Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/39 oldal   Bejegyzések száma: 381 
Ügyesek gif
  2014-04-29 18:25:24, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Biliárdos hölgy:-) gif
  2014-04-29 18:23:41, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Ráncok ellen - természetes
  2014-04-29 17:19:41, kedd
 
  Vannak emberek, akik bármit megtesznek, hogy elkerüljék a tükörbe nézést, amikor a ráncaik az öregedéssel elkezdenek gyarapodni. A ráncokat a vékony, megereszkedett bőr okozza. Leginkább az arcon, a nyakon, a kézfejen és a felkar tetején jelentkeznek.

Sokféle házi gyógymód létezik, amelyek segítségével csökkenthetjük a ráncokat és megelőzhetjük az újabb ráncok kialakulását.

A ráncok a természetes öregedési folyamat részeiként jelennek meg, amikor a kötőszövetekben lévő kollagén és elasztin lebomlik. A korai vagy túlzott ráncosodást azonban más tényezők is okozhatják. Ráncosodhat a bőr, ha túlzott napfénynek vagy durva időjárásnak van kitéve; de kiváltó ok lehet a dohányzás, bizonyos drogok fogyasztása, túlzott stressz, hirtelen fogyás, E-vitaminhiány vagy genetikai hajlam is.
A 10 leghatékonyabb ház gyógymód ráncok kezelésére:

1, Görögszéna

A görögszéna levelei, magjai, de még az olaja is remek ellenszer különböző bőrproblémák, így a ráncok kezelésére.

A levelekben rengeteg vitamin és ásványi anyag van, amelyeket könnyen felszív a szervezet, és amelyek rendszeres használat esetén segítenek visszaszorítani a ráncokat.

 Őröljünk le egy maréknyi friss görögszéna levelet, és készítsünk belőle sűrű krémet! Éjszakára kenjük be vele az arcunkat! Reggel mossuk le langyos vízzel!

 Arcmosáshoz használhatunk olyan vizet is, amelyben előzőleg görögszéna magokat forraltunk, de egyszerűen bekenhetjük a növény olajával is az arcunkat.

2, Aloe vera
Az Aloe vera maliksavat tartalmaz, amely növeli a bőr rugalmasságát, ezzel halványítva el a ráncokat.

 Nyerjük ki egy Aloe vera levél levét! Kenjük be vele a bőrünket és hagyjuk rajta 15-20 percig, majd mossuk le langyos vízzel!

 Keverjünk össze egy teáskanál Aloe vera gélt egy E-vitamin kapszula tartalmával! Kenjük be vele a ráncos részeket! Hagyjuk a bőrön félóráig, majd mossuk le langyos vízzel!

3, Gyömbér
A gyömbér a magas antioxidáns-tartalmával veszi fel a harcot a ráncok ellen. Emellett megakadályozza az elasztin lebomlását - a ráncosodás egyik fő okát.

 Keverjünk össze egy csipet reszelt gyömbért egy evőkanál mézzel! Fogyasszuk reggelente!

 Gyömbérteát is ihatunk napi két alkalommal.

4, Víz
A vízfogyasztás az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb házi praktika a ráncok kezelésére. A víz hidratálja a testet és megtartja a bőr nedvességét. Ha a test ki van száradva, a bőr öregebbnek néz ki. Tiszta, szűrt vizet igyunk, mert a szűretlen vízben olyan vegyszerek lehetnek, amelyek idővel károsítják a bőrt! Legalább 2,5 liter szűrt vizet igyunk naponta! Indítsuk egy pohár vízzel a napunkat, és mindig tartsunk magunknál egy üveggel! Emellett kerüljük az alkoholos és szénsavas italokat, amelyek kiszáradást okozhatnak!

5, Banán
A banánban rengeteg vitamin, ásványi anyag és antioxidáns található, amelyek segítenek megszüntetni a ráncok kialakulásának okait. Ha heti kétszer alkalmazzuk ezt a gyógymódot, már azzal megfiatalíthatjuk a bőrünket és természetesen tüntethetjük el a ráncainkat.

 Nyomjunk össze két érett banánt!

 Kenjük be a masszával a ráncos felületeket! Legalább félóráig hagyjuk a bőrön, majd mossuk le langyos vízzel!

 Utána hidratáljuk a bőrünket!

6, Mandula
A mandulában sok rost, E-vitamin, vas, cink, kalcium, folsav és olajsav van, amelyek együttes hatásukkal elnyújtják az öregedés folyamatát és elhalványítják a ráncokat.

 Áztassunk tejbe pár szem mandulát egy éjszaka alatt! Reggel hámozzuk meg a magokat és daráljuk le őket, hogy egy sűrű krémet kapjunk! Kenjük be a krémmel a ráncos bőrfelületeket és a szemünk alatti részt a sötét karikák eltüntetéséhez! Hagyjuk a bőrön a krémet egy darabig, majd langyos vízzel mossuk le! A legjobb hatás érdekében ismételjük naponta!

 A mandula olaját is az arcbőrbe masszírozhatjuk, ezzel is késleltetve az öregedés tüneteit.

7, Olívaolaj
Az olívaolaj remek antioxidáns-forrás, különösen gazdag A- és E-vitaminban, amelyek sikeresen veszik fel a harcot a bőrkárosító szabadgyökök ellen.

 Ha rendszeresen masszírozunk olíva olajat az érintett bőrfelületekre, azzal hidratálhatjuk, javíthatjuk, sőt regenerálhatjuk a bőrsejteket. Az olaj mélyen behatol a bőrbe, így hosszútávú védelmet nyújt és sokáig hidratálja a bőrt.

 Keverjünk össze pár csepp mézet pár csepp olívaolajjal és glicerinnel! Naponta kétszer masszírozzuk a bőrünkbe!

Ezzel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és feszesebbé tehetjük a megereszkedett bőrt.

8, Sárgarépa
A répában rengeteg A-vitamin található, amely elősegíti a kollagén termelődését, és segít simává varázsolni a bőrt.

 Reszeljünk le egy nagyobb répát! A masszát kenjük közvetlenül az arcra, majd félóra után mossuk le langyos vízzel!

 Reggelente és esténként sárgarépalével is megmoshatjuk az arcunkat.

9, Citromlé
A citromlében található citromsav erős exfoliánsként hat és segít eltüntetni a ráncokat. Emellett tisztítószerként és összehúzóként is működik, ezzel elhalványítva a bőrhibákat, a szem körüli karikákat és a ráncokat.

 Finoman dörzsöljünk egy kis citromlevet az arcőrbe! 5-10 perc után mossunk arcot tiszta vízzel! Naponta 2-3 alkalommal ismételhetjük.

 A citromlevet amla (indiai egres) őrleményével is keverhetjük, ezzel természetes módon nyújthatjuk el az öregedés folyamatát.

10, Ananász
Az ananászban található enzimek növelik a bőr rugalmasságát, hidratálják a bőrt és eltüntetik az elhalt hámsejteket. A gyümölcs antioxidánsokban, rostokban és vitaminokban is gazdag, így táplálja is a bőrt.

 Dörzsöljük be az érintett bőrfelületeket ananász húsával! Hagyjuk száradni kb. 20 percig, majd mossuk le hideg vagy meleg vízzel!

 Kenjük be naponta az arcbőrünket egy zöld ananász levével, majd 5 perc múlva mossuk le! Ezzel a módszerrel a szem alatti karikákat is eltüntethetjük.

Az öregedés egy természetes jelenség, amely ráncok kialakulásához vezet, de ezekkel a házi praktikákkal késleltethetjük ezt a folyamatot; segítségükkel még sok évig fiatalosak maradhatunk.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Ödémacsökkentés természetes gyógymódokkal
  2014-04-29 16:49:33, kedd
 
  Az ödéma számos betegség, illetve állapot jele lehet, mint pl. vesebetegség, szívelégtelenség, terhesség, allergiás reakció, limfóma, májbetegség, de okozhatják különböző gyógyszerek is, pl. szteroidok, non-szteroid gyulladás gátlók.

Az ödéma típusai

Az ödémákat különböző típusokba sorolhatjuk, jellemzően az alapján, hogy a test mely részeiben jelentkeznek a tünetek, illetve mely szervek okozzák a tüneteket.

Az ödéma nem más, mint a víz felhalmozódása a test valamely részében. Ilyenkor nagyobb mennyiségű folyadék kerül a sejtek közé, a lágy szövetekbe és ez okozza a kellemetlen tüneteket. Az ödéma nem egy önálló betegség, csupán egy látványos jel, mely arra sarkall bennünket, hogy alaposan kivizsgáljuk, mik húzódnak meg a színfalak mögött.
Házi praktikák, természetes gyógymódok ödéma ellen

Számos olyan természetes gyógymód létezik az ödéma ellen, mely különösebb szaktudást nem igényel, a szükséges hozzávalói pedig a legtöbb konyhában megtalálhatók.

Lenmag
Adjon őrölt lenmagot ételeihez. A lenmag nemcsak enyhíti az ödémát, de számtalan olyan tápanyaggal látja el szervezetét, melyre egyébként is nagy szüksége lehet. Az őrölt lenmag mellett fogyasszon rendszeresen lenmagolajat is, ha nem szereti az ízét, akkor kapszula formájában.

Mustárolaj
Kevés olyan jóleső dolog van a Földön, mint egy kiadós masszázs valamilyen jó minőségű, langyos olajjal. Melegítsen fel egy tálban mustárolajat és gyengéden masszírozza ét vele az érintett területeket. A masszázs stimulálja a vérkeringést, segít a felgyülemlett víz távozásában.

Almaecet
Sokan tisztító tonikként minden nap fogyasztják az almaecetet. Az almaecet rendkívül jótékony hatású ödéma esetén is. Fogyassza hígított formában vagy alkalmazza közvetlenül az érintett testrészen. Legalább 5 percig masszírozza vele az ödémás területet, hogy az almaecet egy része be tudjon szívódni a bőrön keresztül. Csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot.

Koriander
Adjon két teáskanál koriander magot egy kevés vízhez és forralja fel. Miután felforrt, szűrje le a folyadékot. Kortyolgassa el az italt.

2 liter vízhez adjon 100g koriander magot, 10 percig főzze, hagyja kihűlni, majd áztassa benne lábát.

Uborka
Igyon meg minden nap egy pohár uborkalevet, mely méregteleníti szervezetét, segít a méreganyagok távozásában és megszünteti az ödémát.

Pitypang tea
A pitypang tea kiváló alternatív megoldás az ödéma megszüntetésére. Fogyasszon naponta 2-3 csésze pitypang teát és a tünetei hamarosan megszűnnek.

Grapefruitos fürdő
Adjon langyos fürdővizéhez néhány csepp grapefruit olajat és élvezze az illatos fürdőt.

Epsom-só
Az epsom-sós fürdő csökkenti az ödémát és enyhíti a fájdalmat.

Teafa olaj
Masszírozza a teafaolajat közvetlenül az ödémás területbe, enyhítse vele fájdalmát.

Fokhagyma
Az antioxidánsokban bővelkedő fokhagyma kiváló természetes gyógymód ödéma esetén. Rágcsáljon el 2-3 gerezd fokhagymát a tünetek csökkentése céljából.

Ananász
Az ananász nagy mennyiségben tartalmaz klórt, ami segít a veséknek a fölösleges folyadék és méreganyagok eltávolításában. Fogyasszon friss ananászt!

Ha ödémában szenved, csökkentse a napi só bevitelt, lehetőleg 2100mg alá, azaz kb. 4g sót fogyaszthat. A túlságosan hideg vagy meleg súlyosbíthatja az ödéma tüneteit, ezért ha hideg van odakinn, öltözzön fel melegen, nyáron pedig kerülje a forróságot.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Otthoni gyógymódok bőrgyulladás ellen
  2014-04-29 16:32:14, kedd
 
  A bőrgyulladást, más néven dermatitiszt, és az ekcémát sokan hasonló bőrproblémának tartják, de valójában nem ez a helyzet. A bőrgyulladás egy akut bőrbetegség, míg az ekcéma krónikus állapot. A bőrgyulladás tünetei a viszkető, égető érzés, a bőr gyulladása, pirossága és felduzzadása. A súlyos és akut bőrgyulladásban szenvedőknél jelentkezhetnek hólyagok, valamint a bőr kérgesedése vagy hámlása.

A vékony vagy érzékeny bőrű emberek gyakrabban szenvednek bőrgyulladástól. A dermatitisz típusától függetlenül többféle házi praktikát alkalmazhatunk a tünetek kezelésére. Ezekhez a természetes módszerekhez csupán pár egyszerű konyhai hozzávalóra van szükségünk.

A dermatitisz főbb okai az allergiás reakció, bizonyos környezeti körülmények, egészségtelen életmód, a méreganyagok felhalmozódása a szervezetben, emésztési zavar és tápanyaghiány.
A 10 leghatékonyabb házi gyógymód bőrgyulladás kezelésére:

1, Kamillavirág
A bőrgyulladás otthoni kezelésében mindig segítséget nyújt a kamilla rengeteg gyógyhatása. Vegyünk egy nagy tál vizet és forraljunk benne néhány kamillavirágot pár percig! Hagyjuk kihűlni a vizet, majd adjunk hozzá jégkockákat! Áztassuk a gyulladt bőrfelületet ebbe a hideg vízbe 10-15 percre! A kamillás víz enyhíti a bőr irritációját és csökkenti a tüneteket. Ismételjük napi legalább egy alkalommal, amíg a tünetek teljesen meg nem szűnnek!

2, Áfonya
Tegyünk 50 g áfonyát egy acéledénybe, és adjunk hozzá egy liter vizet! Melegítsük fel, majd hagyjuk állni egy óráig! Lassan homogén keveréket kapunk. Ezután forraljuk további 20 percig, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni! Használjuk napi 2-3 alkalommal ezt a keveréket a gyulladt bőr megtisztításához! Ez a krém nem csak egészségesen tartja a bőrt, de segít megelőzni a fertőzéseket is.

3, Kókuszolaj
A kókuszolaj rendkívüli antimikrobiális és hidratáló tulajdonságai sokat segíthetnek a bőrgyulladás kezelésében. Óvatosan kenjük be meleg kókuszolajjal a gyulladt bőrt, hogy felpuhítsuk vele! A gyorsabb hatás érdekében használjunk szűz kókuszolajat naponta többször, amikor csak szükséges! Lefekvés előtt mindig kenjük be a gyulladt bőrt! Pár nap múlva elmúlik a bőr pirossága és szárazsága.

4, Mandulalevél
Vegyünk pár friss mandulalevelet és nyomjuk össze! Keverjünk hozzá vizet, készítsünk belőle sima krémet! Kenjük be ezzel a gyulladt bőrt és hagyjuk száradni pár percig! Végül mossuk le langyos vízzel, majd hidratáljuk a bőrt! Ismételjük napi 2-3 alkalommal a tünetek enyhítésére és a dermatitisz elterjedésének megelőzésére!

5, Zab
Bőrgyulladás esetén vegyünk zabos fürdőt, hogy elmulasszuk a kiütéseket és a bőr irritációját! A rendszeres zabos fürdő tisztán tartja a bőrt és enyhíti az irritációt. Adjunk langyos fürdővízhez egy csésze finomra őrölt zabot! Fürödjünk benne napi 15, legfeljebb 20 percig! A zabos víz hidratálja a bőrt. Ismételjük naponta egy hónapon át, és egészségesebb lesz a bőrünk!

6, E-vitamin
Az E-vitamin olaj visszaállítja a bőr rugalmasságát, azonnali enyhülést nyújt a viszketésre és a gyulladásra. A gyulladt bőr gyógyítására E-vitamin tartalmú krémeket és testápolókat is használhatunk. A magas E-vitamin tartamú ételek fogyasztásával szintén megelőzhetjük a bőrgyulladás súlyosbodását. E-vitamint tartalmaz a búzacsíra olaj, a napraforgómag, a mogyoróvaj, és a kukorica.

7, Almaecet
Egy tiszta vattapamacs segítségével kenjünk almaecetet közvetlenül a gyulladt bőrre! De előtte vízzel 5:1-hez hígítani kell. Hagyjuk rajta pár percig, majd mossuk le a bőrt nedves vattával! Ezzel enyhítjük a gyulladást és a viszketést. Ismételjük naponta pár héten át! Ehelyett fogyaszthatunk két teáskanál almaecetet egy pohár vízzel reggelente, éhgyomorra.

8, Szilfakéreg
A bőrgyulladás kezelésekor nagyon fontos, hogy tisztán tartsuk a gyulladt bőrfelületet. Házilag is készíthetünk hatékony szereket erre a célra, például szilfakéreg felhasználásával. Keverjünk össze egy teáskanál szilfakérget, egy teáskanál fekete nadálytő gyökeret és egy teáskanál fehértölgy kérget két pohár vízben! Forraljuk kb. félórán át! Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd mossuk le vele a gyulladt bőrt! Az oldatban lévő gyógynövények jótékony hatása enyhíteni fogja a bőrgyulladás tüneteit. Alkalmazzuk napi 3-4 alkalommal!

9, Aloe vera
Az Aloe verát sokszor alkalmazzák különféle betegségek, többek között a bőrgyulladás kezelésére, mert segít visszaállítani a bőr pH-értékét és enyhíti a viszketést és az irritációt. Kenjük be friss Aloe vera géllel a gyulladt bőrt naponta többször, pár hónapon keresztül! Emellett ihatunk Aloe vera levet is az egészséges és ragyogó bőrért.

10, Méz
A méz is segít csökkenteni a bőr gyulladásait. Hígítsunk fel némi tiszta mézet kevés vízzel, és kenjük be vele az érintett felületet! Ismételjük legalább napi egy alkalommal egy hónapon át a bőr állapotának javulásáért!
A dermatitisz általában nem súlyos betegség, így könnyedén elmulaszthatjuk ezekkel a házi gyógymódokkal. Ha azonban nem javul a bőr állapota, mindenképpen forduljunk bőrgyógyászhoz!
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Bőrhámlás kezelése
  2014-04-29 16:23:50, kedd
 
  Hogyan szabaduljunk meg a bőrhámlástól az ujjakon?

A hámló ujjbegyek gyorsan, pár nap alatt meggyógyulnak. Azonban, ha problémát okoznak Önnek, alkalmazhatja az itt felsorolt természetes gyógymódok valamelyikét.

Meleg víz
Áztassa naponta meleg vízbe az ujjbegyeit, ennek két előnye is van. A bőr puhává válik, a száraz részek pedig leválnak. A jobb eredmény érdekében mézet és citromlét is adhat a meleg vízhez. Mikor kiveszi a kezeit, törölje meg őket, majd hidratálókrémmel kenje be, ehelyett olívaolajat is használhat, hogy fenntartsa a kezei nedvességszintjét.

A probléma hátterében többféle ok is állhat, mint például az ekcéma, a napégés, a száraz bőr, a pikkelysömör, valamilyen fertőzés, szélsőséges hideg, túl gyakori kézmosás, erős vegyszerek alkalmazása, allergia, cukorbetegség és B-vitamin hiány többek között.

Uborka
Vegyen egy friss uborkát, majd szeletelje fel, ezekkel gyengéden dörzsölje be az érintett területet, hogy az uborka leve beszívódhasson a bőrbe. Ehelyett reszelt uborkát is helyezhet az érintett területre fél órára, majd langyos vízzel mossa le azt. Segít megőrizni kezei frissességét, nedvességtartalmát és simaságát és ezáltal elkerülhető a bőr kiszáradása. Ha rendszeresen alkalmazzuk ezt a gyógymódot, a hámlás napokon belül elmúlik.

Víz
A száraz ujjbegyek egyik fő oka a dehidratáció, ezért elengedhetetlenül fontos megfelelően hidratálni szervezetünket. Igyon elegendő vizet, napi 8-10 pohárral és így a bőre sem lesz dehidratált. Az elegendő vízbevitel segíti az emésztőrendszer méregtelenítését és a bőre is fényes lesz és egészséges. A víz mellett a kókusz lé és egyéb gyümölcslevek is fontosak, emellett érdemes kerülni az alkoholt, a teát, a kávét és az üdítőitalokat.

Zab
Töltsön meg egy nagy tálat meleg vízzel és adjon hozzá egy maréknyi őrölt zabot, ebbe mártsa az ujjait 10-15 percre. Végül mossa le és gyengéden törölje szárazra puha pamut törölközővel. Végezetül alkalmazzon gyengéd hidratáló krémet. Ez a gyógymód eltünteti az elhalt hámsejteket és puhává és simává varázsolja az ujjbegyeket. A jobb hatás érdekében naponta alkalmazza ezt lefekvés előtt.

Menta lé
Vegyen pár friss mentalevelet és facsarja ki a levüket. Lefekvés előtt alkalmazza ezt a folyadékot az érintett területen, hagyja rajta éjszakára és reggel mossa le langyos vízzel. Ez segít megszabadulni a szárazságtól és emellett más bőrbetegségek, mint az ekcéma és a dermatitis kezelésére is jól alkalmazhatóak.

Tej
Lefekvés előtt fogyasszon el egy pohár meleg mézes tejet. Ez segít, hogy mélyebb és nyugodtabb legyen az álma és a bőrszárazságot is megszünteti. Mivel a tej természetes bőr hidratáló, így külsőleg is alkalmazható. Ehhez magasabb zsírtartalmú tejet érdemes használnia, vegyen két evőkanál tejet és adjon hozzá egy evőkanál mézet. Ezt gyengéden masszírozza a bőrbe, ez segíti megtartani a bőr nedvességtartalmát. Egy másik lehetőség az ujjbegyek tejbe áztatása naponta 10 percre.

Aloe Vera
Az Aloe Vera hűsítő és nyugtató hatású, amely segíti a száraz, fájdalmas vagy irritált ujjbegyek helyrehozását. Emellett segít megőrizni a bőr természetes nedvességtartalmát és így megvédi a bőrt a különféle fertőzésektől. Vegyen friss Aloe Vera gélt és ezt dörzsölje a bőrébe, hogy az megőrizze rugalmasságát és simaságát. Emellett napi két evőkanál Aloe Vera levet is fogyaszthat.

Olívaolaj
Ahhoz, hogy elkerülje a bőrhámlást naponta többször hidratálnia kell a bőrét, a legjobb természetes hidratáló pedig az olívaolaj. Ha meleg olívaolajba áztatja az ujjait, az mélyen hidratálja és táplálja bőrét. Fél csésze extra szűz olíva olajat melegítsen fel a következőképpen: öntse az olajat egy műanyag zacskóba és hagyja 10 percig forrás után lévő vízben. Ezek után öntse a meleg olajat egy tálba és adjon hozzá levendula olajat, majd mártsa ebbe a keverékbe az ujjbegyeit 10 percen át, végül langyos vízzel öblítse le és szárítsa meg őket, majd alkalmazzon hidratálókrémet.

Méz
A méznek természetes antibakteriális hatása van és így simává varázsolja az ujjakat és megvédi őket a kiszáradástól. Vegyen egy kis adag kiváló minőségű mézet, ezt dörzsölje a bőrbe 10-20 percre, majd öblítse le langyos vízzel. Egy másik lehetőség a méz és olívaolaj keverékének napi használata. Emellett a mézet szantálfa porral és rózsavízzel is elkeverheti, ezt 20 percig hagyja a bőrén, majd mossa le meleg vízzel és gyengéd szappannal.

Banán
Keverjen össze érett banán pépet tejföllel, egy csipet porcukorral és egy evőkanál olívaolajjal. A banán helyett érett avokádót is használhat. A keveréket legalább fél órán át hagyja a bőrön, majd mossa le, törölje meg az ujjakat és alkalmazzon hidratálót. Ha ezt a gyógymódot naponta alkalmazza, a bőre sokkal gyorsabban gyógyul majd.

Összegezve, legközelebb, ha felmerül ez a probléma, alkalmazza a fenti gyógymódok valamelyikét. Azonban ha a probléma újra és újra előfordul, vagy több, mint egy hétig fennáll, érdemes orvoshoz fordulnia.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A bőr barna foltjainak kezelése
  2014-04-29 16:11:49, kedd
 
  Hogyan szabaduljunk meg a bőr barna elváltozásaitól, foltjaitól

Főként a napnak jobban kitett területeken, mint az arcon, a háton, a nyakon, a mellkason, a vállakon és a kézen jelennek meg. Fő okai a napozás, az öregedés, a genetika, a menopauza, terhesség, stressz, helytelen bőrápolás, májelégtelenség, a bőr hiperpigmentációja, C és B12 vitamin hiánya, dohányzás, rák, dermatitisz, cukorbetegség és egyéb problémák.

Ezek a foltok ártalmatlanok, de elcsúnyíthatnak bárkit. A foltok fakítására van jó pár otthoni természetes módszer.

Ezek a sötét foltok, barna folt, öregségi folt, sötét folt, napfolt vagy májfolt néven ismertek.

Citromlé
A citrom fehérítő tulajdonságokkal bír. Alkalmazzon friss citromlevet fél órára az érintett területen, majd mossa le hideg vízzel. Ezt napi kétszer ismételje meg két hónapon keresztül. Az érzékeny bőrűek fel is hígíthatják a citromlevet vízzel, rózsavízzel vagy mézzel. Egy másik lehetőség a citromlé és cukor összekeverése, ezt a keveréket fél órán át hagyja az érintett területen, majd öblítse le.

Írós vaj
Az írós vaj tejsavat tartalmaz, amely rendkívül jótékonyan hat a bőrre. Vattapamaccsal vigye fel a foltokra pár percre, majd mossa le vízzel. Idővel a foltok halványulni fognak. Azok, akik pattanásos vagy zsíros bőrrel küszködnek, citromlét is adhatnak a vajhoz. Emellett négy teáskanál vaj és két kávéskanál paradicsomlé keverékét is alkalmazhatja a foltokra.

Joghurt
Joghurt segítségével biztonságosan és egyszerűen szabadulhat meg a barna foltoktól. Vegyen natúr joghurtot és hagyja a foltokon 20 percre, majd öblítse le hideg vízzel. A gyorsabb eredmény érdekében lefekvés előtt is felviheti a joghurtot, amit csak reggel mosson le. Emellett egy evőkanál friss joghurtból, két evőkanál zablisztből és egy kávéskanál citromléből is keveréket készíthet. Fél órára kenje fel a foltokra, majd mossa le hideg vízzel. Ezután alkalmazzon hidratáló krémet. Naponta alkalmazza egy-két hónapon át.

Aloe Vera
Az Aloe Vera kiválóan gyógyítja a kisebb égési sebeket és a barna foltokat is fakítja. Vegyen friss aloe gélt és ezt dörzsölje finoman a bőrbe. Fél órán át hagyja rajta, mielőtt hideg vízzel lemosná. Napi kétszer alkalmazza ezt és egy hónapon belül javulást tapasztalhat. Ha nem tud friss aloe gélt beszerezni, a piacon aloe levet is vásárolhat. Emellett napi két evőkanál aloe levet is fogyaszthat éhgyomorra az egészséges bőrért.

Ricinus olaj
Vattapamacs segítségével gyengéden masszírozzon ricinusolajat a foltokra reggel és este pár percen át. Emellett E vitaminos olajat, kókusz olajat, olíva olajat és mandulaolajat is alkalmazhat a barna foltokra.

Szantálfa
A szantálfa antiszeptikus és az öregedés ellen hat. Szantálfa őrleményből, rózsavízből, glicerinből és citromléből otthoni pakolást készíthet. Applikálja ezt a foltokra és hagyja, hogy rászáradjon, majd hideg vízzel mossa le. Ezt napi egyszer ismételje meg. Emellett naponta lefekvés előtt masszírozza szantálfa olajjal az érintett területet.

Torma
A tormapépet közvetlenül alkalmazhatja az érintett területre. Egy másik lehetőség a reszelt torma és almaecet vagy írós vaj keveréke, amelyet egy üveg tárolóedényben hagyja állni két hétig. Ezután vattapamaccsal alkalmazza a bőrén. Napi háromszor alkalmazza legalább egy hónapig és a barna foltok és szeplők hamar elhalványodnak majd.

Papaya
A papayában található elemek segítik eltüntetni a bőrhibákat, öregségi foltokat és az aknét. Vegyen egy evőkanálnyi friss, nyers papayát reszelve és dörzsölje a barna foltokra. Húsz percig hagyja rajta, mielőtt langyos vízzel lemosná. Ezután a bőr tisztább és szebb lesz. Ezt napi kétszer ismételje, amíg a foltok el nem halványulnak. Mivel egyesek allergiásak, érdemes egy 24 órás tapasz próbával kezdeni.

Ribizli
Egy negyed csésze ribizlit keverjen egy evőkanálnyi mézzel, majd alkalmazza a bőrre és hagyja rajta fél órára. Majd öblítse le meleg vízzel és alkalmazzon egy kevés higított citromlevet. Ribizli lé, citromlé, narancslé és petrezselyem lé keverékét is alkalmazhatja napi egyszer az érintett területre.

Hagyma lé
Vágjon szeletekre pár hagymát és dörzsölje be vele a bőrt naponta kétszer-háromszor. A hagyma savas tulajdonsága és a benne lévő fehérítő elhalványítja majd a foltokat. Keverjen el egy evőkanál hagymalevet két evőkanál mézzel, majd alkalmazza az érintett területre 15 percig. Ezután alaposan mossa le, hogy az erős szag eltűnjön. A hagyma mellett fokhagyma levet is használhat.

A fenti gyógymódokat legalább hetekig alkalmaznia kell a jobb eredmény érdekében, hiszen ezek a barna foltok nem tűnnek el gyorsan.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Repülőmakett bumeráng :-) gif
  2014-04-28 06:12:00, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Tolatás gif
  2014-04-28 06:09:43, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Mélyrepülés gif
  2014-04-28 06:08:53, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
     2/39 oldal   Bejegyzések száma: 381 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 381 db bejegyzés
e év: 5813 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1637
  • e Hét: 11751
  • e Hónap: 25500
  • e Év: 230201
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.