Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
Biztosítsd a sorsodat
  2014-07-26 10:59:32, szombat
 
 

Mert csak emberként halhatott meg, és csak a halállal tudta legyőzni az ördög erejét, akié volt a halál ereje. Csak így tudott mindenkit szabaddá tenni, aki a haláltól való félelem miatt szolgaként élte az életét." (Zsidók 2,14-15 NLT fordítás)

Az egyik dolog, amit Jézus tett, mikor a földre jött, az volt, hogy elvette a halálfélelmet.

Hogyan? Úgy, hogy meghalt a kereszten és feltámadt, hogy megmutassa, hogy a halál után is van élet. A Biblia azt mondja a Zsidók 2,14-15-ben: Mert csak emberként halhatott meg, és csak a halállal tudta legyőzni a sátán erejét, akié volt a halál ereje. Csak így tudott mindenkit szabaddá tenni, aki a haláltól való félelem miatt szolgaként élte az életét." (NLT fordítás)

Isten meg akarja törni a haláltól való félelmet az életedben. Ahelyett, hogy a földön lévő szenvedésre néznél, Isten azt akarja, hogy nézz rá és a menny reménységére. És szeretné, ha segítenél azoknak, akik ugyanerre vágynak.

Tehát nem nézünk a most látható problémákra, inkább rászegezzük a tekintetünket azokra a dolgokra, amik nem láthatóak. Mert azok a dolgok, amiket most látunk, hamar eltűnnek, de azok, amiket nem látunk, örökké tartanak." (2Korinthus 4,18)

Amikor valaki haldoklik, arra kell bátorítanod őt, hogy tegye, amit Dávid tett: A halál csapdát állított elém. De szorongásomban az Úrhoz kiáltottam. (Zsoltárok 18,5b-6a) Megtetted már valaha ezt? Nem ajánlhatod fel másnak, amit még te sem kaptál meg. Ha nem fogadtad még el a megváltást akkor kockáztatod az örök életedet.

Ha meghalnál ma, teljesen biztos lennél benne, hogy a mennybe mész? Ha nem vagy biztos benne, vagy a válaszod nem, akkor ezt a kérdést most azonnal rendezned kell, hogy biztos lehess benne, hogy van élet a halál után, és be tudd mutatni barátaidnak a menny reménységét.

Imádkozz ma így: Drága Istenem, Te Isten vagy, én nem. Elküldted Jézust, hogy legyen a megváltóm, mert szükségem van a megváltásra. Szükségem van arra, hogy megbocsásd azokat a dolgokat, amiket rosszul tettem az életben. Szükségem van arra, hogy adj egy új kezdetet az életemben. Szükségem van arra, hogy megmutasd a célomat. Egy kapcsolatot akarok veled kezdeni. Kérlek, hogy gyere be az életembe. Meg akarok tanulni bízni benned. Meg akarom tanulni, hogy szeresselek téged. Meg akarom tanulni, hogy szeressek másokat, ahogyan te szeretnéd, hogy tegyem. Tehát arra kérlek ma alázattal, őszintén és nyíltan, hogy kérlek válts meg engem, és én beléd vetem a bizalmam. Ezt az imát a Jézus nevében imádkoztam. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát ma, vagy segítettél valaki másnak, hogy elmondja, írj nekem a Rick@RickWarren.org e-mail címre angolul vagy írj magyarul a napiremeny@gmail.com címre. És tanulj többet a RickWarren.org weboldal Know God" (Ismerd meg Istent) fülén arról, hogy hogyan találd meg a rendeltetésedet Jézus követése közben. Találsz egy videót és egy ismertetőt arról, hogy mit jelent az, hogy az életedet Jézusra bízod.

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az üdvösség bizonyossága
  2014-07-25 13:41:51, péntek
 
 


Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az Ő szeretete teljessé lett bennünk: Erről ismerjük meg, hogy benne maradunk és Ő mibennünk; mert a maga Szelleméből adott minékünk. 1 János 4,12. 13.

Tinédzserként születtem újjá a betegágyamon, 1933. április 22-én. E naptól soha még csak fel sem merült bennem a gondolat, hogy ne lenne üdvösségem. Még fiatal keresztényként találkoztam olyanokkal, akik azt mondogatták: ,,Neked nincs üdvösséged, mert nem a mi gyülekezetünkbe tartozol."

Vagy így érveltek: ,,Nincs üdvösséged, mert nem úgy keresztelkedtél meg, ahogy nálunk szokás." És más ilyenek. Engem azonban egyik sem zavart. Nevettem rajta mert megvolt a belső bizonyosságom. A Róma 8,16 azt mondja:

,,Ez a Szellem bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk."

És bennem volt a szeretet: ,,Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük..." (1Ján. 3,14) Megvolt a bizonyosságom és bennem volt a szeretet. Ezért sohasem kételkedtem az üdvösségemben. Szeretetben jártam amennyire csak tőlem tellett, és élveztem Isten Szellemének a bizonyságtételét belül.

Megvallás:

Nekem van bizonyosságom. Maga a Szellem tesz bizonyságot az én szellememmel együtt, hogy én Isten gyermeke vagyok. Bennem van a szeretet, ezért tudom, hogy átmentem a halálból az életbe. Isten bennem lakik. Az Ő szeretete teljessé lett bennem. Én tudom, hogy Őbenne maradok és Ő énbennem, mert a maga Szelleméből adott nekem.

Napi Hagin levelek


 
 
1 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Holnemvolt Park? Pannon Park * szubtrópusi csarnok * biodóm
  2014-07-24 19:33:53, csütörtök
 
  Link Link




 
 
1 komment , kategória:  Fővárosi Állat- és Növénykert  
A hitetlenség BŰN
  2014-07-24 14:50:39, csütörtök
 
  Link

EGY FÉRFI, AKI HISZ

"Jézus pedig... mondván néki: Te néma és siket lélek, én parancsolom néked, menj ki belőle, és többé belé ne menj!" Márk 9,25

Egyetlen bűn van: a hitetlenség.

Amikor eljön a Szentlélek, megítéli a világot "bűn tekintetében, hogy nem hisznek énbennem" (Jn 16,9). "Minden lehetséges a hívőnek." Minden Istentől jön. A hit az Úrral való kapcsolat.

Ha a kapcsolat megvan, minden lehetséges, és mindened megvan. A hit annyit jelent, hogy felemeled szemed az Úrra. Istent a hit szabadítja fel arra, hogy cselekedhessen.

Ő nem erőltet ránk semmit anélkül, hogy Tőle kérnénk.

Hinni annyit jelent, hogy mindent Istentől vársz. Ne a saját hitedre, hanem az Úrra építs, Akire nézel.

Valaki azt mondta: mindent az én nagy hitemnek köszönhetek. Dehogy annak! Csak az Úrnak! Bolondság lenne a villanykörtének tulajdonítani, hogy világít. Az áramforrásból jön a világosság. Isten visszautalja a felelősséget rád. Nézz Jézusra, hogy ő cselekedhessen, ő szerethessen rajtad keresztül. Ő az Élet, Ő az, Akire szükséged van. Ezt jelenti a "Hiszek, Uram!"

Hit által Jézus lehetőséget kapott a cselekvésre.

"Te néma és siket lélek, én parancsolom néked, menj ki belőle, és többé belé ne menj." Adsz-e lehetőséget az Úrnak? A hit ajtónyitás. "Lakozzék a Krisztus hit által a ti szívetekben" (Ef 3,17).

Minden hit által történik. Legyen kapcsolatod az erőforrással.

A teljes csőd után juss oda, hogy újjá lesz minden. Kérjed, hogy Uram, ezután minden Te légy az életemben. Hiszek, Uram! Átadom az életemet, és kezedre bízom magamat. Te élj és cselekedj bennem! Ismertesd meg velem a szabad, boldog, Téged dicsérő életet!


Isten áldása legyen az áhitatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." -

Áhítatok minden napra című könyvéből
Link
 
 
1 komment , kategória:  Trausch Liza  
Légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk
  2014-07-23 10:28:11, szerda
 
 


EGY FÉRFI KÖNYÖRÖG

"Ha valamit tehetsz, légy segítségül nékünk, könyö- rülvén rajtunk." Márk 9,22b

Amint a fiú Jézust meglátta, azonnal jött a roham. A tömeg figyelt: mi lesz most?

A tanítványok már levizsgáztak. A farizeusok vártak. Milyen megdöbbentő! Jézus nem csinál semmit, csak az apával beszélget. "Mennyi ideje, hogy ez esett rajta?" Hát fontos ez most?! "Gyermeksége óta. És gyakorta vetette őt tűzbe is, vízbe is." Válaszolt ugyan az apa, de érezte, hogy Jézus sem tud semmit tenni, csak beszélgetni.

Csodálatos Jézus mérhetetlen türelme! őt nem lehet cselekvésre kényszeríteni.

Teljes nyugalommal áll a tajtékot túró gyermek mellett, és beszélget az apával, akinek hite nemsokára utolsót lobban. "Ha valamit tehetsz..."

Az apának szüksége volt erre az utolsó csődre. Amikor ez bekövetkezett,
akkor kezdett el igazán imádkozni:

"Légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk."

Ez már a végső összetörettetés. Jézus erre a pillanatra várt.

Visszafordítja a felelősséget az apára. Nem az a kérdés, hogy ő tud-e tenni valamit. "Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek." Annyit mond Jézus: nem rajtam múlik itt semmi, hanem a te hiteden! "Hiszek, Uram! Légy segítségül az én hitetlenségemnek!"
Megszületett a legnagyobb dolog: a hit! Az az újjászületés, amikor valakiben megszületik a Jézus iránti teljes hit, könnyhullatás és kiáltás közben. Minden úgy történik, mint a szülésnél.

A gyermek is fájdalmak, görcsök közepette, könnyhullatás és sírás között jön a világra. Az apa kimondta: "Hiszek, Uram!" És Jézus cselekedett. Megtörtént a szabadítás.

A könyörgés élet-halál kérdés.

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."

- Áhítatok minden napra című könyvéből
Link
 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
Hogyan erősítheted barátaid hitét ?
  2014-07-21 12:23:57, hétfő
 
 


"Kétségbe voltam esve, egészen, míg el nem hittem, hogy meglátom az Úr jóságát az élőknek földjén." (Zsoltárok 27:13, NASB)

Egy válás vagy más nagyobb krízis megrendíti a hitedet. De a hited és Krisztusban való bizalmad fog ezen átvinni. Dávid, miután hatalmas veszteség érte, többek között a gyermekét is elveszítette, így ír a Zsoltárok 23:17-ben: "Kétségbe voltam esve, egészen, míg el nem hittem, hogy meglátom az Úr jóságát az élőknek földjén". Vagyis feladta volna, ha nem bízik abban, hogy jó az Isten.

Amikor az életed több sebből vérzik és sötéten fest a jövő, hidd el, hogy Isten jó! Még ha minden rosszra fordul is az életedben, hidd, hogy Isten ki fog ebből húzni. Hidd el, hogy Isten terve az életedre nagyobb, mint a problémák, amelyeken keresztülmégy. Azután pedig meg tudod osztani a hitedet másokkal is, akik krízishelyzetben vannak. A barátok erősítik a barátaik hitét.

Hogyan lehet ilyen hited? A Biblia azt mondja, hogy csak egy mód van erre: Isten Szavának megismerése. Ha jól ismered a Bibliát, a hited nagyra fog nőni. Ha csak kicsit ismered, akkor kicsi hited lesz. Ha pedig nem ismered, akkor semmilyen hited nem lesz. Tudtad, hogy a Bibliában több mint 7000 ígéret van a számodra? De nem kérheted el őket, ha nem ismered őket. Ha növelni szeretnéd a hitedet, hogy kezelni tudd az élet viharait, akkor meg kell ismerned a Bibliát tanulmányozás, elmélkedés és memorizálás által.

Beszéljetek róla:

- Mit tehetsz azért, hogy jobban ismerd Isten Szavát?

- Találj olyan ígéretet Istentől, amire a vihar idején hivatkozhatsz. Keress ilyet a barátaidnak is!

- Hogyan mutatta ki Isten a jóságát feléd az elmúlt évben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 07. 14) Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Várjad az Urat,légy erős;bátorodjék szíved és várjad az Urat
  2014-07-21 00:08:47, hétfő
 
  Link

Dávidé. Az Úr az én világosságom és üdvösségem: kitől féljek? Az Úr az én életemnek erőssége: kitől remegjek?
2
Ha gonoszok jőnek ellenem, hogy testemet egyék: szorongatóim és elleneim – ők botlanak meg és hullanak el.
3
Ha tábor fog körül, nem fél szívem; habár had támad reám, mégis ő benne bízom én.
4
Egyet kérek az Úrtól, azért esedezem: hogy lakhassam az Úr házában életemnek minden idejében; hogy nézhessem az Úrnak szépségét és gyönyörködhessem az ő templomában.
5
Bizony elrejt engem az ő hajlékába a veszedelem napján; eltakar engem sátrának rejtekében, sziklára emel fel engem.
6
Most is felül emeli fejemet ellenségeimen, akik körültem vannak, és én az ő sátorában örömáldozatokkal áldozom, énekelek és zengedezek az Úrnak.
7
Halld meg, Uram, hangomat – hívlak! Irgalmazz nékem és hallgass meg engem!
8
Helyetted mondja a szívem: Az én orcámat keressétek! A te orcádat keresem, oh Uram!
9
Ne rejtsd el orcádat előlem; ne utasítsd el szolgádat haraggal; te voltál segítőm, ne taszíts el és ne hagyj el engem, üdvösségemnek Istene!
10
Ha atyám és anyám elhagynának is, az Úr magához vesz engem.
11
Taníts meg engem a te utadra, oh Uram! Vezérelj engem egyenes ösvényen, az én üldözőim miatt.
12
Ne adj át engem szorongatóim kívánságának, mert hamis tanúk támadnak ellenem, és erőszakot lihegnek.
13
Bizony hiszem, hogy meglátom az Úr jóságát az élőknek földén!
14
Várjad az Urat, légy erős; bátorodjék szíved és várjad az Urat.

27. Zsoltár
Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Nyisd meg a szíved, hogy meglásd Isten csodáját !
  2014-07-20 07:49:38, vasárnap
 
  Bízzál az Úrban és jót cselekedjél; e földön lakozzál és hűséggel élj.
Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit.
Hagyjad az Úrra a te utadat, és bízzál benne, majd Ő teljesíti.
Felhozza a te igazságodat, mint a világosságot, és a te jogodat,
miként a delet. Zsoltár 37:3-6



"Azt kérem Istentől, hogy nyissa meg szívetek szemét, hogy fel tudjátok fogni, milyen reménységre hívott el titeket, és milyen dicsőséges az a hatalmas örökség, amit Isten a saját szent népének szánt." (Efézus 1:18 ERV)

Milyen gyorsan felejtünk!

Amikor Isten tesz valami jót az életünkben - válaszol az imánkra, kisegít minket, segít rajtunk egy csodával -, a következő pillanatban, amikor problémánk akad, mégis úgy viselkedünk, mintha Isten csodája sosem történt volna meg. Rövidtávú a memóriánk, és amikor nem tudunk visszaemlékezni a múlt áldásaira, elkezdünk félni a jövőtől. Abba bele sem gondolunk, hogy Isten újra megteheti, hiszen már elfelejtettünk, hogy egyszer megtette.

Ha rövidtávú a memóriánk, elkezdünk fölöslegesen aggódni a holnapon.

A lelki látás kifejlesztése feltétlenül szükséges a sikeredhez, a stressz kezeléséhez, a stabilitásodhoz és az erődhöz. A Biblia azt mondja a Példabeszédek 29:18-ban, hogy "ahol nincs látás ... ott az emberek elvesznek". (AMP)

Tiszta látás nélkül elveszted a reményed. Amikor nincs hitbeli látásod a családoddal, a karriereddel vagy az egészségeddel kapcsolatban, akkor elveszíted a reményt.

Amikor nem látod tisztán az utad, az azt jelenti, hogy elvesztetted a látásod és ezek szerint el fogod veszíteni a reményt.

A remény a kulcsa annak, hogy átjuss életed csatáin - bármennyi időbe is telik. Ez nem jön az égből "csak úgy", hanem Isten látásán keresztül kapod.

Az Efézus 1:18 mondja: "Azt kérem Istentől, hogy nyissa meg szívetek szemét, hogy fel tudjátok fogni, milyen reménységre hívott el titeket, és milyen dicsőséges az a hatalmas örökség, amit Isten a saját szent népének szánt." (Efézus 1:18 ERV). A lelki szemeinkkel való látásról, a lelki látásról beszél itt Pál.

Reményt nyersz azáltal, hogy Isten perspektívájából látod az életed.

Ha Istent keresed, hogy tegyen csodát az életedben, kérd meg, hogy nyissa meg a szívedet és adjon neked az ő látásából az életedre vonatkozóan!

Beszéljetek róla:
- Készíts egy listát, hogy Isten mit adott neked az elmúlt évben!
- Milyen látást adott neked Isten a családodra, karrieredre és a szolgálatodra vonatkozóan?
- Milyennek látod Isten munkálkodását a jövőbeli életedben? Mennyire ad ez neked reményt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 07. 13.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ne félj,mert veled vagyok!
  2014-07-19 20:24:28, szombat
 
 

Ne félj,mert veled vagyok!

Ne aggódj,mert én vagyok Istened!

Megerősítelek,sőt, megsegítelek!

Igazságos jobbommal felkarollak,és megtartalak.

Ézsaiás 41:10
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Krisztus mindenek felett
  2014-07-19 15:05:34, szombat
 
 

"Ti engem így hívtok: Mester, és Uram. És jól mondjátok, mert az vagyok" (Jn 13,13).

Urunk sohasem hangsúlyozta tekintélyét. Sohasem mondta: "Meg kell tenned." Teljesen szabadon hagyott minket, olyan szabadon, hogy akár arcába is köphetünk, mint ahogy meg is tették ezt; olyan szabadon, hogy megölhetjük - mint ahogy meg is tették: és nem szól rá egy szót sem.

De amikor élete bennem megszületett váltsága által, azonnal elismerem, hogy teljes fennhatóságú joga van felettem. Erkölcsi uralom ez: "Méltó vagy..." (Jel 4,11). Csak a méltatlan részem vonakodik meghajolni a méltó előtt.

Ha találkozom valakivel, aki szentebb nálam és mégsem ismerem el méltó voltát, s nem engedek annak, amit mond és ami megállja a helyét, akkor nyilvánvalóvá válik a bennem levő méltatlan rész.

Isten embereket használ a nevelésünkre, akik kicsit tovább jutottak, mint mi - nem értelmileg, hanem szentség tekintetében -, míg végre magának az Úrnak uralma alá jutunk, s akkor már egész életünk afelé van beállítva, hogy neki engedelmeskedjünk.

Ha Urunk megkövetelte volna az engedelmességet, akkor mint rabszolgahajcsárnak nem lenne tekintélye felettünk. Ő soha nem erőlteti az engedelmességet, de amint meglátjuk Őt, azonnal engedelmeskedünk neki, így Urunkká lesz és szüntelen az Ő imádatában élünk. Aszerint növekedhetem a kegyelemben, ahogyan az engedelmességet felfogom.

Az engedelmesség szót ki kell emelnünk a mocsárból. Az engedelmesség az apa és fiú közti viszonyra vonatkozik, nem az úr és a szolga viszonyára. "Én és az Atya egy vagyunk." Ámbár Fiú, megtanulta azokból, amiket szenvedett, az engedelmességet" (Zsid 5,8).

Isten Fia engedelmes volt küldetéséhez mint Megváltó - mégpedig azért,
mert Fiú volt, és nem azért, hogy fiúvá lehessen.

Oswald Chambers "Krisztus mindenek felett" c. könyvéből
Link
 
 
1 komment , kategória:  Keresztény dalszövegekhonlapja  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 919
  • e Hét: 4623
  • e Hónap: 8424
  • e Év: 69725
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.