Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
Legyél a házastársad legnagyobb rajongója
  2014-08-27 10:00:43, szerda
 
  "Bátorítsátok egymást minden nap, amíg itt a ma!" (Zsidók 3,13a, NCV)

Ha házas vagy, Isten egy nagyon fontos szereppel bízott meg téged: legyél a házastársad legnagyobb rajongója. Ez egy olyan feladat, amit csak te tudsz úgy megoldani, ahogy Isten szeretné, és a házastársadnak iszonyúan szüksége van rá, hogy ezt megtedd.
Egy kritikákkal teli világban élünk. Nem kell túl sokáig keresgélnünk, hogy találjunk valakit, aki lehúz minket.

Ezért van az, hogy minden embernek ezen a földön elmondhatatlanul szüksége van arra, hogy valaki folyamatosan megerősítse. Isten így szerelt össze minket. Ha házas vagy, az egyik ilyen embernek a házastársadnak kell lennie.
Ahhoz, hogy a házasságotok növekedni tudjon, alapvető, hogy te és a házastársad beépítsétek a házasságotokba a másik folyamatos megerősítését.


Több, mint valószínű, hogy ez része volt a házasságotoknak az elején. Kevés ember házasodik össze olyan valakivel, aki nem bátorítja őt valamilyen módon. De ahogyan a növekvő házasságnak sok más része is, egy idő után ez is kezd megfakulni.

A Biblia azt mondja a Zsidók 3,13-ban: "Bátorítsátok egymást minden nap, amíg itt a ma!" (NCV)

Miben kellene bátorítanod a házastársadat?

1. Erősítsd meg az értékeiben a házastársadat. Amikor ingatlanokkal foglalkozol, a "becsül" szó azt jelenti, hogy valamit mennyire értékelsz. Megemeled más emberek értékét, amikor becsülöd őket. Ahogy becsülöd a házastársadat, segítesz neki, hogy megértse milyen értéket képvisel a szemedben, és a házasság értékét is emeled. A Példabeszédek 12,25 azt mondja: "Egy bátorító szó csodákat tesz." (LB) Egy bátorító szó csodákat fog tenni a házasságodban - vagy bármilyen más kapcsolatban, amiben benne vagy.

2. Erősítsd a házastársadat az erősségeiben. A legjobbat fogod kihozni a házastársadból, amikor rámutatsz az erősségeire, és nem a gyengeségeire. Válaszd azt, hogy álomépítő leszel, nem álomromboló. Végül mindig azzá válunk, amit mások látnak bennünk. Egyetlen ember sem fog a házastársad életében az önértékelésére, vagy a jövőjére akkora hatással lenni, mint te.

3. Erősítsd a házastársadat a szolgálatában. Hozd tudtára a házastársadnak, hogy mennyire értékeled, amit Istenért tesz ezen a világon. Mindketten egyedien tudtok hozzájárulni a világhoz. Örülj annak, ha a házastársad valamivel hozzá tud járulni a világhoz. Segítsd a házastársadat meglátni, hogy mekkora hatással bír az, hogy Jézusért lettünk teremtve.
Nagy hatalmunk van abban, hogy a házastársunk mit gondol saját magáról.

Ezt használhatjuk arra, hogy felépítsük, vagy leromboljuk őt. Ez a mi választásunk, és az egyik legfontosabb döntés, amit az egészséges házasságunk érdekében meghozunk.


Beszéljünk róla:
Mi az, amiben a házastársad bátorít téged, és ez rád nagy hatással van?
Mi tart vissza minket attól, hogy folyamatosan bátorítsuk a házastársunkat?
Miben bátoríthatnád a házastársadat sűrűbben?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.08.20.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A kényeztetés nagyszerű dolog !
  2014-08-26 20:49:12, kedd
 
 

Pedig a kényeztetés nagyszerű dolog!

Az viszont teljesen igaz,hogy nem a hazugsággal!

Sokszor félünk megmondani az igazat,mert nem akarunk fájdalmat okozni.

Félünk a másik reakciójától,s attól,hogy elveszítjük.

Próbáljunk meg mégis az igazság útján járni.

A sebek begyógyulnak,ha szeretettel ápolják azokat.




 
 
1 komment , kategória:  Gondolatok  
Hogyan élesszük újra az első szeretetet
  2014-08-26 08:38:41, kedd
 
 

,,De van valami ami nem tetszik nekem: a szereteted már nem olyan, mint a kezdetekben. Emlékezz vissza milyen voltál, és honnan estél le! Változtasd meg a szíved és az életed! Térj vissza azokhoz, amiket kezdetben tettél, mert ha nem változol meg, eljövök hozzád, és az olajmécses tartódat elveszem a helyéről (Jelenések 2:4-5)

Első pillantásra talán nem gondolnád, hogy a jelenések könyvében - szörnyeket ábrázoló képeivel, bárányaival és angyalaival - szerepel olyan romantika és egyfajta szeretet leírása, ami szükséges, hogy fenntartsd a növekvő házasságod.

Pedig van.

A jelenések 2:4-5-ben Jézus analógiát használ egy romantikus szerelemből, hogy leírja kapcsolatát egy tévútra tévedt gyülekezettel.

Jézus ezt mondta a Laodiceai gyülekezetnek: ,,De van valami ami nem tetszik nekem: a szereteted már nem olyan, mint a kezdetekben. Emlékezz vissza milyen voltál, és honnan estél le! Változtasd meg a szíved és az életed! Térj vissza azokhoz, amiket kezdetben tettél, mert ha nem változol meg, eljövök hozzád, és az olajmécses tartódat elveszem a helyéről"

Jézus négy fontos dolgot mondott, amit meg kell tennünk, amikor visszaszerezzük házasságunkat: emlékezz, térj vissza, megbánás, ismétlés.

Emlékezz. Gondolj arra mit csináltatok együtt azokon a napokon mikor egymásba szerettetek. Gondolj azokra a boldog napokra. Ne gondolj a mostani problémáidra hanem emlékezz arra hogyan kezdődött a szerelem.

Visszafordulás. Fordítsd vissza a fókuszt Istenre. A figyelmed valószínűleg minden van csak Istenen nem. A problémáidon, a mindennapi nyomáson, a stresszen és a karriereden. De ha vissza akarod fordítani az első szereteted, akkor vissza kell fordítanod a figyelmed Istenre.

Bűnbánat. Dönts úgy hogy változtatsz azon ahogyan jelenleg gondolkodsz és cselekszel. A szeretet nem egy érzés - valami óriási érzés. A szeretet egy döntés. Ez egy elkötelezettség hogy valaki más érdekeit helyezet a sajátod elé. Ezen kívül nem létezik más szeretet. Isten nem parancsolná ezt ha ez csak egy érzés lenne. Isten még újra és újra parancsolja nekünk az igén keresztül hogy szeressünk másokat ( beleértve a házastársunkat is) Amikor meghozod a döntést hogy szereted a házastársad úgy ahogy Jézus tenné amikor nem nagyon tetted akkor ezt hívják bűnbánatnak.

Tedd azt, amit először. Tedd azt amit először tettél akkor amikor szerelembe estél. Az érzéseket mindig tettek követik. Könnyebb olyan módon cselekedni ahogyan érzel mint úgy érezni ahogy cselekszel. Ha arra vársz hogy szeretetteljesen és romantikusan érezd magad, az ördög gondoskodni fog róla, hogy sose érezz ilyet. Szóval dönts úgy hogy szeretetteljes módon cselekszel és az érzések majd visszajönnek.

Ez a fajta szeretet vezet majd el a tartós kapcsolatra ami beszivárog a házasságodba. Ez majdnem elkerülhetetlen sok ponton.

Az ,,emlékezés, visszafordulás, bűnbánat és az ismétlés" gyakorlása folyamatos kéne legyen minden házasságban.

Beszéljetek róla:
Mi volt az a dolog amiért beleszerettél a házastársadba az első napokban?
Mik voltak azok a zavaró dolgok amik gátoltak abban téged és a házastársadat abban hogy Istent a központba helyezzétek?

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az önzetlen házasság
  2014-08-25 07:14:21, hétfő
 
  Link

Ne csak a magad hasznát keresd, hanem a másokét is." (Fil 2,4 NLT fordítás)

A házasság számos lehetőséget nyújt arra, hogy módosíts az életeden. A változás állandóan jelen van: a gyermekek felnőnek, el kell költözzetek, megváltozik a munkahelyed, megbetegszel. Ha életed körülményei megváltoznak, neked és párodnak is alakulnotok kell, hogy a házasságotok jó úton maradjon. Ha belegondolunk, hogy két tökéletlen ember építi együtt az életét, már az egymáshoz való alakulással jár.

A növekedő házasságok mindig szemléltetik az egymásért való változás képességét. Igazából, ez azt jelenti, hogy önzetlenek vagyunk. Megtanulni kevésbé önzőnek lenni az élet egyik legnagyobb leckéje. Lehetséges, hogy éppen ez a legfontosabb lecke, amit Isten a házasságodon keresztül akar megtanítani.

Hogyan lehetnél kevésbé önző és hogyan tudnál pozitívan megváltozni a házastársadért?

Gondolkodj el, hogy mire van a házastársadnak leginkább szüksége. A Biblia azt mondja, hogy "ne csak a magad hasznát keresd, hanem a másokét is." (Fil 2,4 NLT fordítás) Sajnos gyakran előfordul, hogy minél régebb vagyunk házasok, annál kevesebbet gondolunk arra, hogy mire van szüksége a házastársunknak. A Biblia azt mondja, hogy mindenki más szüksége jobban kell érdekeljen, mint a sajátunk. Ez különösen igaz kell legyen az otthonunkban.
Engedelmeskedjetek egymásnak. Ahhoz, hogy hozzá tudj alakulni a házastársadhoz, engedelmeskedned kell neki. Vagyis ez azt jelenti, hogy feladod amit nagyon szeretnél, azért, hogy a társad szükségletét betöltsd. Az Efézus 5:21-ben azt írja, hogy "Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében." Vannak olyan férfiak, akik azt hiszik, hogy a feleségüknek kell engedelmeskedni és hozzájuk alakulni, mert ők a lelki vezetők a családban. De vezetőnek lenni azt jelenti, hogy a férj példát mutatva szolgál otthonában.

Változtass a kis dolgokon. Lehet, hogy azt jelenti, hogy kicsit hamarabb érkezel, vagy kicsit később indulsz. Lehet, hogy azt jelenti, hogy kicsit hamarabb, vagy kicsit később fekszel le. Lehet, hogy abban valósul meg, hogy azt a filmet nézed meg, abba az étterembe mész, melybe a párod szeretne menni. Lehet, hogy azt jelenti, hogy igazán figyelsz, mikor párodnak szüksége van arra, hogy figyelj, nem csak akkor amikor te akarsz figyelni. Az igazi szeretet ezekben a mindennapi kicsi változtatásokban látszik meg, amikor egymás szükségére figyeltek.
Nem az a szeretet próbája, ahogyan a házastársadról beszélsz, hanem ahogy az iránta érzett szeretetet kimutatod. Úgy bánj a pároddal, ahogyan Jézus tenné. Ha meghozod ezt a döntést, minden megváltozik. Az érett szeretet definíciója az, hogy úgy bánsz másokkal, ahogyan Jézus bánna. Jézus a tökéletes példa, amikor a szeretetről beszélünk. "Így tudjuk meg, hogy mi a szeretetet: Krisztus az életét adta értünk." (1Jn 3:16a GNT fordítás).

Egész életedet töltheted azzal, hogy próbálod a fentieket alkalmazni, de a házasságod már attól is jobb lesz, hogy próbálkozol.


Link


Beszéljünk róla:

Milyen áldozatot hozott a házastársad, ami nagyon sokat jelentett neked? Megmondtad a párodnak, hogy mennyire jól esett neked ez a áldozat?
Milyen áldozatot tudnál hozni a házastársadért szereteted jeléül?

Hogyan változna a házasságod, ha úgy bánnál a házastársaddal, ahogy Jézus bánna?

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Pinterest
  2014-08-24 15:42:09, vasárnap
 
 



Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Pinterest  
Ha figyelsz a másikra, az felszítja a romantika tüzét
  2014-08-24 11:11:50, vasárnap
 
 


,,Legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra." (Jakab 1:19b)

Amikor a teljes figyelmedet a házastársadnak adod és rá fókuszálsz, akkor ez olyan, mint ha az életed egy darabját adnád neki. A bensőséges megosztás ezen célzott pillanatai jelentik azt az időt, amit soha nem kapsz majd vissza. Ezek az életed kis darabjai. Ezért van az, hogy a legnagyobb szeretettel bíró tett, amit házastársad irányában tehetsz, az ha figyelsz rá. Ez az egyik legfontosabb módja annak, ahogy el tudod mondani neki, hogy ,,Szeretlek!".

Az igazság az, hogy szerelmes is úgy leszel, ha teljes figyelmet biztosítasz valaki irányába. Elkezdtél figyelni valakire és az a valaki is neked adta a figyelmét. Ez az az összpontosított figyelem, ami életben tartja a romantikát azután, hogy már elmondtad a házassági fogadalmadat, gyerekeid születtek és felnevelted őket, előrehaladtál a karrieredben és együtt megöregedtél a másikkal.

A törődésedet mutatod ki azzal, hogy figyelmes maradsz a másik iránt. Ahhoz, hogy növekedni tudjatok, ki kell találnotok, hogy hogyan tudtok figyelni a másikra. Ha nem teszitek meg ezt, akkor a házasságotok fel fog morzsolódni.

Az egyik útja annak, ahogyan engedni szoktuk, hogy a másik iránti figyelmünk a házasságban eltűnjön, amikor már nem hallgatjuk meg a másikat. Feltételezzük azt, hogy tudjuk, amit a másik mondott. Azt gondoljuk, hogy ezt már számtalanszor hallottuk tőle. Elkezdünk átugrani a szavai fölött, mondván már tudjuk nagyon jól, hogy mit akar majd mondani.

Miért kell figyelned a házastársadra? Fontold meg ezt a két fontos indokot:

Mert szereted azt a másik személyt. Amikor figyelsz rá, akkor kimutatod a szeretetedet.
Néha Isten a házastársadon keresztül szól hozzád. Tulajdonképpen a Biblia után ez a másik legkedveltebb kommunikációs csatornája Istennek, ahol hozzád szól.
Isten egy nagyszerű receptet ad az Igéjében arra, hogyan lehet azt a fajta összpontosított figyelmet biztosítani, ami a házasságban növekedést eredményez. A Jakab 1:19 azt mondja, hogy ,,Legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra." Ha ennek a versnek az első két részét megteszed, a harmadik már automatikusan megvalósul. S ahogyan ezt teszed, a házasságod növekedni és működni fog.

Beszéljetek róla:

Miért olyan nehéz a házastársadra figyelni, amikor együtt vagytok?
Milyen változás szükséges az életedben, ami fokozhatja azt a képességedet, hogy a házastársadra tudj figyelni? (Változtass a felelősségi körödön, kapcsold ki a tévét vagy a mobilodat stb.)

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.08.17.) Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Kiálts fel mindig
  2014-08-23 22:19:27, szombat
 
  Link

Kiálts fel mindig

Ha nehéz a szíved, teherrel tele,
ha kínoz a fájdalom,
s nem tudod mit kezdj vele.
Ha sírni szeretnél, elbújni a világ elől,
ha belül kétség, magány gyötör,
Ha néha azt érzed nem bírod tovább,
kiálts fel,hívd a Seregek Urát.

Ő meghallja hangod, hozzád siet,
feléd nyújt egy erős kezet.
Ha tested gyönge, erőd elhagy,
gondjaidba beleroskadsz,
ha nem látsz reményt, nem látsz kiutat,
vagy nehéz feledned a múltat.

Kiálts fel akkor is,mert van ki örömet adhat,
új reményt,értelmet minden napnak.
Csak keresd őt,add néki szívedet,
békességgel tölti meg lelkedet.

Ha elhagynak emberek,
vagy megcsal egy barát,
akkor is csak Jézus nevét kiáltsd,
Övé az egész Föld, Övé minden,
nevére térdet hajtanak itt lent, s az égben.

Kiálts mindig hozzá,
hagyd hogy megérintsen,
az ő jelenléténél nagyobb kincs nincsen.
Mindig hívd nevét,bármit hoz életed,
találd meg őt, addig míg teheted.

Klaudia Orgován
Link
 
 
1 komment , kategória:  Roma Misszió  
A szeretet ma is létező csoda, boldog ember ki hordozója
  2014-08-23 19:31:32, szombat
 
 

Kiket szeretünk mindig eszünkbe jutnak,
ha aludni térünk, vagy jön egy új nap.

A szeretetben nincs sem távolság,sem idő,
kit szeretünk,sosem felejthető.

Érhet öröm vagy bánat,
erőt ad ha valahol várnak.

A szeretet ma is létező csoda,
boldog ember ki hordozója.

Nagyobb kincset ettől kapni nem lehet,
ha van ki veled sír, veled nevet.

Ha arra gondolsz a hétköznapokban,
ki fontos neked, az vajon jól van?

E pillanatban is épp gondolok rátok,
csodaszép álmokat kívánok!

Klaudia Orgován
Link
 
 
1 komment , kategória:  Roma Misszió  
Érted ? !
  2014-08-23 19:20:38, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Ettél már aligátort? Buta kérdés!
  2014-08-23 14:05:04, szombat
 
  Link

Aligátor

Láttál már aligátort? Akár két méter is lehet.
Ettél már aligátort? Buta kérdés!
Egy természetfilmben bemutatták egyszer, hogy egy óriáspiton lenyelt egy 1.80 m-es aligátort. Élve!


Azonban az aligátor nem hagyta magát, utat vágott magának és kiszabadult a kígyó belsejéből - így pusztította el a kígyót.

Még egyszer megkérdezem: Ettél már aligátort? Egy olyant, ami aztán belülről marta, rágta egész bensődet.
Valaki megbántott - és Te egész nap és egész éjszaka emiatt morogtál.
Szinte emésztett a harag.
Mint egy aligátor.
Belülről.
Megsértettek.
Rosszat mondtak a hátad mögött.
Kinevettek.

És te lenyelted a harag, a sértődöttség, a megbántottság aligátorát.
Aztán az szép csendben emészteni kezdett onnan belülről.

Hogyan lehet megszabadulni?
Mit lehet tenni ellene?
Engedd el!
Bocsáss meg neki!
Menj oda hozzá és öleld át.
Ne ragaszkodj haragodhoz.


Ne engedd, hogy az aligátor belülről feleméssze szívedet! Nem éri meg!

 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1176
  • e Hét: 5403
  • e Hónap: 16456
  • e Év: 77757
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.