Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 94 
Folytasd Isten kegyelmében
  2015-05-28 13:53:21, csütörtök
 
 

,,...Az írott Törvény ugyanis megöl, a Szent Szellem pedig életet ad." (2 Korinthus 3:6, EF)

Az izraeliták Pünkösdkör azt ünneplik, hogy megkapták Isten törvényeit. Ötven nappal Húsvét, vagy más néven a Páskaünnep után ülik meg ezt az ünnepet.

Az első Páskaünnepkor az egyiptomi rabszolgaságból való szabadulásukat ünnepelték, és ötven nappal később Isten odaadta nekik a Tízparancsolatot a Sínai-hegyen.

De mi történ azután, miután megkapták a törvényt az első Pünkösdkor? Háromezer ember meghalt (2 Mózes 32:28)! Állítsuk ezt szembe az újszövetségi első Pünkösddel. A Biblia arról számol be, hogy amikor eljött a Pünkösd, Isten nem a törvényt adta, hanem a Szent Szellemet. És mi történt? Háromezer ember megtért (Apostolok cselekedetei 2:41) - ami világosan megmutatja, hogy ,,a betű (a törvény) megöl, a Lélek pedig megelevenít"!

A törvény, ami kőbe vésetett, 3000 ember halálát hozta. Ezért hívja Pál ,,a halál szolgálatának" és a ,,kárhoztatás szolgálatának" (2 Korinthus 3:7-9). A Szellem, ezzel szemben, életet hozott: háromezer ember született újjá.

Kedves barátom, amikor a törvény alá helyezed magad azáltal, hogy megpróbálod megtartani Isten törvényeit azért, hogy áldott légy, az halálhoz vezet. Az életed különböző területein halált, azaz gyümölcstelenséget tapasztalsz. Azonban, amikor a kegyelem Szellemétől függsz, az élethez vezet, és meglátod a gyümölcsöket az életedben (Galata 3:5).

Ha áldott akarsz lenni, akkor bizonyosodj meg róla, hogy a jó hegyen állsz. A törvény a Sínai-hegyen, a Szellem pedig, a Sion-hegyen adatott. Ezért mondja a Biblia, hogy ,,Ti már új helyre érkeztetek, nem úgy, mint Izráel népe akkor régen, amikor megérkeztek a Sínai-hegyhez. Ti most nem kézzelfogható hegyhez jöttetek, amely tűzben ég, nem sötétséghez, homályhoz, viharhoz, a trombita harsogó hangjához, sem a hanghoz, amely rettenetes volt... Nem, ti nem ilyen helyre jöttetek! Az az új hely, ahová érkeztetek, a Sion-hegy, az Élő Isten városa, a Mennyei Jeruzsálem, és benne az angyalok ezrei, akik összegyűltek, hogy együtt örvendezzenek." (Zsidók 12:18-19,22, EF)

,,Megáld téged az Úr a Sionról" (Zsoltárok 128:5, Károli), és nem a Sínairól!

Kedvesem, kegyelemből van üdvösséged a hit által (Efezusi 2:8). Folytasd hát a kegyelem Szellemében. Maradj a jó hegyen és Ő csodákat fog tenni az életedben!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
A büszkeség lerombol, az alázatosság felépít
  2015-05-28 13:35:06, csütörtök
 
 

,,Legyetek alázatosak, adjatok nagyobb tiszteletet másoknak, mint magatoknak..." (Filippi 2:3b)

A büszkeség lerombolja a kapcsolatokat.

Ez sokféleképpen megjelenhet: akár kritika, versengés, makacsság vagy felszínesség által is.

A büszkeséggel az a probléma, hogy ez önbecsapás. Mindenki más látja bennünk, kivéve mi. Amikor a büszkeséggel van problémád, nem látod azt a saját életedben.

A Példabeszédek 16:18 azt mondja: ,,A büszkeség pusztuláshoz vezet, a büszke hozzáállás romlást hoz." Szeretem ezt a verset a magyarázó Bibliában: ,,Először a büszkeség, utána az összeomlás - minél nagyobb az egód, annál nagyobb lesz az összeomlás."

A büszkeség lerombolja a kapcsolatokat, az alázatosság viszont a büszkeség ellenszere. Az alázatosság építi a kapcsolatokat. A Biblia az 1Péter 3:8-ban azt mondja: ,,Éljetek harmóniában, legyetek kedvesek egymást számára, szeressétek egymást, legyetek együttérzők és alázatosak."

Hogyan tudunk növekedni az alázatosságban? Hagynunk kell, hogy Jézus Krisztus uralkodjon a gondolataink, a szívünk, a hozzáállásunk és a reakcióink felett. Részévé kell válnia az életünknek. Az Efézus 4:23-24 ezt mondja: ,,...újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert..."

Hogyan válhatsz új emberré? Hogyan kezdhetsz el másképpen gondolkodni? A kapcsolatok alaptörvénye a következő: amilyen emberekkel időt töltesz, olyan emberré fogsz válni. Ha zsémbes emberekkel töltöd az idődet, egyre zsémbesebbé fogsz Te is válni. Ha boldog emberekkel töltöd az idődet, egyre boldogabb leszel. Ha alázatosabbá szeretnél válni, tölts több időt Jézus Krisztussal. Ő alázatos. Ő kapcsolatot szeretne veled teremteni. Azt szeretné tőled, hogy tölts időt vele imádságban és az Ő Igéjének olvasása által. Ő alázatos és ahogy egyre jobban megismered őt, úgy fogsz egyre jobban hozzá hasonulni.

,,Legyetek alázatosak és tiszteljétek egymást jobban, mint önmagatokat... Ugyanaz az indulat legyen bennetek, amilyen Jézus Krisztus is volt. Bár Ő Isten volt, nem ragaszkodott ahhoz, hogy Istennel egyenlőnek tartsák." (Filippi 2:3b; 5-6; NCV/NLT fordítás)

Senki nem tehet semmit alázatosabban, mint Jézus, aki azért jött a Mennyből a Földre, hogy emberré váljon, értünk éljen, életét adja értünk, és feltámadjon értünk. Ha időt töltesz vele, alázatosabbá válsz és ez építeni fogja a kapcsolataidat.

Beszéljetek róla:

• Milyen általános jellemvonásai és szokásai vannak azoknak az embereknek, akiket Te alázatosnak nevezel?

• Hogyan szükséges megváltoztatnod a gondolkodásodat más emberekről, ha Jézushoz hasonlóvá szeretnél válni?

• Mit jelent az, hogy több tiszteletet adsz másoknak magadnál?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten ujja (2)
  2015-05-28 12:23:00, csütörtök
 
 

,,Ekkor azt mondták a mágusok a fáraónak: Isten ujja ez!" (2Mózes 8:15)

Isten ujja a sorscsapásokban.

Amikor Isten olyan csapásokat küldött, melyeket a fáraó varázslói már nem tudtak leutánozni, félelmükben így kiáltottak fel: ,,Isten ujja ez" (2Mózes 8:15).

Végül a fáraó felfogta az üzenetet: ,,Talán Isten akar mondani valamit ezzel." Az Egyiptomot érő csapások egyenes következményei voltak annak, hogy a fáraó szembeszegült Istennel. Mózes tízszer állt oda elé, és mondta neki Isten üzenetét: ,,Engedd el népemet!"

Észrevetted, hogy Isten csak azt kérte, ami jogosan az övé volt?

A kérdés az: tőled mit kér?

Csak akkor fognak jóra fordulni számodra a dolgok, ha igent mondasz Istennek!

Ha meglátod az ő célját a sorsfordulatokban és nehézségekben, amelyek érnek,
akkor tudod azokat az áldásokhoz vezető lépcsőfokokká fordítani.

A zsoltáros ezt írta: ,,Szent a te utad, Istenem!" (Zsoltárok 77:14).

Aztán hozzátette: ,,Utad a tengeren át vezetett, ösvényeid a nagy vizeken..." (Zsoltárok 77:20).

Szentély vagy vihar!

Isten vihet könnyű úton vagy nehéz úton is. Ha nem akarsz hallgatni hangjára a szentélyben, akkor majd az élet viharaiban fog hozzád szólni. A fáraó fellázadt Isten műve ellen, ez a királyságába és az életébe került.

Vedd észre a tanulságot!

Isten azt kéri, ami az övé, amit megvásárolt, amiért megfizetett a Golgotán: Jogos helyét kéri az életedben - ez pedig az első hely.

Neked két lehetőséged van: vagy fellázadsz ellene, vagy válaszolsz szeretetére. Ha úgy érzed, Isten vonzza a szívedet ma, ez azért van, mert szeretne megmenteni, használni és megáldani. Ha bölcs vagy, igent mondasz neki.


Mai Ige * Bob Gass
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Természetvédelmi Terület
  2015-05-27 23:36:20, szerda
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Melyik Hajdú-Bihar megye legjobb faluja?
  2015-05-27 11:21:49, szerda
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:   BAGAMÉR   
Isten ujja (1)
  2015-05-27 10:53:45, szerda
 
 

,,Ha látom az eget, kezed alkotását..." (Zsoltárok 8:4)

Nézzük meg, hol olvashatunk Isten ujjáról a Szentírásban: először is ott van Isten ujja a teremtésben.

Dávid, a zsoltáríró ezt mondta:

,,Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó - mondom -, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá?" (Zsoltárok 8:4-5).

A Biblia első szavai ezek: ,,Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet" (1Mózes 1:1).

Manapság, amikor oly sokan megkérdőjelezik a Biblia ihletettségét és tévedhetetlenségét, meg kell tanítanunk gyermekeinknek, hogy ki teremtette a világmindenséget, ki irányítja azt, és kinek tartozunk mindannyian végső elszámolással. 1961-ben Jurij Gagarin szovjet űrhajós, a világ első űrutazója állítólag így dicsekedett: ,,Csak néztem és néztem, de sehol nem láttam Istent."

Tudod mit? Egy napon meg fogja látni Istent, ott fog állni előtte, és hallani fogja,
hogyan ítélt életéről Isten (ld. Róma 14:11-12). Mindannyiunkkal így lesz!

A hit és az értelem nem feltétlenül ellentétesek. Ám amikor az értelem már nem hajlandó megtenni még egy lépést, a hit tovább megy, mert a hit köt össze Istennel. A csillagok meggyőzték Dávidot Isten létéről. Azt mondják, hogy ha a csillagokat számlálva 125-öt tudunk megszámolni egy perc alatt, akkor 2000 évbe telne, hogy csupán a Tejútrendszer csillagait összeszámláljuk. Ha pedig át akarnánk fogni egy átlagos csillag átmérőjét, tízmilliárd embernek kellene körbeállnia. Félelmetesen csodálatos!

Pál azt mondja:
,,Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva [az embereknek] nincs mentségük" (Róma 1:20).

Ha figyeled, megláthatod Isten munkáját mindenben - beleértve a saját életedet is!

Bob és Debby Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Ha önzetlenséget vetsz, örök életet aratsz
  2015-05-27 05:21:49, szerda
 
  Link

,,Az az ember, aki önzést vet, figyelmen kívül hagyva mások szükségletét, - figyelmen kívül hagyva Istent! - gyomot arat. Minden, amit felmutathat az életéből, csak gyom! De aki Istennek válaszolva vet, és megengedi, hogy Isten Lelke végezze el a növekedés munkáját, igazi életet és az örök élet termését aratja." (Gal 6:7-8, MSG fordítás)

Az önzés tönkreteszi a kapcsolatokat, első számú oka a konfliktusoknak, érveléseknek, válásoknak, sőt háborúknak is.

A Jakab 4:1-ben ezt olvassuk: ,,Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek? Nem a tagjaitokban dúló önző kívánságok okozzák-e ezeket?" Minden baj okozója az énközpontúság.

Nagyon egyszerűen be tud furakodni az önzés a kapcsolatokba. Amikor új kapcsolatot kezdünk, nagyon keményen dolgozunk, hogy önzetlenek legyünk, de ahogy telik az idő, az önzés elkezd belopakodni a kapcsolatba. Sokkal több energiát fektetünk a kapcsolatok építésébe, mint azok megtartásába.

Ha az önzés tönkreteszi a kapcsolatokat, akkor az önzetlenség az, ami növekedést eredményez. De mit jelent az önzetlenség? Sokkal kevesebb ,,én" és sokkal több ,,te" van az önzetlenségben. Azt jelenti, hogy először másokra gondolsz saját magad előtt, és mások szükségeit helyezed a sajátjaid elé (lásd Fil 2:4).

Az önzetlenség a legjobbat hozza elő másokból, és bizalmat eredményez. Tulajdonképpen, hogyha elkezdesz önzetlenül viselkedni egy kapcsolatban, a másik személy is változni kényszerül, mert nem vagy már ugyanaz, és másképp kell viszonyuljanak hozzád. Nagyon sokszor láttam már, hogy a legkevésbé szerethető emberek, akiket mindenki kerül, teljesen megváltoznak, ha valaki kedves és önzetlen velük szemben, és úgy viselkedik velük, ahogy arra szükségük van, nem pedig ahogy megérdemelnék.

A Biblia azt írja a Gal 6:7-8-ban: ,,Az az ember, aki önzést vet, figyelmen kívül hagyva mások szükségletét, - figyelmen kívül hagyva Istent! - gyomot arat. Minden, amit felmutathat az életéből, csak gyom! De aki Istennek válaszolva vet, és megengedi, hogy Isten Lelke végezze el a növekedés munkáját, igazi életet és az örök élet termését aratja." (Gal 6:7-8, MSG fordítás)

Ez a vetés és aratás működési elve: amit vetsz, azt fogod aratni is. Isten örök élettel jutalmazza az önzetlenséget. Úgy rendezte a világmindenséget, hogy minél önzetlenebb vagy, annál jobban megáld Ő téged. Miért? Mert azt szeretné, hogy egyre inkább olyanná válj, mint Ő, és az Úr önzetlen. Minden, amid ebben az életben van, az Úrtól kapott ajándék, mert Ő önzetlen volt veled szemben.

Akkor tudsz a legteljesebb életet élni, amikor teljesen odaadtad magad. Jézus azt mondta, hogy ,,Egyedül azok fogják megtudni, hogy mit jelent valóban élni, akik odaszánják az életüket értem és az örömhírért." (Mk 8:35b TLB fordítás).

Beszéljetek róla:

Számodra mit a legnehezebb odaadni valaki másnak?
Hogyan tudnád gyakorolni annak a dolognak az odaszánását ezen a héten?
Milyen módokon áld meg Isten, amikor önzetlen vagy?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.20) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Várnai Zseni: Úgy megnőttél, szinte félek
  2015-05-26 19:56:50, kedd
 
 

Amikor még piciny voltál,
olyan nagyon enyém voltál,
engem ettél, engem ittál
rám nevettél, nekem ríttál.
Mikor később nagyobb lettél,
mindig messzebb, messzebb mentél.

Először csak a kiskertbe,
aztán a nagy idegenbe.
Ha itt vagy is, csak elnézel,
akkor is nem engem nézel.
Nem anyádat, nem apádat,
valami más csillagtájat.
Úgy megnőttél, szinte félek,
már a válladig sem érek.

Alig-alig hihetem már,
hogy ölbéli bubám voltál.
Én voltam-e óriási,
vagy Te lehettél parányi?
Sosem voltál nehéz nekem,
nem éreztem gyöngeségem.

Melletted most kicsiny lettem,
ágaskodik hát a lelkem,
nőni akar, hogy elérjen,
homlokodig, hogy felérjen.
Húzol engem Te fölfelé,
mint a napfény maga felé,
fát, virágot, lombos ágat, -
fölemeled az anyádat.


VÁRNAI ZSENI VERSEI
Link



 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Számíts rá, hogy Isten munkálkodik
  2015-05-26 13:11:57, kedd
 
  "A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." (Zsidók 11:1)

Isten munkálkodik az emberek szívében, amikor "elvárod" tőle, hogy ezt tegye.

A Saddleback gyülekezetben minden istentisztelet előtt így imádkozom: "Istenem, időpocsékolás lenne kimenni és beszélni ezekhez az emberekhez anélkül, hogy számítanék arra, hogy te teszel valamit. Szóval előre megköszönöm az életeket, amiket meg fogsz változtatni. Hittel számítok rá, hogy ez megtörténik. Nem azért, aki én vagyok, hanem azért, aki te vagy". Ez az a hit, amit Isten felhasznál, hogy megváltoztassa az emberek életét.

Nagyon kevés ember jön Jézushoz az első alkalommal, amikor hallja a jó hírt. Gondolkozniuk kell a hallottakon, és időbe telik meghozniuk a helyes döntést.

Soha ne adj fel senkit. Senki sem reménytelen! Bíznod kell Istenben. A Zsidók 11:1 azt mondja: A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.

Néhányan már hosszú ideje imádkoztok barátaitokért, gyermeketekért, vagy egy közeli barátotokért hogy megtérjenek. Évek óta imádkoztok, és még semmi jelét nem látjátok annak, hogy egy lépéssel is közelebb kerültek volna Istenhez, mint 5, vagy 2 évvel ezelőtt, vagy a múlt évhez képest.

Mit kell ilyenkor tenned? Hittel kell imádkoznod, számítva arra, hogy Isten cselekedni fog. A hit biztos abban, amit még nem látunk. Szükséges hogy kimondd Istennek: "Nem látom hogy közelednének hozzád Uram, de imádkozni fogok értük, és hiszem hogy te munkálkodsz életükben akkor is, amikor én nem látom"

Emlékszel a 4 ember a történetére a Bibliából, akiknek volt egy mozgássérült barátja? Hitték, hogy Jézus meg tudja gyógyítani a barátjukat, szóval fogták és elvitték őt Jézushoz. Amikor Jézus látta a hitüket, és azt mondta ,,Ember, megbocsáttattak a te bűneid." (Lukács 5:20b), meggyógyította azt az embert.

Jézus a sérült embert nem a saját hite miatt gyógyította meg, hanem a barátai hite miatt. Néha másokért kell hinned, és várnod hogy Isten cseledjen. Higgy egy kicsit egy nagy Istenben, hogy nagy eredményeket láthass.

Beszéljetek róla:

Kiért imádkozol hogy megtérjen? Hogyan kell változtatnod az "elvárásaidon" miközben imádkozol ezért az emberért?
Mit szeretnél hogy Isten véghezvigyen az életeden keresztül? Hogyan tudod Istennek megmutatni a háládat az életedben végzett munkájáért már akkor, amikor még nem látod, hogy mi is az?
Melyekk azok a dolgok, amiket nem látsz, és ami felől szeretnél meggyőződni?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.19) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az úrvacsora
  2015-05-26 11:04:15, kedd
 
  ,,... ez az én testem, amely tiérettetek megtöretik, ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." (1Korinthus 11:24)

Íme, három ok, amiért szükségünk van arra, hogy részesüljünk az úrvacsorából:

1) Gondolatainkat a kegyelemre irányítja. A mennyben senki sem állhat meg ezt mondva: ,,Nézd, mit vittünk végbe Jézus és én közösen." Ha bűnadósságodból egyetlen fillért is neked kellett volna kifizetned, akkor társ-megváltó lennél Krisztus mellett. Ez az elképzelés sértés a keresztáldozattal szemben! (ld. Efezus 2:8-9). Horatio Spafford énekszerző írta: ,,A bűnöm - ó, micsoda csodálatos tudat - bűnöm oda van szegezve a keresztfára, nem csak részben, hanem teljesen. Nekem többé már nem kell viselnem. Áldd az Urat, áldd az Urat, lelkem!"

2) Fenntartja a bűnnel szembeni érzékenységünket. ,,Vizsgálja meg azért az ember önmagát, és úgy egyék abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból. Mert aki úgy eszik és iszik, hogy nem becsüli meg az Úrnak testét, ítéletet eszik és iszik önmagának." (1Korinthus 11:28-29). Azt kérdezed: ,,Ha vétkeztem és mégis úrvacsorát veszek, ez azt jelenti, hogy folyékony kárhoztatást iszok?" Nem, a hozzáállás számít, amivel Isten elé járulsz. Nem kell kerülnöd az úrvacsorai kelyhet, csak meg kell vallanod bűnödet, aztán már hálával ihatsz belőle.

3) Figyelmünket Krisztus visszajövetelére fordítja. ,,Bizony, mondom néktek, hogy nem iszom többé a szőlőtő terméséből addig a napig, amikor újat iszom az Isten országában" (Márk 14:25). Minden úrvacsorai istentisztelet egy lépéssel közelebb visz a legnagyszerűbb úrvacsorához, a Bárány menyegzőjéhez a mennyben (ld. Jelenések 19:7). Tervezel ott lenni?

Mai Ige * Bob Gass
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 94 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 170
  • e Hét: 5819
  • e Hónap: 9620
  • e Év: 70921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.