|
2/9 oldal
|
Bejegyzések száma: 80
|
|
|
|
2014-09-20 21:46:20, szombat
|
|
|
Három fiatal nő meghal, és felkerülnek a mennyországba. A kapuban
Szent Péter fogadja őket és megkérdezi, hogyan éltek és hogy haltak
meg. Az első ezt feleli:
- Én boldog házasságban éltem. Szerettem a férjemet és soha nem
csaltam meg. Egyszer sétáltam az utcán és a szívem felmondta a
szolgálatot.
- Jól van, lányom - feleli Szent Péter -, fogd ezt az aranykulcsot,
menj be azon az aranyajtón és ott majd megkapod a jutalmadat.
A második fiatalasszonyt is megkérdezi Szent Péter.
- Én is próbáltam jó feleség lenni, de néhányszor megcsaltam a
férjemet. Egyszer az utcán elütött egy autó.
- Jól van, lányom, fogd ezt az ezüstkulcsot, menj be vele azon az
ezüstajtón, ott vár a jutalmad.
Ezután a harmadik nő kerül sorra:
- Figyelj, szépfiú! Az igazság az, hogy én csöppet sem voltam jó
asszony. Mindenkivel lefeküdtem, akivel csak találkoztam, és nagyon
élveztem az életet. Egyszer az egyik szeretőm rajtakapott egy másikkal
és megölt.
- Jól van, lányom, fogd ezt a kulcsot, menj be a szobámba, mindjárt jövök én is! |
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2014-09-19 21:49:00, péntek
|
|
|
50 dkg liszt
3 dkg élesztőből kovász
1 tojássárgája
1 dl étolaj
2 evőkanál cukor
pici só
Ezeket összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk és kelesztjük kb. 40 percig. Aztán megint összedolgozzuk egy kicsit, és még 20 percig pihentetjük. 5 cipóra osztjuk és kis kerek lapokat nyújtunk belőle. Felszeleteljük, mint a pizzát, majd minden kis szeletet megkenünk a következő krémmel:
25 dkg lágy margarin
ízlés szerint cukor
2-3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál kókuszreszelék (amit előzőleg beáztatunk egy kis forró vaníliacukros tejbe)
Aztán a szélesebb felétől feltekerjük a kifliket, beletesszük a tepsibe, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2014-09-19 21:09:11, péntek
|
|
|
Az idő ingyen van, de megfizethetetlen. Nem birtokolhatod, de kihasználhatod. Nem tudod megtartani, de képes vagy kitölteni. Amit egyszer elvesztegettél, soha nem kaphatod vissza...
Harvey Mackay |
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
2014-09-19 11:28:30, péntek
|
|
|
Minden, ami lehetségesnek tartunk, meg is történik.
A valóságot az emberi képzelet teremti meg. |
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
2014-09-18 21:27:27, csütörtök
|
|
|
Amit hiszünk, kevesebb, mint amit tudunk;
amit tudunk, kevesebb, mint amit szeretünk;
amit szeretünk, jóval kevesebb annál, mint ami létezik;
ebből fakadóan sokkal kevesebbek vagyunk annál, mint amik lehetnénk.
-Ronald David Laing
What we think is less than what we know:
what we know is less than what we love:
what we love is so much less than what there is.
And to that precise extent we are so much less than what we are.
-Ronald David Laing
|
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
2014-09-16 09:29:24, kedd
|
|
|
Hozzávalók a piskótához:
5 db tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál simaliszt
A töltelékhez:
7-8 db közepes alma
10 dkg marcipán massza
0,5 dl alma pálinka (Dunai Hajós)
5 dkg barna nádcukor
3 dkg vaj
1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt gyömbér
A karamellhez:
5 evőkanál cukor
4 dkg vaj
0,5-1 dl tej
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, egy nagy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, amit megkenek vajjal és kiszórok liszttel.
A piskótához egy nagyobb tálban a tojásokat és a cukrot, gépi habverő legnagyobb fokozatán, fehéredésig felverem, majd apránként hozzákeverem a lisztet. A masszát beleöntöm a tepsibe és 200 fokon, 10 perc alatt készre sütöm. Miután megsült, a sütőpapír segítségével feltekerem és így hagyom hűlni.
A töltelékhez az almákat megtisztítom, negyedelem, majd vékony szeletekre vágom. Egy magasabb falú serpenyőben vajat melegítek, majd hozzáadom az almát, a cukrot és a reszelt citromhéjat és fedő alatt, kis lángon párolom. Mikor az alma megpuhult, hozzáadom a gyömbért, a fahéjat és a pálinkát. Nagyobbra veszem alatta a lángot és összeforralom. Ne legyen a töltelék teljesen száraz, mert úgy finom, ha a piskótát átjárja a finom édes, fűszeres szaft. Míg a töltelék hűl addig elkészítem a karamellt a tetejére.
Egy mártásos edényben felhevítem a cukrot, míg karamell nem lesz belőle, hozzáadom a vajat, majd a tejet és az egészet folyamatosan kevergetve simára forralom. Mikor kész, hagyom egy kicsit hűlni, de csak annyira, hogy ne dermedjen meg teljesen.
A piskóta lapot kiterítem, az alma tölteléket elsimítom a tetején, és a marcipánt apró darabokra vágva elosztom rajta, úgy, hogy mindenhová jusson. Majd az egészet óvatosan feltekerem és tálra téve beborítom a még folyós karamellel. Miután bevontam, hűtőbe téve pihentetem tálalásig, hogy jól összeérjenek az ízek. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2/9 oldal
|
Bejegyzések száma: 80
|
|
|
|
2014. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
80 db bejegyzés |
e év: |
909 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 228
- e Hét: 393
- e Hónap: 4797
- e Év: 36526
|
|
|