Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Boldog gyermeknapot! - Gyermek volt minden óriás...
  2014-05-25 17:06:04, vasárnap
 
  Link

Repül a hinta, a fák felett jár -
Veled nevet a szél, veled száll!
De bárhová érsz, tudd, hogy féltő szívem visszavár!

Nagy a világ - sok a zöld meg a kék -
Csupa csoda a föld meg az ég!
Soha ne rejtsd el a szárnyaidat- , van időd, hogy felnőtt légy

REFR.:
Hidd el, hogy gyermek volt minden Óriás!
És úgy játszott, mint más...
Gyermek volt, egy kis Óvodás-
És ugyan úgy sírt, mint más

Nem győz le sárkány, csak vívd a csatát -
És ha egyedül nem megy, ne bánd!
Soha ne félj, veled harcol minden jó barát!


Ha akarod, mondok egy régi mesét,
Tudom, te vagy a hős, aki véd!
Csak aludj, én őrzöm az álmaidat-, van időd, hogy felnőtt légy

Refr.:
Hidd el, hogy gyermek volt minden Óriás!
És úgy játszott, mint más.
Gyermek volt, egy kis Óvodás-
És ugyanúgy sírt, mint más.

Gyermek volt minden Óriás!
És úgy játszott, mint más.
Gyermek volt, egy kis Óvodás-
És ugyanúgy sírt, mint más.
 
 
0 komment , kategória:  Dalok  
Kohut Katalin: Ízisz imája
  2014-05-25 07:27:04, vasárnap
 
  Istenek, istenek,
miért hagytatok el engemet?
Istenek, istenek,
minden időtől elpöröltetek?
Istenek, istenek,
mikor veszitek észre, hogy éltem,
minden szerepet kijártam,
s senki sem kegyelmezett?
Istenek, istenek,
miféle rongyos ruhát aggattok reám?
Istenek, istenek,
misztériumokat kijártam,
s különben sem akadna senki,
aki ne feszítene újra keresztre.
Istenek, istenek,
fekete világban élek - nem lehet.
Istenek, istenek,
hogy fogok ezért megbocsájtani nektek?
Istenek, istenek -
s nem jön sehonnan felelet.
Istenek, istenek,
ezért a csendért tagadlak meg titeket.

2014. május 25.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Atlantiszi mágia, állatok, elmék és csapások - Biblia
  2014-05-24 19:05:47, szombat
 
  Atlantiszi lopott dallammal kezdtek a 666 központjával a borsodiaknak 1961-es nagyapa halála előtt még Oszwald Marika szőke Piroska egykori történelmével a Piroska és farkasnak az én áldozásommal, amit húsz éve orosz, német média a borsodi média elmeosztályával ismételt gyalázatával a Dávid Mónika Szörnyeteg koporsójának a Pszichografológiából, egykori újhelyi Koporsóhegyből létrehozott lírai karám fajtalankodó Mónika Show sátánistáival és cigányaival.
A sárga focizó jehova kutya kezdet után megölték a kutyát autóval elgázolva és kezdték a bolondokat és elmeosztályt médiába vinni, a Rákóczi tér éheztetése és gyalázata közben,amiért förcskölnek a gyűlölettől azok, amik Ágnesként 12-szeres kaparást köszönhetett az emberi nép fájdalom csillapító nélkül, iszonyatos fájdalommal, én többszöri terhességet. Nem volt elég a születésem óta tartó Ágnesek helyetti gyalázat, húsz éve az Idegosztály az egészségüggyel az Ágnesek születésem óta tartó gyalázatát húgyhólyagomba szúrt katéterrel, méhembe tett iszonyatával a Mónika Shownak előlről kezdte végtelen Kereszöltés hosszabbítása miatt az Okos Kati Ágnesnek a laptopos Rákóczi téri város világ négy égtájának 666 központjával.

Latinovits Zoltán és Gina Lolobrigida a 666 atlantiszi lopott tolvaj dallamából lett teremtve, Ginával születésem után visszamentek kezdetéig a Rózsákkal együtt, valamennyien belőlem öregedtek meg, minden Halak szülörttjével a megyének és a halál cigányoknak. Én vagyok ugyanis a cigányság és kelet megváltója egyetlen közös nagy áldozásban.

A Bibliában atlantiszi lopott tűzrózsás mágiából lettek vannak, református halál nép a végén, de valamennyi ország az Időjelek rajzai szerint be lett rendezve, ezt jelenti Miskolc. Állatok jelentik még a bibliát, ilyen a Vízi táncsor az ördögökkel, Medúzával, a farkasok és bárányok is, mint itt Csepregi Éva a főnixes bárány és az Időjelek Deák bill Gyula vastrágya időjelek hosszabbítója. A Talmúd, amik Varsányi berendezéssel a bölcsődében rántották meg a lábamat, hogy a sántákkal szolidírásban kell lennem és elkezdték a sánta vörös botos Jézus kislány áldozást a Braun Iker torony berendezésével állatokat jelentenek, dögöket, sötétkapusok.

1995-ben Ginához és Latinovits könyvéhez érve Visnyei könyvtárával Bodzi úrhoz, földrengéses álmomat hajtották végre a szájban fogak mozgásával.

Mivel én az állandó újhelyi hét hegy berendezett helyszínéről eredek, az emberek soha nem szerepeltek bibliai apokalipszisben, érthetetlen a Lázár és társai politikusainak történelmi nyomorultságom és gyalázatom ismétlése az elmeosztályaikkal, amit most az Uniója jelent Müller Péter menhelyi 666 központjának, a születésem óta felemelt, ember áldozásból lett elmeosztály szavaz és ők vannak a Rákóczi térről az Unióban, ezért tovább emelik a cigányságot, keletet már felemelték.

A Rákóczi téri elmeosztályok itt és Pesten is a skizopren refreneket gyógyítják, amik születésem óta a börtön összes könyvét rajtam végrehajtották, kazincbarcikai kezdetük volt 1995-ben, s már addig is helyettük minket gyilkoltak. A skizopren elme csapás, apokalipszist hajtott végre, emiatt 1998-ban pszichózist rajtam hajtották végre, minden részemben a csapása van az elmeosztálynak és a médiának, hatalmas fájdalomban élek a Mónika Show és II-es elmeosztály állataitól.

A bibliai erdő kígyója, mint Sátán is egy állat a többi közül, Ádám és Éva népével, mint a kommunista medvéje a 666 központnak, amit Kata néven ismételnek folyamatosan, hogy én teremtettem őket, erre javította át Cseh a Kata élete versemet Kata gyümölcseire.

Senki soha nem büntetheti meg a karmikus nyomorultakat, amik minden torzulásuk, betegségük, csapásuk miatt minket megtámadtak az Ildikók és Erikák elmeosztályaival együtt. Az egész megye apokalipszist jelent, valamennyiük sorsát rajtunk hajtották végre, mint Havas Máriáét, miatta lett tüdő-mellhártya gyulladásom is. Közéjük járok ebédelni, ugyanúgy belőlem élnek, mint a neten az elmeosztályok írógatói, nemesekkel együtt, mint Vörös Oroszlános vaskommunista néppel, Konczékkal együtt. Ki mondta Koncznak, hogy hajtsa végre a 666 központjával az elmeosztályának az orosz egykori saturnuszi kommunizmust? Ki mondta a többinek, hogy egymás után hajtsák végre rajtam a világ összes kommunizmusát, elméletét, könyvét, vallási ismétlését a koroknak?

1995-től történő születésem óta Ébredő játszótér néven emelt kommunista vallásokat biblia olvastatással egyidőben mentették meg ismét a római egyházas ufókkal járó űrhajós stábjával a katolikus egyháznak, a borsodi Új Missziósokkal, vagyis ide vannak berendezve állandó missziójukkal romániai csapásként.

A multikat és bankokat belőlem emelték valamennyi üzletével együtt a 666 központnak, ekkor landoltak a földre az elmeosztályokkal, mivel a miskolci apokalipszisnek, amik születésem óta gyilkolnak minket ufó kíséreteik vannak, ezek a védelmüket jelentik. Mivel a római egyházas Ufósok helyett az orvosok legyilkoltak engem 1995-ben, háboríthatatlan a békéje az iker toronynak a Rákóczi térrel, Időjelekkel és a Talmudos Jézussal kezdődő ember gyilkosoknak Egerszegivel és Darnyi Tamás bal szemem rontójával az Időjelek testenyészete Szelepe helyett, 1972. óta hosszabbítnak, emberré nemesedve a testenyészet coca colásaival Müllernek húsz éve gyaláz helyette, az Időjelek testenyészeteit jutalmazva és felemelve vastrágya hosszabbításként. Pirosra váltott a Hold 1995-ben, itt jártak a cserépkori cserepekkel, megadták a világ végét Jeruzsálemre, vagyis rám. A Petrezselyem szigetei vastörzseket mutatta a média, amik egyikét jelenti a termékenységi törzseknek, mint a nemi vesszős, ami miatt kerékpárra löktek engem, hogy rám tegyék a jelüket - még Woddy Allen már megöregedett elmeosztály biciklitörése mellett -, itt a miskolci egészségügy Petrezselyem nevű cigánnyal rendezte be a termékenységi törzset, amelyik dicsekedett orvosi papírjaival 2001-ben még, ismételte az afrikai törzsek kiabálását az ameriaiaknak. Hatalmas sereg közvetített Piroskaként megrendezett találkozó miatt a szabadköműveseknek Amerikába, itt hagyott hányás söpredéknek nevezte el az elmeosztály az én áldozásommal az amerikai sátánistákat, az adventisták ellenségeit.

A református atlantiszi halak nemi szervvel énekelő Rákóczi tér sötétkapus dög kísérete cserélte át itt a tetőt Ágnes asszonynál és a szőke hajú csapásnál genyó férjével, amiért engem végig genyóztak a nagyobbik gyerek születése óta egy életen, mert Balla Erzsébet semmelweis kórház elmeosztályánál született meg a genyó, újhelyi hivatalsegédként is, amiket kimentettek ki a városból. Beáztak, mint értelmiség legyőzők a szarkhegyi nácis füstölő kéményesekkel együtt, gyorsan cseréltek tetőt, miután engem az elmeosztályaikkal legyilkoltak, most én ázom be egyedül, én vagyok helyettük az értelmiség legyőző, az is, akinek válni kell Ágnesként a Keresztöltéstől, amelyik berendezte Ágnessel 1971. óta az én ádlozásommal hosszabbítását, utódok szaporodával. Folyamatosan születnek meg a nácik fóbia nélkül teljes fehér fogsorral. A Rákóczi tér tisztességes életet élt, ha erkölcstelenek voltak, támadtak minket. Megtisztultak.

A gitárom végig ment a világon a hatvanas évektől, 1995-ben a II-es elme orvosai átadták a sötétkapus cigányságnak. Így lett vége az Ébredő J átszótér Illés apokalipszis magyar kislány jelmezének G. Maczó Ágnesnek hatalmas néptömeget hozva létre Illés együttessel, mint lírai karámmal a többi főnixes sötét teremtő mellett.

A belőlünk született betegségeket eltartják, tovább történik a betegségekkel való gyilkolásom, immár 56 éve.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Csak szeress! (Shakespearei szonett)
  2014-05-23 07:59:00, péntek
 
  Kohut Katalin: Csak szeress!

Évekig sikoltott bennem hiányod,
sótlan ettem a szerelem levesét,
míg rájöttem arra, soha sem bánod,
ha egy ember nem keresi kedvesét.
Eget ostromolt csendes szenvedésem, 
két kezem és szívem feléd nyújtottam,
vártam a percet, legyen születésem,
váljak emberré és létem nyaggattam;
kérdezem a fákat, hátha üzennek,
hogy megtudjam, lehet-e közös utunk,
kérleltem a napot, szelíd reménynek
lángja érje szíved, hogy összebújjunk...
Legyünk sors-utazóknak menedéke,
csak szeress engem, szentélyemnek éke.

2014. május 23.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Rejtélyes világ
  2014-05-22 21:53:35, csütörtök
 
  Kohut Katalin: Rejtélyes világ

Hatalmas az ember-elme,
még dicsőbb az ember-szív,
titkos világ remekelne,
ha hozzá méltót előhív
teremtői hatalommal,
írótollal, ecsettel,
sötét titkos tudománnyal,
vagy bármilyen fegyverrel.
Mégis kevés felfogásra,
rejtély-világ titkos itt,
rájönnék a csodáikra,
igazsága elnémít.
Titokzatos Atlantiszom,
daloló szép népek,
Veled jártam igaz úton,
földrengés ért téged.
Mennyi csoda, Nap-Istenek,
Földnek milljó virága,
nevet kapott ország-népek,
csillagok tűnt világa,
vad és szelíd állatoknak
gondozói mi lettünk,
Nap-apa és a Hold-anya
történelmére leltünk.
Fenn milliárd titok-bolygó,
távol-galaxisba hív,
üzenetünk nem rendhagyó,
meghasadt békesség-híd.
Kezeimet nem nyújtom át,
csak a jónak, igaznak,
rejtélyes csoda bánatát
köszönheti a gaznak.
Titkaidat megismerni
emberöltő tán kevés,
letűnt és új világ termi
jelenünk, s megáll az ész.
Őskövület és nagy hegyek
üzenetet küldenek,
olvass, láss, én énekelek,
múlt hamvain elégek.

2014. május 22.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Babos Ricsi Katona Klári gyalázata- németben a sötétkapusok
  2014-05-21 07:49:50, szerda
 
  A születésem óta kezdett ének és tehetség, harmónikus külső megszüntetése emberekkel együtt Zöld Medeia tetteit ismétlő elmeosztály végtelen Csillag születik és tehetségkutató műsorokat rendez, jelenleg Katona Klári volt férjem elme gyilkolásával kezdett emelkedését ismétli volt férjem mondatával, hogy én túl komoly vagyok hozzá. Valamennyi énekes és együttes az én csapásaimat jelenti a vasfüggönyösökkel együtt, amik tetteit a cigánytelepe a 666-nak borsodi központtal Müllerékkel ismételte a romániai Tik sem vagytok magyarok cigánytelepével, a borsodi református kíséret sötétkapusaival születésem óta.

Babos Gyula meggyalázta Katonát feltételezés szerint, mert 1986-ban énekelni akartam és a Gyöngyvirág presszó cigány zenésze közölte, hogy árat kell fizetni a fellépésért. Babos Gyula és Katona Klári termékenységi népének gyalázatát ismétl a sötétkapus Babos Ricsije a borsodiaknak, jelenleg utolsó éves a tokaji iskolában emberek megáldozásával taníttatva a sötétkapuból, németbe utazgat. Németország a borsodi berendezésből áll, nem lehet csodálkozni a Balogh, Horváth és többi cigányán a pszichografológiának, meg a nácikon a lábmegrántásom kezdetével sas jelével Talmud néven.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Férfiszív
  2014-05-20 22:16:55, kedd
 
 
Apa-képmás az eszményem,
vártam az Őt, pokol nyelte,
Gábor rézágyú kergette,
ideált sehol sem lelem.

Férfiszívet fóliázom,
kopasszá vált az igazság,
szántóföldem a nagy világ,
barna őzszem ajándékom.

Ázsiát is rég bejártam,
tisztelettel megkérdezem,
érett gyümölcs nem jár nekem?
Savanyú szőlőt találtam.

Tányéromon finom étek,
meghódítlak erős karú,
bizalom már kétoldalú,
férfiszív én Neked élek.

2014. május 20.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Ezer évig (petrarcai szonett)
  2014-05-20 08:03:04, kedd
 
  Kohut Katalin: Ezer évig

Várlak tárt karokkal, hívlak szüntelen,
szomjazom a csókod, szeretlek kedves,
mint mező virágán harmat megterem,
úgy borítsd be testem, mely még szemérmes,
akár egy szűz margarét', titok-leledzem,
hét fehér szirmom véd, szemezek nappal,
örök pecsétem légy megtört szívemben,
győztesként ünnepelj velem, s magaddal.
Te vagy rögöm, göröngyöm, igazgyöngyöm,
elmúlásból mentő feltámadásom,
epedek érted, megtartalak Téged,
jóságod lett már egyetlen gyümölcsöm.
Messze vagy, szív-szobádat látogatom,
ezer évig tart, míg szívem kíséred.

2014. május 20.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Sajtos Katalin angol nők református elmeosztály megmentve
  2014-05-20 07:07:36, kedd
 
  A református elmeosztály már megöregedett, amióta engem gyilkolnak és éheztetnek a médiával maguk helyett. Az adventi Ízisz Benkő fülbevalójával, Bertalan utcai Tóth kezdettel helyette történő apokalipszisével az elmeosztályuknak születésemkor kezdték a Luther Mártoni kezdet valamennyi reformátusát emelni, ami mai napig tart sorsa elhordoztatásával.

A reformátusok körbe utazták a világot, finomakat esznek, gondtalanul élnek, nyaralgatnak, mulatnak, mint vasfüggönyös Varga Őrházas határlezárók végtelen ember gyilkossággal és csonkítással. Már gyerekkoromban elkezdődött a fogaim rongálása a Dental Soft fekete mágusaival, majd folytatták a spanyol pusztítóval mandula kiszedéssel együtt, aminek a népén folyamatosan hazugsággal vádolva engem a leninvárosiak helyett mentek végig bal fülem összetörésével kislányosítva a spanyol pusztítót Illésék által Zöld szemem kék dala alapján az apokalipszisnek. Illéséket őrjöngve csápolja a vas ország és Románia Koncz borsodi 666 Vörös Oroszlános kommunista hidegháborúsaival együtt, amik helyett én voltam egyedül az összes kommunista kor főszereplője, amit 1995. óta közösen ismétel az összes elmeosztály és utcanép a sötétkapus dögökkel, menhellyel valamennyi könyvével a börtönnek.

Az angol nők sajtos szagánál pár éve jártak a Sajtos református népnél, emelésükkel ismétlésben, szerető családi körük biztosításával. Sajtos Katalin néven rendezték be ezt is, én hoztam létre az angol nőket sajtszaggal a börtöntől.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Sorsfejezet
  2014-05-19 18:52:43, hétfő
 
  Kohut Katalin: Sorsfejezet

“A nagy kérdés nem az, mit hoz a holnap?
Az igazi kérdés, mit hoz a tegnap?"
(Márai Sándor)

Gyermekkoromban naponta nagyapával villásreggeliztem, nem tudtam elfogyasztani a rántottát, csak villával. A kanalat, amit anyám otthon kitett a galuskák mellé is, visszautasítottam. 1961-es énekes nagyapa halála is sorsom egy fejezetét zárta le, a szeretetet az operettekkel, sétapálcájával együtt, bár amiket akkor megtanultam, soha többé nem felejtettem el.

A tegnap adta azt a sorsfejezetet, mely a hatvanas évek végén kezdődött el. Addig én és a testvéreim kalapban, szép ruhákban jártnk, nagyon finomakat és csak vitamindús ételeket fogyasztottunk. Míg másutt talán nem is ismerték a déli gyümölcsöket, nekünk kilószámra állt az éléskamránkban a fürtökbe szedett szőlő, dézsás savanyú káposzta mellett, melyet én tapostam fehér piciny lábacskáimmal a mandarin, narancs, füge, datolya, aszalt szilva. Az utóbbit is a zöldség boltból szereztük be apával. Veremben az udvaron mindenféle zöldség, fekete retek. Egyedül a citrommal nem voltam kibékülve, pedig kötelező volt a fogyasztása még ha cukorba mártottuk is. Nekem akkor is összehúzta a szájamat, grimaszokat vágtam és sehogyan sem tudtam rávenni magamat, hogy megegyem, egyedül teába csöpögtetve. Szeder és málna igazi gyümölcsből készült szörpöket ittunk. Jaj, ha még egyszer megkóstolhatnám azokat a finomságokat!

Beköszöntött ránk a nyomor, sorsunk új fejezettel indult szüleim válása után. Citrom helyett néha akadt citrompótló tabletta, fodormenta és csipkebogyó, gyógyteák helyett grúz tea, de legtöbbször semmi. A kútra jártunk forrásvízért, hogy a gyomrunkat telítse valami. Tej és kifli többé nem volt reggelire, pedig a gyermek fejlődő csontvázának szüksége van a Kalciumra is. Egyedül a D-vitamin volt adott, annyit lehettünk az udvaron, amennyit akartunk. Talán jobb is volt odakinn, mint a bolháktól hemzsegő ágyban. Többé senki sem takarított. Én még nem tudtam kezelni a mosógépet, lehúzni a hatalmas dunyhákat, csak a konyhában takarítottam, mosogattam, mostam magunkra kézzel Ultra mosogatóban, mert mást nem találtam. Nem törődött velünk senki, voltunk, de ez mindennek nevezhető, nem életnek. Néha főztem állott büdös zsírba tetten pirított grízt. Az élethez szükséges a növekedésünkkel arányos ruházat, a téli, meleg, a nyári, kabát és csizma is. Ezek hiánya hosszú évekig tartott, nem tudom, csupán forrásvíz fogyasztásával tömény élelmiszer, vitamin nélkül hogyan maradhattunk fenn ilyen sokáig egyáltalán? Hollóházán néha Delikát levest is ettem, forrásvízbe öntöttem az ételízesítőt, úgy ettem magában, mint aki soha nem evett. Meg is tudták a tanműhelyben, hogy éhezés történik, befizettették az ösztöndíjamból az ebédet.

Vőlegényem hordta nekem faluról az ennivalót. Én lettem náluk a szegény lánynak nevezett. Vége lett pár évig a nyomorult sorsnak. Élveztem a finom ételeket, hosszú új ruhákat, bár mosónő koromból még nem nőttem ki, csúfoltak is mindig, hogy a mosónők korán halnak. Én tartottam magam, bele sem gondoltam, de a fizetésemből tellett mindenféle finomságra, melyeket magam állítottam elő. Művészet a főzés, aki ínyencnek született, semmit sem tud elrontani. Minden a kedvencem volt, de szívesen jártam csárdákban is nemcsak kirándulás miatt, hanem az otthon el nem készíthető ételek megkóstolása miatt. Egyszerre egy kétszemélyes vacsoratálat képes voltam elfogyasztani. Nem tudtam betelni az ételek ízével és élvezetével. Soha nem látszott a külsőmön, hogy időnként a finomságokból többet eszem a kelleténél.

1990-es év a kórházban zöld szomorúvá vált szemekkel, fel nem téve a kérdést, mit hoz a holnap, csak élni mindig a múltat, ami gyermekkorban kezdődött új sors fejezetet hozott, ezúttal a koldultatás szegénységét.
Hétvégére haza engedtek eltávra, akit a helyemre fektettek addig, ellopta a késemet, kanalamat, ott hagyta nekem a villát. Nagyapa villásreggelije jutott eszembe, de csak egy pillanatra, mert reménytelennek láttam a holnapomat. Festeni kezdtem, árultam őket a Zsarnai piacon, közben már évek óta a gyerekek kinőtt ruháinak eladásából vásároltam be a következő heti főznivalót étlap szerint, mert általában mindent előre tervezek, így a menüt is kifüggesztettem az előszobába. A gyerekek is mindig tudták, milyen apróságért kell elszaladni a boltba, hogy este, miután fáradtan hazaérek, ne kelljen egy tejfölért a boltba szaladni. Nem vettek volna el soha több pénzt, mint amennyire szükségük volt. Nem is nagyon volt miből. Kérelem a tanácson szociális segélyért, hogy tejet és sajtot tudjak vásárolni, igazolni a bevételemet hosszú évekig, majd jött teljes megsemmisülésem után a koldulás immáron egyedül. Tízezer forint havonta, ennyi járt. A lányom tartott el, úgy, hogy fizette a rezsimet, naponta egyszer adott meleg ételt. Nem volt vitamin, tej, egészséges élelmiszer, szép ruha, tisztítószer a lakás rendbe tételéhez, sem testápoló, sem kézkrém. Borzalmas a nyomor, leírni nem lehet. Néha hajnalban kimentem sétálni az utcára, hogy senki se lássa szegényes öltözékemet. Egyszer megkínáltak sodrott cigarettával az egyik kocsma előtt. Nagyon hálás voltam miatta. Aztán elmentem két boltba, hogy hitelbe a tízezer forintom megérkezéséig adjanak kenyeret és tejet. A Berci boltos adott, a másik mutatta a kezével, hogy megbolondult. Soha nem felejtem el a boltvezetőt, azután derült ki, hogy ismert régről, együtt jártak a gyerekeink iskolába. Mennyire mélyre kerültem! Kilátástalan helyzet reménytelenséggel. Ha legalább dolgozni tudnék, ha olyan lehetnék, mint mások, akiknek minden engedélyezett...

Eszembe jutott egyik álmom a sziklai halálnépről, akik közül párat ismertem még óvodás koromban. Egyiket a sziklai szobájában meglátogattam kihalt helyen és aggódtam érte, faggattam, kap-e elegendő ennivalót. Nagyon féltem tőle kiskoromban, akkor nem tudtam, hogy milyen szerepet töltött be, s hogy utána meg kell szűnnie. Sziklákba vonultak vissza elmúlni. Haldokoltak külső szemmel, de elmúlásuk válaszuk szerint nem járt fájdalommal. Megszűntek egyszerűen, étel-ital nélkül is elvoltak. Talán minket is ilyen sorsra szántak, forrásvíz, Delikát leves, pirított gríz, háromféle étel, amit engedtek nekünk a sors fejezete szerint a hatvanas éveknek, s persze a Nap energiája. Fény-evés, már ezt is kitalálták, a természet ereje kell, hogy eltartsa a tiszta természeti embereket. Irigyeltem az elmúlást, tudtam, nekem sokkal nagyobb fájdalmakkal kell szembenéznem, a szépség, egészség elveszítése mellett örökös aggodalomban, szívem változatlansága mellett szégyenemet rejtegetve.
A tegnap sors fejezete talán soha nem ér már véget.

2014. május 19.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 796 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 665
  • e Hét: 1794
  • e Hónap: 4153
  • e Év: 56419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.