Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
100 éve tört ki az I Világháború
  2014-07-18 18:00:04, péntek
 
 




100 ÉVE TÖRT KI AZ I VILÁGHÁBORÚ


Száz éve vonult hadba a Világ. Száz évvel ezelőtt, július 28-án üzent hadat az Osztrák-Magyar Monarchia Szerbiának, miután egy hónappal korábban Gavrilo Princip merényletben megölte a Szarajevóba látogató tónörököst, Ferenc Ferdinándot és feleségét.

Az első világháború 1914-től 1918-ig tartott. Az összesen több mint 15 millió ember halálát okozó, négy éven át tartó öldöklő küzdelem a korabeli gyarmat- és érdekeltségrendszer újrafelosztásáért indult. Bár valamennyi résztvevő nemzet meg volt győződve arról, hogy gyors offenzívával legyőzheti ellenfeleit, s fél év alatt véget érhetnek a hadmozdulatok, a háború végül négy évnyi véres küzdelemmé terebélyesedett. Az Osztrák-Magyar Monarchia szétesett a háború végére, valamint a német területszerzés illúziója is szertefoszlott.

A háborút lezáró békerendszer igazságtalanságai a II. világháború kitöréséhez vezettek.

1914. június 28-án Ferenc Ferdinánd trónörökös egy boszniai hadgyakorlat megtekintésére utazott Szarajevóba. Útközben Gavrilo Princip, a Fekete Kéz nevű titkos szerb szervezet tagja pisztollyal halálosan megsebesítette őt és feleségét. Egy hónappal a merénylet után, július 28-án Bécs hadat üzent Szerbiának, s a csapatok megindultak délre.

,,Leghőbb vágyam volt, hogy az Isten kegyelméből még hátralévő éveimet a béke művének szentelhessem, és népeimet a háború áldozataitól és terheitől megóvhassam.
A gondviselés másként határozott. (...)
Mindent megfontoltam és meggondoltam.
Nyugodt lelkiismerettel lépek a kötelesség útjára."
Ferenc József kiáltványából







Link



A világháború története

Link





























 
 
1 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Tanács
  2014-07-15 22:45:46, kedd
 
 




JÓ TANÁCS


Ha elfáradtál, mert elmúltak az évek,
ne csüggedj, keress a korodnak megfelelő szépet.
Ami mellett fiatalon elmentél rohanva,
most ráérsz megnézni, botra támaszkodva.
Nevess, nevess, a bajt soha ne keresd,
örülj a mának, holnap már rosszabb is lehet.
Keress barátokat, bánatodat oszd meg.
Ha osztasz bármit is, egyre kevesebb lesz.
Soha ne hidd, hogy sorsod a legrosszabb,
mindenki magát hiszi a legnyomorultabbnak.
Légy vidám - mert teljesen mindegy -
az élet úgysem áll meg, és úgy sokkal könnyebb.
Ne sajnáltasd magad, légy arra büszke,
sok mindent átéltél, és mégsem törtél össze.
És mert visszahozni semmit sem lehet,
fogadd el így, és élj emberhez méltó, derűs életet














 
 
0 komment , kategória:  Szép versek és idézetek  
360° panorámafelvételek a világ legmagasabb vízeséséről
  2014-07-15 19:30:11, kedd
 
 




360° PANORÁMAFELVÉTELEK A VILÁG LEGMAGASABB VÍZESÉSÉRŐL


A világ legmagasabb vízesése az Angel-vízesés, a világ egyik leggyönyörűbb természeti csodája.

A lélegzetelállító venezuelai látványosságot most otthon a fotelból élvezhetjük. Az alábbi képre kattintva, a high resolution funkciót választva különböző nézőpontokból tárul elénk a vízesés. A 360° panorámafelvételek Dima Moiseenko fotós munkái.

Venezuela - Dél-Amerika. A Föld legmagasabb vízesése, magassága 979 méter.







Klikk a Linkre

Link



Angel vizesés 0001

Link





























 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Avignon
  2014-07-15 18:30:09, kedd
 
 




AVIGNON


Avignon város Franciaországban, a Rhône folyó bal partján. Gyakran a Pápák városának is említik, mivel a 14-15. században számos pápa és ellenpápa itt vezette hivatalát. A város szerepel az UNESCO világörökségi listáján.


Jó érvek Avignon mellett

Nyáron és ősszel a legérde­mesebb ellátogatni a délfrancia Avignonba, a keresztény világ középkori fővárosába.

A ,,pápák városát" nem csak múltja és UNESCO-védelmet érdemlő történelmi örökségei miatt érdemes felkeresni - igaz, a látogatók itt inkább kockáztatják a lábfájdalmakat, mint azt, hogy valamilyen látnivalót kihagyjanak.

Igazi időutazás bejárni a pápai palotát, amely a 14-15. században a Vatikán helyett a pápaság székhelye volt, és ahol hat pápát is megválasztottak. Európa legnagyobb középkori gótikus épülete számtalan építészeti és képző­művészeti remekművet, köztük értékes freskókat rejt. Több kápolna, díszterem, a pápák privát szobái, illetve a bencés kolostor is látogatható.

Az épületegyüttes két részből áll: az erődszerű régi palota az elsőként itt megválasztott pápa, XII. Benedek nevét viseli, az újabb és díszesebb pedig VI. Kelemen székhelye volt.

A palota belső udvara színházi előadásoknak ad otthont, és itt látható augusztus 11. és október 11. között minden este a ,,Luminessences" fény- és hangjáték is. Július 27-ig tart a világ egyik legrégebbi színházi fesztiválja, az Avi­gnoni Fesztivál, és a palotában láthatók a német szimbolista Stefan Szczesny munkái (novem­ber végéig).

Hosszú még a ,,kötelező" látnivalók listája: a St. Bénezet híd, a belváros kis utcácskái, 18. századi homlokzatai és harangtornyai, a régi városfal, a Sorgue folyócska néhol velencei hangulatú partjai, a Petit Palais Múzeum középkori festményei, a Calvet múzeum szépművészeti gyűjteménye és a Doms katedrális sem maradhat ki.

További érdekességek

- Le chemin de halage: Szikla oldalába vájt kedvelt sétaút a Rhône folyó partján, kiváló panorámával a pápai palotára.

- Les Halles: Fedett piac Provance tartomány és a környék minden finomságával. Szombatonként a ,,petit cuisine" szakácsai helyi alapanyagokból készítenek ízletes fogásokat, amelyekből kóstolót is adnak.

- Côtes du Rhône borvidék: Mediterrán klímájú; fővá­rosa Avignon; jellegzetes bor: syrah (vörösbor).







Avignon - France-day

Link



Avignon, France: Youthful City in Medieval Walls

Link



Avignon - France-day 1A

Link



Popes' Palace of Avignon

Link



Avignon Bridge

Link



























 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
100 éve született Tolnay Klári
  2014-07-14 21:00:06, hétfő
 
 







100 ÉVE SZÜLETETT TOLNAY KLÁRI


Száz éve született Tolnay Klári, kétszeres Kossuth-díjas színművésznő. Tolnay Klári 1914-ben született Budapesten. Kétszeres Kossuth-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a XX. századi magyar színművészet egyik legnagyobb alakja, valamint a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, 1914. július 17-én született.

Több szervezet együttműködésének köszönhetően országszerte emlékeznek születésének 100. évfordulójára. A szervezők a legendás színművésznő alakját kiállításokkal, filmvetítésekkel, beszélgetésekkel, konferenciával és centenáriumi gálaműsorral idézik meg. Július 17-én születésnapi gálaműsorral ünneplik a színésznő születésnapjának évfordulóját a Tolnay Klári emlékév kapcsán.

,,Száz esztendős lenne Tolnay Klári. Ez az ízig-vérig huszadik századi színész vajon hogyan érezné magát mai világunkban? Furcsa, mégis magától értetődő lenne őt elképzelni itt és ma. A múltat nem őrizgette, mindig a jelenben élt. Én valahogy úgy képzelem, száz évesen is igazi nő lenne, úgy, mint nyolcvannégy évesen. Modern és huncut, bölcs és szókimondó. A világ és a színházi világ is változik, csakúgy, mint az emberi kapcsolatok. Talán ezek manapság oly gyakori elsekélyesedését, az arányok felborulását viselné a legnehezebben. Bármi legyen is azonban az aktuális színházi nyelv, az igaz emberi érzések és a hiteles emberábrázolás sohasem mennek ki a divatból."
(dr. Góg Laura Tolnay-szakértő)

Tolnay Klári életét végigkísérte a figyelem és a közönség szeretete, de igaz az is, hogy gyötrelmes, fájdalmas, küzdelmekkel teli élete volt.

Bár a fővárosban született, a Nógrád megyei Mohora faluban töltötte gyermekkorát apja középbirtokán. Elemi iskoláit itt végezte, majd Balassagyarmaton bejáró diák volt a polgáriban. Két évet a nyíregyházi Angolkisasszonyoknál tanult, majd Debrecenben érettségizett felsőkereskedelmi iskolában. Gyerekkorától kezdve énekelt és zenélt: A kezdeti kudarcok után Gaál Béla filmrendező karolta fel, és így filmszínészként indult karrierje. Első nagyobb szerepét a sikeres Meseautóban kapta, ezután vették át 1934-ben a Vígszínházba. Eleinte naiva szerepeket osztottak rá. Egészen 1946-ig a társulat tagja volt, ekkor két évet a Művész Színháznál töltött, majd 1948-1949-ben visszatért a Vígszínházba, ezúttal társigazgatóként.

1950-től haláláig a Madách Színházban szerepelt, a kilencvenes években másodvirágzását élte karrierje. 1936-ban Ráthonyi Ákos rendezőhöz ment feleségül, lányuk, Zsuzsanna 1940-ben született. Második gyermekük fiú lett volna, de egy bombatámadás miatt idő előtt megindult a szülés, és a Mátrában a gyermeket nem lehetett megmenteni. A II. világháborút követően férje külföldre emigrált, lánya pedig 1956-ban követte. Tolnay Klári Münnich Ferencnél tett személyes közbenjárására kapott lánya az 1956-os forradalom alatt kivándorló vízumot, majd Bécsben telepedett le és televíziós szerkesztőként dolgozott.

Mészöly Dezső 1993-as tévéműsorában vallott a művésznő először Márai Sándorhoz fűződő titkos viszonyáról. 1945-ben mutatta be a Vígszínház Márai: Varázs című darabját, amelynek kapcsán megismerkedett személyesen is az íróval. Kettejük kapcsolata olyannyira titkos volt, hogy Márai az Ismeretlen kínai költő elnevezés mögé bújt, aki mögött egy jelentéktelen kínai poétát tételeztek fel, aki a nagy bokszerlázadás idején a fővárostól távol tengette sanyarú napjait, mert az irodalmi életből feltehetően politikai ellenfelei és irodalmi vetélytársai száműzték. Személyes hangú verseit egy távollévő, ismeretlen nevű volt császári táncosnőhöz (Tolnayhoz) írta, akiről is mindenfélét találgattak.

Részlet Márai titkos leveleiből:
"Kedd. Ajánlanám a következőket: szerdán, ha nem lesz rossz az idő, 1 h-kor várom a híd budai kijáratánál. Ha esik, akkor a pesti oldalon várom, ugyanabban az időben, az Országház kávéház előtt. Ha szerda valamilyen okból nem jó, akkor pénteken várom, ugyanez időben, ugyanígy: jó időben Budán, esőben Pesten. - Mindenesetre várom szerdán, s ha nem jön, akkor pénteken. Jó lesz így? Kezit, lábát csókolom."

Tolnay a Művész Színházban ismerkedett meg Darvas Ivánnal, akivel össze is házasodott, de 1958-ban elváltak. Színpadi sikerei mellett számos filmben is szerepelt.







Filmjei.
Hacsek és Sajó - A két ültetvényes (rövid játékfilm) (1934) - pincérlány
Az új rokon (1934) - Kenyereslány
Meseautó (1934) - Sári
Lila akác (1934)
Az okos mama (1935) - Erzsike, Tabódy lánya
Légy jó mindhalálig (1936) - Bella, Viola húga
Tisztelet a kivételnek (1937) - Vera, Kántorék lánya
Az én lányom nem olyan (1937) - Gitta, Hubay Péter lánya
A kölcsönkért kastély (1937) - Mary, Gruber lánya
Magdát kicsapják (1937-1938) - Makray Erzsébet tanárnő
Döntő pillanat (1938) - Éva, Bálint Gábot felesége
Azurexpressz (1938) - Teri
A hölgy egy kissé bogaras (1938) - Takács Klári / Bimbi
Tiszavirág (1939) - Aracsiné
Gyimesi vadvirág (1938) - Magdolna, Palánka felesége
Bors István (1938-1939) - Ilonka
Toprini nász (1939) - A gróf felesége
Hat hét boldogság (1939) - Éva, Bozsó lánya
A nőnek mindig sikerül (Margithídi kaland) (1939) - Mester Laura
Zavaros éjszaka (1940) - Buday Klári
Erzsébet királyné (1940) - Latkóczy Ida
Egy csók és más semmi (1940) - Nadányiné
Tóparti látomás (1940) - Balázs Anna
Vissza az úton (1940)- Anni, kenyereslány
A szerelem nem szégyen (1940) - Suzanne, francia nevelőnő
Havasi napsütés (1941) - Fifi, a vezérigazgató lánya
Néma kolostor (1941)- Betti, masamódlány
Három csengő (1941) - Anna, szobalány
Az ördög nem alszik (1941) - Éva
Gentryfészek (1941) - Kovács Zsuzsi
Kádár kontra Kerekes (1941) - Kádár Erzsi ügyvéd
Férfihűség (1942) - Maya, francia orvosnő
Keresztúton (1942) - Attovay Edit
Pista tekintetes úr (1942) - Rolla, Horváth lánya
Katyi (1942) - Varga Kató / Katyi
Szerencsés flótás (1943) - Klári
Palócvirág (rövid játékfilm) (1943) - Katyi
Féltékenység (1943) - Eszter
Menekülő ember (1943) - Klára / Marianne
Rákóczi nótája (1943) - Koltai Krisztina
Ágrólszakadt úrilány (1943) - Jánossy Éva
Idegen utakon (1944) - Máté Judit
XIV. René (1946) - befejezetlen film
Beszterce ostroma (1947-1948) - Apolka
Tűz (1948) - Asztalos Mária
Egy asszony elindul (1949) - Bangháné, Ilonka
Déryné (1951) - Déryné
Rokonok (1954) - Lina, Kopjássné
Mese a 12 találatról (1956) - Bartháné, patikus
Ünnepi vacsora (1956) - Márta
A tettes ismeretlen (1957) - Miklósiné Zsófi
Dani (1957) - Aranka
Micsoda éjszaka! (1958) - Karsai Klára
Akiket a pacsirta elkísér (1959) - Csiszérné
Fűre lépni szabad (1960) - Anna, Kéri felesége
Virrad (1960) - Elza, Szabó felesége
Mindenki ártatlan? (1961)
Nem ér a nevem (1961) - Bende Etelka, jegypénztárosnő
Angyalok földje (1962) - Miklós anyja
Fagyosszentek (1962) - Gyepes felesége
Pacsirta (1963) - Tóni, Vajkayné
Fáklyaláng (1963) (tévéfilm) - Kossuth felesége
Hogy állunk, fiatalember? (1963) - Bálintné
Ők tudják, mi a szerelem (1964) (tévéfilm) - Estelle Debouf Fournier
Ezer év (1964) - Mrs. Bencsik
Apa (1966) - Anya
Utószezon (1966) - Szilágyiné
A koppányi aga testamentuma (1967) - Babocsai Gáspárné
Az özvegy és a százados (1967) - özvegy Holló Józsefné
Családi tűzhely (1968) (tévéfilm) - Pertics Jenőné
Elsietett házasság (1968) - özvegy Komáromi Gézáné
Hatholdas rózsakert (1970) - Ilka néni
Szemtől szemben (1970) - Sajbánné
Szerelmi álmok - Liszt (1970) - Kozima, Liszt leánya
A Danaida (1971) (tévéfilm) - Nóra
Reménykedők (1971) - Endrényiné, Emmi
Jó estét nyár, jó estét szerelem (1972) - Juhászné
Volt egyszer egy család (1972) - Bujták grófnő
Asszony a viharban (1975) (tévéfilm) - Sudárné
Hogyan viseljük el szerelmi bánatunkat?!... (1975) (tévéfilm)
Ballagó idő (1976) - Nagymama
Fekete gyémántok (1976) - Theudelinda grófnő
Mélosz pusztulása (1976) (tévéfilm)
A miniszterelnök (1978) (tévéfilm)
Drága kisfiam (1978) - Anya
Legato (1978) - Zarkóczy Rózsika
Nem élhetek muzsikaszó nélkül (1978) - Zsani néni
Földünk és vidéke (1978) (tévéfilm)
Kojak Budapesten (1980) - Szalánczyné
Róza néni elintézi (1982 (tévéfilm) - Róza néni
A csoda vége (1983) - Bözsi
Ők tudják, mi a szerelem (1983) (tévéfilm) - Estella
Reumavalcer (1983) (tévéfilm)
A vörös grófnő (1984) - Geraldin, Károlyi nevelőanyja
Bevégezetlen ragozás (1985) (tévéfilm)
A bunker (1986) (tévéfilm)
A Jávor (1987) (archív filmfelvétel)
Vili, a veréb (1989) - Verbéna, hang
Pódium (1991) (tévéfilm)
Drága kisfiam (1994)
Ajánlás (1995) - animációs film






Tolnay Klári életrajza

Link



Színészportré : Tolnay Klári

Link



Mestersége színész - Tolnay Klári

Link



Tolnay Klári filmdalai

Link



Páger Antal & Tolnay Klári: Orchideák

Link



Meseautó (1934 ) - teljes film

Link



Azurexpress (1938) -Szeleczky Zita-Tolnay Klári-Páger Antal

Link



A nőnek mindig sikerül (1939)-Turay Ida-Tolnay Klári-Páger Antal

Link



Szerencsés flótás Film (1943) - Tolnay Klári - Latabár Kálmán

Link






Tolnay Klári sírja Budapesten. Farkasréti temető









 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Szép napot
  2014-07-13 18:30:14, vasárnap
 
 




Benedek Elek: Reggeli dal

Felébredt a nap, kapuját kitárta,
Nótával köszönti a dalos madárka.
Ébredez az erdő, már a rét sem alszik,
Madár dalolása messzire elhallszik.

Harmat rezeg az ágon, fénye meg-megcsillan,
Rásüt a napsugár s egyszerre elillan.
Ragyog az áldott nap, a szellő se lebben.


S dalol a kis madár mindig ékesebben.

Fölkelt a méh is, döngicsél a réten,
Zümmög a bogárka, röppenésre készen,
Szárnyát száritgatja meleg napsugárban,
Megfürödvén előbb harmatos virágban.

Dalolj madár, dalolj, örvendezz a nyárnak,
Dalolj, amig a szép napok le nem járnak.
Majd jön az őszi szél, elhervad a virág...
Dalold, amig lehet! ó, de szép a világ!

Örülj minden jónak és szépnek.
Így kívánok szép napot te néked!







Jó reggelt szép napot!

Link








 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Van egy világ
  2014-07-13 17:30:27, vasárnap
 
 




LadyMoon: Van egy világ

Van egy világ, hol a valóságban
Még sohasem jártam,
De a legszebb álmaimban néha rátaláltam.
Ott sosincs viszály, örök béke honol,
Tücsök énekére, madárdal válaszol.
Évszázados fák közt hűs patak csordogál,
Napsütötte tisztáson tündérpalota áll.
Virágillatú szél borzolja hajamat,
Arany napsütésben csillámok táncolnak.
Amerre csak nézek, minden mosolyog rám.
Egy lelógó faág megérinti ruhám.
Bár csend van, de lelkemben egy dallam felcsendül,
Úgy érzem a gondom, tőlem messze kerül.
Selymes fűszálak vigyázzák léptem,
A szeretet fényében fürdik egész lényem,
S ekkor halk neszezéssel, ahogy sóhaj lebben,
Puha pilleszárnyon egy tündér elém libben.
Nem beszél, de mégis értem minden szavát,
Kézen fog és repít hegyen és erdőn át.
Halandó nem érezhet ilyen érzést soha,
Puha lepkeszárnyon álom repít tova.
Eddig nem hallott dal csendül lelkemben,
A szeretet ritmusa dobban a szívemben.
Átjár ez az érzés, mint huzat a házon,
Hogy ez el ne múljon, csakis azt kívánom.
Könnytelen fáj, sajog e világ szépsége,
Elvarázsol a tündérek szelíd békessége.
Nem hivalkodóak és mégis ragyognak,
Szívem rejtekébe melegséget hoznak.
Túl ragyogják a napot, s a reggeli harmatot,
Kedves mosolyukkal áldják meg hajnalod.
Érzem, amit eddig nem éreztem sosem,
Hogy e világ létezését őrzi majd a szívem.
Mert, kell a hit és kell a remény,
Hogy valahol az álmok mélyén,
Létezik egy olyan világ,
Mely őrzi e tündérek nyomát...







Edda - Álmodtam egy világot

Link


Link










 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Adagio
  2014-07-12 21:00:04, szombat
 
 




ADAGIO


Dalszöveg

Bár tudnám azt, hogy hol jársz
Bár tudnám azt, hogy rám vársz
Bár újra azt érezném
Forró Bőröd bőrömhöz ér
Szívemben megdermedt szó
Várok rád
Adagio

Hány átvirrasztott éjjel
Hány álmot téptem széjjel
Arcod lassan ködbe vész
Hálót fon körém az éj
Mondd, hogy jön még egyszer majd jó
Majd ha átölelsz
Adagio

Lehunyt szemmel szállok én
Szabadon mint a szél
Oly messze már
Annyi harcon át
Tisztán szól az imám
Álmokból szott magány
Csak egy hang a zongorán

Bár tudnád merre járok
Bár tudnád rád még várok
Míg elmúlik majd az éj
Széttöri majd a fény
Még egy hang majd rád talál
Szívem hazatér
Hozzád visszaér
Örökre már

Ne öld meg hajnali fény
Ne múljon soha az éj
Várj, kérlek egy percet még
Én hiszek még
Ennyi elég
Egyetlen szó
ADAGIO







Adagio

Link








 
 
1 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
A vak leány
  2014-07-12 18:00:18, szombat
 
 




A VAK LEÁNY - TANMESE


Volt egyszer egy vak leány, aki gyűlölte magát amiatt, hogy vak volt. Mindenkit gyűlölt, kivéve a kedvesét. A fiú mindig vele volt. Mondta egyszer a barátjának:

- Ha láthatnám a világot, hozzád mennék feleségül.

Egy napon valaki ajándékozott neki egy szempárt. Amikor levették szeméről a kötést, láthatta az egész világot, beleértve a barátját is.

A fiú megkérdezte:

- Most, hogy látod a világot, hozzám jössz feleségül?

A leány a fiúra nézett, és látta, hogy vak. A lehunyt szemhéjak látványa szinte sokkolta. Erre nem számított. Az a gondolat, hogy az élete hátralévő részében ezt kell nézze, arra a döntésre vezette, hogy visszautasítsa a fiút.

A fiú csendesen könnyezett, majd pár nap múlva üzent a leánynak:
- "Vigyázz jól a szemeidre, mert mielőtt a tied lettek, előtte az enyémek voltak."


Valahogy így működik az emberi agy, amikor megváltozik a helyzetünk. Csak kevesen emlékeznek arra, milyen volt az életük azelőtt és ki az, aki mindig mellettük volt a nehéz időkben.

Az élet ajándék.

Ma, mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak beszélni.
Mielőtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondolj azokra, akiknek nincs mit enni.
Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondolj azokra, akik Istenhez fohászkodnak, hogy legyen társuk.
Ma, mielőtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el a másvilágra.
Mielőtt siránkoznál amiatt, hogy túl nagy távolságon kell vezessél, gondolj azokra, akik ugyanezt a távolságot gyalog kell megtegyék.
És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra, gondolj azokra a munkanélküliekre, akik szívesen végeznék a Te munkádat.
És amikor gyötrő gondolatok rossz kedvűvé tesznek, mosolyogj egyet és gondolj arra, hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz.






Tanúlságos történetek

Link





 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
A Barátság
  2014-07-11 18:30:15, péntek
 
 




A Barátság

Amíg barátok vesznek körül,
Soha nem vagy egyedül,
Szomorúság, bú, baj, bánat
A válladról lekerül.

Segítenek cipelni
A rád rakott terheket,
És bármit is hoz a sors,
Itt vannak már ők Veled.

Az élet lehet kemény, nehéz,
S nem látod a kiutat,
De a barátság ezen is,
Mint szivárvány-híd, túlmutat.

A barátok most már mindig
Itt maradnak Teveled,
Szívük mélyén arany-tollal
Van beírva a neved.

Én is ilyen barát vagyok,
Szívemben a szeretet,
És ezt, mit drága kincset,
Ajándékozom Neked.


Barát az, ki melletted áll,
ha a porszemet a szél elsodorta már,
Barát az ki mindig fogja kezed,
akkor is ha az élet megvezet,
Barát az, ki a barátod marad ,
ha a szerencséd messzire szalad,
Barát az ki könnyeid letörli,
ha a lelkedet a világ felőrli!

Csodaszép estét kívánok nagyon sok szeretettel!
Puszi!







Barátság

Link



Szép Estét!

Link












 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 15163
  • e Hónap: 37651
  • e Év: 215526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.