Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
sárgabarack lekvár
  2014-07-27 22:03:53, vasárnap
 
 



5 kg sárgabarack
5 citrom leve
3 kg cukor
tartósítószer (nátrium benzoát)
A megtisztított, kiválogatott barackot forró vízbe dobom, így nagyon könnyen lejön a héja. Ezután a lehéjazott barackot kimagozom és leturmixolom. A citromok levével együtt kb. 1 órahosszat főzöm, majd hozzáadom a cukrot. A cukorral együtt még forrástól számított fél órát főzöm, majd a legvégén adom hozzá a tartósítószert (ezzel már nem főzöm).


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
torta
  2014-07-27 20:42:40, vasárnap
 
  TAVASZI TORTA









A tésztához:
6 tojás
3 evőkanál víz
8 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál kakaópor
5 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor

A rumos meggy töltelékhez:
35 dkg meggybefőtt
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl meggylé (ha nem elég, akkor vízzel pótoljuk)
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl rum

A krémhez:
1 csomag Dr. Oetker házi krémes krémpor
8 dl tej
5 dl habtejszín
1 csomag Dr. Oetker expressz zselatin fix
1 csomag vaníliás cukor

0,5 dl rum
1 csomag vaníliás ruletti
1 csomag csokoládés ruletti
színes szalag

A tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, a vaníliával és a vízzel jó habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a 4 evőkanál cukorral, és könnyedén összekeverjük a lisztes keverékkel. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beleöntjük. 220°C-ra előmelegített sütőben 5 perig sütjük, majd 170°C-on 20 percig, vagyis tűpróbáig sütjük.
A meggyes töltelékhez a pudingot a meggylével, a cukorral és a vaníliával megfőzzük, majd beletesszük a meggyet, és egyet forralunk rajta. Levéve a tűzről, kicsit keverve hűtjük, és hozzáadjuk a rumot, majd félretesszük hűlni.
A krémhez a házi krémes krémport a tejjel felverjük. A tejszínt felverjük a vaníliával és a zselatin fixszel. A tejszín felét a házi krémes krémhez keverjük.
A tortát 3 lappá vágjuk, mindegyik lapot meglocsoljuk a rummal. Egy lapot leteszünk, a meggyes töltelékből körben a szélén kiskanállal kört rakunk, majd 2 cm rész kimarad, és ismét meggyes töltelék jön. A kimaradt részeket nyomózsákba tett krémmel kitöltjük. Ráhelyezzük a második lapot. Itt fordított sorrendben töltjük meg a meggyel és a krémmel. Ráhelyezzük a 3 lapot, megkenjük a tetejét és a szélét, majd körberakjuk a tortánkat a rulettikkel, végül megkötjük a szalaggal. A tetejét megszórjuk színes cukorkával, és tetszés szerint díszítjük a tejszínhabbal. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.


Forrás: http://webcukraszda.hu/tavaszi-torta/


 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
virág
  2014-07-27 20:37:33, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  virág  
disznó meleg
  2014-07-27 18:59:58, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
puncs szelet
  2014-07-25 23:38:55, péntek
 
 



A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
4-5 evőkanál tej

A töltelékhez:
1 tésztalap
2 evőkanál mazsola
1 evőkanál kakaópor
1/2 citrom reszelt héja
4-5 evőkanál eperlekvár

A sziruphoz:
40 dkg eperlekvár
15 dkg cukor
50 ml rum
50 ml víz
2 evőkanál mazsola

A mázhoz:
25 dkg cukor
1,3 dl víz
2 evőkanál vaj
kevés piros, vagy rózsaszín ételfesték

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Ehhez először kétfelé vesszük a tésztát, majd az egyik részt újra elfelezzük. Lisztezett munkafelületen a két kisebb gombócból kb. fél cm vastagságú, a nagyobb
gombócból pedig egy nagyjából 1 cm vastagságú, azonos méretű lapot nyújtunk. 180°C-ra előmelegített sütőben, tepsi hátán vagy sütőlapon mindhármat megsütjük.
A vastag lapot (ha kihűlt) kézzel egy tálba tépkedjük, morzsoljuk. Nem baj, ha kicsit nagyobb darabok is maradnak benne. Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat és a kakaóport. A szirup hozzávalóit felforrósítjuk, a tésztamorzsához öntjük és kanállal (forró!) összedolgozzuk.
Az egyik vékonyabb lapot tálcára helyezzük, vékonyan megkenjük eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal.
A mázhoz a vajat felolvasztjuk, majd az egészet összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Kicsit megdermed, majd olvasztott csokival díszítjük.


Forrás: http://webcukraszda.hu/puncsszelet-5/
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
zserbótorta
  2014-07-25 21:31:02, péntek
 
 



Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

30 dkg liszt
3 db tojássárgája
15 dkg vaj
1 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 mk sütőpor
5 dkg porcukor
egy csipet só


A tejet langyosítsuk meg egy pici cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést. Ezután öntsük bele a tojássárgákat, és a felfuttatott élesztőt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Végül osszuk három egyenlő részre a tésztát, majd formázzuk cipóvá.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik tésztacipót, majd helyezzük bele az előzőleg vajjal kikent, és liszttel megszórt, tortaformába.
Ezután kanalazzuk a tésztára egyenletesen az előzőleg elkészített tölteléket felét.

Töltelék hozzávalói:

35 dkg darált dió
15-20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2-3 ek sárgabaracklekvár
3 tojásfehérje
1 rumaroma(v. rum)

Bevonáshoz egy tábla jó minőségű csokoládé. (60 %-os)

A diót keverjük alaposan össze a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a lekvárt és az ízlés szerinti mennyiségű rumaromát is.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a cukros-dióhoz.
Ezután a töltelék felét, egyenletesen kanalazzuk a formában lévő tészta tetejére.

A másik tésztacipót szintén nyújtsuk ki, majd helyezzük a diós töltelék tetejére. A maradék tölteléket ezután szintén kanalazzuk a tésztára. Ezután a harmadik tésztacipót is nyújtsuk ki, majd helyezzük a töltelék tetejére. Tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd villával néhány helyen böködjük meg, hogy sütés közben a gőz eltudjon távozni.
Végül vékonyan kenjük le a tésztát tejjel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük még a teteje szép aranybarnára sül. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd csorgassuk rá a teljesen kihűlt torta tetejére. Egy spatula segítségével egyenletesen simítsuk el, majd hagyjuk teljesen megdermedni.

Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, és úgy kínáljuk. Ünnepek előtt már 2-3 nappal megsüthetjük, majd hűvös helyen tároljuk.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
bohókás
  2014-07-25 19:08:29, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
idézet
  2014-07-24 12:48:14, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
idézet
  2014-07-23 21:39:19, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
kutyus
  2014-07-22 20:23:33, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 1120
  • e Hónap: 2112
  • e Év: 33841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.