Ferenc a közelmúltban beszélt.

Az MSZP-nél tehát sietősen próbálják magukról lerázni az ügyet, és a helyzetet úgy kommunikálják, hogy innentől Simon magánügye. Érdekes, hogy ennek ellenére politikusuk a képviselőségtől csak jó néhány nap múlva válna meg. Ha a százmillióknak nincs közük pártjához, különös, hogy miért akarja február 12-ére kitolni a búcsút, amikor egyébként a mentelmi bizottság várható döntésének eredményeképp a parlament február 13-án úgyis kiadná.

A kormánypárt arra is kíváncsi, hogy Simon Gábor gyűjtött-e adományt, támogatási pénzt az MSZP-nek, és ha igen, akkor használtak-e fel belőle bármilyen, esetleg politikai célra. Kérdéses az is, hogy a szocialisták vezetésének van-e tudomása arról, hogy mások is parkoltatnak-e további százmilliókat különféle számlákon.

MNO nyomán

Link








Kampányradar - Jön-e velem nagysád Simit járni?

Simi, azaz Simon Gábor megbukott. Több százmillió forintot parkoltatott, adózatlanul egy osztrák bankszámlán Mesterházy helyettese, az MSZP alelnöke. A Maffiabaloldal ismét bebizonyította, hogy a Cosa Nostra, hozzá képest szűzlányok gyülekezete.

Az éhség menetének vezérszónoka, a szocik második embere kő keményen adót csalt, és ez csupán az, amire fényderült. Homály fedi a pénz valódi eredetét és homály fedi azt is, hogy van e köze ehhez a fekete pénzhez a szociknak, vagy valóban Simon magán bizniszéből származik a lóvé.

A szocik hallgatnak, illetve el szándékoznak tolni maguktól, az időközben kirúgott és minden tisztségétől megfosztott Simont. Mesterházy lezártnak tekinti a Simon-ügyet. Szerinte inkább Simicskával és Orbánnal kellene foglalkozni.

Elképesztő ez az álszenet gazemberség, amivel fel vannak vértezve ezek a szoci fiúk!

Sorra kerülnek az igazságszolgáltatás elé a politikusaik: Molnár Gyula, Hagyó Miklós, Zuschlag János, Szilvásy György és még sorolhatnánk. Míg a hírhedt Keller László féle 2002-es hadjárat a Fideszes politikusok ellen sem vezetetett eredményre, még csak vádemelésig sem jutott egy esetben sem. Tehát megmaradt a gyanúsítgatás szintjén. A simicskázással, orbánozással nem mennek semmire, mert bebizonyosodott már korábban, hogy nem állják meg a helyüket az ellenük felhozott vádak.

Most meg itt van a legnagyobb bukta! Az MSZP alelnöke nagyon komoly adócsalási ügybe keveredett.

Még Mesterházy fenyegetett kötéllel, illetve börtönnel? Álljon meg az Éhségmenet!

Ezek vagy ilyen hülyék, vagy pedig minket néznek komplett hülyének.

Mi kell még ahhoz, hogy egyszer, s mindenkorra eltűnjenek ezek a gazemberek a politikai közéletből?

Megtisztulás 2014 - ez legyen a jelszó az áprilisi választáson.

Kampányradarunk 10. részét olvasták. Hamarosan jelentkezünk a következő epizóddal.

Csépányi Balázs

A sorozat korábbi cikkei:

Kampányradar - Scheiring Gábor a hazudós

Kampányradar - "B" - terv

Kampanyradar - Fel fel te éhes liberális

Kampányradar - Ébresztő elvtársak!

Kampányradar - Mesterházy és a jófiú "imidzs"

Kampányradar - Unikum, és ami mögötte van

Kampányradar - Köteles beszéd 2.0 - amikor a fagyi visszanyal

Kampányradar - No Para, Imre

Kampányradar - Széll Kálmán és a Paksi bővítés

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/flagmagazin
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Link














 
 
0 komment , kategória:  Média  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 212
  • e Hét: 14537
  • e Hónap: 37025
  • e Év: 214900
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.