Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
Csirkés, zöldséges farfalle
  2015-01-21 11:21:50, szerda
 
  Hozzávalók:

2 db csirkemell filé
12 szelet mozzarella
egy fél kapia paprika
egy kisebb lila hagyma
6 db. brokkoli rózsa
só,őrölt bors
egy teáskanál olaj
egy evőkanál vaj
egy teáskanál csirkefűszer keverék( tartósítószermentes)
Elkészítés:

Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, leitatjuk a vizet róla, majd szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal.
A hagymát apróra vágjuk, a paprikát hosszabb csíkokra.
Egy serpenyőben egy teáskanál olajon és egy teáskanálnyi vajon megdinszteljük a darabokra vágott hagymát és a csíkokra vágott kápia paprikát.
Egy kicsit előfőzzük a brokkolit is, én éppen a tűzhelyen készülő zöldséglevesbe tettem bele,de csak két percre.
Egy alufóliát megolajazunk majd, a csirkemell filét megszórjuk a csirkefűszerrel, és ráfektetjük a fóliára.
A hús szeletekre teszünk 3 szelet mozzarellát,majd rárakjuk a a brokkoli rózsákat, köré tesszük a kápia paprikát , olyan módon hogy a paprika csíkok párhuzamosan legyenek a hússal,és a hagymás masszát is rátesszük,majd befedjük három szelet mozzarellával.
Szorosan felgöngyöljük a fóliával, végeit jól betekerjük, mint a szaloncukrot. A másik szelettel is hasonlóan járunk el.Vizet forralunk és beletesszük a lobogó vízbe 5 percre.
Majd kiemeljük és fóliázott tepsibe rakjuk, köré öntünk egy dl körüli forró vizet és 180 fokos sütőbe tesszük. kb. 25 percig a fóliában sütjük, majd kinyitjuk a fóliát és olvasztott vajjal ecsettel megkenjük a húst és visszatesszük a sütőbe, rápirítunk egy kicsit. Párolt zöldséggel,vagy krumplipürével táljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Konyhai fortélyok
  2015-01-21 11:15:06, szerda
 
 

Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló!

citrom

A citrom levét kifacsarom, és jégkocka készítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó!


Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edényaljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem szradnak ki.

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

Fűszer

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre!

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb...teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle!

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata!

A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós. Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.

Kenyér
Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.

Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel vagy szórj rá lisztet! Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem!

A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst, húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

Befőttesüveget úgy is kifertőtlenítünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

Tészta A főtt tészta nem áll össze, ha, mielőtt felforraljuk a vizet olajat teszünk bele, majd a kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk. (beszúrás - bocs, meg akkor, ha egy kanál tejfölt teszünk a tojásba)

Ha áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet!

Hogy a citrom kiadja az az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard!

Hogy ne legyen a káposztafőzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére!

Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát!

Sütibe való finomságok

Mazsola Ha egy éjszakán át sós vízben áztatjuk a héjas diót, másnap úgy törhetjük fel, hogy épen marad a belseje. Mazsolához reszelt citrom, vagy narancs héját keverjük, és így tároljuk, jobban eláll és finomabb lesz az íze.

Mire jó még a sütőpor? Csempe- járólap fugaközök tisztításához van egy új tippem!
Sütőport vízzel elkeverni és fogkefével a fugára kenni, kicsit hagyni, amíg hat a szer és utána felmosni. Nagyon szépen fehérít.

A sütőport elsősorban a függönymosáshoz ajánlom, de minden fehérmosáshoz jó. A mosópor mellé 2 zacskó sütőport kell belekeverni. Ettől minden gyönyörű hófehér lesz.

Ha a frottír törölköző már 1-2 mosás után is keménnyé válik és dörzsöli a bőrödet, akkor mosás után be kell locsolni és átvasalni mind a két oldalát és utána jobb lesz, mint új korában! Nincs olyan öblítő, amitől olyan puha lenne!!

Ha nincs otthon sütőpor, használjunk a sütemény tésztájához 40 %-os rumot: 2 evőkanál rum 1 tasak sütőport helyettesít, ráadásul gazdagabb ízt is ad a sütinek!

Lisztfélék tárolása

Gabonafélék tárolása
Vásárolt lisztféléket, gabonapelyheket, rizst, tegyük egy-két napra a mélyhűtőbe, csak ezután helyezzük a tároló helyükre. Ha eképpen járunk el, nagy valószínűséggel nem fog megbogarasodni.

Zöldségek
Ha egy finom vasárnapi ebéd után maradt burgonyapüré, ki ne dobjuk. Kiválóan felhasználható pogácsához vagy akár kroketthez is.

A gombát - ha kénytelenek vagyunk egy-két napig tárolni - papírzacskóban tegyük a hűtő alsó polcára. A friss gombát ne áztassuk, tálba téve, váltott vízben mossuk. (Mosás után a gombát emeljük ki a vízből és ne a mosóvizet öntsük le róla!)

Ha a kelbimbót közvetlenül tálalás előtt sózzuk, megőrzi friss zöld színét.

Panírozás előtt a zöldségeket egy percig főzzük sós vízben, így sütés közben nem szívnak magukba sok olajat.
Ha kissé megfonnyadt a zöldségünk, áztassuk egy kanál ecettel elkevert hideg vízbe.

Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főzővizet leöntjük róla Ha a második főzővízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét. A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főzővizet leöntjük róla.
A káposztaszag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe.

Ha az újburgonyát forró vízben áztatjuk néhány percig és csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele, könnyedén lekaparhatjuk a héját.

Ha zöld salátát készítünk, tartsuk be a következő sorrendet: először tegyük hozzá a hidegen sajtolt olajat, és a legvégén permetezzünk rá ecetet.

Hagymafélék Ha a vöröshagymát felhasználás előtt néhány órára tűzszekrénybe tesszük, nem fogunk könnyezni, amikor felszeleteljük, ugyanis a hideg nem kedvez az illóolajok párolgásának.
A vöröshagyma nem ég oda pirítás közben, ha egy kevés lisztet szórunk rá.
Az újhagyma szárát ne dobjuk el, apróra vágva felhasználhatjuk körözötthöz, szendvicsvajba keverve, salátákhoz.
A fokhagymát ne süssük nagyon forró zsiradékban, mert könnyen megkeseredik.
Ha a gerezdek közepéből kivágjuk a zöld, vagy sárga hajtást, nem marad kellemetlen utóíze.
Ha hámozatlanul főzzük az ételekbe, az érzékenyebb gyomrúan is panasz nélkül fogyaszthatják.

Olajban sütés fortélya
Sütés közben nem fog spriccelni az olaj, ha egy kis finomlisztet szórunk bele.
Ha nem akarjuk, hogy sütés közben az egész lakás olajszagban ússzon, az étolajba tegyünk néhány szál petrezselymet, héjas fokhagymát.

Fűszertippek Praktikus fűszerkockákat készíthetünk, ha friss petrezselymet felaprítunk, majd jégkocka adagolóba tesszük, kevés vízzel felöntjük, és így lefagyasztjuk. Étel készítésénél elég csupán egy kockát elővenni, s már fel is használhatjuk ételünkhöz.
A petrezselymet mindig a főzés végén adjuk az ételhez, így megtartja értékes tápanyagait.
Az őrölt fűszerpaprika jobban megőrzi a színét, és illatát, ha néhány egész babérlevelet teszünk a tartójába.

Mire kell figyelni, ha hétvégi vagy ünnepi menüt állítasz össze?
Nem boszorkányság, csak józan ész!
Főzz szezonális alapanyagokból: a friss zöldségek, gyümölcsök dúskálnak az értékes vitaminokban. Változatosan kövessék egymást az egyes fogások, hiszen csak egy igazán fanatikus burgonyaimádó kíván burgonyaleves után krumplifőzeléket.
 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
Gombás csirke - joghurttal
  2015-01-21 11:04:11, szerda
 
  -Hozzávalók 2 fő részére:

20 dkg csirkemell
6 dkg gomba (csiperke)
kis fej hagyma
0,5 dl joghurt
4 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A gombát a hagymával megpárolom, fűszerezem, majd félrerakom. A csirkemellet kevés olajon megpárolom, majd tepsibe fektetem. Ráhalmozom a párolt, gombás hagymát, majd kevés joghurttal meglocsolom, végezetül egy kevés trappistával meghintem. Addig sütöm, míg aranysárga nem lesz.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Boldog Özséb
  2015-01-21 11:03:11, szerda
 
  BOLDOG ÖZSÉB
'Nevéhez fűződik a magyar eredetű szerzetesrend. a pálosok alapítása és megszervezése, amely mind vallási, mind művelődésügyi téren igen jelentős szerepet játszott nemcsak hazánk, hanem a szomszédos népek kultúrájának történetében is. '
Boldog Özséb Magyarország akkori fővárosában, Esztergomban született 1200 körül derék és előkelő szülőktől. Teremtőjéhez és Megváltójához éjjel és nappal jámbor imádságokkal könyörgött. Sokat virrasztott, és minden idejét Isten tiszteletére, elmélkedésre vagy tanulásra fordította ez a rendkívül értelmes ifjú. Minden percet kihasznált. Érdemeiért korán esztergomi kanonoknak nevezték ki. Gyakran vendégül látta a magányos barlangokban lakó embereket, akiknek társaságát annyira megkedvelte, hogy elhatározta, ő maga is elhagyja a világot. A tatárjárás után 1245 táján társaival a Pilisbe vonult remetének. Az isteni kegyelem fényétől megvilágosítva 1250-ben a magyar remetéket egybegyűjtötte és Esztergom közelében a Szent Kereszt tiszteletére kis templomot és monostort épített. 1262-ben IV. Orbán pápától Szent Ágoston Reguláját kérte rendje számára, amelyet azonban nem nyerhetett el a remetetestvérek nagyfokú szegénysége miatt. Ezért a pápa megbízásából Pál, veszprémi püspök adott a remeteközösségnek életszabályt. Remetetestvéreivel még 20 évig élt közösségben, amelyet Első Remete Szent Pál oltalmába ajánlott. Végül testvéreit Isten és a felebarát szeretetére buzdítva és őket üdvös tanításokkal megerősítve 1270. január 20-án elhunyt az Úrban. (Gyöngyösi Gergelynek Az Első Remete Szent Pál rendjében levő remete testvérek élete című könyvéből). Sírját és a Szent Kereszt monostort a törökök valószínűleg már 1526-ban elpusztították. Folyamatos tisztelete miatt az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció 2004. november 16-án, a Pálos Rendi Naptár megerősítése alkalmával engedélyezte, hogy őt boldogok között tisztelhessük.
'A fehér ruhás pálosok öt házban éltek Magyarországon.
Ma hozzávetőlegesen 300 pálos szerzetes él a világ különböző tájain: 11 lengyelországi, 1 horvát, 1 római, 1 svéd és 3 amerikai házban. Pálosok gondozzák a világhírű czestochowai kegyhelyet.'
Forrás ~ Internet
 
 
0 komment , kategória:  Szentek  
Egy 40 feletti nő...
  2015-01-21 11:02:31, szerda
 
  Egy férfi tollából...

Ahogy öregszem, egyre inkább a 40 feletti nőket értékelem. Csak néhány
példa, hogy miért:

Egy 40 feletti nő sosem ébreszt fel AZ éjszaka közepén, hogy
megkérdezze: "Mire gondolsz, drágám?" Fütyül rá, mire gondolsz.

Ha egy 40 feletti nőnek nincs kedve meccset nézni veled, nem ül oda
melléd nyavalyogni. Csinál helyette valami olyat, amihez kedve van.
Általában valami sokkal értelmesebb dolgot.

Egy negyvenen túli nő már elég jól ismeri önmagát ahhoz, hogy tudja,
ki ő, MI ő, mit akar és kitől. Kevés olyan 40 feletti nő akad, akit
érdekel, hogy mit gondolsz róla vagy arról, hogy mit teszel.

A nőknek 40 felett tartása van. Ritkán fordul elő, hogy jelenetet
rendeznének AZ operában vagy egy elegáns étterem kellős közepén. Na
persze ha megérdemled, gondolkodás nélkül lelőnek, főleg ha esélyt
látnak arra, hogy megúszhatják.

Az idősebb nők nem bánnak szűkmarkúan a dicséretekkel, gyakran akkor
sem, ha nem érdemled meg. Tudják, milyen érzés, amikor AZ ember nem
kap elismerést.

40 felett egy nő elég magabiztos ahhoz, hogy bemutasson téged a barátnőinek.

Egy fiatalabb nő gyakran még a legjobb barátnőjét is hanyagolja, ha
partnere van, mert nem bízik meg a fickóban.

Egy negyvenen túli nőt abszolút nem érdekel, hogy tetszenek-e neked a
barátnői, mert tudja, hogy azok sosem árulnák el őt.

A nők a korral természetfeletti képességekre tesznek szert. Egy 40
feletti nőnek sosem kell meggyónnod a bűneidet. Úgyis mindig tudja.

Egy 40 feletti nőnek jól áll a tűzpiros rúzs. Ugyanez már nem mondható
el a fiatal lányokról vagy a transzvesztitákról.

Ha eltekintesz attól a néhány apró ránctól, egy 40 feletti nő sokkal
szexisebb, mint fiatalabb nőtársai.

Az idősebb nők egyenesek és őszinték. Azonnal a szemedbe mondják, hogy
mocsok disznó vagy, ha úgy viselkedsz! Nem kell törnöd a fejed,
hányadán is állsz velük.

Igen, számtalan okból dicsőíthetjük a negyvenen túli nőket. Sajnos ezt
fordítva már nem lehet elmondani. Minden ragyogó, okos, ápolt, szexis
40 feletti nőre jut egy kopaszodó, pocakos őskövület sárga nadrágban,
aki bolondot csinál magából valami 22 éves kis pincérlánnyal AZ
oldalán. Hölgyeim, elnézést kérek érte.

És minden olyan férfinak, aki azt mondja: "Miért vegyek meg egy egész
tehenet, amikor csak tejet akarok inni", üzenem, hogy változnak AZ
idők. Manapság a nők 80%-a ellenzi a házasságot. Miért? Mert a nők is
rájöttek, hogy nem érdemes megvenni egy egész disznót azért a kis
kolbászért..
 
 
0 komment , kategória:  Barátoknak  
Rakott csirkemell
  2015-01-21 10:56:55, szerda
 
  Hozzávalók:

nagyobb csirkemell (kb. 50 dkg)
20 dkg bacon (angolszalonna)
2-3 db alma
20 dkg füstölt sajt
szerecsendió
1 dl tej
2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit bélelj ki baconnel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), majd tedd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett és ezután lisztben megforgatott csirkemelleket. Reszelj rá almát és fedd be füstölt sajttal. Kend meg egy-két evőkanál tejföllel és takard le a maradék baconnel. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül. Köretnek krumplipüré illik hozzá a legjobban.
Fogyaszd egészséggel!
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Rakott zöldbab
  2015-01-21 10:53:50, szerda
 
  A mai napi ebéd ajánlatom!
Rakott zöldbab
80 dkg zöld hüvelyű bab
15 dkg angol bacon
egy fej vöröshagyma
egy csirkemellfilé (kb. 50 dkg)
egy pohár tejföl
0,5 dl tej
20 dkg sajt (trappista, eidami vagy füstölt)
Készítsd el a rétegeket: A zöldbabot kevés víz hozzáadásával párold puhára. A vöröshagymát és a bacont vágd fel kockákra, majd két-három evőkanál olajon fonnyaszd meg. A csirkemellet aprítsd fel nagyon kis darabkákra, majd add a hagymához, fűszerezd sóval, borssal, majoránnával, és pirítsd kifehéredésig. Ha ez megtörtént, keverj hozzá egy tojássárgáját.
A mártáshoz kézi habverővel keverd össze a tejfölt és a tejet egy egész tojással. A következőképpen kell összeállítani: Egy jénai tál aljára szórd a zöldbab felét, tedd rá a húsos ragut, erre ismét zöldbab kerüljön, majd a tetejére öntsd rá a tejfölös szószt, végül borítsd be az egészet reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 40 percig süsd, ha a sajt hamar pirulna, fedd be alufóliával.
Fogyaszd egészséggel!
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Ez van!
  2015-01-21 10:29:33, szerda
 
  Murzsa András Dr. - Az élet értelme

Mikor rátaláltam, az életem nagyot változott, -
Az életem, az élet értelmével találkozott.
Mert ha Ő van, az értelmét értem én, -
Tudom az élet értelme Ő és én.
Az élet értelme Ő és csak akkor én, -
Ha Ő már velem van, és Vele élek én.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Hiába vár
  2015-01-21 09:44:55, szerda
 
  HIÁBA VÁR
Megint haza indulok nemsokára
Nagy, néma csend borul a kis szobára.
Üres, kihalt lett, az ajtaja zárt.
Nincs már ott, aki eddig haza várt.
Békülten kimondom: Elköltözött.
Nem lakik többé az élők között.
Ó, hogy várt mindig, milyen nehezen!
Szorongva leste, mikor érkezem.
S egyszer csak elébe léptem,
Hogy felragyogott az a kedves kék szem!
Pedig szolgálatom hívó szavára
Én olyan gyakran hagytam őt magára,
És neki úgy fájt minden búcsúvétel:
Körül tipegett anyai féltéssel...
Amíg csomagoltam és rendezgettem
Szeme kísért...csendesen ült mellettem
s bele sűrítve szóba annyit mondott!
Azután...egyszer ő is útra kelt.
Végső tekintetével átölelt,
És indult...hangtalanul, csendesen.
Elment! Elment! Hiába keresem.
Ő utazott el!- ismételgetem:
Tudta, hogy örök hajlék hívja fenn
És most, előre ment és haza vár,
Csak egy kevés idő van hátra már,
S ha véget érnek próbák,földi harcok
Megint meglátom azt a kedves arcot
Ott, ahol többé nem kell búcsút venni-
Kicsiny szobánk most csendesen fogad,
De csendje is tud drága titkokat...
Hogy várt mindeddig....
hogyne várna rám:
Haza vár most is az ÉDESANYÁM.
Túrmezei Erzsébet:
 
 
0 komment , kategória:  Túrmezei Erzsébet versei  
Káposztás-hagymás csirkemell
  2015-01-20 16:20:24, kedd
 
  Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
2 nagy fej hagyma
50 dkg savanyú káposzta
mustár
tejföl
száraz kolbász
Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozom, s Wokban a hagymával előpirítom. Mustárral ízesítem közben.
Ha ez megvan a tepsit, kibélelem alufóliával. Ráhelyezem a hagymás - csirkét.
Arra rakom a savanyú káposztát, amit előtte kimostam egyszer. Ebbe a száraz kolbászból pár szeletet bele rejtek Fólia a tetejére, s előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig összesütöm.
Ha ez kész, akkor pár kanál tejfölt rakok a tetejére, s visszatolom a sütőbe még egy jó negyed órára..

Megjegyzés:
Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény, Cukorbetegeknek is

 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 812
  • e Hét: 1982
  • e Hónap: 3877
  • e Év: 54668
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.