Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
Három tény a mennyről
  2015-03-26 11:32:47, csütörtök
 
  "Mivel egy új életre támadtatok fel a Krisztussal, a menny valóságos dolgaira szegezzétek tekinteteteket, ahol a Krisztus a dicsőséges helyen, az Isten jobbján ül." (Kolossé 3,1, NLT fordítás)




Rengeteg téves elképzelésünk van arról, hogy milyen is a menny. Nem leszel angyal. Nem lesznek szárnyaid. Nem leszel egy kicsi pufi kérub, fehér köntösben, aki a felhőkön lebeg.

Számomra ez a pokol lenne. Nem tudnék elképzelni annál unalmasabbat, mint egy színtelen helyen lenni, ahol egy hárfán kellene játszani.

Jól kell gondolkoznunk a mennyről - nem pedig úgy, mint ahogy Hollywood teszi. A Biblia azt mondja a Kolossé 3,1-ben: "Mivel egy új életre támadtatok fel a Krisztussal, a menny valóságos dolgaira szegezzétek tekinteteteket, ahol a Krisztus a dicsőséges helyen, az Isten jobbján ül."

Szóval milyen tényeket mond a Biblia azokról, amik odafent vannak?

Ez az a hely, ahol Isten él és uralkodik. A Biblia a mennyet "Isten lakhelyének", "Isten házának" és " Isten városának" nevezi. Ez nem csak az a hely, ahol Isten él, hanem ahol uralkodik. Jézus 31-szer mondja a mennyről, hogy az "Isten királysága" vagy a "Menny királysága".

Ez egy valós hely. A menny nem az elme egy érzete, egy létállapot, vagy egy olyan állapot, amelyben test nélkül lebegsz. Valójában a Biblia azt mondja, hogy a mennyben lesznek utcák, fák, víz, és otthonok. Sok ige utal arra, hogy állatok is vannak a mennyben. A mennyben fizikai tested is lesz. A Máté 6,20 azt mondja, hogy a mennyben gyűjtünk magunknak kincseket. Nem gyűjthetsz egy olyan helyen kincseket, ami nem valóságos.

Neked és nekem lett tervezve. Isten nem magának tervezte a mennyet. Nekünk alkotta meg. Amikor Isten elkezdett gondolkozni a földről, elkezdett gondolkozni a mennyről is. A Biblia azt mondja, hogy Isten alkotta az egész univerzumot, mert szeretett volna egy családot, akikkel eltöltheti az örökkévalóságot. A menny az a hely, amit ő a családjának alkotott. Nem a földi életre lettünk megteremtve. Te és én a mennybe lettünk kitalálva!

A menny egy csodálatos hely. A Biblia azt mondja: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek" (I. Korinthus 2,9b)

Beszéljetek róla:

Miért olyan jelentős az a tény, hogy a menny az a hely, "ahol Isten uralkodik"?
Hogyan változtatja meg az életedet itt és most a Menny valósága?
Mit tehetnél ezen a héten, hogy segíts valakinek a mennybeli otthonáról hallani?

* Daily Hope by Rick Warren * 2015. 03. 19. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Chesed - Kegyelem * Messiásban hívő testvéri közösség
  2015-03-25 13:51:25, szerda
 
 

Chesed - Kegyelem <3 Messiásban hívő testvéri közösség

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

Közösségünkben szeretnénk azt az egységet megélni az Ige alapján, amelyért Jeshua/Jézus is imádkozott a Mennyei Atyához. Vissza a Gyökerekhez... Célunk a teljes Szent Írás alapján elmélyülni Isten Szavában, és egyre jobban megismerni az Örökkévaló szent akaratát, amelyet a Messiásban kijelentett. Jeshua/Jézus áldozati Vére által lebontotta a választó falakat és a beoltatás révén ugyanazon Gyökérből táplálkozunk.

Végezetre, atyámfiai, legyetek jó egészségben, épüljetek, vígasztalódjatok, egy értelemben legyetek, békességben éljetek; és a szeretetnek és békességnek Istene lészen veletek. (2Kor 13,11)

Szeretettel a Chesed-Kegyelem közösségi oldal
Link Link Messiasi Énekek



 
 
1 komment , kategória:  Chesed-Kegyelem fórum  
Ne csak reméld, hogy a Mennybe jutsz !
  2015-03-25 12:30:14, szerda
 
  "Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban." (1 János 5:11-12 NIV)

Link



Ha ma elmennél a plázába és megkérdeznéd az embereket, vajon a mennybe jutnak-e vagy a pokolra, alighanem azt mondanák: "Remélem, a mennybe fogok jutni."

Ám nem elég pusztán csak remélni. Remélem te nem így válaszolnál! Örökkévaló sorsod túlontúl fontos ahhoz, hogy ne tudd bizonyosan.

Csak egy bolond volna felkészületlen arra, amit mindannyian tudunk, hogy elkerülhetetlen: a halál. A legújabb statisztikák azt mutatják, hogy a halálozási arány a világon 100%!

Nem garantálható, hogy a következő percben is ezen világon leszel, még kevésbé, hogy a következő órában. Ne halogasd hát életed legfontosabb döntését!

A Biblia az 1János 5:11-12-ben ezt mondja: "Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban" (NIV).

Ennél egyértelműbben már nem is lehet fogalmazni. Ha Jézus benned van, tiéd az élet. Ha Jézus nincs benned, az élet sem a tiéd. A döntés rajtad áll.

Nem fogsz a mennybe jutni más valaki hite miatt. Soha nem fogsz pokolra jutni más valaki választása miatt.

Ez a Te választásod! Te döntöd el, hol fogod eltölteni az örökkévalóságot.

Ezért akkora jelentőségű a Karácsony és a Húsvét. Ha Jézus nem született volna meg Karácsonykor, nem halt volna meg és támadt volna fel Húsvétkor, akkor reményvesztettek lennénk. Mit sem számítana, mit teszünk. Akkor nem volna választás.

A kereszt a válasz legmélyebb problémánkra - Istentől való elhatárolódásunkra.

A Biblia ezt írja: "Amikor halottak voltatok a bűneitek és körülmetéletlenségetek miatt, Isten Krisztussal együtt nektek is új életet adott. Megbocsátotta minden bűnünket, eltörölvén a minket terhelő és felettünk ítéletet hirdető adósságlevelet; eltüntette, odaszegezve a keresztfára" (Kolosséiakhoz 2:13-14).

Isten mindent odaszegezett a keresztre, ami elválaszt téged Tőle. Isten ellenben nem fog rákényszeríteni, hogy hozd meg életed legfontosabb döntését. Ez a te kezedben van.

Ideje választanod!

Tudj meg többet, miként hozhatod meg ezt az életbe vágó döntést, és nézd végig ezt a videót: rickwarren.org/know-god. Amennyiben úgy döntesz, hogy követed Jézust, kérlek, tudasd velem. Szeretném döntésedet veled ünnepelni! Írj nekem: rick@rickwarren.org

Beszéljetek róla:

Az a tény, hogy nincs rá biztosíték hogy, a következő másodpercet megérheted-e még a Földön, mennyiben sürgeti akár a te döntésed, akár a barátaidét és családodét, hogy követitek-e Jézust?
A te életedben kiknek volna szükségük arra, hogy elolvassák ezt az üzenetet? Hogyan fejleszthetnéd a kapcsolatotokat egy olyan szintre, ahol meg tudod ezt osztani velük?
Ha a döntés - miszerint követni Jézust életet jelent ill. megtagadni Jézust azt jelenti, hogy nincs életünk - ennyire világos és egyértelmű, mit gondolsz, miért olyan nehéz meghoznia mégis egyes embernek ezt a döntést?


* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.18) Napi remény
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A test lámpása a szem
  2015-03-24 18:50:18, kedd
 
  A test lámpása a szem. Ha azért a te szemed tiszta, egész tested világos lesz. Ha pedig a te szemed gonosz, egész tested sötét lesz" Máté. 6, 22.

Isten, csodálatosan alkotta meg, az emberi testet. A test: minden tagja, fontos szerepet tölt be a testben. Ezért a testnek egyik igen fontos tagja, a szem. A szemről, sok mindent tudunk. De a legkevesebbet arról, hogy hálát adjunk érte Alkotójának, Istennek! Mi emberek: legtöbben nem is gondoljuk, hogy látó szemünk, milyen nagy ajándéka Istennek. Láthatjuk szüleinket, szeretteinket, láthatjuk Isten csodálatos szép világát, Vajon eszünkbe jutnak e, vakon született embertársaink?

Akiknek nem adatott meg, ez a csodálatos ajándék. Pedig mi, látó emberek, semmivel sem vagyunk különbek, vakon született embertársainknál. Mi is: hozzájuk hasonlóan, kegyelemre szoruló bűnösök vagyunk! Ők: - látás hiányában - egy egész életet, kénytelenek sötétségben eltölteni! Nem láthatják szeretteiket, nem gyönyörködhetnek színes virágokban, nem láthatják, a nyári szélben hullámzó búzakalásztengert, nem gyönyörködhetnek énekes madarak sokszínű tollazatának színpompájában, hegyek, erdők és rónák szépségében. Tengerek hullámzásában, abban a nagy halak játszadozásában.

Nem láthatják a fény forrását sem, a Napot. Nem láthatják eső után a ragyogó szivárványt, a légben úszó fodros felhőket. Nem láthatják: derült éjszakákon, a csillaghímes égboltot. És még lehetne sorolni, mi mindent nem láthatnak. Nekünk pedig: látószemű embereknek, mind ez a szépség megadatott, ingyen kegyelemből, Isten ajándékaként.

Sajnos, mi legtöbben, természetesnek vesszük, hogy van látó szemünk. Nem tekintjük azt, Isten ajándékának! Ebben az ajándékban, magam is érintett vagyok. Mivel már évek óta, csak a ball szememmel látok. Szoktam is emlegetni néha: ha Isten, csak egy szemmel, alkotta volna meg az embert, akkor én már, senkit és semmit, nem láthatnák. Sem szeretteimet, sem Isten csodálatos szép világát.

Milyen csodálatos: a látó és a vak ember létezése is, előre mutat, az örökkévaló fényre és sötétségre! De ezt: csak kevesen veszik észre. Vajon gondolunk-e arra, hogy látó szemünknek, a sebességgel kapcsolatban is szerepe van? Ma már, a sebességet is mérjük. Mérjük az autó sebességét, a repülőgép sebességét, a rakéták sebességét, földünk: Nap körüli száguldó sebességét. A fény sebességét.

De mind ezeket felülmúlja, szemünk látó sebessége! Ha derült éjszakán, feltekintünk a csillagos égre, egy pillanat alatt, látjuk a hajnalcsillagot, vagy a tejútrendszert. Nem vagyok csillagász, így nem ismerem, a Föld és a tejút közötti roppant távolságot, kilométerekben. De szemünk látása, egy pillanat alatt meg teszi, ezt a nagy távolságot! Nos, ez is, Isten csodái közé tartozik, csak mi, nem gondolunk vele.


> > > >


Azonban, eddig még nem esett szó, a legfontosabb dologról, arról, hogy látásunkat jóra, vagy rosszra használjuk e! Istennek tetszően, vagy sem.

Eszembe jut most, ifjú korom, amikor még magam is, világi életet éltem. Hogyan felejtettem tekintetemet, olyan dolgokon, melyek miatt megszomorodott, mennyei Atyám! Irigykedtem, a nálamnál szebb arcú emberekre, a nálamnál erősebb fizikumú emberekre, mivel vékony, vézna gyerek voltam. Irigykedtem a vagyonosabb, és híresebb emberekre.

Szemeim vágya kívánsága, sokszor olyan nézésre csábított, amit most, orcapirulással szégyellek.

De akkor még nem tudtam, hogy a mindent látó Isten, távolról figyelte életemet, és látta azt. Itt is sorolhatnám, mi minden rosszra tudja használni az ember, látó szemeit. Isten azonban, nem azért ajándékozott meg minket, látó szemekkel, hogy csak teremtett világában gyönyörködjünk, hogy szemeink kéjes kívánságait kielégítsük, hanem azért, hogy környezetünkben, gyülekezetünkben, tovább adjuk, ránk áradó szeretetét, meglássuk, és segítsük, segítségre szoruló embertársainkat.

,,Ne csak a magunk javát keressük, hanem a másokét is"

Különösen is azokét, akik nem a saját hibájukból kerültek súlyos élethelyzetbe. És segítő, mentő szeretetre van szükségük.

A látás szempontjából is, drága példaképünk, az Úr Jézus! Ő, nem csak meglátta a segítségre szoruló nyomorult embert, hanem segített is rajta! Gyógyított vakot, bénát, leprást, halottat támasztott életre! A hívő ember is, szomorúan látja, Jézus nélkül élő, csak önmagával törődő, küszködő embertársát. Akinek eszébe sem jut, hogy két szeme világáért, hálát adjon Istennek.
Látását is, mint minden mást, természetesnek veszi.

De a legszomorúbb az, hogy van lelki vakság is!

Lelki vonatkozásban pedig, minden ember vakon lép be, ebbe az elmúló földi világba! De az Úr Jézus, éppen e miatt, jött le közénk a földre! ,,Hogy hirdessen a foglyoknak szabadulást, a vakok szemeinek megnyílását" /Lukács. 4, 18./

Lehet élni egy életen át, látó szemekkel és lehet élni, vakon.

Döbbenetes azonban, hogy a lelki vakokra, örök sötétség, a kárhozat vár! De a lelki látókra, Isten fényes, dicsőséges országa, Isten közelében! A gyógyító erő pedig, Jézusnál, Jézusban van! Akik hisznek Benne, és megértették, hogy halálos bűneiket, Jézus magára vállalta és véglegesen keresztre szögezte! Azok egyszerre lelki látókká váltak, és már most, az örök élet részesei lettek. És annak a dicsőséges örök országnak polgárai, melynek teljes szépsége és ragyogása, testi haláluk után fog kibontakozni, teljességében. Összegzésül pedig, legyünk hálásak Istennek, szemeink világáért, és legnagyobb kegyelmi ajándékáért, örök életünkért.

Pecznyik Pál
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Tartsd a szemed azon, amit nem látsz
  2015-03-24 09:12:40, kedd
 
  "A látható dolgok nem tartanak örökké, de a láthatatlanok örökkévalók. Ezért koncentrálunk azokra a dolgokra amik láthatatlanok." (2 Korintus 4:18 - CEV fordítás)

Link



Minden amit magad körül látsz, az ideiglenes. A ház, ahol vagy, a számítógéped vagy a telefonod, amiről ezt nézed, sőt még a tested is végleg el fog tűnni egy napon. Az, amit nem látsz magad körül pedig örökkévaló.

Ezek a valós dolgok számítanak igazán.

A Biblia azt mondja a 2 Korintus 4:18-ban: "A látható dolgok nem tartanak örökké, de a láthatatlanok örökkévalók. Ezért koncentrálunk azokra a dolgokra amik láthatatlanok."

A lelki valóságok valódiabbak a fizikaiaknál. Nekünk a lelki dolgokra kell koncentrálnunk - ami igazán valóságos. Pár nappal ezelőtt említettem, hogy mindnyájunknak meg kell szívlelnünk az öt lelki valóságot. Nézzük is tovább mik is ezek.

1. Isten azért teremtett téged hogy szeressen. ( Jeremiás 31:3) Isten azért teremtett téged hogy szeressen, azt akarja hogy tanuld meg viszonozni a szeretetét és szeretni Őt. Ez az élet legfontosabb valósága

2. Isten azért alkotott hogy örökké élj. (Prédikátorok könyve 3:11) Egy nap a szíved majd nem dobog tovább, de ez nem a vég a testednek - és biztosan nem a vég számodra.

3. Isten készített két örökkévaló helyet. A Menny és a Pokol is létező hely. Ezek nem csak "létező állapotok"

4. Választhatsz, hogy hol akarod tölteni az örökkévalóságot. Nem fogod véletlenszerűen a Pokolban találni magad egy napon. Azért vagy ott, mert ezt választottad illetve elutasítottad Jézust és azt hogy vele legyél örökké a Mennyországban. Ha elutasítod Őt, akkor a Pokolban kötsz ki. Nincs középút.

5. Nincs második esély a választásra. A választásodnak van egy időbeli határa. Az egész életed a rendelkezésedre áll a döntésre, de soha nem tudhatod hogy mikor lesz vége a földi életednek. A halál után már nem gondolhatod meg magad.

Semmi sem fontosabb mint az örökkévalóság. Mihez kezdesz ezzel az öt igazsággal mely nem csak örökérvényűen megváltoztatja az életedet, hanem átformálja azt, ahogyan az örökkévalóság oldalán éled azt.

Beszéljetek róla:

A lelki valóságok valóságosabbak a fizikaiaknál, mért kell jobban oda figyelnünk a lelki valóságokra?
Amikor ezt olvasod "nincs második esély a döntésre" az öröklét helyének eltöltésére, szerinted mennyire fontos meghoznod a döntést?
Hogyan fogja megváltoztatni a mindennapi életed ezen valóságok megértése?


* Daily Hope by Rick Warren - 2015. Március 17. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Milyen a pokol ?
  2015-03-23 07:54:47, hétfő
 
  ,,Ha valaki nem szereti az Urat, legyen az a személy elválasztva Istentől - örökre elveszve." (1Korintus 16:22, ERV fordítás)




Emberi szavakkal elég nehéz meghatározni a poklot, olyan mintha megpróbálnánk elmagyarázni az internet működését egy hangyának.

Valójában azonban Jézus többet beszélt a pokolról, mint a mennyről. És annak alapján, ahogy Jézus - és mások a Bibliában - leírták a poklot, egyáltalán nem szeretnénk, ha részünk lenne benne, sőt azt sem szeretnénk, hogy bárki, akit szeretünk vagy ismerünk megtapasztalná, hogy milyen.

Mit tanít tehát a Biblia a pokolról?

1. A gyötrelem helyszíne. A Lukács 13:28 azt mondja, hogy a pokolban ,,Sírni fogtok és kegyetlen fájdalmaitok lesznek" (GW fordítás). A pokollal kapcsolatos elképzelésünk tehát, miszerint ott tűz és gyötrelem lesz, a Biblián alapszik.

2. Az Istentől és más emberektől való teljes elválasztottság helye. Ez a legrosszabb a pokolban. Ha úgy éled le az életedet, hogy azt hajtogatod, hogy nem akarod, hogy közöd legyen Istenhez, akkor tulajdonképpen célba érsz. A pokol az Istentől való teljes elválasztottságot jelenti. ,,Ha valaki nem szereti az Urat, legyen az elválasztva Istentől - örökre elveszve." (1Korintus 16:22, ERV fordítás)

3. Egy szeretet nélküli hely. A Biblia azt tanítja nekünk, hogy Isten maga a szeretet. Isten nélkül pedig örökre az ő szeretete nélkül maradunk a pokolban. A Biblia egy más helyen azt is mondja, hogy ,,Nincs félelem a szeretetben, a tökéletes szeretet kiűzi az összes félelmet" (1János 4:18, GNT fordítás). Mihez hasonlítható Isten szeretete nélkül élni? Olyan, mintha állandóan halálra lennél rémülve.

Mindenki, aki a pokolra jut, a saját választása miatt kerül oda. Azt fogja kapni, amiről mindig is azt gondolta, hogy kell neki: egy Istentől elválasztott életet. De Te nem akarhatod ezt! Nem akarhatsz a pokolra jutni! Dönts másképp még ma!

Ahhoz, hogy megtudd, hogyan lehet örök életed, és hogy elkerüld a pokol gyötrelmeit, látogass el erre az angol nyelvű oldalra: rickwarren.org/know-god. Link


Kérlek, mondd el nekem, ha úgy döntesz, hogy követni szeretnéd Jézust. Szeretnék veled együtt ünnepelni! Írj nekem (angolul) a rick@rickwarren.org címre.

Beszéljetek róla:

Szerinted Jézus miért beszélt többet a pokolról, mint a mennyről?
Mennyiben hasonlít vagy különbözik a pokolnak a fenti leírása attól a képtől, ahogyan azt napjaink kultúrájában ábrázolják?
A Biblia pokolról szóló leírásaiban van olyan rész, amit nehezen tudsz elfogadni? Miért?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Van több, mint ez az élet
  2015-03-22 09:22:29, vasárnap
 
  "Ez a világ nem állandó otthonunk. Még várunk egy otthonra, amely el fog jönni." (Zsidók 13:14, NLT ford.)




Amikor a Mennyről hallasz, eszedbe jutott már valaha, hogy azt Isten a Te számodra alkotta? Ez fantasztikus! És Isten megalkotta a Földet, hogy legyen rajta élet és mi élhessünk rajta egy ideig. De a Mennyet is nekünk alkotta, hogy ott örökké élhessünk Ővele.

A Biblia ezt mondja a Máté 25:34-ben: "Gyertek, Atyám áldottjai, örököljétek a királyságot, amely a világ teremtése óta el van készítve nektek." (NLT ford.)

Isten a kezdetektől fogva tudta, hogy az élet több a földi életnél. Az élet több, mint az "itt és most". Ezen a földön körülbelül 80 évet élsz, az örökkévalóságot - sok millió évet - Istennel töltheted a Mennyben.

Az Efézus 1:10 ezt mondja: " Ez volt az ő célja: amikor eljön az idő, össze fog gyűjteni minket valamennyiünket onnan, ahol vagyunk - a mennyben vagy a földön -, hogy vele legyünk a Krisztusban örökké." (TLB ford.)

Arra lettél teremtve, hogy örökké élj. A kérdés most már csak az, hogy hol: a Mennyben vagy a Pokolban.

Választanod kell, hogy földi életed végén melyik ajtón lépsz be. A Zsidók 13:14 ezt mondja: "Ez a világ nem állandó otthonunk. Még várunk egy otthonra, amely el fog jönni." (Zsidók 13:14, NLT ford).

Amikor belépsz Isten családjába, akkor az életed sokkal több lesz, mint az itt és most élt élet.

Ha ma valami miatt hirtelen meghalnál, biztos vagy benne, hogy a Mennybe jutnál? Ha nem, akkor tenned kell valamit ezért most rögtön. Miért halogatnád? Rendbe kell tenned ezt a dolgot, és bíznod kell abban, hogy Isten terve az, hogy üdvözülj. El kell fogadnod az örök élet ingyen ajándékát.

Mondd el ezt az imát, ha készen állsz arra, hogy Jézus Krisztust behívd az életedbe mint Uradat és Megváltódat:

Drága Istenem, te Isten vagy, de én nem. Elismerem ezt. Megalázom magam előtted, és félreteszem a büszkeségem. Tudom, hogy sosem lehetek elég jó. Tudom, hogy bűnös vagyok, és Megváltóra van szükségem, hogy a Mennybe juthassak. Köszönöm, Istenem, hogy annyira szeretted a világot, hogy elküldted a fiad, Jézust, hogy örökké veled lehessek a Mennyben azáltal, hogy hiszek benned és életem Urává teszlek.

Jézus, hiszem, hogy meghaltál értem. Szeretnék megváltozni. Szeretnék mindent megbánni. Ma teljesen elkötelezem magam Neked. Elkötelezem magam, hogy követlek és bízom benned, hogy szolgállak, megismerlek és szeretlek Téged. Rátámaszkodom az ígéretedre, miszerint aki benned hisz, ha meghal is örökké él. Hiszem, hogy Te vagy a Megváltóm. Köszönöm, hogy meghaltál értem, és köszönöm, hogy szeretsz. Jézus nevében. Ámen.

(Daily hope by Rick Warren, 2015.03.15.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Menny vagy pokol: a választás a Tiéd
  2015-03-21 09:12:32, szombat
 
  "Amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd."
(1Korinthus 13:12, GNT ford.)

Link



Nemrég egy fogorvosi székben ültem. A szám nagyra nyitva, tele mindenféle fogorvosi eszközzel. Az orvos fölém hajolt és megkérdezte: "Tehát mi történik azután, hogy meghalok?" Erre ezt válaszoltam: "Ez attól függ, mennyire fog most fájdalmat okozni nekem!"

Aztán hozzátettem: "Azt tudom, hogy a Mennyben nem lesz szükségünk fogorvosra. A Pokolban talán igen, de a Mennyben biztosan nem."

A Biblia azt tanítja, hogy minden, amit most látunk, ideiglenes. A tested nem maradandó, ahogyan a fogaid sem. A házad és az irodád sem maradandó. A fák, a folyók, de még a hegyek sem tartanak örökké.

Minden, amit most látsz, csak ideiglenes. És amit most nem látsz, az a maradandó és örökkévaló.

Az igazság az, hogy azokat a dolgokat, amelyek örökké tartanak, most nem láthatjuk. Nem láthatjuk Istent, a Szent Szellemet, az angyalokat vagy a Mennyet. A Biblia szerint, ezek fognak örökre megmaradni. Pál apostol azt mondja az 1Korinthus 13:12-ben, hogy "amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd." (GNT ford.)

Itt egy igazán jó hír: Isten az örökkévalóságra teremtett téged, és neked kell döntened, hogy hol szeretnéd ezt az örökkévalóságot eltölteni.

Egy nap a szíved meg fog állni, és az lesz a mostani testedben eltöltött életed vége. Azonban ez nem egyenlő azzal, hogy neked is véged van. A Biblia azt mondja, Isten azt akarja, hogy vele töltsd az örökkévalóságot.

A következők a tények az élettel kapcsolatban:

Isten teremtett azért, hogy szeressen téged, és hogy te is szeresd Őt.
Isten egy örökkévaló életre teremtett téged.
Isten két helyet készített, ahol eltöltheted az örökkévalóságot: a Mennyben vagy a Pokolban.
Neked kell választanod, hogy hol fogod eltölteni az örök életed. Választhatod azt, hogy Istennel élsz a Mennyben.
Nincs második esély azután, hogy meghalsz.
Nincs második esély! Miért nem döntöd el ma, hogy hol akarsz majd örökké élni? Nyisd meg az életed Jézus Krisztusnak, és fogadd el az ő ajándékát, az örök életet a Mennyben Ővele. A választás a tiéd!

Beszéljetek róla:

Miért könnyebb néha az ideiglenes dolgokra fókuszálni az örökkévaló dolgok helyett?
Mit gondolsz, miért adott nekünk lehetőséget Isten arra, hogy választhassunk, hol szeretnénk leélni az örök életünket?
Mikor hoztad meg a döntést, hogy Istennel akarsz élni a Mennyben? Hogyan változtatta meg ez az életviteled?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 03. 14.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Napfogyatkozás :)
  2015-03-20 14:26:05, péntek
 
  Link Link

" A fotózás csodálatos felfedezés, tudomány, mely a legnagyobb szellemeket vonzza, művészet, mely a legnagyobb gondolkodókat inspirálja - és mégis mindenki művelheti. " (Nadar, 1856.)

Ágnes webhelyei
Link

Kőhegyí Dániel * Hunyorogjunk

 
 
0 komment , kategória:  Ágnes :) fotói  
Petőfi azért is belenézett a Napba és majdnem megvakult
  2015-03-20 09:29:55, péntek
 
  Link

1842. július 8-án teljes napfogyatkozást figyelhettek meg az emberek Magyarországról. Tisztában voltak akkor is a napba nézés veszélyeivel, de Petőfi nem törődött vele, majdnem meg is vakult. S erről verset is írt.

,,Szemfájásomkor

Teremtő Isten! Szemeimre
A vakságot tán csak nem küldöd?
Mi lesz belőlem, hogyha többé
Nem láthatok lyányt s pipafüstöt!"

Pest, 1844. szeptember

Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 550
  • e Hét: 1238
  • e Hónap: 5039
  • e Év: 66340
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.